työn saanti?

Aloittaja Meeru, marraskuu 22, 2002, 06:34

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Tom

Tere Meeru
Työn saanti riippuu siitä mitä työtä on valmis tekemään ja sitten vuoden ajasta, jos olet valmis vaikka hedelmänpoimintaan niin sitä on helpompi saada juuri nyt vuoden vaihteen aikana. Toimistotyön saamiseen on vaikea vastata koska siihen vaikuttaa niin monta asiaa. Yleisesti työtä on kyllä tarjolla vaikka kilpailu työpaikosta on kovaa. Työtä löytyy parhaiten juuri suurista kaupungeista kuten Sydney, Melbourne jne. Noi Back pack firmat järjestää semmoisia semi ohjattuja lomia jossa ne järjestää niin sanotun putken jossa lomailijat menevät niillä on kuljetukset ja duunit valmiina seuraavassa kohteessa, eihän siinä ole sitä vapautta kuin jos itse päättäisi minnen meneen ja mitä tekee mutta majoitukset ja työt on valmiina ja pääsee näkemään erillaisia paikkoja vaivattomasti. Tosin noi työt on enemmänkin farmityötä tai hedelmien poimintaa..

Meeru

Kiitokset! Ja taas Meeru kyselee...:)
Joo,olenkin lukenut noista firmoista, olisin kyllä hyvinkin valmis vaikka farmityöhön..Kiva olisi kuitenkin päästä suht lähelle jotakin isompaa kaupunkia,ei taida noissa farmihommissa onnistua...? Katselin myös sellaisen firman sivuja joka järkkäilee noita Aussi matkoja nuorille niin että auttavat käytännön järjestelyissä ja työpaikan saannissa,pankkitilin avaamisessa ym..En tiedä kuinka hyvin homma toimii ja kuinka paljon apua saa,onko jollakulla kokemusta? Rahallisesti ei ollut paljon eroa pelkän lentolipun hinnalla Kilroy Travelsistä ja niiden paketilla joka sisälsi lennot.
Olisin tulossa ensi kevään lopulla (siis syksyllä Australiassa kai?),toukokuun tienoilla..Onko talvikuukausien aikana hankalaa saada lyhytaikaista työtä?

Sirjoosa

Ahaa,että hedelmän-poimintaa ja farmityötä?
Pitääkö siellä osata välttämättä sitä "Ameritiikan-kieltä?"
Kun minä en onneton osaa,kun Suomea ja Venäjää? :mad:
Mutta onko siellä Venäläisiä? :D
Ajattelin lähteä ensin Kanadaan Evankelioimaan Intiaaneja,mutta holotna on sielläkin? :(
Mitenkä sinne tosiaan pääsee?
Terveisin: Sirjoosa

Meeru

Tätä täällä varmaan jatkuvasti kysellään,toivottavasti vielä löytyy joku joka jaksaisi vastailla...Olen siis harkinnut muuttoa Australiaan,en nyt varmaan pysyvästi mutta ainakin vähäksi aikaa. Olen aivan sunnittelun alkuvaiheessa enkä vielä tiedä mihin päin Australiaa olisin lähdössä..Olen ajatellut sitä nuorten työ-lomaviisumia..Mitä kaupunkeja suosittelette ja olisiko jostain helpompi saada työtä kuin toisesta? Olen töissä matkailualalla joten sen alan töitä ehkä sitten Ausseissakin..?
Kaikenlaisista neuvoista kiitollinen!

Sirjoosa

Foorumi oli vielä paikallaan:god: aikaa on viime vierailusta liki 3 vuotta:confuse

