PERHE MUUTTAA SYDNEYHIN- pysyvä oleskelulupa heti??

Aloittaja august07, heinäkuu 13, 2008, 16:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

august07

HEI!
Olemme naimisissa oleva pariskunta (27 & 29v) ja meillä on 1,5-vuotias lapsi. Olemme alkaneet suunnitella muuttoa Australiaan-pysyvästi. Toiveissa jättää Suomi noin vuoden päästä, 2009 syksyllä.
Olen etsinyt viisumi- yms tietoa mahdollisimman paljon, mutta paljon on vielä kysyttävää. Olisin todella kiitollinen jos täällä joku osaisi antaa neuvoja minun kysymyksiini! :)
Onko mahdollista saada pysyvä oleskelulupa jo heti ensimmäisellä kerralla? Vai onko totta että meidän täytyy ensin ostaa meno-paluu lennot ja tulla takaisin Suomeen kun väliaikainen viisumi vanhenee ja hakea sitten taas uutta viisumia? Tästä aiheesta en ole löytänyt tietoa täältä tai muualtakaan netistä.
vaikuttaako viisumin saantiin työpaikka- täytyykö se olla tiedossa jo ennen muuttoa vai pystyykö saamaan viisumin vaikka etsisi töitä vasta paikan päällä?
Miten muut pienen lapsen kanssa muuttavat ovat muuttoa hoitaneet, olisi kiva kuulla kokemuksia!

Voin myös antaa sähköpostini jos joku haluaa kirjoitalla sinne!

Neuvoja odottamaan jään :)




hardflip

Kokeileppa tata linkkia:

http://www.immi.gov.au/skilled/index.htm

Vaihtoehtoja on useampia ja kannattaa lukea tarkkaan mita mikakin kategoria pitaa sisallaan.

Varmaan helpoin ja nopein on tuo 457 (Long business stay, employer sponsored), riippuen tietysti vahan minka alan hommia tee/teette.

Meidan perheelle tuo 457 oli nopein ja helpoin koska tyota tarjottiin taalta, viisumi sponsoroituna. Itse olen IT-alalla ja hommia kylla riittaa, jo periaatteessa senkin takia etta tuote jonka parissa tyoskentelen on uusi tassa maassa ja +5 kokemusta omaavia saa etsia suht pitkaan ja hartaasti.

457 varten meidan piti taytella muutamat paperit (oma, vaimoni ja tenavan), kaytiin laakarissa ottamassa rontgenet (minulta ja vaimolta) ja poika piti tarkastuttaa laakarilla. Ihan mika tahansa laakari ei kelpaa vaan pitaa olla Paneelista, lista loytyy Immin sivuilta. Sen jalkeen oteltiin kopioita useista eri dokumenteista (meidan ei tarvinnut kaantaa mitaan suomalaisia dokuja) ja laheteltiin Australiaan.

Tyota tarjonnut yritys hoiti homman suht hyvin kotiin, kayttivat Immigration Agenttia joka hoiti kaikki paperihommat ja tama samainen agentti laittoi aina sahkopostia mita dokumentteja han tarvitsi viisumia varten. Meidan osalta kaikki hoitui parin kuukauden sisaan jos en nyt ihan vaarin muista.

Minulle myos tarjottiin mahdollisuutta saada pysyva oleskelulupa jonka sponsoroi yritys jolle tyoskentelen, toistaiseksi olemme siita kieltaytyneet, katselemme mita nama muutamat vuodet tuovat tullessaan. Maksimissaan saadaan olla 457:lla taalla se 4 vuotta.

