Läppäri ja mobiilinetti tienpäälle

Aloittaja Timo, huhtikuu 20, 2003, 16:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Timo

Jos onnistut saamaan käyttöösi lankapuhelinliittymän, tulee varmaan edullisimmaksi. Jos et ... onhan noita langattomiakin yhteyksiä, mutta minullla ei ole niistä tarkempaa kokemusta.  Heitän tähän kuitenkin yhden linkin, jota aikanaan tutkin ennen kuin sitten päädyin telstran perinteisempää ratkaisuun.

http://www.iprimus.com.au/broadband/wireless.asp


Kaapeliyhteys eli nettiyhteys tv-kaapelin kautta on yksi mahdollisuus. ks esim. telstran bigpondilta

http://www.bigpond.com/?tR=3


Ehkäpä onnistut saamaan yhteydyn johonkuhun tuolla sairaalassa/asuntolassa, joka osaisi antaa tapauskohtaisia neuvoja, vaikkapa sairaalaan it-osasto?




[Editoitu 20/4/03 by Timo]

[Editoitu 20/4/03 by Timo]

Raiwå

Moikka LOMA

Oletko mahdollisesti kokeillut tuolla sivun yläreunassa olevaa HAKU nappia ???
Jos laitat sinne hakusanan esim; nettiyhteys.
saat siihen sanaan liittyvät vastaukset tai aiheet esiin heti.
Ja jos olet kaikki sanat hakenut, jotka jotenkin liittyy asiaasi ??
Lähetäppä kysymyksiä sitten.
Tämä on sama litania jota toistamme täällä vähintään joka viikko.
Mutta kun vastaa samaan kysymykseen kolmatta kertaa, alkaa kyllästymään ihmisten laiskuuteen, tai avuttomuuteen.
En ole enään hetkeen epäillyt sitä asiaa, että eikö täällä olisi kaikkiin kysmyksiin vastaukset.
Kunhan ihmiset vain hakevat aihesanalla tai sanalla joka sisältyisi ehkä asiaan, löytyy joskus jopa satoja vastauksia.


Hauskaa lukuiltaa.

:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jouko

No laajennan Timon vastausta tässä. Kännykällä ei täällä juurikaan kannata ajatella netti surfailua ainakaan vielä, vaikka Vodafone kylläkin tarjoaakin GPRS palvelua kännyköihin. http://www.vodafone.com.au/rep/gprs.jsp?gs=foryou&hd=services on sen verran kallista ja kovinkaan monilla palveluntarjojilla ei ole niin kunnollisia verkkoja, en nyt tarkoita noita 2400 bps hiki liittymiä, vaan kunnollisia 100 ? 170 kbps GPRS palveluita.

Kuten Timon kirjoituksesta jo ilmeneekin niin, perinteisillä menetelmillä on ehkä paras mennä nettiin. Voihan se olla että hyvässä tapauksessa, sairaala-asuntolassa on käytössä jonkinasteinen langaton verkko, langattomia kortteja saa täällä hinnat alkavat tuommoisesta 80 taalasta.

Itse olen käyttänyt Telstan kaapelia, mutta muita vaihtoehtoja on kuten Optus ( mutta näitä kahta ei saa kovinkaan monelle asuntoa-alueelle, mainoslauseista huolimatta)
Tosin näiden suurten palveluntarjojien vaihtoehdot eivät ole niitä edullisempia, mutta joskus ne voivat olla hieman luotettavampia..
Kannattaa vertailla esim. dialup liittymien hintoja sillä monet tarjoaa suomalaisille outoja download ja aikarajoituksia, kuka sitä haluaa kelloa kytätä jatkuvasti kun on netissä.

The Australian ISP listalta voi myös löytyä hyvä vaihtoehto palveluntarjoajaksi, jos vain pystyt vääntämään seuraavan käsitettävään muotoon, halpa ei aina ole hyvä eikä välttämättä huonokaan ja kallis ei taas ole aina hyvä eikä välttämättä huono, mutta hinta yleensä vaikuttaa x-y akselilla laatuun positiivisesti tai jopa negatiivisesti. heh heh...

