Muuttotavaroiden kuljetus austraaliaan maaliskuussa 2015 merirahdilla

Aloittaja OutiC, tammikuu 19, 2015, 19:17

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

OutiC

Moikka,

Olemme muuttamassa Sydneyhyn maaliskuussa ja olemme pyytäneet tarjouksia erilaisista muuttopaketeista huolintafirmoilta. (esim. Tarvael Cargo, Door-to- door, SN Cargo, pelkkä merirahti). Selvää on, että huolintayritysten door-to-door servece tulee huomattavasti kaalliimaksi, kuin pelkän merirahdin tilaaminen ja prosessin hoitaminen itsenäisesti. Suomen päässä prosessi on jokseenkin selvä/selvitettävissä oleva, mutta onko jollakin tuoretta omakohtaista kokemusta miten prosessi menee Sydneyn päässä? Kannattaako lähteä itse hoitamaan koko prosessia (Tullausta, karanteeni käsittelyä jne. vaiko onko tarpeellista palkata huolintafirma tekemään kaiken?  Olemme soitelleet Sydenyssä muutamaan huolintafirmaan emmekä ole saaneet yksiselittäistä vastausta kysymyksiimme. Titetenkin yrittävät vaan myydä täyden palvelun pakettejaan. Kuulisimme mielelellämme kokemuksiamme asiasta sekä suositteluita mahd. luotettavista/edullisista firmoista siellä aussejen päässä.  Meiltä lähtee tavaraa n.3-5 m3. Täällä on jokin vanhempi ketju aiheesta, mutta tuoreempaa tietoa kaipaisin.  Olisi aika näppärää, kun netistä löytyisi selvä prosessi tähän, miten omatoimi-muutoissa toimitaan:)

RUU

OutiC, prosessin kuvaaminen yksiselitteiseksi olisi melkoinen työ sillä tilanteet vaihtelevat tapauskohtaisesti.
Kuitenkin yleisesti ottaen Australiaan saapuvan rahdin suhteen hoidettavana on kolme asiaa: tullaus, rahtimaksut, ja karanteenitarkastus. Kaikista näistä on helppo selvitä itse hoitamalla kunhan noudattaa tarkalleen saamiaan ohjeita.

Tullaus: Konttia pakatessasi teet tarkan luettelon sisällöstä ja huomioit etenkin karanteenia kiinnostavat asiat, ensisijaisesti puu/kasvit ja elintarvike, ja mahdolliset eläinperäiset tuotteet (jos esim haluaisitte tuoda porontaljan). Nämä tuotteet kannattaa pakata yhteen, jotta karanteenitarkastus aikanaan sujuu helpoimmin (vähemmän laatikoita avattavana).
Australialainen huolintaliike ilmoittaa teille milloin tavarat ovat saapuneet satamaan ja tullauksen voi suorittaa. Käytte tekemässä Customs Officessa paperityötä ja maksamassa heidän kulunsa. Tämä kannattaa tehdä 3 - 5 päivän kuluessa.

Rahtimaksut: Tullauksesta saamanne todistuksen kanssa menette huolintaliikkeeseen maksamaan heidän varastointi- ym maksunsa ja saatte tietää milloin tavarat ovat valmiina karanteenia varten. On todennäköistä että tässä vaiheessa voit maksaa myös karanteenitarkastuksen.

Karanteenitarkastus: Karanteeniviranomaiset käyvät tavarasti läpi. Sovit heidän kanssaan milloin sen voi tehdä ja jos menet itse paikalle, voit ohjata heidät ensin niihin ehdottomasti tarkastettavia esineitä sisältävien laatikoiden suuntaan.
Kun tarkastus on suoritettu ja tavarat vapautettu, on kotiinkuljetuksen aika. Jos menet riittävän kokoisella autolla paikalle, lava(t) nostetaan suoraan paikan päällä autoon ja pääset kotiin purkamaan niitä. Vaihtoehtoisesti tilaa kuljetus niin että se saapuu tarkastuksen päättymisen aikoihin. 3-5 m3 tarkastaminen vie todennäköisesti 30 - 60 min, riippuen sisällöstä ja siitä miten kuorma on pakattu (esim. kuinka paljon pitää siirrellä laatikoita).

Kaikissa tapauksissa tarkasta Australiassa tavarat vastaanottavan huolintaliikkeen kanssa yksityiskohdat ja mistä saat mitkäkin lomakkeet niin homma hoituu sujuvasti.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

OutiC

Kiitos vastauksestasi Ruu. Todella hyvä selvitys, tästä on paljon apua. Olemme yrittäneet googlata prosessia huonolla menestyksellä.  Kovasti meille ollaan suositeltu, että antaa koko homman huolintafirmalle tehtäväksi, koska aussejen viranomaiset + satamahenkilöstö eivät ole kovin avuliaita "amatöörimuuttajalle". Eli onko siis niin, että joku yhteys austraalialaiseen huolintafirmaan pitää siis olla? Voitko suositella jotakin huolintafirmaa, joka toimii kuvauksesi mukaisesti (ja tarjoaa ns. räätälöityjä palveluita)? Meillä on tarjous muutamasta paikasta, mutta haluavat tehdä door-to door service mukaan lukien tullauksen + koko paketin ja hinta on sen mukainen.

