Mistä apua ensimmäistä kertaa Australiaan matkustavalle

Aloittaja kaijaogihara, syyskuu 22, 2007, 03:05

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kaijaogihara

Suunnittelemme ensimmäistä kertaa matkaa Australiaan. Poikamme tulee opiskelemaan Melbourneen. Etsimme edullista yöpymisvaihtoehtoa pariksi viikoksi en si maaliskuussa.

MH


jounij

Ja jos on muihinkin Ossilan isoihin kaupunkeihin asiaa, niin Citysearchiakin kannattaa kokeilla. Esimerkiksi:

http://melbourne.citysearch.com.au/
http://canberra.citysearch.com.au/
http://sydney.citysearch.com.au/
...


Vihjaa
Jouni
Canberra

MH


jounij

Noh, mihin itse kukin vetäneekään ison kaupungin määritelmän? On Canberra kuitenkin maan 7. tai 8. suurin kaupunki, ja esimerkiksi Suomesta ei taida löytyä kuin yksi Canberraa suurempi kaupunki (jota sitäkään tosin kaikki eivät pidä isona kaupunkina).

Esimerkiksi Toowoomballa sitten taas ei ole omaa Citysearch-sivua, vaikka sielläkin asustelee vissiin yli 100 tuhatta asukasta (mikä omasta mielestäni sekin on jo melko iso asukasmäärä).


Laskeskelee
Jouni
Canberra

eevis

Höpöhöpö, Canberra ON iso kaupunki. :)

ja Kaijalle vinkkinä, täältä löytyy Arixmelin ja Jaaksin vinkit edullisen hotellimajoituksen etsimiseen. toki hostelleja etsimällä pääsette vielä halvemmalla, tässä Riaapan vinkit Melluun ja tämä mun vanhoilla kulmilla oleva Claremont on tosi kiva, ja ihan South Yarran juna-aseman vieressä, ja 8-ratikka menee edestä, eli liikenneyhteydet hyvät. edullinen, koska kylppärit käytävillä. (hehheh tuo Claremontin sivu on kääntänyt jutut suomeksi... "Lisätietoja löydätte yksityisyydensuoja julistuksestamme." :D )
Dees - We will bloody bounce back!!!


MH

Ei tuota nyt niin tosissaan kannata ottaa. :D

Canberra on ihan mukava kaupunki, on siellä tullut useasti käytyä kun tuttuja asuu siellä muutama perhe.

jounij

Eipä toki tosikkomaisen tosissaan, mutta halusin silti laittaa huumorin sekaan faktaakin, jotta uusien lukijoiden on helpompi muodostaa omat mielipiteensä.

Liekö muuten kaikkien mielestä rinnastus "iso kaupunki = mukava kaupunki" totta? Minun mielestäni kaupungin koosta ei voi suoraan päätellä kaupungin "mukavuutta". Ja itseasiassa kaupungin asukasmäärän ylitettyä noin miljoonan, alkaa kaupungin mukavuus - edelleen omasta mielestäni - kärsiä ruuhkaisuuden yms. koon aiheuttamien lieveilmiöiden takia.

Noh, liekö tästä pohdiskelusta mitään apua ensimmäistä kertaa Australiaan matkustavalle :) ?


Kuitenkin pohtii
Jouni
Canberra

usia

"Mukavuuskin" varmaan riippuu siita tuleeko kaupunkiin asumaan ja elamaan jokapaivaista arkea :confuse vai LOMAILEMAAN viikoksi tai pariksi  :XXXX.

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: Usia"Mukavuuskin" varmaan riippuu siita tuleeko kaupunkiin asumaan ja elamaan jokapaivaista arkea vai LOMAILEMAAN viikoksi tai pariksi

Aivan oikein ja jos koskaan ei ole Australiassa käynyt, niin ei tiedä kuinka valtavia kaupungit voivat alueiltaan olla vaikka asukkaita onkin paljon.   Canberrahan on muuten asukasluvultaan Australian suurin "inland" kaupunki  :pepsodent

Jos vertaa Helsinkiä Australian osavaltioiden pääkaupunkeihin asukas määrän ja pinta-alan mukaan, niin sehän on tosi tiheään asuttu "suurkaupunki":

