Viisumin numerosta nain passin kadotessa! Kiire!

Aloittaja SunSet, kesäkuu 04, 2007, 16:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

SunSet

 Hey
Kuten nyt varmaan koko dundurnews tietaa passini kadonneen... niin nyt olisi toita tarjolla ja kysyvat viisumin numeroa. Mista sen saa selville? Mailissani on vahvistus viisumien saamisesta (toinen wh talla hetkella) mutta eihan viisumin numero ole sama kuin "visa grant number"..auttakee...ei taa voi tahan kaatua..... ???

Leokatti

Eiköhän se ole juuri se "visa grant number", jota olet vailla... :confuse
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Aikis

Niin, viisuminumero näyttäis olevan 12-merkkinen joista toiseksi viimeinen on kirjain...olisko sen sun meilissäs oleva merkkisarja sellainen?

SunSet


SunSet


Leokatti

Kyllä tuo minusta kovin sellaiselta numerolta kuulostaa, mutta minäpä kysyn naapurilta. Naapurin isäntä on nimittäin Immigration officer...

On nyt mennyt käymään kaupassa ja pitäisi tulla kotiin piakkoin. Laitan sitten "tuomion" tänne. Oottele vähän  ;)
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

RUU

2 merkkiä + 6 numeroa. Taitavat siis vaihdella hiukan viisumityypeittäin...
Nyt nähdään taas käytännössä, kuinka hyvä idea on joitenkin harrastama passin, viisumin, ym oleellisen valokopiointi tai skannaaminen (ja vaikka s-postissa varastointi). Pitääkin tästä updateta meidänkin oleellisten luettelomme...
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

SunSet

 Juups.. Kiitokset suuresti Leokatille jo etukateen. pahoin kylla pelkaan etta se ei ole se viisumin numero...
Ja RUU, niin minakin YRITIN olla etukateen viisas; skannasin passin, vakuutukset ym mailiini ja siella ne on. Mutta kun passiin saa sen viisumin numeron ja tarran vasta lentokentalla niin eihan se taalla saheltaessa enaa tullut mieleen sita ylos laittaa.
Auttaako tassa asiassa soitto DIMA:n?
Ei vois muutenkin asiat enemman pain *^&&$ menna...

Leokatti

Ok SunSet. Tuomio on tämä: Visa grant number ei ole sama kuin visa number mutta itseasiassa Immigrationille vielä parempi numero 8). Eli voit antaa työnantajalle visa grant numberin ja kun/jos he tarkistavat Immigrationin sitä varten järjestetystä puhelinnumerosta viisumia niin se onnistuu tuolla vgn:lla ihan helposti.

ps. DIMAsta saat varmaan myös kysyttyä sen varsinaisen numeron tuon vgn:n avulla
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

SunSet

KIITOSKIITOSKIITOS!!! Helpotus, valtava helpotus :)  :god: :god: :god:

SunSet

Joo. Soitin DIMA:n ja viisumi numero seka visa grant number OVAT kuulemma sama numero. Ei tosin nayta asiaa kauheasti auttavan, silla tama tyopaikka haluaa valokopion viisumista. Mikaan tyopaikka ei tata ole aiemmin pyytanyt, on kelvannut aina pelkka viisumin numero.
Saatanan paska tuurini siis jatkuu ja nayttaa etta tama tyopaikka menee sitten sivu suun.
Nimim.suomessa ensi viikolla (?)........ :nuttu: :nuttu:

Leokatti

Jaa, olisiko noissa sitten erilaiset systeemit viisumiluokista riippuen :confuse. No pääasia että asia selvisi ja numero kelpaa. Oletko työpaikalle selittänyt, kuinka passillesi kävi? Ja oletko aloittanut uuden hommaamisen? Siihenhän saat sitten uuden tarran (maksua vastaan tietty). Yleensä työpaikat vain soittavat ja tarkistavat, että viisumiasia on kunnossa. IMMIllähän on juuri sitä varten järjestetyt osavaltiokohtaiset puhelinnumerotkin.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

SunSet

 Olen kylla kertonut passin katoamisesta. Heilla nyt tuntuu olevan vain sellainen systeemi etta kaikilta tarvitaan passi- ja viisumi-kopiot.
En ole aloittanut uuden hommaamista viela.... rehellisesti sanottuna rahatilanne on niin kuralla, etta ajattelin sen hoitaa vasta tyot aloitettuani... kun pitaa sinne sydneyyn asti lahtea.,,
KErroin kylla heille etta taman asian saa selville IMMI:sta mutta ei kelvannut..
sanoivat kylla etta saan aloittaa tyot perjantaina mutta palkkaa eivat voi maksaa ennen kuin heilla on kopio viisumista...
Onkohan immigrationilla kopiot viisumeista? :(

Jaaks

SunSet,

Lain mukaan Australialaisilla tyonantajilla on oikeus vaatia nahda passisi ja mahdollinen viisumisi.

