Canberran nähtävyyksistä

Aloittaja PMnio2a, kesäkuu 07, 2003, 15:30

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jounij

Lisäsin muutaman valokuvan noille Canberran matkailunähtävyyksiä esitteleville sivuilleni:

http://www.tip.net.au/~jounij/matkailu.html


Tiedottaa
Jouni
Canberra

no-worries

En, muista, olenko Jounia jo kiitellyt, mutta hänen kotisivunsa takia Canberra on ehdottoman välttämättömien matkakohteitteni joukossa.:D

Ehkä pääsen käymään pääkaupungissa jo kesäkuussa. Kiinnostavaa nähtävää on niin paljon, että olen ajatellut pyöriä maisemissa ainakin viitisen päivää. Onpahan sitten ainakin aikaa ihmetellä museoita ja luonnonpuistoja kaikessa rauhassa. :peukkuy

Muistakin kaupungeista olisi hauskaa lukea tuollaisia paikallisen asukkaan mietteitä. Melbournesta, Sydneystä ja Brisbanesta löytyy infoa matkaoppaista, mutta mitä kannattaisi tehdä ihan niitten ilmeisimpien juttujen lisäksi?

Onko esimerkiksi Melbournen Siirtolaismuseo tutustumisen arvoinen? Olen kiinnostunut australiansuomalaisuudesta, mutta käsitelläänkö sitä museossa juurikaan?

Brisbanesta mainitaan oppaassani lähinnä vain Heritage Trail, eläintarha, kultturikeskus museoineen ja taidegallerioineen sekä kasvitieteellinen puutarha ja planetaario. Mitäs muuta on tarjolla?
Maija

jounij

No hyvä, sittenhän sivuni on osoittautunut hyödylliseksi! Ilmoittele tarkemmista suunnitelmistasi, kun olet tulossa, niin voidaan vaikka yrittää tapaamista.


Kehottaa
Jouni
Canberra

no-worries

Juu, olisi hauskaa tavata. Ilmoittelen itsestäni, kun aikataulut ovat selvempiä.
Maija

jounij

Sellainen asia jäi muuten varmistamatta, että tiedäthän Canberrassa olevan talvella eli kesä - elokuussa selvästi kylmempää kuin rannikon isoissa kaupungeissa? Päivälämpötilat liikkuvat tavallisesti siinä 12 asteen paikkeilla, lämpiminä päivinä saattaa yltää 14:kin, mutta oikein kylminä sateisina päivinä (joita ei onneksi ole montaa) huippu saattaa jäädä vain 8 asteeseen. Öisin on usein pikkupakkasia. Eihän tuo nyt niin hirveän kylmää ole oikein talvisiin seutuihin verrattuna, mutta siihen kuitenkin joutuu varautumaan.


Huomauttaa
Jouni
Canberra

no-worries

Mikäli kommentti oli suunnattu minulle, niin kyllä, tiedän, että Australian talven eli meidän kesämme aikaan Australiassa on aika kylmä. Olen pelotellut äitiäni kertomalla tuosta kylmyydestä ja talojen huonosta lämmityksestä, ja äiti on suunnilleen pakkaamassa pilkkuhaalareita matkalaukkuuni. :o No, jos sitä vaikka parilla villasukkanyssäkällä ja villapaidalla pärjäisi. Kerrospukeutumista vaan pitää suosia.

Luonto on toki parhaimmillaan muuhun aikaa vuodesta, mutta minulla on parhaiten aikaa reissata kesä-heinäkuun vaihteessa. Ja ehkä hostellitkaan eivät silloin ole niin täysiä. Kai puistoissa on silti jotain katsottavaa talvellakin, patsaita ainakin...
Maija

riaapa

LainaaAlkuperäinen postittaja no-worries
äiti on suunnilleen pakkaamassa pilkkuhaalareita matkalaukkuuni.  

