Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Asuminen - eläminen => Aiheen aloitti: Taitsu - syyskuu 09, 2004, 19:27

Otsikko: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: Taitsu - syyskuu 09, 2004, 19:27
Hei,
Eli tosiaan saavuin tanne tiistaina. Ja olen toissa CSIRO:ssa tarkemmin Monash university, Clayton.

Eli jos jollakin olisi tarjota asuntoa tai jotain tietoa olisin tosi kiitollinen:god: Tottakai mukava olisi jos asunto sijaitsi hyvin kulkuyhteyksien paassa tyopaikasta. Mutta mielummin asuisin lahella keskustaa kuin yliopistoa.

Talla hetkella olen tilapaisessa perhemajoituksessa Mulgravessa.

Eli voi laittaa U2U:ta tai sahkopostia tpaukku_poistatama_@cc.hut.fi tai sitten ihan soitella sain tanaan jopa paikallisen kannykkaliittyman nro on 040-4403141.

Ja viela suuri kiitos kaikille  :god:

Taina
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - syyskuu 10, 2004, 01:26
Taitsu :D

Vihdoin perillä, hieno juttu! Ja toivottavasti löydät pian sinulle sopivan kämpän, toivottavasti näistä linkeistä on jotain hyötyä, kaikkia mulla tallessa olevia en tähän hätään löydä, kun en ole omalla koneella...

http://www.monash.edu.au/campuses/clayton/accom.html (Claytonin asumisvaihtoehtoja. Ja täällä samassa olisi linkki Housing Advisory Serviceen, josta varmasti saat halutessasi apua asunnonhakuun liittyvissä asioissa.)

http://www.realestate.com.au/cgi-bin/rsearch?a=sf&s=vic&t=ren&snf=rbs (Victorian vuokrakämppiä)

Tsemppiä asunnonhakuun! :peukkuy
Otsikko:
Kirjoitti: jpelkone - syyskuu 12, 2004, 23:41
Tervetuloa Melbourneen!

Mulla on itsellä kanssa kämpän haku päällä ja tiedän sen vuoksi muutamia paikkoja mistä kannattaa katsella. Meillä on RMIT tietokannassa tällähetkellä noin 90 avointa erityyppistä vaihtoehtoa (60-250viikko) ympäri Melbournea. Laittelen sulle suoraan sähköpostia niin katsellaan. Tämä kommentti lähinnä sitävarten et jotkut muutkin Melbournen suomalaiset voi olla jossain vaiheessa kiinnostuneita.

Juha
Otsikko: Kiitokset kaikille
Kirjoitti: Taitsu - syyskuu 13, 2004, 15:52
:god:
Eli nyt on asunto, vain kalusteet puuttuvat. :??

Eli paadyin sittenkin etsimaan asuntoa lahelta tyopaikkaa. Eli asunto on Claytonissa vain 5min kavelymatkan paasta juna-asemalta ja yhteydet keskustaan on aika hyvat.

Vuokra on todella halpa, joten saan vahan rahaa saastoon matkustelua varten. Suunnitelmissa viettaa joulu Cairnissa.
Otsikko: kalusteista
Kirjoitti: arixmel - syyskuu 14, 2004, 10:51
no jos aajtellaan etta on tanne tulossa esim vuodeksi tahi kahdeksi, niin joko pelastusarmeijalta, tutuilta tahi kaupasta mutta mutta, eilen tuli juuri telkasta fantastic furnituren mainos,,,kaikki studion kalusteet hintaan 999 (niilla on nakojaan joitakin paketteja netissakin vaikken tota studioa nahnytkaan siella http://www.fantasticfurniture.com.au/packages.asp)  hmmm siina oli kylla iso kasa tavaraa,,,eli pari sanky sohva pari olkkarin tuolia sohvapoyta keittion poyta tuolit ja lista vaan jatkui,(tai sitten ei),,no ei laatu nyt voi kovin hyva olla mutta kylla niissa vuoden varmaan olisi,,,ja ainakin tv ssa naytti hyvalta,,,makuasia joo...eli jos kaikkea lahtee yksitellen ostamaan niin hintaa tulee EHKA enemman, ja sitten jos tuota vertaan kalustetun kampan lisahintaan???


aamukahvi poydassa olen sitten katsellut ikean kataloogia,,niilla on samantyypisia paketteja,,,ei nyt satu silmaan hintoja, mutta massatuotannosta ja halvasta aasialaisesta napparyydesta (ja hei laadusta tinkimatta kuin hk:n sininen) halvin sanky  $95,,,siihen patja (pari sanky)165..ruokailu ryhma (neljalle,,$249,,,se nayttaa ihan kuin se olisi tummaa puuta,,,emma ole sarkastinen, ma istun parhaillaan ikean tuolissa :hahhaa,,,ja halvin 2 istuttava sohva 195...sitten se valttamaton sadepaivan pelastaja...taitaa olla etta jossain oli 51 cm tv hintaan 99,,,mitas muuta,,,jaakaappi,,,hmmmnyt pitaa heittaa puolet arvausta puolet muistia...tuossa kadulla (smith st, on muutama kauppa,,taitaa olla DEC tai DES discount electronic store,,semmoinen ketju kumminkin) ja taitaa lahtea jollain 250 taalalla halvin???

ja sitten jos siihen alennuksen hakuun todella haluaaa lahtea niin huomasin etta noilla yliopistoilla on aika kattavat listat paikoista eli lahinna naa toisenkaden kaupat..

RMIT second hand furniture (http://www.rmit.edu.au/browse/Information%20and%20Services%2FCurrent%20Students%2FStudent%20Services%20Group%2FSupport%20and%20Advisory%20Services%2FHousing%20Service%2FInformation%20and%20Services%2FSecond-hand%20Goods%20%26%20Furniture/)
some VU furniture tips (http://www.vu.edu.au/International/Accommodation/Furniture/index.aspx)

ja hei Latrobella on linkki kalusteista
furniture (http://www.latrobe.edu.au/international/accommodation/choosing.html#furniture)

monashilla on varmaan omat linkkinsa,,,no kyllahan noita paikkoja on mutta meneeko siina sitten kokoaika niita metsastaessa, vai menisko vaan kauppaan tilais paketin kotiin ja menis oluelle,,,ai niin pitaa ne huonekalut sitten kasatakin lol

:hahhaa:hahhaa
Otsikko: kun kerran on alettu
Kirjoitti: arixmel - syyskuu 14, 2004, 11:33
jai vaivaamaan nuo elektroniikan hinnat ja hain tuosta kadulta DEC:n mainoksen (discount electrical centre),,37 cm tv 119 dec bar fridge $139 semmoinen pieni yhden ihmisen jaakaappi (siis ei ihmissyojille tarkoitettu mainos) 120 liotranen 239 semmoinen miehen korkuinen jaakaappi $299..ai niin pyykki kone, taalla on noita kolikkopesuloita, mutta en nyt tieda niiden hintoja mutta jos ajatellaan etta esim 5 taalaa viikossa,,,tekee 250 vuodessa,,,uusi pesukone lahtee nakojaan 399 taalalla, toi kauppa sitten myo myos kaytettyja pesukoneita (edesta ladattava 5 kg) 249 taalaa,,,tieda sitten miten hyva tahi energiaystavallinen ,noilla on myos kuivaaja ja pesukone samassa 5kg,,299,,,astianpesukone 299,
uusi mikro lahtee 79 taalalla...ja voihan nuo sitten saada myotya,,,jonka varaan ei kylla kannata laskea,,
 ai niin laatu,,,hmmm,,, mun piti hakea uusi pesukone parikuukautta sitten ma en ostanut heilta vaikka on ihan lahella vaan paadyin ajamaan 10 kilsaa good guys clearance centreen ja ostamaan koneen 800 sadalla,,,hyva diili...mielestani,,mutta kylla ma esim lasten huoneen telkkarin sielta hakisin, ja nayttais isoissa ruuduissa olevan hyvia tarjouksia,,,hmmm mitenkohan tan esittais vaimolle lol
toivottavasti auttaa taitsua paatoksen teossa ja muita suunnittelussa
Otsikko: Arixmel, kiitokset linkeista
Kirjoitti: Taitsu - syyskuu 14, 2004, 12:37
Kiitokset kovasti avusta. Eli olen taalla vain 6kk, mutta suunnitelmat voi aina muuttua.
Talo on muuten kalustettu, mutta mun huone ei ole. Eli olen lahinna nyt katsellut naita second hand paikkoja. Kampuksella on aina jotain ilmoituksia ja olen nyt kysellyt taalta toistakin, jos joku vaikka lainais kalusteita muutamaksi kuukaudeksi.

Eli tallaista, onneks ei ihan kaikkea tartte ostaa, eli jaakaapit ja pesukoneet yms. loytyy kylla talosta.
Otsikko:
Kirjoitti: jpelkone - syyskuu 15, 2004, 00:18
Mä hommasin melkein kaikki huonekkalut sellasesta second hand paikasta kun Don Bosco tuolta Brunswickista. Osoite oli Sydney Road jotain. Toimittivat ison kuorman kotiovelle 20 taalan maksua vastaan ja kaikki mitä ostin oli kyllä todella halpaa ja hyvää tavaraa. Ei voi kun ihmetellä ja suositella. Hinnoittelu perustuu siihen, että tuo on jonkin paikallisen seurakunnan paikka joka saa kaikki huonekalut lahjoituksina. Ne on muuten sit kivasti jemmassa takahuoneessa joten jos joku sinne eksyy niin kysykää missä ne on.
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - syyskuu 27, 2004, 18:51
Taitsu :D

Sä varmaan hurauttelet junalla joskus Claytonista keskustaan, niin ootko sattunut huomaamaan millaisia paikkoja Huntingdale ja Oakleigh on? Niissähän on juna-asemat. Kiinnostaisivat ehkä asuinpaikkoina, joten kiinnostaisi tietää millaista aluetta näennäisesti (suuria johtopäätöksiähän tietty junan ikkunasta ei voi tehdä :D )ovat, jos oisit sattunut huomaamaan. Mitäs muuten kuuluu?

Cheers
eevis
Otsikko: Eevis
Kirjoitti: Taitsu - syyskuu 28, 2004, 09:40
Joo onhan sita jo muutaman kerran tullut keskustaan junalla ajeltua. Mutta kuten arvelit ei siita juna ikkunasta kauheasti asuinalueita katsella :eye:.
Huntingdale ja Oakleigh kuuluvat molemmat zone 1, kun Clayton taas zone 2. Eli  jos haluat saastaa tyomatkoissa, niin voisivat olla hyvia paikkoja. Ja lisaksi paaset silla zone 1 kortilla aina kampukselle asti.

