Autovakuutus

Aloittaja Urul, lokakuu 08, 2003, 23:08

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Urul

Ihmetyttää tämä Australian vahinkovakuutus.Poikani oli viikonloppuna liikkeellä autollani(lauantaiyö) liikennevaloissa punaisissa pysähtyneenä kun takana tuleva auto ajoi perään.Poliisi tuli paikalle,suoritettiin alustavat tutkimukset,puhallukset ym.
Nyt vaan odotellaan ,koska peräänajaja menee tekemään claimin-siihen hänellä on aikaa 3kk.Se on kai tehty noin pitkäksi,että asianomainen saa riittävästi aikaa kerättyä omavastuuosuuden.
Kärsivä osapuoli kärsiköön!
Omasta autostani otin heti maanantaina korjausarvion ja laskettu työaika olisi noin 80 tuntia.Jos claimaan omaa vakuutusyhtiötä ,joka myöhemmässä vaiheessa sitten perii rahat vastapuolen vakuutuksesta joudun itse maksamaan auton vuokrauksen (korjauksen ajaksi) sekä omavastuun .Poikani on 20vuotias ,joten en nyt muista mitä se omavastuu on häneltä ,mutta ehkä siinä pari tuhatta eli autonvuokrauksen kanssa neljättä tonnia.
Onko vastaavanlaisia kokemuksia?
Ainut hyvä puoli tässä on,että peräänajajalla on vakuutus.Se kun ei ole täällä pakollinen :nuttu::nuttu::nuttu:

Heidi

En osaa vastata kysymykseesi Urul, mutta kerron kuitenkin, miten meille kavi samantapaisessa tilanteessa. Olimme pari vuotta sitten Bendigossa (meilta 100 km paassa) ostoksilla eraana paivana ja kotimatkalla viimeisia liikennevaloja lahestyessamme joku parikymppinen poika teki u-kaannoksen suoraan meidan edessa, joten tormasimme nokka edella taman auton kylkeen. Onneksi meilla oli nopeutta alle 50 km/h, mutta silti meidan auto meni lunastuskuntoon. Johtuu ehka osaltaan siitakin, etta auton arvo ei ollut sen kummoisempi, kalliimman auton olisivat ehka korjanneetkin... Me olemme RACV-jasenia, joten ilman muuta kuvittelimme, etta sita kautta meille jarjestyy ainakin kyyti kotiin, mutta koska olimme vain "perusjasenia" ja automme ei hajonnut spontaanisti vaan kolarin seurauksena, ei sielta tullut mitaan apua. Meidan piti sitten soittaa kaverille ja pyytaa hakemaan, kun mitaan bussejakaan ei siihen aikaan paivasta enaa mennyt kotiinpain. Hinausauton ystavallinen kuski vei meidat sitten lahimpaan pubiin kyytia odottelemaan! Muuten koko juttu paattyi ihan onnellisesti ja saimme kolarin aiheuttajan vakuutusyhtiolta rahat parin viikon sisalla. Silla rahalla ostimme lisaksi paremman ja uudemman auton, joten sinansa ihan hyva paatos talle tarinalle!

Kavi vahan saaliksi sita nuorta poikaa, tama oli toinen hanen aiheuttamansa kolari lyhyen ajan sisalla ja han alkoi itkemaan, ei sen takia tosin, etta romutti jonkun muun auton, vaan koska tasta tietysti taas aiheutui lisaa kuluja hanelle itselleenkin... Lisayksena viela kolarin syyhyn, han puhui kannykkaan ja naki kylla meidan auton lahestyvan, mutta arvioi etaisyyden vahan pitemmaksi. Eli ei kannattaisi kai loppujen lopuksi antaa mitaan saalipisteita tallaiselle kuskeille??

Nyt meilla on myos parempi RACV-turva, joka kattaa myos tallaiset kolarista johtuvat ongelmatilanteet eli toista kertaa ei pitaisi jaada tien paalle. Vakuutuksista myos sen verran, etta meilla on vain "third party" vakuutus plus "fire and theft cover" ihan vain sen takia, etta auton arvon huomioonottaen meidan ei yksinkertaisesti kannata maksaa "comprehensive" vakuutusta.

