Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Asuminen - eläminen => Aiheen aloitti: Raiwå - lokakuu 30, 2002, 16:28

Otsikko: Suomalaiset elokuvat Australiassa
Kirjoitti: Raiwå - lokakuu 30, 2002, 16:28
Tästä asiasta on keskusteltu ennekin muilla areenoilla.
Syy siihen että näemme skeidaa tavaraa suomesta täällä on !!!!
SBS
Aivan sama syy kuin esim: vaatetusliikkeet.
Sisäänostajat on ne jotka päättä mitä tänä vuonna myydään.
Vaikuttaminen siihen mitä he ostavat tai hankkivat kuuluu kuluttajalle.
Eli kirjettä väsäämään SBS:lle ja antamaan palan omasta mielestään.

Onnea :cool:
Otsikko: Suomalaiset elokuvat Australiassa
Kirjoitti: Finni - lokakuu 29, 2002, 21:22
Mikä ihme siinä on ettei suomesta voida lähettää mitään kunnollista SBS kanavalle esitettäväksi. Ruotsalaisilla näyttää riittävän hyviä elokuvia täällä näytettäväksi ihan tungokseen asti. Noista suomalaista elokuvista mitä täällä on esitetty saa sen käsityksen että kaikki suomalaiset on täysiä tomppeleita ja rämpii jossain kyntöpellolla musta puku päällä. Olisi se jo pelkästään suomikuvan kannalta hyvä että näytettäisi nuo surkeat elokuvat vaikka vain noissa elokuvakriitikkojen viini-illoissa, jossa ne voisi kelailla niitä edes takaisin. Suomessa on tehty viimeaikoina ihan hyviäkin elokuvia tarvitseeko sitä Jurkka kuvaa niin hirveästi tänne maailmalle levittää, ei se ihan niin makeeta ole.

[Editoitu 29/10/02 by Finni]
Otsikko:
Kirjoitti: pm69770 - elokuu 25, 2003, 19:44
Oletteko muuten nähneet "Mies vailla menneisyyttä"? Suomalaisilla elokuvantekijöillä tuntuu itsellään olla kova tarve oman pesän likaamiseen, varsinkin Aki Kaurismäellä. Elokuvasta saa sen käsityksen, että Suomessa asutaan ihan yleisesti tavarakonteissa...

T. Pete:nuttu:
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - elokuu 25, 2003, 19:54
PeeÄm :??

Laitappas tuonne hakulaatikkoon sen elokuvan nimi :)

Voit yllättyä.

Ja itse täällä Sydneyssä kuvaa katsomassa käyneenä, voin vannoa elokuvan teeman nimeen.

Pelastusarmeija tekee korvaamatonta työtä.
Oli se Suomessa, tai missävaan muualla.

Joten voisinko olla ehkä eri mieltä kanssasi ?





:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 25, 2003, 20:44
Raiwo :coolh

Ma luulen kylla nyt, etta se hakulaatikko ei toimi:??:??:??

Itse yritin ja se toimi, mutta ehka ei ulkomaille :??:??

Tai onko se vaan liian vaikea :??:??
Otsikko:
Kirjoitti: Tony - elokuu 25, 2003, 23:52
Älkääs nyt, Petehän puhuu ihan asiaa :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

:)Tony
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - elokuu 26, 2003, 08:19
LainaaAlkuperäinen postittaja pm69770
... Elokuvasta saa sen käsityksen, että Suomessa asutaan ihan yleisesti tavarakonteissa...

Noh, melko erikoisen kuvan voi saada vaikkapa amerikkalaisestakin yhteiskunnasta, jos kaikkiin sieltä tuleviin ja tapahtumissaan sinne sijoittuviin elokuviin on uskominen. Tokkopa noita elokuvien miljöökuvauksia kukaan muunmaalainenkaan ainakaan ainoana totuutena pitää.


Elokuvan ystävien älyyn luottaa
Otsikko:
Kirjoitti: Tony - elokuu 26, 2003, 15:15
Ihminen joka ei ole juuri naapurikuntaa kauempana käynyt , saatika sitten Jenkkilässä reissannut, on juuri sellainen, joka muodostaa maailmankuvansa tiedotusvälineiden kautta, ja tämä tapahtuu täysin alitajuntaisesti.

Suomessakin on kymmenien vuosien ajan tullut telkkarista Amerikan kulttuuria tuntitolkulla päivästä toiseen. Faktat ja fiktiot sekoittuvat niin helposti keskenään :(:(

:)Tony
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - elokuu 26, 2003, 16:19
Todella kauheeta :mad: että joku mielipuoli saa vapaasti riehua ja mollata rakasta isänmaataan  :mad:  Eiköhän pistetä addressi pystyyn ja vaadita Suomeen Valtiollista sensuurikomiteaa vähän katsomaan päälle ja käyttelemään saksia,  näyttämään näille pitkätukille taiteilijoille, juopoille ja tupakanpolttajille, mitä Suomesta saa näyttää ulkomailla ja mitä ei.

Suomisen perheen rehtiys ja isänmaallisuus kunniaan ja ohjenuoraksi myös kaikille elokuvantekijöille.  Kaikki huithapelit ja muut taiteilijat  kaltereiden taakse. vaan. Eiköhän riittävän kovat rangaistukset opeta olemaan toista kertaa  purematta ruokkivaa kättä :)

Ja ajatelkaa nyt esimerkiksi mitä hallaa Levottomat on jo tehnyt nuorille suomalaisille mieslääkäreille ???  Noista ambulanssikuskeista ei tietysti niin väliä ;)


P.S.
Niin, vielä noin kuukausi ennen kuin tuo leffa tulee tänne Tuppukylään. Pitääpä jättää lippu ostamatta näytökseen ja sen sijaan asettua istumaan kadulle teatterin ulkopuolelle ison keräyslippaan ja suomenlipun kanssa :D :D
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - elokuu 26, 2003, 16:41
Mette :)

sori, että huomasin vasta nyt. Mulle kun tulee U2U.ta niin harvoin, etten ole vieläkään oppinut katsomaan ruudun oikeaan ylälaitaan.  Nyt nyt siellä on sulle vastaus  :D
Otsikko:
Kirjoitti: Urul - elokuu 26, 2003, 17:03
Timo :D

Levottomat-elokuvaa esitellyt SBS:n kriitikkohan oli kovin kiinnostunut tietämään missä Arin suosima baari sijaitsee.Usko pois,on sillä jo lentolippu Suomeen ostettuna.
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - elokuu 26, 2003, 17:06
Urul :D

Onkohan sille kukaan kertonut, että baari on Turuus ?  Ettei vain eksyisi vahingossa Helsinkiin, jonka baareissa ainkaan minulle ei kukaan ole koskaan ehdotellut  sitä mitä se nainen Arille :D
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - elokuu 26, 2003, 17:10
LainaaAlkuperäinen postittaja Tony
Ihminen joka ei ole juuri naapurikuntaa kauempana käynyt , saatika sitten Jenkkilässä reissannut, on juuri sellainen, joka muodostaa maailmankuvansa tiedotusvälineiden kautta, ja tämä tapahtuu täysin alitajuntaisesti.

Enpä usko, että tällaisten paikoilleen juuttuneiden ihmisten väärällä/huonolla kuvalla Suomesta on Suomelle juurikaan merkitystä suuntaan tai toiseen.


Omalta osaltaan "oikeaa" Suomi-kuvaa markkinoiva
Otsikko:
Kirjoitti: pm69770 - elokuu 26, 2003, 17:55
Suomalaisten elokuvien synkkyys, nakuilu, ryyppääminen, tappelu ja köyhyys on ainakin ruotsalaiset saaneet vakaasti uskomaan siihen kuvaan, minkä nämä elokuvat antavat. Itse Ruotsissa asuneena jouduin joskus tyhmänä selittämään, että kyllä, asumme myös kaupungeissa ja kyllä, meillä on pankkiautomaatit, MC Donald'sit ja muut turhyydet. (Pankkiautomaatin toimintaa demonstroi eräs ruotsalainen minulle näin:"Tässä on tällainen taikakortti, se työnnetään seinään, ja seinästä tulee rahaa". Pahinta oli, että kaveri oli tosissaan.  Mikä sitten on paljon kauempana asuvien saama käsitys Suomesta.  (Meillä suomalaisilla kun on niin heikko itsetunto, että meille on tärkeätä se mitä muut meistä ajattelevat.):(

Uuno Turhapuro-elokuvat ovat mielestäni itse asiassa suomalaisten elokuvien parhainta antia. Ainoa vika niissä on, että ne on niin moneen kertaan nähnyt. Näytäpäs Uunoleffa australialaiselle ystävällesi, niin veikkaanpa, että pula-ajan vitsit nakkimakkaroiden haistelusta lasin läpi ja yläkerran ukon hermostuttaminen ryynimakkaran tuoksulla eivät aukea. Suomalaiset taitavatkin tehdä näitä elokuvia ensisijaisesti itselleen eikä kansainväliseen levitykseen.:??

T. Pete

P.S. Miten käyttäjätunnuksen voi vaihtaa?
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 26, 2003, 18:39
pm????

Menepa kayttajapaneeliin ja editoi profiilia:D:D
Otsikko:
Kirjoitti: mette - elokuu 26, 2003, 18:41
Pete :D

Suomalaisen ystäväni aussimies on ihastunut noihin Uuno Turhapuro-kuviin. Hän , entinen taikuri, showmies(hey hey it´s saturdayssakin vieraillut) tykkää kovasti Uunon hahmosta. Suomessakin on käynyt ja tietää, ettei siellä tuollaisia "Uunoja "oikeasti ole :D

Mitä tulee suomalaisten itsetuntoon niin en olisi sitä mieltä, että se olisi niin heikkoa mitä yleisesti puhutaan.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 26, 2003, 18:45
Mette :D

Olen kanssasi taysin samaa mielta :D

Se niinsanottu heikko itsetunto on vain niilla muutamilla harvoilla joilla sita ei ehka koskaan olutkaan :??:?? ja sitten vaan yrittavat laittaa sita koko kansakunnan murheeksi  :??:??:??
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - elokuu 26, 2003, 22:59
Niinpä niin. Minun pointtini on koko ajan ollut (vaikken ole sitä kovin selvästi yrittänytkään tuoda esille), että minua ei haittaa pätkääkään, jos muunmaalaisilla on suomalaisista totuutta vastaamaton kuva. Kyllä se siitä ajan myötä pikkuhiljaa ajan- ja totuudenmukaistuu, kun ihmisiin ensin herätetään kiinnostus Suomea kohtaan. Tuollaisen kiinnostuksen herättää joissakin yksilöissä Aki Kaurismäen elokuvat ja joissakin toisissa joku muu seikka. Kolmansissa yksilöissä kiinnostus ei herää lainkaan - ja entäs sitten?

Tässä taannoin muuan australiansuomalainen henkilö väitti ääneen minun kuullen (epäilemättä kärjistetysti, mutta kuitenkin totta toinen puoli), ettei kukaan hänen tuntemansa australialainen haluaisi matkustaa Suomeen. Hän oli aidosti ihmeissään, kun - totuuden mukaisesti - kerroin omalta osaltani "markkinoineeni" Suomea sen verran hyvin, että olen saanut jo kolme kolleegaani matkustamaan Suomeen tutustumismatkalle. Hyvin moni muu olisi aidosti innokas lähtemään tutustumismatkalle, kun vain saisi talous- ja muut asiat klikkaamaan.

Edelleen uskon, että "väritettyäkin totuutta" Suomesta esittävät  elokuvat lisäävät ihmisten kiinnostusta synnyinmaatamme kohtaan sen verran, että jossain vaiheessa nämä syntyneet luulokuvatkin poistuvat.


Itsetuntoa täynnä
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - elokuu 26, 2003, 23:12
Jouni :)

Jääkiekon MM 1995,Teemu Selänne, Ari Tikkanen, Jar Kurri, Saku Koivu.
 Formula 1 MM 82,98-99,Keke Rosberg, Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen,
Ralli MM 12-15 kertaa,  Marcus Gronholm, Tommi Mäkinen, Rauno Aaltonen, Ari Vatanen,
Lasse Viren, Hanoi rocks, Darude, Leningrad cowboys,
Valmet, Wärtsilä, NOKIA!!!  
Ja olikos siellä vielä Arsi Harjukin??

Ja ei saa unohtaa meidän ikiomaa Iskateeria :)


Siinä on väriteltyä totuutta kerrakseen ??

