Viisumin haku australiassa -spouse viisumi

Aloittaja nooruli, helmikuu 04, 2011, 00:47

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

nooruli

Tere taas,

Olisin halunnut kysellä kokemuksia onko kellään, että on mennyt australiaan puolisonsa kanssa (australialainen) ja ollut siellä ensin 3kk ja mennyt sitten vaikka NZ viikoks ja tullut takas turistina, ja sitten vasta toisella turistiviisumin aikana laittanut viisumipapereita sisään. Että miten maahantuloviranomaiset kattoo tällasta et tulee uudestaan 3kk turistiviisumilla maahan? Toisekseen uskotteko että on jotain väliä jos me nyt siis ollaan tulossa ausseihin 1.5 ja mentiin naimisiin 30.9.2010 suomessa niin onkomahdollisuudet saada viisumi kovasti suuremmat jos ootetaan se et ollaan oltu naimisissa vuosi ennen ku laitetaan paperit sisään, vai että sillä ei ehkä ole niin kauheasti väliä? Ja onko tosiaan niin että jos me laitettaisiin paperit sisään ulkomailta niin hinta on jotain 1700 AUS ja jos australiassa niin sirtten se on yli 2500AUS? Tuntuu ihan kauheelta summalta toi ja kauheen iso ero siihen että missä ne paperit jättää koska jos olen turistiviisumilla maassa kun laitetaan paperit sisään niin joudun maksamaan isoimman summan, voihan räkä...

:)
Thanks taas kaikille :pepsodent

nooruli

Joo ja piti vielä kysyä myös sitä että jos olen maassa turistiviisumilla ja laitan paperit siellä sisään niin pitääkö bridging viisumia hakea erikseen vaan myönetäänkö se automaattisesti? Ja lisäksi en ole huomannut viisumihakemuksessa kohtaa jossa voisi listata että meillä on yhteinen lapsi koska lapsellamme on jo australian kansalaisuus? onko mitään kellään kokemuksia.

Thank gosh for dundernews :) täällä aina lueskellen vinkkejä ja muita, no ainakin kun olen turistiviisumikla ausseissa sitten viisumia odotellessa kun en mielestäni saa edes opiskella?? niin tuleepahan sitten taas luettua kaikki jutut täällä aivan uudestaan, be a bludger aussie style. :) hahah...

Paula_Liina

En osaa vastata kysymykseesi turistiviisumeista, mutta annan vinkin jos aiotte hakea spouse viisumia australiassa: soita Immiin etukateen ja varaa aika hakemuksen jattamista varten (eli sitten kun kaikki tarvittavat paperit kasassa). Jos jatat hakemuksen postitse, voit joutua odottelemaan noin 6kk vastausta, mutta kun varaa ajan henkilokohtaisesti jattamista varten niin hakemuksen kasittelya voi nopeuttaa huomattavasti (esim itsellani se tarkoitti etta sain viisumin kateen samantein, enka ole ainoa kelle nain on tapahtunut). En usko etta silla on merkitysta etta kauanko olette olleet naimisissa, he katsovat enemmankin koko parisuhteen kestoa ja kauanko olette asuneet yhdessa. Eli kunhan olette asuneet yhdessa yli vuoden, voi hakea, ja jos olette naimisissa niin se vain on plussaa. Samaten on se etta teilla on yhteinen lapsi. Kun laitat hakemusta kasaan, jos siella ei erikseen kysyta lapsesta niin voit kirjoittaa siita niihin teidan statementteihin joissa kuvailette teidan suhdetta. Laita myos valokuvia teidan perheesta, ja tietenkin haastattelussa voit taman tuoda esille. Henkilokohtaisesti kun jattaa hakemuksen niin sinne teidan pitaa menna yhdessa puolison kanssa.

Tsemppia!  :)

Kottarainen

Kun kerta olette olleet naimisissa alle 12kk, joudutte vastaamaan samoihin kysymyksiin parisuhteen aitoudesta kuin de facto -hakijat, eli se tietää jonkun verran enemmän paperisotaa, statutory declarationeja ystäviltä ja sukulaisilta että rakastatte toisianne jne.

Bridging viisumi myönnetään automaattisesti, mutta sinulle se tarkoittaa turistiviisumin ehtoja.

Ainakin minun hakemuksessani kysyttiin onko lapsia, minkä ikäisiä jne.

$2500 saattaa kuulostaa kovalta hinnalta, mutta Suomesta postitse lähetettäessä viisumissa kestäisi helposti 6kk - Brisbanessa voit varata ajan (älä usko jos ne sanoo ettei niin saa tehdä, tuu seuraavana päivänä takas ja yritä uudelleen paikanpäällä) ja saada viisumin heti käteen, niin kuin minä tein. Se on varmasti sen hinnan arvoista, ettei tarvitse odotella kuukausikaupalla.


nooruli

No Mutta toihan kuulostaa paremalta kuin hyvältä että jos kasvotusten vie ja on hyvä tuuri sen viisumin sais vaikka heti :) ehkä otetaan meiän pikku herra sitten haastatteluun mukaan ni näkee koko perheen :) pisteet kotiin. ja nyt sainkin sitten ton 6kk viisumin jolla saan sitten vaikka opiskella ja maassa oleminenkin on taattu sitten hieman pitemmäksi aikaa.
Hei kiitti taas hyvistä neuvoista ja vastauksista :) :pepsodent

joaniki

Itse tulin aussipuolison kanssa 3 kk evisitorilla maahan ja juuri ennen sen umpeutumista kävin jättämässä partner visa-hakemukseni Immigrationiin. Samalla myönnettiin automaattisesti bridging visa evisitorin ehdoilla. Enkä todellakaan saanut samantien viisumia, Brisbanessa on kuulemma 6 kk jono, joten käsittely kestää. Muuten koin kuitenkin koko proseduurin kohtuullisen helpoksi, vaikkakin kalliinpuoleiseksi kaikkine lääkärikäynteineen ja röntgenkuvineen tuon perusmaksun päälle.

Ei se avioliiton kesto liene niin tärkeää, kunhan pystyy osoittamaan suhteen aitouden ja parisuhde sinällään ei ole ihan tuore. Yksi tuttu sai juuri spouse visan, vaikka on edelleen naimisissa muunmaalaisen miehen kanssa ja seurustelee + asuu aussimiesystävänsä kanssa (parin vuoden ajan, ei yhteistä lasta).