Toivottavasti teidan ei Urul tarvitse odottaa montaa kuukautta niita vakuutusrahoja - aika torkeaa, jos joutuu itse maksamaan kustannuksia siita, etta joku muu toppailee liikenteessa!! Onneksi kuitenkin henkilovahingoilta valtyttiin, sehan se on aina paaasia, vai mita??

iskater

ei australiasta. mutta suomesta. turusta kun olen niin oli oikein mukavaa kun auto meni lyttyyn vantaalla, tatin (siis toisen osapuolen) syy. eipa muu auttanut kuin menna junalla takaisin, odotella etta tati saa paperit kuntoon ja hanen vakuutusyhtio asian kasiteltya. eli jos olisin itse ensin maksanut omavastuun ja itse vuokrannut auton niin kaikki olisi toiminut.vaan sitten kolmen viikon paasta takaisin junalla helsinkiin hakemaan sita autoa. alkuun sanoivat etta korvaavat kulut jotka aiheutuvat minulle edes takaisin reissaamisesta. eivatpa korvanneet. ehka johtuu siita etten tarpeeksi sinnikkaasti jaksanut olla vakuutusyhtiossa muutaman kymmenen euron takia kinaamassa. olin vain tyytyvainen kuin sain auton vihdoin takaisin. eli siis samanlaisen kohtelun olen suomessa saanut, riippumatta siita etta oli toisen osapuolen syy, niin kolme viikkoa sain odotella etta oli asiat kasiteltya ja auto korjattu.

Raiwå

Urul :)

Harmien harmi tuollainen.

Riippuen vakuutuksesi laadusta & määrästä, voidaan asiaa lähestyä monella tavalla.
Nyt kuitenkin annan pikaisen neuvon.
Kun kolarissa on vastapuoli, jolla on vastuu asiasta.
Soitat vain omaan vakuutusyhtiöön, ja ilmoitat asian tapahtuneen, he yleensä sanoo míhin he hinauttavat autosi arvioitavaksi.
Auton korjaaminen tulisi alkaa 7pv sisällä tapauksesta, jos ei ole merkkikohtaisia rajoituksia.
Mutta jokatapauksessa `purkaminen´arviointia varten tehtävä osien irroittaminen tulee suorittaa alta tämän ajan.
Jos auton voi ajaa, voi jotkut vakuutusyhtiöt antaa auton käyttöösi, jos korjaaminen kestää yli 7vrk.
Ja sitten seuraava juttu, älä ikinä anna periksi heidän ehdotuksille, korjauttaa auto heidän omassa korjaamossaan.
Ne on yleensä niinsanottuja leikkaus/hitsaus operaatioita, ja se takaa vain vakuutusyhtiön voiton.
Jos et ole tapauksessa millään tavalla vastuussa, pitää vakuutusyhtiösi hoitaa asia ilman `omavastuuta´ se peritään vastapuolelta.
Muista yksi asia, kun asioit vakuutusyhtiön virkailijan kanssa, olet aina altavastaaja, olit oikeassa tai et.
Joten älä anna periksi asiassa, jota he ehdottavat heti.
Vaan pyydä heitä lähettämään asiasta kirjallinen vastine, jotta voit punnita omaa oikeuttasi tilanteessa.
Jos he eivät suostu johonkin asiaan, kerro olevasi kuluttajaasiamiehen (Ombudsman) kanssa yhteydessä päivittäin asian tiimoilta.
Ja sitten tärkein asia; vastapuolen vakuutusyhtiö maksaa, tai sitten vastapuoli.
Sinulle ei kuulu tulla mitään lisäkuluja asian tiimoilta.
Muista ettei sinulla ole mitään velvollisuutta osallistua korjauksen kuluihin.
Ja lopulta voit kertoa vakuutusyhtiön edustajalle terveiset, tulet viemään autosi katsastettavaksi riippumattomalle tutkijalle kun se on korjattu.

Ja aina on yksi asia puolellasi, voit nimetä korjaamon missä autosi korjataan, se ei tarvitse olla vakuutusyhtiön nimeämä.


Onnea korjaukselle; ja kirjoita asiasta jos tulee ongelmia.
Annan mielelläni neuvoja asian tiimoilta.




:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Urul :D

Raiwon neuvot on tosi hyvia, mutta yksi lisaa :  jos et ole tyytyvainen virkailijan ratkaisuun asialle, niin muista etta et koskaan voi menna liian ylos firmassa valituksesi kanssa - ei muuta kuin suurimpaan aluejohtoon ensin ja sitten ylemmas jos ei onnistu.  Vakuutusyhtiot on vahan niinkuin pankitkin, etta kohtelee sinua melkein syyllisena heti ja yrittaa laittaa laskuja sinun maksettavaksesi, mutta kuten Raiwokin sanoi aina on olemassa Ombudsman ja nuo yhtiot ei halua huonoa julkisuutta.

Meilla on molemmissa autoissa Suncorp comprehensive ja ne antaa vuokra-auton 14 paivaksi seka varkaus, etta kolaritapauksissa :D

Jos pahoja ongelmia tulee niin lakimiehiakin loytyy, eivatka vakuutusyhtiot pida niistakaan, silla voihan olla etta pojallasi saattaa niska yhta-akkia kipeytya onnettomuuden takia ja vaatia kalliita fysio hoitoja :??:??
Keinot loytyy- ala anna periksi.