Helsinki   n. 566,000 asukasta n. 184 neliökilometrillä (Helsingin koko pinta-ala on 686 neliökilometriä, mutta siitä on n. 500 neliökilometriä vesialueita)

Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen (Pääkaupunkiseutu)
      n.1,000,000 asukasta n.765 neliökilometrillä

Canberra   n.332,000 asukasta n.805 neliökilometrillä

Sydney   n.4,280,000 asukasta n.12,144 neliökilometrillä

Melbourne   n.3,700,000 asukasta n.8,831 neliökilometrillä

Adelaide   n.1,100,000 asukasta n.1,826 neliökilometrillä

Perth      n.1,500,000 asukasta n.5,386 neliökilometrillä

Brisbane   n.958,000 asukasta n.1,326 neliökilometrillä

Hobart      n.200,000 asukasta n.1,357 neliökilometrillä

Darwin      n.105,000 asukasta n. 112 neliökilometrillä

ps. sorry eipä tämäkään vastaus auttanut alkuperäistä kysyjää, mutta palataan asiaan  :pepsodent



jounij

Lainaus käyttäjältä: Jaaks - syyskuu 23, 2007, 19:08
Canberrahan on muuten asukasluvultaan Australian suurin "inland" kaupunki  :pepsodent

...ja asukasluvultaan Australian toiseksi suurin kunta. Brisbane on se suurin. Mt Isa saattaa olla se isoin kaupunki (pinta-alaltaan). ;)


Tilastoi
Jouni
Canberra

kaijaogihara

Hei, Kiitos teille tiedoista. Tutkimme niitä ja odotamme mielenkiinnolla matkaamme. Onko Melbournessa jotain Suomi toimintaa eli jotain yhdistystä tms? Auton vuokraus ei kait ole ongelma mutta liikenteessä vasemmalla puolella pysyminen voi tuottaa vaikeuksia. Asuin tosin Japanissa 25v jossa oli myös vasemman puoleinen liikenne mutta en ollut siellä itse ratissa koskaan.

jounij

Tottahan toki Melbournessa kuten muissakin suurissa kaupungeissa on Suomi-seura ja myös suomalaista seurakuntatoimintaa. En kirjoita yhteystietoja tähän, koska niiden myöhempi mahdollinen päivittäminen jää tekemättä. Niinpä ne kannattaakin käydä katsomassa näiltä keskitetysti ylläpidettäviltä Dundernewsin alueilta:

http://www.dundernews.com/suomiseurat/
http://www.dundernews.com/seurakunnat/


Neuvoo
Jouni
Canberra

kaijaogihara

Kiitos jälleen, käyn tutkimassa nuokin sivut. Matkaopaskin on hankittu, kirjana tosin eli pikku hiljaa alkaa muotoua jonkinlainen mielikuva matkakohteestamme. Ruoka siellä on matkaoppaiden mukaan hyvää ja aika edullistakin, ja varmaan löytyy jokaiseen makuun jotakin. Tuli vain uteliasuudesta mieleeni että josko on suomalaisiakin ravintoloita ? Me täällä Suomessa valmistaudumme syksyyn ja pimeään aikaan. Hieman kateellisena ajattelen että te siellä siirrytte kohti kevättä ja sitten kesälaitumille. Meidän matka ajankohtamme ajoittuu ensi maaliskuulle joten aikaa on vielä suunnitella ja etsiä edullista ja nopeaa lentoreittiä myös. Paluumatkalla olisi tarkoitus käydä Tokiossa joka rajoittaa noita reittimahdollisuuksia.

jounij

Taman palstan hakua kayttamalla loytyi, etta Melbournessa on ainakin ollut "Finlandia Bar & Restaurant":

http://www.dundernews.com/viestitaulu/index.php?topic=42.0

Jotenkin minusta tosin tuntuu, ettei sita enaa olisi?!

Sydneyn pohjoisosissa on myos ainakin joskus ollut "skandinaavinen" ravintola, jonka omistajat olivat suomalaisia. Samoin Canberrassa, Brisbanessa ja Gold Coastilla on aikoinaan saanut ravintolasta suomalaista ruokaa. En tieda, onko enaa nykyaan yhtaan suomalaista ravintolaa koko maassa - hieman epailen, ettei olisi.


