Auton "muutto" Perth Sydney

Aloittaja hmclehto, maaliskuu 22, 2008, 17:04

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hmclehto

Heippa,
Eli siis kyselen kannattaako vanhahkoa (ei arvoa kuin kovaa sentimental sellaista)autoa laahata Perthista Sydneyyn. Ajaminen ei varmasti onnistu siis nopeus max 110km/h ja se tosi paahtamista ja Nullarbor on tuttu enka lahtisi sita ylittamaan. Mutta auto kiva ja olisi hyva olla tuttu ajopeli siella toisessa paassa. Mutta siis shipping tai muu transport tietenkin maksaa, rekisterointi siella toisessa paassa jne. Olisiko kellaan kokemuksia miten paljon tama lysti maksaisi. Voisi ehka menna muuttokuorman mukana Suzuki Sierra siis pieni kooltaan?! Olisiko tietoa ok hintaisista removal yrityksista. Niita on tajuttomasti ja jo sielta Sydneysta tanne tuotiin kamaa ja nyt toisin pain, mutta tavaraa on kertynyt entista enemman.
Hyvaa paasiaista!

Leokatti

On tuo isäntä hoitanut asiaa tähän asti, niin en nyt muista firman nimeä, mutta meillä lähtee Landcruiser mukaan Ballaratiin ja kuljetuskustannukset tuolle tulevat olemaan luokkaa $600. Matkaa siis jonkin verran vähemmän ja rekisteröintimaksuja ei tuohon ole vielä laskettu. Kannattaako Sierrasi kuljetus? Tuskin.

Me päätettiin varata kaksi konttia muuttoon. Kontit tuodaan 5 päivää ennen lähtöä ja niitä saa sitten pakata sitä mukaa kun ehtii. Perillä ne jäävät myös pihaan 5 päiväksi, joten purkamisenkin voi sitten tehdä omaan tahtiin. Hintaa noille kahdelle tulee kai vähän alle $5000 ja lisämaksusta pakkaamiseen saa 1-2 hlöä avuksi firman puolesta.

Kaksi muuttofirmaa tulee vielä ensi viikolla antamaan tarjouksensa (3 vaihtoehtoa esitettävä) ja toivottavasti ovat kalliimmat ettei tarvitse enää muuttaa suunnitelmia. Purkaisin tavarat mieluummin hiljalleen kuin kaikki heti välittömästi ja hirveällä kiireellä. Tietty pienellä tontilla tuo ei oikein onnistu...
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Jouko

Oletko ajatellut Car Transport firmoja, nehän siirtelee autoja autoliikkelle ja yksityisille korvausta vastaan. Jotenkin mulla on semmoinen muistikuva ettei hinnat ole mitään ihan poskettomia. Googlettamalla niitä tuli esiin pari ja ainakin tältä saa jonkinlaisen "online arvion" http://www.autotrans.com.au/


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

hmclehto

Kiitos, sita vahan "pelkasinkin" etta prinsessan taytyy jaada tanne WAhin, kiitoksia kuitenkin vastauksista. Odottelen viela tarjouksia muutamasta paikasta, mutta nayttaa etta hintaa kertyy liikaa.

J?ck

Lainaanpa ketjua.

Mitenkäs Ausseissa tulee hoitaa asiat jos ostaa auton esim Perthistä ja ajaa sen Queenslandiin jossa oleskelee pysyvämmin? Tuleeko muuta kuin rekisteröinti? Jotain lisämaksuja? Mieli tekisi nähdä Perthin seutua, mutta luulen että rahkeet ei riitä ajaa Itärannikolta sinne ja takas, vaan jos laskeutuisi Perthiin ja ostaisi sieltä maastokulkineen.

Leokatti

Eipä siihen muuta, kun polttoaineet ja huolto tietty. Ihan hyvä idea ajaa vain yhteen kertaan rannikolta toiselle. Ja suuntakin on oikea, jos etelärannikkoa meinasit matkata. Idästä länteen matkatessa osaa joskus tuuleksia vastaan ihan kivasti...
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

jounij

Ei siis tule mitään maksuja ennen kuin WA:n rekisteröinti menee umpeen. Vasta sitten auto pitää rekisteröidä uudelleen sen hetkiseen asuinosavaltioon. Muistelen kuulleeni, että QLD:n rekisteröintimaksut taitavat olla sieltä edullisemmasta päästä. Varmaan nekin saa selville etukäteen kunkin osavaltioiden hallituksen omilta veppisivuilta.
Jouni
Canberra

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: jounijMuistelen kuulleeni, että QLD:n rekisteröintimaksut taitavat olla sieltä edullisemmasta päästä

Enpähän usko Jouni, että ne Qld maksut olisivat enään kaikissa tapauksissa niitä halvimpia :(

Kaikissa osavaltioissahan on omat kriteerinsä auton rekisteröintimaksun laskemiselle ja sitten vielä yleensä erilaisia pakollisia vakuutus (Third party) toimitus, etc maksuja päälle.

Teillä Jouni, ACT se rekisteröinti maksu sisältää myös CTPI kuten meilläkin, mutta teillä on vain yksi hyväksytty vakuutusyhtiö (NRMA) joka voi sen tarjota - eli maksat ihan mitä he haluaa.  Meillä sen sijaan on kova kilpailu juuri noilla CTPI vakuuttajilla (jonka voit vaihtaa aina kun rekisteröinti on uusittavissa) ja hyvässä tapauksessa voit säästää reilusti yli $100 vuodessa.

SA ja QLD laskee rekisteröintimaksun auton moottorin sylinterimäärän mukaan, VIC painon ja postinumeron mukaan ??? ja muut osavaltiot auton painon mukaan. 

Täältä löydätte kaiken tarvittavan tiedon:
Registration & Licences - Australia


Lainaus käyttäjältä: Jäck...vaan jos laskeutuisi Perthiin ja ostaisi sieltä maastokulkineen.

Onko tarkotuksesi ajaa yli Nullarbor Desert ?
Perth - Adelaide on jo lähes 3000 kilometriä ja Adelaide - Brisbane toiset yli 2000 kilometriä hieman reitistä riippuen.

Jos tämä on suunitelmasi, niin älä osta ihan mitä tahansa "mopoa".

Hauskaa ja turvallista matkaa  :peukkuy

J?ck

Kiitoksia vastauksista, vielä ei ole mitään tarkempia suunnitelmia, ainoastaan haaveita  :) Joku parin tonnin "romu" kenties, hilux surffi kiiinnostaisi, tai vastaava 90-luvun puolivälistä. Sellainen jossa ei iske armoton vitutus jos kun se kaatuu katolleen tai sammuu joen pohjaan :pepsodent

Mitenkäs se vakuutus, kun mitään virallista osoitetta ei tuossa vaiheessa ole, ellei esim Perthistä vuokraa jonku huoneen viikoksi pariksi. Meneekö kovinkin kalliiksi tuossa tapauksessa vai myöntävätkö vakuutusta laisinkaan? Muistan lukeneeni että vakuutuksen oton yhteydessä tulisi sanoa että auto on yöt tallissa ja sillä ajellaan vain töihin ja takaisin, jotta vakuutus olisi pienempi. Täällä jonkin autoketjun yhteydessä oli moinen maininta.