Vaestorekisteri

Aloittaja headwind, lokakuu 27, 2004, 10:54

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

headwind

Olen tassa jo jonkin aikaa pohdiskellut miten vaestosta pidetaan tassa maassa kirjaa. Mitaan vaestorekisteria ei ole kansallisella tasolla eika osavaltiotasollakaan.

Nayttaisi silta, etta ihmiset ovat MONISSA eri rekistereissa riippuen iasta ja elamantilanteesta ja osavaltiosta. NSW:ssa kaikki syntymat, naimisiinmenot ja kuolemat rekisteroidaan NSW Registry of Births, Deaths & Marriages. Tassa rekisterissa ei yllapideta osoitetietoja.

Kaikilla laillisesti tyotatekevilla pitaa olla tax file number, joten nama ihmiset kuuluvat verorekisteriin. Siina pidetaan myos osoitetietoja.

Sosiaalietuuksia saavat voivat olla Centrelink/Family Assistance Officen rekistereissa. Alle 18-vuotiaat ei tyotatekevat ei tunnu olevan missaan rekisterissa joista ilmenee osoitetiedot.

Osoitteenmuutoksen voi tehda postiin tai olla tekemata. Miten siis osavaltiot/valtio laskevat asukaslukunsa?

Ja kaikesta tasta huolimatta tama maa toimii.

HW
Riku Aho

Jaaks

HW,

Ainoa "kunnon" rekisteri taitaa olla Electoral Roll, joka on myoskin erikseen joka osavaltiossa, mutta kattaa ainoastaan Australian kansalaiset.

http://www.aec.gov.au/

tai Census Australia

http://www.abs.gov.au/

mette

LainaaAlkuperäinen postittaja headwind
Olen tassa jo jonkin aikaa pohdiskellut miten vaestosta pidetaan tassa maassa kirjaa. Mitaan vaestorekisteria ei ole kansallisella tasolla eika osavaltiotasollakaan.

 

headwind ;)

Kansallinen väestönlaskenta census , joka  suoritetaan  joka viides vuosi. Viimeinen väestönlaskenta  on  tehty 7.8.2001.

headwind

Jaaks - joo tuo vaalirekisteri jai pois, siita olen kuullutkin. Siina on osoitetiedot ja kattaa vain taysi-ikaiset kansalaiset.

Mette - tuo census on mielenkiintoinen ja ABS:n sivuilta loytyikin siita aika paljon tietoa. Jain kaipaamaan tietoa miten se teknisesti suoritetaan, taytyy penkoa lisaa.

HW
:?:?
Riku Aho

Jaaks

HW :D

Kaikille jaetaan sellainen paksu vihkonen kotiin, joka sitten pitaa tayttaa ja lahettaa takaisin.
Siina kysytaan kaikki mahdolliset tiedot ko. talon tai asunnon asukkaista.

mette

Jaaks ;)

Voin muistaa aivan omiani (onhan tuosta vikasta censuksesta sentään jo aikaakin  yli kolme vee) ,mutta muistelisin, ettei sitä vihkoa  mihinkään  lähetetty, kun nuo censusimmeiset  kävivät sen  kotoa erikseen hakemassa,  ja muistelisin että olisivat meillä joutuneet ramppaamaan aika useinkin, kun ei koskaan oltu kotosalla.

Jaaks

Mette :D

Voipi hyvin olla, etta kavivatkin hakemassa :?
Enpahan muista itsekaan :sorry

Heidi

Kylla ainakin meilla kaytiin kotoa se vihko hakemassa :)

mette

LainaaAlkuperäinen postittaja headwind


Mette - tuo census on mielenkiintoinen ja ABS:n sivuilta loytyikin siita aika paljon tietoa. Jain kaipaamaan tietoa miten se teknisesti suoritetaan, taytyy penkoa lisaa.

 

headwind :) Tulin miettineeksi tuota samaa ns. kodittomien kohdalla. Mitenköhän heidän väestönlaskenta tapahtuu, kun on heistä  ihan viralliset tilastot? Ei kai   resurssit sentään riitä kaikkien siltojen alle?

Ja vielä noihin census-kaavakkeisiin ...Jos ei aiemmin käynyt  ilmi, mutta mielestäni ne  sekä jaettiin että kerättiin.

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja mette
Tulin miettineeksi tuota samaa ns.kodittomien kohdalla.Mitenköhän heidän väestönlaskenta tapahtuu,kun on heistä  ihan viralliset tilastot? Ei kai   resurssit sentään riitä kaikkien siltojen alle?

Muistelen aiempien väestönlaskujen aikana nähneeni uutisia, kun tilastoviraston palkkaamat mm. Pelastusarmeijan työläiset ja monet muutkin "metsästivät" asunnottomia suurinpiirein joka siimeksestä... Eli kyllä ne asunnottomatkin ainakin yritetään laskea.


Kolmesti laskennankohteena ollut
Jouni
Canberra

fogs

... Kyllä meinasi meidänkin census tyypiltä hermot palaa kun joutui useamman kerran käymään ovella ennen kuin oltiin kotona. Mutta yes, kotoa ne sen haki, eikä mihinkään postitettu. Ja oli muuten pirun laaja kysymyksiltään tuo kaavakekasa.:D

wendolene

Ei nyt löytynyt parempaakaan viestiketjua, joten laitetaan tämä linkki sitten tänne :)  Sattui eteen suomalaisten nimien lista, ja ajattelin,
että joitakin voisi kiinnostaa, jos vaikka nimen löytäminen on ajankohtaista :)  En varmaan (toivottavasti) ole ainoa joka välillä lueskelee kauhistuneena/ihastuneena/huvittuneena Hesarin sunnuntainumeron 'Kastetut' palstan nimivalintoja... :pyhimys

Tässäpä linkki:
http://uotila.tripod.com/uotila/suominimet.html

Aikis

Oikein mielenkiintoinen linkki, kiitos wendolene. Mutta mun mielesta just tallasessa tilanteessa voisi kylla oikein hyvin aloittaa uuden triidin... turhaa kelasin koko jutun kun tama viimeinen ei liittynyt ekaan mitenkaan. Toisethan taalla on hellapoliiseina, mutta sanonpahan vain mielipiteeni ja ehdotukseni mahdollisimman sujuvasta ja helposta ja kayttajaystavallisesta netiketista...