Cheers
Jaaks

Urul

Heidi ;) Kyllä juu ,tietenkin on kaikista tärkeintä,ettei sattunut henkilövahinkoja.Peltiä saa ostettua ,mutta ei ihmishenkiä.

Iskater :)
Suomessa ei siis mikään ole enää entisensä.Suomessa vastaavanlaisessa tilanteessa olen saanut vuokra-auton toisen osapuolen vakuutusyhtiön maksamana niin, että itselleni jäi maksettavaksi noin 20mk/pv.Auton sain korjattavaksi heti ja vuokra-auton alle.Niin yksinkertaista!

Raivo :)

Kiitos kullanarvoisista neuvoista!Saisin auton maanantaiksi laittoon.Olen ottanut arvion.Tuttu paikka.Tänä vuonna jo pari kertaa auto ollut laitossa.Ensin siltamaalaustöissä spreiasivat ohitse ajavia autoja,autoni sai myös osansa keltaisesta maalista-ei oikein sopinut vihreään autooni.Thees maksoi taxilla työmatkat,mutta täytyihän ne taistella.Mulla on onneksi siellä hyvän suomalaisen ystävän pikkuveikka aika iso pomo.Sitten moottoripyörä ajoi perään ja nyt tämä.
Peräänajaja oli pojalle myöntänyt heti tapahtumapaikalla syyn oleen hänessä.Poliisikin vahvisti asian,on siltä osin selvä.Mutta kun ei toinen osapuoli ole vielä tehnyt claimia ja me tarvitsisimme tuon numeron että voimme kirjoittaa toisen osapuolen vak.yht.kirjelmän vuokra-auton tarpeesta.Huomenna  jos olisi toinen osapuoli tehnyt claimin..toivottavasti.Minulle sanoivat korjaamolta,että ehdottomasti kannattaa claimata toisen osapuolen vakuutusyhtiöltä.

Jaaks :D

Kiitos neuvoista myös sullekin!
Mulla tuo Comprehensive oikeuttaa autonvuokraukseen vain varkaustapauksesa.
Poikä on käynyt lääkärissä kipeän niskan vuoksi.Lääkärin mukaan pientä revähdystä,pitäisi parissa viikossa parantua itsestään.Vauhtia varmaan siinä 40km/h.Oli ihan rutussa sen peräänajajan auto.Ehdin paikalle aika nopeasti pojan kaverin hakiessa mun.

Huomenna päivä uusi :)

Jaaks

Urul :D

En ole itsekaan mikaan "vakuutus pummi", mutta kannattaa seurata pojan niskan tilaa ja pyytaa laakarilta kunnon lausunto - koskaan ei tieda :??:?? ja kaksikin viikoa "tyokyvyttomana toisen mokan takia on pitka aika :??

Jouko

"Muutamia" :D mietteitä itse korjauksesta,

Raivolla oli roppakaupalla hyviä neuvoja miten menetellä vakuutusyhtiön kanssa


Monessa tapauksessa ei ole autonomistajan etu että auton koria paukutellaan suoraksi sieltä täältä ja se mitä ei saada suoraksi täytetään pakkelilla, käytäntö näyttäisi valitettavasti olevan käytössä kautta laidan.  

Vakuutusyhtiöt pitävät korjaamoita tiukassa talutusnuorassa, vaatien nopeita ja halpoja korjauksia usein laadun kustanuksella. Usein ?halvat? vakuutusyhtiöt kuten AAMI tuovat pelti-korjaamolle omia joko käytettyjä tai täysi ala-arvoisia Kiinalaisia ?varaosia? joista onnettoman sopimus-korjaamon tulee koettaa loihtia kunnollinen tulos.

Esimerkkinä tiedän tapauksen jossa avo-bemu korjattiin raesateen jälkeen ja raekuulien reikien täyttämän katon tilalle, teetettiin paikallisella purje-suutarilla ?uusi? rättikatto, joka oli kaukaa katsoen ihan aidon näköinen, mutta ei lähelläkään sitä mitä Bemarin alkuperäinen. Rätin vaihdon jälkeen auton ovet eivät meinanneen sukeutua kunnolla koska rätti oli väärän kokoinen ja katto läpätti tuulessa sekä tuuli vinkui kaikissa raoissa puhumattakaan vesivuodoista. Katon materiaali oli huomattavasti lepsumpaan mitä BMW oman katon.

Tässä tulee esiin juuri tilannen joka on vaikea, eli vakuutus yhtiötä olisi pitänyt painostaa käyttämään alkuperäistä osaa. Mutta todellisuudessa tämä on melko usein mahdotonta koska korjaus-arvioiden ymmärtäminen on melko vaikeaa ja asiakkaalla ei ole juurikaan mahdollisuutta kontrolloida korjaustapahtumaa.

