Suomalaiset elokuvat Australiassa

Aloittaja Finni, lokakuu 30, 2002, 16:28

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Raiwå

Tästä asiasta on keskusteltu ennekin muilla areenoilla.
Syy siihen että näemme skeidaa tavaraa suomesta täällä on !!!!
SBS
Aivan sama syy kuin esim: vaatetusliikkeet.
Sisäänostajat on ne jotka päättä mitä tänä vuonna myydään.
Vaikuttaminen siihen mitä he ostavat tai hankkivat kuuluu kuluttajalle.
Eli kirjettä väsäämään SBS:lle ja antamaan palan omasta mielestään.

Onnea :cool:
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Finni

Mikä ihme siinä on ettei suomesta voida lähettää mitään kunnollista SBS kanavalle esitettäväksi. Ruotsalaisilla näyttää riittävän hyviä elokuvia täällä näytettäväksi ihan tungokseen asti. Noista suomalaista elokuvista mitä täällä on esitetty saa sen käsityksen että kaikki suomalaiset on täysiä tomppeleita ja rämpii jossain kyntöpellolla musta puku päällä. Olisi se jo pelkästään suomikuvan kannalta hyvä että näytettäisi nuo surkeat elokuvat vaikka vain noissa elokuvakriitikkojen viini-illoissa, jossa ne voisi kelailla niitä edes takaisin. Suomessa on tehty viimeaikoina ihan hyviäkin elokuvia tarvitseeko sitä Jurkka kuvaa niin hirveästi tänne maailmalle levittää, ei se ihan niin makeeta ole.

[Editoitu 29/10/02 by Finni]

pm69770

Oletteko muuten nähneet "Mies vailla menneisyyttä"? Suomalaisilla elokuvantekijöillä tuntuu itsellään olla kova tarve oman pesän likaamiseen, varsinkin Aki Kaurismäellä. Elokuvasta saa sen käsityksen, että Suomessa asutaan ihan yleisesti tavarakonteissa...

T. Pete:nuttu:
Pete

Raiwå

PeeÄm :??

Laitappas tuonne hakulaatikkoon sen elokuvan nimi :)

Voit yllättyä.

Ja itse täällä Sydneyssä kuvaa katsomassa käyneenä, voin vannoa elokuvan teeman nimeen.

Pelastusarmeija tekee korvaamatonta työtä.
Oli se Suomessa, tai missävaan muualla.

Joten voisinko olla ehkä eri mieltä kanssasi ?





:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Raiwo :coolh

Ma luulen kylla nyt, etta se hakulaatikko ei toimi:??:??:??

Itse yritin ja se toimi, mutta ehka ei ulkomaille :??:??

Tai onko se vaan liian vaikea :??:??

Tony

Älkääs nyt, Petehän puhuu ihan asiaa :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

:)Tony

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja pm69770
... Elokuvasta saa sen käsityksen, että Suomessa asutaan ihan yleisesti tavarakonteissa...

Noh, melko erikoisen kuvan voi saada vaikkapa amerikkalaisestakin yhteiskunnasta, jos kaikkiin sieltä tuleviin ja tapahtumissaan sinne sijoittuviin elokuviin on uskominen. Tokkopa noita elokuvien miljöökuvauksia kukaan muunmaalainenkaan ainakaan ainoana totuutena pitää.


Elokuvan ystävien älyyn luottaa
Jouni
Canberra

Tony

Ihminen joka ei ole juuri naapurikuntaa kauempana käynyt , saatika sitten Jenkkilässä reissannut, on juuri sellainen, joka muodostaa maailmankuvansa tiedotusvälineiden kautta, ja tämä tapahtuu täysin alitajuntaisesti.

