Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Viisumit - muuttaminen => Aiheen aloitti: juliet24 - heinäkuu 10, 2007, 18:59

Otsikko: ETA pidennys?
Kirjoitti: juliet24 - heinäkuu 10, 2007, 18:59
heippa hei!:)

olen täällä melbournessa kundifrendin luona ja eta loppuu elokuun 25pvä. Haluaisin olla täällä kunnes opiskelut alkaa (syyskuussa), eli haluaisin vain 3 viikkoa pidempään olla. Miten etaan haetaan pidennystä (kauanko päätös kestää)?? Olemme myös ajatelleet , että voitaisiin käydä uudessa seelannissa, mutta jos tuo pidennyksen hakeminen ei ole kovin hankalaa/kallista, ei tarvisi stressata että "pakko mennä uuteen seelantiin". Ja samalla kun tässä kyselen, niin onko flight centerillä halvimmat lennot uuteen seelantiin? itse en löytänyt halvempaa.  kiitos etukäteen :) :god:
Otsikko: Vs: ETA pidennys?
Kirjoitti: Jaaks - heinäkuu 10, 2007, 19:09
Heippa Hei Juliet,

ETA viisumia ei voi jatkaa kun olet Australiassa eli NZ reissu on edessä, ellet sitten hae jotain muuta viisumia.
LainaaExtending your stay
An ETA cannot be granted while the holder is in Australia. ETA(s) cannot be extended.
If you intend to extend your stay after arriving in Australia, you should allow at least two weeks before your ETA expires to apply for a different type of visa. A visa may be granted if you:
·   have complied with the conditions of your ETA
·   meet all the eligibility criteria for the grant of the visa for which you are applying.

How ETA works (http://www.immi.gov.au/visitors/tourist/976/how-the-visa-works.htm)

Halvimmat lennot on siellä mistä löydät ne.  Voi olla Flight Centre tänään ja joku muu huomenna  :pepsodent

Otsikko: Vs: ETA pidennys?
Kirjoitti: Leokatti - heinäkuu 11, 2007, 10:37
Käypä kysymässä tuota viisumiasiaa ihan henkilökohtaisesti DIMAssa. Eivät paljon nipota käsittääkseni ja vaikka toista ETAa et voikaan saada, niin turistiviisumin todennäköisesti myöntävät. Jos en ihan väärin muista niin maksaa $205.

Matkatoimistoja kannattaa kilpailuttaa. Käy hakemassa tarjous jostain muualta ja kävele sen jälkeen Flight Centeriin (mikäli hinta siis on lähellä sitä FC:n tarjousta, jonka jo löysit). Voit saada vielä vähän alennusta jo alennetusta hinnasta. Henk.koht. olen kyllä aina saanut parhaat tarjoukset juuri FC:stä.

Muokkausta, muokkausta: Tourist Visa (subclass 676) (http://www.immi.gov.au/visitors/tourist/676/index.htm) on tuo edellä mainitsemani viisumi ja hinta näyttää olevan $215 eli halvemmaksi taitaa tulla kuin reissu kahdelle Kiwilandiaan. ;)
Otsikko: Vs: ETA pidennys?
Kirjoitti: juliet24 - heinäkuu 11, 2007, 22:36
kiitos teidän arvokkaista ja asiantuntevista vastuksista :god: :)
Otsikko: Vs: ETA pidennys? Hammenetaan viela hieman
Kirjoitti: snoopywaiff - heinäkuu 13, 2007, 16:22
heippa teille kaikille

Siita etan pidennyksesta. Mina hain Etaan pidenysta online australiassa ollessani. eli olin ollut taalla 3 kk ja olisi tarttenut poistua maasta mutta online hakemuksella sain pidennysta 3 kuukautta lisaa. Tuo ohjeistus etta etaa ei voi pidentaa lienee tarkoittaa sita etta kun kaikki etaan kuuluvat 12 kuukautta on kayttanyt niin siihen ei voi hakea pidennysta. Pidennysta voi hakea 6 kuukauteen saakka alkuperaisesta maahan tulopaivasta.

