Australiasta ja Uudesta-Seelannista ostetut dvd:t

Aloittaja anu_maarit, helmikuu 21, 2010, 10:45

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

anu_maarit

... toimivatko ne Suomessa? Kuulostaa ehkä tyhmältä kysymykseltä, mutta kuulin että eivät välttämättä toimisi. Uudessa-Seelannissa hyppäämäni skydive on dvd:llä, joten funtsin että mahtaakohan se toimia kotona. (Miniläppärissäni ei ole cd-asemaa, joten en voi testata).

funtsailee
Anu


Jaaks

Toimii, jos dvd soitin on "Region Free" tai "All Regions".
Ja riippuu tietysti miten se dvd on nauhoitettu.


LainaaREGION 1 -- USA, Canada
REGION 2 -- Japan, Europe, South Africa, Middle East, Greenland
REGION 3 -- S.Korea, Taiwan, Hong Kong, Parts of South East Asia
REGION 4 -- Australia, New Zealand, Latin America (including Mexico)
REGION 5 -- Eastern Europe, Russia, India, Africa
REGION 6 -- China
REGION 7 -- Reserved for Unspecified Special Use
REGION 8 -- Reserved for Cruise Ships, Airlines, etc...
REGION 0 or REGION ALL -- Discs are uncoded and can be played Worldwide, however, PAL discs must be played in a PAL-compatible unit and NTSC discs must be played in an NTSC-compatible unit.

anu_maarit

Kiitos Jaaks vastauksesta. Tarkentava kymysys vielä; ovatko normi-dvd-asemat (Suomesta ostetut) yleensä region free? Suomesta viime keväänä ostettu HP:n läppäri; mahtaakohan toimia siinä? Tämä ei nyt ole mikään maailmaa kaatava huoli tai todellinen ongelma; kunhan ajattelin kysäistä.

Jaaks

Sorry Anu, mutta en tiedä  :confuse

En ole Suomessa asunut yli 20 vuoteen  8)  Ehkä joku muu voi nyt auttaa.

MH

HP läppärissä on sellainen paska ominaisuus että voit siihen vaihtaa sen koodin viisi kertaa ja sen jälkeen jää käyttöön se minkä viimeksi valitsit. Joku Nörtti saattaa tietää miten tämän pystyy kiertämään. Ilmeisesti ainakin asentamalla kaiken uusiksi saa taas sen viisi vaihtokertaa.

Helpoin tapa on ostaa sieltä marketista se halvin muutaman kympin DVD soitin niissä ei yleensä ole mitään aluekoodauksia. Mullakin on kotiteatteri soitin (BOSE) joka tuotu suomesta ja siinä on aluekoodaus. Lisäksi on siihen kytketty erillinen halpis soitin joka soittaa ja näyttää kaikki alueet.

sim

Tietokoneiden DVD-soittimet saa yleensä helposti ja ohjelmallisesti muutettua/"ohitettua" aluekoodivapaiksi. Esim. tämä toimii hyvin, ilmaisiakin on: http://www.dvdidle.com/dvd-region-free.htm Erillisistä DVD-soittimista suurimman osan saa muokattua aluekoodittomaksi.

Kuitenkin alkuperäiseen kysymykseeni palatakseni; jos kyseessä tosiaan on vain yksi kuvailemasi kaltainen levy - "hyppäämäni skydive" - on tuollainen "itsetehty" DVD 99.9%:n todennäköisyydellä aluekooditon eli toimii kaikilla soittimilla kaikkialla. Vain elokuvastudioilla on mitään edes hypoteettista intressiä aluekoodata levyjä. Eli ellet ole tuomassa isoa läjää muita leffoja niin en olisi huolissani.

Curtis

Ainakin Macilla pystyy helposti kiertamaan aluekoodin kun on ne viisi kertaa menneet umpeen, lataa netista VLC, joka nayttaa kaikki DVD:t huolimatta aluekoodista. Kun laitat DVD:n tietokoneeseen niin se ehdottaa sita perus DVD-lukijaohjelmaa sanoen etta maakoodi on vaara, mutta avaa samalla VLC valittamatta viestista. Ainakin omalla kohdalla toimii aina. Ja kai VLC:n PC:llekin saa ladattua.

kokoko

jep nää pystyy hakkeroimaan aluevapaiksi. itse hakkeroin DVD soittimeni, ja hakkerikoodit löyty niinki simppelisti et pistin vaa DVD soittimen nimen (esim. Philips BDP3000) ja sanan "region free" hakusanaksi googleen ja sit vaa kokeilemaan..kannattaa koittaa muutamaa ku siel on usein monta erilaista koodia millä hakkeroida se :) tässä tapauksessa luojan kiitos niille nörtti-hakkereille joita on olemassa ..muute olis jääny underbellyt suomessa katsomatta :D

eevis

Dees - We will bloody bounce back!!!