Suomessakin on kymmenien vuosien ajan tullut telkkarista Amerikan kulttuuria tuntitolkulla päivästä toiseen. Faktat ja fiktiot sekoittuvat niin helposti keskenään :(:(

:)Tony

Timo

Todella kauheeta :mad: että joku mielipuoli saa vapaasti riehua ja mollata rakasta isänmaataan  :mad:  Eiköhän pistetä addressi pystyyn ja vaadita Suomeen Valtiollista sensuurikomiteaa vähän katsomaan päälle ja käyttelemään saksia,  näyttämään näille pitkätukille taiteilijoille, juopoille ja tupakanpolttajille, mitä Suomesta saa näyttää ulkomailla ja mitä ei.

Suomisen perheen rehtiys ja isänmaallisuus kunniaan ja ohjenuoraksi myös kaikille elokuvantekijöille.  Kaikki huithapelit ja muut taiteilijat  kaltereiden taakse. vaan. Eiköhän riittävän kovat rangaistukset opeta olemaan toista kertaa  purematta ruokkivaa kättä :)

Ja ajatelkaa nyt esimerkiksi mitä hallaa Levottomat on jo tehnyt nuorille suomalaisille mieslääkäreille ???  Noista ambulanssikuskeista ei tietysti niin väliä ;)


P.S.
Niin, vielä noin kuukausi ennen kuin tuo leffa tulee tänne Tuppukylään. Pitääpä jättää lippu ostamatta näytökseen ja sen sijaan asettua istumaan kadulle teatterin ulkopuolelle ison keräyslippaan ja suomenlipun kanssa :D :D

Timo

Mette :)

sori, että huomasin vasta nyt. Mulle kun tulee U2U.ta niin harvoin, etten ole vieläkään oppinut katsomaan ruudun oikeaan ylälaitaan.  Nyt nyt siellä on sulle vastaus  :D

Urul

Timo :D

Levottomat-elokuvaa esitellyt SBS:n kriitikkohan oli kovin kiinnostunut tietämään missä Arin suosima baari sijaitsee.Usko pois,on sillä jo lentolippu Suomeen ostettuna.

Timo

Urul :D

Onkohan sille kukaan kertonut, että baari on Turuus ?  Ettei vain eksyisi vahingossa Helsinkiin, jonka baareissa ainkaan minulle ei kukaan ole koskaan ehdotellut  sitä mitä se nainen Arille :D

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja Tony
Ihminen joka ei ole juuri naapurikuntaa kauempana käynyt , saatika sitten Jenkkilässä reissannut, on juuri sellainen, joka muodostaa maailmankuvansa tiedotusvälineiden kautta, ja tämä tapahtuu täysin alitajuntaisesti.

Enpä usko, että tällaisten paikoilleen juuttuneiden ihmisten väärällä/huonolla kuvalla Suomesta on Suomelle juurikaan merkitystä suuntaan tai toiseen.


Omalta osaltaan "oikeaa" Suomi-kuvaa markkinoiva
Jouni
Canberra

pm69770

Suomalaisten elokuvien synkkyys, nakuilu, ryyppääminen, tappelu ja köyhyys on ainakin ruotsalaiset saaneet vakaasti uskomaan siihen kuvaan, minkä nämä elokuvat antavat. Itse Ruotsissa asuneena jouduin joskus tyhmänä selittämään, että kyllä, asumme myös kaupungeissa ja kyllä, meillä on pankkiautomaatit, MC Donald'sit ja muut turhyydet. (Pankkiautomaatin toimintaa demonstroi eräs ruotsalainen minulle näin:"Tässä on tällainen taikakortti, se työnnetään seinään, ja seinästä tulee rahaa". Pahinta oli, että kaveri oli tosissaan.  Mikä sitten on paljon kauempana asuvien saama käsitys Suomesta.  (Meillä suomalaisilla kun on niin heikko itsetunto, että meille on tärkeätä se mitä muut meistä ajattelevat.):(

Uuno Turhapuro-elokuvat ovat mielestäni itse asiassa suomalaisten elokuvien parhainta antia. Ainoa vika niissä on, että ne on niin moneen kertaan nähnyt. Näytäpäs Uunoleffa australialaiselle ystävällesi, niin veikkaanpa, että pula-ajan vitsit nakkimakkaroiden haistelusta lasin läpi ja yläkerran ukon hermostuttaminen ryynimakkaran tuoksulla eivät aukea. Suomalaiset taitavatkin tehdä näitä elokuvia ensisijaisesti itselleen eikä kansainväliseen levitykseen.:??