Hakua kayttamalla varmasti loytyy useampia kertomuksia ja infoa siita miten tuota pysyvaa oleskelulupaa haeskellaan ja myoskin aika hyvin on infoa siita mitenka pitkaan se kestaa.
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

Silppu

Lainaus käyttäjältä: august07 - heinäkuu 13, 2008, 16:25
Onko mahdollista saada pysyvä oleskelulupa jo heti ensimmäisellä kerralla?
-On. Onpahan sitten pysyvä viisumi hankittu heti alkuun, niin ei tarvitse murehtia asiaa enää myöhemmin. Se auttaa sopeutumiseen kun muuttaa asenteella että "tänne ollaan tultu pysyvästi" (vaikka optio paluusta olisikin). Pysyvän viisumin ja kansalaisuuden saaminen on psykologisesti merkittävä tekijä.
Lainaus käyttäjältä: august07 - heinäkuu 13, 2008, 16:25
Vaikuttaako viisumin saantiin työpaikkaan, täytyykö se olla tiedossa jo ennen muuttoa vai pystyykö saamaan viisumin vaikka etsisi töitä vasta paikan päällä?
-Riippuu viisumista. PR-viisumilla (skilled) voi tulla maahan ja alkaa etsiä työpaikkaa vasta sitten, ja menolippu riittää. Silloin työn ei tarvitse olla edes samaa alaa kuin mistä sai pisteitä viisumissa, saa täydet työskentelyoikeudet maassa vaikka maailman tappiin asti.
Lainaus käyttäjältä: august07 - heinäkuu 13, 2008, 16:25
Miten muut pienen lapsen kanssa muuttavat ovat muuttoa hoitaneet, olisi kiva kuulla kokemuksia!
Mukavasti sujui. Meillä oli 7 kk ikäinen lapsi mukana. Etäisetkin kontaktit Australian suomalaisiin ja Dundernews auttoi erityisesti alussa. Meillä ei ollut työpaikkaa odottamassa, sukulaisia tai aikaisempaa kokemusta Australiasta. Homma onnistuu kyllä niinkin. Muutaman kuukauden elämistä varten pohjakassaa on hyvä olla, jotta esim. auton ostoon on varaa ja ensiasunnon vuokraaminen onnistuu ilman vuokrahistoriaa tai työpaikkaa. Koska pientä lasta ei ole kiva laittaa heti hoitoon ulkomailla, ja se on kallistakin, niin meille sopi, että toinen hoiti lasta kotona ja toinen työnhaussa/työssä. Verkostoituminen paikallisiin englanninkielisiin ja suomenkielisiin piireihin osoittautui ensiarvoisen tärkeäksi myöhemmissä vaiheissa ja helpotti sopeutumista. Suomi-seura, paikallinen luterilainen Aussi-seurakunta sekä paikalliset playgroupit olivat tässä suureksi avuksi.

Nyt jo kolme ja puoli vuotta Aussilassa, eikä sopeutumisvaikeuksia täkäläiseen kulttuuriin juurikaan ole esiintynyt. Ei myöskään koti-ikävää Suomeen.

Silppu




august07

SUURKIITOS "Silppu" sinulle!
Antoi hirvittävästi positiivista mieltä kuulla että olette päässeet sinne asumaan aikalailla samoilla suunnitelmilla kuin mekin olemme ajatelleet!  :) Meillä myös ajatuksena ollut että "sinne sitten mennään asumaan ja jäämään.." 8)
Olemme myös suunnitelleet että toinen meistä jäisi kotiin lapsemme kanssa ja toinen menisi töihin. ehkä molemmat ensin haemme töitä ja kummalla tärppää paremmin, se menee :)
Osaatko sanoa, kuinka monen viikon/kuukauden takuuvuokriin olisi hyvä varautua ensimmäistä asuntoa haettaessa? Saitteko te vuokrattua asunnon täältä suomesta käsin ennnen muuttoa?
Oppiko lapsenne sujuvasti sekä suomen että englannin? Oletteko olleet kerhoissa/päivähoidoissa tai muissa lasten aktiviteeteissa, onko semmoisia paljon tarjolla? Poikamme olisi ensi syksynä n.2,5v jolloin toivomme pääsevämme muuttamaan.

kiitoksia vielä paljon kaikesta informaatiosta!