Siinä sitä riittää ummikoille ihmettelemistä näin aluksi ???




:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - elokuu 26, 2003, 23:32
Tasan tarkalleen, Raivo! Ei suomalaisilla ole mitään häpeämistä vaikkei (vielä?) ollakaan kriketin maailmanmestareita. Ja, heh, jos joku haluaa Aki K:n leffojen näkemisen perusteella lähettää Suomeen köyhäinapua, niin ei se ainakaan minua haittaa. Kyllä siellä varmaan joku tarvitsijakin on, vaikkei rahtikontissa asuisikaan...


Akin leffoja yhä diggaa
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 26, 2003, 23:41
Raiwo :coolh

Eiks sinun nyt jo tarvitsisi aloittaa se "konttijunkkareitten' oma palsta :??:??:??

Muuten taysin Jounin ja Raiwon mielipiteisiin yhtyen kohta kesaisesta Brisbanesta  
Jaaks :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: Tony - elokuu 27, 2003, 02:41
Raivo,

Sä unohdit listastasi Aki-Petterin:o

Onhan se kertaus opintojen äiti, ja näin runsaat puoli vuotta foorumiin kirjoittaneena on tullut todettua, että paljolti samoja asioita käsitellään aina uudestaan ja uudestaan, mutta että tämäkin aihe pulpahtaa parin kuukauden tauon jälkeen taas esille.

Niin, mitäpä asiasta vielä sanoisi, jotten toistaisi jo aiemmin käyttämiäni ilmaisuja.:??.

Ihmisten ajattelutavasta vielä sen verran, että 20 vuotta Helsingissä asuneena ja nyt saman verran maaseudulla vietettyä, on pakko todeta, että vaikka maalla onkin rauhallista, edullista ja mukavaa asua, niin täällä ihmisten maailmankuva on juuri sellainen, minkä media on saanut aikaan. Kun ei ole uskallusta eikä välttämättä edes haluakaan lähteä merta edemmäs katsastamaan muita kulttuureja, niin maailmankuva muodostuu väkisinkin tiedotusvälineiden kautta.

Onko sillä sitten mitään väliä mitä meistä maailmalla ajatellaan, tai kääntäen asian niin, että mitä me suomalaiset muusta maailmasta tiedämme esim. islamin uskoisista, joista uutiset kertovat päivittäin ja amerikkalaiset elokuvatkin niin ystävällismielisesti kuvaavat. Jos kävisin kysymässä paikallisessa kuppilassamme ihmisten mielikuvaa tästä suuresta maailmanuskonnosta ja sen harjoittajista, niin tuskin tarvitsee edes sanoa minkälaisen vastauksen saisin. Ja tämän saman kysymyksen voisi esittää vaikka Whoop Whoopin (tai miten se nyt kirjoitetaankaan) Hotellissa, ja vastaus olisi sama. Paikkakuntien samankaltaisuus selittyy sillä, että itse asun Juupajoella, joka on tietääkseni edellä mainitun Aussipaikan suomalainen vastine:D:D. Ja ajatelkaas, että promillen murto-osan suuruinen osa noista islamin uskoisista muokkaa koko maailman, tai ainakin läntisen, mielikuvaa niinkin suuresta ihmismäärästä ja lukuisista kansakunnista. Sillä miten asioita käsitellään mediassa on todellakin merkityksensä. Ja kuten jo aiemmin sanoin, niin ihmiset eivät osaa tehdä eroa todellisen ja tarun välillä, ja se on fakta.

Haluaisin uskoa ihmisen kykyyn suodattaa näkemänsä viihdemaailman tuotos, mutta valitettavasti olen realisti asian suhteen ja tiedän, ettei asianlaita ole näin, eikä tule koskaan olemaankaan.
Media tulee aina muokkaamaan mielipiteitämme, vaikkemme sitä itse tahtoisikaan.

:)Tony

..ttu, mähän en ainakaan mee mihinkään ähläm sähläm maahan, eihän Autsralia oo sellanen:??:??

Ja kuten Mette ja Jaaks asian jo ilmaisivatkin, on tämä suomalaisten huono itsetunto todellinen myytti, jonka jatkuvuudesta huolehtii suomalainen media rummuttamalla asiasta tuutintäydeltä, jolloin ihmisetkin alkavat uskoa asian olevan näin.
Se on aika pirullinen kierre, jota itse ainakin yritän katkaista omilla toiminnoillani ja puheillani, ja tehdä niin kuin Jouni, eli kertoa Suomesta niitä positiivisiakin asioita, jotka luovat myönteistä Suomi-kuvaa.

Amen
Otsikko:
Kirjoitti: mette - elokuu 27, 2003, 07:45
Raivo :D

Onpa miehinen lista!!! Miehistään Suomi siis tunnetaan! Mitäs niistä joulupukin muoreista ja Hanna-Mareista...

Tonylle nuhteita, että muisti Aki-Petterin, mutta ei Kirsti Paakkasta & Marimekkoa :D
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 27, 2003, 12:39
Mette :D

Oletko nahnyt tuon "Mina ja Morrison" elokuvan :??:??

Tassa pieni juttu paivan Iltasanomista kolmannen "Levottomat" elokuvan julkaisusta:


"Naisen seksiriippuvuus on tabu
 
 Levottomat 3 -elokuvan ohjaaja Minna Virtanen nostaa esiin aran aiheen: naisen seksiriippuvuuden.

- Seksiriippuvuus voi olla ahdistuksen uusi oire. Se on ehkä yleisempää kuin luullaan, hän sanoo.

Tammikuussa ensi-iltansa saava Levottomat-trilogian päätös on Minnan esikoiselokuva. Aiemmin hän on ohjannut draamasarjoja, kuten Paholaisen tytär, Maria Kallio ja Kylmäverisesti sinun.

Tulevalla syys- ja kevätkaudella MTV3-kanavalla nähdään Minnan ohjaama "miestrilogia" Kaunis mies, Ihana mies ja Rikas mies.

Jokaisessa Levottomat-elokuvassa (Levottomat sekä Minä ja Morrison ) on kuvattu itseään etsivien nuorten aikuisten elämää. Levottomat 3 kertoo päähenkilö Jonnan (Mi Grönlund) seksiriippuvuudesta.

- Ihannoidun sinkkuelämän taakse on helppo peittää kasa ihmissuhdeongelmia, sen huomaa kun keskustelee ihmisten kanssa, Minna naurahtaa."
Otsikko:
Kirjoitti: Tony - elokuu 27, 2003, 17:07
Mette:D

Eihän kukaan ole väittänyt Aki-Petterin olevan mies:??

Marimekon mahtinaisessa sen sijaan on rutkasti enemmän testosteroinia, kuin tässä Aravirran kestolellikissä konsanaan.

:)Tony
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - elokuu 27, 2003, 18:33
Mette :)

Tiina Lillak, Marja-Liisa Kirvesniemi, Kike Elomaa, Armi Kuusela, Kata Kärkkäinen, Linda Lampenius, Elizabeth Rehn, Tarja Halonen, Suomineito, JNE JNE JNE


Ja kaikkia tyttöjä Freestyle aerobics MM kisoista en edes naamavärkiltä muista enään. :)


Toivottavasti itsekäs heterofobinen tapani raportoida kuuluisista suomalaisista, ei suututtanut sinua kovin ???




:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 27, 2003, 19:24
Excuse me, mutta onks nama nyt sitten "Suomalaiset Elokuvat Australiassa" :??:??:??

Raiwo :coolh voisitko aloittaa taas uuden aiheen :??  Nimen saat keksia itse :D
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - elokuu 27, 2003, 21:05
Jaaks :??

Vähän niinku toi Sääkanavalla käyty hampurilaiskeskusteluko ?? :)

Mites olis aiheehdotuksena; Metteä suututtavat Heterofobiset luokittelut Suosituissa Suomalaisissa :)



:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 27, 2003, 21:12
Raiwo :coolh

Siksihan sina juuri siirsitkin sen oikean aiheen alle :D:D

Mites olis sitten vaikka "Heterofobiset kauhunhetket" :??:??  eli kun miehia ei verrata naisiin tai painvastoin :??:??
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - syyskuu 01, 2003, 19:50
Suomalaisten itsetunnosta ja sen tallaamisesta...

Tulin eilen Seutulan (siis Helsinki-Vantaan) läpi, ja ensimmäisenä mainoksena koneesta noustuani näin jonkun puhelinyhtiön "WELCOME TO FINLAND -THE OTHER SIDE OF THE WORLD"... pikkusen mietitytti että mikähän idea on mainostoimistolla ollut (epäilemättä jokin idea sentään...?) kun noin eristetään Suomi muusta maailmasta. Emme kuitenkaan jääneet sitä sen pitempään pohtimaan, mutta pisti vaan silmään.

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - syyskuu 01, 2003, 19:56
Riina :D

Kerro, mika puhelinyhtio :??
niin laitetaan heti kysely mita he tarkoittavat :??:??
Otsikko:
Kirjoitti: pm69770 - syyskuu 02, 2003, 05:38
Kyseessä oli interaktiivinen vitsi. Kohderyhmänä muualta(toiselta puolelta maapalloa) tullut matkaaja. Nähdessään viestin tämä kokee mainoksen puhuvan juuri hänelle. Ehkäpä hän käyttääkin sitten ko puhelinyhtiön palveluja kännykässään sen jälkeen.

Tämä oli puhdas arvaus...:?? :)) :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - syyskuu 02, 2003, 17:44
Pete,

Juuri tuolta kantilta mekin sitä ensin mietimme, mutta millainen osuus Helsinki-Vantaan lentomatkustajista on oikeasti eteläiseltä pallonpuoliskolta? Arvelisin että suurin osa mainoksen näkevistä on kuitenkin Euroopan maista, joten siksi tulee mieleen että tässä turhan päiten luodaan etäisyyttä Suomen ja "muun maailman" välille. Jonkunlainen vitsi kai sen täytyi olla, mutta ei oikein uponnut meihin...

Jaaks,

en muista tarkalleen mikä puhelinyhtiö, koska en ollut siitä ennen kuullut. Mielestäni alakulmassa luki pienellä myös Finnet, eli oiskohan ollut joku heidän alainen mobiilioperaattorinsa?? Niitä kun alkaa olla niin monta, että menee pieni pää ihan sekaisin... :o Nimi ei kuitenkaan ollut erityisen onnistunut, joku sekoitus kirjaimia ja numeroita...

Riina.

(Niin, ja tällähän ei ole taaskaan mitään tekemistä suomalaisten elokuvien kanssa... Mette jo yritti ohjata keskustelun takaisin leffoihin, mutta... sori.)
Otsikko: Suomalaiset elokuvat Australiassa
Kirjoitti: tv56550 - syyskuu 04, 2003, 11:50
Älkää toverit murehtiko! Suomalaiset ovat aivan liian neuroottisia siitä, minkälaisia käsityksiä muilla on Suomesta. Hitonko väliä! Jos joku sivistymätön aussi ei osaa katsoa elokuvaa elokuvana niin olkoon niin. Valloittakaamme me härmäläiset sillä aikaa maailmaa! :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: mette - syyskuu 04, 2003, 15:47
Raivo :D

Entäs" Great White Shark "Greg Norman :??

Aussitkin mieluusti omivat Russell Growen omakseen, vaikka hän on syntynyt in New Zealand :o
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - syyskuu 04, 2003, 19:05
Mette :)


Emmehän me voi sitä tehdä :)

Vaikka uutinen on vanha, ei se ole muuttunut 25v uran aikana.
Norman ei mene suomeen viettämään mökkikesää?
Eikä ottamaan osaa nuorten golfareiden uralle ohjauksessa.

Mutta kyllä hän siellä näyttäytyy, jos rahaa vain tarpeeksi on tarjolla.

Ja tämä repliikki on tarkoitettu olemaan SARKASTINEN.

Eli emmeköhän jätä Normannin Suurten Suomalaisten listalta pois ?



:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: pm69770 - syyskuu 10, 2003, 07:47
Ei ehkä oikea paikka tälle, mutta laitan kumminkin, koska on puhuttu ulkomaalaisten saamasta Suomi-kuvasta.