T. Pete

P.S. Miten käyttäjätunnuksen voi vaihtaa?
Pete

Jaaks

pm????

Menepa kayttajapaneeliin ja editoi profiilia:D:D

mette

Pete :D

Suomalaisen ystäväni aussimies on ihastunut noihin Uuno Turhapuro-kuviin. Hän , entinen taikuri, showmies(hey hey it´s saturdayssakin vieraillut) tykkää kovasti Uunon hahmosta. Suomessakin on käynyt ja tietää, ettei siellä tuollaisia "Uunoja "oikeasti ole :D

Mitä tulee suomalaisten itsetuntoon niin en olisi sitä mieltä, että se olisi niin heikkoa mitä yleisesti puhutaan.

Jaaks

Mette :D

Olen kanssasi taysin samaa mielta :D

Se niinsanottu heikko itsetunto on vain niilla muutamilla harvoilla joilla sita ei ehka koskaan olutkaan :??:?? ja sitten vaan yrittavat laittaa sita koko kansakunnan murheeksi  :??:??:??

jounij

Niinpä niin. Minun pointtini on koko ajan ollut (vaikken ole sitä kovin selvästi yrittänytkään tuoda esille), että minua ei haittaa pätkääkään, jos muunmaalaisilla on suomalaisista totuutta vastaamaton kuva. Kyllä se siitä ajan myötä pikkuhiljaa ajan- ja totuudenmukaistuu, kun ihmisiin ensin herätetään kiinnostus Suomea kohtaan. Tuollaisen kiinnostuksen herättää joissakin yksilöissä Aki Kaurismäen elokuvat ja joissakin toisissa joku muu seikka. Kolmansissa yksilöissä kiinnostus ei herää lainkaan - ja entäs sitten?

Tässä taannoin muuan australiansuomalainen henkilö väitti ääneen minun kuullen (epäilemättä kärjistetysti, mutta kuitenkin totta toinen puoli), ettei kukaan hänen tuntemansa australialainen haluaisi matkustaa Suomeen. Hän oli aidosti ihmeissään, kun - totuuden mukaisesti - kerroin omalta osaltani "markkinoineeni" Suomea sen verran hyvin, että olen saanut jo kolme kolleegaani matkustamaan Suomeen tutustumismatkalle. Hyvin moni muu olisi aidosti innokas lähtemään tutustumismatkalle, kun vain saisi talous- ja muut asiat klikkaamaan.

Edelleen uskon, että "väritettyäkin totuutta" Suomesta esittävät  elokuvat lisäävät ihmisten kiinnostusta synnyinmaatamme kohtaan sen verran, että jossain vaiheessa nämä syntyneet luulokuvatkin poistuvat.


Itsetuntoa täynnä
Jouni
Canberra

Raiwå

Jouni :)

Jääkiekon MM 1995,Teemu Selänne, Ari Tikkanen, Jar Kurri, Saku Koivu.
 Formula 1 MM 82,98-99,Keke Rosberg, Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen,
Ralli MM 12-15 kertaa,  Marcus Gronholm, Tommi Mäkinen, Rauno Aaltonen, Ari Vatanen,
Lasse Viren, Hanoi rocks, Darude, Leningrad cowboys,
Valmet, Wärtsilä, NOKIA!!!  
Ja olikos siellä vielä Arsi Harjukin??

Ja ei saa unohtaa meidän ikiomaa Iskateeria :)


Siinä on väriteltyä totuutta kerrakseen ??