Listaa Sydneyn ISP tarjoajista (tosin paljon muitakin löytyy jos käyttää esim. google.com.au hakumoottoria vaikkapa ?Sydney dialup ISP? hakusanoilla )
Useat pienet IPS käyttävä Telstran, Optuksen, Connect.com.au tai RSL COM verkkoja.

http://www.cynosure.com.au/isp/region/sydney

Tai kaapelia
http://www.broadbandchoice.com.au

Suurempia palvelutarjoajia

Telsra http://www.telstra.com.au
- Kaapeli (Broadband)
- ADSL (Broadband)
- DialUp (Modeemi)

Optus http://www.optus.com.au
- Kaapeli (Broadband)
- ADSL (Broadband)
- DialUp (Modeemi)

Connect.com.au http://www.connect.com.au
- Kaapeli (Broadband)
- ADSL (Broadband)
- DialUp (Modeemi)

Primus http://www.primus.com.au

- Kaapeli (Broadband)
- ADSL (Broadband)
- DialUp (Modeemi)

:XXXX


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Timo

Nyt kun asiasta tuli puhe, kerronpa varoittavana esimerkkinä dial up-yhteydestä ja puhelinlaskuista. Viime vuoden lopulla löysin edullisen operaattorin, joka tarjosi sisäänsoittoyhteyttä kiinteällä kuukausimaksulla (16 taalaa) plus tietysti puhelumaksut. Yrityksellä oli vain muutama sisäänsoittonumero suurimmissa kaupungeissa. Käytinkin aluksi Sydneyn numeroa, mutta sitten kun muutettiin otin käyttöön Queenslandin sisäänsoittonumeron. Tiesin, ettei nettipuhelu ole todennäköisesti paikallispuhelu, vaikka suuntanumero onkin sama. Annoin  mennä, ajattelin ettei se varmaan paljon kalliimaksi tule soittaa "naapurikaupunkiin", päätin tarkistaa ja korjata asian vähän myöhemmin kun muuttokiireet ovat ohi. Se sitten venyi kunnes tuli ensimmäinen puhelinlasku. Huomasin käyttäneeni nettiä ns. standard calls hinnalla. Ja sehän tuli tosi kalliiksi. Kalliskin laajakaistayhteys tuntuu sen jälkeen halvalta.

Tarkista siis käyttämäsi modeemiyhteyden todelliset kulut myös puhelinlaskujen osalta. Nuo Joukon maintisemat tiedonsiirto- ja aikarajoituksetkin vaativat tarkkana olemista - tuo edullisten yhteyksien 400 - 500 megan tiedonsiirtoraja tulee yllättävän nopeasti täyteen jo pelkästään spammin ja oman operaattorinkin web-sivujen popuppien ja muiden mainosten ansiosta. Ja mitä nopeampi yhteys on, sitä helpommin rajat ylittyvät ja tulee lisälaskua.



[Editoitu 22/4/03 by Timo]

loma

Hei!

  Olen lähdössä kk kuluttua Sydneyn alueelle, sairaalan asuntolaan ainakin aluksi asumaan. Minulla on laptop mutta ei kannykkää ym. Kysynkin mitkä vaihtoehdot on saada nettiyhteys ja millä hinnalla? Onko kk-maksuisia yhteysiä, langattomia? Kiitos tiedoista!
Heli

timnis

Aion tuoda oman läppärin tullessani ja tuosta nettiyhteydestä tuli mieleen, että pelittääkö Suomesta ostetussa läppärissä oleva modeemi myös Ausseissa?

Timnis

Tiimi10

No, joo mistaan lapiosta ei ole kyse viestissani  vaikka lappariksi otsikoinkin.

Mulla ainakin toimii ihan samalla tavalla modeemi kuin Suomessakin.  Piti vain hankkia piuha, jossa takalainen puhelinpistoke ja muutella asetuksia.