Mitas taalla aika kuluu todella vauhdilla. Viikot toissa, tai voiko tata viela tyonteoksi sanoa, kun surffailen vain netissa kaiket paivat. Ja arki-illat olen viettanyt tossa kampuksen urheilukeskuksessa, uintia, punttisalia yms. Jotain pitaa tehda, rantakausi lahestyy ;).  
No viikonloppuisin ollaan sitten keksitty kaikkea kivaa naiden muiden iaeste opiskelijoiden kanssa, esim. :XXXX No ollaan me vahan nahtavyyksia kateltu. Kaytiin viime viikonloppuna  
Healesville Sanctuary, nain elamani ensimmaiset koalat ja kengurut :D
 
No nyt rupeaa jo pikkuhiljaa tanne sopeutumaan, alussa kylla oli hieman hankalaa, mutta kaikkeen tottuu. No eihan sullakaan enaa kauaa ole, kun tanne tuut.
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - syyskuu 28, 2004, 16:08
Taitsu :D

Thanks for making my day!!! :god: Joo mä aattelin kikkailla noitten zonejen kanssa, kun huomasin että Oakleigh ja Huntingdale on siinä zonejen rajalla... Mut siis mitä ihmettä, pääseekö kampukselle asti zone 1 -kortilla???? Sehän on merkitty kaikissa katoissa zone 2 -alueeksi?

Siis hetkinen, surffaat töissä vai??? Kuulin Hanskilta, että Monashissa ois tosi tiukka linja surffauksen kanssa, ja "kaikki" (ainakin leikisti) sivustot tarkastetaan jälkikäteen, että ne on liittyneet työasioihin...no ehkä eri osastoilla on omat käytäntönsä tai riippuu pomoista.

No mutta kiva jos arki sujuu hyvin, ja olet päässyt nähtävyyksiäkin jo tiirailemaan. Pärjäilehän ja nauti ajastasi siellä, perässä tosiaan tullaan... :D
Otsikko: Melbournessa
Kirjoitti: JuPe - lokakuu 11, 2004, 16:25
Tervehdys!

Olen juuri saapunut Melbourneen, joten olen vahan ulalla paikoista ja menosta.
Olisi mukava tutustua Suomalaisiin taalla ja tietysti olisi kiva jos joku voisi nayttaa vahan paikkojakin ja mista niita kenguruita loytyy :eye:.
Huomasin etta Melbournelaisilla Suomalaisilla on kylla menoja ja kokoontumisia aina silloin talloin mutta juuri nyt ei tainnut olla mitaan meneillaan.
Jos jollakin loytyy ylimaaraista aikaa ja kiinnostusta lahtea  tutustuttamaan minua Melbournen ympyroihin niin pista U2U viestia tai sahkopostia tulemaan niin otan yhteytta.

JuPe
Otsikko:
Kirjoitti: Tuipa - lokakuu 12, 2004, 00:13
Laitetaan vielä tännekin.
Tulepa Suomi tallolle 30.10 lauantaina klo 17 alkaen, niin toivon mukaan löytyy seuraa. Eli luvassa kesäkauden avajaiset, poppi soi ja baari on auki!
Otsikko:
Kirjoitti: Melbournen Suvi - lokakuu 12, 2004, 02:07
no moi kaikille

Olisiko kenellakaan tietoa kuinka kaukana tama suomitalo olisi Bundoorasta kun mielellani tulisin kesa kauden avajaisiin mutta pallo hukassa melbournessa kulkemisesta!

Kiitan

Suvi :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - lokakuu 12, 2004, 05:55
Suvi :D

Muakin alkoi kiinnostaa, missä Melbournen Suomi-talo on, niin samalla katsoin, että Whereisin mukaan about 45 km Bundoorasta:
  (   Ohjeet Bundoora-Altona  (http://www.whereis.com.au/whereis/mapping/geocodeAddressesForDirections.do?brandid=1&fromStreetNumber=&fromStreetName=&fromPoiType=&fromSuburb=Bundoora&fromState=Victoria&toStreetNumber=119&toStreetName=Pier+street&toPoiType=&toSuburb=Altona&toState=Victoria&modeOfTransport=1&x=80&y=7) )  (Heh, opin muuten juuri käyttämällä yhtä Joukon vanhaa viestiä mallina, miten tollaisia linkkejä tehdään, go me! :D Thanks, Jouko! :D )

Osoitehan oli 119 Pier Street, Altona, ja Altonassa myös siis juna-asema. Okei, selvisi sijainti samalla mullekin!

Tuipa :D

Sä oot selvästi jaksanut sitten painostaa ja lobbata päättävissä elimissä... :D Hatunnosto siitä! :god::god::god: :peukkuy
Otsikko:
Kirjoitti: Tuipa - lokakuu 12, 2004, 07:47
Kiitokset Eevis! Kaikkea kivaa on mukavaa hommata, kun tietää että niitä nuoria on. Samalla kiitokset pohjatyön tehneille eli Dunderille ja "paikalliverkostoa" keränneillle Zendella ja Riinalle!
Suvi, sinulle matkanteko on helppoa - suoraan vaan kehätietä pitkin. Muistaakseni Exit on Millers Rd, ja siitä vaan kohti Altonaa!
Ilmoittele, jos et saa selvää Eeviksen antamasta karttalinkistä!
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - lokakuu 12, 2004, 08:58
Suvi,

eikös melkein kaikki ole aika kaukana Bundoorasta...? ;) Leikki leikkinä, Suomi-talolle on tosiaan Bundoorasta helppo autoilla, mutta jos olet julkisten kulkuvälineiden varassa, niin joudut tulemaan joko ratikalla tai junalla (riippuu vähän missä asut; juna olisi paljon nopeampi kuin ratikka, joten kannattaa melkein mennä ratikalla Thornburyyn ja jatkaa siitä junalla) cityyn ja sitten toisella junalla Altonaan. Sama juna jatkaa Werribeehen.

Tuipa,

on todella upeata että Suomiseuran hallituksessa on nyt vähän nuorempaakin verta, koska meitä alle eläkeikäisiäkin täältä Melbournesta tosiaan löytyy! Paikallisverkoston kutomisesta kaikki kunnia Zendelle, minähän olen vaan tullut suunapäänä valmiiseen verkostoon. Aamujumpan kunniaksi kumarrukset teille molemmille: :god: :god:
Otsikko:
Kirjoitti: JuPe - lokakuu 12, 2004, 11:16
Suvi

Itsekkin pallo tosi hukassa olevana sain tyokavereilta hyvan linkin, kannattaa kokeilla...

http://www.street-directory.com.au/aus_new/index.cgi

Street nr   119  
Street       Pier
niin eikohan ala loytymaan, kartan ylaosasta olevista numeroista saat muutettua kartan kokoa.
Otsikko:
Kirjoitti: Zende - lokakuu 12, 2004, 14:08
Tervetuloa Melbourneen JuPe ja Suvi!

JuPe, olet ilmeisesti koiran kanssa liikkeella, eli ilmeisesti muuttanut tanne joksikin aikaa? Missa pain asustat?

Suvi, oletko opiskelemassa (paattelen nain sun olin paikasta), vai Melbournessa muista syista?

Tulkaa vaan joo mukaan sitten kuun lopussa, niin tavataan.  

Zende
Otsikko:
Kirjoitti: JuPe - lokakuu 12, 2004, 14:40
Zende
Minulla on valiaikainen asuin paikka (4 viikoa) Fitzroyssa, jonka aikana taytyisi loytaa oma kamppa jostakin.
Kaikki ehdotukset/neuvot/tiedot asunnoista/paikoista ovat enemman kuin tervetulleita. :god:

Tulin tanne toiden perassa ja tarkoitus olisi olla ainakin muutama vuosi.

Koirat eivat ole viela tulleet eika tule viela vahaan aikaan, tuli niin akkia tama muutto tanne etten ehtinyt mukaan rokotusten ja muiden kanssa heti joten ne tulevat Australiaan vasta Tammikuussa ja Helmikuussa ne paasevat karanteenista (toivottavasti).

Olen aina tikkana paikalla kun on :XXXX kyse, eli kuun lopussa nahdaan :D

JuPe
Otsikko:
Kirjoitti: Melbournen Suvi - lokakuu 12, 2004, 15:54
Kiitos kaikista ohjeista ja linkeista!!

Taalla Bundoorassa asustaminen on tosiaan vahan erakko elamaa mut ainakin olen yliopiston lahella! Eli tosiaan Opiskelen La Trobe yliopistossa ja asustelen taalla asuntolassa. Viella 2 vuotta jaljella joten olis tosi kivaa tutustua muihin suomalaisiin taalla pain maailmaa!

Suvi;)
Otsikko: suomalaisia Sheppartonin lahella?
Kirjoitti: Tania - lokakuu 17, 2004, 13:39
Hello!

Oon 30-v naisenalku, ollut vajaat pari viikkoa Ozissa WH-viisumilla ja duunaan nyt alkajaisiksi farmilla Sheppartonin lahella.

Loytyyko alueelta muita suomalaisia?
Oisi kiva tavata kuka tahansa, kuulla vinkkeja aussivuotta varten, vaihtaa kokemuksia ja paasta vaan vaihteeksi kommunikoimaan rakkaalla aidinkielella...

s-posti: maria-74@suomi24.fi
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - lokakuu 17, 2004, 14:48
Helou Tania!

Sheppartonin lähellä on ainakin meidän foorumin Heidi, nimittäin Taturassa, elikkäs ihan pikkusen Sheppartonista Bendigon suuntaan. Heidillä kylläkin pitää varmaan kiirettä vauvan kanssa... Täällä Melbournessa meitä on enemmänkin, joten tule vaikka viikonloppuretkelle tänne! :D Esim. kahden viikon kuluttua lauantaina 30.10. olisi mahdollisuus tavata meistä useampikin kerralla, sillä kokoonnumme silloin Suomi-talolla.

Minkäslaisella farmilla duunaat? Hedelmiä poimien vai sontaa lappaen? ;)
Otsikko:
Kirjoitti: Heidi - lokakuu 17, 2004, 21:20
Heippa Tania :)

Taalla ollaan Taturassa kuten Riina jo kerkesi mainita, Sheppartonista 15 minuutin ajomatkan paassa. Vauvan kanssa on kiiretta, mutta ei sentaan niin kiiretta, ettenko kerkeaisi tapaamaan ja reissuvinkkeja antamaan!

Laitan sulle postia tulemaan niin jarkataan tapaaminen! :cool:
Otsikko: Mistä asunto Melbournessa?
Kirjoitti: Mariia - marraskuu 28, 2004, 23:30
Heippis!

