Haaveena Australia

Aloittaja Raiwå, kesäkuu 09, 2002, 08:52

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

meikalainen

Jassu!!
Mistas tuollainen haave on tullut???Ja mita vanhempasi ovat mielta?Itse muutin tanne Brisbaneen pari viikkoa sitten, aussi-miehen perassa.Tata ennen kaytiin pari kertaa visiitilla taalla.Ja vaikuttaa ihanalta!Onhan se mukavaa kun talvet ovat sellaista +20 astetta.En viela muuta osaa sanoa, kun olen nain alkuvaiheessa :) .Mutta senkun alat saastaa vaan!!!Ehka unelmastasi tulee totta!!

Andreasyan

No nuorenahan se on vitsa väännettävä:peukkuy
Jassu, lueskeles läpi nämä foorumit, ja kannattaa ehkä  myös harkita esim. vaihto-oppilas mahdollisuutta esim. lukio (jos sinne olet menossa)aikoina. Vanhemmatkin voivat olla hieman pehmeämpiä mantereen vaihdolle kun tietävät että lapsi on tulossa takaisin vuoden sisällä...ja siitähän saa sitten hyvät lähtökohdat Australiaan muuttamiselle jos kovasti kengumaahan tykästyt. Tsemppiä siis:)
AA

susuli

Hui.. meitsi on 27 ja tuskailen riittääkö työkokemus pisteet ja rahat muuttoon.. :? Ja edelleen välitän siitä mitä vanha äitimuori on asiasta mieltä..;)
Hyvähän se on jos noin nuorena on tulevaisuuden suunnitelmat hanskassa..
-LIFE IS LIKE A CIGARETTE, SMOKE IT TO THE BUTT-

riaapa

On tarkeaa olla haaveita. Sitten vaan maaratietoisesti niita toteuttamaan! :peukkuy :peukkuy

Kuten Andreasyan, suosittelisin minakin vaihto-oppilasvuotta ensi alkuun, se voisi olla paras tapa saada tuntumaa tahan maahan. Sen lisaksi kannattaa hankkia sellainen ammatti jolle on kysyntaa ja tyokokemuksen avulla rautainen ammattitaito, niin on viisumin saanti helpompaa sitten kun on sen aika. Ellet sitten satu rakastumaan aussimieheen, mutta sydamen asioita ei onneksi voi eika kannatakaan suunnitella.

Tsemppia!! :)
Riina

J-ASSU

Kiitos hyvistä neuvoista!
:D Olenkin jo aikaisemmin ajatellut vaihto-oppilas vuotta (lukion 1.) Uuteen-Seelantiin.. Olen kyllä harkinnut Australiaakin siinä sivussa. No jaa, onhan tässä vielä pari vuotta aikaa miettiä :cool:
-jassu

J-ASSU

Jee, ja ensi vuonna melko varmasti STS:n kielimatkalle Australiaan kuukaudeksi!! :roue

Toivottavasti se sitten onnistuu, kun on kuitenkin aika kallis.. :nuttu:
:sormetr
-jassu

susuli

-LIFE IS LIKE A CIGARETTE, SMOKE IT TO THE BUTT-

J-ASSU

-jassu

jirvinen

asiasta kukkaruukkuun...

vieläkö DNA:lla on "elämä kallis, DNA halpa" mainoksia pyörimässä? aussi telkkaria katsoessa on monta kertaa tullut kyseiset mainokset mieleen ja joka kerta saa vaan hymyn suupielille!

in my opinion, aussi telkkarissa ei ole yhtä hyviä mainoksia kuin suomessa, vaikka mainoskatkoja on joka kymmenen minuutin välein! ehkä paras on KFC:een mainos, jossa se nuori tyyppi sanoo: " we have someone on the line, what would you like?!?"

sori, että meni vähän ohi aiheen... mut tuli vaan mieleen...

:D

jirvinen

ja jassulle vielä...

nuorena sitä kannattaa lähteä, eipähän ainakaan ole asioita jotka estäisivät/hidastaisivat lähtöä!

itse olin 19 kun aussilaan saavuin, enkä omasta mielestäni ole yhtään liian nuori täällä selviämään. kyllähän sitä äitiä aina aika-ajoin tulee ikävä, etenkin kun on pyykin pesussa/ruuan laitossa/ tai muissa kotihommissa. siltikkin päivääkään täällä asuessa en ole sitä katunut, että tuli aussi tytön mukaan lähdettyä!

live your dreams! they make your life worth living for!

susuli

Susuli ilmoittautuu ymmärtämättömäksi Aussi tv- mainosten suhteen.. Oikeasti tehokasta, mutta niiiiiin rasittavaa, esim. nämä rallatus mainokset joissa idea on että tuotteesta jää mielikuva koska se ärsyttävä rallatus jää päähän soimaan:peukkua Harrastetaan niitä kyllä Suomessakin, ei sen puoleen.
-LIFE IS LIKE A CIGARETTE, SMOKE IT TO THE BUTT-

saikku

Kuinkahan moni on tätä joskus aiemmin jo kysellyt, who knows... mut kysyn nyt kuitenkin. Koska kiinnostusta löytyy.
 Mikä olisi paras mahdollinen tapa toimia kun mieli halajaa Ausseihin ja töitä pitäisi saada? Siis täältä (suomesta) käsin. Tällä hetkellä olen keskisuuressa päivittäistavara tukussa töissä joten varmaan olisi luontevinta lähteä kyseisen alan töitä ettimään ja tonkimaan netin kautta. Ja vielä kysymystä lisää, toimiiko ausseissa suomalais omisteisia tukkuja?  Vai onko se vaan otettava itseään niskasta kiinni ja tultava taistelemaan se työpaikka siellä. "Tyhjän päälle" olisi ikävä lähteä.. mut jos ei muu auta niin sitten se on vaan tehtävä niin.

jounij

Joo, vanhoja viestejä selailemalla ja vasemman ylänurkan hae-palvelua käyttämällä ne aiemmat kymmenet asiaa koskevat keskustelut löytyvät. Lyhyesti:

- En tiedä täällä olevan suomalaisia tukkuliikkeitä.
- Jos ei ole jotain erikoisalankoulutusta, työpaikan saanti muusta maasta käsin on erittäin hankalaa.