zetax

Muuttoa muuton perään..:XXXX Onkohan noita loppujen lopuksi paljoakaan, jotka muuttaa kylmiltään johonkin maahan ja asettuu sinne jopa yli vuodeksi? Niinkuin täällä on monia kertoja kirjoiteltu on todellakin viisasta aluksi käyttää tuo working holiday viisumi ja sitten olet paljon viisaampi..
Jos lähdet tosissasi muutto asenteella niin sittenhän on parasta pysytellä vain kaupungeissa (Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth ym.) koska maaseudulla vidduunnut perusteellisesti lähes kaikkeen, ainakin hedelmänpoimintapaikoissa jossa backpackeriä pidetään "vain ulkomaalaisena paskana".. Ei onneksi aivan joka paikassa...
Itsekin olin jo saanut tarpeekseni maasta, joten monen backpackerin unelma ja lottovoitto ei kelvannut mulle silloin. Pomo sanoi kyvystään järjestää mulle sellaiset paperit, että voisi jäädä maahan pitemmäksikin aikaa.. No mua ei se kiinnostanut, liekö sitten ollut tottakaan. Se maahan on täynnä katteettomia lupauksia, jos jotain luvataan joskus niin se sana ei paina huomenna enää mitään..:mad:

Ei tarvi osata ameritiikan kieltä:D

EI missään nimessä järjestön kautta, ne vaan haluaa rahasi!

Sirjoosa

LainaaAlkuperäinen postittaja zetax


Ei tarvi osata ameritiikan kieltä:D

aha, en osaiskaan silleen jotta tolkun sais:nuttu:

menin Ruotsiin pelkästään yhden laivareissun yhteydessä solmitusta tuttavuudesta ja muuta ei tarvittu, vaikken tiennyt koko maasta yhtään mitään:D

Silppu

LainaaAlkuperäinen postittaja zetax
... Onkohan noita loppujen lopuksi paljoakaan, jotka muuttaa kylmiltään johonkin maahan ja asettuu sinne jopa yli vuodeksi?

Zetax :D

Onhan meitä siirtolaisia täällä 25% väestöstä. Suurin osa on tullut ja muuttanut tänne ilman että on koskaan käynyt maassa.

Niin muutimme mekin perheineen tänne ihan kylmiltään siirtolaisiksi, ja tiedän että on monia muitakin "nuoremman polven" edustajia, jotka ovat tehneet samoin. Ei tunnettu ketään (paitsi dunderin kautta muutama), ei ollut töitä tiedossa, eikä oltu aikasemmin käyty maassa. Nyt 7 kk takana, töissä, ystäviä, ja asetuttu aloillemme. -Eikä ole kaduttanut.

Australia on vallan mainio paikka muuttaa siirtolaiseksi. Täällä kaakkois Queenslandissa eletään tällä hetkellä ennen näkemätöntä kasvun aikaa eri sektoreilla. Vähän niinkuin USA:ssa 50-luvulla. Parhaillaan on menossa rakennusbuumi, jota seuraa palvelujen kehittyminen. Se tietää työpaikkoja vuosiksi eteenpäin. Rikastuakin voi, se jolla on taitoa ja intoa perustaa oma yritys jollekin kasvualalle.

Tämä on mahdollisuuksien maa sille joka niitä kaipaa. Ystävälliset ihmiset, lähes täydellinen ilmasto, hyvät työmahdollisuudet, rento ja siirtolaiset hyväksyvä kulttuuri, turvallinen länsimaa jne. Mistä muusta maasta löytäisitte kaikki tällaiset asiat samalla kertaa?

Kyse on paljon asenteesta. Jos asenne on että "emmä kuitenkaan pärjää siellä", niin ei varmasti sellainen henkilö pärjääkään. Eikä tänne kannata silloin muuttaakaan.

Jos vain pisteet riittää, ja haluat elää unelmat todeksi, niin suosittelen hankkimaan suoraan PR-viisumin ilman mitään turhia välivaiheita. On työnsaantikin paljon helpompaa, kun ei ole rajoitettu 3kk:n pätkätöihin. Aina sitä Suomeen pääsee tälläkin viisumilla takaisin ... jos vain enää haluaa....

Silppu :D

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja Silppu
Onhan meitä siirtolaisia täällä 25% väestöstä. Suurin osa on tullut ja muuttanut tänne ilman että on koskaan käynyt maassa.

Niin muutimme mekin perheineen tänne ihan kylmiltään siirtolaisiksi, ja tiedän että on monia muitakin "nuoremman polven" edustajia, jotka ovat tehneet samoin. Ei tunnettu ketään (paitsi dunderin kautta muutama), ei ollut töitä tiedossa, eikä oltu aikasemmin käyty maassa. Nyt 7 kk takana, töissä, ystäviä, ja asetuttu aloillemme. -Eikä ole kaduttanut.