Olen tulossa helmikuussa Melbourneen yhdessä poikaystäväni kanssa viideksi kuukaudeksi. Olisko jollain käyttökelpoisia vinkkejä asunnon etsimiseen? Tietenkin olisi kiva, jos asian voisi hoitaa jo Suomesta käsin. Please, auttooten, jos suinkin pystytte!:o:P
Otsikko:
Kirjoitti: 1770 - marraskuu 29, 2004, 03:50
Kun selaat vähän vanhoja viestejä tai laitat hakuun sanoja, saat paljonkin vinkkejä asunnon hakemiseen. Hommat toimii aika samalla lailla joka kaupungissa.

Lyhyesti:

- asukaa hetki edullisesti jossain hostellissa tms. ja etsikää kämppä vasta paikanpäälle saavuttuanne
- lyhtypylväissä, ilmoitustauluilla yms. on mainoksia
- lehdissä on mainoksia, yleensä jonain viikonpäivänä on erityinen asunto-osa
- netissä sivuja, näitäkin linkkejä löydät haulla. Alkuun pääset vaikka domain.comissa.

Onnea matkaan!
Otsikko:
Kirjoitti: Mariia - marraskuu 29, 2004, 05:08
Thanksis! Olemme ihan alussa tämän asunnon haku homman kanssa, joten kiitti, että laitoit jotain suuntaan, mistä etsiminen kannattaa aloittaa. Niin, ehkä pidempiaikainen asunto kannattaa vuokrata vasta paikanpäällä. Eipähän sitten tule ostettua sikaa säkissä, kun pääsee eka kurkkaamaan, millainen asunto todella on. Kunpa aika menis nyt äkkiä...Tahtoo matkaan!! :)
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - marraskuu 29, 2004, 05:15
Mariia :D

Jep, mäkin aattelin ensin että ois kiva olla kämppä jo odottamassa kun saapuu maahan mutta heitin ne unelmat huitsiin jo aikoja sitten. Kannattaa ottaa mukaan entisen vuokranantajasi todistus siitä, miten hyvä vuokralainen olet ollut jo monta vuotta ja muutenkin upea ihminen, ja perillä sitten alkaa se asunnonmetsästys. Käppiähän tarjolla tosiaan on kalustetuista kalustamattomiin joka laatua. Näitä mä oon seuraillut:

http://www.realestateview.com.au/rent_res_melbourne.html
http://www.domain.com.au/

Good luck matkaan!  :peukkuy
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - marraskuu 29, 2004, 08:30
Viideksi kuukaudeksi voi olla vaikeaa saada vuokrakämppää, koska yleensä täällä kirjoitetaan vuokrasopimukset vähintään 6 kuukaudeksi (tai 12 kuukaudeksi). Kimppakämppään voi kylläkin päästä lyhyemmäksikin aikaa, ja niitä ilmoituksia kannattaa katsella juuri lyhtypylväistä, ilmoitustauluilta jne. Vaihtoehtoisesti voi kirjoittaa 6 kuukauden vuokrasopimuksen, mutta siinä tapauksessa täytyy joko maksaa sen kuudennenkin kuukauden vuokra, tai jos lähtee aikaisemmin, silloin on itse vastuussa siitä, että löytää kämppään uuden vuokralaisen joka täyttää vuokranantajan vaatimukset. Näin ainakin meidän vuokrasopimuksen ja Victorian lainsäädännön mukaan.
Otsikko:
Kirjoitti: puotila - marraskuu 29, 2004, 10:20
Mariia,

Yksi vinkki, jonka opimme kantapään kautta on että jos etsii vähänkin suburbiasta, missä kaikki sittenkin tuntuvat asuvan, asuntoa on auto aika välttämätön. Bussit liikkuvat harvakseltaan ja välimatkat ovat yllättävän pitkiä. Eli tuossa tapauksessa ensin auto, voihan sen vuokratakin, sitten asunto ;)

Riaapa,

Omassa vuokrasopimuksessamme on myös että jos rikomme sopimuksen lähtemällä liian aikaisin olemme velvolliset maksamaan vuokraa kunnes uusi seuraava vuokralainen löytyy. Jos käyttää samaa välittäjää, kuin jolta asunnon vuokrasi, uuden vuokralaisen etsimiseen, joutuu maksamaan hänen palkkionsa ja ilmoituskuluja.

Usein on varmaan niin että välittäjää ja vuokraisäntää ei paljoa kiinnosta etsiä vuokralaista jos sopimuksen rikkonut maksaa edelleen vuokraa. Työkaverini teki kuitenkin niin, ostettuaan talon ja muutettuaan ennen vuokrasopimuksen loppua, että kertoi välittäjälleen maksavansa vasta sitten kun uusi vuokralainen on löytynyt. Ja vain kirjallista maksukehoitusta vastaan missä kaikki kulut on eritelty tms. Joka tapauksessa välittäjä löysi uuden vuokralaisen nopeasti. Työkaverini haki neuvoa Tenants Union of Victoria (http://www.tuv.org.au/) järjestöltä. Sieltä kerrottiin mm. mitä oikeastaan on velvollinen maksamaan ja mitä ei.

Olivat kuulemma oikein ystävällisiä siellä :)

Petteri
--
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - marraskuu 29, 2004, 11:24
Lainaaalkuperäinen postittaja puotila
...suburbiasta, missä kaikki sittenkin tuntuvat asuvan, asuntoa on auto aika välttämätön...

Krhm... puhu vaan omasta puolestasi... :P Näin perheettömänä asun erittäin mielelläni tässä North Melbournessa. Alue on rauhallinen ja kaikki tärkeimmät palvelut löytyvät ihan kulman takaa, mutta cityn vilinäänkin on vain 20-30 minuutin kävelymatka.

Mutta tottahan se on, että jos meinaa perhettä kasvattaa, niin melkein pakko on muuttaa jonnekin lähiöön. Asuimme alkuun puoliskon veljen luona Mill Parkissa, ja siellä olisi tosiaan lähes mahdotonta asua ilman autoa. Lähimmälle juna-asemalle oli 50 minuutin kävelymatka ja bussilla sinne pääsi noin kerran-pari tunnissa päiväsaikaan, illalla ei lainkaan. Jos meinaa metsästää vuokra-asuntoa, niin silloinkin auto helpottaa elämää kummasti, kun pitää sahata kiinteistönvälitysfirmojen ja potentiaalisten kämppien väliä edestakaisin.

Ennen kuin loukkaan sen enempää lähiöissä asuvia ystäviämme, niin myönnän toki, että on olemassa oikein kivoja ja viihtyisiäkin lähiöitä, mutta minulle henk.koht. lähiötä valitessa olisi tärkeää että julkinen liikenne pelaa, eli että juna-asemalle on järkevä kävelymatka.

LainaaOmassa vuokrasopimuksessamme on myös että jos rikomme sopimuksen lähtemällä liian aikaisin olemme velvolliset maksamaan vuokraa kunnes uusi seuraava vuokralainen löytyy. Jos käyttää samaa välittäjää, kuin jolta asunnon vuokrasi, uuden vuokralaisen etsimiseen, joutuu maksamaan hänen palkkionsa ja ilmoituskuluja.

Juuri näin siis meilläkin, taisin selittää vähän epäselvästi tuossa aikaisemmin. Meille kiinteistönvälittäjä sanoi suoraan, että kaikkein yksinkertaisinta on tuollaisessa tapauksessa hoitaa ilmoitus itse, niin säästyy noilta ilmoituskulujen ja palkkion maksuilta. Hän kertoi myös, että hänellä täytyy olla todella hyvä syy olla hyväksymättä mahdollisesti löytämäämme uutta vuokralaista, sillä voimme halutessamme viedä asian jollekin viranomaiselle, joka kuulemma lähes aina tuomitsee kiinteistönvälittäjää vastaan, vuokralaisen hyväksi.

Saimme myös kiinteistönvälittäjältämme opasvihkosen "Renting a home - A guide for tenants and landlords" (Consumer Affairs Victoria) joka hänen lain mukaan tuleekin antaa vuokralaiselle. Jos hän ei näin tee, niin hän voi saada 500 dollarin sakon. Tuo vihkonen oli todella hyödyllinen minulle, koska en ollut entuudestaan tutustunut Victorian vuokralaislainsäädäntöön. Siinä selitetään kaikki vuokralaisen ja vuokranantajan tärkeimmät oikeudet ja velvollisuudet ja niihin liittyvät lainpykälät.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - marraskuu 29, 2004, 12:35
LainaaSaimme myös kiinteistönvälittäjältämme opasvihkosen "Renting a home - A guide for tenants and landlords" (Consumer Affairs Victoria)

Noita opaskirjasia loytyy joka osavaltiosta ja niihin kannattaa kylla tutustua ennenkuin laittaa nimensa mihinkaan paperiin.  Periaatteessa lait ovat suurinpiirtein samanlaisia kaikkialla, mutta joitakin eroavaisuuksiakin loytyy.

QLD:
http://www.rta.qld.gov.au/a_guide_to_resolving_disputes.cfm  
VIC:
http://www.reiv.com.au/_uploads/115_RentingComplete.pdf  
http://www.infoxchange.net.au/OFT/tenants_landlords/  
NSW:
http://www.fairtrading.nsw.gov.au/pdfs/corporate/publications/ft255met.pdf  
http://www.tenants.org.au/resources/
Otsikko:
Kirjoitti: puotila - marraskuu 29, 2004, 13:04
LainaaAlkuperäinen postittaja riaapa
Lainaaalkuperäinen postittaja puotila
...suburbiasta, missä kaikki sittenkin tuntuvat asuvan, asuntoa on auto aika välttämätön...
Krhm... puhu vaan omasta puolestasi... :P Näin perheettömänä asun erittäin mielelläni tässä North Melbournessa. Alue on rauhallinen ja kaikki tärkeimmät palvelut löytyvät ihan kulman takaa, mutta cityn vilinäänkin on vain 20-30 minuutin kävelymatka.

Tuo oma sanomani oli tyhmästi sanottu, sorry :( Mutku tänne tullessani  minulla oli käsitys että julkinen liikenne on 'excellent' niinkuin monet sanoivat ja jotenkin väärin rinnastin sen Helsinki-Espoo-Vantaan ja New Yorkin vastaavaan. Melbournen keskustassa ja sen tuntumassa näin onkin, mutta kovin kauas ei tarvitse mennä kun tilanne on jo toinen. Ja lapsiperheet, niinkuin me, tuntuvat kaikki asuvan järjestään keskustan ulkopuolella. No, ehkä ei niistäkään kaikki, mutta valtaosa ...