Tämä linkki tuli Aamulehden kylkiäisenä olevalla Mannerheim-CD:llä : http://virtual.finland.fi    Siis todella paljon asiallista tietoa Suomesta. Mm historiaa jne jne.Kelpaa kavereille näyttää. Luulenpa vaan, että useimmat täällä jo tietävät ko nettisivun...:XXXX

[Edited on 10/9/03 by raivo]
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - syyskuu 16, 2003, 22:54
Tässä eräänä päivänä vierailin paikallisessa yleisessä kirjastossa. Tutkailin sieltä saatavaa Suomi-kuvaa. Löytyi 27 suomenkielistä kirjaa, vertailukohdaksi sanottakoon, että oli 8 ruotsinkielistä ja 3 venäjänkielistä. Nimikkeet olivat täysin outoja, jotain Harlekiiini-sarjaa ja käännettyjä dekkareita 1970- ja 1980-luvuilta. Ei näkynyt Waltaria, ei Salamaa, ei Paasilinnaa, ei Vittulajänkää, ei edes Joenpeltoa tai Hietamiestä :(

Sitten video-osastolla sattui silmään "Video visit to Finland -kasetti". Sen tietysti  lainasin. Paljastui 1980-luvulla jenkkien tekemäksi. Kerrottiin Suomen väljyydestä, sijainnista idän ja lännen välissä Neuvostoliiton naapurissa, a, oletettua lämpimämmästä ilmastosta. Soitettiin säkkijärven polkkaa. Ainoat ihmiset haastateltavien lisäksi olivat kameralle vilkuttavia lapsia ja kuvaajien mukana matkustavia kameralle vilkuttavia jenkkituristeja. Ei mainittu sanaakaan Marimekosta, mutta Anne Pohtamokin todisti muodin edistyksellisyydestä ja näytettiin Annikki Karvista ja hänen luomuksiaan. Erityisesti korostettiin sitä, että turkikset ovat tärkeä osa Suomen vaateteollisuutta ja vientiä!  Ei kuitenkaan käyty kuvaamassa tarhalla - vielä tuohon aikaan. Kehuttiin että Suomi on korkean teknologian maa ja esimerkkinä kuvattiin tuotantolinjaa Saab-Valmetin tehtaalla. Toki käytiin Alvar Aallon museossa Jyväskylässä ja näytettiin niitä jakkaroita. Toli käytiin myös Joulupukin pajalla Rovaniemellä ja Savonlinnan Oopperajuhlilla.
Taitaapa tuo Suomi-kuva säilyä täällä vielä seuraavatkin 20 vuotta :)
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - syyskuu 16, 2003, 23:49
Timo :D

Loysit sentaan jotain Suomalaista Townsvillen kirjastosta :??

T/villessa on ehka n. 145.000 asukasta, jos laskee mukaan Thuringowan (n 51.000) eli siis Suomen olosuhteissa noin Turun (174.000) ja Oulun  (124.000) valissa.

http://www.stat.fi/tk/tp/tasku/taskue_vaesto.html

Kuinkas paljon Australiaa kasittelevaa todellista materiaalia (kirjoja ja videoita) loydat Turun tai Oulun kaupungin kirjastosta :??:??:??

[Edited on 16/9/03 by Jaaks]
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - syyskuu 17, 2003, 08:03
Jaaks :D
Kirjastotkin ovat tässä maassa korostetun monikulttuurisia. Ne haluavat tarjota jokaiselle edes jotakin. Sitäpaitsi
tuo kirjasto, jossa kävin (http://www.dundernews.com/kuvat/details.php?image_id=469) oli vain yksi neljästä sivukirjastosta. Pääkirjasto on vielä tarkistamatta. Kuulin, että siellä olisi enemmän. Sinne on vasta hankittu muutama suomenkielinen kasettikirja, koska yksi suomalainen asiakas niitä tarvitsi ja häntä avustava  suomalaisjuurinen community worker sattuu olemaan hyvin avulias ja aktiivinen.  

Tuohon videon kuvaukseen vielä lisään, että tietysti siinä istuttiin uimapuvut päällä saunassa.
Otsikko:
Kirjoitti: jukkan - syyskuu 19, 2003, 19:15
Jos oikein alkaa tuumia, voi minkä maan tahansa elokuvista synnyyttää outoja mielikuvia...  esim Australian....

Monet elokuvat aika "amerikannuotilla" tehty... mainosfilmi tyyppisiä - ei aitoja  ihmiset suihkunraikkaita ja parturissa käyneitä kuolemankielissäkin,,,.
Esim. tv-sarjat jotka kertovat elämästä maaseudulla....

Toisaalta en myöskään erityisesti pidä sellaisesta kauhurealismista,,,, räkä poskella höyryämisestä, joka on Suomessa ollut joskus vallalla !

Oudoimmat (minulle) elokuvat tulevat bollywoodista,  Intialaiset rakkaus/romantiikkakuvat tuntuvat makeilta....

Toinen ääri on Hongkong -- raakuus -- taistelukuvat - martial arts- karate- kickboxing... jne joissa veri roiskuu. Mutta näistäkin yleisö aasiassa pitää ja paljon !

Yli siis menee monessa paikassa.
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - syyskuu 19, 2003, 21:54
Jukkan :) Eikös se ole hyvä, että tulee monenlaista? ja sekin, että menee välillä yli?  Minuakin kiinnostaa aasialainen elokuva. Intailainen totta kai, mutta myös jotkut hongkongilaiset. Ei tuo yltiöpäinen räiskintä niinkään, mutta melodramaattisuus ja "kurjuuden maksimointi" , jota muutamissa näkemissäni on ollut.

Hyvä kuitenkin, että SBS-kanavalta tulee niin paljon aasialaisiakin elokuvia ja ylipäätään tuotantoa jenkkilän ulkopuolelta.

Ja tottahan meidän perheessä  pitää katsoa ja nauhoittaa suomalaisten lisäksi kaikki singaporelaiset elokuvat. muutama viikko sitten tuli kaksi surkuhupaisinta. Toinen oli nimeltään "forever fewer", joka lämmitteli aasialaisittain 1970-luvun disco-covereilla ja Staurday Night Fewer plagioinnilla, mutta kaikki sijoitettuna tuohon pieneen perverssiin saarivaltioon. Ja se kieli, aitoa laulavaa ja naukuvaa Singaporen Englantia, Singlishiä. Vähän kiinalla ja malajia seassa. Leffassa sentään oli tekstitetty niiden englanti oikeaksi englanniksi. Kokemuksesta voin sanoa, että siihen puheenparteen tottuminen vie todella aikansa. Vaan niinpä se taitaa monien muidenkin Aasian maiden suhteen. Niiden englantiin verrattuna tämä Queenslandin savokin on meille ihan tuttua ja ymmärrettävää.

[Edited on 19/9/03 by Timo]
Otsikko:
Kirjoitti: jukkan - syyskuu 21, 2003, 19:41
Oikeassa olet, sijansa on kaikenlaisella kulttuurilla ja mausteilla !

Siitähän se, vaihtelusta, maailma rakentuu ja pysyy mielenkiintoisena.

Helposti ihminen alkaa ajatella vain omien "suotimiensa" läpi. Pieni tuulettuminen on siksi paikallaan myös kulttuurimielessä.

Mielikuvien rakentaminen viihdeteollisuuden tuotteiden kautta on aina vain osatotuus maailmasta, parempi käydä paikanpäällä katsomassa.   J
Otsikko: Tunnetuin suomalainen elokuvanäyttelijä ?
Kirjoitti: Timo - syyskuu 23, 2003, 08:35
Sainpa terveisiä Helsingistä Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilta. Ystäväni kehui kovasti Andrei Rogozhkinin elokuvaa Kukushka - Käki (http://www.hiff.fi/elokuvat/elokuva.html?elokuva_id=95), jossa näyttelee   maailmalla hyvin kuuluisa suomalainen näyttelijä Ville Haapsalo  Niin, maailmalla eli mies on todella julkkis Venäjällä. Hänen esiintymisensä etenkin elokuvassa "Kansallisen metsästyksen erikoisuuksia" herätti paljon positiivista huomiota.  Nyt tuo Käki "valloittaa maailmaa" ja tuo suomalispoika tunnetaan kohta Venäjän rajojen ulkopuolellakin - ehkä jopa Suomessa.
No, oli miten oli. hyvin kiinnostavalta vaikuttava elokuva, jota toivoisi SBS:llekin, samoin kuin muutkin Rogozhkinin filmit, joista olen nähnyt "Vartijat" ja tuon metsästyksen.

[Edited on 22/9/03 by Timo]
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - syyskuu 23, 2003, 08:46
Viime helmikuussa(kin) vietetyillä Canberran vuotuisilla kansallisilla monikulttuurifestivaaleilla piti näytettämän tuo Kukushka. Minäkin menin toiveikkaana sitä katsomaan, mutta leffa olikin jäänyt jonnekin matkan varrelle (Melbourneen) ja tilalla näytettiin toinen venäläinen leffa, Raitiovaunu tms. Siinä ei ollut edes suomalaista näyttelijää. Harmitti hieman, vaikkei se nyt mikään maailman huonoin filkka ollut. Tuo "Kansallisen metsästyksen ja kalastuksen ihmeitä" tuli joskus ehkä vuosi sitten SBS:ltä. Tulin sen katsoneeksi ja siinä tosiaan sai nauraa ihan ääneen useita kertoja. Oho, meinaa mennä venäläisen elokuvan puolelle, mutta olihan sentään ainakin osittain kyse suomalaisesta näyttelijästä (nimi on unohtunut minultakin, vaikka hänestä oli vast' ikään juttua Suomen sillassa).


Muistelee
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - syyskuu 23, 2003, 09:01
Kiitos, Jouni, positiivisesta uutisesta. Jos leffa on kerran kiertänyt täällä, niin sen ovat takuulla nähneet nuo SBS:n elokuvaihmiset ja ovat jo neuvottelemassa esitysoikeuksista.

Sori, se näyttelijän nimi oli jäänyt minulta pois. Ville Haapasalo. Lisäsin sen tuonne alkuperäiseen viestiinikin.  Ja onhan tuossa Käessä toinenkin suomalainen Anni-Kristiina Juuso.
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - syyskuu 23, 2003, 13:55
Mette :)
Kiitos trailerivinkistä. Näkyypä noudattavan suht samaa linjaa kuin nuo metsästys ja kalastuskin.  Muistuupa elävästi mieleen se kun muutama vuosi sitten törmäsin Venäjällä Ville Haapasalo-friikkeihin ja päädyin heidän kosteaan illanviettoonsa, jossa minun erikoistehtäväni oli opettaa pojille lisää "metsästyksen" repliikkejä:  "Jos haluat elää, johdata meidät raketin luo...". Ja hyvin ne pojat oppivatkin, ja hauskaa oli.

Luin tosiaan tuon uutisen Kekkos-elokuvan saamasta käsikirjoitustuesta. Ja mikäpä siinä, kyllähän meidän Ainoa Todellinen Presidentti olisi oman leffansa ansainnut jo aikoja sitten.

Onhan se huonokin Suomi-elokuva aina parempi kuin hyvä jenkkileffa ;)  :D :D

Katselinpa taas tuolta Suomen nettihuutokaupasta DVD-leffoja.
Näkyy olevan tällä hetkellä jopa reinikaista myynnissä. Kukas sitä  kaipailikaan?  (http://www.huuto.net/fi/cats/elokdvkotim.php3)

[Edited on 23/9/03 by Timo]
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - syyskuu 25, 2003, 09:26
Mette :D

Kyllä se tännekin vielä ehtii. DVD:nä on jo julkaistu.  Huom muuten kirjoitusasu, jos kyselet se on " K U K U S H K A " eli sulta oli ainakin tuossa pudonnut yksi K pois.  Englanninkielinen nimi on  The Cuckoo.

Tässä Elokuvan virallinen kotissivu (http://www.sonyclassics.com/thecuckoo/). Varoitus, lataa heti alussa puolisen megaa flashia, mutta sen jälkeen tarjoaakin varsin kauniita kuvia ja faktoja. Ja löytyyhän se trailer tietysti tuoltakin.
Otsikko: Mies vailla menneisyyttä
Kirjoitti: Timo - syyskuu 26, 2003, 08:35
Niinpä sitten kävi, että jäi näkemättä Mies vailla menneisyyttä teatterissa. Ei sitten muilta "tärkeämmiltä" menoilta ehdittykään tuohon yhteen ja ainoaan näytökseen, joka oli eilen illalla. Eikä sinne varmaan eksynyt juuri muitakaan kuin ehkä innokkaimmat elokuvafriikit eli kerhon jäsenet, sillä näytöstä ei kovin paljoa mainostettu, tuo kerho
omilla nettisivuillaan (http://www.townsvillenet.com.au/warrina/group2.htm).  Näytöksessä esitettiin kaksi leffaa smalla kertaa, Kaurismäki ensimmäisenä.

