Eyjafjallajokull

Aloittaja jounij, huhtikuu 20, 2010, 15:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jounij

Kaikki puhuvat vaan "siitä tulivuoresta" Islannissa. Miksei kukaan koko Australiassa kutsu tätä islantilaista tulivuorta sen oikealla nimellä?


Funtsailee
Jouni
Canberra

eevis

;D Kuulen jo mielikuvituksen korvin aussiuutisankkurien möngertävän tuota nimeä... :D :D :D Jep jep, puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä... ;D
Dees - We will bloody bounce back!!!


sim

Koska sen nimi on tolkuttoman hankala ja väärin kirjoitettu tuossa otsikossasikin (ö puuttuu). Hesarikin puhui tänään "Eyjafjöll-tulivuori":sta ja kun kaikki kuitenkin tietävät mitä "sillä tulivuorella" tarkoitetaan niin miksi pitäisi käyttää oikeaa nimeä?

Mielestäni joku tuntematon erään lehden sivuilla kommentoi tätä hyvin - "If I had a name like that, I'd erupt too" :D

jounij

Lainaus käyttäjältä: sim - huhtikuu 20, 2010, 15:44
väärin kirjoitettu tuossa otsikossasikin (ö puuttuu).

Varmaan hyvin suuri osa englanninkielisistä ei tiedä, mitä eroa o:lla ja ö:llä on. Kopioinkin tuon nimen kirjoitusasun suoraan eräästä vepissä julkaistusta englantilaisesta artikkelista.


Toteaa
Jouni
Canberra

Aikis

Tuo "jökull" viittaa käsittääkseni jäätikköön, jonka alueella itse tuhkaa syöksevä vuori Eyjafjöll on. SAmalla Eyafjalla -jäätiköllä on myös toinen tulivuori, Katla, jonka purkautumista nyt sitten pelätään...

jounij

Lainaus käyttäjältä: Aikis - huhtikuu 20, 2010, 18:42
Tuo "jökull" viittaa käsittääkseni jäätikköön,...

Näin on. Ja lisäksi itse arvelen, että tuo fjalla/fjöll -sana on samaa perua kuin esimerkiksi englannin tunturia merkitsevä fall-sana. Liekö kenelläkään foorumin seuraajalla asiasta varmaa tietoa suuntaan tai toiseen?


Arvaa
Jouni
Canberra

SaQ


eevis

:D No just kun on oppinut mongertamaan sen nimen oikein, se ei olekaan oikea?!? :D Okei, "se tulivuori" pitänee ottaa siis käyttöön itekin... ;D
Dees - We will bloody bounce back!!!


Haagalainen

Kiertoilmaisut on joskus hyvä ratkaisu. Jos jotain mullistavaa sattuisi joskus tapahtumaan SA'ssa olevalla kukkulalla, ja kukkulan nimi kiirisi pitkin maailmaa, aika moni varmaan sanoisi sitten että "se australialainen kukkula", ennen kun alkaisi tapailla kukkulan nimeä Mamungkukumpurangkuntjunya 8)