Itseltäni muuten täysin samat sanat, mutta takana on jo reilut 14 vuotta  maassa asumista, eikä muutto tosiaankaan ole koskaan kaduttanut.

LainaaKyse on paljon asenteesta. Jos asenne on että "emmä kuitenkaan pärjää siellä", niin ei varmasti sellainen henkilö pärjääkään. Eikä tänne kannata silloin muuttaakaan.

Asenteestahan täällä (ja muuallakin) pärjäämisessä nimenomaan on kyse. Väitänpä, ettei suurinta osaa matkustavaisista hedelmänpoimijoistakaan pidetä "vain ulkomaalaisena paskana". Kyllä asia on niin, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.


Kokemuksen syvällä rintaäänellä
Jouni
Canberra

Jaaks

Zetax se taas sillä tunnetulla kyynisellä katkeruudellaan arvostelee Australiaa, kun hommat ei menneetkään ihan niin kuten oli ajatellut :? Vähän niinkuin siellä venäjälläkin :hahhaa


LainaaOnkohan noita loppujen lopuksi paljoakaan, jotka muuttaa kylmiltään johonkin maahan

Varmasti suurin osa Zetax hyvä.  Eihän tuota WH viisumia ole niin montaa vuotta ollut edes olemassakaan.  Nykynuoret ovat huomattavasti paremmassa asemassa kuin aikaisemmin oltiin, kun on jopa mahdollisuus tulla tänne ensin "töihin" vuodeksi ja sitten päättää, jos maa kiinnostaa pysyvään asumiseen.

Vielä aikaisemmin kuitenkin kun itsekin tänne tulin ensimmäisen kerran kauan aikaa sitten "when Jesus was just a little boy" tehtiin töitä ihan vain turistiviisumilla eikä kukaan edes kysynyt mistään työluvista ja veroakin maksettiin vain se pakollinen kokonaista 2% :roue


Lainaa... jossa backpackeriä pidetään "vain ulkomaalaisena paskana".

Ne joita sellaisena pidetään varmaankin myös ansaitsevat sen :?


Itse voin kyllä sanoa, että Backpackers on ainakin minulle korvaamaton työvoiman lähde.  Kunnon eurooppalaisia nuoria, jotka ovat huomattavasti motivoituneempia ja tunnollisempia työntekijöitä kuin useimmat Aussi nuoret.


LainaaSe maahan on täynnä katteettomia lupauksia, jos jotain luvataan joskus niin se sana ei paina huomenna enää mitään.

Ja suomessahan sana aina pitää :confuse
Go and get a life :itke

Raiwå

Jaaks & Muut :o

Nyt ihan vaan sanoisin oman mielipiteeni, ilman että loukkaisin ketään.

Eniten kansalaisiaan loukkaavana maana pidän valitettavasti synnyinmaatani.

Itse tänne siirtolaisena 'kylmiltään' tulleena voin ottaa monella tavalla kantaa väitöksiin & kinoihin, jotka kattaa ihmisten hyvinvointia & muuta keskeistä joka liittyy yhteiskunnan & muun oleellisen ylläpitämään järjestelmään.

Mahdollisuuksien, luvattujen, oletettujen, odotettujen, ym ihmisluontoon sopivien positiivisien asioiden kannattajana en ota edes sivuaskelta, nähdessäni jonkun pettyneen valittavan 'ettei' käyny flaksi kokeillessa asiaa ilman mitään suhteellista mahdollisuutta onnistua.

Kaikenlainen valitus elämän eriarvoisuudesta & epäreiluisuudesta saa pysyä siellä kasassa, jota ei voi rationaalisesti prosessoida hyödylliseksi aineeksi.

Synnyinmaani myös luo tarvittavia kanavia, kaikille halukkaille.
kovaa töitä tekemällä voi jopa onnistua, ilman yhteiskunna tukeakin?

Siinäpä sekavaa tekstiä prosessoitavaksi asiasta kenties kiinnostuneille :)



:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Sirjoosa

LainaaAlkuperäinen postittaja raivo
Jaaks & Muut :o

Nyt ihan vaan sanoisin oman mielipiteeni, ilman että loukkaisin ketään.