Usein tilanteen korjaaminen edellä mainitun tapauksen jälkeen tuottaa tulokseksi loppumattoman janan korjaamokäyntejä rätin paikkailujen muodossa kun vakuutus yhtiö ?yrittää korjata vikaa? mihin sillä on kuluttajaehtojen mukaan oikeus. Todellisuudessa kyseessä on asiakkaan väsytyskampanja, jossa katsotaan/toivotaan koska asiakas väsyy valittamaan.

Mielestäni uudehkossa autossa tulisi vaatia käytettäväksi alkuperäisiä osia ja määrättyjä osia ei tulisi missään nimessä oikoa vaan vaihtaa uuteen. Pidän suomen systeemiä hyvänä jossa vakuutusyhtiöiden yhteinen tarkastusasema tai korjaamon edustaja ja vakuutusyhtiön tarkastaja tarkistaa auton, samoin merkki-korjaamoiden peltikorjaamoilla ei ole tarvetta käyttää kierrätys tai taiwaniosia korjauksessa.

Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Urul

Tänään  Suncorpilla.Koska en ole yrittäjä en kuulemma silloin tarvitse autoa for living?Hei eivät voi auttaa asiassa.Too bad!Ainoastaan jos minulla olisi voimassa oleva ABN ,saisin vuokra-auton.
Tuntuu niin väärältä joutua omasta pussista maksamaan toisen aiheuttamat vahingot.Sellaisen Toyota Corollan vuokraaminen kahdeksi viikoksi maksaa tonnin.

Teille kaikille tiedoksi,hommatkaa itsellenne netistä ABN-numero ja otatte hyvän toiminimen itsellenne esim.kylmien saunojen keskilämpötilojen mittauksien tilastointi  :D

Raiwå

Jouko & Muut :)

Monesti olen törmännyt väärinkäsitykseen, jossa vakuutusyhtiö on painostanut asiakkaan hyväksymään `käytetyt´varaosat, jotka ei ole lain mukaan sallittuja.
Ainoastaan auton ei kantavat peltiosat saa tehdä vanhasta pellistä uusiksi.
Ja kaikki muut tulee täyttää lain laatimat pykälät.

Kun asioit vakuutusyhtiön korvausasioista vastaavan puhelinpellen kanssa.
MUISTA TÄMÄ.
Jos et ollut onnettomuuden aiheuttava osapuoli, ei sinulla ole mitään velvollisuutta perääntyä omista oikeuksistasi.
Kun vahinkoasiamies hoitaa arvioinnin, ja sen perusteella tekee sinulle tarjouksen.
Älä hyväksy sitä missään tapauksessa heti.
PYYDÄ se kirjallisena, että saat istua alas, ja lukea sen 10 kertaa.
Huomaat hetken kuluttua, että sinua just yritettiin jymäyttää.
Ja se on 100% tapauksissa tapahtuva tosiasia, poikkeuksetta.

Jos asiasi alkaa menemään vaikealle puoleel katua, sano kaverille, että korjaa pois, ja sen jälkeen auton tarkistaa puolueeton viranomainen, että se täyttää kaikki pykälät, ja että olet saanut takaisin vastaavan TAI paremmassa kunnossa olevan ajoneuvon.
Sama koskee myös kolaria, missä olet vastuullinen, mikään ei poista vakuutusyhtiön vastuuta, korjauttaa autosi vastaavalle TAI parempaan kuntoon kuin se oli ennen onnettomuutta.


PS: U2U jos on kyseltävää kuluttajaasioissa :)


PSS: Suncorpin asiakas :)

:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Sheila

Urul,
Riippuu vakuutuksesta ja sen kattavuudesta korvataanko vuokra-auto Suomessa ..

Olin aikoinaan automaalaamossa monta vuotta töissä ja asia johon törmäsi usein oli muuttunut mieli. Kolaripaikalla vahingon aiheuttaja myöntää kaiken ja ei kutsuta poliisia paikalla. Nukuttuaan yön yli toinen osapuoli kiistää kaiken ja siitä alkaa sota !! Myös Suomessa vastapuolen vahinkoilmoitus pitää olla vakuutusyhtiöllä jotta saa vahinkonumeron ja korjausken "pitäsi" alkaa vasta tämän jälkeen. Käytännössä autot oli korjattu jo ja odoteltiin numeroa luovutukseen.

Eli poliisit aina paikalle vaikka näyttäisi selvältä tapaukseltä ..  

Niin merkkikorjaamo kun oltiinkin kyllä näytti takaisin menevän osat, jotka näytti hyvältä ja toimi vaikka vahinkotarkastaja oli hyväksynyt vaihdon. Moraalitonta :?? vai jätteen vähentämistä  :??