Petteri
--
Otsikko: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: Emppu - kesäkuu 30, 2005, 21:49
Millaiset pyöräilymahdollisuudet Melbournessa on? Onko pyöräteitä/onko autoteillä vaarallista? Minkä hintaisia ovat peruspyörät?
Otsikko:
Kirjoitti: susuli - kesäkuu 30, 2005, 22:40
En ainakaan CBD: ssa rekisteröinyt kummoisia pyöräilymahdollisuuksia, sen ulkopuolella kylläkin. Peruspyörä? Jopo? ?:confuse
Otsikko:
Kirjoitti: zetax - heinäkuu 01, 2005, 03:47
Peruspyörät ovat hinnaltaan jotain 200-300 dollaria k-marteissa ja vastaavissa.
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - heinäkuu 01, 2005, 08:03
Kyllä polkupyöräily Melbournessa onnistuu, tosin erillisiä pyöräteitä on suht harvassa, eli yleensä polkupyöräilijöille on oma kapea kaista tien reunassa parkkeerattujen autojen ja autokaistan välissä. Valitettavan usein autoilijoiden näkee kylläkin käyttävän pyöräkaistaa surutta esim. ohittamiseen, ryhmittymiseen, "parkkeeraamiseen" jne. Enemmän tästä voisi varmasti kertoa esim. sanna77 joka on sitkeästi pyöräillyt töihin joka päivä jo parin vuoden ajan.

Jos pyöräilyä haluaa harrastaa huvin vuoksi, eikä niinkään paikasta a paikkaan b pääsemiseen, niin sitä tarkoitusta varten löytyy oikein mukavia pyöräreittejä. Esim. me poljemme Capital City Trailin (32 km) viikonloppuisin. Sen varrella on paljon kaunista katseltavaa, eikä tarvitse hurjastella autojen seassa. Tässä muutamia linkkejä:

http://www.dse.vic.gov.au/dse/nrenrt.nsf/FID/-F5A76A35CBB4E46E4A25679A002C45B5?OpenDocument
http://www.onlymelbourne.com.au/melbourne.php?id=3847
http://www.bv.com.au/inform.php?a=5&b=27&c=352
Otsikko: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: Rajis - marraskuu 27, 2005, 01:21
Heippa!

Onkohan jollakulla tietoa Melbournen Tullamarinesta?
Minkälaisesta "lähiöstä" on kyse? Olen tulossa vuodenvaihteen jälkeen töihin kyseiselle alueelle.
Kämppää myös etsin kyseiseltä alueelta. Onkohan tietoa kenelläkään?
Otsikko:
Kirjoitti: Tuipa - marraskuu 27, 2005, 09:59
Tullamarine on lentokentan laheinen lahio. Ei nyt mitaan niin kauhean ruusuista aluetta, paljon teollisuutta, toki ihan tavallisia talojakin. Meluhaitta nyt tietty on aikamoinen kun koneita nousee ja laskeutuu jatkuvasti. Lahella on muitakin lahioita, tosin monet niistakin maineen omaavia (esim Broadmedows) - ei nyt mikaan hirvean vaarallinen paikka, mutta "mielenkiintoinen" huume yms. ongelmineen...
Monet esim. lentokentta ihmisista (seka lennonjohtajat ja lentohekilosto) asuu vahan kauempana (esim. Bulla, Sunbury) joka on kuitenkin alle 30 min ajon paassa.
Kuulostaa aika negatiiviselta, vahan liiankin. Ihan asuttavaa aluettahan se on, kaupat lahella, itse asiassa erittainkin hyvia kauppoja, ei nyt vaan ole kauhean rauhallinen paikka.
Saako kysya mita hommia aiot siella tehda?
Otsikko:
Kirjoitti: Rajis - joulukuu 01, 2005, 07:23
Kiitos tiedosta. Mihinkään huumelähiöön en tosiaan haluis muuttaa!!!
Olen menossa itseasiassa just lentoliikennettä koskeviin hommiin, joten läheltä sitä paikkaa haluaisin kämpänkin löytää! Kuinka pitkä matka keskustaan?
Otsikko:
Kirjoitti: Tuipa - joulukuu 01, 2005, 08:29
Keskustaan ajan mittaaminen onkin vahan hankalampi juttu... Sinansa matka ei ole pitka (10 - 15 min ajo), mutta moottoritie (Tullamarine Freeway) vain sattuu olemaan se kaikkein ruuhkaisin tie. Lentokentan ja keskutan valilla kun on myos Kehatien (Western Ring road) ja Calder FWayn risteytymat... Eli tassa mielessa hankala paikka. Ja myos, kesustaan matkalla tulee aina tullimaksut maksetuiksi.
Mutta jos et valita ruuhka-ajosta, tai saat sovittua duunit niiden ulkopuolelle, niin matka ei ole mikaan (toisaalta ajaisit kylla aina ruuhkaa vastaan joka tapauksessa)
Pian Flemington exitin jalkeen on dunderilaisten suosima North Melbourne! (Haulla loytanet tasta lisaa)
Jupe - Pistatko Jussille viestia kun sulla on nuo samat tyomatkat (Pratka kylla helpottaa ruuhkassa...)
Muuten voin sanoa, etta lento ihmiset ovat todella mukavia. Monet ystavamme ovat lennonjohdossa tai pilotteja.  Ei kun tervetuloa!
Otsikko:
Kirjoitti: Milka - joulukuu 01, 2005, 12:54
Jussi,

Suoraan sanottuna useiden melbournelaisten mielesta lentokentan laheiset lahiot ovat ns. Melbournen slummia ja ns. ongelma lahioita.

Ja toivottavasti en nyt suututtanut ketaan talla kommentilla ja ennen kuin saan tulikiven katkuisia viesteja, niin kaikille tiedoksi etta tama ei ole minun mielipiteeni. En voi puhua omasta kokemuksesta, silla en itse ole koskaan edes kaynyt ko. lahioissa.
Otsikko:
Kirjoitti: Tuipa - joulukuu 01, 2005, 15:35
Milka sanoi suoraan sen mita mina kierrellen... Omat kokemukset perustuu sihen etta Ericssonin paapaikka on viereisessa lahiossa - jatkoin usein junalla kaupunkiin ukkokullan mennessa toihin ja sain seurakseni  1)koululaisia (jotka syljeskelivat ja tupakoivat junassa, ei tosin kaikki, mutta monet) 2) narkkareita (joko aamun turpeina menossa ostoksille tai kotiin palaamassa) 3) kannisia ja aanekkaita teiniaiteja lapsi raukkoineen 4)muuten vaan sekalaisia ihmisia. MUTTA olen tavannut myos mukavia ihmisia noista lahioista. Ehka tassakin vaikuttaa sosiaalisten luokkien ja kulttuuritaustojen kasautuminen...
Yteenvetona siis, asu mieluummin jossain muualla!
Otsikko:
Kirjoitti: Rajis - joulukuu 10, 2005, 07:29
Kiitti tästä tiedosta. En varmaan löydä itseäni asumasta sitten Tullamarinesta.
Laitan mieleeni tos North Melbournen, kiitos vielä. Prätkän tai auton osta tässä vaiheessa tuntuu aika kaukaselt, mutta katotaan. Onko vaikea ostaa prätkää australiasta ylipäätänsä? Liikennehän on vasemman puoleista..Onko ehdotuksia hyvästä hintalaatusuhteeltaan hyvää lähiötä, mistä olisi mahdollisimman hyvät yhteydet keskustaan ja tullamarinee (työpaikalle)?
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - joulukuu 10, 2005, 08:25
Mitäs vaikeaa prätkän ostamisessa olisi, kaupastahan niitä saa ja lähes puoleen hintaan Suomeen verrattuna.

Ja koska moottoripyörässä ei ole ratti oikealla niin ei sen ajaminen vasemmanpuoleisessa liikenteessäkään ole juuri sen kummempaa!
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - joulukuu 10, 2005, 19:53
Aikaihminen,

Tämä vastaus ei ole mitenkään sinun henkilökohtaiseen persoonaasi kohdistettu, joten henkilökohtainen vastaus sinulta ei ole tarpeellinen :D

loput vastauksena Jussille ...

LainaaJa koska moottoripyörässä ei ole ratti oikealla niin ei sen ajaminen vasemmanpuoleisessa liikenteessäkään ole juuri sen kummempaa!

Ei vai :confuse

Eihän liikenteessä ole todellakaan kyse siitä kummalla puolella ratti on vai onko rattia ollenkaan.  

Kummalla puolella tietä ajetaan ja mihin on totuttu - sillä on merkitystä ja sillä, että ajat suomalaisittain ajateltuna toisella puolella tietä ja kuitenkin oikealta tulevalla on etuajo-oikeus ja esimerkiksi risteyksessä vasemmalle kääntyessäsi et ylitä toiseen suuntaan menevän liikenteen kaistaa kuten suomessa - ja suomessahan asia on tietysti samoin kun käännyt oikealle.
Liikenneympyrät (joita täällä on enemmän kuin tarpeeksi) voivat myös olla hieman hankalampia tai ainakin tottumusta vaativia kaistanvaihtoineen  :D

Victoriassa (http://www.vicroads.vic.gov.au/VRNE/vrne5nav.nsf/alltitle/Licensing) ei onneksi tarvita muuta kuin normaali auton ajokortti moottoripyörään, mutta muissa osavaltioissa kuten ainakin QLD (http://www.transport.qld.gov.au/qt/LTASinfo.nsf/index/licensing_classes) asia on toisin eli pelkällä auton kortilla ei moottoripyörää saakaan ajaa.

ps.

LainaaMitäs vaikeaa prätkän ostamisessa olisi, kaupastahan niitä saa ja lähes puoleen hintaan Suomeen verrattuna.

.. ja sama koskee varmaan lentokoneita ja panssarivaunujakin :pepsodent
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - joulukuu 10, 2005, 20:07
Jussille tiedoksi, että Surffari :god: on kertonut prätkänostostaan hyvin täällä ketjussa (http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=1024), kannattaa lukea huolella, vinkki jos toinenkin...
Otsikko:
Kirjoitti: Tony - joulukuu 11, 2005, 04:56
Moottoripyörällä en ole Australiassa ajanut, mutta autolla taasen sitäkin enemmän. Voisin kuitenkin hyvin kuvitella, että moottoripyörällä ajellessa saattaisi herkemmin lähteä vahingossa ajamaan väärälle kaistalle tai liikenneympyrää väärään suuntaan etenkin silloin, kun lähellä ei ole muuta liikennettä jota seurata. Se, että autossa istuu oikealla puolella, muistuttaa aina siitä kummalla puolella tietä pitää ajaa. Itse olen myös ajanut suomalaisella autolla Englannissa, ja täytyy myöntää, että silloin oli erittäin vaikea muistaa ajaa vasemmalla puolella tietä.