No, onpa onneksi tuo video. Kiitos, Mette, vielä kerran :D
Otsikko:
Kirjoitti: pm69770 - syyskuu 27, 2003, 20:12
:nuttu: Tänään piti käydä katsomassa Uuusiseelantilainen Valasratsastaja Tampereen Rakkautta ja Anarkiaa-festareilla, mutta lähdin niin myöhään liikkeelle, että en saanut enää pysäköintipaikaa, koska Laukontorilla oli jotkut helvatan Kalamarkkinat, ja väkee ku pipoo:nuttu::nuttu: Oilisi pitänyt lähteä bussilla tai vaikka kävellen, mutta kun sain idean vasta parikymmentä minuuttia ennen leffan alkua...:nuttu::nuttu::nuttu:  Omaa tyhmyyttä:nuttu::nuttu:  No, taidanpa avata oluen vapaapäivän kunniaksi:XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - syyskuu 28, 2003, 10:35
Timo :)

Varo päätäsi :nuttu: :XXXX :nuttu: antaa keskipakoisjohdannaisia tunteita pääkopan sisälle :)

Ja ne voi verrannollisesti johtaa kierteeseen :XXXX:nuttu::XXXX




:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - syyskuu 28, 2003, 18:48
Mette :D

Kukushka : tama jo ehka kertoo jotain :??

 ?The Cuckoo? is an un usual anti-war allegory set in a remote part of Lapland during the last days of World War II. ? This is mostly a dark comedy, with much of the humour stemming from the fact that none of the three characters sharing a small tent speaks the same language.. ? Lou Lumenick/ New York Post

Saas nahda, voi olla hauskakin :??:??

Oletkos lukenut Veikko Huovisen "Kukuskat" kirjan (WSOY 1993) :??:??
Loytyy, jos haluat lukea :D
Otsikko:
Kirjoitti: mette - syyskuu 28, 2003, 23:11
Jaaks :)

Aivan varmasti loistava elokuva! Me suomalaisethan pidämme mustasta huumorista :D  Emmekö? En ole lukenut tuota kirjaa. Nyt just en ehdi kiitos vain lukemaan - ehkä myöhemmin. Katsoitko tuon trailerin?

Kukushkasta ja Ville Haapasalosta, Venäjän tunnetuin suomalainen
http://www.posintra.net/gazeta/

http://katso.fi/leffat/ra/article110930.html
Otsikko:
Kirjoitti: pm69770 - syyskuu 29, 2003, 00:56
Mette:D Kiitos trailerista.  Tuo elokuva täytyy nähdä:XXXX

:cool: Kiinnitin huomiota maorien rituaaliin, jossa he pitävät kovaa meteliä. Kaverini kertoi, että täällä ylhäällä heidän koulussaan oli Uudesta-Seelannista (tuleekohan tuohon väliviivaa) vaihto-oppilas, joka esitti jonkin maorien perinteisen rituaalin luokan edessä. Tämä vaihto-oppilas karjui kuin raivopäinen noin kymmenen minuuttia, ja koko luokka oli kuulemma aika mykistynyt sen jälkeen.:eye:

Hämärästi muistan, että elokuvassa 'Kerran sotureita' oli tuo samainen rituaali. Täytyykin katsoa sekin elokuva uudelleen vähän analyyttisemmin...  Eikös myös rugbyn pelaajat lietso itsensä pelikuntoon tuolla tavalla?
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - syyskuu 30, 2003, 22:51
Pete :D


Haka on perinteinen Maori "sota tanssi" tai rituaali.  NZ on jopa saanut luvan esittaa sen nyt tulevassa Rugby World Cup peleissa :D

http://www.tu.co.nz/haka.htm

Hyvin mielenkiintoinen esitys ja meilla kotona Helen esittaa sen aina silloin talloin ollessaan  Kiwi :D:D:D (only joking)
Otsikko:
Kirjoitti: pm69770 - lokakuu 02, 2003, 06:03
Oikeat pahat pojat olivat myös eduskuntavaaliehdokkaina.:roue:D
Otsikko: Pahat pojat
Kirjoitti: Timo - lokakuu 03, 2003, 08:54
pm :D
"Oikeat pahat pojat olivat myös eduskuntavaaliehdokkaina"

eivätkä taustastaan huolimatta keränneet edes lestadiolaisääniä  :o :D
Otsikko: Utta venäläistä elokuvaa
Kirjoitti: Timo - lokakuu 03, 2003, 08:54
Kukushka edustaa uutta venäläistä elokuvaa, joka on menestynyt hyvin kansainvälisillä festivaaleilla. Samaa edustaa myös tänä iltana SBS:llä nähtävä Karen Shakhnazarovin "Poisons, or The World History of Poisoning" (Iady, ili vsemirnaia istoriia otravleniia) vuodelta 2000. Teema "is a tragicomic phantasmagoria about a husband who feels betrayed by his wife, and who fantasises about poisoning her, his mother-in-law, and his neighbour. " ei sinänsä niin huippumielenkiintoiselta kuullosta, mutta ohjaajaa, joka aloitti jo neuvostoaikana  on kehuttu myös lännessä ja hänen kaikki elokuvansa ovat levinneet maailmalle.
Niin, suomalaiset ... onkohan tällä mitään tekemistä suomalaisuuden kanssa? Tuskin, mutta menköön tämän otsikon alle. Ainakin minä aion katsoa ja odotan löytäväni jotain kotoista ... slaavilaista kaihoa, surumielistä komiikkaa :??:??


Jaaks :D  Veikko Huovisen Kukuskat löytyy Townsvillen kirjastosta. Pitelin kädessäni, mutta säästän lukemisen riemun vähän tuonnemmaksi. En edes lukenut takakantta vielä. Onko tuolla nimellä mitään yhteyttä käkiin tai sodan aikaisiin suomalaisiin tarkka-ampujiin?
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - lokakuu 03, 2003, 09:46
Timo :D

Juuri niista tarkka-ampujista :?? eli kaet joita venalaiset luulivat suomalaisiksi tarkk'ampujiksi :D:D
Otsikko:
Kirjoitti: Tony - lokakuu 04, 2003, 07:28
Lähestulkoon kaikissa suomalaisissa elokuvissa on yksi erittäin inhottava piirre, ja se on katastrofaalinen äänitys:(:(

Telkkarista kun katsoo kotimaista elokuvaa, niin täytyy kokoajan pitää sormea kaukosäätimen äänenvoimakkuusnäppäimellä. Kun näyttelijät puhuvat, eli kuiskaavat ja mumisevat, niin kiireenvilkkaa ääntä kovemmalle. Ja sitten taas kun elokuvasta kuuluu taustaääniä, kuten koiran haukuntaa, moottorin ääntä saatika mitään kovempi äänisempää, niin eikun taas ääntä hiljemmalle.  

Tällainen äänenvoimakkuuden jatkuva sahaaminen ylös ja alas on aika ärsyttävää:nuttu:

Olen kyllä kuullut erään selityksenkin tähän ongelmaan. Väittävät sen johtuvan pitkälti siitä, että Suomessa ei yleensä kohtauksia jälkiäänitetä kuten Hollywoodissa, vaan kuva ja ääni otetaan samalla kertaa. Ja tähän taasen ovat syynä taloudelliset seikat ja se, että suomalaiset näyttelijät eivät ole tottuneet artikuloimaan kohtauksia uudestaan studio-olosuhteissa.

Oli miten oli, mutta rasittavaa se silti on:(

Maanantai-illan kotikatsomo elokuvan "Syklomania" aikana sai etusormi  mukavasti taas iltajumppaa:D

:)Tony
Otsikko:
Kirjoitti: Urul - lokakuu 04, 2003, 10:35
Tony :)

Kehuisko noita amerikkalaisiakaan?Ottaen huomioon,että niillä on miljoonia mällätä yhteen elokuvaan.Amerikkalaisessa koko perheen elokuvassa Beethoven taustalta kuuluu selvästi  koirankouluttajan ääni  ja ihan suomenkielellä "tule tänne".Tässä ei jälkiäänitystä liene harjoitettu.

Se mikä arsyttää täällä ,kun mainosten aikana äänen voimakkuus nousee ja on pakko vaimentaa ääntä kun ei kuule normaalia puheääntä(Harvey Normanin mainos taitaa olla kovaäänisin Amartin  ollessa hyvänä kakkosena)Tästä katsojat antoivat palautetta jokunen vuosi sitten,mutta tv-yhtiöitten omat tutkimukset osoittivat ,että äänenvoimakkuus ei vaihdellut mainosten ja ohjelmien lähetyksissä :??Tällainen äänenvoimakkuuden sahaaminen on aika ärsyttävää ottaen huomioon,että mainoksia tulee noin joka kahdeksan  minuutin välein tai sinne päin.Ihan liian usein kuitenkin.
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - lokakuu 05, 2003, 23:02
Mette :D
Enpä ole nähnyt elokuvaa, mutta F.E. Sillanpään kirjasta tein esitelmän joskus lukioaikana. Otaksun, että aika surullinen tarina siitä on pakko tulla myös elokuvana. Näytetään varmaankin miten punavankeja teloitetaan joukoittain yöllisellä hautausmaalla.
Filmatisoitua Sillanpäätä olen nähnyt ainakin Ihmisiä Suviyössä ja Silja, nuorena Nukkunut.  Olen ne myös lukenut kirjoina. Kaunista mutta vanhahtavaa suomea viljelee tuo ainoa  Nobel-kirjailijamme. Heee, tuli mieleen, ensi jouluna haluan istua takapihalla ja kuunnella Taatan joulusaarnoja. Onko kellään nauhalla ?  :D :D
Otsikko:
Kirjoitti: Tony - lokakuu 09, 2003, 07:42
Mette:D

Jos ihan rehellisesti sanotaan, niin ei tämä Cyclomania mitään suurta elokuvallista elämystä tarjonnut, vaikka olisi unohtanutkin tuon jo mainitsemani poukkoilevan äänityksen. Elämän murroksessa heiluvia äksyileviä nuoria, no jaa  :??

:)Tony
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - lokakuu 20, 2003, 13:21
Kiitos Mette :D:D :god:
Otsikko: Raid
Kirjoitti: Jouko - marraskuu 09, 2003, 08:48
Kiitos Mette

Katseltiin tuo Raid sarja melkeen kokonaan yhdeltä istumalta. Taisi olla osa 9 menossa ja kello 2 yöllä, ennen kuin simmu rupes meneen kiinni ja piti mennä unten maille.

En arvannut että se oli noin mukaansa tempaava, ihan kiva sarja. En malta odottaa elokuvaversiota sarjasta.

Terveisin
Jouko
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - marraskuu 09, 2003, 13:42
Jouko :D

Meikalle kavi sama juttu - eihan sita voinut lopettaa katselemasta ennenkuin oli pakko - tosi hyva sarja :D
Otsikko:
Kirjoitti: Milka - marraskuu 10, 2003, 06:58
Mette,

Onko sinulla Raid VHS videoina vai dvdeina? Ihan sama kumpana, mutta mina olisin todella haltioissani jos saisin sarjasta kopion. Mina kun kovasti tykkasin sarjasta ja haluasin katsella sen uudelleen.

Arvaan etta sarjassa ei ole englanninkielista tekstitysta. Olisi nimittain tosi kiva nayttaa se myos Suomea osaamattomalle puoliskolleni. No siinapahan han oppisi samalla Suomea, jos ei ole tekstitysta.

Mette raskisitko millaan lainata filmeja, niin voisin itse kopioda ne taalla Melbournessa ja lahettaa alkuperaiset sinulle takaisin pika pikaa.

:god::god::god::god::god::god::god:
Otsikko:
Kirjoitti: mette - marraskuu 10, 2003, 21:58
Milka :)

RAID on meillä kolmella kasetilla(lp) ja on televisiosta nauhoitettu.

Me ei olla  itse ehditty katselemaan sarjaa vielä loppuun , vaikka saatiin ne pari kuukautta sitten (ollaan vasta kuutosjaksossa) ja kaksille tutuille ollaan luvattu lainailla...niinpä...