Silppu

Vuokrajärjestelmästä: En osaa sanoa Sydneyn tilanteesta, mutta vuokratessa välitystoimisto laittaa kunkin hakijan järjestykseen vuokrahistorian, luottotietojen, varallisuuden, työpaikan tai odotettavissa olevien tulojen perusteella. Kiinteistön omistaja ja/tai välittäjä valitsee sopivimman hakijan. Kuten olettaa voi, niin uudella tulijalla ei ole  vuokrahistoriaa jonkun paikallisen välitystoimiston kautta, ei välttämättä työpaikkaakaan niin nämä puutteet pitää kompensoida varallisuuden osoittamisella tai jos ei sekään ole suurta, niin vuokran etukäteen maksamisella.

Aikoinaan pääsimme alkuun paikallisille markkinoille suomalaisen omistamaan taloon, mutta koska se ei ollut välitystoimiston kautta, niin se suositus ei paljon painanut seuraavaa asuntoa hankkiessamme. Tarjosimme 3 kk vuokran etukäteen sekä 1 kk bondin 6 kk sopimuksesta, ja saimme asunnon. Sitäkin seuraavassa asunnossamme tarjosimme samat ehdot, sillä oletimme asuntoon olevan tunkua enemmänkin. Näin teimme siitä huolimatta vaikka suositukset työ ynnä muut jutut olikin kunnossa. Vuokranantaja mietti kaksi ylimääräistä päivää, ja valitsi lopulta meidät neljän erittäin potentiaalisen hakijan joukosta. Huh! Onneksi edellisen ja nykyisen välitystoimiston henkilöt suosittelivat meitä. Edellistä asuntoa hakiessamme jouduimme kakkoseksi vain siksi että olimme jättäneet hakemuksen toisena. Vuokramarkkinat ovat kiristyneet melkoisesti viime aikoina, ainakin kasvukeskuksissa, joten hyvät asunnot menee käsistä hetkessä. Ulkomailta käsin on lähes mahdotonta saada hyvää asuntoa välitystoimistojen kautta, ellei sitten maksa koko vuokraa ja bondia etukäteen. Toisaalta ensimmäiset 6 kk voi asua huonommassakin paikassa, niin saa vuokrahistoriaa ja tutustuu rauhassa eri paikkoihin. Jos vuokraa asunnon pidemmäksi aikaa kerralla niin saa etua myös muihin hakijoihin verrattuna. Samoin jos tarjoaa enemmän kuin mitä ilmoitettu hinta on.

Lapsen kielenkehityksestä ei kannata pitää muuta huolta kuin että suomen kieli pysyy vahvana kotikielenä. Lasten Suomi-kirjallisuutta kannattaa kerätä hyvissä ajoin esim. huuto.netistä tai kirppareilta tulevaa muuttolaatikkoa varten. Kyllä ne lapset oppivat englannin kadehdittavan helposti viimeistään eskarissa. Meillä täällä Sunshine Coastilla toimii suomalaisen seurakunnan perhekerho viikoittain, ja englanninkielisiä playgroupeja löytyy myös alueelta kuin alueelta.

Silppu

MaNi

Moi!

Lapsen kielenkehityksesta saattaa minullakin olla vahan kokemusta.
Ensi alkuun oli niin etta toinen poikamme adoptoitiin Suomeen kaksivuotiaana ja oppi puhumaan Suomea, siis ihan lauseita ja vielapa oikein, kahdessa kuukaudessa. Etuna varmaan oli isoveli joka on hiukka hyperaktiivinen myos puheen suhteen!
Kun muutimme Aasiaan, pojat menivat paikalliseen paivakotiin. Kieli tarttui tosi nopeasti ja vuoden kuluttua puhuivat jo taydellisesti (meilla vanhemmilla vahan vaikeampaa, onneksi pojat toimivat tulkkina).
Myohemmin sitten pojat menivat kansainvaliseen kouluun ja oppivat Englannin kielen.
Nyt kolmen vuoden oleskelun jalkeen puhuvat siis tosi sujuvasti kolmea kielta.
Jos muuttoa ulkomaille suunnittelee, en kantaisi huolta ainakaan lasten kielen kehityksesta!