:)Tony
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - joulukuu 11, 2005, 08:41
Itsellä ei (vielä!) ole kokemusta moottoripyörällä kaasuttelusta, mutta puoliskollani kyllä sitäkin enemmän; hän kun on harrastanut moottoripyöriä lähes syntymästään saakka, ja 7-vuotiaasta saakka itse ohjastaen. Harrastusta oli tietysti helppo jatkaa Englannissa, kun heillä on myöskin vasemmanpuoleinen liikenne, mutta tuli hänen ajeltua paljon muuallakin Euroopassa. Hänen mukaansa moottoripyörällä oli helpompi totutella oikeanpuoleiseen liikenteeseen siitä yksikertaisesta syystä, että moottoripyörässä on kuitenkin kaikki nippelit ja nappelit samoilla paikoilla, joten ei tarvinnut tuhlata aikaa ja energiaa sen muistamiseen kummalla puolella vaihdekeppi on... (ainakin itsellä autossa vaihteiden vaihto tulee niin selkäytimestä, että täälläkin alkuun oli käsi aina ovenkahvassa) Kun "ajorutiinit" ovat samat, niin voi huomionsa ohjata itse oikean-(tai vasemman)puoleisten liikennejärjestelyjen järkeilyyn.

Ei siihen loppujen lopuksi kovin kauaa mene, kun aivot alkavatkin ajattelemaan vasemmanpuoleisen liikenteen mukaisesti. Sitten onkin jännittävää palata Suomeen ja saada rytmihäiriöitä parista ensimmäisestä risteyksestä suoriutuakseen!! :hahhaa :itke :hahhaa
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - joulukuu 11, 2005, 12:53
Joku kertoi lukeneensa, että ihmisen aivoille vasemmanpuoleinen liikenne olisi itse asiassa helpompi...en ole itse nähnyt moista tutkielmaa, mutta ei se ainakaan vaikeampaa ole. Totta kai ajamiseen pitää varsinkin aluksi keskittyä vähän enemmän, etenkin jos on pitkään selkäydintään ruokkinut oikeanpuoleisella liikenteellä. Sellaisen havainnon olen kuitenkin henkilökohtaisestikin tehnyt, että taskupysäköinti (ja ehkä peruuttaminen yleensäkin) vasemmalle olisi suorastaan sujuvampaa...joten saatta tuossa em. väitteessä jotain perääkin olla.

Moottoripyörään liittyvä logiikka on juuri tuo, mistä Riina puhuu, että kun ei tarvitse välittää vempaimista, niin keskittyminen itse ajamiseen -vaikka siiten 'väärällä' puolellakin - on helpompaa.

Suomessa käydessä on melkein tiukempaa: kun siellä on välillä sellaisia tienpätkiä ja risteyksiä, joissa ei näy ristinsielua, pitää oikein miettiä että kumpaa puolta lähdenkaan ajamaan kun en voi 'katsoa toisista mallia'!
Otsikko:
Kirjoitti: Rajis - joulukuu 12, 2005, 00:15
Kiitos tiedosta Eevikselle linkistä ja myös muille moottoripyöräaihetta sivuttaneille:)
Iteltä löytyy Suomen ABECE -ajokortti joten eiköhän prätkän ajaminen onnistuisi tuolla?!

Taidettiin vähän sivuttaa samalla aihetta, heh. oisko ehdotuksii viel siihen mun lähiökysymykseen? Tarkoitus olisi siis saada tietoo hyvästä lähiöstä Tullamarinen - keskustan välisestä maastosta.

Näillä näkemin maaliskuussa pääsen matkaan, vihdoinkin:) jes!
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - joulukuu 12, 2005, 07:12
Jussi,

lähiöistä... Itse olen tietysti meidän uusimman "suomalaislähiön" North Melbournen kannattaja (vaikka ensi viikolla muutankin kivenheiton päähän Kensingtoniin). Mutta North Melbourne on ehdottomasti tuon haluamasi haarukan keskustan puoleisessa päässä. Jos haluat jotain enemmän "välimaastosta", niin Essendon ja Pascoe Vale ovat mielestäni oikein mukavia alueita myös: kaunista, vihreää, rauhallista, hyvät yhteydet motarin ansiosta jne.

Tervetuloa Melbourneen sitten maaliskuussa! :)
Otsikko:
Kirjoitti: Rajis - joulukuu 13, 2005, 05:12
Kiitos tästä! Tämä apu oli suurenmoinen, kun alan katselemaan asuntoja:)!!!
Otsikko:
Kirjoitti: TiinaA - joulukuu 13, 2005, 14:44
Takas vasemmalla ajamiseen...

Ei se ajaminen, mutta se peruuttaminen!!! Kyllä sitä ajaa etteenpäin ihan sutjakkaasti, mutta jos peruuttaa pikkutielle vaikka talon pihalta ja on kaksi vaihtoehtoa kummalle puolelle tietä peruuttaa - niin ihan varmasti löydän itseni nokan osoittamassa väärään suuntaan!:eye:

Onneksi ei ole tarvinnut mennä uudelleen ajokokeeseen.:pyhimys
Otsikko: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: tuomap - tammikuu 10, 2006, 17:00
Hei,

Olen perheeni kanssa matkustamassa Melbourneen ensi toukokuussa. Jotta voisimme varautua esim. sopivaan pukeutumiseen tarvitsisin hieman lisätietoa paikallisesta säästä.

Voisitteko te jotka asutte/olette oleskelleet Melbournessa kertoa millainen sää siellä on ko. ajankohtana? Viralliset lähteet antavat seuraavia arvoja:

Mean Daily Max Temp (deg C)                                                                            16.6
Mean Daily Min Temp (deg C)   8.3
Highest Max Temp (deg C)      27.0
Lowest Min Temp (deg C)        0.6

Optimistina ajattelen että, kuten Suomessakin, arvot ovat lämpötiloja varjossa :-)

Entä sateet pitääkö olla aina sadetakki/sateenvarjo mukana?
Onko kova tuuli? Muistuttaako sikäläinen syksy millään tavalla syksyä Suomessa?

Koska toivon varsinkin lapsieni (6 ja 10 vuotta) viihtyvän, minua kiinnostaisivat ihan tavalliset subjektiiviset kokemukset, eli miltä teistä on tuntunut.

Kiitos etukäteen!
Otsikko:
Kirjoitti: Milka - tammikuu 10, 2006, 17:56
Kylla nuo viralliset tulokset aika hyvin kuvaa Melbournen saata.
Tuohon vuoden aikaan lampotilat vaihtelee 0 - 30 valilla vuorokauden ajasta ja paivasta ja kaupunginosasta riippuen.

Yleinen vitsi Australiassa on etta Melbournessa paistaa aamu paivalla aurinko ja lampoa 30 astetta, keskipaivalla tuulee julmetusti, iltapaivalla alkaa myrskyamaan ja viela illaksi saadaan raesade.  Kaikki vuodenajat saman paivan sisaan.
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - tammikuu 10, 2006, 18:03
Jos et pidä Melbournen säästä, odota 20 minuuttia.


On tietävinään
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - tammikuu 10, 2006, 18:43
LainaaAlkuperäinen postittaja tuomap
Entä sateet pitääkö olla aina sadetakki/sateenvarjo mukana?
Onko kova tuuli? Muistuttaako sikäläinen syksy millään tavalla syksyä Suomessa?
 

Kyllä mulla kulkee ympäri vuoden käsilaukussa mukana sekä sateenvarjo että aurinkolasit. Ja kerrospukeutuminen on poikaa juuri tuon säätilan vaihtelevuuden vuoksi!

Syksy täällä muistuttaa (tosin hetkellisesti) Suomen syksyä siinä vaiheessa kun osa puista pudottaa lehtensä. Tuuli on kokemukseni mukaan täällä navakampaa (tosin asuin Suomessa enimmäkseen sisämaassa) ja sateet voivat välillä olla niin kovia että kadut tulvivat, jota en Suomessa päässyt kokemaan.

Summa summarum, jos toukokuussa tulette niin kannattaa tosiaan varautua melkein mihin tahansa! (Olipa tosi paljon apua tästäkin postauksesta...)
Otsikko:
Kirjoitti: kris - tammikuu 10, 2006, 19:27
Kandee muuttaa Brisbaneen, niin ei tartte jutella tosta iänikuisesta säästä!

:cool:
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - tammikuu 10, 2006, 21:07
Ai tsori Krisu, mut kato tarttee meidä ny jostai lämpimiksemme jutella... :pepsodent :hahhaa :itke
Otsikko:
Kirjoitti: MH - tammikuu 11, 2006, 06:16
Taitaa olla vähän kuin Dublinissa: aurinko paistaa ja kun oot esim. kaupassa sisällä 10 minuuttia ja tuut ulos tulee kaatamalla vettä. Ei silti hienoja paikkoja molemmat.
Otsikko:
Kirjoitti: Reijo - tammikuu 12, 2006, 20:54
Täällä nyt 4 kuukautta asuneena voisin sanoa että jopa Suomen sää on parempi, ei ainkaan oo niin kauheita eroja aamu ja päivä lämpö tiloilla.....muutan takas Sydneyhin kun vaan tilaisuus koittaa
Otsikko:
Kirjoitti: hothead - tammikuu 12, 2006, 21:19
Ei varmana ole Suomen sää parempi, t: nimim. juuri Helsingissä käynyt... Eikä ole täällä Ruotsissakaan kovin ihanaa, eilen tuli jäätihkua koko rahan edestä. Muutto Melbourneen edessä alle kolmen viikon kuluttua, kesäkengät on jo lähetetty postissa edeltä ja niitä aion käyttää, tuli sitten kissoja tai koiria Melbournen taivaalta! :pepsodent
Tosin täytyy sanoa, että ainakaan marraskuussa ei Melbournessa ollut mikään turhan hiki.
Otsikko:
Kirjoitti: Paula_Liina - tammikuu 12, 2006, 21:51
Joo minäkin tyytyväisenä lähdin ensimmäistä kertaa Melbourneen tietämättä näistä säävaihteluista. Lähtiessä Sydneyssä oli yli 40 asteen helle ja Melbournessa nipin napin 20 astetta ja tuulista. Minulla tietenkin vain toppia ja hamosta mukana :nuttu:
Hieman kävi vilu mutta suomalaisella sisukkuudella ("kesällähän ei villapaitaa päälle pistetä!":pepsodent) siitä selvittiin ja tulihan Melbournessakin sitten viikon oleilun päästä jo mukavat aurinkoiset (koko  päivän peräti) ja lämpimätkin ilmat. Mutta oli se silti kiva päästä takaisin Sydneyn "takuuvarmaan" kesähelteeseen :roue :hahhaa
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - tammikuu 13, 2006, 10:11
LainaaAlkuperäinen postittaja Reijo
Täällä nyt 4 kuukautta asuneena voisin sanoa että jopa Suomen sää on parempi, ei ainkaan oo niin kauheita eroja aamu ja päivä lämpö tiloilla.....