Jouko

Muistaisin että täällä Ozlandiassa pitää olla yli 1000 taalan vahingot ennen kuin pollarit tulee paikalle. Korjatkaa jos olen väärässä.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

jounij

Varmaan tässäkin on osavaltiokohtaisia eroja. Tuhannen dollarin raja tulee nykyään vastaan hyvinkin äkkiä. Minun soittaessani pari kertaa poliiseja onnettomuuspaikalle, on ensimmäiset kysymykset heti olleet: "onko ketään loukkaantunut ja pystyykö onnettomuuteen osallisia autoja vielä ajamaan". Jos vastaus kumpaankin kysymykseen on kielteinen, ei poliisi välttämättä muista kiireistä riippuen tule paikalle lainkaan.


Toteaa
Jouni
Canberra

Jaaks

Jouko :D

Ainaskin QLD laki sanoo, etta joka onnettomuus, jossa on tullut property tai henkilovahinkoja on ilmoitettava poliisille.

Se on taas sitten aivan eri asia tuleeko ne koskaan paikalle :??

Tuo $-raja on yleensa vakuutusyhtioitten saatama koska he haluavat poliisit paikalle.

"Reporting the Accident to Police
 
The law requires that the driver of a motor vehicle involved in a crash in which a person is injured must report the accident to the Police. [S287 Transport Operations (Road Use Management - Road Rules) Regulation 1999].
There is now also a legal requirement on the person who proposes making a CTP claim to ensure that appropriate notice of the accident has been given to a police officer before the claim can proceed.
If you wish to make a claim and know the accident has not been reported, complete a Report of Traffic Incident to Queensland Police Service Form (available from this site) and forward it to the Police Station nearest to where the accident occurred.
If you are uncertain if the accident has been reported you may call the CTP Claims Helpline on 1300 302 568 for assistance. "

ja tassa vahan lisaa:

"Do I have to report my accident to the police?What does the law say about reporting accidents to the police?
If a person is the driver of a car involved in a motor vehicle accident in Queensland which has resulted in either:
    a.    damage to property (including damage to vehicles/bicycles/etc), or
    b.    injuries to people ?
the Traffic Act requires them to give details of the accident to police, if the police have come to the scene of the accident.
If the police did not attend the accident scene the driver must as soon as possible report in person full particulars of the incident at the police station that is nearest to the scene of the incident.

Why is it so important to report my accident?
The reason that it is important to report accidents to the police is that if the person then wants to bring a claim for compensation for injuries they received in the accident, the insurance companies will not process the claim unless the accident has been reported. Therefore, if the injured person wants to bring a claim, they need to have reported the accident to the police, if the police didn?t attend the scene of the accident.
 There is a fine for not reporting the accident when the law says you should.

What if the police are not interested in the report of the accident?
It sometimes occurs that police will not be interested when you try to report an accident. Don?t be concerned if this occurs. Just write down the name of the police officer you spoke to, and the time and date and which police station. Keep these records just in case they are needed"

mette

Poikamme oli pari viikkoa sitten osallisena liikenneonnettomuudessa peräänajajan ajaessa häntä päin liikennevaloissa punaisissa valoissa. Poikamme oli soittanut poliisit paikalle kuten olemme neuvoneetkin niin  aina tekemään. Myös luulen, että se olisi suotavaa tehdä myös , kun autonomistaja ei ole itse paikalla (ajessa jonkun toisen autoa kuten poikamme ajaessa meidän autoa?). Kuten Jouni jo totesikin vahinkojen arvo kipuaa jo pienistä naarmuista äkkiä tuhanteen , että  minusta poliisien olisi tultava pyydettäessä aina paikalle - tiedän , eivät aina tule. Mutta esim. tuossa poikamme kolaritapauksessa minusta olisi ollut to della väärin, jos poliisi ei olisi kolaripaikalle ilmestynyt. Olisihan voinut olla ,että peräänajaja olisi ollut alkoholin vaikutuksen alaisena. Siksi puhallus tulisi aina suorittaa!
Poikamme sanoi peräänajajan heti myöntäneensä hänessä olevan syyn , mitä ei Australiassa pitäisi mennä tekemään!!!

Do not: - Make any admission of liability to police, the other driver(s), or to other witnesses. Under these circumstances it may be difficult to remain calm, so you should take care in making any statements after the accident, such as admitting liability. Remember that your actions could influence subsequent legal and insurance claims by you or against you. You are quite within your rights in refusing to give police, or anyone else, a signed statement. However , you must produce your licence if requested by police and give them all particulars in relation to the vehicle and its drivers.

Tässä poikani kolaritapauksessa peräänajaja teki tai jätti tekemättä jotain hyvin tärkeää , joka koskee kaikkia meitä onnettomuuspaikalla olijoita. Olit sitten onnettomuuteen syyllinen tai et, mutta sinulle on velvollisuus tiedustella onnettomuustilanteeseen joutuneiden osapuolten vointia ja mieluummin  usemman kerran, sillä loukkaantunut ei ole aina itse paras arvioimaan omaa tilaansa (shokki).

