Bonus points

Aloittaja Jari_2, marraskuu 12, 2004, 03:28

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jari_2

Hei taas kaikille!

Taas näitä mun varmistelevia kysymyksiä...
Skilled indep. visa hakemuksen suomenkielen bonus pisteistä.
Booklet 6. sivulla 42 on aiheesta, mut nyt ei jotenki taas ajatus kulje :confuse  Eli pitääkö mun liittää siihen joku todiste mun suomenkielen taidosta? Yliopiston tutkintoja kun ei meikäläiseltä löydy, millään kielellä.
Kiittäen taas kaikista valaisevista vastauksista.

Luenkohan noita ohjeita nyt jo liian tarkasti...
Tahtois vaan saada nää byrokratian kiemurat mahd. kivuttomasti setvittyä.

Jari kiittää ja kumartaa
(ja mitä pidemmälle pääsee hakemuksessaan, palaa kohta taas uusien tyhmien kysymysten kanssa)

Jouko

Voipi olla mahdollisesti väärää tietoa mutta olisko niin että, nuo community languages on noita Aboriginal and Torres Strait Islander languages tai  kuurojen kieltä.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

headwind

Jari

Sinulla on oikea asenne - olla aarimmaisen tarkkana tuossa viisumihakemuksessa ja pelata kaikki varman paalle ja turvata selusta jopa edesta pain.

Jouko - ei kylla suomi on community language josta saa (sai 1.5 vuotta sitten) 5 pistetta. Itsekin soitin tasmalleen samaa asiaa DIMIA:aan ja kysyin miten todistan etta puhun suomea. Vastaus oli etta jos yliopistotutkinto/mika tahansa muu koulutus on suomeksi suoritettu, se riittaa todistukseksi etta ko. kieli on aidinkieli.

Jari jos haet skilled independent viisumia, sinulla on varmasti joku koulutus, ei tietenkaan valttamatta yliopisto-sellainen. Tasta koulutuksesta lienee todistus, joka on suomeksi. Se todistaa etta puhut suomea aidinkielella. Ja kyllahan sina viisumihakemuksessasikin vastaat etta aidinkieli on suomi. Jos DIMIAlle on viela epaselvaa mika on kielesi, he varmaan lahettavat selvityspyynnon asiasta hakuprosessin aikana mutta epailen tata vahvasti.

Onena matkaan!

cheers
HW
Riku Aho

Jaaks

Aivan kuten HW sanoo  :peukkuy

Siellahan se on selitetty ihan tarkasti Booklet 6 sivulla 43 ja hyvaksyttavat kielet listattu :D

Jari_2

Kiitos mielenrauhan palauttamisesta...
Koulutus on ja ihan suomeks. Eli ei hätää.
Jotenki se yliopisto sana oli taas ainoa mitä näki.

Cheers mates
Jari

Jouko

No niihiiin siinähän ne istuu nätissä rivissä, hyvä Jaaks!


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Jari_2

Aarrggh!!!

LainaaAlkuperäinen postittaja headwind

Sinulla on oikea asenne - olla aarimmaisen tarkkana tuossa viisumihakemuksessa ja pelata kaikki varman paalle ja turvata selusta jopa edesta pain.

 

Nyt iski armoton stressi ja paniikki päälle... Toivottavasti turhaan.
Oon yrittänyt olla yli tarkkana kaikkien papereiden suhteen, mut toinen vierailu tuolla "britishexpats" sivulla sai huolestumaan. Noita TRA:han ja skills assesmentteihin liittyviä viestejä kun selaili niin rupes epäilemään et onkohan sitä ollutkaan tarpeeks tarkka ja yksityiskohtainen noissa työnkuvauksissa  :nuttu: Tulee piiitkä odotus jos ei paniikki helpota :itke :sormetr
Sori, siinä oli vuodatus osuus :). Sit itse asiaan...

Vielä ei olla heitetty kirvestä kaivoon kun kysymyksiä riittää...
Passien uusimisesta on ollut puhetta ennenkin, mut tästä en löytänyt mitään.
Viisumi hakemukseen kun pitää liittää passin sivuista kopiot ja joudun tässä välissä sen uusimaan niin suositteletteko et liitän kuitenkin merkinnät siitä vanhasta passista? (siellä kun on Aus WH viisumit yms.)
Toinen mietityttänyt asia... Miten ootte toiminut työpaikkojen (lähinnä jotain kesä-, pätkätöitä) joista ei ole mitään työtodistuksia. Ootteko niitä kirjottanu hakemukseen ollenkaan?
Lähinnä mietityttää kun yhdestä aussi duunista ei löydy mitään todistusta, verot kuitenki maksoin ni kannattaa varmaan kiltisti ilmottaa se, ennenkun huomaavat sen jostain verorekisteristä.

Cheers, Jari

Jaaks

Jari :D


LainaaMiten ootte toiminut työpaikkojen (lähinnä jotain kesä-, pätkätöitä) joista ei ole mitään työtodistuksia. Ootteko niitä kirjottanu hakemukseen ollenkaan?