Höpö höpö :D:D:D , just nuo vaihteluthan tekee Melbournesta niin ihanan! Tasapaksu samanlainen sää on tylsää! :D Ja riippuu ihan missäpäin kaupunkia satut asumaan, muuta South Yarraan, siellä on aina hyvät kelit! Paitsi kun sataa. Tai ukkostaa. Tai tuulee kylmästi. :hahhaa

Ah kyllä vaan Melbourne on best, tulee mieleen Rialto towerin cheesy biisi "Meeeelbourne, a great plaaace tooo beeeeeee!!!!" ...nimim. huomenna hankin I (http://www.addis-welt.de/smilie/smilie/liebe/190.gif) Melbourne -tatskan... :hahhaa

(http://www.addis-welt.de/smilie/smilie/liebe/218.gif) :D
Otsikko:
Kirjoitti: Tiitujohanna - tammikuu 14, 2006, 16:57
Hyva hyva Eevis, kun puolustat tata meian Melbournea!

Taallahan on ollu kohta jo monta viikkoa tosi hyvat kelit 20 - 43, eika oo satanu ku parina paivana! Ja tuullu vaan ajoitttain, eika yollakaan oo ollu alle 10ta yhtaan kertaa! :pyhimys

No, toukokuussa onki asiat sitten kylla toisin, eika meikalaistakaan varmaan paljoa nay nailla dunderin nurkilla, ku huone missa tietsikka on on yhta kylma ja tuulinen ku saa ulkona! :itke

Mutta ei kait taa nyt kovin kauheeta silti ole, ku kerran oon taalla jo 5 vuotta viihtynyt... ja onhan sita aina jotain valittamisen aihetta oltava! :D
Otsikko:
Kirjoitti: Ellura - toukokuu 22, 2006, 22:29
Eli mihin tässä päätyy? Mihin kannattaa muuttaa jos tykkää seilaamisesta ja lämmöstä?:confuse

Mulle mulle kertokaa hyvät ihmiset! :god::pepsodent
Otsikko:
Kirjoitti: kravattimies - toukokuu 23, 2006, 11:45
Varmaan jokainen on nähnyt, kuinka upeaa on seilailla Sydneyn edustalla. Niinpä ehdotan, että sinne kannattaa mennä aluksi! Sitten kun on kyllästynyt Sydneyn hintoihin, niin ottakaa suunta kohti pohjoista. Täällä päin on Gold Coast ja sitten tämä Brisbane, ylempänä vielä Whitsundays ja Cairns, pohjoiskärjen jälkeen suunnaksi sitten Darwin.
Otsikko:
Kirjoitti: Rockola - toukokuu 23, 2006, 12:06
LainaaOriginally posted by Ellura
Mihin kannattaa muuttaa jos tykkää seilaamisesta ja lämmöstä?
Noilla kriteereillä - Airlie Beach.
Otsikko:
Kirjoitti: jusu - toukokuu 25, 2006, 21:11
Minkälaista säätä Melbournessa on heinä-elokuussa:confuse? Olen tulossa n.7viikoksi siellä käväisemään. :peukkuy
Olis kiva tietää tarvinko toppahousut vai shortsit mukaan? :roue
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - toukokuu 25, 2006, 21:15
Jusu,


LainaaOriginally posted by Jusu
Olis kiva tietää tarvinko toppahousut vai shortsit mukaan?

Tarvitset :hahhaa
Otsikko:
Kirjoitti: jusu - toukokuu 25, 2006, 21:18
LainaaAlkuperäinen postittaja Jaaks
Jusu,


LainaaOriginally posted by Jusu
Olis kiva tietää tarvinko toppahousut vai shortsit mukaan?

Tarvitset :hahhaa


Niin kummat:kysymys :pepsodent
Minkälaisia lämpötiloja siellä siihen aikaan on tapana olla?
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - toukokuu 25, 2006, 21:25
Jusu :roue

LainaaAlkuperäinen postittaja jusu
LainaaAlkuperäinen postittaja Jaaks
Jusu,


LainaaOriginally posted by Jusu
Olis kiva tietää tarvinko toppahousut vai shortsit mukaan?

Tarvitset :hahhaa


Niin kummat:kysymys :pepsodent
Minkälaisia lämpötiloja siellä siihen aikaan on tapana olla?

On siellä tapana:eye:



:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - toukokuu 25, 2006, 21:32
Hei Jusu,

Pojat sua kiusaa, kun nämä tiedot löytäisit niin helposti netistä vaikka Googlea käyttämällä...

Heinäkuu täällä Melbournessa on kylmä, 6-13 asteen välillä tai jotain sinne päin. Ja vettäkin silloin yleensä sataa, paitsi silloin kun paistaa aurinko. Varautua täytyy sekä sateenvarjolla että aurinkolaseilla, ja kerrospukeutumisella pärjää lämpötilanvaihteluistakin.

Katsopas vaikka näitä linkkejä:
http://www.melbourne.com.au/climate.htm
http://www.australiatravelsearch.com.au/trc/climate.html

Tervetuloa!
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - toukokuu 25, 2006, 21:37
No niinhän ne pojat kiusaa. :) Jusulle vielä BOM:n Melbournen lentokentän havaintopaikan linkki (http://www.bom.gov.au/climate/averages/tables/cw_086282.shtml), siellä löytyy tarkempiakin tilastoja, jos kiinnostaa. Vaikka usein kyllä Tullamarinessa on ihan eri sää kuin keskustassa kuin vaikka Dandenongeilla päin. :confuse Ah, ihana Melbourne. :) Mukavaa matkaa joka tapauksessa Jusulle! :)
Otsikko:
Kirjoitti: jusu - toukokuu 25, 2006, 22:07
Kiitosta! :)
melkoisen vilponen kesä tulossa mulle. :P
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - toukokuu 25, 2006, 22:21
JuSu :XXXX

Ole hyvä, kyllä kaveria pitää auttaa mäessä jos mopo sammunu on :roue
Vai mitä Jaaxz :cool:



:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - toukokuu 25, 2006, 22:22
Jusu :pepsodent

Eikös se tule olemaan vähän kuin kesä Suomessa :confuse

Oli miten oli, tulet kyllä nauttimaan "kesästäsi" Ausseissa aivan varmasti :XXXX
Otsikko: Panton Hill
Kirjoitti: R?yh - syyskuu 08, 2006, 17:49
Osaisivatko Mellunm?kel?iset kertoa kuinka kaukana Jumalan sel?n takana on Panton Hill? N?kyy viel? Melbournen Suburb kartalla, mutta aika yl?reunassa. Mittailin silm?mitalla, ett? olisko jotain 40km cityst?? Siell? on yksi kivann?k?inen talo ja hienot maisemat kumpareiselle viinitilalle. Onko noin reunamilla en?? muuta ?lyllist? el?m??, esim, kouluja , kauppoja tms vai tiet??k? se sitten valtavaa kuskausrumpaa lasten kanssa joka pikkuasiassa? Siis voiko siell? ihan kivasti el??, vai sy?k? joku iso k??rme mut joka aamu omassa pihassa? Yrit?n t?ss? k?yd? sis?ist? keskustelua itseni kanssa, voittaako laiska ja mukavuudenhaluinen city-min? vai rauhaa ja tilaa rakastava maalais-min?. Olin kyll? ajatellut templestowe lower ja siin? l?hell? olevia alueita, n?ytt?v?t talot mukavilta ja palvelut olisivat l?hell?. Mutta sitten kun m? n?in nuo maisemat...Miksei kaikkea voi saada?:itke

Pohtii,

R?yh
Otsikko:
Kirjoitti: Milka - syyskuu 08, 2006, 18:38
Rayha,

Panton Hill todellakin on ihanaa aluetta. Ajattelimme aikoinaan itsekin ostaa talon sielta, mutta sitten tuli eteen tama talo ja tanne jumiuduttiin.

Jos teidan tyopaikka on idassa, niin Panton Hillia voi hyvinkin ajatella. Silloin ei juurikaan ole liikenne ruuhkia. Mutta keskustaan pain henkiloautolla matkatessa tuskin alle tunnissa selviaa ja ruuhka aikaan menenee viela rutkasti enemman. Lahin juna-asema on Hurstbridgessa, joka on tosi mukava pieni maalaiskyla. Junalla menee aikaa keskustaan joku 50 minuuttia.

Jos maalaismaisemia kaipaat, niita loytyy toki hiukkasen keskustaa lahempaakin esimerkiksi Panton Hillista keskustaan pain on alue nimeltaan Kengoroo Ground ja tietty minun kovasti mainostama Research ja Eltham. :pepsodent
Otsikko:
Kirjoitti: R?yh? - syyskuu 08, 2006, 19:09
Kiitos vastauksesta Milka:)

Toimisto tulee olemaan itäpuolella, ja sitäpä siinä mittailinkin, että jos vaikka Doncasteriin ajelee, niin ei pitäisi olla ihan mahdoton juttu. Vai löytyykö esim Elthamista toimistotiloja, joita voisi vuokrata? Meillähän oli semmoinen puhe työnantajan kanssa, että katsotaan talo ensin ja sitten etsitään toimisto mahd. läheltä. Mutta ei se varmaan silti sitä tarkoita, että kuinka kauas tahansa keskustasta voidaan lähteä. Mutta kyllä mä voisin kuvitella vaikkapa puoli tuntia uhraavani mennen tullen työmatkaan, jos talo olis oikein iiiiihaaaana. Missäs te asuittekaan?

Räyhä
Otsikko:
Kirjoitti: Milka - syyskuu 08, 2006, 22:36
Hei Rayha,

Me asutaan just Elthamin ja Warrandyten puolivalissa Researchissa. Meilla on muutama hehtaari maata ja juuri kuvailemasi maalaisnakymat talon toisella puolella. Toiselta puolelta tonttia nakyykin sitten Melbournen keskusta.

Doncaster voi olla ihan hyva paikka toimistolle. Varsinkin jos asiakkiden taytyy sinne matkustaa. Hyvat kulkuyhteydet keskustaan. Panton Hillista Doncasteriin matkaa varmasti alle puolen tunnin. Elthamistakin tai Greensborough:sta toki tomistotiloja loytyy jos niikseen tulee.