Eniten kansalaisiaan loukkaavana maana pidän valitettavasti synnyinmaatani.


kyllä totuus on valitettavasti tämä ja kuka ei tunne Suomen tämänhetkistä tilannetta, missä ollaan, niin pettyy tänne tullessaan :confuse

eevis

kaikki :D

eiköhän Zetaxilla ole ihan se elämä jonka hän haluaakin. Jokainen puhukoon omien kokemustensa perusteella, ja jos ne ovat Zetaxille Australiassa olleet negatiivisia, niin sitten ovat olleet. Ei olla täällä Dunderissa saatu julkisesti lukea ja ruotia niitä, mistä voisi kyllä olla aika lailla hyötyä muille lähtijöille, mutta Zetaxin oma valinta. :confuse Mulle on ainakin käynyt rivien välistä hyvin selväksi, että Zetax ei ihan ens viikolla tänne ois muuttamassa vaikka henkilökohtainen kutsu lentolippuineen postista tipahtais, ja se on täysin OK, ei vaivaa mua. Ja jos Zetax kirjoittaa tänne foorumiin kriittisiä postituksia niin onpahan lukijoilla sitten erilaisia mielipiteitä luettavanaan, joista voi sitten omaa mielipidettään alkaa vaikka muodostaa, kunnes itse tänne Australiaan saapuu ja kokee itse. Jokainenhan on vapaa sen oman mielipiteensä muodostamaan ja ilmaisemaan, eikö? Perustelut tietty ovat aina paikallaan mille tahansa mielipiteille, ja mua kiinnostaisi oikeasti tietää kyllä mitä ne Zetaxin negatiiviset kokemukset ovat sitten olleet. Mutta jos hänellä on vastassaan heti "ei pidä paikkaansa!!!" -kommenttien vyöry, niin enpä taida pidättää henkeäni niitä kokemuksia odotellessani... :confuse (rakentavat ja perustellut eriävät mielipiteet ovat sitten täysin eri asia, kyllä täällä niitäkin välillä esiintyy)

terveisin ultraliberaali eevis
Dees - We will bloody bounce back!!!


Sirjoosa

Aamen eevis:god: on niitä (esim. minä) etten vikoile jonkunmaan juttuja ollenkaan ja itse sinne loppujenlopuksi menee minne sitten meneekin:nuttu:
eihän minuakaan pakkopaitaan pantu ja nakattu laivaan kun Ruotsiin "jouduin":itke ja ihmeen mukavaa oli vaikken osannut "Börjeä" sanaakaan puhua:o
nyt tekisi mieli kokeilla jotain aivan uutta ja olen monesti sanonut, että paluulippuun en tarvitse rahaa ettei tule koti-ikän yllätettyä lähdettyä käpälämäkeen:mad:

Aikis

Raivo kiltti, kun nyt naytat siella olevan linjoilla, niin voisitko minulle vahan valaista tuota mielenkiintoista ajatustasi 'eniten kansalaisiaan loukkaavasta synnyinmaasta'... Milla tavalla se yleensa loukkaa kansalaisiaan ja miten se on sinua loukannut (jos haluat kertoa). Prosessointisi on kiehtovaa, mutta taytyy myontaa etta valilla ei mielikuvitukseni pysy mukana, siksi jos saisin vahan suomennosta.

Silppu

Eevis :D

Eikös Zetax itse esittänyt kysymyksen ja pari kärjistettyä väitettä? Joku voisi kutsua sellaisia myös provoiksi.

-Mitä muutakaan sellaisesta voi odottaa kuin "ei pidä paikkaansa" väitteiden vyöryä? Metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan.
-Jos on provosoivasti eri mieltä niin voi odottaa piikikkäitä vastauksiakin.
-ihan hyvä vaan että joku uskaltaa olla eri mieltä. Siitäpä sitä keskustelua syntyy. Ja tämä palsta pysyy mielenkiintoisena.

