apua työnhakuun..

Aloittaja Teemukoo2, marraskuu 27, 2006, 02:27

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Teemukoo2

Hei!  Tässä kiinnostuneena selailen tätä sivustoa. Jäin viikko sitten yllättäen työttämäksi sähkömieheksi (teollisuus/kunnossapito) nyt kiinnostaisi mahd. tulevaisuuden rakentaminen Australiassa. Antaisiko joku hyviä ohjeita näin alkuun minulle? Tyttöystävä lähtisi mukaan ja hänen koulutuksensa on markkinoinnin Tradenomi. Kaikki hyvät vinkit olisivat tarpeellisia ennen kun täältä Suomesta löytyy joku vähemmän kiinnostava työ.

Jouko

Hei Teemu,

Aloittaisin lukemalla kenen kannattaa hakea siirtolaiseksi artikkelin sekä pohtimalla vakavasti miten selviäisit tuosta samasta tilanteesta täysin vieraassa ympäristössä jossa työttömäksi joutunut on melko pitkälle omien kykyjensä varassa, uudelleen koulutus on olematonta sekä samoista työpaikoista kilpailee xxxx määrä enemmän hakijoita ja alkuaikoina et välttämättä saa työttömyyspäivärahaa.


Positiivisempaan sävyyn Rockolaa lainaten,

LainaaDIMIAn MODL-listalla (ammatit, joiden harjoittajista on erityistä pulaa = viisumin saanti helpottuu hieman) on useampikin sähkärinimike (mm. General Electrician) joten sikäli sinulla on pullat hyvin uunissa. Siitä vaan selvittämään Skilled Independent -viisumin ehtoja...



Linkki immin sivuille tuohon visa luokkaan.

http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/136/index.htm


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Teemukoo2

-Tässä olen jatkanut tutkimuksia oman työn saamiseksi Australiasta. Kun katselee "electrical maintenance jobs" hakusanalla löytyy töitä kyllä yllin kyllin Australiasta mutta vielä pitäisi saada nuo muutama tärkeä asia kuntoon. Ensinnäkin työnantajien kiinnostus heräämään Suomalaisen palkkaamiseksi tehtävään ja toiseksi selvitettyä visan saamisen mahdollisuus. Näemmä tuolla modl-listalla oli hieman sähköasentajan mahdollisuudet kaventunut mutta kyllä nyt ehkä johonkin kategoriaan saattaisi mahtua vielä. Pisteitä laskiessani totesin sijoittuvani mahd. n. 120points:n luokkaan.
 Tuleva vaimoni tuossa ehdotteli että hankkisimme ensin yhdessä jonkinlaisen "työviisumin" vaikka hedelmiä poimimaan Australiaan  ja aikansa kun sitä tekisi niin saisi kokemusta maasta ja mahdollisesti pääsisi kiilaamaan tennarin jonkun sähkömiestä tarvitsevan yrityksen oven väliin, mitä mieltä olette tällaisesta ajattelusta.
 Paljonko olisi apua jos etäisiä sukulaisia käyttäisi hyväkseen mahd. viisumi-asioissa? Ja, kiitos valakaa hieman uskoa että tämä saattaisi vaikka onnistua.
 Ymmärränkö oikein jos ajattelen näin: Jos saisin mahd. työpaikan sovittua, viisumin saantikin olisi helppoa.?
 Yst. terv. Teemu

Teemukoo2

-Olen tässä ollut muutamiin isoihin rekrytointi yhtiöihin yhteydessä ja tänään aamulla sain viestin jonka sisällössä minua askarruttaa mm. "Have your trade recongnised to Australian standards. You can do this by visiting www.workplace.gov.au/TRA  
 Voisiko joku ystävällinen ihminen selittää minulle tuon asian tärkeyttä ja mikä siinä on perimmäinen tarkoitus?:eureka

R?yh?