Se pitaa viela mainita etta maalla varsinkin tulette tarvitsemaan kaksi autoa. Mutta sanoisin etta sama on tilanne Lower Templestowessakin. Isompaan supermarkettiin on matkaa noin 10-15 minuuttia autolla, joten ei sita mielellaan unohtele ostoksia. Tosin jos unohtaa maidon tai leivan niin asiaa helpottaa, etta Panton Hillissa on sekatavarakauppa ja tietysti perinteinen Aussipubi (savuton), jossa myos perheineen voi kayda syomassa. Ai niin sielta loytyy myos Ala-aste. Isommilla koululaisilla matka tietysti riippuu siita meneeko muksut valtion vai yksityiseen kouluun.
Otsikko:
Kirjoitti: R?yh? - syyskuu 09, 2006, 16:46
Kahden auton politiikkaan on päädytty joka tapauksessa. Mies saa firmasta auton käyttöönsä, mutta tulee myös olemaan paljon matkoilla. Joten aiomme hankkia itse varsinaisen isomman perheauton (kolme lasta ja paljon tavaraa aina mukana), jolla minä voin sitten kulkea töihin ja ostoksille.

Eilen juuri tuijottelin kartalta niitä Elthamin ja Researchin alueita, että täytyypä alkaa pitämään paremmin silmällä niiden vuokrataloja. Mutta eipä tuo Panton Hillkään nyt sitten niin kauhean kaukana ole. Enempi varmaan lopulliseen päätökseen paikan päällä vaikuttaa nimenomaan itse talo, eikä se sijainti sitten ole niin kilometrin päälle, kunhan nyt kulkemaan pääsee. Vaikka olenkin innoissani suuren kaupungin tarjonnasta sekä kauppojen, että ravintoloiden ja muidenkin palveluiden suhteen, olen kuitenkin pohtinut sitä arkielämää lasten kanssa, että olisihan se tila ja oma rauha kuitenkin hyvä juttu. Ettei tarttis koko ajan hyssytellä lapsia ja pyydellä naapureilta anteeksi vääräällä puolella olevia pesäpalloja...

Lapset aiotaan laittaa julkiseen kouluun. Kaksi meillä menee vielä ala-asteelle ja vanhin yläasteelle. Vähän mua on sekoittanut nuo nimitykset secondary school, highschool ja secondary college, että onko niillä jotain eroa vai ovatko sama asia eri nimellä. Osaisko joku valaista asiaa?

Räyhä
Otsikko: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: kristian74 - marraskuu 30, 2006, 21:24
Moi,

muutin muutama paiva sitten Melbourneen ja nyt pitaisi saada asunto vuokrattua. Monessa ilmoituksessa ainakin jaakaappi ja pesukone tuntuvat puuttuvan asunnon varustuksesta.

Loytyyko Melbournesta joku liike joka myy kaytettyja kodinkoneita? Tai vaihtoehtoisesti joku edullinen uusia koneita myyva liike?

Terveisin,
Kristian
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - joulukuu 06, 2006, 20:32
Kristian :) Toivottavasti jo asiat ratkenneet sulla, mutta jos nyt vielä etsit niitä kodinkoneita, pari vinkkiä ainakin tässä (http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=2872#pid29695). :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: Jouko - tammikuu 01, 2007, 09:15
Kristian,

Oletko koettanut Trading Post lehteä, josta löytyy verkkoversio osoitteesta http://www.tradingpost.com.au/ ja paperi lehteä saa ostaa lähes kaikkialta huoltoasemista lähtien. Lehti vastaa lähinnä suomen Keltaista Pörssiä.
Otsikko:
Kirjoitti: kristian74 - tammikuu 02, 2007, 23:54
Kiitos molemmille vinkeista. Talla eraa en kuitenkaan kodinkoneita tarvinnut, koska asunnossa oli jaakaappi ja talosta loytyi yhteinen pesutupa. Mutta kylla trading post tuli ostettua ja cash convertterilla kaytya. Hyva kuitenkin jatkossa tietaa mista kaytettya tavaraa loytaa.

Terveisin,
Kristian
Otsikko: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: tuitui - tammikuu 07, 2007, 02:24
Moikkelis,

Eli olisi tuossa maaliskuun alussa tarkoitus telakoitua Melbourneen ainakin kolmeksi ellei neljäksikin kuukaudeksi, tekemään töitä ja asumaan.

Tiedän, että aiheesta asuminen on puhuttu paljon, mutta en ole vielä törmännyt sellaiseen missä kysytään mistä näitä VALMIIKSI KALUSTETTUJA asuntoja voi esim. hakea?

Eli haussa olisi siis minulle ja kaverilleni + hänen poikaystävälleen oma asunto täksi ko ajaksi. Kaverin poikaystävä on australiasta kotoisin joten uskon haun olevan sen verran hepolmpaa, mutta hänkään ei ole juuri aikaansa Melbournessa viettänyt joten tuskin hänelläkään on sen enempää tietoa asunnon hausta siellä.

Jos joku tietää ja on antaa jonkinlaista vinkkiä olisimme erittäin tyytyväisiä.

ps. toinen kysymys ihan toisesta asiasta.. Eli kävi valitettavasti niin, että mun henkkarit varastettiin kun olin / olen Englannissa ja jäljellejäi vaan passi, mitä en mielellään mukanani kantaisi. Eli kuinka Australiassa pitää kantaa henkkareita mukaan baareihin jne? Käykö ISIC henkkarita :D ? ja jos mukana on vielä kopio passista jne? Todellakaan ei viitsisi ainutta henkilöllisyystodistustani pitää mukanani, ja tuota kuvallista henkilöllisyystodistusta on vähän vaikea hankkia täältä ulkomailta käsin :( (tietääkseni..??????)

Kiitos etukäteen! :)
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - tammikuu 09, 2007, 00:47
tuitui, on täällä foorumissa jo aiemmin mainostettu mm. Domain.com.au:n hakua, jossa voi laittaa hakua rajaavaksi termiksi "furnished", mutta eipä enää voikaan... ovat näköjään muuttaneet hakunsa formaattia, harmimpi juttu. eli koita vaikka yksittäisten isompien vuokrausfirmojen nettisivuja, mm. http://www.ljhooker.com.au :n advanced searchissa voi rajata kalustettuihin. onnea asunnonhakuun :XXXX ja multa ei Ausseissa koskaan kysytty papereita mihinkään baariin mennessä (olen kai jo niin selvästi rupsahtanut :)) eli enpä osaa sanoa siihen mitään. :confuse:)
Otsikko:
Kirjoitti: RUU - tammikuu 09, 2007, 01:00
Tuitui, minä keplottelen päivittäisessä elämässä EU-mallisen ajokortin kanssa. Se on toistaiseksi kelvannut hienosti joka paikassa, jopa vähän ummikompien - kuten videovuokraamojen - kanssa, puhumattakaan puolivirallisista yhteyksistä kuten pankki.
Otsikko:
Kirjoitti: tuitui - tammikuu 09, 2007, 03:22
Kiitos vastauksista,

Olen tuota domain.comia jo aika paljon kolunnut, mutta tosissaan sieltä ei sitä vaihtoehtoa voi enää valita ett ois kalustettu. Pitääpi koklailla sitten jotain noita isompia välitysfirmoi jne.

No, en kyllä itsekään näytä 18-kesäiseltä enää, joten tuskin siis tulee ongelmia. Ei mulla ole täällä Englannissakaan niitä kertaakaan kysytty. Suomessahan ne nyt kysytään kaikilta joka paikas nykyään :)

noh, eiköhän tässä pärjätä...kuhan nyt saisi eka nuo kaikki muut  asiat hankittua varastettujen tilalle. Hyvin alkanut matka, mutta nytpähän ainakin tietää ettei kaikkia munia samaan koriin jne.. :sorry:
Otsikko: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: R?yh? - tammikuu 17, 2007, 17:59
Olenkin jo aiemmin joitakin asuinalueita ja niiden viihtyisyyttä täällä kysellyt. Vielä kysyisin, että tunteeko kukaan tuota Frankstonia ja sitä lähinnä olevia asuinalueita? Olisiko lapsiperheelle sopivaa seutua? Junayhteydet näyttäisi olevan hyvät cityyn päin ja merikin on lähellä. Talot näyttävät olevan kohtuuhintaisia, joihinkin muihin alueisiin verrattuna tuntuvat olevan hieman edullisempia. Johtunee varmaan siitä, että on jo hieman kauempana keskustasta, vai? :confuse Entäpä Mt Eliza, siellä on ollut muutama hieno talo, ja tontit näyttävät olevan isoja ja muutenkin upeita maisemia ja tilaa ympärillä. Vai saako netistä väärän kuvan? Siellä on tosin myös vuokrat korkeampia kuin esim juuri Frankstonissa.
Onko puolesta tai vastaan kommentteja näistä molemmista ja niitä ympäröivistä alueista?

Kyselee ja kiittää taas,

Räyhä
Otsikko:
Kirjoitti: chilifinn - tammikuu 17, 2007, 19:55
Hei Räyhä,

Oletko huomannut että Domain.com.au haun kautta pääsee katsomaan myös "Suburb profile" kun klikkaa valitsemaansa taloa esittelevän sivun yläosassa näkyvää esikaupungin nimeä?
Tässä Frankstonin demografisia tietoja
http://www.domain.com.au/public/suburbprofile.aspx?mode=buy&suburb=Frankston&postcode=3199

ja tässä Mt Eliza
http://www.domain.com.au/public/suburbprofile.aspx?mode=buy&suburb=Mount%20Eliza&postcode=3930

Näyttäisihän tuolla perheitä asuvan.

En tunne henk koht ketään joka tuolla asuu, mutta mieheni sukua asuu Dandenongseilla ja ajelimme lomareissulla myös tuolla Mornington peninsulan seudulla. Sieltä on pitkä matka ajella keskustaan.
Metlinkin kautta kun katsoin niin junamatka Frankstonista cityyn vie tunnin ja Mt Elizasta puolisentoista tuntia tai enemmän. Ei kai siinä mitään jos käy cityssä vain silloin tällöin, mutta jos kulkee siellä päivittäin töissä niin matka lienee aika pitkä.

Netin kautta on loppujen lopuksi tosi hankala muodostaa kuvaa alueista. Hoksasin sen kun katselin esikaupunkeja "sillä silmällä" lomalla ollessamme. Osa paikoista, jotka netissä olivat vaikuttaneet kivoilta olikin aika kauheita livenä. Lisäksi saman esikaupungin toinen puoli voi olla oikein kiva ja toinen taas kovinkin kulahtanut.

Toivottavasti täältä löytyy joku joka osaisi kertoa tarkemmin noista alueista. Minustakin kuvien perusteella tuo Mt Eliza vaikuttaa viehättävältä.

Jos teillä olisi joku tuttu joka voisi aluksi tarkistaa teille sopivan viihtyisän vuokra-asunnon niin voisitte sitten paikan päällä ajella ympäriinsä tutustumassa paikkoihin ja valita pysyvämmän paikan.