Silppu

Sirjoosa

no minun motiivit kirjautumiseen tänne olivat sellaiset, että saisi edes jotakin apua kun ei tiedä maasta mitään muuta kuin että kiinnostaa niin mahottomasti ja jos vielä peräti 50- luvun tyyliä jossain on saatavilla niin sitäkin enemmän:hahhaa
tuollaiset lannan lapioijat saavat aikaan sen että menohalut tyrehtyvät joillakin heti alkuunsa:itke

Olen reissannut toistakymmentävuotta Venäjällä joten saatan odottaa mitävain:roue

eevis

Silppu :D

juu kyllähän Zetax on self-proclaimed provo, sekin on käynyt selväksi, mutta provo tai ei, jos sitä sisältöäkin tekstissä on eikä pelkkää asennetta, sitten päästään tosiaan mielenkiintoisiin keskusteluihin kuten sanoitkin. :)
Dees - We will bloody bounce back!!!


Rockola

LainaaOriginally posted by zetaxOnkohan noita loppujen lopuksi paljoakaan, jotka muuttaa kylmiltään johonkin maahan ja asettuu sinne jopa yli vuodeksi?
Niinkuin Jaaks tuolla jo aiemmin totesi, niin onhan niitä. Meilläkin käytännössä ainoa kontakti Australiaan ennen muuttoa oli pienenä Pikkukakkosesta katsottu Kössi Kenguru. Vuosi tulee tosin vasta 3 viikon päästä täyteen.
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

susuli

Minä olen järkyttynyt. Jos yhtäkään backpackeria pidetään "ulkomaalaisena paskana" hän on taatusti itse ko kohtelua kerjännyt ja kohtelijaa provosoinut. Kyllä nyt menee NIIIIIIN ristiin nämä suhtautumis kokemukset:?

By the way, Susulilla oli lauantaina polttarit ja kaipaisin lyhyttä kieli apua; siis, voisiko joku kertoa mitä olisi englanniksi naispuolisen ihmisen polttarit, ei siis bachelor party vaan..? Tahtoo kirjoittaa Aussi kavereille kokemuksista, mutta nyt lyö tyhjää tuon sanan kanssa..:eye:
Kiitos (vaikka "hiukan" off topic onkin:pepsodent )
-LIFE IS LIKE A CIGARETTE, SMOKE IT TO THE BUTT-

Raiwå

Aikis :)

LainaaAlkuperäinen postittaja aikaihminen
Raivo kiltti, kun nyt naytat siella olevan linjoilla, niin voisitko minulle vahan valaista tuota mielenkiintoista ajatustasi 'eniten kansalaisiaan loukkaavasta synnyinmaasta'... Milla tavalla se yleensa loukkaa kansalaisiaan ja miten se on sinua loukannut (jos haluat kertoa). Prosessointisi on kiehtovaa, mutta taytyy myontaa etta valilla ei mielikuvitukseni pysy mukana, siksi jos saisin vahan suomennosta.

Onneksi olkoon :)

Ajattelin kokeilla, keneltä saan karvat pystyyn kommentillani :)

Jos erilaisuuksia, etuja, paremmuuksia, alettaisiin vertailemaan, emme varmaan kovin yhtenäistä tulosta saisimme täällä foorumissa. :roue

Oma syyni kommenttiini voidaan juurtaa 70 luvun puolestavälistä, nykypäivään.
Ja kuitenkaan ei löydy samoja mielipiteitä kantavia tuhannesta edes kourallista.

Henkilökohtainen mielipiteeni on hyvinkin henkilökohtainen, ja se että en sitä kokonaan kerro, on oma valintani.
Ja vertauksena mielipiteeseeni on surullinen fakta, että ei ne täälläkään sen paremmin kohtele kansalaisiaan.
Mutta mutta:?

Australian syyllisyydelle antama selitys on omasta mielestäni selvä.

Australialaisia ei voi syyttää omintakeisesta teosta omiaan kohtaan, koska ei ole omia. :hahhaa
On vain kirjo erilaisia ihmisiä, jotka ovat syystä, tai toisesta lähteneet tänne.

Synnyinmaalleni en perusta samaa selitystä.

Olemmehan me suomalaisina joutuneet kärsimään monen sukupolven ajan, toisten alaisuudessa olemista.
Eikös sekin olisi jo hyvä lähtökohta pitää omistaan huolta?