Muistelee
Jouni
Canberra

eevis

joo valitettavasti ei sitä Finlandia-ravintolaa enää ole Melbournessa, harmi
Dees - We will bloody bounce back!!!


Aikis

Eikä tullut minun korviini myöskään enää Sydneyssä toimivaa suomalaista ravintolaa...Skandinavian House toki, mutta sitä pitää muistaakseni tanskalainen. Sen sijaan ainakin pari suomalaista pitokokkia on tiedossa, joten suomalaisen kestiytksen  kyllä saa haluttaessa.

Ihan vain sivumennen, kun ulkomaille lähtee, on kyllä paljon avartavampaa yrittää nauttia paikallisista antimista kuin etsiä hernerokkaa tai lihapullia...Sitten kun on asunut vähän pidemmän aikaa, voi joskus tai useamminkin ihan koti-ikävän kunniaksi kehitellä ihan kotoista murkinaa mahdollisimman kotoisista aineksista. Toki mukavaa on kannatuksen vuoksi vierailla maanmiesten ja -naisten putiikeissa tai ravinteleissa jos niitä maailmalla kohtaa, en sitä sano.

Ja muistanpa myös ulkomaanmatkan kouluikäisten perillisten kanssa, joita piti kangella vääntää paikallisiin ravintoloihin...mutta annas olla kun näkyi 'kotoinen' M-kirjaiminen valomainos, niin eiku sinne syömään...

arixmel

mietin tuossa etta mita siella suomalaisessa ravintolassa olisi hypoteettiseti tarjolla,

maanataina pinaatti ja verilattyja
tiistaina maksalaatikkoa

keskiviikkona makaroonilaatikkoa
hernekeittoa torstaisin

perhana kun alkaa nayttamaan mun kouluruokalistalta

perjantaina laskisoosia
lauantaina nakit ja muusi
ja sunnuntaina savustettuja (taikka silleen juhossa puoriteltyja ja voissa paistettuja) muikkuja puikeloperunoiden kera,,,(muikkujen sijasta mitatahansa pienikokoista sillin nakoista kalaa,,, vaikka pilchardia jota ainakin syotiksi myoraan)

hmmm en kylla menisi tommooseen ruokalistan takia montaa kertaa vuoressa raitilta ruokoo hakkoon heh heh :pepsodent

kuhan tuumoon
xcv
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Rockola

Lainaus käyttäjältä: jounij - syyskuu 23, 2007, 22:02
Lainaus käyttäjältä: Jaaks - syyskuu 23, 2007, 19:08
Canberrahan on muuten asukasluvultaan Australian suurin "inland" kaupunki  :pepsodent

...ja asukasluvultaan Australian toiseksi suurin kunta.
Ei lähellekään, Canberra jää kauas Gold Coastin taakse.

http://www.goldcoast.qld.gov.au/t_standard.aspx?PID=255

Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

jounij

Lainaus käyttäjältä: Rockola - syyskuu 27, 2007, 10:13
...Canberra jää kauas Gold Coastin taakse.

Kappas vaan, siteerasinkin vanhaa tilastoa. Mutta olisihan minun pitänyt tämä tietää, sillä muistan Gold Coastin asukasluvun ylittäneen Canberran asukasluvun noin 15 vuotta sitten. Onpas ollut Gold Coastin kasvu valtavan nopeaa, sillä sinne näkyy tulleen peräti pari sataa tuhatta asukasta lisää 15 vuodessa! (Vai olisikohan siellä tapahtunut jotain kuntaliitoksia tänä aikana?)


Myöntää
Jouni
Canberra

jounij

Joo, kaivelinpa esille tiedon, että 13 vuotta sitten Gold Coastilla tosiaan yhdistyi kaksi kuntaa eli Gold Coast City ja Albert Shire. Se selittänee melko suuren osan noin valtavasta väestönkasvusta 15 vuodessa. Saman linkin mukaan tosin osa Beenleigh'stä siirretään tänä vuonna (jos ei ole jo siirrettykin) osaksi Loganin kuntaa.

Varmaan hyvin hyödyllistä tietoa ensimmäistä kertaa Australiaan matkustavalle! Ainakin voi päteä, jos joutuu tietokilpailuun, jossa tällaisia tiedonjyviä etsitään...