Kotona on lankapuhelin (Optus) ja kun ilmoitin, etta sita kaytetaan vain nettiyhteyteen, mun piti arvioida, etta loggaanko verkkoon nelja kertaa paivassa vai useammin. Mikali olen ymmartanyt oikein, maksan 22 AUDia / kk ja sitten 20senttia per soitettu puhelu (riippumatta kestosta), silla nettiyhteyden tarjoaja on Sydneyn yliopisto, siis paikallispuhelu. Yliopistolle taas maksetaan, niinkuin tuossa edella sanottiin tiedonsiirtomaaran mukaan.

Kun yhteyden tarjoaja on yliopisto, todennakoisesti hinnat on alemmat, kuin kaupallisilla. Kuukauden perusmaksu on 4,40 ja ulkomaisten sivustojen latausmaksu on 7 c / Mb, paikalliset sivustot 3,55c / mega.

Saa nahda tuottaako eka puhelinlasku yllatuyksen niinkuin Timolla!

Jaaks

Tiimi 10 :D

Ihan kohtuu hinta dial-up nettiyhteydesta :cool:

Silti yliopisto tekee siina mukavasti rahaa:o  Yliopistot on taalla kytketty valtion broadband verkostoon joka on niille "ilmaista" ( tai valtio maksaa):D

Tony

Kertokaapas te jotka olette paikallisia internetkahviloita käyttäneet, että saako siellä kytkeä oman kannettavan suoraan laajakaista- tai puhelinpiuhoihin, vai pitääkö kuvat ja muut tiedostot siirtää kahvilan koneeseen esim.USB-muistilla. Mielellään sitä käyttäisi omaa konetta ja sen ohjelmia, varsinkin kun en ole mikään atk-ammattilainen. Yksinkertaisetkin asiat voivat joskus olla vaikeita!

:nuttu:

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin näitä internetkahviloita on vähän joka lähtöön ja se on kaiketi käsitteenäkin aika laaja, joten yhden tietokoneen kuppilakin luetaan jo tällaiseksi:??:??

Onko näissä kuppiloissa yleensä skanneria yleisessä käytössä? Meidän kun pitää lähettää poikien kokeita aina silloin tällöin kouluun tarkastettavaksi, tai siis lähinnä kontrolliksi siitä, että tietävät missä mennään opetuksen osalta ja yhteys kouluun säilyy.

Elämää helpottavista vastauksista kiittäen,
:)Tony

Jaaks

Tony :D

Yleensa et saa kytkea omia koneita heidan verkkoonsa vaan sinun taytyy juuri kayttaa sita omaa kytkentaa.

Toisissa "kahviloissa" jopa USB portit on suljettu, mutta kylla keinoja loytyy.

Scannereita ei varmaan ole naissa kahviloissa, mutta ainakin meidan paikallinen "News Agency" eli R-Kioski ja myoskin paikallinen tietokone kauppias myy myos tata palvelua.

Mutta jos et loyda scanneria missa olet niin postihan kulkee ja aina jostain loytyy vapaa scanner :D:D:D  Don't stress Man :cool:

Ps.   Tony tama on vain paikallinen QLD tiedoite eli voi olla eri jossain muualla :D

Tony

Tänks Jaaks,

Aikalailla ovat meikäläisenkin suunnitelmat muuttuneet ajatellen tuota netin käyttöä matkalla. Aluksi ajattelin, että kaikki työasiat ja muut hoituisivat näppärästi kannettavan ja kännykän kautta lähes kaikkialta, mutta sehän osoittautuikin pelkäksi toiveajatteluksi.

Ja nyt jos "kahviloiden" USB-portitkin on tukittu, niin ei se ainakaan hommaa helpota. Mikä mahtaa olla heidän syynsä tällaiseen toimenpiteeseen:??:?? Olin ajatellut pitää tässä USB-muistissa matkaan liittyviä kotisivuja, jotka viikon välein kävisin päivittämässä jossakin nettikahvilassa. Näin ei tarvitsisi lähetellä kortteja kaikille tuttaville ja sukulaisille.