Siinä sitä riittää ummikoille ihmettelemistä näin aluksi ???




:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

jounij

Tasan tarkalleen, Raivo! Ei suomalaisilla ole mitään häpeämistä vaikkei (vielä?) ollakaan kriketin maailmanmestareita. Ja, heh, jos joku haluaa Aki K:n leffojen näkemisen perusteella lähettää Suomeen köyhäinapua, niin ei se ainakaan minua haittaa. Kyllä siellä varmaan joku tarvitsijakin on, vaikkei rahtikontissa asuisikaan...


Akin leffoja yhä diggaa
Jouni
Canberra

Jaaks

Raiwo :coolh

Eiks sinun nyt jo tarvitsisi aloittaa se "konttijunkkareitten' oma palsta :??:??:??

Muuten taysin Jounin ja Raiwon mielipiteisiin yhtyen kohta kesaisesta Brisbanesta  
Jaaks :XXXX

Tony

Raivo,

Sä unohdit listastasi Aki-Petterin:o

Onhan se kertaus opintojen äiti, ja näin runsaat puoli vuotta foorumiin kirjoittaneena on tullut todettua, että paljolti samoja asioita käsitellään aina uudestaan ja uudestaan, mutta että tämäkin aihe pulpahtaa parin kuukauden tauon jälkeen taas esille.

Niin, mitäpä asiasta vielä sanoisi, jotten toistaisi jo aiemmin käyttämiäni ilmaisuja.:??.

Ihmisten ajattelutavasta vielä sen verran, että 20 vuotta Helsingissä asuneena ja nyt saman verran maaseudulla vietettyä, on pakko todeta, että vaikka maalla onkin rauhallista, edullista ja mukavaa asua, niin täällä ihmisten maailmankuva on juuri sellainen, minkä media on saanut aikaan. Kun ei ole uskallusta eikä välttämättä edes haluakaan lähteä merta edemmäs katsastamaan muita kulttuureja, niin maailmankuva muodostuu väkisinkin tiedotusvälineiden kautta.

Onko sillä sitten mitään väliä mitä meistä maailmalla ajatellaan, tai kääntäen asian niin, että mitä me suomalaiset muusta maailmasta tiedämme esim. islamin uskoisista, joista uutiset kertovat päivittäin ja amerikkalaiset elokuvatkin niin ystävällismielisesti kuvaavat. Jos kävisin kysymässä paikallisessa kuppilassamme ihmisten mielikuvaa tästä suuresta maailmanuskonnosta ja sen harjoittajista, niin tuskin tarvitsee edes sanoa minkälaisen vastauksen saisin. Ja tämän saman kysymyksen voisi esittää vaikka Whoop Whoopin (tai miten se nyt kirjoitetaankaan) Hotellissa, ja vastaus olisi sama. Paikkakuntien samankaltaisuus selittyy sillä, että itse asun Juupajoella, joka on tietääkseni edellä mainitun Aussipaikan suomalainen vastine:D:D. Ja ajatelkaas, että promillen murto-osan suuruinen osa noista islamin uskoisista muokkaa koko maailman, tai ainakin läntisen, mielikuvaa niinkin suuresta ihmismäärästä ja lukuisista kansakunnista. Sillä miten asioita käsitellään mediassa on todellakin merkityksensä. Ja kuten jo aiemmin sanoin, niin ihmiset eivät osaa tehdä eroa todellisen ja tarun välillä, ja se on fakta.

Haluaisin uskoa ihmisen kykyyn suodattaa näkemänsä viihdemaailman tuotos, mutta valitettavasti olen realisti asian suhteen ja tiedän, ettei asianlaita ole näin, eikä tule koskaan olemaankaan.
Media tulee aina muokkaamaan mielipiteitämme, vaikkemme sitä itse tahtoisikaan.

:)Tony

..ttu, mähän en ainakaan mee mihinkään ähläm sähläm maahan, eihän Autsralia oo sellanen:??:??