Sinuna aloittaisin sen uuden passin hankkimisen ihan pikapikaa, silla olet oikeastaan laittomasti maassa nyt, jos sinulla ei ole lain vaatimaa "travel document".
LainaaEveryone travelling to Australia must present a valid and approved travel document as evidence of their identity and nationality. The most common and preferred travel document is a passport.


En nyt usko, etta he sinua maasta poistavat, mutta enpa haluaisi sita riskia ihan turhan takia ottaakaan jos jotain sattuisi tapahtumaan.

Viisumisi tiedot saat ihan helposti:
LainaaChecking your visa details
The department has a service called Entitlement Verification Online (EVO) through which registered organisations and visa holders can check visa information online.
If you applied online and provided a password you will be able to check your visa information through the EVO service.
The department will show your visa information to organisations or other third parties only with your consent. You can consent by giving the organisation your name, date of birth, passport number and passport country of issue. Please do not provide these details if you do not want an organisation to check your visa information.

SunSet

 Jaaks, tuota salasanaa en muista...enka tieda olenko sinne sellaista ikina syottanyt. ja toisekseen, he haluavat KOPION viisumista. :(


SunSet

 No niin... kavin siis kyttiksella ja sain lappua missa oli numerokoodi(6 numeroa) passin hakua varten. Luin toisesta ketjusta etta juuri tama koodi tarvitaan sitten kun mennaan passia hakemaan. Lisaksi siis passikuva, mika kannattaa ilmeisesti ottaa  vasta siella sydneyn paassa tuossa Double Bayn kodak shopissa ettei tartte kinata kenenkaan kanssa sitten siita? Onneksi australiassa asiat on tehty helpoiksi.........

Entas viisumi? PItaako tasta ilmoittaa Immimgrationille  vai mista saan uuden viisumin passiin? Kyselee ja ihmettelee.
SunSet ??? ???

Jaaks

SunSet,

Good Girl  :pepsodent

Kun saat sen uuden passin, niin sitten vaan ihan mihinka tahansa DIAC Australian Offices
ja ota kopio siita vanhasta passista mikaan, kuten myos poliisin antama lappu passin katoamisesta.

SunSet

 Kysymykset jatkuvat... kelpaako myos soitto DIMA:n? KUn soitin sinne ja kysyin onko heilla kopiota viisumista, he sanoivat etta sen saa kun on passi hankittu ja heille pitaa ilmottaa. ?

Tiedotus kaikille: lentokoneeseen PAASEE ilman passia jos on sisamaan lento, eli kuvallinen henkkari, esim ajokortti kay.

Niin ton viisumihomman voi sitten selvittaa sen jalkeen kun on kayny sita passia hakemassa eihan se ole niiiin kiireellinen? On nimittain noin tuhat ja yksi asiaa jotka pitaa hoitaa ja ahdistaa ihan v.....sti  :confuse

SunSet

 Niin ja lisaa kysymyksia...
katselin etta konsulaatti olisi viiteen asti auki. Onko tama homma kovin aikaavieva? Itse ajattelin hoitaa asian niin etta lennan sydneyyn aamulla ja tulen illalla takaisin. Mita sinne tarvitaan mukaan? se numerosarja poliisilta ja valokuva? Lueskelin vanhaa ketjua ja siella mainittiin joku erityinen valokuvaamo joka on siella konsulaatin lahella.
Ei muuten nain kiire mutta tassa tilanteessa aika on todellakin rahaa. Jos en sita saisi huomenna hoidettua, niin sitten se siirtyisi vahintaan ensi tiistaille. Perjantai on ensimmainen tyopaiva ja maanantaina on se kuningattaren syntymapaiva... osupa sekin saumaan.

Auttakee joku...  :confuse

jounij

Lainaus käyttäjältä: SunSet - kesäkuu 06, 2007, 16:56
Tiedotus kaikille: lentokoneeseen PAASEE ilman passia jos on sisamaan lento, eli kuvallinen henkkari, esim ajokortti kay.

Niinhän minä jo täällä sinulle kerroin:

Lainaus käyttäjältä: jounij - toukokuu 31, 2007, 11:18
Lentokoneeseen vaaditaan ehdottomasti kuvallinen virallinen henkilötodistus (ajokorttikin käy).

Etkös sinä vastannut tähän omaan kysymykseesi

LainaaLueskelin vanhaa ketjua ja siella mainittiin joku erityinen valokuvaamo joka on siella konsulaatin lahella.

juuri paria postitusta aiemmin:

Lainaa...passikuva, mika kannattaa ilmeisesti ottaa  vasta siella sydneyn paassa tuossa Double Bayn kodak shopissa ettei tartte kinata kenenkaan kanssa sitten siita?