Tervetuloa Dunderiin toivottaen
Jouni
Canberra

eevis

saikku :D

no ei ollenkaan tyhma kysymys, onhan siita jo aiemminkin jutskattu, katso vaikka nama Tyonteko FAQ:n linkit: http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=617

taalta loytyis perendin postituksesta Suomalaisaustralialaisen kauppakamarin meiliosoite, mista voisit varmaan kysella noista tukuista, josko niita taalla on, jossei joku foorumilainen vaikka tiia ilmankin. no sieltahan se Jouni kerkiskin... :)
Dees - We will bloody bounce back!!!


Aikis

Huomenta. Suomen Australian kauppakamari loytyy ihan suoraankin osoitteesta www.finland.com.au

Ja suomalaiset yritykset www.finland.org.au englanninkieliselta sivulta.

Sorry, mie en ossaa laittaa tuota linkkia, ts en ole viittinyt tutkia ohjeita...jos joku sen selittaa simppelisti niin voisin vaikka oppiakin.

Ja SAikku viela, etta yleissaanto on etta ensin haetaan viisumi, sitten tyopaikka. Ja viisumisaadokset loydat juuri tuolta hakukoneelta. Eli vastakysymys, etta aiotko tulla vain vahaksi aikaa vai ajattelitko jaada pysyvasti olemaan?

Jouko

Kyllä tosta etäduunin hausta on täällä jo keskusteltu, eli mahdollisuudet ovat mielestäni melko hatarat. Homma on toinen jos olet hakemassa paikkaa johon ei ole saatavilla päteviä hakijoita Australiasta tai jos omaat jotain eritys-kykyjä niin tällöin työnantajat ovat valmiita venymään ekstra kilsan. Mutta jos kyseessä on arkipäiväisempi ammatinala niin hakijoita on täälläkin ihan tarpeeksi niin että duunipaikat täyttyvät melko nopeasti.

Työn haku täällä on suuremmasta hakijamäärästä johtuen juuri mainitsemaasi ?taistelua työpaikoista?, eli duunia haettaessa aggressiivisempi vaihde on pakko laittaa päälle jo CV:n värkkäämisvaiheessa.

Eli tyhjän päälle ei kannata mihinkään lähteä, rahaa kannattaa säästää niin että pärjää vaikka suunnitelma ?A=duunin? saanti ei materialisoituisikaan, suunnitelma B=vararahaston avulla homma toimii.


Linkinlaitto onnistuu kirjoitus-editointi vaiheessa painamalla tuossa kirjoituskentä yllä olevaa

nappia jonka jälkeen ruudulle pitäisi avautua dialogi boxi joista ensimmäiseen pitää syöttää URL eli itse linkki ja seuraavaan se linkin kuvaus jolloin linkkistä tulee näkyviin vain sen  kuvaus kuten tässä Queenslandin Salibandy eli Floorball yhdistys


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

susuli

Tai jos vaikka myöhemmin sponsorin onnistuisikin hankkimaan, en usko että koskaan sinua näkemättä kukaan on valmis siihen ryhtymään.
Tiedä häntä, minun mieheni aikoo kokeilla samaa, mainittakoon kuitenkin että hän on Australialaisessa firmassa töissä & olemme jo vuoden olleet Ausseissa WH: lla ja silti uskon että tämä sponssi suunnitelma voipi olla suutari jo syntyessään:(
Toisaalta, kaikkea kannattaa kokeilla paitsi omaa isää ja kansantansseja:pepsodent
-LIFE IS LIKE A CIGARETTE, SMOKE IT TO THE BUTT-

MH

Helpoin on linkki laittaa ihan kirjoittamalla se tähän

http://www.dundernews.com eli näin, pitää kirjoittaa kokonaan ei riitä www.dundernews.com

eevis

aikis :D

kiva että tuntuu auenneen linkit! :D nyt vaan linkittelet usein niin tulee rutiiniksi! :peukkuy
Dees - We will bloody bounce back!!!


saikku

vasta kysymykseen vastaisin näin... aikomus olisi tulla ausseihin ajatuksella toistaiseksi. kaikki on siis auki, mutta sinne asti jos tulee niin ei kai sitä heti kannata lähteä pois. Alan taistelemaan täältä käsin ja katson miten etenen asian suhteen. KIITOS tosiaan vastanneille.

 Täällä keli oli pakkasella ekaa kertaa tänä syksynä ja voin kertoa että tuntui KYLMÄLTÄ.

susuli

Saikku, huomioi myös viisumien käsittelyajat tuumatessasi millä visalla lähdet. Jos intaannut ihan skilledia hakemaan, sen myöntämiseen menee helposti vuosi.
-LIFE IS LIKE A CIGARETTE, SMOKE IT TO THE BUTT-