En osaa sanoa miten hyvätasoisia nauhat ovat , jotain rätinää ainakin alkujaksoissa oli. Miten vain haluat. Jaksaisitko odotella jonkin aikaa :??
Otsikko:
Kirjoitti: Milka - marraskuu 11, 2003, 12:05
No tottahan toki. Ei minulla mitaan kiiretta. Hyvaa kannattaa aina odottaa!

t. Milka
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - marraskuu 15, 2003, 01:26
Mette :D

En voi muutakuin yhtya kommenttiisi ja erittain mielellani katsoisin vaikka heti uudestaan, mutta taytyyhan muillekin antaa vuoro :D
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - marraskuu 22, 2003, 08:29
Mette :D

Toivottavsti tämä linkki toimii

http://www.iltalehti.fi/2003/11/21/leffat/

Eli pääosaa tulee esittämään Jasper Pääkkönen :D :D
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - marraskuu 22, 2003, 08:32
Jaa näytti että tarvitaan salasana kuitenkin :mad: eli tässä artikkeli copy/paste menetelmällä :D

"Matti Nykäsen vaiherikkaasta elämästä kertovan kuvitteellisen elokuvan ohjaa Aleksi Mäkelä. Elokuvan tuottaa Markus Selin ja tuotantoyhtiö Solar Films, jolle Nykänen on luovuttanut yksinoikeuden elokuvaan.

? Kaikki on aivan alkuvaiheessa. Kuvaukset käynnistyvät mahdollisesti noin vuoden päästä, kun mäkihyppykausi alkaa, tuottaja Selin kertoo.

Itse mäkikotkan roolissa nähdään Salatut elämät -sarjassa parrasvaloihin noussut näyttelijä Jasper Pääkkönen.

Elokuva kertoo Matin elämästä mäkihyppyuran huipulta näihin päiviin asti.

? Käsikirjoitus ei ole vielä valmis, joten on vaikea sanoa sen enempää elokuvan tapahtumista, Selin sanoo.

Nykäsen roolin saanut Pääkkönen alkaa lähiaikoina treenata itseään ulkoisesti huippu-urheilijaksi elokuvan alkuvaiheita varten.


Vaimojen roolit auki
Mäkikotka itse kommentoi elokuvaa Iltalehdelle jo viime viikolla, jolloin otsikoissa olivat Matin sydänongelmat.

? Olen sopinut, että jos minulle käy pahasti, niin elokuva tehdään silti valmiiksi. Olen tehnyt sellaisen sopimuksen, Nykänen sanoi.

Elokuvan käsikirjoittajaa Markus Selin ei vielä eilen halunnut paljastaa.

? Käsikirjoittaja on toistaiseksi salaisuus. Hän ei halua vielä nimeään julkisuuteen, koska hänellä on muita projekteja meneillään. Tämä uutinen tuli vähän liian aikaisessa vaiheessa ulos.

Myös Matin elämän tärkeiden henkilöiden, kuten vaimojen osat ovat toistaiseksi täyttämättä.

? Alamme etsiä näyttelijöitä muihin rooleihin vasta ensi kesänä.

Rooleihin haetaan nimekkäitä näyttelijöitä. Keskeisiä ovat tietysti juuri Nykäsen vaimojen esittäjät ja miestyypit ex-managerista seksiravintoloitsijaan.

Elokuvan ensi-iltaa suunnitellaan tammikuulle 2006. "

Iltasanomat, 22.11.2003
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - marraskuu 22, 2003, 08:52
Mette :D

Joo siinähän ois pojalle haastetta opetella hyppäämään :o :o  

Vai esittäisköhän Matti itse stuntin osat :roue  I doubt :roue :roue
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - marraskuu 22, 2003, 09:06
Mette :D

Loistava idea :XXXX :XXXX

Iskaterhan olisi maanmainio veikko esittämään stuntit... ja kuten benji hypyissäkin kävi niin luultavasti mäkikotkan virassakin ensimmäinen hyppy jännitys katoaisi uusien yritysten myötä :D :D :D

Miten on Iskater laitetaanko hakemus sisään ? :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: iskater - marraskuu 22, 2003, 11:59
:(
nyt meni taas pupu poksyyn. kas muistan viela liian hyvin milta se Planican lentomaki nayttaa alhaalta pain. eieieieieieieiei! jos kayn vaikka kokeilemassa sita koneesta putoamista ensin ja harkitsen sitten uudestaan? jooko?
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - marraskuu 22, 2003, 20:37
Come on Iskater :D

Ostan hyppysukset, jos siita on kiinni :??

Just keep the Legend Living, Mate :D:D:D
Otsikko:
Kirjoitti: Reija - marraskuu 23, 2003, 02:03
Iskater :D

Olen joskus käynyt jonkun pikkukylän hyppyharjoitus paikalla ja täytyy sanoa että vaikkei se mäki niin isolta näyttänyt, niin ylhäältä tornista siinä hyppääjän paikalla istuessa oloni tunsin melkoisen pieneksi :D

Mutta sulta ihan varmasti no problemos  :XXXX :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: iskater - marraskuu 23, 2003, 17:15
okei sit. kaipa sitakin pitaa sitten yrittaa! pistetaan hakemus menemaan, vaikka tuskinpa minun taytyy edes hakea. kunhan ilmoitan etta olen tulossa
 :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Otsikko:
Kirjoitti: johki72 - joulukuu 30, 2003, 18:05
Yritin haun kautta ja muutenkin, mutta en oikein loytanyt muuta osoitetta mista tilata suomalaisia leffoja kuin tuo www.amazon.com
Siella ainakin muutama suomalainen dvd-leffa tilattavissa.

Yks ystava taalla nyt haluaisi nahda suomalaisia leffoja ja mietin vaan etta mites te naita saatte kasiinne,muuta kuin joku suomesta lahettaa ja vuokraamoista taitaa ehka joskus loytya jotain:??:??
Ja kun tietty olis hyva jos teksityskin loytyis naissa leffoissa.

No, onpahan tuotu taas suomea hieman tunnetummaksi kun yksi aussi lisaa haluaa nahda suomileffoja:D:D:D

Johanna
Otsikko:
Kirjoitti: Jouko - joulukuu 30, 2003, 19:19
Eipä niitä hirveesti löytynyt nopealla haulla...

http://www.languagebooks.com.au/categories/02/19/70/
Otsikko:
Kirjoitti: O.B.Makkonen - tammikuu 11, 2004, 04:19
Päivää! Olen uusi (suomensuomalainen) tällä sivustolla, osoitteen sain Ausseista innostuneilta kavereiltani. Samaa innostusta on itsellänikin ollut jo pitkään.

Mutta joo, elokuvahommissa työskentelevänä free lancerina tartuin ensimmäiseksi tähän keskustelunaiheeseen. :-)  Johki72: käy katsastamassa helsinkiläisen leffakaupan kotisivut osoitteessa http://www.filmifriikki.fi  . Laaja valikoima elokuvia, nettitilausmahdollisuus eri maksuvaihtoehdoilla, toimitukset myös ulkomaille. Kaiken kaikkiaan asiantunteva liike. Joka haluaa lueskella "virallista" tietoa menneistä, olevista ja tulevista elokuvatuotannoista voi tsekata Suomen Elokuvasäätiön kotisivut, osoite on http://www.ses.fi .


Halusin mainita muutaman elokuvan, joita itse katsoin ilolla ja näyttäisin mieluusti ulkomaisille ystävilleni. Kaikki ovat uusia, ammattitaidolla tehtyjä pätkiä, joihin on tallennettu erilaisia tarinoita erilaisissa ympäristöissä - palanen enemmän tai vähemmän todellista Suomea, mutta erinomaisia suomalaisia leffoja yhtäkaikki.

Hymypoika ( http://www.hymypoika.net )
Eila ( http://www.eila.net )
Nousukausi ( http://www.kinotar.com )
Helmiä ja sikoja ( http://www.helmiajasikoja.net )
Pitkä kuuma kesä ( http://www.pitkakuumakesa.com )  
Joki
Kuutamolla ( http://www.kuutamolla.com )
Näkymätön Elina
Kahlekuningas

Kaksi loistavaa dokumenttielokuvaa

Joutilaat ( http://www.kinotar.com )
Huutajat

En ala sepustamaan noista sen enempää (vaikka mieleni tekisikin alkaa kehumaan), koska voitte lukea niistä enempikin noista osoitteista tai SES:n sivuilta (klikkaa sivun vasemmasta reunasta otsikon "Säätiö tiedottaa" alta linkkiä "Elokuvat").

Kaikkia noista ei ainakaan vielä saa ostaa, mutta kannattaa tiedustella Filmifriikistä vaikka elokuvaa ei löytyisikään heidän sivuiltaan. He pystyvät hankkimaan ja välittämään mikäli ko. leffaa on julkaistu videona tai DVD:nä.

O.B.Makkonen
Otsikko:
Kirjoitti: Petri - tammikuu 14, 2004, 15:42
Jup - onhan niitä tarjolla, suomalaisia elokuvia, mutta kun DVD-region on eri, on pikku hankaluus.

Toki 'world region' DVD-masiinoita saa halvalla, mutta (1) kuka haluaa halpaa roskaa, (2) kuinka monen televisioon voi kytkeä useita DVD-soittimia. (No, minun uuteen telkkariini voi kytkeä kaksi, mutta useimmiten vain yhden. Ja minullakin se toinen liitäntä on VCR:n käytössä.)
Otsikko:
Kirjoitti: mette - tammikuu 14, 2004, 16:11
Meidän Multiregion DVD:llä ainakin on onnistunut suomalaisten deeveedeitten katselu :)
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - tammikuu 15, 2004, 09:22
Osaako joku muuten järjellisesti selittää minulle, miksi jotkut suomalaiset DVD:t ovat aluekoodilukittuja (esim. Häjyt). Maailmanvalloitukseen niillä leffoilla tuskin on mitään mahdollisuuksia, joten äkkiä luulisi, että niiden leffojen tekijöille kelpaisi edes se pieni raha, mitä ulkosuomalaisten ostoksista heille kertyisi. Ainoa edes himpun verran järelliseltä kuullostava selitys on yrittää rajoittaa piratismia, mutta kun niitä monialuesoittimia on kuitenkin saatavilla, niin sekin selitys tyssää.


Kovasti ihmettelee
Otsikko:
Kirjoitti: Makepeace - tammikuu 15, 2004, 20:19
Mulla on hiukan kokemusta tuosta leffa-alasta, joten here we go...

Tuotantofirmat/studiot kauppaavat levitysoikeudet yleensä alueittain eri levittäjille/maahantuojille, jotka hoitavat leffan levityksen soppareissa mainituilla alueilla. Joskus "kaupattava" alue on niinkin pieni kuin esim. pelkät Pohjoismaat, jolloin aluekoodin lisäksi piratismia ja harmaatuontia/vientiä vastaan taistellaan esim. suppealla tekstitysvalikoimalla. Mutta aluekoodeilla hoidetaan siis myös maahantuojan "myyntialueellaan" pysyminen, koska studio on todennäköisesti kaupannut viereisen alueen oikeudet toiselle puljulle hoidettavaksi. Esim. Mies vailla menneisyyttä taitaa olla Sandrew Metronomen levityksessä täällä Suomessa, mutta muistaakseni lehdissäkin oli ihan juttua kun jenkkioikeudet oli myyty Sony Picturesille. Tosin Ameriikan ja muun maailman DVD-levythän (ja videot myös) poikkeavat toisistaan aluekoodin lisäksi myös värijärjestelmiltään (NTSC ja PAL).

Anyway, jotkin leffastudiot säästävät valmistuskustannuksissa koodamalla levyt useammalle kuin yhdelle maakoodille... Olen itse hankkinut muutaman aussilevyn, joiden kansissa mainitaan alueeksi R4, mutta pyörivät kuitenkin vallan mainiosta R2:n laitteellani. Sama toisin päin, olen lähetellyt kotimaisia leffoja sinne Aussilaan ja hyvin ovat toimineet vaikka ovat ns. Region kakkosia.

Tarkkaa tietoa leffojen aluekoodeista ja toimivuudesta saa varmasti ainakin maahantuojilta, tässä muutama osoite tänne Suomeen (näillä on aika paljon suomalaisia leffoja valikoimissaan).

www.sandrewmetronome.fi
www.nordiskfilm.fi
www.fs-film.fi

Ja ei muuta kuin nettiostoksille ja nauttimaan Suomi-filmeistä!
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - tammikuu 21, 2004, 21:41
Mette :D  

Jo, toki, kiinnostaa Mollberg ja erityisesti Mukka-filmatisoinnit. Ei meillä ole täällä postilaatikoita. Posti haetaan paikkakunnan postitoimistosta, joka on samalla huoltoasema ja kauppa. Osoite on siis p.o. Woodstock,  Q 4816. Suurkiitos jo etukäteen. Mutta kiirettä ei  ole. Kerrotko,  mitä muuta siinä kassissa on.
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - tammikuu 27, 2004, 01:52
No ihan pikkusen väärä otsikko tälle, mutta en viitsi aloittaa uuttakaan...