Hymyillen
Jouni
Canberra

kaijaogihara

Hyvä tietää että voin päteä ainakin jossakin tiedoissa jos joku sukulainen sattuu kysymään Australiasta. Panttaan tietoja kuitenkin siihen kun olemme palanneet, kuulostan sitten viisaammalta kun olen itse myös kokenut jotain.
Ei ole siis suomalaiset ravintolat suosiossa siellä .Syy miksi niitä kyselin on hyvinkin yksinkertainen, niistä yleensä saa aika mukavasti kaikenlaista tietoa lähiympäristöstä ja erilaisista nähtävyyksistä lähialueella.
Sitä läskisoosiahan me tosiaan saamme täällä ihan tarpeeksi, tosin ravintoloissa se alkaa täällä koti Suomessakin käydä harvinaisemmaksi. Vein kerran ulkomaalaisen vieraamme syömään Esplanadille Kappeliin ja hän halusi syödä jotain perinteistä ja kas kummaa listalla olikin läskisoosia, en voinut sitä suositella mutta hän halusi sitä kokeilla kun muut ruoat olivat enenmmän yleismaailmallisia pastoja jne. Oli hieman huvittavan näköistä seurata kun hän yritti epätoivoisesti erotella niitä läskinpaloja lihasta, eihän hänelle jäänyt kuin ihan pieniä murusia sitä kunnon "lihaa" ja siihen ne läskinpalaset päätyivät lautasen reunalle.
Olisikin mukava tietää mitä herkkuja siellä Australiassa syödään, edullisesti ilmeisesti ja viinejäkin on varmaan laidasta laitaan mutta suositukset olisivat tosi tervetulleita?

arixmel

itsekseni mietin etta mitahan taalla syodaan,,,hmmm aika yleismaallista luulisin mutta iso aasialainen vaikutus ruokakulttuurissa,,,ja tietenkin monet ruuat ovat englantilaista alkuperaa ja siita sekoittuneet muiden kulttuurien ruokiin ja ilmastoon sopivammaksi.

mummon keittiosta on aina mukava tutkiskella historiaa ja jos sita alkais katselemaan yleisimpien ruokien kautta niin ensin tulisi mieleen BBQ liha/kana/merenelukka variaatiolla mummo aina puhuu skewerseista eli han haluaa pistaa lihan tms vartaaseen..

sunnuntai roast on aika iso juttu,,eli possu paisti sweet potato kurpitsa peruna sipuli porkkana roasti...

kaikki vahemmat tuntee kukkakaaali valkokastike silversiden ja perunan kera,,(en koskaan aiemmin syonyt kukkakkaalia mutta noin tehtyna se sulaa suussa)

curried eggs on aika mielenkiintoinen.
Tosi yleinen on myos Shepards Pie,,,joka on vahan kuin lasagne joka on tehty perunamuusista lihasta ja tomaatista.

isot piirakat (lihatayte) ja tietenkin kaikki jalkiruoat joita nyt jaksa alkaa no okei pavlova, cheescake, anzac biscuit jnejne.

ja namahan ei valttamatta ole monikulttuurisessa maassa kaikkien aussien ruokalaistalla,,,ihan vain trueblue aussi mummon keittiosta plagioituja

eri asia onko yllamainittuja ruokia mistaan saatavilla vai onko paikalliset "etniset" tai aussi ravintolat keskittyneet aussien arkiruokaan kuten paistettuun emunmaksaan liekitetyn kengurunhannan kanssa...kengurua ne yrittaa markkinoida mutta paikallisilla on aika syvaan juurtunut kammo sen syomiseen,,,vahan kuin hevosta sois ma luulen.

xcv
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Leokatti

Ookkos maistanu kengurua? Paras punainen liha minun mielestäni. Menee jopa poronlihan ohi. Mutta se pitää osata grillata oikein. Tosi kuumalla grillillä, ei liian kauan, että säilyy mehevänä sisältä. Nam nam nam!!!  :god: :god: :god: Valitettavasti sitä on välillä vaikea löytää. Putsaan paikallisen marketin hyllyn pakkaseen aina kun sieltä kengurua löytyy. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen liha - eikä tarvitse läskiä leikellä... ;). Emun liha taas jää meillä syömättä. Sama kun pureskelisi vanhaa autonrengasta... :peukkua
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Rockola

Lainaus käyttäjältä: arixmel - syyskuu 28, 2007, 07:08
paistettuun emunmaksaan

Oluen tarjoan sille joka kertoo, mistä ravintolasta Australiassa saa yhtään minkään eläimen maksaa paistettuna tai muutenkaan. On meinaan tullut pidettyä silmiä auki, mutta heikolla menestyksellä.