Ja kuten Mette ja Jaaks asian jo ilmaisivatkin, on tämä suomalaisten huono itsetunto todellinen myytti, jonka jatkuvuudesta huolehtii suomalainen media rummuttamalla asiasta tuutintäydeltä, jolloin ihmisetkin alkavat uskoa asian olevan näin.
Se on aika pirullinen kierre, jota itse ainakin yritän katkaista omilla toiminnoillani ja puheillani, ja tehdä niin kuin Jouni, eli kertoa Suomesta niitä positiivisiakin asioita, jotka luovat myönteistä Suomi-kuvaa.

Amen

mette

Raivo :D

Onpa miehinen lista!!! Miehistään Suomi siis tunnetaan! Mitäs niistä joulupukin muoreista ja Hanna-Mareista...

Tonylle nuhteita, että muisti Aki-Petterin, mutta ei Kirsti Paakkasta & Marimekkoa :D

Jaaks

Mette :D

Oletko nahnyt tuon "Mina ja Morrison" elokuvan :??:??

Tassa pieni juttu paivan Iltasanomista kolmannen "Levottomat" elokuvan julkaisusta:


"Naisen seksiriippuvuus on tabu
 
 Levottomat 3 -elokuvan ohjaaja Minna Virtanen nostaa esiin aran aiheen: naisen seksiriippuvuuden.

- Seksiriippuvuus voi olla ahdistuksen uusi oire. Se on ehkä yleisempää kuin luullaan, hän sanoo.

Tammikuussa ensi-iltansa saava Levottomat-trilogian päätös on Minnan esikoiselokuva. Aiemmin hän on ohjannut draamasarjoja, kuten Paholaisen tytär, Maria Kallio ja Kylmäverisesti sinun.

Tulevalla syys- ja kevätkaudella MTV3-kanavalla nähdään Minnan ohjaama "miestrilogia" Kaunis mies, Ihana mies ja Rikas mies.

Jokaisessa Levottomat-elokuvassa (Levottomat sekä Minä ja Morrison ) on kuvattu itseään etsivien nuorten aikuisten elämää. Levottomat 3 kertoo päähenkilö Jonnan (Mi Grönlund) seksiriippuvuudesta.

- Ihannoidun sinkkuelämän taakse on helppo peittää kasa ihmissuhdeongelmia, sen huomaa kun keskustelee ihmisten kanssa, Minna naurahtaa."

Tony

Mette:D

Eihän kukaan ole väittänyt Aki-Petterin olevan mies:??

Marimekon mahtinaisessa sen sijaan on rutkasti enemmän testosteroinia, kuin tässä Aravirran kestolellikissä konsanaan.

:)Tony

Raiwå

Mette :)

Tiina Lillak, Marja-Liisa Kirvesniemi, Kike Elomaa, Armi Kuusela, Kata Kärkkäinen, Linda Lampenius, Elizabeth Rehn, Tarja Halonen, Suomineito, JNE JNE JNE


Ja kaikkia tyttöjä Freestyle aerobics MM kisoista en edes naamavärkiltä muista enään. :)


Toivottavasti itsekäs heterofobinen tapani raportoida kuuluisista suomalaisista, ei suututtanut sinua kovin ???




:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Excuse me, mutta onks nama nyt sitten "Suomalaiset Elokuvat Australiassa" :??:??:??

Raiwo :coolh voisitko aloittaa taas uuden aiheen :??  Nimen saat keksia itse :D

Raiwå

Jaaks :??

Vähän niinku toi Sääkanavalla käyty hampurilaiskeskusteluko ?? :)

Mites olis aiheehdotuksena; Metteä suututtavat Heterofobiset luokittelut Suosituissa Suomalaisissa :)



:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Raiwo :coolh

Siksihan sina juuri siirsitkin sen oikean aiheen alle :D:D

Mites olis sitten vaikka "Heterofobiset kauhunhetket" :??:??  eli kun miehia ei verrata naisiin tai painvastoin :??:??

riaapa

Suomalaisten itsetunnosta ja sen tallaamisesta...

