Perhe Thaimaasta Australiaan

Aloittaja MaNi, kesäkuu 30, 2008, 22:01

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

MaNi

Hei!

Uutena jasenena kyselen jo varmasti monesti kysyttya asiaa..

Olemme Suomalaisperhe, kaksi alakouluikaista lasta ja me vanhemmat, jotka asumme talla hetkella Thaimaassa mutta suunnittelemme lahiaikoina taalta lahtoa.
Olemme taalla asuessamme perustaneet kolme ravintolaa ja pyorittaneet niita.
Nyt siis haaveilemme muutosta Australiaan jos vain saamme viisumiasiat kuntoon. Taalla olemme oppineet siihen etta mikaan ei ole sita milta se nayttaa, eli hermostuttaa valmiiksi kaikki maahanmuuttoasiat!
Viranomaisten toiminta ei kuitenkaan varmaan ole siella niin mielivaltaista kuin taalla, toivottavasti.

Meilla ei siis ole ketaan sponsoria siella. Mies on rakennus-ja ravintola-alan yrittajataustainen, vaimo ravintola-alan ja erityisavustaja-alan taustainen (myos paivahoitoala, ei alan koulutusta). Molemmat 39-vuotiaita ja etsimme vakituista tyota.
Milta kuullostaa mahdollisuudet tyoviisumeihin?
Tassa vaiheessa tuo Brisbane vaikuttaisi kiinnostavalta, mutta tietysti tyon perassa liikutaan.

Jos joillain on antaa vinkkeja siita mita kannattaa tehda tai mahdollisia tyopaikkaehdotuksia taman ikaisille puurtajille, otamme niita mielellamme vastaan!

Kiitos etukateen!
Niina ja Marko

Silppu

Tervetuloa palstalle!

Ekaksi varmaan kannattaa tutustua http://www.immi.gov.au sivuihin tai sitten laittaa sopivia hakusanoja tuohon hakulaatikkoon (permanent, skilled, business, viisumi jne.)

Toivottavasti teillä on edes toisen ammattinimike kaikkein halutuimpien ammattien (MODL) listalla. Jos Niina on esim. ammatiltaan kokki ja on ollut niissä hommissa viimeisen vuoden (tai kolme vuotta muussa "hyvässä" 60 pisteen ammatissa) ja lisäksi osaa erittäin hyvin englantia, niin skilled viisumin saanti voisi olla ehkä mahdollista. Toinen vaihtoehto lienee business viisumi, jolloin pitää sijoittaa isohko summa Australialaiseen bisnekseen tarkoilla reunaehdoilla. Kannattaa lukea tarkasti nuo immin sivut, ja pitää kiirettä, sillä 40-vuotta täytettyään tilanne ainakin skilled viisumissa vaikeutuu.

Silppu

MaNi

Hei!

Kiitos Silppu vastauksesta!

Joo, olemme kayneet kyseisilla sivuilla lueskelemassa, asiaa on siella todella niin paljon kuin vain jaksaa lukea!
Yksi asia viela mika on jaanyt epaselvaksi..
Kirjoitit etta "jos esim. Niina on ammatiltaan kokki ja ollut hommissa viimeisen vuoden TAI kolme vuotta muussa 60 pisteen ammatissa..hmm..tarkoitatko etta pisteita saa myos ammateista mista ei ole tutkintoa/koulutusta? SE on asia mihin en ole loytanyt vastausta.

Kiitos myos etta mainitsit tuosta ika asiasta, jos 40-vuotta on jokseenkin kriittinen, on pistettava vauhtia.
Aika moni lahtija taitaa olla siita nuoremmasta paasta. Jotkut lampiaa hitaammin.

Niina

Silppu

Lainaus käyttäjältä: MaNi - heinäkuu 01, 2008, 19:39
Yksi asia viela mika on jaanyt epaselvaksi..
Kirjoitit etta "jos esim. Niina on ammatiltaan kokki ja ollut hommissa viimeisen vuoden TAI kolme vuotta muussa 60 pisteen ammatissa..hmm..tarkoitatko etta pisteita saa myos ammateista mista ei ole tutkintoa/koulutusta? SE on asia mihin en ole loytanyt vastausta.