Lainaavahan kuin hevosta sois ma luulen.

??? Hevonenhan on SAI-RAAN hyvää.

Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

Heidi

Minakin muistan kengurua kerran tai pari maistaneeni ja ihan hyvaa oli, oikein mureaa. Enpa ole tullut edes ajatelleeksi katsella kaupoista sen saatavuutta, taytyypa pitaa silmat auki.

Ari hyvin kirjoitteli perinteisista aussiruoista. Yksi asia mika mua harmittaa tosi paljon on se, etta tuore kala ja muut merenelavat ovat todella kalliita, jopa rannikolla, ainakin taalla meilla. Usein kalatiskissakin olevat kalat on pakastettuja tai sulatettuja. Liian harvoin siis tulee ainakin meidan perheessa kalaa syotya, kun mieskaan ei kalastusta harrasta, vaikka se niin yleinen harrastus taalla onkin. Meilla kylla lahinna syodaankin aika perinteista suomalaista ruokaa, kun se uppoaa lapsiinkin niin hyvin.

Muistelen, etta joskus muutama vuosi sitten kaytiin taalla keskustelua aussilihapiirakoista ja kaikki taisivat suunnilleen olla niita vastaan. Mina puolestaan tunnustaudun niiden ystavaksi. En tosin nyt ole edes pitkaan aikaan sellaista syonyt, mutta usein pysahdymme automatkoilla paikalliseen leipomoon hakemaan piirakat lounaaksi. Tosin nyt on automatkatkin vahan harvassa kaikkien muiden kiireiden takia, mutta kuitenkin...

Mun mielesta perusaussit syovat take away ruokaa todella paljon. Mullakin meinasi menna paa sekaisin, kun muutimme pienelta kylalta isompaan kaupunkiin ja kaikki mahdolliset pikaruokaketjut ovat hyvin edustettuina, kuin myos erilaiset etniset ravintolat ja tietenkin peruspubit perusaussiruokineen. Me kaydaan harvoin ulkona syomassa, mutta on kivaa joskus soittaa miehelle toihin, etta voisitko tuoda jotain ruokaa tullessasi... Miehelle kylla maistuu makaroonilaatikot ja muut paljon paremmin kuin take away, mutta pitaahan kokillekin joskus antaa vapaailta!

Kaijalle ei varmaan tule aussiruoan suhteen pettymyksia, etenkin jos paaset sunday roastille jonkun paikallisen luokse! Viinit ovat myos aivan ensiluokkaisia. Omat vanhempanikin Suomessa ostavat enaa vain aussiviineja ja erityisesti niiden viinitilojen tuotteita, joille olemme heidat vieneet paikan paalla.  8)

jounij

Minä myös ostan toisinaan välipalaksi ossilihiksiä, mutta huomattavia laatueroja niissä löytyy. Taikasana on tuo Heidin "paikallisesta leipomosta". Kun saat ne tuoreena asialle omistautuneesta pienleipomosta, niin jo vain niiden maku päihittää kaikki muut pikaruoat - varsinkin kun niiden mauissa ja täytteissä on useimmiten valinnan varaa! Tähän asti parhaat piirakat olen syönyt NSW:n Jindabynessä Nuggets Crossing -nimisessä ostoskeskusksessa olevasta leipomosta ostettuina. Se on ihan ohittamaton paikka hiihto- ja muillakin lumivuorille suuntautuvilla matkoilla! Hyvänä kakkosena paikan jakavat eteläisen NSW:n Robertsonissa alas rannikolle johtavan valtatien varrella oleva piirakkaleipomo ja QLD:n Yatalassa (Brissyn ja Gold Coastin välillä) oleva piirakkaleipomo.

