Kesällä Campbelltowniin

Aloittaja Jurttamuori, marraskuu 09, 2005, 18:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jurttamuori

Jurttamuori taas ilmoittautuu!

Kävin eilen haastattelussa ja sain alustavan työtarjouksen, kesällä olisi siis edessä muutto kätilöksi Campbelltowniin  :D Jee, mahtava olo! (siis ainahan pitää ajatella, että jokin voi vielä mennä pieleen, mutta alustavasti on hyvä olo...)

Nurses and Midwives Boardin edustaja, joka minua haastatteli, kehotti hakemaan permanent residecy visaa, vaikka minulla ei olekkaan 3v työkokemusta. Sanoi, että he voisivat puoltaa hakemustani maahanmuuttoviranomaisille. Saisi poikani käydä sitten ilmaista koulua. Eihän sitä PR-visaa välttämättä saa, mutta aina voi yrittää.

Netissä jo kaupungissa kävin, mutta olisiko jollakulla teistä omaa kokemusta sielä elämisestä?

Anyway, nyt odottelen sitten rekisteröintiä ja varsinaista työtarjousta, jotta voin hakea viisumia. Suomessa ei ole muuten vieläkään lunta ja lämpötilat on +5-10 kieppeillä, ihme marraskuu.

tasatassua hyppien,
Jurtta
On vaikeaa olla puhdas ja aatteellinen, kun maailma on ahdas ja puutteellinen.

Jouko

Tosta permanent residendy viisumista sen verran tarkennusta, se on se viisumi joka oikeuttaa oleskeleemaan ja työskentelemään ausseissa pysyvästi. 3v oleskelun jälkeen voi hakea kansalaisuutta.  Permanent residendy viisumi tarjoaa sinulle lähes samat oikeudet kuin kansalaisillekin muutamia pieniä poikkeusta luukuun ottamatta.  Eli lapset saavat käydä koulua jne edespäin.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Jurttamuori

Kiitos Jouko tarkennuksesta. Olin ensin ajatellut hakea sitä työnantajan sponsoroimaa viisumia, mutta silloin lapseni koulunkäynti maksaisi. Mutta nyt yritän sitten saada PR-visan, kun tarkoituksenmme on kuitenkin jäädä sinne pitemmäksi aikaa (jos ei villit dingot meitä syö :roue )

Olin siinä käsityksessä, että PR vaatii kolmen vuoden työkokemuksen (missä maassa tahansa, mutta omalta alalta) ennen kuin sitä voi hakea. Valmistumisesta on jo aikaa mutta tässä pätkätöiden luvatussa maassa en ole vielä saanut noita 36kk kasaan.Mutta, niinkuin haastattelija sanoi: let´s give it a go, all they can do is say no.

Ja nyt sitten reippaana taas töihin...
On vaikeaa olla puhdas ja aatteellinen, kun maailma on ahdas ja puutteellinen.

Aikis

Jurttamuori, onneksi olkoon tyosopparista ja tervetuloa kulmille!

Siis tarkoitathan tata NSW:n Cambelltownia... Ei ole tietenkaan kokemusta siella asumisesta, mutta sen verran on lapi ajeltu, etta vaikuttaa varsin rauhalliselta maaseudulta jo Sydneyhin verrattuna karja- ja hevostiloineen ja pienine kylakuppiloineen. Ei nyt ehka kaikkein viehattavinta osaa New South Walesissa, mutta ainakin on luonto lahella ja paasee kosketuksiin 'aidon' aussielaman kanssa, mika taalla cityn sydamessa on ehka vahan niin ja nain.

Ei tule nyt ketaan mieleenkaan joka asuisis ttuolla pain,mutta yksi suomalaispariskunta on ollut yhteydessa kun tyopaikka oli jossain tuossa Ingleburnin paikkeilla. Heille suosittelin kylla asumista Sutherlandissa, kun kulkeminen vahan kauempaa ei ollut este ja halusivat 'kaunista' seutua...

Mutta varmaan kaupunki on ihan oiva paikka aloittaa elama Australiassa ja junahan siita kuljettaa jos haluaa valilla muualle.