Hih, kuvittelen mielessäni pilkullista pilkkihaalaria ja sinua siihen pukeutuneena Canberran kaduilla... :hahhaa

Riina.
Riina

Jouko

Joups,

Oon joskus kuulut sanonnan, "se mikä pitää kylmän pitää myöskin lämpösen", ei taida löytyä keneltään pokkaa käydä beachilla testaamassa pitääkö vanhan kansan sanonta paikkansa:hahhaa:hahhaa


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

no-worries

:) Niin, siis sen piti olla pilkkihaalari eikä pilkkuhaalari. :) Tietäisittepä vaan, millaista jälkeä saan kirjoitusvirheineni aikaan ainejärjestölehdessämme!
Maija

datapair

Tervehdys!

Ensi viikolla lähetettävässä haastattelussa  toteaa Australiassa yli 40-vuotta asunut Aulis Heikurainen(kotoisin kannakselta), että missään hän ei ole palellut niin kuin Australiassa!!

Kreikassa voi myös varhaiskeväällä ja myöhäis-syksyllä olla öisin melko viileätä, vaikka päivällä tarkenee ihan Ok.

Jostakin luin, että auton sisätilan lämmitin on oiva laite joka pitää kylmän loitolla. Ei painakaan paljoa.

Terveisin Tapio

jounij

LainaaHeidi kirjoitti ihan toisessa ketjussa 21/4/05
Tahan samaan hengenvetoon kiitokset Jounille jalleen kerran niista Canberra-sivuista, en nimittain juuri nyt VIITSI etsia asianmukaista ketjua johon kiitokseni laittaisin. Vanhempani palasivat aamuyolla muutaman paivan Canberran visiitilta ja erityisesti englantia hyvin vahan osaavalle aidilleni sivuista oli todella paljon apua! Molemmat ihastuivat Canberraan ja pari paivaa ei tietenkaan ollut riittavasti, mutta kauempaa eivat hennoneet olla poissa tyttarentyttarensa luota. Kiitos Jouni!

Kiitos kiitoksista! Mukavaa kuulla ihan konkreettisesti, että tekemästäni opasteesta on ollut jollekin oikeasti iloa! Toivottavasti joskus muillekin!


Huutomerkeistä pitävä
Jouni
Canberra

eevis

Hienot sivut, Jouni!!! :god::god::god: Enpa tiennytkaan naista ennen tata! Se papukaijatalo on nyt sitten ainakin mulle must-kohde Canberrassa! Mutta siis mitas se "recent QLD trip souvenir" oikein tarkoittaa...? :eye: :)
Dees - We will bloody bounce back!!!


jounij

Heh, se oli "recent" joskus 2 ja puoli vuotta siten. Viite:

http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=511#pid9632

Tulimme siis ostaneeksi QLD:stä talon pitääksemme "jalkaa ovenraossa".  Nimittäin on aivan mahdollista, että muutamme Queenslandiin jäädessämme eläkkeelle joskus tuhannen vuoden kuluttua (siltä se ainakin vielä tuntuu). Nyt ei sitten haittaa, vaikka QLD:ssä talojen hinnat nousisivat millaisiksi hyvänsä: meidän "matkamuistomme" on mukana samassa hintahississä, eli eipähän jää eläkesuunnitelmat vaillinaisiksi ainakaan siksi, etä sikäläisten talojen hinnat olisivat karanneet käsistä.


Paljastaa
Jouni
Canberra

eevis

Jouni :D

Okei, selveni asia...emma mitaan utelias muuten oo... :hahhaa Mutta joo siis varmasti ihan fiksusti aateltu eteenpain, tuntuu kylla QLD olevan suosittua aluetta, eika maansisaisen (ja muunkaan) muuttoliikkeen suunta sinne varmaan kauheasti tulevaisuudessakaan muutu. On se vaan kumma, taa Victoriakin on niin kivaa seutua... :confuse :) No kai se on se aurinko...
Dees - We will bloody bounce back!!!