Mieheni sai juuri postitiivisen päätöksen tuolta TRA:lta. TRAlle (tämä koskee siis mm.sähköasentajia)lähetetään Skills Assessment anomuksen liitteenä kaikki koulutodistukset ja työtodistukset ja muut vastaavat suositukset, joista ilmenee minkä alan koulutuksen olet saanut ja kuinka paljon työkokemusta löytyy. CV taisi myös lähteä mukana. Kyseessä on siis prosessi, jossa suomalaiset todistuksesi tutkitaan ja niiden vastaavuus Australiassa todetaan. Tämä on se asia, mikä sinun kannattaa ensimmäisenä hoitaa, jos töitä mielit hakea ja skills assessment on myös välttämätön viisumihakemuksen liite. Voit siis katsella vaikka sieltä MODL listalta, mikä olisi sinulle lähinnä vastaava ammattinimike ja haet sitten TRAlta päätöstä siihen, että olet siihen hommaan pätevä.

Hhmm, kuulostaako tämä nyt hirveän sekavalta?

Räyhä

Georgk

Useimmilla ammatti- ja osaamisaloilla on oma kattojarjesto, joka maarittaa kyseisen toimen vaativan osaamistason. Paikalliset koulutusorganisaatiot jarjestavat koulutuksen naita maarityksia vastaavaksi ja useilla aloilla koulutuksesta valmistuneen tulee rekisteroitya ko. kattojarjestolla voidaaksen harjoittaa ammattia as a licensed/registered whatever.

Ulkomailla hankitun patevyyden vastaavuuden maarittamiseksi em. kattojarjestot vaativat hakijalta selvityksen, todistuksia yms koulutuksesta, tyokokemuksesta jne. Eli sinun tulisi ottaa yhteytta takalaiseen sahkomiehia valvovaan organisaation, joka sitten pyytaa sinulta pinkan papereita.

Jotta saisit ne ammattiisi liittyvat pisteet viisumihakemusta varten, tulee sinulla olla tama vastaavuushyvaksynta.

Nain kasittaakseni, ei omaa kokemusta. Saannot ja kaytannot muuttuvat tiuhaan, joten Dimia:n sivujen kautta loytyy varmasti tarkempaa ja ajankohtaisempaa tietoa.

Toivottavasti tuosta sai selvaa. Tsemppia.

Georgk
The ships hung in the sky in much the same way that bricks don\'t.

MH

LainaaAlkuperäinen postittaja Georgk
 Eli sinun tulisi ottaa yhteytta takalaiseen sahkomiehia valvovaan organisaation

Mikähän se järjestö joka sähkäreitä vahtii mahtaa olla?

Teemukoo2

Kiitos paljon vastanneille, kuten ymmärrätte on tässä uskomattoman viidakon laidalla kun lähtee liikkeelle mutta tuo Räyhän viesti varsinkin antoi toivoa urakkaan. Käytetään sitä Suomalaista sisua että täältä lumipyrystä päästään. Osaako joku vielä kertoa tuon modl. listan merkítyksestä, löydän itseni sieltä kahdesta kohdasta.

eevis

Teemukoo2 :) MODL = migration occupations in demand list eli ammattinimikkeet, joiden tekijöistä on pulaa (listaa päivitetään aina työvoimapuutteen mukaan). SOL = skilled occupations list, eli kaikki ammatit, joista voi saada pisteitä viisumia hakiessa (karkeasti yleistäen: mitä pienemmät pisteet ammattinimikkeestä, sitä vähemmän kysyntää). Jos löydät itsesi tuolta MODL-listalta, upea juttu! :peukkuy:peukkuy Se tarkoittaa, että ammattisi harjoittajille olisi kysyntää, ja saat paremmat pisteet viisumihakemukseen jos lähdet vaikka tuota pysyvää oleskelu- (ja samalla työ-) lupaa hakemaan.
Dees - We will bloody bounce back!!!


Teemukoo2

joo, alkaahan tämä kuvio aueta.. ton modl:n kun selaa läpi niin näyttäisi jo kolmesta kohtaa löytävän itsensä. Koittanen nyt seuraavaksi sitten saada tuon TRA:n aikaiseksi, niin kait tässä on edettävä.