Myöhästyneet Australia Dayn toivotukset teille sinne Aussilaan! (nyt varmaankin jo nukutte päitänne selviksi...) Me juhlistamme tätä päivää :XXXX sekä australialaisella elokuvalla Suomessa; menemme katsomaan Ned Kellyn, joka vihdoinkin saapui elokuvateattereihin täällä, juuri sopivasti Australia Dayksi!

Toivottavasti se on hyvä. Olen kuullut kommentteja vähän laidasta laitaan...

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: mette - helmikuu 02, 2004, 21:02
Riina :D Mitäs tykkäsitte Ned Kellysta? Minusta tosi hyvä elokuva! Olen Suomeen lähettänyt postia tutuille, että menisivät sen katselemaan teatteriin.
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - helmikuu 02, 2004, 21:29
Mette,

Ned siirtyi taman viikon suunnitelmiin, kun Australia Dayna viihdyttiinkin niin hyvin baarissa muitten aussien kanssa, etta paatettiin skipata elokuva. Nyt siis uusi yritys talla viikolla, ja saadaan seuraksi ainakin yksi toinenkin aussi (Reijan Sydneyn kamppakaverin velipoika). Raportoin tuntemuksiani sitten kun olemme sen nahneet!

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 01, 2004, 21:34
Restless

Jalleen kerran :D

Lauantaina 7th August 2004, 9.45 pm SBS
Otsikko: kiitosta tiedosta,
Kirjoitti: arixmel - elokuu 02, 2004, 09:39
Jaaks, minne me jouduttais ilman sinua danke:peukkuy
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - lokakuu 03, 2004, 13:43
SBS Keskiviikko 6. Lokakuuta kello 22.00

MOVIE - DRAMA - THE RIVER (JOKI)
 
 Directed by Finland's Jarmo Lampela, this film tells six stories which all take place in a small town in central Finland during a sonic boom. These six storylines intersect at the shared experience of the sonic boom and each vignette combines to show the frailties, disappointments and triumphs of humanity. There's Anni (Sanna Hietala), a single mother who tries to drown herself and her baby in the local river. There's also Esa, a chronically broke musician who attends his father's 60th in order to get some cash; Leena, a waitress floating high on love who wants to play Cupid and match up all her co-workers; Ilpo, who comes home early from work only to face the ruin of his marriage; and an elderly couple who are battling the hospital in order that the terminally ill husband can die at home in peace and with dignity. This film juxtaposes both the happy and tragic elements of human life. It also stars Antti Ikkala and Jyri Ojansivu and was Finland's entry for Best Foreign Film at the 2001 Academy Awards. (In Finnish, English subtitles) (2001) M (S,L,A) CC
Otsikko:
Kirjoitti: mette - lokakuu 04, 2004, 11:37
Hienoa, että saamme vaihteesta  katsella  muitakin elokuvia kuin Levottomat (huokaus). Esitettiinhän se vuoden aikana peräti  kolme kertaa ja kaksi kertaa ihan perätystenkin.
Tuo Joki-elokuva näyttää saaneen **** ja  on palkittu viidellä jussipatsaalla, joten  ihan tässä jo odotellaan keskiviikkoiltaa ,että päästään ruudun ääreen. Vaikka sinänsä noilla tähdillä sen painavampaa vaikutusta ole, kaikki suomalainen varmasti katsellaan mitä silloin harvoin esitetään - tähdistä  siis viis!
Viikonloppuna naureskelimme  maalaiskomedia-sarjan  kakkososalle "peräkamaripojille". Ykkösosa, Vain muutaman huijarin tähden oli myös varsin hauska sekin - hyvät naurut  sai siitäkin.
http://www.dvdkotelo.com
Otsikko:
Kirjoitti: Heidi - lokakuu 07, 2004, 10:50
Mitas tykkasitte Joki-elokuvasta?? Mina juuri katsoin sen videolta, kun en jaksanut illalla valvoa. Viime yona puhelimeni tosin piippasi, kun Terhi Werribeesta laittoi viestia, etta katsoin juuri kotikaupungissasi kuvatun elokuvan - en ollut nimittain itse hoksannut, etta kyseessa oli sama elokuva! Janna fiilis, kun naki tuttuja paikkoja, tunnistin melkein jokaisen leffassa nakyvan omakotitalonkin! Elokuvanakin se oli ihan ok, odotin tosin jonkinlaista loppuhuipennusta. Parempi musta kuin se sataan kertaan naytetty Levottomat...

Kiitti vinkista Jaaks, muuten olisi kylla jaanyt huomioimatta koko leffan esitys! :peukkuy
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - lokakuu 07, 2004, 11:45
Tosiaan Jaaksille kiitos vinkistä! :D

Minä jaksoin jopa valvoa ja katsoa tuon leffan jo eilenillalla. Tykkäsin kyllä kovasti! Keski-Suomen maisemat vetosivat minuunkin, ja olihan siellä jopa joillakin näyttelijöillä melkein Keski-Suomalainen murrekin.

Pidän yleensäkin elokuvista joissa on useampi juoni yhtaikaisesti. Alkuun tosin en ollut ihan varma näyttelijäsuorituksista; he vaikuttivat jotenkin teennäisiltä, mutta sekin parani kun elokuva pääsi kunnolla vauhtiin. :peukkuy

Saisivat minunkin mielestäni näyttää mieluummin tätä kuin Levottomia...
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - lokakuu 07, 2004, 12:26
Ei elokuva, mutta hyva Suomalainen dokumentti musiikin ystaville :D

SBS Lauantaina 16 Lokakuuta klo 15.05 (3.05 pm)

MASTERPIECE ON SATURDAY - MIKKO FRANCK - A PORTRAIT OF A YOUNG MAN AS A CONDUCTOR The Finnish conductor Mikko Franck gave his first professional performance at the age of 16 and by 20 he was a veteran in the classical music arena. While other young men of his age listen to their Walkmans, Mikko's head is full of music scores which he can virtually hear simply by reading them. He is much in demand for performances around the world and has visited Australia to play with the MSO and the SSO. The program touches on some of the difficulties and tensions between the often conflicting desires and viewpoints of musical and artistic directors. (In Finnish, English subtitles) G (Rpt)
SMS Alert Code: 9074
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - lokakuu 07, 2004, 12:42
Kyseessä on tosi hyvä dokumentti, voin suositella minäkin!
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - lokakuu 07, 2004, 13:00
LainaaAlkuperäinen postittaja riaapa
Saisivat minunkin mielestäni näyttää mieluummin tätä kuin Levottomia...

Kyllä se Joki nyt tulee näkyymäänkin sen standardin kolme kertaa, minkä SBS näyttää käsittääkseni kaikki ohjelmistoon ottamansa elokuvat. Tuo Mikko Franck -dokkarikin on tullut jo joskus, ja suosittelenpa sitä minäkin. Jos ei klassisesta musiikista tajua, niin voipahan sitten edes ihailla Savonlinnan seudun kesäisiä järvimaisemia!


Kommentoi
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - lokakuu 16, 2004, 17:22
Ei Suomalainen, mutta erittain Hyva tarina Australian Aboriginaaleista kiinnostuneille :peukkuy

SBS Sunnuntaina 17 Lokakuuta klo 8.30 pm



08:30 pm SHOWCASE MOVIE - DRAMA - YOLNGU BOY  
 A drama about the coming-of- age of three Aboriginal boys in Arnhem Land who inhabit two cultures at once: traditional Aboriginal culture from north-east Arnhem land (where the word 'Yolngu' comes from, meaning an Aboriginal person from that area) and also western culture. Botj (Sean Mununggurr), Lorrpu (John Sebastian Pilakui) and Milika (Nathan Daniels) are three Yolngu teenagers who once shared a dream of becoming great hunters together. Now aged fourteen, only Lorrpu still cares about their dream and he can see that their paths are diverging as Botj is a lost soul in trouble with the law and Milika is more interested in football and girls to care about traditional culture. The film's writer, Chris Anastassiades, (who also wrote the film Wog Boy) says one of the central themes of the film is the divide between the prosperity-driven, materialistic western ideal of life and the everyday reality faced by young Aboriginals like the characters in the movie: "This is an attempt to have a community represent itself. The Aborigines are culturally strong but have trouble with the creeping effect of our world. Our (white) kids have a context for the American influence. It doesn't cut across our Judeo-Christian ethic, it supports it: whatever you've got, get more of it. But the Aboriginal kids live in more isolation. They see the western ideal then the chasm between the ideal and them." (Commissioned by SBS Independent, in English and Gumatj, English subtitles) (2000) CC W
Otsikko: SBS esittää Suomalaisen elokuvan nimeltä Lomalla
Kirjoitti: Jouko - lokakuu 18, 2004, 11:07
SBS esittää Suomalaisen huumori-elokuvan loma tänään 18.10.2004 kello 11:00 pm

Tässä SBS arvostelu elokuvasta, tuon mukaan pistäsi olla ihan mukiin menevä elokuva.:peukkuy

LainaaMOVIE - COMEDY - THE SOUTH (LOMALLA)  
 In his past Jussi (Juha Veijonen) robbed a jewellery store and his girlfriend at the time, Siiri (K?rt Tomingas), cheated him out of the lot. Years have passed and Jussi has reinvented himself: he is now a dentist, married with a family. One summer he takes his family for a holiday in the south, where he runs into his old girlfriend who cheated him. He sees the opportunity to get his revenge, but things don't go exactly to plan. This entertaining film has a sharp sense of humour and is directed by Aleksi M?kel?. (In Finnish, English subtitles) (2000) M (L,A) WS


Kiitti mette :)
Otsikko:
Kirjoitti: Terhi - lokakuu 18, 2004, 12:28
Katsoin juuri pari viikkoa sitten Loma-leffan DVD:lta, ja seka Aussi-mies etta mina molemmat tykattiin leffasta... Eihan siita leffasta valttamatta mitenkaan sen syvallisempia ajatuksia tai tarinoita saa irti, mutta ihan hyva se kuitenkin oli... Ja siita lahtien ma oonkin ollut kotona "Tero"...:?
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - lokakuu 18, 2004, 13:00
Samoin me katsoimme Loma-leffan DVD:ltä äskettäin. Ihan hyvää viihdykettä tosiaan!

"Tero",

mun tarttiskin palauttaa se Maijan & JP:n dvd sulle, koska se kuulemma tulisi sun kautta parhaiten perille...

Riina.
Otsikko:
Kirjoitti: Terhi - lokakuu 18, 2004, 14:06
Joo, Riina... Mulla ei varmaan ole aikaa nahda sua ennen kuin Altonan kesapaivan avajaisissa... Ehdin olemaan siella vain pari tuntia (klo 19aan asti), mutta tuo DVD sinne niin palautan sen mielellaan oikeille omistajille...
Otsikko:
Kirjoitti: EverDreamFin - lokakuu 18, 2004, 23:55
SBS:lltä näyttäisi tulevan "Lomalla" , tuntuu oudolta nähdä suomalaisia elokuvia tekstityksellä.
Otsikko:
Kirjoitti: Heidi - lokakuu 20, 2004, 07:51
Oliko "Lomalla" hyva leffa? Tarkoitus oli nauhoittaa se ajastimen avulla, mutta napparana tyttona (vielapa ohjekirjaa kayttaen) onnistuin mokaamaan koko jutun... Kaytan videoita ehka kerran vuodessa ja sen kylla huomaa! Taytyy sitten vain jaada odottamaan sita uusintaa, eikohan se sielta viela tule tuttuun tapaan joskus muutaman kuukauden kuluttua. :D
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - lokakuu 21, 2004, 00:14
LainaaAlkuperäinen postittaja Heidi
Oliko "Lomalla" hyva leffa?

Ihan hauska veijaritarinahan se! Kovin epäsuomalaiseen tapaan tapaan siihen oli jätetty jopa cliffhangeri loppuun...

Pidän tekemäni nauhoituksen tallessa, niin saat sen tarvittaessa minulta, jos jostain syystä missaat ne uusinnatkin.