  No, kuinka on CD-asemien laita, kai niihin koneisiin sentään saa pistää omia levyjä ja sitä kautta siirtää tiedostoja:??:??

 Ovatko nämä kuppiloiden koneet tarkoitettu lähinnä nettisurffailuun ja sähköpostien yksinkertaiseen kirjoittamiseen ja lukemiseen?

Miten mahtaa olla käytäntö muualla Australiassa, tosin melko suuren osan ajastamme tulemme viettämään juuri Queenslandissä???

Iskater, sinähän näitä paikkoja olet jo runsain mitoin kierrellyt, niin osaatko auttaa miestä tässä aivan valtaisassa hädässä:D:D:D:D

:)Tony

Jaaks:D
Onneksi on vielä se mainitsemasi perinteinen posti

viltsu

Aika tyhmää toi on jos ei saa esim usb-laitetta kytkeä kiinni koneeseen internet kahvilas. Siinä taitaa kariutua toiveet digikameran ostosta ja kuvien laittamisesta nettiin..:(

Jouko

Tmmis,

Suomi modeemi toimii aivan samoin kuin paikallinenkin, vaikka kaikki paikallisessa puhelinverkossa käytettävät laitteet tulisi omata Austel hyväksynnän!
Telstran dialupin kanssa on joskus ilmennyt ongelmia joidenkin uudempien kannettavien modeemien kanssa kun nämä suorittavat soittotapahtuman liian nopeassa temmossa. Tosin tämänkin saa korjattua helposti AT komennolla.

...:eye:


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

jounij

Ymmärrän, etteivät internet-kahvilat halua hevillä antaa asiakkaiden laittaa koneisiinsa CD-levyjä, USB-muistikortteja, diskettejä jne. ainakaan ilman valvontaa. Virusten ja muiden asiattomien ohjelmien pelko nääs! Ja sitten kun joku massiivinen maailmanlaajuinen virushyökkäys ilmenisi lähteneen jonkun internet-kahvilan koneelta, eikä varsinaista lähettänyttä henkilöä voitaisi jäljittää, niin ketäs sitten syytetään? Internet-kahviloiden pitäjien on oikeustoimien varalta fiksua pitää kaikki mahdolliset ulkopuolisten ohjelmien latauslähteet käyttäjien ulottumattomissa.

Jos ottaa mukaan sylikoneen sekä modeemin ja solmii jonkun australianlaajuisen nettipalvelutarjoajan kanssa sopimuksen matkansa ajaksi, niin luultavasti toiminta on paljon joustavampaa ja kenties edullisempaakin.


Internet-kahviloiden palvelun surfailuun ja sähköposteihin rajoittamisen ymmärtää
Jouni
Canberra

Jouko

Jounia säestellen,

Useimmilla Internet palvelun tarjoajilta (dodo.com.au ozemail.com.au jne) löytyy Dial-up numerot ympäri ausseja, joten surffaaminen laptopin kanssa käy, niin kauan kuin vain onnistuu saamaan koneen kiinni puheliverkkoon.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

iskater

ehka vahan jotain saan sanottua. ehka. kas kun itse olen lahinna naita koneita kayttanyt sahkopostien kirjoitteluun ja dunderin surffailuun. mutta. jossain muistan jonkun mainostaneen etta meilla saa kayttaa USB-portteja. useimmissa paikoissa ne on suljettu. mutta epailisin etta niita jostain loytyisi, en tieda. itseasiassa wtc:n toimistoilla niita saan kayttaa. mutta niihin kirjaudun aina omalla nimella, etta tietavat aika tarkkaan mita teen. samoin disketteja ja cd:ta olen nahnyt kaytettavan, mutta saattaa olla etta kaikki nimenomaan wtc:n toimistoissa ja omilla nimilla.
..........
kun en tieda :?? mielestani lahes kaikki netti kahvilat ovat yksityisia, mitaan ketjuja ei ole? etta jos olisi olemassa mahdollisuus kirjautua tietyissa paikoissa omalla nimella ja sita kautta kayttaa USB-portteja seka cd:ta? kun ei naita wtc:n pisteitakaan ole kovin montaa, sydneyssa, byron bayssa, cairnsissa, malbournessa, ja taisi yksi olla brisbanessakin. mutta itsellani on siis ainakin naissa pisteissa mahdollisuus kayttaa omia cd:ta disketteja seka USB:ta.