Toisen maailmasodan jälkeen maksoimme vielä kovemman hinnan vapaudestamme, ja sen lopuksi voitimme, kovalla työllä.

Laajan nja kattavan sosiaalisen perustan olemme saaneet aikaiseksi ihan itse, ja maksaneet siitä omillamme.

Täsä tulee sitten se pieni vinkki 'Raivon' mielipiteen rakenteesta.

Miksi ei Suomi ole saanut siivottua vieläkään jälkiään kasinovuosien mainingeista?
Miksi omia kansalaisia rankaistaan vieläkin omien mokista?
Miksi asioista päättäneitä henkilöistä istuu vieläkin kansallisesti luotettavissa tehtävissä, nauttimassa kaikista eduista, joihin ei ne laskut maksavat ikinä pääse osallisiksi?

Tiedän että äänestäjät ansaitsevat johtajikseen juuri ne jotka sinne äänestivätkin.
Siitähän voi syyttää vain omaa kynäänsä vaalipäivänä.

Oma radikaalisuus tulee joskus esille hauskalla tavalla :)


Aikis :pepsodent
Saitkohan selvää 'prosessoinnistani ?

Ei se mitään :roue





:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Raiwå

Zuzuli :XXXX

Bugs night :kysymys





:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja susuli
Susulilla oli lauantaina polttarit ja kaipaisin lyhyttä kieli apua; siis, voisiko joku kertoa mitä olisi englanniksi naispuolisen ihmisen polttarit, ei siis bachelor party vaan..?

Hens' night. Onneksi olkoon tulevan iloisen juhlan johdosta!!! Mitenkäs me dunderilaiset pääsisimme osallistumaan?


Pohtii
Jouni
Canberra

Raiwå

Jouni :)


Kiitos korjauksestasi :roue




:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

jounij

Bugs night = Bachs night (täkäläiset lausuvat Bach samoin kuin Back) = Bachelors' night.


Tuumaa
Jouni
Canberra

jounij

Raivo, nou vörrilöitä! Näytään kirjoittelevan "päällekkäin"!


Hymyillen
Jouni
Canberra

Aikis

Kiitti Raewo, nyt sain kiinni ajatuksestasi... Siis tarkennan viela etta mun karvat ei ollenkaan nousseet pystyyn, sita en tarkoittanut, vaan ihan oikeesti halusin vain tietaa mita sina meinaa tuolla heitollasi. Kylla se sen verran selvisi, mita nyt halusit kertoa... Ihan hyvia pointteja, taytyy niita vahan sulatella... TAke care!

susuli

Kiitti, teihin voi aina luottaa!!! H- hetki on 5.11, ja ystävällisiä kanssaeläjiä ei ole koskaan liikaa..:pepsodent
Siis miten voi näin kauheasti jännittää tämä pikku perhetapahtuma..
-LIFE IS LIKE A CIGARETTE, SMOKE IT TO THE BUTT-

zetax

Ok!

Kai sitä sitten on pakko kirjoittaa ne kaikki negatiiviset kokemukset tänne kun niitä u2u:n kautta niiiin moni pyytää. Mutta teen sen kun saan netin auki varmaan kuukauden kuluttua.. Sitä odotellessa...

Jouko

Onnittelut susulille suuren päivän johdosta, jokos on kaaso valittuna? :eureka Hengessä mukana voisimme olla vaikkapa pistämällä hatun kiertämään parin hyväksi, ehdottelee Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Silppu

Zetax :D
Vinkiksi:

Jos kirjoitat tyyliin "MIELESTÄNI Brisbane oli sitä ja tätä, koska KOIN ETTÄ ihmiset olivat sitä ja tätä. NÄYTTI SILTÄ, että hyviä kauppoja ei ollut lähimaillakaan. MINUSTA TUNTUI siltä että...."

-se ei ole yleistämistä ja provosoimista, vaan omien kokemuksien esille tuomista. Sellainen asioiden esitystapa lähtee samalta tasolta, eikä kenelläkään ole sanomista siihen miten asiat koet.

Jos sen sijaan kirjoittaisit tyyliin: "Brisbane on ällöttävä kaupunki. Kaikki ihmiset ovat syvältä, hyvät kaupat puuttuu kokonaan." Tai tyyliin: "tuskinpa kukaan on tehnyt niin tai näin".