Tulin eilen Seutulan (siis Helsinki-Vantaan) läpi, ja ensimmäisenä mainoksena koneesta noustuani näin jonkun puhelinyhtiön "WELCOME TO FINLAND -THE OTHER SIDE OF THE WORLD"... pikkusen mietitytti että mikähän idea on mainostoimistolla ollut (epäilemättä jokin idea sentään...?) kun noin eristetään Suomi muusta maailmasta. Emme kuitenkaan jääneet sitä sen pitempään pohtimaan, mutta pisti vaan silmään.

Riina.
Riina

Jaaks

Riina :D

Kerro, mika puhelinyhtio :??
niin laitetaan heti kysely mita he tarkoittavat :??:??

pm69770

Kyseessä oli interaktiivinen vitsi. Kohderyhmänä muualta(toiselta puolelta maapalloa) tullut matkaaja. Nähdessään viestin tämä kokee mainoksen puhuvan juuri hänelle. Ehkäpä hän käyttääkin sitten ko puhelinyhtiön palveluja kännykässään sen jälkeen.

Tämä oli puhdas arvaus...:?? :)) :XXXX
Pete

riaapa

Pete,

Juuri tuolta kantilta mekin sitä ensin mietimme, mutta millainen osuus Helsinki-Vantaan lentomatkustajista on oikeasti eteläiseltä pallonpuoliskolta? Arvelisin että suurin osa mainoksen näkevistä on kuitenkin Euroopan maista, joten siksi tulee mieleen että tässä turhan päiten luodaan etäisyyttä Suomen ja "muun maailman" välille. Jonkunlainen vitsi kai sen täytyi olla, mutta ei oikein uponnut meihin...

Jaaks,

en muista tarkalleen mikä puhelinyhtiö, koska en ollut siitä ennen kuullut. Mielestäni alakulmassa luki pienellä myös Finnet, eli oiskohan ollut joku heidän alainen mobiilioperaattorinsa?? Niitä kun alkaa olla niin monta, että menee pieni pää ihan sekaisin... :o Nimi ei kuitenkaan ollut erityisen onnistunut, joku sekoitus kirjaimia ja numeroita...

Riina.

(Niin, ja tällähän ei ole taaskaan mitään tekemistä suomalaisten elokuvien kanssa... Mette jo yritti ohjata keskustelun takaisin leffoihin, mutta... sori.)
Riina

tv56550

Älkää toverit murehtiko! Suomalaiset ovat aivan liian neuroottisia siitä, minkälaisia käsityksiä muilla on Suomesta. Hitonko väliä! Jos joku sivistymätön aussi ei osaa katsoa elokuvaa elokuvana niin olkoon niin. Valloittakaamme me härmäläiset sillä aikaa maailmaa! :XXXX

mette

Raivo :D

Entäs" Great White Shark "Greg Norman :??

Aussitkin mieluusti omivat Russell Growen omakseen, vaikka hän on syntynyt in New Zealand :o

Raiwå

Mette :)


Emmehän me voi sitä tehdä :)

Vaikka uutinen on vanha, ei se ole muuttunut 25v uran aikana.
Norman ei mene suomeen viettämään mökkikesää?
Eikä ottamaan osaa nuorten golfareiden uralle ohjauksessa.

Mutta kyllä hän siellä näyttäytyy, jos rahaa vain tarpeeksi on tarjolla.

Ja tämä repliikki on tarkoitettu olemaan SARKASTINEN.

Eli emmeköhän jätä Normannin Suurten Suomalaisten listalta pois ?



:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

pm69770

Ei ehkä oikea paikka tälle, mutta laitan kumminkin, koska on puhuttu ulkomaalaisten saamasta Suomi-kuvasta.

