Primary schoolin maksullisuus QLD:ssä?

Aloittaja RUU, tammikuu 07, 2005, 09:16

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

RUU

Hello again, mates :)

Meillä olisi aika lähteä valitsemaan itsellemme sopivaa viisumiluokkaa, jotta vaimon tuleva proffa / työnantaja osaa kirjoittaa sopivan kutsun ja mahdollisen sponssauksen. Me tietenkin yritämme saada mahdollisimman kattavan & elämisen kannalta edullisen viisumin.

Lapset ovat sen ikäisiä, että päätyvät primary schooliin.
education.qld.gov.au/schools/about yksiselitteisesti sanoo, ettei kouluissa peritä 'tuition fee'. Voiko asia oikeasti olla näin mukavasti myös tilapäisen viisumin omaaville (esim Temporary business long stay)???

Tästä en huomannut mitään juttua täällä - ainakaan ensimmäisten sadan selaamani hakutuloksen kohdalla. Kouluun sopeutuminen, yms. kyllä on hyvin käyty läpi (ja lupaavalta kuulostaa).
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Aikis

Heips Ruu ja hyviä matkavalmisteluja!

Luulisin kyllä että näistä kouluasioistakin on keskutelua täällä ollut... mutta eipä mitään, kerrataan. Minun faktatietoni perustuvat oleskeluun New South Walesissa, joten niihin kannattaa suhtautua varauksella, jotkut asiat kun vaihtelevat osavaltiokohtaisesti. Silti uskoisin että päällisin puolin samat linjat on Queenslandissakin.

Siis täällähän on rinnakkaiskoulujärjestelmä - kaksi kolmasosaa kouluista on public eli valtion ylläpitämiä ja loput independet eli yksityisiä. Hinnoiltaan juttu menee siten, että public on 'ilmainen', katoliset koulut halvempia yksityisiä ja muut sitten temporary visalaiselle n 10.000-15.000 dollaria vuodessa.

Eli siis on totta että valtion kouluissa ei ole 'tuition', osallistumismaksua. Ilmainen suomalaiseen malliin se ei kuitenkaan ole - kustannuksia vuoden pintaan tulee ehkä kolmisentuhatta dollaria. Osavaltion kouluhallinnolle maksetaan vuosimaksua noin 2.500 dollaria ja sitten mm. koululle kirja- ja paperimaksu, urheiluun osallistumismaksu, lukuisa ja viikoittainen määrä erilaisia pikkumaksuja retkille, kuljetuksiin, tapahtumiin yms yms. Ne nyt eivät ole montaa dollaria kerrallaan, mutta ei sitä viikkoa ettei jotain ole pitänyt laittaa kuoreen (ainakin täällä maksu toimiteaan aina suljetussa kirjekuoressa). Eikä tietysti pidä unohtaa koulupukuun (kesä- ja talviuniformu erikseen, urheiluasu erikseen, bändiasu jne) eikä eväisiin tai koulun kanttiinista ostettavaan kouluruokaan kuluvia summia. Jotkut noihin harrasteisiin liittyvistä maksuista ovat vapaaehtoisia, mutta suurin osa ei.


tämä tieto siis siinä tapauksessa että sinulla on temporary visa 475.

Jos vain mahdollista, niin sponsorin listaan kannattaa lisätä nämä koulukustannkset.

tervetuloa!

RUU

Aikaihminen, kiitokset hyvästä selityksestä!
Kouluasioita on toki puitu läpi moneen kertaan mutta enemmänkin saapumisen sopivinta ajankohtaa, lasten sopeutumista ja kieliongelmia, yms. sosiaalista puolta. Byrokratia ja muodollisuudet ovat jääneet vähemmälle huomiolle.

Hiukan jäi mieleen pyörimään tuo kouluhallinnon vuosimaksu 2500 $: onko tuo nimenomaan lasten oikeudesta olla koulussa? Eli käytännössä 'tuition fee' vaikka ehkä eri nimikkeellä?
Muut kulut olivatkin ihan loogisia. Pitää vaan varautua siihen ja muistaa pitää käteistä lompakossa (ilman käteistähän voi elää Suomessa pitkiäkin aikoja ihan helposti kunhan pankkikortin + jonkun henkkarin pitää jossain taskun pohjalla mutta opettaja ei varmaan ymmärrä, jos laittaa Visan lapsen mukana kouluun :D).

Ja kyllä, 457 on pääsemässä loppusuoralle tässä viisumiluokan valinnassa. Tosin PR-viisumikin on yhä harkinnassa.
ENS-sponsorointi oli kiva mutta siinä kaksi mutkaa: labor market testing ja työn on kestettävä >= 3 v (http://www.immi.gov.au/migration/employers/ens.htm).

(Jälkikäteen tarkennettu ENS:n faktoja)
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Jaaks

RUU :D


LainaaHiukan jäi mieleen pyörimään tuo kouluhallinnon vuosimaksu 2500 $


ei todellakaan ole Queenslandissa mitaan "kouluhallinnon vuosimaksuja" :D

Kaikki muut Aikaihmisen mainitsemat uniformu, kirja, retki ym maksut on ehka muutama satanen $ vuodessa, joten ei kylla voi kalliiksi vaittaa ja sitapaitsi taalla ei tarvita sita talvi uniformua :hahhaa.

mette

Kouluhan ei  täällä ole ilmainen, ainoastaan opetus.
Jos noita kuluja onkin , uniformut , retket etc. niin  ainakin omasta mielestäni liikutaan vielä varsin kohtuullisissa summissa. Primary schoolissa kirjoja ei juuri edes käytetä, että kuluja ei tältä osin ole. Monissa primary schooleissa voi olla vapaaehtoinen vuosimaksu. Ja kouluhammashuoltokin pelaa (kerran vuodessa) ,sellainen mobile-hammashuolto siirtyen koulusta toiseen.
Meilläkään ei lapsille olla koskaan ostettu varsinaista talviuniformua, collegepaidalla ovat pärjänneet.
Eipä ihme, jos RUU mieleesi jäi pyörimään tuo aikaihmisen ilmoittama kouluhallinnon vuosimaksu 2500$ . Mutta kuten jo  Jaaks sanoikin, täällä Qld ei  tuollaisia vuosimaksuja ole. Taitaa noilla  summilla täällä  päästä   sisään halvimpiin yksityiskouluihin?

Jaaks

LainaaMonissa primary schooleissa voi olla vapaaehtoinen vuosimaksu

Meilla on kanssa tuo vapaehtoinen maksu nimella " Building Fund Levy" jotain $150.00 / vuosi ja se maksetaan aina, koska on 100% verovahennyskelpoinen :D

mette