Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Viisumit - muuttaminen => Aiheen aloitti: Sofia1234 - huhtikuu 05, 2013, 15:10

Otsikko: E-visitor viisumi WH-viisumin jälkeen
Kirjoitti: Sofia1234 - huhtikuu 05, 2013, 15:10
Moi!

Toivottavasti joku osaisi auttaa, eli olen tällä hetkellä Working Holiday viisumilla ja syksyllä viisumini vanhenee. Haluaisin kuitenkin jäädä vielä matkustelemaan Australiaan, eli voinko esim. mennä Uuteen-Seelantiin ja sieltä hakea e-visitor viisumia ja tulla sillä takaisin maahan? Pystynkö sitten 90 päivän jälkeen tehdä uuden matkan pois maasta ja tulla taas takaisin?

Onko kellään kokemusta tällaisesta? Tuleeko tullissa ongelmia, kun ei ole lentolippua pois maasta?

Kiitos etukäteen vastaajille=)!
Otsikko: Vs: E-visitor viisumi WH-viisumin jälkeen
Kirjoitti: Jaaks - huhtikuu 05, 2013, 23:41
En nyt tiedä osaanko oikeasti auttaa, mutta turistiviisumilla vaaditaan yleensä myöskin paluulippu sinne mistä tulet tai vähintään näyttöä siitä että on rahaa ostaa paluulippu ja myöskin elää Australiassa viisumin olo ajan.  Muista myös, että kun/jos tulet maahan takaisin, niin  Immigration tyypit näkee heti passisi skannattuaan, että olet juuri ollut Australiassa WH viisumilla vuoden, käynyt NZ ja tulossa takaisin 3 kuukaudeksi turistina, niin kuulustelut voi hieman lisääntyä ja koventua ja jos ensimmäisellä kerralla selviät suht helpolla , niin toisella kerralla voi jo olla tarkempaa tiedustelua.  Toivottavasti tarkoituksesi ei ole työskennellä Australiassa jos teet sen takaisintulon turistiviisumilla ?

Ystävällisin terveisin
Jaaks

Otsikko: Vs: E-visitor viisumi WH-viisumin jälkeen
Kirjoitti: riikkanen - huhtikuu 07, 2013, 11:36
Moi!

Tulin itse joulukuussa turistiviisumilla odottelemaan spouse-viisumin myöntämistä ja sain pari viikkoa sitten 3 kk:n jatkon. Paluulippua ei ole eikä varallisuudesta ole kysytty mitään. Jatkoviisumi maksoi 290 dollaria ja sen jälkeen täytyy poistua maasta. Eli ainakin 6 kk:n oleskelun pitäisi onnistua ilman suurempia ongelmia.

Kannattaa soittaa Immin palvelunumeroon 133 881, jos tuntuu epävarmalle. Jonotusaika voi olla pitkä, mutta sain erittäin hyvää palvelua ja virkailija jopa lähetti tarvittavat lomakkeet suoraan sähköpostiini.


t. riikka
Otsikko: Vs: E-visitor viisumi WH-viisumin jälkeen
Kirjoitti: Haagalainen - huhtikuu 07, 2013, 20:28
Lainaus käyttäjältä: Maisaa - huhtikuu 05, 2013, 15:10
Moi!

voinko esim. mennä Uuteen-Seelantiin ja sieltä hakea e-visitor viisumia ja tulla sillä takaisin maahan? Pystynkö sitten 90 päivän jälkeen tehdä uuden matkan pois maasta ja tulla taas takaisin?

Onko kellään kokemusta tällaisesta? Tuleeko tullissa ongelmia, kun ei ole lentolippua pois maasta?

Kiitos etukäteen vastaajille=)!

Saat varmaan kyllä e-visitor viisumin Australian ulkopuolelta, mutta jos WH on vielä voimassa, IMMMI'n ohjeet käskee e-visitorin tapauksessa ottamaan ennen nettianomuksen tekoa yhteyttä IMMI'iin. WH tietysti mitätöityy kun e-visitor on voimassa.
Uusi viisumiluokka e600 visitor antaa - ainakin IMMI'n ohjeiden mukaan - mahdollisuuden anoa tällä viisumilla e-visitorille jatkoaikaa, ilman että tarvitsee poistua Australiasta, jos hakijalla jo on voimassa oleva e-visitor. Mutta WH'lle ei Australiasta käsin näyttäisi olevan mahdollisuutta jatkoa turistiviisumin muodossa anoa.

Paluulipun ja rahavarojen tarkistuksia on varmaan joskus tehty jollekin, ja on se mahdollisuus edelleen olemassa, että niitä tivataan
Itse olen 10 kertaa tullut Australiaan 5 eri lentoaseman kautta turistina, ja kertaakaan ei ole mitään kyselty. Tiukempaan seulaan ehkä joutuu - jos joutuu - ns. profilointien 8) perusteella.