Jaaks

Mette :D

Hyvaa tekstia :god:
admitting liability

Sen jos teet, niin usein voit sanoa hyvastit joko osalle tai koko vakuutuskorvaukselle :(

Toinen tarkea asia muistaa jos jaa kiinni ylinopeudesta, niin ei koskaan myonna :)

Poliisi aina kysyy sinulta ensiksi, etta miksi ajoitte ylinopeutta :??  
Sano vaan kohteliaasti : "No comments Officer" tai "I don't believe I was speeding, Officer"

Jos vastaat jollain tekosyylla, kute :"oli kiire" tai " en huomannut nopeusrajoituksen vaihtumista" tms poliisi kirjoittaa sen raporttiinsa ylinopeuden myontamisena ja et voi sitten jalkeenpain valittaa :(

Jos et myonna tai kieltaydyt kommentoimasta voit seuraavan 28 paivan aikana valittaa kirjallisesti tai parhaassa tapauksessa poliisi antaa sinulle siina paikanpaalla vain varoituksen eika kirjaa koko ylinopeutta :o:o silla usein hankaan ei pystyisi todistamaan sita :??

Ne pahukset aina silloin talloin yrittaa saada vaan ihmiset myontamaan ajaneensa ylinopeutta vaikka itse tietavatkin ettei se ole totta :o:o
Takalaisilla poliiseilla on tunnetusti viikoittaiset ja kuukautiset kiintiot jotka taytyy saada tayteen - ja hinnalla milla hyvansa :??

S-Man

Sheila:"Eli poliisit aina paikalle vaikka näyttäisi selvältä tapaukseltä .."

Ja taman lisaksi aina kirjallinen sopimus siita etta toinen osa-puoli myontaa syylisyytensa!

Minulle kavi niin Helsingissa etta parin tonnin painoinen chevy pamahti etukulmaan kun olin kaantymassa vasemmalle. Ulkopuolinen todistaja oli kuitenkin nahnyt kuinka chevy oli ajanut punaisia pain... Silti kutsuin poliisit paikalle jotka telivat "raporttia" aiheesta. Tunnin paasta vastapuoli myonti syylisyytensa poliiisien paikalla ollessa.

Vakuutus-yhtioon paastessa, kavikin ilmi etta vastapuoli kiisti kaiken :nuttu:
Ei auttanut vaikka oli myontanyt syylisyytensa poliisien lasna ollessa. Oli nimittain nahtavasti sattunut kaksi lukevaa poliisia samaan maijaan kun eivat olleet osanneet tehda raporttia tapahtuneesta. Ja muka sen takia kun toinen oli myontanyt syylisyytensa? No, poliisien "jalki-raportti" oli niin sekava etta vakuutus-yhtio otti viela kirjallisen todistuksen ulkopuoliselta todistajalta joka oli nahnyt kaiken!

Joten loppujen lopuksi ei edes kannata luottaa poliisiin eika siihen etta ne tajuaisivat jotain! Aina todistus mustaa valkoisella ja viela mielellaan kahtena kappaleena!

Toinen positiivinen asia oli se etta vakuutukset sattuivat olemaan samassa konttorissa niin ei tullut kiistaa mika vakuutus-yhtip maksaa viulut!

Onneksi viela oli lunastuttamis-vakuutus, niin sai uuden tuliteran tuton tilalle parin kuukauden jalkeen! :XXXX

Ja suomessa kannattaa aina kolari auto vieda merkki-huoltamolle. Siella saa ainakin alkuperaiset osat autoon ja "laatu-tyota"

Loppu hyvin, kaikki hyvin!

mette

S-Man

However in Australia


You are quite within your rights in refusing to give police, or anyone else, a signed statement.

S-Man

mette

 postitettu 17/10/03 kello 22:09
S-Man

However in Australia


You are quite within your rights in refusing to give police,or anyone else,a signed statement.
 
-----> Sori on tuo lontoon murre sen verran huonoo etta pakko kysya etta tarkoittaako tuo sita etta on kiellettya antaa kirjallista sopimusta kenellekkaan?
:??

Jaaks

S-Man :D

Vastaan nyt Metten puolesta :D

Se tarkoittaa, etta sinulla on oikeus kieltaytya antamasta allekirjoitettua lausuntoa :D

Vakuutusyhtiot taalla kieltavat sinua antamasta sita ennen heidan kanssaan puhumista.

S-Man

Kuulostaa aivan Jenkkilan touhulta! Itse en kylla poistu enaa kolari-paikalta kuin allekirjoitettu paperi kadessa jossa toinen osapuoli myontaa syylisyytensa!

T:Uskonsa menettanyt!

Mutta kiitos selvityksesta! :XXXX

Jaaks

S-Man :D

En nyt tieda onko se Jenkkilan vai mita tyylia, mutta on tarkoitettu yksilon oikeuden suojaamiseksi.