Yritin tuossa yhdessä lauseessa ilmaista kaiken oleellisen tiedon, ja siksi asia tuli sekavasti ilmaistua. Ehkä kaikkein ensimmäiseksi kannattaa Skilled viisumiluokassa katsoa mihin luokkaan oma ammattiryhmä kuuluu. Jos ammatti kuuluu 60 pisteen ryhmään niin hyvä, ja jos kuuluu MODL ammattiryhmään niin aina parempi. Aina ei tarvitse olla tutkintoa, mutta sitten joutuu todistamaan ja selostamaan tarkasti työnkuvaa ym. Näin perustellaan se, että hakija on saanut riittävät taidot ammattiin. Tämä tapahtuu hakuprosessin ensimmäisessä ns. assesment-vaiheessa. Joskus se vaadittu työkokemus voi olla useita vuosia, enemmän kuin kolme vuotta (tarkemmat tiedot löytynee oman alan skills assesment instanssista).

Enää nykyisin pisteitä ei voi lukea hyväkseen muusta ammatista kuin missä luokassa on hakemassa.

Tsekkaa tämä pistetestisivu ja saatteko tarvittavat 120 pistettä kasaan:
http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/175/eligibility-applicant.htm

Silppu

MaNi

Moi taas!

Joo, kylla ne pisteet tulee kasaan "helpostikin"..jannitys kohoaa..

Kiitti Silppu,

Niina

Silppu

No worries,

Tervetuloa tänne Ausseihin sitten aikanaan! Ei muuta kuin kasaamaan papereita ja käännättämään ja oikeaksi todistamaan niitä. Siinä sitä puuhaa riittääkin hetkeksi jos toiseksikin, nimimerkillä kokemusta. Pikkutarkkuus ja pitkä pinna on eduksi!

Silppu

MaNi

Hei!

Viela yksi asia mika mietityttaa..
Koitamme sita skilled-viisumia, mutta kasittelyaika on ilmeisesti tosi pitka.
Voiko odotusaikana hakea tavallista turistiviisumia ja matkustella silla?
Sorry, voisin tietty kysya naita embassystakin mutta jos jollain on kokemusta vastaavasta niin olisi mukava kuulla.

Niina

Jaaks

Moi Niina,

Aivan hyvin voitte, niin kauan kun ilmoitatte Aussi viranomaisille milloin olette täällä.
Kaitlin tuossa jo pari viikkoa sitten kirjoitti aiheesta : Niin kauan kuin ilmoittaa Immille että on maassa   8)

MaNi

Kiitos Jaaks!
Luinkin kyseisen viestiketjun lapi.

Silppu

Jos ammattisi on MODL listalla niin käsittelyaika ei välttämättä ole kovin pitkä. Jotkut ammattiryhmät menee jonon ohi.

Täältä voit saada jotain osviittaa viisumin myöntämisajoista: http://www.austimeline.com

Silppu

MaNi

Moi!

Joo, molempien ammatit nayttaisi olevan tuolla MODL-listalla.
Tuo odotusaika on onglelma myos siksi etta 40-vuotis synttarit senkun lahestyy ensi vuonna ja viisumit tanne Thaimaahan menevat umpeen samoihin aikoihin.
Ei huvittaisi raahata perhetta ensi Suomeen.
Suunnittelimme tulevamme  kaymaan siella pain ennenkuin koulut alkavat, niin ehka saisi tyomarkkinoistakin paremman kuvan. Taalta saa lentoja reilulla 300eurolla, ehka siihen pystyy venymaan.

Jaaks

Niina,

Lainaus käyttäjältä: MaNiTuo odotusaika on onglelma myos siksi etta 40-vuotis synttarit senkun lahestyy ensi vuonna

Tarkeata on ika hakemuksen sisaanjattohetkella eli hakemukset sisaan ennenkuin se 40 tulee tayteen niin kaikki on ok.

Silppu

Lainaus käyttäjältä: MaNi - heinäkuu 04, 2008, 10:49
Suunnittelimme tulevamme  kaymaan siella pain ennenkuin koulut alkavat, niin ehka saisi tyomarkkinoistakin paremman kuvan. Taalta saa lentoja reilulla 300eurolla, ehka siihen pystyy venymaan.

