nettipokeria Australiassa

Aloittaja VonLoST, tammikuu 20, 2009, 09:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

VonLoST

Eli olis suunnitelmissa painella Ausseihin syksyllä 3-6 kk:ksi ja toimeentulo paikanpäällä pitäis hoitaa pokeria pelaillen.
Kysymykseni kuuluukin että onko kellään vastaavasta kokemusta, lähinnä kiinnostais liittymien hinnat, tyypit ja mikä liittymä siellä ylipäätään tähän soveltuis parhaiten. Ehkä paras olisi jokin langaton liittymä kun ei varmaan yhdessä osoitteessa tule koko retkeä vietettyä, onko niitä kiinteällä kk maksulla?
Ja myöskin millaisissa hinnoissa mahtaa läppärien hinnat siellä päin liikkua, onko eroja? Vois nimittäin olla että ostaisin koneen päikan päältäkin, tämänhetkisellä kun alkaa jo olla tuota ikää ja painoakin on vähän ylimääräistä muutaman kk:n mukana raahamista varten.

jounij

Ainakin kaikki pääpuhelinoperaattorit tarjoavat mobiili-internettiä kännykkäverkkonsa kautta. Katselepa lisätietoja hinnat mukaan lukien seuraavilta sivuilta:

http://www.telstra.com.au
http://www.optus.com.au
http://www.vodafone.com.au

Näistä Telstra on kattavin verkko: heidän NextG-verkkonsa (3G) kattaa huomattavan osan Australiaa melko pieniä kyliä myöten. Muut toimivat isommissa kaupungeissa ja merkittävimpien pääteiden varrella.

Juuri viikko tai pari sitten täällä joku toinen kyseli läppärien hintavertailua. Haulla löytyy sekin keskustelu.


Opastaa
Jouni
Canberra

RUU

Ja ihan pienena muistutuksena elaman realiteeteista: muista tarkastaa taalla ollessasi saamiesi voittojen verotus niin pysyy omatunto puhtaana ja tulevatkin pelireissut mahdollisina.
Aina ystavallinen Australian Taxation Office auttaa miesta maessa.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Kottarainen

Itse lähdin poikaystävän kanssa tien päällä samalla suunnitelmalla viime huhtikuussa, ja päädyimme operaattori 3:n asiakkaiksi mobiililaajakaistassa. ÄLÄ TEE SAMAA VIRHETTÄ. Mainoslauseissa sanotaan, että toimii kaupungeissa ja pääteiden varrella. Not.  Välillä Melbourne-Cairns, se toimi tasan Melbournessa, Sydneyssä, Brisbanessa ja ehkä Cairnsissa. Telstra on AINUT, jolla on kattava verkko. Jouduimme puolivälissä vaihtamaan Telstraan. Sen hinnat ovat kuitenkin törkeitä, win raten pitää olla hyvää luokkaa, että päihität sekä raken että operaattorimaksut.

Pelkkä pokerisofta (Pacific Poker) ei vielä hirveästi vie, oisko ollut 5 megaa per pöytä per tunti, mutta sillon pitää pitää huoli, ettei millään muulla ohjelmalla ole yhteyttä Internetiin. Täällä lasketaan osaksi datakiintiötä myös uploadaus, eli ohjelmien lähettämät jatkuvat kyselyt kuluttavat myös dataa. Datapaketit ovat verrattain pieniä ja kalliita, käy kattelemassa Telstran sivuilla.

jounij

Tarkistamatta ATO:n veppisivuja minulla on aina ollut käsitys, ettei mitään pelivoittoja veroteta Australiassa. Sen sijaan pelien järjestäjät maksavat osavaltio(i)lle lupamaksuja. jotta saavat järjestää rahapelejä kyseisen osavaltion alueella. Ulkomailla sijaitsevat internet-pelien järjestäjät luultavasti voivat kiertävät tämänkin säännön. Voin toki olla väärässäkin...


Mietiskelee
Jouni
Canberra

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: jounijTarkistamatta ATO:n veppisivuja minulla on aina ollut käsitys, ettei mitään pelivoittoja veroteta Australiassa. Sen sijaan pelien järjestäjät maksavat osavaltio(i)lle lupamaksuja. jotta saavat järjestää rahapelejä kyseisen osavaltion alueella.