Alkaa näyttää entistä todennäköisemmältä, että pysyttelemme joulun Canberrassa, mutta pidän sinut ajan tasalla.


Turisee
Otsikko: Joki taas SBS:lla
Kirjoitti: eevis - huhtikuu 12, 2005, 19:09
Joki tulee taas SBS:lta huomenna keskiviikkona klo 00.25 (eli siis ke-to-valisena yona).
Otsikko:
Kirjoitti: Perth - huhtikuu 13, 2005, 23:33
heh!

Mulla on taalla 'kaurismaki collection' dvd box. Lainasin siita mm. 'varjoja paratiisissa' ja 'ariannen' kaverilleni, jolle tuli melkein 'avio-ero' filmien katselun seurauksena - vaimo ei voinut kasittaa kuinka kaveri pystyy nauttimaan kurjuudesta:)

Toinen kolleegani totesi ensi kerran boxin lainattuaan ja sen elokuvat katsottuaan, etta han ei ole koskaan ollut nain masentunut ennen. Pyysi kuitenkin kaksi kuukautta myohemmin saada boxin lainaksi uudestaan. Sanoi sittemmin ihastuneensa 'kaurismakimaiseen depressioon'....

:)
:D:D:D
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - huhtikuu 13, 2005, 23:54
Minäkin olen niin ihastunut "kaurismäkimäiseen depressioon", että haluaisin saada itselleni mahdollisimman monia Aki Kaurismäen leffoja, etenkin Kalamari (vaiko Kalamarin) Unionin. Onko tuo siinä DVD-paketissa? Tai kysytään suoraan, että mitä leffoja siinä on mukana?

Niin ja tervetuloa mukan tänne keskustelemaan!!


Toivottaa
Otsikko:
Kirjoitti: Tiitujohanna - huhtikuu 23, 2005, 15:58
Moikka!

Aki Kaurismaki Collection 3 ilmestyy 13/5/05! Siita tulee sitten loytymaan Calamari Union, (myos miun aivan ehdoton suosikki) Rikos ja Rangaistus ja Pida Huivista Kiinni Tatjana.

Kotimaisten dvdlaisten mekka on www.dvdkotelo.com. Sinne voi itekkin esittaa toivomuksia tuleviks dvd julkaisuiks.

Henkilokohtasesti en kylla pida Kaurismakea niinkaan depresiivisena, vaan enemminkin realistisena kuvauksena tietynlaisten ihmisten elamasta. Tilanteet, joista hanen hahmonsa itsensa loytavat saattaa olla masentavia, mutta useimmissa tapauksissa he ottavat silti elamasta irti mita saavat ja usein lopputulos on hyvinki optimistinen... Ja kameratyoskentely... wow.

Useimmat kaverini pitavat myoskin.

No en nyt hehkuttele sen enempaa...

Talla kertaa.

 Tiitu
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - huhtikuu 23, 2005, 16:43
Tiitu :)

Kivasti kuvattu Kaurismäen tyyli.

Ja Jounin tapa kuvata toi lopputuloksen melkein samalle viivalle?
Itse Kaurismäkeä kuvaisin 'melankolian ammattilaisena' :mad:
Joka ohjaa hahmon rypemään kainaloita myöden siellä mikä kerran vuodessa tyhjennetään kesämökillä. :confuse
Ja loppuhuipentumana tarjoilee saippuan hopeavadilla suihkun ottajalle  :roue

Olisiko tuossa tulkinnanvaraa? :eye:




:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - toukokuu 01, 2005, 14:15
Elokuva "Lomalla" taas Perjantaina 6. Toukokuuta SBS 1.05 am

Englannin kieliseltä nimeltään The South ?
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - lokakuu 16, 2005, 10:18
Raid

 Perjantaina 21. Lokakuuta, SBS 12.45 am
:peukkuy
Otsikko:
Kirjoitti: mette - joulukuu 09, 2005, 17:35
Joki

Torstaina 15. joulukuuta SBS  12:25 am
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - joulukuu 09, 2005, 17:45
Mette :roue



LainaaAlkuperäinen postittaja mette
Joki

Torstaina 15. marraskuuta SBS  12:25 am



Olix toi joku myöhäinen ilmoitus tulleesta elokuvasta? :cool:

Vai onko mulla jäänyt jokin kompapykälä lukematta tästä ketjusta :eye:




:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: mette - joulukuu 09, 2005, 19:04
LainaaAlkuperäinen postittaja raivo

Olix toi joku myöhäinen ilmoitus tulleesta elokuvasta? :cool:

Vai onko mulla jäänyt jokin kompapykälä lukematta tästä ketjusta :eye:

:coolh

Raivo:coolh

Hupsista sentään, mitähän sitä oli taas tullut ajateltua tuota edellistä viestiäni kirjoitellessa.  No, kävin korjaamassa marraskuut veks, ja nyt siellä pitäisi olla  oikea kuukausi.  Tän siitä saa kun kuorii lanttuja kahdeksan kiloa keskiyöllä, niin ei lanttu leikkaa....
Otsikko:
Kirjoitti: kravattimies - joulukuu 18, 2005, 16:57
Sattumalta katsoin tuon elokuvan, vaikka nyt vasta huomasin edellä olevan mainoksen.

Jos jotakuta kiinnostaa, niin suomalaisista radio-ohjelmista halusin vaan kertoa, että SBS:n radiolähetykset tulevat näköjään Optuksen kanavalla 868 (SBS FM) ja 867 (SBS AM).

Brisbanessa SBS FM kuuluu kesällä tuntia aikaisemmin kuin tavallisen radion kautta. Queenslandissahan ei rukata kelloja niin kuin etelämpänä.
Otsikko:
Kirjoitti: mette - joulukuu 18, 2005, 18:34
Sydneysta  sunnuntaisin lähetettävä suomalainen radio-ohjelma on myös  kuunneltavissa  netissä.
http://www20.sbs.com.au/sbs_front/index.html
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - maaliskuu 28, 2006, 19:46
Tänä iltana SBS:llä kello 23.45 Markku Lehmuskallion elokuva Jumalan morsian.  Lienee ainoa suomalainen nenetsinkielinen elokuva.
Lisätietoa esim. http://www.ses.fi/fi/elokuva.asp?id=291
Otsikko:
Kirjoitti: jjoensuu - maaliskuu 30, 2006, 03:40
Australiassa naytetaan siis suomalaisia elokuvia jonkun verran enemman kuin taalla Amerikoissa?

Kuulostaa kiinnostavalta.:cool:

Joku aiemmin mainitsi Amazon.com:in yhtena nettikauppana suomalaisten filmien ostoon. Toinen vaihtoehto on cdon.com, niilla nayttaa olevan ainakin Turhapuroo ja Reinikaista...

Jarmo
Otsikko:
Kirjoitti: kris - huhtikuu 01, 2006, 15:45
Yks tosi kova kotimainen on Ake Lindmanin KULTAKUUME. Se kertoo Lapin kultaryntäyksestä, ja tän kestää kattoo n. 2 kertaa vuodessa ihan huoletta.

Mulla on muuten tuolla myyntipalstalla ilmoitus SUOMALAISIA VIDEOITA MYYNNISSÄ, josta saattaa löytyä jollekin sopivaa katseltavaa, mm. tuo aikaisemmin mainittu HÄJYT löytyy sieltä. Videollahan ei oo tunnetusti noita aluekoodiongelmia.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - huhtikuu 02, 2006, 19:30
Kris,

Eipä ole tuo aluekoodi ollut mikään ongelma sitten DVD Decrypter jos oikein paha suojaus on, mutta yleensä Nerokin poistaa ne.

$20 per video, jotka on kaikki täälä jo DVD'nä :?
Otsikko:
Kirjoitti: kris - huhtikuu 05, 2006, 08:51
Joo, saatat olla oikeassa, Jaaks. Laitetaan sitten vaikka 15 Audii kipale, niin katotaan jos kauppa rupeis käymään paremmin.
Otsikko:
Kirjoitti: Georgk - huhtikuu 05, 2006, 17:34
Mustan suomalaishuumorin ystaville suosittelen SBS:llakin jouluna naytettya "Rare Exports" patkaa. On vielapa englanniksi puhuttu, joten aussienkin on helppo katsoa.

Toimii myos hyvana todistusaineistona jos ei joku tahdo uskoa etta mista se joulupukki oikeasti on kotoisin.
Otsikko:
Kirjoitti: Petri - huhtikuu 20, 2006, 23:42
Jospas minäkin kantaisin korteni kekoon tässä 'Region' -asiassa.

Useimmat, jos ei kaikki, DVD-masiinat saa omatoimisesti muutettua toistamaan kaikkia alueita. Googleen vain haku: region patch [merkki ja malli] niin ohjeita alkaa löytyä.

Yamahani suhteen se tehtiin kaukosäätimellä ja aikaa meni 30 sekuntia. En tiedä kuuluuko asiaan vai painoinko yhden ysin liikaa (koodi oli jotain 999999), mutta toistetun ajan näyttö meni sekaisin ja näyttää nyt luullakseni 'sektorien' lukumäärää, mutta väliäkös sillä.
Otsikko:
Kirjoitti: kris - toukokuu 06, 2006, 12:25
Joo, toi toimii yllättävän hyvin. Meikäläisen LG koodattiin alle 10 sec. mutta mun uuteen Pioneeriin ei tunnu noita koodeja mistään irtoovan.
Otsikko:
Kirjoitti: usia - toukokuu 28, 2006, 22:08
Keskiviikkona 31/5 klo 10 pm tulee SBS:lta Kaurismaen Mies vailla menneisyytta.
Otsikko:
Kirjoitti: Pipsu - kesäkuu 30, 2006, 10:04
Loytyyko Turhapuroja mistaan englanninkielisella tekstityksella?
Otsikko:
Kirjoitti: kris - heinäkuu 01, 2006, 20:34
... ja mitäköhän varten?
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - heinäkuu 03, 2006, 19:52
Ei nyt ihan Suomalaisia elokuvia Australiassa, mutta joku haluaa katsella kuinka Lordi voittaa niin:
Eurovision Song Contest 2006
SBS Saturday July 8 1.00 pm
Otsikko: Leilaa ja Annukkaa Koe-elainpuistoa yms yms
Kirjoitti: arixmel - heinäkuu 20, 2006, 10:57
Eli ihan vihjeena etta DC++:lla on hubeja (hubilistalta suosituimmat suomalaiset) joilla ihmiset ovat vaivautuneet laittamaan vanhoja mafian aikaisia juttuja jakoon. ylla mainittuja suosittelen. lisaksi sielta tuntuu loytyvan vanhoja hyvia tv sarjoja tyyliin kylla isa osaa, sisko ja sen veli, kumman kaa, kummelit studio julmahuvi raid (pekko..hitto sita ei ole loytynyt dvd:lta tahi mistaan tata ennen)ja mika parasta isanmaan ystavat...en ole noista ihan varma tekijan oikeuksien suhteen (ei kait ne isot pojatkaan ole niista laeista selvilla, (esim aussi laki joka kieltaa vhs nauhoituksen telkkarista)) mutta ei kait noissa nyt isoa vahinkoa ole jos niita omaan kayttoon laittaa,,,taitavat olla telkusta ja radiosta nauhoitettuja ainaskin kylla isa osaa nayttais olevan vanha tv rip..ja varovainen sen Dl rajan rikkomisen kanssa jos oma ISP sopimus maksattaa ylimaaraisesta lataamisesta heh heh
Otsikko:
Kirjoitti: Petri - heinäkuu 20, 2006, 23:42
Älä ota enää, Ari.
Otsikko: ottia tuota
Kirjoitti: arixmel - heinäkuu 21, 2006, 08:11
tjaa vaikuttaa aika sekavalta putkelta tuo edellinen postaus. tahtoo ajatus menna nopeampaa kuin sormet taputtaa tahtia perassa,,varsinkin jos yrittaa sujuvasti pitaa puhelinta korvalla ajaa autoa polvella ja muuta mukavaa samanaikaisesti..tadaa...no eikohan asia siita selvia, kun dc++ googleen ja sitten hubilistat hakuun tadaa tuossahan ois linkkikin,,,oops tiukka kaannos liikenneympyrassa,,,kyynarpaalla vilkkua ja tuossa tulee
http://www.hublist.org/?lang=fin :P:roue:)
Otsikko: Paha Maa 08.08.2006
Kirjoitti: arixmel - elokuu 03, 2006, 15:43
Nayttaisi tulevan Frozen Land (Paha Maa) telkusta ensi tiistaina (8.8.2006) eli census iltana
 23.25 ja kanavana SBS mikas muu.
siina on sopivan "iloista" suomalaismeininkia melkein tulee kaurismaki mieleen.
cheers
Otsikko:
Kirjoitti: kris - elokuu 04, 2006, 17:57
Joo, kannattaa kattoo ehottomasti. Me nähtiin tää Suomessa viime kesänä, ja on varsin asiallinen leffa. Ja masentava...tietty. Jasper Pääkkönen jne.
Otsikko: Houses Of The Finnish Gods
Kirjoitti: arixmel - lokakuu 27, 2006, 13:12
Houses Of The Finnish Gods
ABC