Taalla sinun ei tarvitse edes poliisille vastailla ilman lakimiehen lasnaoloa, paitsi nimesi ja osoitteesi ja tietysti nayttaa ID jos sita kysytaan :D:D

Urul

S-Man :D

Onhan ne Suomen poliisit ihan eri kalibeeria, luotettavia vaikka joskus "hiukan" veemäisiä.

Jaaks

Urul :D

Mista sina tuon "hiukan" keksit :??:??

Voisin kylla kertoa hyvia juttuja yli $1000 ylinopeussakoista Suomessa (jo reilusti yli 10 vuotta sitten) :?? ja miten ne saatiin poliisin avustamana :o:o

Jouko

Joo!

Jaaks, samanlaisen ?kirittämisen? uhriksi olen joutunut myös minä? :??

Mutta taas positiivisessa mielessä olen tavannut hyviäkin poliiseja, ajoin kerran suomessa oranssi/punavalo yhdistelmän läpi, ja risteyksessä seisoi poliisiauto joka luonnollisesti ampaisi perään ja pysäytti.
Ei siinä auttanut selitykset jäisestä risteyksestä, autossa istuessa poliisit kertasivat minulle asiallisesti tekoni vaarallisuuden, sekä siitä seuraavat rangaistukset, ja kysyivät että mitä mieltä itse olen teostani. Hetken mietittyäni ilmoitin sen olleen erittäin ajattelematon ja sanoin etten ollut ajatellut siitä aiheutuvia vaaroja muulle liikenteelle, mutta koetan tästä lähin parhaani mukaan välttää äskeisiä tyhmyyksiä.
Ällistykseksi kaverit eivät kirjoittaneet sakkoa, vaan päästivät pälkähästä nuhtelun jälkeen.
Uskokaa tai älkää niin tuolla on ollut mahtava psykolooginen merkitys ja poliisien muistus on vieläkin mielessä kun oranssi valo syttyy. Tarinan opetus lienee siinä, ettei "rikolliselta" tarvitse aina viedä rahoja jotta tämä oppii noudattamaan liikennesääntöjä...
:XXXX


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Anski

Tulipa mieleen tuosta mielen muuttamisesta.
Äitini oli muutama viikko sitten parkkeerannut autonsa kaupan pihalle ja istui vielä autossa, kun viereisen auton poika lähti peruuttamaan. No poika lähti sitten niin vauhdilla, että peruutti äitini auton takaoveen, johon tuli pieni lommo ja naarmu.
No asiaa sitten ihmeteltiin paikan päällä ja äitini otti pojan tiedot ylös, että ilmoittaa sitten kun saa tiedon korjauskuluista. Pojan vikahan se ihan selvästi oli, äitini auto oli parkissa ja poika itse peruutti sen kylkeen.
No äitini sitten soitti pojalle seuraavalla viikolla ja poika olikin päättänyt muka puhuttuaan asianajajan kanssa, että vika olisikin äitini, eikä poika maksaisi mitään!:mad:
No nyt poika on taas sitten tullut toisiin aatoksiin ja myöntänyt, että ei se tainnutkaan olla äitini vika, kun hän itse peruutti auton kylkeen.
Kuitenkin nyt asiasta suivaantuneena, äitini vaatii pojalta hieman enemmän rahaa kuin alunperin, kun kerran itse alkoi tuolla tavalla pelleilemään..:D

Urul

Eräälle tuntemalleni aussisuomalaiselle tapahtui kolmisen vuotta sitten ikävänlaisesti!Heitä oli neljän hengen porukka ,jotka olivat vuokranneet Avisilta maasturin matkaillessaan sisämaassa.Jossain pienellä paikkakunnalla heidän lähestyessä liikennevaloja valoissa jo  edelläoleva auto laittoi yhtäkkiä pakin päälle  lähtien  ajamaan heitä kohti peruuttamalla noin kymmenisen metriä törmäten tutun seurueeseen.No,kaverit tulivat autosta ulos tämän edelläolevan vaan istuessa ja naureskellessa autossaan sanoen:minkäs voitte ,mua ette kiinni saa.Seurueen hälyttäessä poliisin paikalle ilmi kävi,että mies oli poliisille tuttu aikaisemmista vastaavanlaisista peruutuksista,mutta koska ei ole koskaan ollut ulkopuolisia todistajia miestä ei olla saatu vastuuseen.Niin,tuttavallani oli tässä tapauksessa kolme muuta  henkilöä mukanaan joten todistajia oli ,vaan eipä he kelvannetkaan koska todistajien olisi täytynyt olla muita kuin autossa olijoita.Heidän sanansa oli ilmaa!Seurueen maksamaksi tuli tuhannen dollarin omavastuu ja joskus myöhemmin eivät enää saaneet Avikselta autoakaan vuokrattavaksi.

mette

LainaaAlkuperäinen postittaja Jouko
"Muutamia" :D mietteitä itse korjauksesta  

Monessa tapauksessa ei ole autonomistajan etu että auton koria paukutellaan suoraksi sieltä täältä ja se mitä ei saada suoraksi täytetään pakkelilla, käytäntö näyttäisi valitettavasti olevan käytössä kautta laidan.