In Australia, unlike the US, our government considers gambling wins as a 'windfall' and not liable for tax (unless you are a professional gambler or syndicate).

Australiassa Gaming Tax on Osavaltioiden keräämä ja vaihtelee tietysti osavaltioittain. Sen veron maksavat eri pelien ylläpitäjät kokonais liikevaihdostaan.

LainaaOf all gambling expenditure reported in 2005-06, 26.7% was collected as tax by governments. Lotteries and pools were generally taxed at the highest level (64.9%), followed by gaming machines (26.9%), racing (17.3%) and casino gaming (15.9%).

Australian Gambling Taxation (Australian Gaming Council)

Gambling Taxation Working paper 2008

Eli Jounia myöntäillen ja kyllähän niistä on veroja jo ihan tarpeeksi maksettu  8)


VonLoST

Kiitti Kottarainen infosta,

Osaatko tarkemmin sanoa mikä liittymätyyppi teillä oli ja pelittikö se hyvin? Käytittekö tuota usb porttiin tungettavaa vai sitä isompaa mötikkää, onkohan edes eroa?
Ja entäpä miten onnistuu kun minulla olis itellä tuollainen PC Card jo ennestään, eli siis tuo mihin laitetaan se sim kortti sisään. Käykö tämä sama kortti Ausseissa, niin ei tarvitsisi maksaa siitä tuota 299$ ja hankkisin vaan sen SIM kortin siihen.

Ja tässä kun Telstran sivuja kattelen niin ilmeisesti ei ole siis olemassa kiinteähintaista langatonta yhteyttä vaan aina tuolla datasiirtomaksulla?

jounij

Lainaus käyttäjältä: VonLoST - tammikuu 20, 2009, 19:13
Ja entäpä miten onnistuu kun minulla olis itellä tuollainen PC Card jo ennestään, eli siis tuo mihin laitetaan se sim kortti sisään. Käykö tämä sama kortti Ausseissa, niin ei tarvitsisi maksaa siitä tuota 299$ ja hankkisin vaan sen SIM kortin siihen.

Tekniikan puolesta pitäisi kaiketi pelata, jos ei puhelinoperaattori aseta tahallaan teknisiä rajoituksia (tuskinpa vain?!). Luultavasti joudut kysymään tätä asiaa suoraan valitsemaltasi puhelinyhtiöltä. Ja luultavasti saat asiantuntemattoman(?) vastauksen, että pitää olla tietyn merkkiset palikat (eli sellaiset, joista nuo teknisen tuen puheluihin vastaavat tyypit jotain tietävät). Eli kaikkein luultavimmin joudut kokeilemaan asiaa, ennen kuin tiedät tarvitsetko lisäpalikoita.

Lisäys: jospa joku telekommunikaatioalan tietotekniikkaa minua paremmin tunteva voisi valaista asiaa lisää!?

LainaaJa tässä kun Telstran sivuja kattelen niin ilmeisesti ei ole siis olemassa kiinteähintaista langatonta yhteyttä vaan aina tuolla datasiirtomaksulla?

Kaikilla operaattoreilla Australissa on toistaiseksi samankaltainen hinnoittelupolitiikka: dataliikenne on kiinteän hintaista tiettyyn gigatavumäärään asti, minkä jälkeen ylimenevältä osalta "rankaistaan" lujalla kädellä.


Kommentoi
Jouni
Canberra

RUU

Lainaus käyttäjältä: VonLoST - tammikuu 20, 2009, 19:13
Ja tässä kun Telstran sivuja kattelen niin ilmeisesti ei ole siis olemassa kiinteähintaista langatonta yhteyttä vaan aina tuolla datasiirtomaksulla?
Kiinteähintaisia on toki mutta hintaan sisältyvän datan määrän on rajoitettu. Kuluttajapuolella näyttää 9 GB olevan maksimi, bisnespuolella listoilta löytyy 15 GB liittymä. Telstra Enterprise myy myös rajoittamatonta ("fair use") liittymää mutta voi tulla aika hinnakkaaksi kun sitä rahaa pitäisi kaataa Telstran pankkitilille satoja tuhansia vuodessa, että pääsee puhumaan heidän kanssaan.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Kottarainen