Teemukoo2

Edelliseen työinnostukseen Australiassa viitaten (vapaita electrical maintenance fitter paikkoja kun siellä näyttäisi olevan pilvin pimein ja mod listalta löytyy) Tiedustelisin ideani toimivuuteen kommentteja.
 Olemme hyvin epäileväinen ja epävarma viihtymisestä Australiassa, tahtoisin kuitenkin koittaa asiaa. Naimisiin olemme menossa täällä Suomessa ensi heinäkuussa.
 -Niin, jos minä hakisin normaali viisumin Australiaan ja hankkisin mahd. työpaikankin sieltä, tuleva vaimo voisi tulla work & holiday viisumilla vuodeksi. Jos sitten ei enään vuoden päästä viihdytä, poistuttaisiin "takavasemmalle" jos viihdytäänkin niin vaihdettaisiin (onnistuuko???) emännän viisumi normaaliksi sitten, käsittäisin että hän puolisonani saisi viisumin helpommalla? Ottakaahan kantaa tai ampukaa ajatus alas...

MH

Miksi tehdä niin vaikeasti, haette suoraan viisumin molemmille, eli se on päähakija joka helpommin sen saa ja puoliso tulee siinä siivellä.

MH

LainaaAlkuperäinen postittaja MH


Mikähän se järjestö joka sähkäreitä vahtii mahtaa olla?

Vastaampa tässä omaan kysymykseen, kyllä google on ihmeellinen:eureka:eureka:eureka


http://www.dir.qld.gov.au/electricalsafety/training/licences/index.htm

Teemukoo2

Apuja tarvittaisiin edelleen, aikaa on vierähtänyt mutta kaipuu Australiaan ei ole haihtunut minnekkään.. Nyt tässä kaverin kanssa täytellään kilpaa papereita. Tämä TRA paperi nivaska on tässä täytön alla ja nyt esittäisimme kysymyksiä asiantuntijoille. Minä olen sähköasentaja ja löydän ammattini useammasta kohdasta tuolta modl listalta, käsittääkseni pisteitä tipahtaisi 60 helpolla. Kaveri on hieroja, hän ei ole modl-listalla mutta pisteitä "massage therapist" saa 40 ( mitä mieltä olette, meneekö läpi???). Niin että törmäsimme tuolla em. ammatteja kuvaavissa teksteissä kohtaan Skill level.. Joihin ilm. olennaisena liittyy lyhenne AQF.. minulta vaaditaan "certificate III ja kaverilta dibloma.. Mitähän nämä mahtaa noin Suomeksi sanottuna tarkoittaa? Hyvät selvitykset olisi tarpeen..

Jaaks


jounij

Lainaus käyttäjältä: Teemukoo2 - toukokuu 16, 2007, 03:10
Kaveri on hieroja, hän ei ole modl-listalla mutta pisteitä "massage therapist" saa 40 ( mitä mieltä olette, meneekö läpi???)

Minun ymmärtääkseni Ossilassa kutsutaan kaikkia hierojia nimityksellä massage therapist. Mikä ero näillä termeillä on suomeksi?


Ymmällään
Jouni
Canberra

Teemukoo2

Onko tai lukeeko tätä palstaa mahd. joku joka on työllistynyt sähkömiehen hommiin tms... vastaavan koulutuksen verran vaativaan ammattiin siellä? Voisiko joku avata hieman tuota AQF:ää ja sen merkitystä TRA:ssa? Muutenkin olisi kiva kuulla jonkinlainen työllistymistarina mahd. ihan itselle oudossa työpaikassa, sopeutuminen, kielikysymykset yms.. sekä ehkä muutama sananen esim. sähköhommien olennaisista eroista vrt. Suomalaisiin tapoihin työskennellä. Oma erikoistumiseni sähköalalla on teollisuuden sähkö- ja automaatio kunnossapito josta on 8,5v:n työkokemus.

Teemukoo2

Lisäkysymys edelliseen.. Eli näemmä minulta vaadittaisiin "certificate III" että voisin tehdä sähkärin hommia Australiassa, olenko ymmärtänyt oikein ja miten tuon ko. certifikaatin saa?

Jaaks

Teemu,

Jos haet Skilled viisumia, niin sinulla siis pitaa olla tuo Certificate III tai vastaava koulutus jo hankittuna.
Sinun taytyy siis hankkia skills assessment ennen sen viisumin hakemista, kuten Rayhakin tuolla ketjun alussa sanoi.

riaapa

Lainaus käyttäjältä: Teemukoo2 - toukokuu 17, 2007, 08:17
Lisäkysymys edelliseen.. Eli näemmä minulta vaadittaisiin "certificate III" että voisin tehdä sähkärin hommia Australiassa, olenko ymmärtänyt oikein ja miten tuon ko. certifikaatin saa?