Tämä linkki tuli Aamulehden kylkiäisenä olevalla Mannerheim-CD:llä : http://virtual.finland.fi    Siis todella paljon asiallista tietoa Suomesta. Mm historiaa jne jne.Kelpaa kavereille näyttää. Luulenpa vaan, että useimmat täällä jo tietävät ko nettisivun...:XXXX

[Edited on 10/9/03 by raivo]
Pete

Timo

Tässä eräänä päivänä vierailin paikallisessa yleisessä kirjastossa. Tutkailin sieltä saatavaa Suomi-kuvaa. Löytyi 27 suomenkielistä kirjaa, vertailukohdaksi sanottakoon, että oli 8 ruotsinkielistä ja 3 venäjänkielistä. Nimikkeet olivat täysin outoja, jotain Harlekiiini-sarjaa ja käännettyjä dekkareita 1970- ja 1980-luvuilta. Ei näkynyt Waltaria, ei Salamaa, ei Paasilinnaa, ei Vittulajänkää, ei edes Joenpeltoa tai Hietamiestä :(

Sitten video-osastolla sattui silmään "Video visit to Finland -kasetti". Sen tietysti  lainasin. Paljastui 1980-luvulla jenkkien tekemäksi. Kerrottiin Suomen väljyydestä, sijainnista idän ja lännen välissä Neuvostoliiton naapurissa, a, oletettua lämpimämmästä ilmastosta. Soitettiin säkkijärven polkkaa. Ainoat ihmiset haastateltavien lisäksi olivat kameralle vilkuttavia lapsia ja kuvaajien mukana matkustavia kameralle vilkuttavia jenkkituristeja. Ei mainittu sanaakaan Marimekosta, mutta Anne Pohtamokin todisti muodin edistyksellisyydestä ja näytettiin Annikki Karvista ja hänen luomuksiaan. Erityisesti korostettiin sitä, että turkikset ovat tärkeä osa Suomen vaateteollisuutta ja vientiä!  Ei kuitenkaan käyty kuvaamassa tarhalla - vielä tuohon aikaan. Kehuttiin että Suomi on korkean teknologian maa ja esimerkkinä kuvattiin tuotantolinjaa Saab-Valmetin tehtaalla. Toki käytiin Alvar Aallon museossa Jyväskylässä ja näytettiin niitä jakkaroita. Toli käytiin myös Joulupukin pajalla Rovaniemellä ja Savonlinnan Oopperajuhlilla.
Taitaapa tuo Suomi-kuva säilyä täällä vielä seuraavatkin 20 vuotta :)

Jaaks

Timo :D

Loysit sentaan jotain Suomalaista Townsvillen kirjastosta :??

T/villessa on ehka n. 145.000 asukasta, jos laskee mukaan Thuringowan (n 51.000) eli siis Suomen olosuhteissa noin Turun (174.000) ja Oulun  (124.000) valissa.

http://www.stat.fi/tk/tp/tasku/taskue_vaesto.html

Kuinkas paljon Australiaa kasittelevaa todellista materiaalia (kirjoja ja videoita) loydat Turun tai Oulun kaupungin kirjastosta :??:??:??

[Edited on 16/9/03 by Jaaks]

Timo

Jaaks :D
Kirjastotkin ovat tässä maassa korostetun monikulttuurisia. Ne haluavat tarjota jokaiselle edes jotakin. Sitäpaitsi
tuo kirjasto, jossa kävin oli vain yksi neljästä sivukirjastosta. Pääkirjasto on vielä tarkistamatta. Kuulin, että siellä olisi enemmän. Sinne on vasta hankittu muutama suomenkielinen kasettikirja, koska yksi suomalainen asiakas niitä tarvitsi ja häntä avustava  suomalaisjuurinen community worker sattuu olemaan hyvin avulias ja aktiivinen.  

Tuohon videon kuvaukseen vielä lisään, että tietysti siinä istuttiin uimapuvut päällä saunassa.