Oma mielipiteeni on, että työilmapiiriin tutustumisen kannalta on kannattavampaa satsata aikaa ja rahaa siinä vaiheessa kun viisumi on tuloillaan, niin neuvottelut potentiaalisten työnantajien kanssa on aivan eri pohjalla. MODL listan työpaikkoja löytynee niin paljon että on varaa valita. Toki tämä on hieno maa ja muutoin turistina tänne aina kannattaa tulla. Ihastutte maahan joka tapauksessa. :D

Silppu

MaNi

Hei, kiitos vaan taas viesteista!

Kylla vaan, uskomme ihastuvamme, varsinkin Thaimaan ahdistavan ilmapiirin jalkeen. Ulkomaisena pariskuntana melkoisen hankalaa, etenkin naisena, huh..
Vaikeaa on myos toisella lapsellamme joka on melkoisen tummaihoinen (adoptio), rasismi on todella raakaa, siis luokittelu ihonvarin mukaan on jarjetonta. Tummaihoisella ei ole tulevaisuutta taalla missa vaaleat ovat ainoastaan kauniita ja rikkaita.

Nimimerkki Kyllastynyt

Jukka

Hei "Kyllästynyt",

asuin 2,5 vuotta Bangkok:ssa ja tykkäsin kovin, en kokenut mitään rasimia taikka ahdistavaa ilmapiiriä?

Kyllä mun mielestä Australiassa enemmän rasismia on kuin Thaimaassa...

Jukka

Kaitlin

Heippa ja tervetuloa Dundereihin minunkin puolestani :)

Viisumiviidakko on aikamoinen ja muutama neuvo täältäkin suunnalta.

- Ensin työnarviointi koska sen käsittely kestää jonkin aikaa. Muistakaa mainita jos haluatte MODL pointseja jotta osaavat myös laittaa MODL koodin arviointiin muuten niitä ei saa käsittääkseni
- Kun ylläolevaa käsitellään hoida muut paperit ja käännätykset kuntoon
- Sitten viisumipaprut sisään ONLINE eli sähköisesti käsittelevät ne paljon nopeammin. Kun ne lataa sähköisesti ei tarvitse olla oikeaksi todistettuna enää 1 syyskuuta 2007 jälkeen kunhan ovat väriskannattuja.
- Sitten alatte myymään kaikkea omaisuutta ja odotatte sen 6kk kun mitään ei tapahdu  :nuttu:
- Jossain välissä jos näyttää että viisumien käsittely etenee ja haluaa itse nopeutta omalta osaltaan voi tehdä terveystarkastukset (tietyt lääkärit joka maassa ei siis kuka tahansa lekuri) ja lähettää ne etukäteen käsiteltäväksi. Toisaalta meillä niiden käsittely kesti vain pari viikkoa.
- Suomen poliisilaput saa parissa päivässä, mutta muualla voi kestää pitempään joten tilaa ajoissa jos olet asunut ulkomailla.
- Relax ja odota sekä hermoile loppuaika että joko :D:D

Meidän hakemus on pistetty sisälle 21 joulukuuta 2007 ja vasta nyt on otettu käsittelyyn joulukuun alkupuolen hakemuksia, mutta käsittääkseni normaalisti sen ei pitäisi kestää näin kauan. Hyvän kuvan käsittelyajoista saa täältä http://www.beupdate.co.uk/ oikealta kun klikkaa kuukausia niin näkee missä vaiheessa suunnilleen käsittelyt menee.

Ei muuta kuin onnea ja kyselehän lisää mutta tuossa nyt pääperiaatteet miten itse tekisin nyt jos toisin voisin tehdä :D

Kati

MaNi

Moi Kati!

Kiitti vaan neuvoista.
Nyt alkaa pikkuhiljaa aukenemaan tuo hakuprosessi.
Mies tuolla vaantaa tyonkuvausta,laitan taas kyselyja jos tulee pahoja ongelmia.
Kylla tassa tosissaan yritetaan vaikka uskomattomalta tyomaaralta tuntuu.

Niina