Meillä oli käytössä tuollainen PCMI-korttipaikkaan laitettava kortti. Vaihtaessamme Kolmoselta Telstraan jouduimme juuri saman ongelman eteen: voiko samaa korttia käyttää kahdelle eri operaattorille. Operaattori kun nimenomaan OLI meidän kiusaksemme laittanut kaikenlaisia estoja ja rajoituksia. Onneksi Kolmosen asiakaspalveluun soittaminen oli ilmaista, vietimme rehellisesti sanottuna tunteja hankkiessamme erilaisia avauskoodeja että Telstran simmi olisi toiminut Kolmosen PCMI-kortissa. Tämän LISÄKSI oli epäselvää, oliko kyseinen kortti yhteensopiva - ilmeisesti sama lafka valmistaa kaikki kortit, mutta niitä on kahta eri mallia, uudempia ja vanhempia. Meitä lykästi, ja lopulta saimme käyttää samaa laitetta kummankin kortin kanssa.

Kolmonen on palveluista edullisin ja muutenkin ihan hyvä palveluntarjoaja, jos aiot oleskella vain suurimmissa kaupungeissa. Heti näiden "pääkaupunkien" ulkopuolella Telstra on ainut toimija. Yksi vaihtoehto on ottaa liittymä sekä Kolmoselta että Telstralta. Jos olet suurimman osan ajasta kaupungeissa, käytät siellä iloisesti Kolmosen edullista laajakaistaa ja männikössä sitten turvaudut Telstraan. Telstra skaalaa datapakettiaan aina viiteen megaan / kk asti. Paketin kokoa voi muuttaa kuukausittain (vaikka ei ne siitä kyllä tykkää).

jounij

Juuri nyt tarkistin Telstran kännykkädataliikenteen hinnat NextG-verkossa:

$5 / kk ostaa sinulle naurettavat 5MB dataliikennettä. Ylimenevältä osalta $1.00 / MB.

$10 / kk ostaa sinulle jo siedettävämmän 150MB dataliikennettä Ylimenevältä osalta $0.50 / MB.

$29 / kk ostaa sinulle naurettavat $300MB dataliikennettä. Ylimenevältä osalta $0.25 / MB.

Saman verkon käyttö tietokoneelta maksaa:

$59 / kk = 1GB + extra $0.25 / MB

$89 / kk = 5GB + extra $0.25 / MB

$119 / kk = 9GB + extra $0.25 / MB
Jouni
Canberra

MH

Suomessa mulla Sonera datapaketti 14.90e/kk rajoittamaton. Ei ole "mokkulaa". Commari (E 90) piuhalla tai BT koneeseen kiinni ja toimii hyvin.

Toisaalta jos yrittäjänä hallitsisin verkkoa samoin kuin telstra niin tuskin noin hyvää rahasampoa kukaan haluaa ainakaan kovin helposti purkaa.

Suomi pienenä maana hytötyy siitä että maan kattavan verkon rakentaminen on huokeaa ja alalle on tullut todellista kilpailua josta kuluttaja hyötyy.

VonLoST

Joo voi hyvinkin olla mahdollista että vietän suurimman osan ajasta kaupungissa, veikkaisin että ainakin ekat pari kk. Selviää varmaan vasta ku saavun paikalle...

Mites sitten Kottarainen, riittikö teillä se hintaan sisältyvä datamäärä aina vai maksoitteko extraa, eli minkä kokoisia laskuja teillä oli, jos saan udella? Ja osaatko sanoa mitään siitä millä vauhdilla tuota dataa kuluu kun pelailee esim 4ää pöytää?

Kottarainen

Neljää pöytää pitäis voida pelata alle 10MB:llä tunti, mutta lataa ihmeessä ns. bandwidth monitor ja tarkista oma kulutus. Meillä oli Kolmosen yhden gigan liittymä, ja se riitti ihan mainiosti kunhan kytkettiin kaikki muut internetsovellukset käytössä, nämä kun tosiaan laskee myös uploadin mukaan. Nettiä selailtiin ilman kuvia ja muutenkin "köyhäiltiin", mutta 1 GB riitti kuitenkin ihan ok. Telstralta otettiin hyvin pieni paketti, jota käytettiin vain metikössä.