Vielä lisäselvityksenä, että tuo nimi on ehkä suomalaiseen korvaan hieman harhaanjohtava. Kyseessä on siis nimitys tietyntasoiselle koulutukselle, eli on olemassa Certificate I, II, III, IV, Diploma, jne. Jonkinlaisia määritelmiä löytyy esim. http://www.tafensw.edu.au/courses/about/outline.htm Skills assessmentin kautta "todistat" että suomalainen koulutuksesi on tuota koulutustasoa vastaava.

Lycka till!
Riina

Teemukoo2

-Tuossa oli se avainsana "todistat että Suomalainen koulutuksesi on tuota koulutustasoa vastaavaa" eli välttämättä minun ei tarvi opiskella / tehdä mitään tenttejä enään enempää vaan pyörittää vain papereita oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Noh, eiköhän tämä tästä sutviudu. Nyt olisi taas virtaa enemmän kun tarpeeksi nostaa kytkintä täältä Suomen pienistä piireistä. Kiitoksia vastauksista, kaikki vinkit on erittäin tervetulleita tällä hetkellä ton TRA:n suhteen..

R?yh?

Minä antaisin semmoisen vinkin, että pistä mukaan kaikki paperit, mitkä millään lailla liittyvät tuohon ammattiin opiskeluun tai ammatinharjoittamiseen. Jos mahdollista pyydä viimeisiltä työnantajilta vielä normaalia työtodistusta laajempi "reference". Miehellenikin väännettiin kaksi semmoista muutaman sivun pituista seikkaperäistä selostusta siitä, mitä kaikkea työ on pitänyt sisällä. Siis ei pelkästään "asensin laitetta A", vaan piiitkäää tarina kuinka laitetta asennetaan ja mitä työkaluja ja tarvikkeita ja erityisesti taitoja juuri siinä kohdassa tarvittiin. Ja sitten seuraava työtehtävä jne. Siis todella yksityiskohtaisesti. Työnantajat ystävällisesti allekirjoittivat nämä ja skills assessment tulla tupsahti kolmessa viikossa.

Teemukoo2

Tuo voi olla hankalaa saada aiemmalta työnantajalta tuota tarkempaa selontekoa kun meillä oli tilanne että annettiin tunti aikaa poistua työmaalta viime marraskuussa :) Onnekseni satuin olemaan tuolloin 300hengen vastavalittu pääluottamusmies ja potkut tulivat varsin kalliiksi työnantajalle. Lueskelin tuota TRA kaavaketta ja siellä on viimeisellä sivulla kohta jossa saa omin sanoin kertoa juuri noista työmenetelmistä, tavoista, käytetyistä välineistä jne.. joten luulisin kun siinä kirjoitetaan että "omin sanoin" niin selviäisin tuosta kohdasta itse. Kaikki apu on kuitenkin vallan tarpeen tässä vaiheessa.

iluvatar

Mulle on aina isä sanonu et työnantaja on 10 vuotta työn lopettamisen jälkeen  velvotettu kirjottamaan sellanen työtodistus..

R?yh?

Totta, työnantaja on 10v velvollinen antamaan työtodistuksen, josta ilmenee ajanjakso ja työn luonne. Tämänpä voi hyvinkin siis lain mukaisesti toteuttaa muutamalla sanalla. Jos työnantaja ei ole halukas runoilemaan pitkiä tarinoita, niin sille ei juurikaan voi mitään. Ikävä kyllä.

Wilmina

Ma oon muutaman kerran tehnyt niin, etta oon ite luonnostellut tyotodistuksen ja sitten vienyt tyonantajalle allekirjoitettavaksi (ja toki tarkastettavaksi myos). Aina on toiminut ja yleensa ovat parit ylisanat lisaneet -niita kun ei kylla ittelleen kehtaa kirjiotella ;).

Mutta olisiko yrityksen vaarti Teemukoo2? Antaisihan se varmasti enemman pontta hakemukseen, jos joku toinen todistaa sinun tehneen tiettyja toita? Ja jos rehellinen kuvauksessasi olet, niin sen allekirjoituksen saattaisi tyonantaja mielellaan raapustaa jos ei sen jalkeen enaa tarvitse paata asialla vaivata?

ehdotteleepi Wilmis