-silloin teet yleistyksiä, ja sovellat omia kokemuksiasi toisten kokemuksiin ylhäältäpäin ja asetat valmiit sanat toisen suuhun. Lukijat ärsyyntyvät ja saat  kitkerien vastausten ryöpyn niskaasi. Lopulta kaikille jää vähän huono fiilis jutusta.

Hyvä, että kirjoittelet huonoista kokemuksistasi Australiassa. On hyvä päästää höyryt pihalle. -Jäämme mielenkiinnolla odottelemaan kirjoitustasi. Riippuu lähinnä kirjoituksen provokaatiotasosta millaisia vastineita tulet saamaan. Mielenkiintoista katsoa, että yllätätkö meidät rakentavalla kritiikillä.

Noilla yleisillä keskustelupalstoilla provokaattoreita nimitetään muuten trolleiksi. Uskottavuus kärsii jos alkaa trollaamaan, joten varo vaan.....

Silppu :D

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja Jouko
Hengessä mukana voisimme olla vaikkapa pistämällä hatun kiertämään parin hyväksi, ehdottelee Jouko

Mukana juonessa!


Lupaa
Jouni
Canberra

jounij

Onnea viikonlopun upeille tapahtumille, Susuli!


Ennakkoon onnittelee
Jouni
Canberra

Aikis

Sydneysta myos lahtevat onnen ja ilon toivotukset liitelemaan Susulille pain...

Dunderilaiset tietysti odottavat innolla nuorelta rouvalta raporttia  (juhlallisuuksien ym kuvaus riittaa, yksityiskohtia ei tarvitse julkaista!)mahdollisimman pian - no, okei, haamatkan jalkeen ainakin.

Parhain terveisin Aikis

jounij

Hei Susuli!

Vietin hääpäivänne NSW:n eräässä pikkukaupungissa. Pubissa istuskeltiin viettämässä iltaa. Muuan paikallinen heppu voitti alkuillasta peliautomaatista $1300 ja "shouttasi" baarin, joka tosin vielä siihen aikaan oli melko tyhjillään. Jutusteltiin tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Vakioasiakkaat ja paikan omistajapariskunta käyttäytyivät myös meitä muutamaa toispaikkakuntalaista enkkua murtaen puhuvaa kohtaan kuin olisimme heidän vanhoja kamujaan. Tuli väkisinkin mieleen sinun joskus tänne kirjoittamasi tunnustus, kuinka diggaat NSW:n pikkukaupunkeja. Tämän ja monen aiemmankin kokemuksella perusteella diggaan minäkin, mutta en rajoita tätä diggaamistani ainoastaan NSW:hen - myös muualta päin Ossilaa on vastaavia mukavia kokemuksia.

Kohotin muuten kaveriporukassa maljan "internet-ystävälleni Susulille", joten häitänne on juhlittu edes vähäisessä määrin myös Uudessa Etelä-Walesissa!


Raportoi
Jouni
Canberra

susuli

Jouni, sait kyynelet silmiini. Olen sanaton. Et usko kuinka hyvältä tuo tuntui.
Raportoin jo Jusulille kaukaista maljan kohotusta suuren päivämme kunniaksi ja brownie pointsit tuli sieltäkin.
:peukkuy

Kuten sanottu, nyt ei kun pr- visa hakemus sisään..:XXXX
-LIFE IS LIKE A CIGARETTE, SMOKE IT TO THE BUTT-

jounij

Hei Susuli!

Olen jo muutaman kerran aivan sanattomana lukenut yo. kommenttiasi taas ja taas uudelleen. Olen kerrankin sanaton - ja samalla otettu siitä, että arvostit sanomaani noinkin paljon. Ja kiitoksia myös Jusulin "ruskopisteistä"!


Onnea jatkosuunnitelmiinne toivottaen
Jouni
Canberra

susuli

Kiitti vielä kerran. Printtasin kommenttisi oikein ulos ja se päätyi viralliseen hääalbumiin:pepsodent Nyt ei enää puutu kuin loput virallset kuvat!
-LIFE IS LIKE A CIGARETTE, SMOKE IT TO THE BUTT-