Lounaskulttuuri

Aloittaja wvj, lokakuu 13, 2011, 22:28

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

wvj

Sellaista piti vielä kysyä, että miten Australiassa päivätöissä olevat käyvät lounaalla? Kun kävin Brisbanessa, en huomannut yhtään lounaspaikkoja, joissa työntekijät voisivat kätevästi käydä syömässä jotain terveellistä kireämmälläkin aikataululla.

Suomessa viime vuosien aikoina näitä erilaisia (thai, intia, kiinalainen, suomalainen) buffet-lounasruokaloita on syntynyt kuin sieniä sateella tavallisten työpaikkaruokaloiden lisäksi. Ne ovat helppo ja halpa vaihtoehto, jos on jollain erikoisruokavaliolla (karppaa tms.)

MH

No oot kyllä kulkenu silmät ummessa jos et ole Brisbanessa nähnyt lounaspaikkoja. Ei täällä varmasti Suomalaistyyppisiä työmaaruokaloita nää mutta muuten kyllä tarjontaa on pilvinpimein.

sim

Lainaus käyttäjältä: wvj - lokakuu 13, 2011, 22:28Sellaista piti vielä kysyä, että miten Australiassa päivätöissä olevat käyvät lounaalla? Kun kävin Brisbanessa, en huomannut yhtään lounaspaikkoja, joissa työntekijät voisivat kätevästi käydä syömässä jotain terveellistä kireämmälläkin aikataululla.

Riippunee paikasta; täällä Melbournessa lounaspaikkoja on keskustassa tarjolla pilvin pimein (ja muuallakin aika hyvin); monta terveellistä "pikaruokavaihtoehtoakin" löytyy, mm. lukuisia sushipaikkoja sekä etnisiä joka lähtöön. Tai okei, ei suomalaisia ;)

Meillä ehkä 80% käy nappaamassa lounaan jossain lähikahvilasta/ravintolasta/tms, usein mukaan ottaen ja työpöydän ääressä syöden. Ehkä 20%:lla on omat lounaat kotoa.

jounij

lounasruoka = take away varmaan yli 80%:lle australialaisista


Arvelee
Jouni
Canberra

wvj

Lainaus käyttäjältä: MH - lokakuu 14, 2011, 06:40
No oot kyllä kulkenu silmät ummessa jos et ole Brisbanessa nähnyt lounaspaikkoja. Ei täällä varmasti Suomalaistyyppisiä työmaaruokaloita nää mutta muuten kyllä tarjontaa on pilvinpimein.

Joo, en meinannut sellaisia 70-luvun työmaaruokaloita. Ei niitä ainakaan pääkaupunkiseudulla business-alueilla nykyään paljoa nää. Tarkoitin paikkoja, joissa voi maksaa sen 8-9 e / 12-15 AUD, kävellä suoraan pöytään ja syödä mitä haluaa niin, että koko homma hoituu puolessa tunnissa. Ilman ruokalistoja, tilaamista, venaamista tms. Lontoossa niitä näkee paljon.

Brisbanessa tuntui, että joka paikassa oli valmiit annokset ja hinta/laatu-suhde oli nyky-Suomeen verratuna huono. Paljon riisiä ja rasvaa, vähän lihaa ja kasviksia. Tosin eurokin on kovin alhaalla, mikä selittää asiaa. Ehkä mulla oli kulttuurishokki, vaikka oon siellä joskus pentuna asunutkin...  :D

Jaaks

Et siis todellakaan käynyt Brisbanen keskustassa  :confuse

wvj

Lainaus käyttäjältä: Jaaks - lokakuu 14, 2011, 22:05
Et siis todellakaan käynyt Brisbanen keskustassa  :confuse

Kyllä kävin. Osaisitko suositella joitain hyviä mestoja, niin tsekkaan sceneä niiden pohjalta, kun taas siellä poikkean?

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: wvjTarkoitin paikkoja, joissa voi maksaa sen 8-9 e / 12-15 AUD, kävellä suoraan pöytään ja syödä mitä haluaa niin, että koko homma hoituu puolessa tunnissa. Ilman ruokalistoja, tilaamista, venaamista tms. Lontoossa niitä näkee paljon.

Lontoossa varmaan ja varmaan jossain muuallakin ehkä, mutta ei Australiassa. 

Lainaus käyttäjältä: wvjKyllä kävin. Osaisitko suositella joitain hyviä mestoja, niin tsekkaan sceneä niiden pohjalta, kun taas siellä poikkean?
Yksitäisiä paikkoja siis haluaisit tietää ? Niitä nyt ei ole täälä niinkuin Helsingissä, mutta kokeile vaikka ihan mitä tahansa Queens Street Mallin ja ympäristön paikkoja - niitä on satoja.  Yksi omista suosikeistani on Jo-Jo's.

Jos haluat parasta ja halvinta, niin oma työpaikkani on voittamaton lounaspaikkana  8)

wvj

Okei, firmoilla on siis Ausseissa omia lounaspaikkoja. Minkä tyyppistä safkaa teillä on duunissa lounaalla? Pitää tsekata toi Jo-Jo's.

Aikis

Lainaus käyttäjältä: wvj - lokakuu 15, 2011, 01:39
Okei, firmoilla on siis Ausseissa omia lounaspaikkoja.

:pepsodent

Joo, varsinkin Jaaksin firmalla...

