RSMS (subclass 119) kysymyksia

Aloittaja Banjo, syyskuu 22, 2009, 19:43

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Banjo

Hei vaan kaikille!
Mulle on tarjottu kyseista viisumia. Meita olis muuttamassa sinne nelihenkinen perhe, lapset koululaisia.  Minun tyopaikka olis paikassa nimelta Queanbeyan, siina Canberran kupeessa. Kysymys kuuluukin etta voiko mieheni tyoskennella ACT:n puolella, ja voimmeko asua Canberrassa? Tosin olen kylla tutkaillut asuntojen vuokratasoa ja nayttaa silta etta Queanbeyan on huomattavasti halvempi. Lahinna pelottaa se, etta se on aika tuppukylan nakonen paikka, nain Lontoosta sinne muuttavalle...

jounij

En tunne ko. viisumin ehtoja, eli onko se esimerkiksi sidottu kyseiseen työpaikkaan jne. Muuta estettä ei liene ACT:ssäkään työskentelyyn. Sinänsä et kyllä tule juuri huomaamaan suurtakaan eroa asutko Queanbeyanissa ("Kuinpian") vaiko Canberrassa, sillä kaupungit ovat yhtälailla kiinni toisissaan kuin Canberran omatkin kaupunkikeskukset. Canberra on nimittäin kuin Espoo: täällä ollaan levitty laajalle lähinnä omakotiasutuksesta koostuvalle alueelle ja kaupungilla on useita keskuksia samaan tyyliin kuin Espoon keskus, Tapiola ja Leppävaara.


Rohkaisee
Jouni
Canberra

Banjo

Kiitos Jouni rohkaisusta.
Joo siis tuo RSMS on sidottu kahdeksi vuodeksi kyseiseen tyopaikkaan, ja on "permanent visa" . Sen jalkeen voi sit vaihtaa maisemaa jos silta tuntuu. Hyva puoli siina on viela se, etta saadaan lapset kouluun ilman koulumaksuja, mitka olis tullu maksettavaks jos ois temporary visa hankittu. Tyonantaja on nyt laittanut nomination paperit eteenpain ja katsotaan sitten hyvaksyvatko minut sinne  ;)
Hih, hienosti "suomennettu" tuo Queanbeyan...

RUU

Lainaus käyttäjältä: jounij - syyskuu 22, 2009, 23:38
Sinänsä et kyllä tule juuri huomaamaan suurtakaan eroa asutko Queanbeyanissa ("Kuinpian") vaiko Canberrassa, sillä kaupungit ovat yhtälailla kiinni toisissaan
Enpä tiennytkään että Canberra on Regional Australiaa. Harvemman maan pääkaupunki on niin luokiteltu.  >:D
Se on siis ns. Kehä III ulkopuolella - pitääkin tulla katsomaan, näkyiskö lehmiä laitumilla.  :coolh
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

jounij

Näkyyhän niitä lehmiä, lampaita ja hevosia laitumella usein minunkin 12-kilometrisen Cityyn johtavan työmatkani varrella, riippuen siitä millä laitumilla alueen farmarit kulloinkin karjaansa pitävät. Näiden Canberran eri kaupunkikeskuksien - ja Queanbeyanin - väleissä on laajoja rakentamattomia alueita, joilla usein siis karja - tai vähintään yhtä usein kengurut - laiduntavat. Itse olen nähnyt kengurun jopa omalla ruohokaistaleellani talon ja kadun välissä, vaikka en ihan kaupunginosan laitamilla asukaan. Lähimmälle "kengurulaitumelle" on tästä kotoa matkaa linnuntietä ehkä noin 400 metriä.

Viisumiehtojen mukaan voi hyvinkin olla, että ympäröivä NSW lasketaan "regional Australiaksi", mutta ACT:tä ei. Ainakin joissakin liittovaltion kunnille myöntämien apujen laskentaperusteissa on näin määritelty. Mutta jos ko. viisumin rajoitus poistuu parin vuoden kuluttua, ei asialla siis ole suurtakaan merkitystä. "Kuinpianista" käsin voi helposti käydä työskentelemässä Canberrassakin - lehmiä työmatkalla ihmetellen.


Funtsii
Jouni
Canberra

Jaaks


Banjo

 No niin, selkeestihan siina oli lueteltu paikat mitka kuuluu ja ei kuulu joukkoon. Eli nuo ns. suosituimmat kaupungit on jatetty kyseisen viisumin ulkopuolelle. Joskus sita ei vaan nae metsaa puilta.
Mielellani vaihdan nama city ketut, jotka ihmettelee maailman menoa parkkipaikalla autoni katolta, lehmiin ja kenguruihin.

Banjo

Piti ihan tulla kertomaan teille kuinka nopeaa toimintaa on ollu Capital region development board:ssa. Eli pari paivaa sitten kun kerroin etta nomination paperit oli lahetetty niin eilen, siis torstaina, tuli hyvaksynta!  :o Kasitellaanko siella viisumi hakemuksetkin yhta tehokkaasti?! Taidetaan paasta joulun viettoon Australiaan talla menolla  ;)