:??:??

Tony

No, tuo virusasia selittääkin jo paljon:(

Eli meikäläisen tapauksessa ainoaksi oljenkorreksi jää paikallisen internetliittymän hankkiminen ja sitten niiden vapaiden puhelinpiuhojen metsästäminen:??:?? Onko kenelläkään teistä kokemusta siitä, kuinka näitä piuhoja löytyy? Tarkoitan siis sitä, että antavatko esim. leirintäalueiden pitäjät yleensä hetkeksi lainaa omaa puhelimen tai faxin johtoa tällaista kotisivujen päivitystä varten, vai onko muita hyviä tahoja, joiden puoleen Australian kiertolaisen kannattaa kääntyä.

Onko näissä palvelun tarjoajissa suuria eroja hintojen ja toimivuuksien kannalta? Entä löytyykö Australiasta MTV3 internetliittymän tapaisia ilmaisliittymiä?

Kiitoksia erittäin paljon tiedoista. Nämä ovat tärkeitä asioita selvittää ennen matkalle lähtöä, jotta tietää kuinka asiat paikanpäällä hoituu, ja ei tule Suomessa luvattua liikoja.

Internetkahvilat muuten kuin Dunderin ja perusmailien osalta unohtava :)Tony

jounij

Aussien ystävällisyyden monin tavoin kokeneena en usko olevan kovin vaikeaa löytää paikkoja, joista lainataan puhelinpiuhaa hetkeksi, kun vain tarjoaa pientä maksua etukäteen ja vakuuttelee, että kyse on vain paikallispuhelusta (tai jos on kaukopuhelu, niin sanoo sen suoraan ja tarjoaa hieman isompaa maksua). Puhumalla selviää!


Luottaa
Jouni
Canberra

Jaaks

Oikeassa olet Jouni :D:D:D

Myoskin ihmisiin (edelleen) luottaen

Jaaks

Tony

Palaanpa taas tähän vanhaan tuttuun aiheeseen , eli nettiyhteyteen.

Onko kenelläkään teistä kokemuksia Hotspoteista, eli paikoista, joista voi saada langattoman yhteyden nettiin omalla läppärillä. http://www.ezgoal.com/hotspots/wireless/s.asp?qu=Australia

Nämä paikathan ovat tietenkin yleensä kaupunkien keskustoissa eivätkä siten meikäläistä aina hyödytä, koska aiomme viettää suurimman osan ajasta aivan muualla kuin ihmisvilinän keskellä:??

Mutta sellaisen paikan löydettyä voisi ainakin ihan vapaasti lähetellä tiedostoja omalta koneelta, eikä tarvitsisi harmitella kahviloiden suljettuja USB-portteja:D

Eli onko kukaan teistä surffannut puistonpenkillä, ja kuinka hyvin nämä käytännössä toimivat?

 
:)Tony

Jouko

Tony et varmaan tarkoittanut "war driving"  tai "net stumbling" tapaa etsiä langatonta laajakaista Internet palvelua ?tarjoavia? paikkoja.

Näitä ?ilmaisia? yhteyksiä ?tarjoavat? yleensä yritykset tai yksityiset joiden Wi-Fi verkot on asennettu suoraan laatikosta toimintaan ilman sen kummempia virityksiä.
Näitä avoimia paikkoja hakevat nörtit kiertelevät autolla ympäri kaupunkia verkko taajuuksia scannaava haistelija sylissä, etsien huonosti suojattuja Wi-Fi verkkoja.