Sitten lisaa Visa sotkuja. Siita Uuteen seelantiin menosta. Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia 3 kuukautta tai sita lyhyempaa oleskelua varten mutta silloin tarvitsee lipun pois uudesta seelannista maahan johon on OIKEUS menna. eli jos viisumi ausseissa menee vanhaksi niin uuteen seelantiin ei heidan mukaansa paase hakemaan uutta viisumia. Paluulippu ausseihin ei riita mikali viisumi ei ole voimassa ausseihin.  EIKOS OLE kivaa. Ja he viela tarkensivat erityisesti sen etta riittava raha maara lentolippuihin luvalliseen maahan ei riita. Pahinta jutussa oli se etta mikali hakee viisumia Uuteen seelantiin niin siinakin tapauksessa tarvitsee kyseinen lippu ola olemassa. Olen viettanyt viimeisen viikon soittelemalla eri maiden valilla.  :nuttu:

Eli. lopputulos on se etta mikali tarvitsee pidennysta aussi viisumiin eika voi sita taalla hakea niin sinne NZ tulisi lentaa ENNENKUIN aussi viisumi menee vanhaksi ja sitten siella hakea uutta.

tassahan tata perjantai tarinaa taas tulikin.

Nimimerkki  perjantaiolutta tarvitseva :XXXX

Pst. Minun 601 hakemukseni eli turistiviisumin pidennys paperit ne onnistuivat hukkaamaan Melbournssa ja tanaan olisi ollut viimeinen viisumin voimassa olopaiva. Meinasi tulla aitia ikava, mutta onneksi saatiin asia puhelimitse hoidettua.Mikali mina en jatkoa saa niin sitten olenkin pulassa koska minun lentoni lahtee marraskuussa taalta ausseista joten miten kummassa mina von menna NZ uusimaan viisumia :confuse  No mietin sita sitten myohemmin
Otsikko: Vs: ETA pidennys?
Kirjoitti: juliet24 - heinäkuu 28, 2007, 10:15
heips taas!

no me ajateltiin lähteä Fijille ennen kuin minun ETA-viisumi umpeutuu. Eli sittenhän olen käynyt ulkomailla välissä ja pitäisi olla taas ookoo viipyä hiukka pidempään , eikö?:) Ihmettelevä.... ???
Otsikko: Vs: ETA pidennys?
Kirjoitti: Jaaks - heinäkuu 28, 2007, 15:06
Heips vaan Juliet,

No sieltähän sen uuden viisumin sitten saat.
Mihinkä päin Fiji aiotte ?
Jos ei ihan välttämättä tarvitse Suvassa oleskella liikoja, niin ei kannata.
Department of Foreign Affairs Travel Advice for Fiji (http://www.smartraveller.gov.au/zw-cgi/view/Advice/Fiji)

Tiedätkö muuten jos saat uuden ETA Fijillä ja mistä sen saat ?
Fijin passilla kun ei saa ETA viisumia ollenkaan, niin ainakaan aikaisemmin Fijin matkatoimistot eivät sitä pystyneet hakemaan vaan se piti hakea Australian High Commissionista  (http://www.fiji.embassy.gov.au/suva/about1.html).
Kysyhän heiltä ennenkuin lähdet  :pepsodent
Laita vaikka e-mail: dima-suva@dfat.gov.au tai kysy täkäläisestä toimistosta.
Otsikko: Vs: ETA pidennys?
Kirjoitti: juliet24 - heinäkuu 29, 2007, 10:48
hei hups,
mulla oli tossa nyt väärä otsikko.pidennyshän ei enää tulisi tarpeeseen. Kun mun eta - viisumi on voimassa 12 kk "multiple visits", niin enhän mä tarvi nyt uutta viisumia, kun käyn siellä vaan käymässä ja haluan olla vain kuukauden pitempään, eli kun tulen maahan takaisin niin voin hyvin olla sen kuukauden . Eli olen ollut täällä vasta alle 2 kk kaikenkaikkiaan kun lähdetään, ja kun tulen takaisin niin voin olla sitten sen jälkeen vielä 2 kk.  (mikä olisi muuten mahdotonta etalla) koska olen käynyt ulkomailla. eikö?:)
Otsikko: Vs: ETA pidennys?
Kirjoitti: Jaaks - heinäkuu 29, 2007, 16:23
Juliet  :pepsodent

Niinpä, mutta ETA'lla voit kyllä olla täällä 3 kk kerrallaan.

LainaaYou can stay for up to three months on each visit within a 12 month period from the date of grant, or for the life of the passport if it is less than 12 months (multiple entry).