Juuri tätä kuvaamoahan siellä "toisessa" postitusketjussa tarkoitettiin.

Tuskinpa sinulle menee yhtä päivää enempää siellä passinhalureissulla, varsinkin jos olet aamusta alkaen liikenteessä. Sinuna minä kuitenkin soittaisin konsulaattiin ja varmistaisin, ettei siellä olla jostain poikkeuksellisesta syystä suljettu.


Rauhoittelee

Jouni
Canberra

SunSet

Jouni,
jos en vaarin muista et ollut itsekaan 100% varma tyosta ajokortin kelpaavuudesta henkkariksi, joten paatin asian tarkistaa viralliselta taholta.
Tama ketju on varmaan hyvaksi niille, jotka "onnistuvat" mokailemaan niin hyvin kuin mina.....

Taalla olen nyt Sydneyssa. Suunnitelma toimi kuten piti.
Olin aamulla yhdeksalta lentokentalta ja soitin silloin juuri konsulaatin auettua ja tarkistin etta kaikki tarvittava on mukava ja etta he ovat auk. HUOM, yleensa vain 12.30 asiakaspalvelu auki, mutta kun kuulivat etta tulisin brisbanesta asti, ystavallisesti pyysivat minua soittamaan kun olen nurkilla, he kylla tulevat sitten toimistolle sita varten. Neljaan asti sanoivat olevansa tavoitettavissa.

Sitten seuraava saatavilla oleva lento, Qantas sattui antamaan tarpeeksi hyvan tarjouksen menopaluu sydney joten sinne. Sydneyssa olin 12.20pm ja juna keskustaan josta vaihto katevasti Bondi Junction linjan junaan ja poistuminen Edgecliff-asemalla. Sitten siihen Kodak-kauppaan, mista tuli aivan karsea kuva meikalaisesta, 6kpl hintaan 15$.....

1.20pm olenkin sitten konsulaatissa. Olin aimistynyt etta tama hoitui nain helposti ja etenkin etta sinne paaseminen oli niin vaivatonta. Palvelu oli myos todella erinomaista ja oli mukava jutella niita naita suomeksi :). Kuvallinen henkkari taytyy olla sitten paikanpaalla. Raapaisin nimet pariin papruun, maksu 149$ ja adios. Jai viela hengausaikaa tanne sydneyyn ennen 19.35 lentoa takaisin brissuun.
Jesh.Kerrankin jokin sujuu vaivattomasti, vaikka ei sita kovin moni voi sanoa lahteneensa "asioita hoitamaan" 1000km paahan..... :coolh

jounij

Lainaus käyttäjältä: SunSet - kesäkuu 07, 2007, 15:32
jos en vaarin muista et ollut itsekaan 100% varma tyosta ajokortin kelpaavuudesta henkkariksi, joten paatin asian tarkistaa viralliselta taholta.

Omasta mielestäni en ilmaissut asiaa mitenkään epävarmasti - tiedän ajokortin käyvän vuorenvarmasti, koska itse lennän useita kertoja vuodessa ainostaan ajokortin kanssa. Mutta jos jossain olen ilmaissut asian suhteen epävarmuutta, niin se saattaa olla ulkomaisen ajokortin hyväksymisestä. Varmaan sellaisetkin hyväksytään englanninkielisinä, mutta muun kielisistä en tosiaankaan olisi 100% varma. Siinäpä vielä jollekin tarkistamisen aihetta!

Joka tapauksessa onneksi olkoon, että sait asian hoidettua noinkin helposti!


Ehdottaa ja onnittelee
Jouni
Canberra

SunSet

 Jouni, ehka sitten ymmarsin aina ruostuvammalla suomenkielen taidollani sitten sen mita sanoit  :pepsodent. No, anyway, homma hoidettu ja missaan vaiheessa ei edes kysytty henkkareita.

HUomasin tassa muuten etta eras tyonatajani ei ole maksanut palkkaan. Olin 29.5 paivan toissa autoja pesemassa. Eipa tuosta kateen jaisi kuin jotain 90-100$, mutta rahaa tarvitaan ja ennenkaikkea PERIAATE. palkkapaiva on torstai, joten viime viikon toista tulevat rahat olisi pitaneet olla tililla, mutta eipa olleet. Laitoin pomolle viestia, etta huolehtisi etta rahat on seuraavaan torstaihin mennessa tililla, jotta tata ei tarvitsisi vieda pidemmalle. Onko kellaan ideoita mihin voi ottaa yhteytta jos han alkaa hankalaksi? Eipa ole tallaistakaan tapahtunut aiemmin taalla ausseissa.