Jurttamuori

Kiitos, koitetaan päästä kulmille! Ja joo, tarkoitan NSW:n Campbelltownia, siellä Sydneyn "kupeessa".

Nyt on kyllä kysyttävä, että pitääkö paikkansa se, mitä lueskelin tuolta dimian sivuilta- että permanent residency visa maksaa sellaiset 5000 AUD kaikkiaan :o
Aika hurja summa näin äkkiseltään ajatellen. Ja että maksu menee, vaikka ei viisumia saisikaan? Jos näin on, niin en kyllä uskalla sitä hakea, kun nuo työvuodet ei täyty. Pitänee kysellä sieltä rekrytointitoimistosta, jonka kautta olen tulossa. Jos tässäkin neuvoisivat.
On vaikeaa olla puhdas ja aatteellinen, kun maailma on ahdas ja puutteellinen.

Winterway

Kokemuksia Campbelltownissa asumisesta...

Ihan ok paikka asustella. Asuin ja kävin high schoolia siellä 8 kk:n ajan noin 9 vuotta sitten. Tosin paikka on varmasti näiden vuosien aikana muuttunut. Asia selvinnee kahden viikon kuluttua, kun suuntaan sinne lomailemaan kuukaudeksi :) Miinuksena paikasta voisi sanoa että junalla cityyn kesti matka muistaakseni noin tunnin :( Matkat on Ausseissa tosin muutenkin pitkiä siihen nähden mihin on suomessa tottunut.

Jurttamuori

Mukavaa lomaa Winterway!

Jos keksit jotain infota C-townista, laita ihmeessä mailia. Pitkiin matkoihin olen jo tottunut, asuin nuorena isossa ja pimeässä Afrikassa ja sitten pienessä mutta vielä pimeämmässä Lapissa, joten joka paikkaan on aina ollut pitkä matka... vaikka Australia taitaa viedä voiton noista molemmista.. :)
On vaikeaa olla puhdas ja aatteellinen, kun maailma on ahdas ja puutteellinen.

Rockola

LainaaOriginally posted by Jurttamuori
Nyt on kyllä kysyttävä, että pitääkö paikkansa se, mitä lueskelin tuolta dimian sivuilta- että permanent residency visa maksaa sellaiset 5000 AUD kaikkiaan :o
Aika hurja summa näin äkkiseltään ajatellen. Ja että maksu menee, vaikka ei viisumia saisikaan? Jos näin on, niin en kyllä uskalla sitä hakea, kun nuo työvuodet ei täyty.
http://www.immi.gov.au/allforms/pdf/990i.pdf kertoo virallisen tiedon hinnoista. Hintaan vaikuttaa monenlaisia asioita, kuten että sisältääkö anomuksesi yli 18-vuotiaita joiden englannintaito ei täytä tiettyjä kriteereitä.

Jos esim. haet Skilled-Independentiä vain itsellesi ja olet saanut IELTS:istä tarpeeksi pisteitä (en nyt muista mikä on "Functional English"-raja, tosin päähakijan kai piti osata vähän enemmän?) niin sinulta menee vain se vajaat pari tonnia, mutta se tosiaan maksetaan viisumianomuksen jättämisen ilosta, varsinaisen viisumin saa sitten kaupan päälle jos on saadakseen.
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

hanskie

Hannu

Jaaks

Jurttamuori,


LainaaOlin ensin ajatellut hakea sitä työnantajan sponsoroimaa viisumia, mutta silloin lapseni koulunkäynti maksaisi.


Miksi et hae sitä sponsoroitua viisumia ja laita työnantajalle ehdoksi lapsen koulumaksut.  Ei ne ole yhtään mitään sille työnantajalle ja heillä on suuri pula terveydenhuollon ammattilaisista kuitenkin.  Tai jos he eivät halua maksaa niitä, niin kysy jos voit "salary sacrifice" ne eli menevät palkastasi ennen veroja ja säästät siten huomattavasti.  Salary sacrifice on hyvin suosittua kaikissa valtion hommissa.

Sitten kun olet täällä sillä sponsoroidulla voit hakea PR viisumia, jos haluat.