Sorry, wvj, tämä on juuri niitä "inside" -juttuja  >:D

Minusta hyvin tyypillisiä ovat isoissa ostosparatiiseissa olevat "food court" -kerrokset josta löytyy monenmaalaista ja monensorttista pikaruokalaa, Subwayt sun muut kansainväliset. Kyllä sieltä lounasaikana saa nassunsa täyteen. Eikös Hungry Jacks ole aika tyypillinen aussiketju? Muistan vain sen logon, punaisella pohjalla valkoinen miehen pää  :o

Tosin minusta yksi kaikkein tavallisimmista lounasruuista on - anteeksi vain - se kamala valkoinen mössökerrosleipä joka tosiaan napataan mukaan ja syödään missä syödään...

wvj

Lainaus käyttäjältä: Aikis - lokakuu 15, 2011, 03:22
Lainaus käyttäjältä: wvj - lokakuu 15, 2011, 01:39
Okei, firmoilla on siis Ausseissa omia lounaspaikkoja.

:pepsodent


Eikös Hungry Jacks ole aika tyypillinen aussiketju? Muistan vain sen logon, punaisella pohjalla valkoinen miehen pää  :o


Joo, tai jenkkiketju... Burger Kinghän se on. Olis pitänyt päästä jäämään Ausseihin silloin 15 v. sitten. Silloin en syönyt juuri muuta kuin Hungry Jacksiä, mäkkiä ja KFC:tä...  :D Nyt on tullut liian nirppanokka-aikuiseksi  :nuttu:

jounij

Hungry Jack's on käsittääkseni alunperin Australiassa perustettu, mutta vissiin kuitenkin jo noin 20 vuoden ajan Burger Kingin omistama ketju.

Aiemmalla kommentillani take away -ruoasta halusin vain sanoa, että täällä on aika vähän sellaisia lounasravintoloita, joihin mennään oikein istumaan ja syömään. Yleisimmin lounas on pikaruokaa, joka otetaan mukaan ja syödään siellä missä sitten itse kukin haluaa.


Täydentää
Jouni
Canberra

RUU

Lainaus käyttäjältä: wvj - lokakuu 14, 2011, 23:20
Lainaus käyttäjältä: Jaaks - lokakuu 14, 2011, 22:05
Et siis todellakaan käynyt Brisbanen keskustassa
Kyllä kävin. Osaisitko suositella joitain hyviä mestoja, niin tsekkaan sceneä niiden pohjalta, kun taas siellä poikkean?
Brisbanesta löytyy pilvin pimein paikkoja, joihin voi mennä sisälle syömään lounaalle. Tosin niissä kaikissa pelataan ruokalistan kanssa, eli tarttee jotenkin ilmoittaa, mitä haluaisi keittiön kokkaavan...  :o
Riverside on loistava paikka, samoin siellä täällä George St.  Queen St sisältää paljon sekin, kuten Jaaks jo vinkkasikin. Fortitude Valleyn suunnalla on myöskin suorastaan ruuhkaa ruokapaikoista. South Bank tarjoaa myöskin melkein joka nälkään jotain.

Jos haluaa ulkona syödä, yleisin tapa kuitenkin on ottaa take-away jostain food courtista. Kun yleensä säätilakin suosii ulkona syömistä, on sushien kanssa ihan kiva istahtaa puistoon.  :coolh
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

drpain

Hmm, eipa voisi olla kokemus erilaisempi omaani.

Olen ollut toissa Melbournen etalaisissa suburbeissa ja CBD:slla ja sen ymparistossa, ja taytyy kylla sanoa etta on suorastaan vaikea loytaa burbeistakaan korttelia josta ei jonkinlaista ruokakiskaa loydy. Ja lounaspaikkojakin on parin minsan ajomatkan satteella yleensa tusinan verran.

Kun sitten siirtyy puhe keskustaan, niin onhan noita lounaspaikkoja niin paljon etta vaikka kerran paivassa kavisi uudessa paikassa, ei tartte useampaan vuoteen kayda samassa paikassa kahdesti.

Lyhyella Brisbanen reissulla en ainakaan rekisteroinyt etta tilanne olisi olut yhtaan sen kummempi...? 

pinkus

Joo lounaspaikkoja kylla on mutta ehkei niita lounasbuffetteja kovin montaa (Paitsi Kinetic Melbournessa!) ole, siis sellaisia joita ainakin Helsingissa muistan olleen esim. Marmorikujalla (kiinalainen). Mutta kiinalaista (ja montaa muun maalaista), pastaa, pizzaa, salaattia, keittoa yms. yms. kylla saa, tosin sen annostelee ravintolan tati tai seta, (yleensa melkoisen runsaalla kadella) eika buffet-tyylisesti itse oteta ruokaa. Ja jos montaa eri laatua haluat niin sekin yleensa onnistuu :)

Sivuseikkana muuten mainittakoon etta puolisko istuu tossa vieressa tavaamassa suomea (  :peukkuy  ) ja pyysi mua kaantamaan ensimmaisen viestin. Kun selitin etta siina ihmetellaan kun Brisbanesta ei loydy lounaspaikkaa niin hanella oli hieman sellainen ilme etta kaansinkohan nyt ihan oikein  ???    :pepsodent


iluvatar

Kinkeillä ja intialaisilla on ainaki foodcourteilla buffeita esim. queens st mall, winter garden, se louis vitton ostari (ei enää muistu mieleen ku ollu poissa sen verran kauan :D ) Löytyy siis kaikista queen streetin ostareitten pohjakerroksista nämä food courtit. Brisbanen keskustan paras sushi on siinä krispy kremen vieressä nimeltään top sushi, onks se nyt George st? King George squaren kohdalla kuitenkin. Jam jam, ai ku tuli ikävä sitä mestaa.