Myrksy petti

Aloittaja Timo, maaliskuu 21, 2004, 18:45

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Timo

Viitaten tuohon dunderin etusivun uutiseen http://www.dundernews.com/news/wmview.php?ArtID=1910. Niin on sitä myräkkää odoteltu täällä Townsvillen seudullakin. Vielä eilen oli varoitukset päällä, mutta nyt syklooni ja sateet sen mukana menevät kauas merelle.

Sateita olisi niin kaivattu. Itse hirmumyrskyä me täällä Woodstockissa ei niin kovasta pelätä, me kun ollaan 30 kilometriä rannikolta vuorten takana ja 200 metriä meren pinnan yläpuolella. Olisi kuitenkin tarvittu vielä runsaasti vettä, vaikka tammikuun jälkipuoliskolla sitä jonkin verran tulikin, mm. sen verran, että meidän "takapihan" joesta tuli yksityinen uimapaikka, sellaista pehmeää makeaa sadevettä kuin suomalaisessa suojärvessä. Koska vesi tuli vuorilta, se oli jopa vähän viileää (ts. alle 30 asteista). Krokotiilejä ei sadevesijoessa ole. Lehmätkin  käyvät joessa uimassa, ja nyt kun siihen ei ole virrannut uutta vettä, seisovan veden pinta alkaa vihertää ja lehmänkakat kelluvat siinä mukavasti. Kyllä se joenuoma vielä kestäisi metrin-parin nousun, että olisi yhtä täyttä kuin alkuvuodesta 2000.

Niin, noista myrskyistä, tulvista ja kaatosateista. Eivät ne toki ole leikin asia vaan hyvin pelottavia kun kohdalle sattuu ja saattavat tehdä suurtakin tuhoa, joten ei niitä nyt ihan vakavissaan tänne toivokaan. Vaan olisi se kiva joskus nähdä vilaukselta :D

Jouko

Timo,

Vielä on hyvät mahdollisuudet onhan tuolla merellä kaksi pyörremyrskyä.

Itse olin Brisbanessa -90 kun cat 2 cyclooni Nancy pyyhkäisi Brisbanen edustalta.


Australian Severe Weather sivuilta http://australiasevereweather.com löytyy kaikkea tietoa juuri noista äärimmäisistä säätyypeistä. Esim, myrksyistä löytyy reitit ja joitain tarinoita aina vuodesta -81 alkaen ja löytyihän sieltä myös tämä Nancykin

http://australiasevereweather.com/cyclones/


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Timo

Jouko :D

Jaa, että hirmumyrksy Nancy. No, sellainen riehuu välillä  meillä kotona ;)

Kiitos linkeistä, ihan mielenkiintoista. Meillä on kärsitty naapureiden kertoman mukaan viimeksi vuonna 2000 syklooni Tessin takia. Kovin voimakkaana se ei täällä tuntunut, mutta vettä tuli kuulemma niin, että joki ei pysynyt uomissaan. Oli pieni järvi talon edessä pari viikkoa. Auto oli pitänyt jättää puolen kilometrin päähän sen taakse ja uida tai soutaa kotiin.

Joo, eihän se vaara ole vielä ohi.  Gracehan on vielä siellä teidän nurkilla. Saattaa vielä kääntyä.

mette

Whether the weather be wet or whether the weather be hot, We will whether the weather, what ever the weather, whether we want to or not.


 www.weatherchannel.com.au