12 kk työharjoittelu Suomen valtion virastossa Australiassa

Aloittaja thruohon, huhtikuu 28, 2010, 03:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

thruohon

Hei,

Katsoi aiemmat viestit läpi ja en löytänyt löytänyt apua tilanteeseeni, ja kaikki apu otetaan nyt hyvin mielellään vastaan! :)

Eli olen menossa elokuussa 2010 12 kuukauden työharjoitteluun Australiassa sijaitsevaan Suomen valtion alaiseen virastoon. Työharjoittelun maksaja on Suomen valtio. Tämä on nyt aiheuttanut ongelmia viisumin suhteen, sillä työnantaja on Suomen valtio ja harjoittelu kestää 12 kk. Working Holiday ei tule kyseeseen, koska työharjoittelu kestää samalla työnantajalla 12 kk. Myöskään Occupational Trainee viisumi ei tule kyseeseen, koska työharjoittelua tarjoava ei ole australialainen yritys tai organisaatio (tämä on tarkistettu Australian suurlähetystöltä). Mahtaisiko kukaan tietään, onko mitään muuta viisumia, joka voisi soveltua tilanteeseeni??

Tämä näyttää nyt aiheuttavan suurta hankaluutta, eikä Australian suurlähetystö osannut auttaa lähemmin. Samoin kyseiselle Suomen harjoittelu-virastolle asia on uusi, koska heillä ei ole ennen ollut harjoittelijaa 12 kuukautta. Eli hekin ovat hieman ymmällään asiasta.

Kiitän kovasti jo etukäteen kaikista mahdollisista tiedon murusista!




Silppu


RUU

Lainaus käyttäjältä: Silppu - huhtikuu 28, 2010, 08:30
Jos olisit WH-viisumilla 6kk ihan normaalisti viraston maksamana, ja toisen puolet henkilöstönvuokrausyrityksen palkkalistoilla.

Working Holiday Visa (Subclass 417) Applicant Obligations - Working yksiselitteisesti ilmaisee taman olevan kiellettya.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Jaaks


thruohon

Kiitos kovasti vastauksista!

Katsoin Foreign Government Agency visa:n ja ymmärsin, että saamisen yhtenä edellytyksenä on, että vieraan valtion virastolla ei ole virallista statusta Australiassa. Valitettavasti harjoittelupaikallani on virallinen status Australiassa.

Harmi, eli tämäkään viisumi ei ole tule kyseeseen.... Näyttää siltä, että viisumin hankkiminen juuri tähän tilanteeseen on todella hankalaa.. (mahdotonta?)

Silppu

Voitko saada jaettua harjoittelun kahteen eri organisaatioon? Esim. toinen 6kk osuus vaikka Suomen lähetystöllä Canberrassa.

Jaaks

Luitkohan nyt ihan oikein ?  Et kyllakaan sanonut kuka tyonantajasi tulee olemaan, mutta viisumin ehdot sanoo:
Lainaa

- You must be one of the following:

•be sponsored by an approved foreign government agency sponsor
•you must be either:
a representative of a foreign government agency to be employed in Australia and who will not be given official status in Australia by the Department of Foreign Affairs and Trade (DFAT)

Foreign government/agency representative
If you are applying as a foreign government employee to conduct representative business on behalf of your government you will need to provide a letter of support from your Foreign Ministry or relevant government agency detailing support for your visa application. If you are applying in Australia, the letter may be provided by your Embassy or Consulate in Australia. The letter of support must confirm:

•support for the visa application
•your period of stay
•that you will be representing your foreign government or agency.

Tuo tarkoittaa siis, etta Sinulle ei anneta virallista statusta kuten esimerkiksi Suurlahettilas.  Missaan ei sanota etta tyopaikalla tai tyonantajalla ei saa olla virallista statusta.