LainaaOlin siinä käsityksessä, että PR vaatii kolmen vuoden työkokemuksen (missä maassa tahansa, mutta omalta alalta) ennen kuin sitä voi hakea. Valmistumisesta on jo aikaa mutta tässä pätkätöiden luvatussa maassa en ole vielä saanut noita 36kk kasaan.

Midwife eli kätilö on MODL eli haluttava ammatti, niin eiköhän siitä saa sen 60 pistettä heti ja sitten ne muut lisäksi.  Nuo IMMI'n form sivut ei ole oikein toiminnassa tänään joten en voi tarkistaa sitä Midwife pisteitä.

Kutenkin jos se on 60 pistettä, niin tarvitset työkokemusta vain 12 kuukautta viimeisestä 18 ja se voi olla ihan mistä tahansa ammatista SOL listalla - Ei siis tarvitse olla siitä ammatista millä viisumia haet.

Oletko katsonut :Skilled - Independent Regional (Provisional) (subclass 495) visa ?

Campbelltown NSW eli post code 2560 kun sattuu olemaan tuolla "Regional alueella".

Subclass 495

Jurttamuori

Kiitos kovasti taas kaikille, enpä olisi moisia itse keksinyt!

Olen tuolla immin sivuilla seilaillutkin, kätilön pisteet on 60. Kävin IELTS:ssa eilen, oli aika vaikea, mutta olettaisin että kuitenkin pisteet tulee olemaan yli 7 joka alueella. Lisäpisteitä tulee iästä ainakin. Viisumiin tulee minä ja tuo 5v. kakaranretale joka nykii hiirtä kokoajan :mad:

Sain siis sen alustavan tarjouksen, ja nyt kun saan kätilön rekisteröinnin muutaman viikon päästä (jos IELTS meni läpi), saan varsinaisen tarjouksen, missä on palkat ja työehdot. Paljon ne joustaa jo nyt, esim. ilta- ja yövuoroja ei tarvitse tehdä ennenkuin olen löytänyt sopivan hoitopaikan. Jotenkin hirvittää ruveta ihan älyttömiä vaatimaan, kun meidät hoitsut on täällä nöyräksi koulittu :hahhaa:hahhaa   Mutta kai sitä voisi kysyä, maksaako ne nuo koulumaksut tai sitten sitä salary sacrificea. Jos vaikka yllättyisin...

Lisäksi haen myös sairaanhoitajan rekisteröintiä, mutta kätilönä varsinaisesti matkustan.

Niinhän se menee, että sen maksan mitä tarvii, niin viisumista kuin kouluistakin, mutta ihan hyvä saada vinkkejä siitä, mikä kannattaa! Paljon tähän menee rahaa, mutta on sen arvoistakin. Kiitos vaan vielä kerran!
On vaikeaa olla puhdas ja aatteellinen, kun maailma on ahdas ja puutteellinen.

emm

Ai kiva, täällä on muitakin kätilöitä liikkeellä :)

Kerrothan Jurttamuori kokemuksistas kun homma etenee :)

Itse olen vielä sen verran vaiheessa että valmiston kätilöksi tänäkeväänä. Sairaanhoitajana työkokemusta on, mutta kätilönä tulee nyt vasta kesällä..

emm

Jurttamuori

Hei emm :)

Mukavasti etenee! Sain kätilön ja sairaanhoitajan rekisteröinnin vihdoin viimein :XXXX  helmikuun eka viikolla, tosin vielä odottelen sertifikaattia postista - se on tuo snail mail...

Nyt sitten pukataan viisumihakemusta sisään, ja pidetään peukkuja pystyssä ja sormia ristissä ja ihan mitä vaan, että saadaan viisumi pian ja päästään hengailemaan talveen kesäkuussa :roue
Rekisteriviranomainenkin muistutteli (kun sinne asti soitin) että ota nyt ne woollies mukaan, kun me täällä Australiassa ei myönnetä itsellemmekään että meillä on oikeasti talvi...  

Laita vaikka U2U:ta, jos haluat tarkemmin kysellä mitä tarvittiin hakemuksiin, on totisesti tuoreessa muistissa!

Jurtta
On vaikeaa olla puhdas ja aatteellinen, kun maailma on ahdas ja puutteellinen.