Sinne vaan kaikki mita olet vahankin tehnyt, jos se vaan on jotenkin asiaan liittyvaa.  Ei ne ainakaan haittaa, kun laitat viela selostukseksi, etta kyse oli kausiaikaisesta lomatyosta kokemuksen kartuttamiseksi.

Tuskinpa ne mitaan verorekistereita tutkii, mutta laita sinne vaan se Aussi hommakin, niin ainakin osoittaa, etta olet ollut taallakin jonkilaisessa tyossa :D

Jari_2

No näin ajattelin itsekin. Ei varmaan haittaa että osoittaa sielläkin saaneensa töitä. Mutta jos siitä ei mitään todistusta ole niin kyselevätkö sit jälkikäteen mustaa valkoisella... :confuse
mites toi passi probleema, onko mitään hajua? Pitäiskö vaan liittää kaikki mukaan, passin uusimis selostuksen kanssa...

Kiittäen
Jari

Jaaks

Jari :D


Lainaa...mites toi passi probleema...

Mika passi probleema :?

Sinullahan voi olla vain ja ainoastaan yksi voimassa oleva passi kuhunkin maahan kerrallaan.  Liitat sinne vaan kopiot nykyisesta voimassa olevasta passista ja kylla ne nakee milloin se vanhenee (ne tekee sita tyokseen:D  ).  Sitten kun tulee viisumin saannin aika niin lahetat heille uuden passisi (tai vaadittaessa kopion) viisumin saantia varten ja homma on silla selva.  
Tuosta on ihan turha murehtia, silla ihmisten passit vanhenee koko ajan ja sitten vaan hankkivat uuden ja matkustelu jatkuu.

Itsekin matkustelin aikoinaan kahdella suomen passilla jonkin aikaa, silla vanhentuneessa oli voimassa oleva Aussi PR viisumi jota tarvitsin maahan takaisin tulemiseen uuden voimassa olevan suomen passin kanssa. Olisin tietysti voinut hankkia uuden viisumin maksamalla $70, mutta miksi tehda se koska vanhassa passissa oleva viisumi kelpasi hyvin.

Just relax - mutta jos haluat voit heille tietysti mainita, etta uusi passi haetaan heti kun vanha menee umpeen :D

Jari_2

Jaaks :D

Taisin ajatella asiaa liian monimutkaisesti :D
Pointti tosin oli se että kerkiin tod.näk. saamaan uuden passin jo ennen hakemuksen lähettämistä, niin ajattelin (liian monimutkaisesti :D ) et herättäis epäilyksiä kun "puhtaan valkoisella" uudella passilla haetaan viisumia.

Tässä on tulos kun kaikissa haku ohjeissa muistetaan varoitella että pienikin virhe voi johtaa hakemuksen hylkäämiseen...

Pitää varmaan ottaa rentoutumiseen muutama :XXXX

riaapa

LainaaAlkuperäinen postittaja Jari_2
Mutta jos siitä ei mitään todistusta ole niin kyselevätkö sit jälkikäteen mustaa valkoisella...  

Huomioimisen arvoista lienee myös se, ettei täällä ole samanlaista työtodistus-kulttuuria kuin Suomessa. Eli kukaan ei automaattisesti oleta saavansa työtodistusta joka duunipaikasta, ja jos sellaisen pyytää, niin se on enemmänkin suosituskirje, eikä niinkään suomalaistyylinen työtodistus (jossa todetaan että töissä on ollut, sitä on tehnyt, tällä aikavälillä ja kiitettävästi).

En usko että he alkavat tarkistamaan joka ikistä kesätyöpaikkaasi...

:D
Riina

RUU

LainaaAlkuperäinen postittaja Jari_2
et herättäis epäilyksiä kun "puhtaan valkoisella" uudella passilla haetaan viisumia.

Mitäs epäilyttävää siinä on? :? Päin vastoin: sinähän selvästikin suunnittelet matkaa ihan tosissasi, kun olet samaan putkeen passinkin anonut. Kuten Jaaks jo sanoikin, passit tulevat joka tapauksessa uusittaviksi jossain vaiheessa - sinulla se hetki sattui juuri tähän kohtaan...

Sitä paitsi, jos viranomaisilla olisi jokin syy pitää sinut tässä maassa, et olisi saanut uutta passia. Sehän on siis samalla todiste siitä, että you have a good character (vai mites se Dimialla muotoiltaisiin?) ja nykyinen elämäsi on nuhteetonta... :peukkuy
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Jari_2

LainaaSitä paitsi, jos viranomaisilla olisi jokin syy pitää sinut tässä maassa, et olisi saanut uutta passia. Sehän on siis samalla todiste siitä, että you have a good character (vai mites se Dimialla muotoiltaisiin?) ja nykyinen elämäsi on nuhteetonta... :peukkuy

No ni, miksei toi tullu mieleen...
Näköjään mun oma pieni pää on taas kehitellyt ongelmia tyhjästä :confuse :D

Jari kiittää ja poistuu harjoittelemaan positiivista ajattelua...