Avoimen verkon löydön jälkeen ne  laittavat seinään merkin jonka perusteella muut voivat päätellä onko kyseessä Open Node, Closed Node tai Web Node verkko, samoin ne  laittaa myös  SSID (Service Set Identidier) symbolin päälle joka toimiin ikään kuin salasanana tähän laajakaista verkkoon.

Toimintahan on ilman muuta rikollista ja siitä voi teoriassa jäädä jopa kiinni.

Tosin melko varmaan on että valtaosa noista paikoista ei toimi enään sen jälkeen kun ne on seinään merkattu, johtuen systeemien luonteesta...

Lisää löytyy ?war driving? ja ?war chalking? hakusanoilla.

Vantaan Energia muuten tarjoaa suomessa mukavaa langatonta verkkopalvelua kohtuu hintaan, onko kenelläkään kokemusta tästä.

http://www.vantaanenergia.fi/laajakaista/ohjeet_faq.htm


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Tony

Jouko,

Totta puhuen minulla itsellä ei ole pahemmin tietoa eikä kokemusta näistä Hotspoteista.

Eräs ystäväni vain lähetti tämän asiaa koskevan linkin minulle.

 Lähtökohtani on tietenkin käyttää nettiä vain laillisesti ja maksaa tällaisesta langattomasta yhteydestä, jos sitä vaaditaan.

 Ymmärtääkseni näitä yleiseen käyttöön tarkoitettuja verkkoja on useilla lentokentillä ja hotelleissa, tai näin ainakin minulle on kerrottu:??

 :)Tony

Jouko

Tony,

Tuo nyt oli tuollainen heitto, sinansa erikoisen rikollisuuden alan esille tuomiseksi, en missaan nimessa tarkoittanut etta, kenenkaan tulisi yrittaa kayttaa tuota systeemia.

Kuten tuosta lahettamastasi linkista ilmeni, noita hotspot paikkoja loytyy useimmista kaupungeista, tosin palvelun tarjoajia on vahan joka lahtoon, ja ainakin nain akkiseltaan katsottuna naytti ettei loydy yhta palveluntajoajaa jolla olisi kattava palvelu ympari ausseja, joten palvelun kayttoon otto voi olla hankalaa.

Jos olen oikein ymmartanyt Australian suurin Tele yhtio Telstra ei ole kovinkaan innokkaasti levittanyt tata palvelua, yllatys yllatys!

Muistaisin lukeneeni pari kuukautta sitten etta jokin Englantilainen firma olisi avaamassa ensi vuoden alussa noin pariin sataan Mckariin langattoman verkon, tosin mielikuvaksi on jaannyt etta etta palvelu olisi ollut poskettoman kallista 2 tai 3 megaa noin kymmen taalan paikkeilla.
:??

Televisiossa oli muuten hauska testi jossa lahetettiin 64  megan tiedosto kayttamalla Telstran dialup yhteytta ja Kirjekyyhkya, kirjekyyhy voitti useilla tunneilla...:D


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Raiwå

Jouko :)

Parempi pulu pydes, ku kybä skutsis ?



:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

harri.siljala

HEI!

Minäkin olen lähdössä Sydneyn Concorde-sairaalaan ja Nurses-homeen asumaan. Sama ongelma minullakin tuon netin suhteen. Mikään suomalainen operaattori ei ole tehnyt yhteistyösopimusta gprs-palveluista Australiassa. Enkä minäkään yhtäkkiä tiedä muita langattomia vaihtoehtoja. Kirjoitatko mulle vaikka sähköpostia, voidaan jutella muistakin asioista?!

Jaaks

Harri :D Hei

Sorry, mutta kuka :??:??:??

(laita vaikka jonkun nimi tai kayttajanimi siihen ensiksi, vai haluatko vastauksen kaikilta koko foorumissa :??)