RUU

OutiC, yleensä lähettävä huolintaliike määrää vastaanottavan huolintaliikkeen, ts. he asioivat omien yhteistyökumppaniensa kanssa. Kun tavarasi ovat lähdössä, saat vastaanottavan pään yhteystiedot. Samoin sinun yhteystietosi välitetään vastaanottajalle ja tässä kohtaa tietenkin sähköposti on käytännöllisin. Vastaanottavalta huolitsijalta tulee aikanaan posti että "konttisi on satamassa viikon kuluttua, ota yhteyttä".

Oma kokemukseni "amatöörimuuttajana" on että palvelu on tosi ystävällistä ja sujuvaa silloin kun vain malttaa seurata prosessin mukana eikä lähde sooloilemaan. Voit arvata kuinka paljon ihmisten sekoiluja tai puutteellista valmistelua näitä asioita hoitavaat näkevät vuosien mittaan, joten ihan ymmärrettävää että he ovat vähän väsyneitä turhiin ylimääräisiin selvittelyihin, joita niistä aina seuraa. Kun teet heidän työnsä helpoksi, saat sen mukaisen hvyän kohtelunkin.  :coolh
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

sim

Lainaus käyttäjältä: OutiC - tammikuu 20, 2015, 06:12
Kovasti meille ollaan suositeltu, että antaa koko homman huolintafirmalle tehtäväksi, koska aussejen viranomaiset + satamahenkilöstö eivät ole kovin avuliaita "amatöörimuuttajalle". Eli onko siis niin, että joku yhteys austraalialaiseen huolintafirmaan pitää siis olla? Voitko suositella jotakin huolintafirmaa, joka toimii kuvauksesi mukaisesti (ja tarjoaa ns. räätälöityjä palveluita)? Meillä on tarjous muutamasta paikasta, mutta haluavat tehdä door-to door service mukaan lukien tullauksen + koko paketin ja hinta on sen mukainen.

En usko että palvelun avulaisuudessa tulisi mitään ongelmia olemaan, mutta alussa on sen verran monta muutakin asiaa järjesteltävänä että kannattaa miettiä haluaako tavaroista itse kantaa yhtään enempää huolta/vaivaa kun on pakko. Door-to-door service on ollut aina oma valintani, vaikka onkin toki aavistuksen kalliimpaa. Jos itse haluaa alkaa roudamaan niitä tavaroita satamasta yms, on siinä joka tapauksessa edessä auton vuokraamista ja mahdollisesti muuttomiesten palkkaamista yms.

jounij

Minä komppaan Ruuta: ainoa vaikeahko asia tuossa prosessissa on vuokrata kuljetusväline, jolla sen lähetyksensä saa kuljetettua itse kotiinsa. Karanteeniviranomainen voi sitäpaitsi myös hyvksyä lähetyksesi sellaisenaan ilman tarkastusta, jos lähetysluettelosi näyttää yksityiskohtaiselta ja siellä ei ole mitään epäilyksenalaista tavaraa.


Toteaa
Jouni
Canberra

Jouko

Samoilla linjoilla Mikailin ja Jounin kanssa, paitsi että satama koti väliä ei tarvitse välttämättä itse hoitaa. Tiedustelisin ensin satamasta-ovelle kuljetuksen hintaa. Kuorma-auto kuljetuksen tilaaminen on täällä yllättävän halpaa, alalla on hirvittävä kilpailu. Meillä viime muutossa en olisi satamasta ovelle kuljetuksen hinnalla saanut edes traileria vuokrattua (Brisbane). Tosin tarjouksista kannattaa soitella muutamaan firmaan että saa jonkinlaisen käsityksen paikallisesta hinta-tasosta. Voithan jo suomesta etukäteen soittaa tai e-mailata pariin paikkaan ja jos eivät osaa antaa arviota siltä istumalta pyydä lähettämään se emailin välityksellä. Googlaamalla vaikkapa "pickup and delivery service sydney" tai vastaavaa ehdokkaita löytyy melkoisesti...

En ole kuullut että kenelläkään olisi ollut isompia ongelmia karanteeni tai tulli viranomaisten kanssa, meiltä poistettiin pölyimurista pussi (sanoivat lähettävänsä sen kuuta kiertävälle radalle) ja toisella kerralla lasten pyörien renkaat ja lokasuojat jouduttiin pyyhkimään karanteeni viranomaisten pyynnöstä vaikka pyörät oli pesty paine-pesurilla suomessa.

Australiaan tulee ja menee porukaa sen verran isossa mittakaavassa että viraomaisysteemit on hyvin hioutuneet palvelemaan asiakasta.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org