WH:n jälkeinen elämä + työt

Aloittaja Moskito, heinäkuu 30, 2008, 22:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Moskito

Hei kaikille,

Ja kiitos mahtavan kattavasta foorumista!

Erääseen asiaan en ole kuitenkaan juurikaan löytänyt kommentteja; eli onko kokemuksia WH viisumin umpeutumisen jälkeen maahanjäämisestä, eli toisin sanoen WH:n aikana vakituisen työpaikan etsimisestä/löytämisestä ja pysyvämmänpuoleisen viisumin hankinnasta?

Kaikki kommentit tervetulleita, myöskin (tai jopa ensisijaisesti) Uuteen-Seelantiin liittyen.

Olen aikeissa ensi vuoden aikana sinne päin suunnistaa, ja mahdollisesti jompaan kumpaan maahan jäädä myös WH viisumien umpeutumisen jälkeen. Näin siis jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, eli...  :)

Kiitos etukäteen kaikille!

Silppu

Vaikkapa näin voisit edetä (olettaen että sulla ei ole mitään soveltuvaa koulutusta Suomesta jota voisi lukea hyväksi)

Valitse joku MODL listan ammatti joka kiinnostaa eniten. Hanki siitä kokemusta ja koulutusta jo Suomessa mahdollisimman paljon. Kun saavut maahan, niin ota tavoitteeksi Trade Skills Training Visa subclass 471 jota varten etsit sopivaa sponsoria kasvukeskusten ulkopuolelta. Erityisesti vähemmän kiinnostavat osavaltiot voisivat olla helppoja saada sponsori, kuten vaikka Northern Territory. Tai ylipäätään osavaltiot joissa kyseisellä alalla on eniten työvoimapulaa kasvukeskusten ulkopuolella.

Sulla on pari vuotta aikaa löytää sponsoroiva työnantaja Ausseista WH:lla. Kun sponsori löytyy, niin hankit ns. bridging viisumin kunnes saat varsinaisen TSTV subclass 471 viisumin. Se on tie myös pysyvään PR-viisumiin täällä.

Jos ei työnantajaa löydy sponssaamaan, niin sitten vuodeksi Uuteen Seelantiin WH:lla myös. Näin saat ainakin kolme vuotta kulumaan täällä puolen palloa.

Silppu

Moskito

Kiitos näistä, hyvää infoa. Tuota kolmea vuotta olenkin pitänyt sellaisena minimiaikana, jonka sielläpäin maailmaa olisin.

Koulutuksesta sen verran, että minulla on BBA-tutkinto Kansainvälisestä Yritysmarkkinoinnista (englanniksi suoritettuna), ja reissuun lähdön aikaan n. 2 vuotta työkokemusta, joskaan ei varsinaisesti markkinoinnista, vaan MI/BI-puolelta (Market Intelligence/Business Intelligence).

Ja tähän voisin vielä lisätä, että olen ilmeisesti hieman vanhempaa kalustoa WH-porukoissa, sillä ikää on mittarissa kohta 27 vuotta... :) Tämä muuten tuokin mieleen seuraavan haasteen/kysymyksen, eli onko sitä WH-viisumin ikärajaa nostettu? Täällä on siitä keskustelu olemassa, mutta ilmeisesti uutta tietoa siihen ei vielä ole...?

Kiitos!

Silppu

Jos saat työnkuvaasi millään mahtumaan "sales and marketing manager" alle, niin pääset sol-listalla 60 pisteen kategoriaan. Siinä tapauksessa kannattaisi olla töissä kolme vuotta ensin Suomessa ja vasta sitten tulisit tänne suoraan PR-viisumilla (joka oikeuttaa muuten työskentelyyn myös Uudessa Seelannissa). Jos työsi katsotaan 50 pisteen kategoriaan tarvittaisiin puolisopisteitä että tuo 120 pisteen raja tulisi täyteen.

Eikös nuo ikärajat sovi sulle aivan mainiosti. Pitää olla alle 31v. kun anoo sitä ja sitten on vuosi aikaa saapua maahan.

Silppu


Moskito

Ei taida tuo työnkuva tuohon 'sales and marketing manager' -kategoriaan mennä... Ja toiseksi, en millään haluaisi lykätä lähtöä vuodella! Toisaalta, tuo käypäisyys Uudessa-Seelannissa houkuttaisi kovasti, koska sinnekin tieni vie. No, ehkäpä katselen miten homma lähtee liikkeelle ja mietin sitten näitä pysyvämpiä ratkaisuja sitä myöten kun tulevat eteen.

Ja vielä en siis edes tiedä, että kumpaan (Australia vai Uusi-Seelanti) haluan asettua, jos kumpaankaan. Tähän pitäisi etsiä/löytää vastaukset WH:n aikana...  :)

Anna27

Moi Moskito,

Sen verran taytyy aiheeseen lisata, etta ei 457 viisumin (tyonantajan sponsoroima 4 vuoden viisumi) saaminen enaa kovinkaan monimutkaista ole. Tyonantaja voi sponssata sinua suoraan, tai rekryfirman kautta - kumpikin kaytanto on yleista ja viisumin prosessointiajat suhteellisen nopeita (uuden hallituksen aikana jopa 2-4 viikkoa on nahty).

Onnea matkaan!

Moskito

Kiitos Anna!

Tuo kuulostaa jo paljon paremmalta, ja käsittelyajat jopa hämmästyttävän nopeilta. Ei kyllä jaksaisi odottaa ensi kevääseen/kesään asti, mutta toisaalta täälläkin päässä on vielä pientä tekemistä, kuten asunnon ja irtaimiston myyminen... :)

Moskito

Niin, ja jos jollain on vastaavia kokemuksia Uudesta-Seelannista, niin mielelläni otan informaatiota vastaan :)