Kun meidän paikallinen Coles avattiin - olisiko pari vuotta sitten - he alkoivat heti pitää valikoimissaan sekä kengurun pihvejä (n. $14/kg) että fileitä (n. $18/kg). Kuten hinnasta voi päätellä, pihvit ovat hieman huonompaa lihaa, mutta niin kauan kun on sitä filettä saatavilla, en naudanlihaa osta. Paitsi että vastaavan laatuiseen naudanlihaan nähden hinta on ainakin $7/kg halvempi, niin on myös etuna tuo jo mainittu kengurun mureus ja läskittömyys. Jos vierastaa lievää riistanmakua (esim. itse en ole suuri riistan ystävä), niin muutaman tunnin marinoinnilla kengurusta saa niin täydellistä kuin lihasta vain voi saada. Parempaa liharuokaa saadakseen joutuu ostamaan sinieväisen tonnikalan kyljestä veistettyä pihviä (yli $30/kg), mutta se on valitettavasti niin harvinaista, ettei sitä satu ainakaan sisämaassa sijaitsevan Canberran parhaissakaan kalakaupoissa kohdalle kovin usein.


Ossilan herkkuja jo odotellen
Jouni
Canberra

jounij

... niin, ja ensimmäistä kertaa Australiaan matkustavan kannattaa myös katsella ossilansuomalaisten tapahtumakalenteria esim. näiltä sivuilta, jos haluaa matkan varrella tavata paikallisia suomalaisia. Ainakin mellunmäkeläiset ilmoittelevat tapahtumistaan täällä kohtuullien ahkerasti. Itse yritän muistaa ilmoitella canberralaisten pirskeistä parhaani mukaan. Vieraat - ja varsinkin Suomen kuulumisia tuovat - otetaan aina sydämellisesti vastaan!


Lisää
Jouni
Canberra

arixmel

niin siita hevosen liha ja kengurunliha vertauksetani etta tarkoitin joillakin ihmisilla olevaa kammoa kyseisten elaimien syomiseen 
henkisella tasolla riippumatta niiden mausta. Minun puoliskoni ei voisi edes ajatellakaan syovansa skippya ja kauhistelee minulle etta kuinka edes voin ajatella asiaa sehan on kuin kansalliselain, syotteko te sitten poroja,,,,johon joutui vain muikeasti hymyillen ja kieltaan lipoen sanomaan etta joo, onks sulla tarjota :)]

Muistan lapsuudestani kun joku kuvaili jonkun lihan makua alentavasti kuvaten sita "kuin juoksuun kuollut hevonen", en muista mista lihasta oli kyse ja oliko mainittu liha sitten oikeasti juoksuun kuollutta hevosta, vai muuten vain tynnyrinpohjilta raavittua. En kylla muistaakseni ole hevosta tietoisesti syonyt (makkarassa?) mutta lihaa sekin on ja minahan syon kaiken minka kiinni saan.

ja ai niin ekakertaa melbourneen matkustavalle Fish and Chips, olikohan se maailman paras paikka Clifton hillissa ihan eastern freewayn alun kohtilla saman suuntaisella kadulla (queens pde???) mutta taitaa sekin olla jo mennytta...jotkut kehuu Rex huntin paikkaa jossain joen etelapuolella,,,mutta tosiaan osti mista osti mutta semmoiset paperiin kaarityt fish and chips worksit kylla kruunaa laiskan paivan puistossa tahi rannalla tahi videon aarella tai melkein missa vaan...

seafood platter on muuten aika aussi ruoka ja korkeasti suositeltava juttu.,,varsinkin veren aarella

xcv

You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: RockolaOluen tarjoan sille joka kertoo, mistä ravintolasta Australiassa saa yhtään minkään eläimen maksaa paistettuna tai muutenkaan.

Missä haluat tarjota Oluen, Ola   :D ?

Meillä on tarjolla "Fried calf's liver & onions in gravy", " Steak and kidney pie", "Deep fried lamb brains with pepper sauce" ja tietysti "Lamb's fry" (lamb's liver and bacon with mustard sauce)  :pepsodent

Rockola

Lainaus käyttäjältä: Jaaks - syyskuu 28, 2007, 19:44
Lainaus käyttäjältä: RockolaOluen tarjoan sille joka kertoo, mistä ravintolasta Australiassa saa yhtään minkään eläimen maksaa paistettuna tai muutenkaan.