Mielestäni uudehkossa autossa tulisi vaatia käytettäväksi alkuperäisiä osia ja määrättyjä osia ei tulisi missään nimessä oikoa vaan vaihtaa uuteen. Pidän suomen systeemiä hyvänä jossa vakuutusyhtiöiden yhteinen tarkastusasema tai korjaamon edustaja ja vakuutusyhtiön tarkastaja tarkistaa auton, samoin merkki-korjaamoiden peltikorjaamoilla ei ole tarvetta käyttää kierrätys tai taiwaniosia korjauksessa.

Jouko


Niinhän olisi käynyt tässä meidänkin tapauksessa, että naputeltu vaan peltiä suoraksi...vaan Joukon asiantuntemuksella saadaankin ihan uutta osaa autoon. Joukon ehdotuksesta vietiin auto näytettäväksi  Joukon suosittelemaan  korjaamoon ..siellä sanottiin heti, että uutta osaa totta kait!
Päädyimme muuten sitten lopulta käyttämään omaa vakuutusyhtiötä.

Eilen sitten marketin parkkipaikalla joku oli kolhaissut lainakärryn repsikan puoleiseen oveen pitkän naarmun :nuttu::nuttu:Silminnäkijöitä ei :nuttu:Olisipa ollut. Olisi tiedossa  $1500 sakot. Laitan paikallislehteen kuitenkin sille lowlifelle thumbs down-osastolle postia :nuttu: :nuttu:

Yli kymmenisen vuotta sitten kerran ollessa ostoksilla autolle palattuamme tuulilasissa odotti  pieni lappunen, joka oli viereisestä apteekista jätetty. Siinä teksti:"meillä on todistaja, näki kuka kolhaisi autoanne". Oli muuten vanhempi pariskunta. Eivät ole kaikki vanhuksetkaan järin rehellisiä!
Menimme siitä suoraa päätä Transport-keskukseen, josta saimme kirjallisen selvityksen jälkeen kyseisen rekisterikilven haltijan henk.tiedot.
Soittaessa tuolle henkilölle, hän kiisti kaiken , hangoitteli vastaan ja kerran löi kuulokkeen korvaani ,mutta väärässä oli kun luuli minun luovuttavan. Se, että meillä oli todistaja kai laittoi ajattelemaan hänen asiaa uudelleen. Otimme sitten parit kolmet arviot ja kyllä  hän sitten lopulta taipui - jokusen puhelun jälkeen maksamaan automme korjauskulut.

Heidi

Mulle kavi hassusti pari vuotta sitten yhden marketin parkkipaikalla, kun omaa autoani parkkeeratessani kolhaisin viereista autoa. Ei sita varmaan edes kukaan nahnyt, mutta eipa kylla mielessa edes kaynyt, etten jattaisi tuulilasiin lappua anteeksipyyntoineen ja puhelinnumeroineen. Pyysin jopa siella kauppakeskuksessa kuuluttamaan auton omistajaa, joka ei kuitenkaan kuullut viestia. Puhelimeni soi muutaman tunnin kuluttua ja auton omistaja kiitteli, kun olin jattanyt lapun ja sanoi vain, etta han laittaa vahan maalia naarmun peitoksi! Se ei ollut edes mikaan vanha, lommoinen auto vaan ihan uudehkon nakoinen kulkupeli ja olin aika hermostunut, kun odotin isoa laskua mutta sainkin kiitokset rehellisyydestani... Etta joskus kay nainkin! :):)

mette

Heidi :) Olen minäkin  kerran jättänyt erään auton tuulilasiin puhelinnumeroni. Yhtenä kevätiltana rivarimme lapset olivat leikkineet  piilosta pihapiirissä ja tiellä ja seuraavana aamuna , kun  huomasimme parkissa olevasta autosta olevan kaksi rengasta tyhjänä alkoi kuulustelut. Meidän kuusivuotias poika myönsi auton takana piilossa ollessa kokeilleensa löytämäänsä tikkaa renkaisiin.
Kävin laittamassa lapun tuulilasiin ja iltapäivällä auton omistaja soitti (oli ihan uudet renkaat) ja hän oli kovin kiitollinen rehellisyydestämme. Mies kävi laitatuttamassa uudet renkaat ja me maksoimme ne.
Meidän maksettavaksi tuli 500mk (omavastuu olisi ollut samaa luokkaa).