Tony

Jouko,

Tuosta sinun kertomastasi kirjekyyhkytestistä tuli mieleeni omakohtainen kokemus parin vuoden takaa. Lähetin samana päivänä perinteisen kirjeen Australiaan ja Matkahuollolla paketin Keuruulle, jonne meiltä on matkaa n.60 km. Yrittäkääpäs arvata kumpi lähetys oli nopeammin perillä:nuttu::nuttu:
Vahingosta viisastuneena en enää lähetä Matkahuollolla kiireisiä lähetyksiä edes pikarahtina, koska ikinä ei voi tietää millaisen ylimääräisen lenkin paketti kiertää ympäri Suomea ennen kuin päätyy perille.

 :)Tony

riaapa

Menee taas otsikon ohi niin että oksat pois, mutta mullakin on tarina postipaketteihin liittyen...

Viime vuonna lähetettiin häälahja australialaisille ystävillemme (Arabian keittiökeramiikkaa), ja koska eivät uskaltaneet Suomen Postissa luvata että painava Economy-paketti on ajoissa perillä, niin laitettiin varmuuden vuoksi kortti erikseen kirjekuoressa, jotta edes se ehtii heille ennen häitä.

No kuinkas kävikään, lahja tuli perille ennen häitä, ja kortti häitten jälkeen. Hieman ihmettelivät kaverit tätä kummallista käytäntöämme, mutta arvasivat kyllä ettei kukaan muu Suomesta saakka lahjaa lähettäisi.

Riina.
Riina

Sheila

.. ei yhtään ohi aiheen - mutta jokos Tonylle ja Arjalle voidaan pian alkaa Bon Voyage -partyä valmistelemaan. En tietenkää ole niin katkera, että mitään "up yours" partyä edes miettisin .... :D

Riina - any ideas .. ?

riaapa

Voi Sheila, nuhasta kankea pääni on nyt ihan ideoista tyhjennetty, mutta jos sulla on jotain laiffia suurempia ideoita, niin pistä tulemaan u2u:lla... :D

Riina.
Riina

harri.siljala

Aivan oikein... olinpa tyhmä. Tää on vaan niin erilainen keskustelupaikka. HELIN kanssa haluaisin keskustella.

johki72

Harri:)

Näyttäisi vaan siltä , ettei tuo Heli välttämättä "roiku" näillä sivuilla (niinkuin me eräät:D:D) ja täten ehkä näe sinun viestiäsi.Hänellä on vain tuo yksi postitus viime keväältä.Ja profiilinkin kun tsekkasin, niin hänellä ei näytä edes olevan emailia mihin voisi ottaa yhteytta.Toki saattaa kirjautaumatta käväistä sivuilla ja huomata sun viestisi,tiedä häntä.
Mutta sanoisin, että no worries:D kyllä täällä joku osaa sinua tavalla tai toisella aiheeseen liittyen auttaa.Tosin meikäläinen on siihen hommaan ihan väärä:D:D:D

Raiwå

No mutta Johanna !!!!

Mites sinä noin itseäsi poljet ???

Kyllä sieltä ihan kelvollista tarinaa & apua tulee sinultakin.

Ota vaan kantaa asioihin, ja auta omalla tavallasi.
Niin me kaikki muutki teemme. :)

Harri
Tervetuloa linjoille, ja toivotaan että löydät hakemasi, tai sitten ihan muuta :)



:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

johki72

Raivo:)

Siis enhän minä itseäni mitenkään polje:D
Jos huomasit niin sanoin että "aiheeseen liittyen", eli tahdoin vain tarkoittaa etten ole mitenkään IT-alan erikoistuntija tai muutenkaan kauheasti perehtynyt noihin tietsikkajuttuihin.Joten mulla ei siinä saralla ole hirveästi tietoa antaa apua.
Muuten tietenkin kannan korteni kekoon parhaani mukaan:)

jklan

Lisään nyt tähän vanhaan viestiketjuun kysymyksen, onko teillä hintatietoja ns. hotspotien käytöstä?? Mites Tonyllä kävi yhteyksien kanssa reissussa? Samaa ongelmaa pohdin itsekin, miten päivitellä reissupäiväkirjaa. Vai kannattaako läppäri jättää suosiolla kotiin?:confuse