Missä haluat tarjota Oluen, Ola   :D ?

Meillä on tarjolla "Fried calf's liver & onions in gravy", " Steak and kidney pie", "Deep fried lamb brains with pepper sauce" ja tietysti "Lamb's fry" (lamb's liver and bacon with mustard sauce)  :pepsodent

Ei taida teidän kioski olla yleisölle avoinna, vai onko? Jos on, niin pitäähän tuo tulla tyyppaamaan ilman muuta (ja olutkin järjestyy), jos ei, etsintä jatkuu edelleen...
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: RockolaEi taida teidän kioski olla yleisölle avoinna...

No eipä ole, mutta eiköhän lounas joku päivä järjesty  :XXXX

Mikä on mieliruokasi maksasta tehtynä ??

Leokatti

Käviskös Olalle Perthissä Italialaisen Perugino ravintolan listalta alkuruuaksi Fegatini Di Pollo Trifolati (Chicken liver pan-fried with onion, garlic and olive oil) ja Fegato Alla Veneziana (Calf liver thinly sliced and pan-fried with onion and olive oil) pääruokalajiksi?  :pepsodent :pepsodent

Missä mun olut? :XXXX
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Rockola

Lainaus käyttäjältä: Leokatti - syyskuu 29, 2007, 19:53
Käviskös Olalle Perthissä Italialaisen Perugino ravintolan listalta alkuruuaksi Fegatini Di Pollo Trifolati (Chicken liver pan-fried with onion, garlic and olive oil) ja Fegato Alla Veneziana (Calf liver thinly sliced and pan-fried with onion and olive oil) pääruokalajiksi?  :pepsodent :pepsodent

No tuo viimeksimainittu kyllä kuulostaisi täyttävän speksit erinomaisesti. Pitänee jatkossa tutkailla italialaisten paikkojen listoja tarkemmin.

Lainaa
Missä mun olut? :XXXX

Oluen voi noutaa Brisbanesta lähes koska vaan... tai seuraavan kerran, kun olen Perthissä (voi mennä vähän aikaa)
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

Leokatti

Lainaus käyttäjältä: Rockola - syyskuu 30, 2007, 07:06
Oluen voi noutaa Brisbanesta lähes koska vaan... tai seuraavan kerran, kun olen Perthissä (voi mennä vähän aikaa)

Nou hätä. Jospa joskus jossain...

Noita kananmaksoja ei muuten koiratkaan suostuneet syömään...  :confuse
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

arixmel

hulluja nuo italialaiset ja poliitikot  :pepsodent,
nuo kananmaksat vois olla hyvia ravun syotteja, vois joku lattapaakin (siis ekan kerran suomensin flatheadin ja se on paljon hauskempi suomeksi, eiko?) niihin tarttua...lampaan aivot hmmm taidan jattaa politiikan politiikasta ja aivoista tykkaaville ( ja jalleen, en ole koskaan kumpaakaan maistanut ja taitaapa etten koskaan tule maistamaan, joten mielikuvani ovat ihan vain mielikuviani niiden maistuvuudesta, kuten myos "Deep fried Mars bar" ja mielikuvani sen mauttomuudesta)
:pepsodent
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

kaijaogihara

Kiitos mukavista vinkeistä. Löydämme varmaan itsemme maistelemassa niitä lihapiirakoita ja muita herkkuja.
kengurun liha voi jäädä kokeilematta ,on epäilemättä hyvää mutta ehkä vaatii hieman totuttelua.
Harvemmin sitä hevostakaan tulee Suomessa syötyä, poronlihaa kyllä aina työmatkoilla Lapissa.
Vielä jos saan kysellä sää olosuhteita maaliskuun puolen välin aikoihin? Täytyykö varautua paksuimpien
villavaatteiden kera vai pärjääkö Suomen syksy tamineissa. Meillä täällä Helsingissä on nyt n.+ 11-13 astetta,
Vaihtelee kyllä päivittäin niinkuin ne jotka tätä Suomessa lukevat hvyin tietävätkin. Kävin kuitenkin järvessä uimassa
vielä viime viikonloppunakin, ilman saunaa ja saunan jälkeenkin eli olisihan se hienoa pulahtaa vielä sielläkin uimaan!!
Onko ollenkaan realistista?