10:45pm  Sunday, 29 Oct 2006

Michael Garbutt presents a fascinating documentary on the architecture of Finland.

tjaa ottia tuota,,kaveri joskus sanoi ajaessamme koppaasen puukirkon ohi Bendigossa etta tama on maailman suurin puukirkko...mina siihen etta alas nyt aija ala huuteleen,,meilla on tapulitkin tuon kokoisia...no se myonty sanomaan etta etelaisen pallonpuoliskon,,tai ainakin victorian,,tai ainakin silla kadulla olleista se oli isoin,,,eli kirkko ohjelmaa tvsta :)
Otsikko:
Kirjoitti: Petri - lokakuu 28, 2006, 00:31
Kirkkoinstituutioista minulla ei ole mitään muuta hyvää sanottavaa kuin että jotkut, kuten Suomen ev.lut. kirkko, rakennuttavat erinomaisen hienoa arkkitehtuuria. Pakanakin hiljentyy jossain Otaniemen kappelissa (Heikki ja Kaija Sirén) tai Vuoksenniskan kirkossa (Aalto) ja ankaran protestanttisen julmalan puolestaan aistii loistavasti vaikkapa Hyvinkään kirkossa (Ruusuvuori). Temppeliaukion kirkko (Timo ja Tuomo Suomalainen) mennään syvälle sekä peruskallioon että kansanluonteeseen kun taas Olarissa (Simo ja Käpy Paavilainen) moderni ihmiskuva hallitsee.

Viime vuosien hienoin kirkko on kuitenkin Kärsämäellä (Lassila). http://www.paanukirkko.fi/kuvagalleria.htm
Otsikko:
Kirjoitti: Svencka - joulukuu 03, 2006, 16:03
Tiistaina tulee Riot On - elokuva uusintana SBS kanavalla. Tyopakallani se heratti runsaasti keskustelua - kannatta katsoa

10:00 pm HOT DOCS - RIOT ON!  
 This documentary exposes what happened when a group of young Finnish hopefuls attempted to become rich by creating a mobile phone entertainment company that would attract millions of dollars in investment from corporate giants worldwide. The film also focuses on two people, Jan Wellmann – the charismatic messiah and main man behind the smoke and mirrors of the short-lived Riot Entertainment Ltd, and John Hakalax – his passionate disciple turned betrayer. Interviews with the founders, former Riot employees, clients and former investors reveals how multi-million dollar mistakes, corporate con tricks and their over-the-top spending lead to the company's downfall. (From Finland, in English and Finnish, English subtitles) MA (L,S,N) (Rpt) CC WS
Otsikko:
Kirjoitti: Milka - joulukuu 06, 2006, 11:54
Kiitos vinkista Svencka, Documentti oli todella mielenkiinoinen.
Olin jo muuttanut Suomesta naiden asioiden tapahtuessa tai paremminkin julkisuuteen tullessa joten tama olikin ensimmainen kerta kun kuulin tai sain tietaa moisesta 'kuprusta'.

Varsinkin IT alalla itsekin tyoskennelleena ja 'muutamia' villeja business ideoita nahneena voin todeta etta tarina sinallaan ei varmasti ole ainutlaatuinen, vaan samanlaista tapahtuu kaiken aikaa varsinkin teollisuuden aloilla, jossa luodaan koko ajan uusien teknologioita ja business ideoita. (ja kommentilla en tarkoittanut kotitekoisia p....ofilmeja Riotin tyyliin) :pepsodent

Hyvia olivat pojat puhumaan saadessaan monet erittain hyvamaineiset ja arvostetut sijoittajat firman rahoittajiksi.
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - joulukuu 06, 2006, 12:27
No voi sun ... unohdin koko jutun. Olisi ollut todella kiinnostavaa nähdä tuo dokumentti. Itse hyppäsin noihin aikoihin turvallisista valtion leivistä vähän vastaavaan suuruudenhulluun projektiin (11 miljoonan dollarin rahoitus tuli jenkeistä ja sillä mällättiin pari vuotta). Surkuhupaisen mielipuolista se oli meillä, ja vielä hurjempia huhuja kuultiin toisista firmoista. Pahalla ei voi kuitenkaan muistella, koska seikkailun seurauksena päädyin Singaporeen ja sen seurauksena tänne Australiaan.

Ei kellään sattuisi olemaan mahdollisuutta "lainata" tuota ohjelmaa minulle?
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - joulukuu 06, 2006, 21:50
Hei Timo,

Katso u2u.
Otsikko: hyva leffa
Kirjoitti: arixmel - joulukuu 07, 2006, 14:04
joo kiitos vinkista tuo oli hyva dokkari, ja jos joku haluaa sen dvd versiona niin dv1  ( http://www.dv1.com.au/ftproot/scripts/tp_CatalogueDetail.asp?q=76) tuo sita ausseihin ja sita myota sita saa ilmeisesti sanitysta ja hmv: sta  (dv1 retailerissa nayttavat olevan) hintaan 24.95,,pahus kun siina ei ole sita portimo osuutta kokonaan heh heh...:P

asiasta on muuten mielenkiintoinen artikkeli city lehdessa (taitaa olla vuosi 2004) sitten kun siihen peraan lukee ne kommentit (samassa lahteessa, haulla loytyy) puolesta ja vastaan (jotkut nimimerkit esiintyy entisina tyontekijoina ja kertovat omia kokemuksiaan) niin ei oikein tieda mita tassa uskoa,,,kaantyy koko juttu 7 paivaa artikkeliksi heh heh,,paitsi vaimo nyt uskoo etta mina muiden suomalaisten mukana olen ollut hirvee nymfomaani ja huumeveikko,,,eli maine paranee :hahhaa:hahhaa:P on ne vaan veijareita :hahhaa:hahhaa
Otsikko: Vs: Suomalaiset elokuvat Australiassa
Kirjoitti: arixmel - maaliskuu 16, 2008, 08:37
Pahat pojat  nayttais tulevan SBS:lta 31 maaliskuuta 23.50 vuosi siis tama kuluva 2008

Bad Boys A true story

A fun, lively and engaging film, the biggest ever Finnish box office success where four brothers from a painful past thanks to their abusive, paranoid schizophrenic father go on an ever escalating crime wave in their quiet Finnish town and spend their ill gotten gains trying to buy back their childhood and with it, a normal life. (From Finland, in Finnish and Swedish, English subtitles) (Drama) (2005) WS

suosittelen omasta puolestani
Otsikko: Vs: Suomalaiset elokuvat Australiassa
Kirjoitti: hmclehto - huhtikuu 01, 2008, 19:51
Katsoin juuri tuon Bad Boys ja ihan hyvahan tuo oli, mutta olenko ollut liian kauan Suomesta pois kun tuo kielenkaytto oli kylla aika karseaa. Siis tottakai kiroillaan, mutta ei ihan noin hirvittavasti tarvisi....Anyway aattelin vaan, unohtunut kai. Ukko (Aussi) sanoikin etta ainahan niissa kirotaan....
Otsikko: Vs: Suomalaiset elokuvat Australiassa
Kirjoitti: jossuv - huhtikuu 04, 2008, 20:34
Suomalaisissa elokuvissa ja tv-ohjelmissa kirotaan ihan liikaa! Kuulostaa tosi pahalle välillä  :nuttu: vaikka kyllähän täälä kirotaan mutta minusta noissa elokuvissa ja ohjelmissa "vähän" liiotellaan  :nuttu:
Otsikko: Vs: Suomalaiset elokuvat Australiassa
Kirjoitti: SeppoG - huhtikuu 04, 2008, 20:44
Lainaus käyttäjältä: arixmel - maaliskuu 16, 2008, 08:37
Pahat pojat  nayttais tulevan SBS:lta 31 maaliskuuta 23.50 vuosi siis tama kuluva 2008

Bad Boys A true story

A fun, lively and engaging film, the biggest ever Finnish box office success where four brothers from a painful past thanks to their abusive, paranoid schizophrenic father go on an ever escalating crime wave in their quiet Finnish town and spend their ill gotten gains trying to buy back their childhood and with it, a normal life. (From Finland, in Finnish and Swedish, English subtitles) (Drama) (2005) WS

suosittelen omasta puolestani

Työkaveri oli innoissaan maanantai aamuna kun hän kertoi että oli nähnyt tämän kysesisen elokuvan SBS:lta. Sanoi että ei ihme että haluat jäädä tänne Australiaan kun Suomessa on noin karun näköistä.  :D
Otsikko: Vs: Suomalaiset elokuvat Australiassa
Kirjoitti: jossuv - huhtikuu 04, 2008, 21:16
Ha ha  :pepsodent

Eikö ollut työkaveri ees ihmeissään että missän on lumi?! :D Tuntuu että kaikki Euroopan ulkopuolella asuvat luulee että Suomi on lumen ja jääkarhujen peitossa.  8)
Otsikko: Vs: Suomalaiset elokuvat Australiassa
Kirjoitti: arixmel - lokakuu 05, 2008, 19:18
Tuossa juuri sattumalta aukaisin ABC2 ja sielta tuli dokumentti The Rasmuksesta, eli kyseessa on heilla pyoriva sarja,,Planet Rock Profiles -  The Rasmus (http://www.abc.net.au/tv/guide/abc2/200810/programs/ZY8912A016D5102008T183000.htm) tietenkin tama on nyt noin 5 minuuttia myohassa :) mutta luulisin etta tuo uusitaan jossain lahiaikoina, tai onhan se nakojaan jo uusinta mutta asiasta kiinoostuneiden kannattaa pitaa silmansa auki uuusinnan uusintaa varten :)

Otsikko: Vs: Suomalaiset elokuvat Australiassa
Kirjoitti: arixmel - toukokuu 11, 2009, 06:37
RAID leffa tulee  torstai aamuyosta 00.25 (14-05-09) alkaen ja kanavana on SBS mikas muukaan  :peukkuy
Otsikko: Vs: Suomalaiset elokuvat Australiassa
Kirjoitti: pingu - toukokuu 11, 2009, 07:49
Tama taitaa olla ainut suomalainen elokuva minka menin ihan teatteriin asti katsomaan.
Oli kylla ihan jees ja kun naki tuttuja paikkoja Stadista, niin mikapa sen mukavampaa.
Elokuva on kylla ihan jees, mutta tulee aivan liian myohaan. Teillapa se ei taida olla mikaan ongelma,
kun taidat sen kuitenkin nauhoittaa/tallentaa...vai mita?
Otsikko: Vs: Suomalaiset elokuvat Australiassa
Kirjoitti: arixmel - toukokuu 11, 2009, 08:03
Niimpa  :pepsodent ta dii daa di daa di daa, onhan se jossain kovalevylla jo valmiina mutta tata versiota voi sitten vaimonkin kanssa katsastaa
Otsikko: Vs: Suomalaiset elokuvat Australiassa
Kirjoitti: SaQ - toukokuu 04, 2011, 11:40
Tanaan SBS2:lta tulee 21:40 Mies vailla menneisyytta.

A man arrives in Helsinki and is severely beaten up, waking later in a hospital with amnesia. In his disorientated state he leaves the hospital and heads out onto the streets in search of his identity. Oscar nominee for Best Foreign Language Film 2003 and winner of Audience Award, Best Actress and Grand Prix at Cannes, 2002. Directed by Aki Kaurismaki and stars Markku Peltola, Kati Outinen and Juhani Niemela. (In Finnish, English subtitles) (Black Comedy) (2002) (Rpt) M (V,A)

http://www.sbs.com.au/schedule/SBSTWO/2011-05-04/SBS2%20National (http://www.sbs.com.au/schedule/SBSTWO/2011-05-04/SBS2%20National)