Tony

jklan:)

Kuten tiedämme niin kyseessä on sen verran nopeasti muuttuva ala, että tämän viestiketjun ensimmäiset viestit  ovat jo auttamattomasti vanhentunutta tietoa. Tosiaankin parin vuoden takaisella reissulla oli mukana kannettava, johon hankin suhteellisen kalliin Telstran prepaid liittymän. Puhelinpiuhan löytäminen ei ollutkaan sitten niin helppoa. Joissain leirintäalueilla sain ruinattua piuhan käyttöön, mutta yleensä he ohittivat asian sillä, että heillä oli yleisessä käytössä kolikoilla toimiva hidas nettiautomaatti, joka olikin varsinainen raharohmu. Nettikahvilatkaan eivät suhtautuneet muutamaa poikkeusta lukuunottamatta suopeasti siihen, että olisin yhdistänyt oman koneeni heidän piuhoihin.
No, tästä viisastuneena jätinkin tämän vuoden helmi-maaliskuun reissulla kannettavan Suomeen, koska pelkästään digikuvien takia sitä ei kannattanut raahata mukana. Vuoden sisällä olikin Australian nettikahviloissa systeemit muuttuneet paljon. Nyt lähes joka paikassa näkyi asiakkaita käyttämässä omaa kannettavaansa ja kahviloiden omiin koneisiinkin sai lähes poikkeuksetta laittaa CD:n tai USB muistin:confuse

:)Tony

jklan

Kiitti tiedoista Tony. Kuinka hermoja raastava kokemus oli raahata reissuilla mukana läppäriä? Mietin vain säilytystä ym. ongelmia sen mukana pitämisessä... Kuitenkin, yhteydet kotoSuomeen ja reissusivujen päivitys on niin paljon plussaa, että taidan sen mukaan kuitenkin ottaa...

Tony

Kyllähän se läppärin  kuten minkä tahansa arvoesineen mukana kantaminen matkalla  tuo mukanansa oman jännitteen. Vaikka kiersimme Australiaa omalla autolla ja asuntovaunulla, niin aina piti läppäri muistaa piilottaa, koska asuntovaunuihin murtautuminen on ammatilaiselle suhteellisen helppo toimenpide.  Minkälaiselle reissulle olet lähdössä, WH matkalle vai ihan muuten vain reissaamaan? Eikös täällä Dunderissa ollut seillaisiakin WH:laisia, jotka kantoivat omaa läppäriä mukanaan. Heiltä olisi kiva kuulla kuinka onnistuivat säilyttämään koneensa tallella esim. hostelleissa, joissa ruokatavaroitakin katoaa jääkaapeista.

   :)Tony

Jouko

Surffariltahan vietiin kannettava autosta ja en ole ainakaan kuullut että olisi takaisin sitä saanut. Taisi vielä olla niin ettei vakuutusyhtiö suostunut korvaamaan kadonnutta kannettavaa.

Kuten Tonykin totesi niin useiden nettikahviloiden koneista löytyy avoimet USB liittimet joten mukaan olisi hyvä ottaa joku jolla saa kameran muistikortin kuvat USB:n liitännän kautta levylle.

Hyvä ratkaisu voisi olla se että, pitää mukana sovitinta joka tukee oman kameran kortteja.
Tässä esimerkki SD/MMC muistikorteille
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=6574

Hieman epäilevällä luonteenlaadulla varustettuna, polttaisin vielä kuvista kaksi CDtä joista toisen pitäisin itselläni ja toisen pistäisin postiin kotiin. En nimittäin luottaisi siihen että  CD löytää 100% varmasti perille.:peukkuy


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

MH

Jouko!

Tiedätkö onko siellä jo miten kattava 3G verkko, kun mulla on kannettavassa 3G/Gprs kortti (vodafonen) toimiiko siellä 3G verkossa vai Gprs. Isoimmissa kaupungeissa luulisi olevan jo 3G vai onko?

Marko