Leokatti

Älä ihmeessä jätä kengurua kokeilematta. Ei vaadi minkäännäköistä totuttelua kun riistanmaku siitä puuttuu kokonaan. Veikkaan, ettet edes tietäisi syöväsi kengurua, jos joku sitä tietämättäsi grillaisi. Todennäköisesti ihmettelisit lihassyiden ohuutta ja lihan rasvattomuutta, siinä kaikki.

Maaliskuussa tarkenee jotakuinkin Suomen kesävaatteissa, ainakin täällä lännessä. Lämpöä vielä 30 hujakoilla ja yölläkään ei mennä paljon alle 20. Sateet alkavat yleensä vasta huhtikuussa. Nyt en muista, minne päin itärannikkoa olette suuntaamassa... Bureaun sivuilta löytyy paljon tietoa ilmastosta. Valitse kartasta ensin osavaltio ja sitten vaan kahlaamaan sademääriä, aurinkotunteja ja lämpötiloja... ;) Alimmasta "climate information" kohdasta löytyvät "climate averages", josta saa ehkä parhaimman kuvan siitä, mitä on odotettavissa.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Milka

Terveisia Etela-Australiasta!

Tulipahan siellakin nyt vihdoin viimein kaytya. Alkoi jo havettaa etta en ole 'naapurissa' kavaissyt vaikka taalla olekin jo vuosia asustellut.

:pepsodent

Viela tuohon Aussilaiseen ruokalistaan nayttaa olevan paljon eroja riippuen missa pain asustaa.

Arille: Minun tuntemissa True Blue Aussie perheissa on sunnuntaisin tarjolla perinteinen lammaspaisti. Possua ei niinkaan paljon syoda.

Olen myos vahan Heidin kanssa eri mielta tuosta take away ruuan yleisyydesta. Mutta se varmaan riippuu siita mita pitaa yleisena ja mita ei. Minun tuttava perheissa take away ilta on yleensa perjantaina ja muina iltoina kokataan itse tai ehka tavataan kavereita ravintoloissa illallisen merkeissa. Sen olen itsekin huomannut etta ulkona syominen on taalla paljon yleisempaa ja halvempaa kuin Suomessa ja sita tuleekin tehtya paljon useammin.

Meille myos maistuu nama aussilihapiirakat, mutta kuten Heidi ja Jounij sanoivat ne taytyy olla tuoreita leipomosta ei mitaan supermarket pakastelihapiirakoita. Ja yhdyn ylla esitettyihin mielipiteisiin kengurun lihasta. Hyvin tehtyna erittain makoisaa. Riistan makua ei ole laheskaan niin paljon kuin esimerkiksi poron lihassa eli Kaija, jos olet poroa oppinut syomaan niin kenguru ei ole yhtaan sen eksoottisemman makuista. Pain vastoin. :peukkuy


Heidi

Juuri niin kuin Milka sanoi, riippuu mita pitaa yleisena ja mita ei. Minusta ulkona syominen tai take away vaikka kerran viikossa on paljon, mutta ymmarran etta tyossakayvista ihmisista se ei ole, koska ei ole niin paljon aikaa laittaa ruokaa itse kuin kaltaisillani kotiaideilla...

Taytyy tassa samalla mainita, etta mies yllatti sunnuntaina ja valmisti aivan mahtavan lampaanpaistin lisukkeineen. Tama on luksusta, silla mies kokkaa vain ehka kerran vuodessa ja lopputulos oli todella hyva. Erityisesti roasted pumpkin oli suussa sulavaa!

Ala Kaija ole huolissasi, maaliskuussa on viela oikein mukavat kelit (ainakin suomalaisen mittapuun mukaan), jopa taalla etela-Victoriassa. Tama kevat onkin puolestaan ainakin meilla pain ollut aikamoista myrakkaa, erityisesti viime viikko oli suoraan sanottuna kamala. Perjantaina oli ukkosta ja raekuuroja, aivan uskomaton jaatava tuuli suoraan Etelanavalta ja kaiken kruunasi koko paivan kestanyt sade. Ei huvittanut paljon postilaatikkoa pidemmalle lahtea.  >:(