Jorisee Real estate surffailua harrasteleva Chilifinn :roue
Otsikko:
Kirjoitti: chilifinn - tammikuu 17, 2007, 20:15
Vielä löysin tällaisen artikkelin. Sen mukaan päätepysäkit ovat riskialueita rikoksen uhriksi joutumisen suhteen. Frankstonille tästä miinus ? :confuse
http://www.150.theage.com.au/view_bestofarticle.asp?straction=update&inttype=1&intid=1811

"Suburbs at the end of most railway lines also stand out as pockets with high levels of crime. For predators, this is one of the most logical spots to commit crimes against the person."

It's the end of the line, people have to get off. If you were hanging around wanting to mug, rob, steal, you know you're going to get people at the end of the line," James says. "Those stations are often unpatrolled, neglected, not community centred yet are used a lot. They become classic sites of predation."

The state's crime figures are released annually by Victoria Police, but experts warn that using official statistics to "rank" the level of a certain offence in particular suburbs is often unwise. "

Wikipediassa Mt Elizaa kuvataan että "quiet residential suburb" :peukkuy
http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Eliza,_Victoria
Frankston ei saa ihan yhtä hyvää arvostelua
http://en.wikipedia.org/wiki/Frankston,_Victoria

Opinpa ainakin itse taas uutta  :D
Otsikko:
Kirjoitti: R?yh? - tammikuu 17, 2007, 20:29
Voi kiitos Chilifinn:god: Enpä ole tuolta Wikipediasta hoksanut näitä tietoja katsoa. Kiitos vinkeistä! Tässä saa taas muutaman illan ja yön tunnit vierähtämään netissä. Olen nyt jotenkin juuttunut tähän asunnon esikatselu/etsimisvaiheeseen, vaikka tuhat muutakin asiaa on vielä hoidettavana. Realestate on jo jonkinmoista huumetta aivoille....pakko saada lisää!:pepsodent Tarkoitus on joka tapauksessa mennä ensin paikan päälle ja etsiä talo sitten siellä. Nyt on niin hyvin, että mies on juuri parhaillaan työmatkalla Sydneyssä, ja suuntaa sieltä loppukuusta Melbourneen viikon lomalle. Tarkoitus löytää valmiiksi se väliaikainen asumus ja lisäksi vähän kierrellä ja katsella näitä esikaupunkialueita, että miltä ne livenä näyttää. Mä täällä kahlaan näitä alueita läpi, että vähän tietää, mitä käy tsekkaamassa. Koko kaupunkiahan ei ehdi viikossa, ellei ole tosi nopea auto alla:roue
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - tammikuu 17, 2007, 20:46
Räyhä :) Chilifinnin vinkkien mukainen käsitys minullakin on: Frankston = (huume)ongelmaisten keskus, Mt. Eliza = hienompi, kalliimpi alue. :) Mutta siis tämä on täysin kuulopuheisiin perustuvaa kohdallani, yksi työkaveri aussiaikana osti talon Frankstonista (Kananook st.) ja piti tietty tuparit. No tulin sitten junalla Frankstoniin ja kävelin sen reilun kilsan assalta heille. Mikä johti kauheaan paniikkireaktioon työkavereissa :), "jessus sentään Eeva, MITÄ sä oikein ajattelit??? Oisit soittanut, oltais tultu hakemaan, herranjestas, KÄVELIT halki Frankstonin!!!" No eipä siinä mitään, oli sunnuntaipäivä, ei assalla mitään epäilyttävää porukkaa hillunut, eikä siinä assan lähellä ostosalueella, eikä kukaan hullu pysähtynyt autolla mua häiritsemään, ihan kivaa puistokatua siellä oli, ja päätin vielä oikaista jonkun ison puistoalueen läpi (hehheh sain työkavereiden suut vielä enemmän ammolleen tämän kertoessani :pyhimys) eikä sielläkään mitään muuta ollut kuin ihan normaaleja ihmisiä koiria ulkoiluttamassa, tennistä ja muuta pelaamassa. Että varmaan sama juttu kuin vaikka Turussa Varissuo: maineensa mukaan kauhea huumepaikka, muttei kuitenkaan joka paikassa tai joka aikaan. :) Frankstonin assan wikipedia-jutussa (http://en.wikipedia.org/wiki/Frankston_railway_station,_Melbourne) mainitaan kyllä tuosta rikollisuudesta myös. Mutta jos se julkinen liikenne on teille tärkeä eli joutuu junaa käyttämään paljon iltaisin, niin en kyllä itse Frankstoniin lähtisi. :confuse Mutta siis en ole itse siellä asunut, eli tämä perustuu vain työkavereideni ennakkoluuloihin ja/tai tietoihin. :)
Otsikko:
Kirjoitti: riaapa - tammikuu 17, 2007, 21:19
Räyhä,

Tosiaan noilla kahdella asuinalueella on aika erilaiset imagot, kuten Chilifinnin ja Eeviksen viesteistä jo käy ilmi. Itse ajelen työni puolesta lähes viikoittain Frankstonin/Morningtonin suuntaan, ja kyllä se ajomatka tuntuu välillä puuduttavalta. Liikenneruuhkat on kuulemma ruuhka-aikaan aika hurjat, sillä Nepean Highwaylla on älyttömästi liikennevaloja, vaikka kaistoja on välillä jopa neljä suuntaansa. Itse ajan usein "mutkan kautta" Monash Freewayta, sillä vaikka matka on pidempi, on se usein nopeampi johtuen siitä että Monash on kunnon motari.

Mt Eliza Village vie kyllä viihtyisyyden puolesta voiton Frankstonin keskustasta, missä tuppaa olemaan paljon harmaita sementtijärkäletaloja. Rikollisuuteen/turvattomuuteen en osaa ottaa kantaa, sillä ajan yleensä Frankstonista vain läpi, ja senkin päiväsaikaan. Sen olen huomannut kyllä että "Frangersissä" vaikuttaa olevan liikenteessä keskimääräistä enemmän niskatukkaisia miehiä, viimeisen päälle viritettyjä autoja, pinkkejä rekisterikilpiä sekä ylinopeutta ajavia P-lätkäläisiä (vrt. 80-lätkä).

Varmasti sekä Frankstonista että Mt Elizasta löytyy mukavia asuinpaikkoja, mutta itse en kyllä noin kauas lähtisi asumaan, paitsi jos työpaikka on jossain sillä suunnalla.

Lycka till!
Otsikko:
Kirjoitti: R?yh? - tammikuu 17, 2007, 21:32
Onko teillä mainita muita lähiöitä, joilla olisi "huonompi" maine? Ettei ihan mihinkään huumeluolien naapuriin muuta. Etäisyys keskustaan ei ole mikään ratkaiseva seikka, emme ole siellä töissä, vaan ehkä joskus käydään viikonloppuisin huvireissulla. Meillä on tarkoitus etsiä ensin asunto, ja sitten katsellaan lähimaastosta pienet toimistotilat, ettei tarvii koko kaupungin läpi ajaa. Toivomus työnantajan puolelta oli vain, että täältä itä-kaakkois puolelta citystä katsottuna. Eli alue on riittävän laaja ja valinnan varaa pitäisi olla. Itse olemme pitäneet pohjoisrajana Yarra Valleyä ja Mt Eliza alkaa olla eteläraja.
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - tammikuu 18, 2007, 03:38
Räyhä :) Kyllä ne "huumeongelma-alueet" (myyntiä paljon) on ilmeisesti aika samoja vuodesta toiseen, eli lainauksena Victorian Drug Trends 2005 (http://www.apo.org.au/linkboard/results.chtml?filename_num=102473) -raportista (samassa linkit muidenkin osavaltioiden vastaaviin raportteihin): "As noted in previous IDRS reports, street markets were reported to continue operating in the Melbourne Central Business District (CBD) (which had seen a spike of activity in the last 12 months), St Kilda, Fitzroy/Collingwood, Footscray, Springvale/Dandenong, Frankston, Box Hill and Richmond. Key experts reported that both the CBD and Richmond have seen a significant increase in activity in the past 12 months." Mutta paljonko se näkyy sitten jokapäiväisessä elämässä alueella... :confuse Itse en vaikka Richmondissa nähnyt koskaan mitään vaikka iltaisinkin tuli siellä joskus pyörittyä, mutta mulla on kai joku sisäänrakennettu diileri/huumeveikkokarkoitin, mulle ei koskaan tulla yrittämään myydä mitään, mikä on kyllä hyvä juttu sinänsä. :) Mutta asiaan, jos alue on siis SE-Melbu, mikä on toive-etäisyys keskustasta? Ja minkälaista aluetta sen pitäisi olla, pitääkö olla kauttakulkuasiakkaita tms. vai tulevatko asiakkaat sitten nimenomaan toimistolle varta vasten? Itse tykkäsin kovasti tuosta työmatkani junaradan (Cranbourne/Pakenham-linjat) varren alueista, Carnegie, Murrumbeena (yksi kaveri asui siellä, ihan ok aluetta kuulemma), Oakleigh, yksi työkaveri asui Caulfieldissä, tykkäsivät kovin. Mutta Caulfield on jo ehkä aika lähellä keskustaa. :confuse Murrumbeenassa ja Oakleighssa on se hyvä puoli, että Chadstonen ihana ostoskeskus on lähellä... :) Sitten taas Glen Waverley -linjan varrella oli myös kivoja, kotoisia ja kauniita (rikkaiden?) alueita kuten vaikka Symbal.
Otsikko:
Kirjoitti: R?yh? - tammikuu 18, 2007, 18:32
Eevis, kiitos tiedoista:) On ajateltu, että min 10km ja max 40km keskustasta. Ei haluta ihan keskustan tuntumaan, ihan jo hintatasonkin takia, mutta ei ihan jumalan selän taaksekaan, että pääsee kuitenkin cityyn silloin kun mieli tekee. Yritys toimii metallialalla, ja suurin osa asiakkaista kuulemma on juuri tämän itä/kaakoispuolen teollisuusalueilla, mm.Dandenong, Bayswater ja Croydon läheisyydessä. Toimisto on lähinnä yrityksen hallintoa varten, mieheni työhön kuuluu mennä asiakkaiden luokse, asiakkaat harvemmin tulevat toimistolle. Ihan juna-aseman vieressäkään ei tarvitse asua, onhan auto työmatkoja varten, mutta varmaankin keskustaan mieliessä jätetään auto lähimmälle asemalle ja hypätään junaan.

Eli meininki on tämmöinen: etsitään kiva talo kivalta alueelta. Sitten etsitään kiva pikku toimisto samalta suunnalta, että mun matka toimistolle on mahdollisimman lyhyt (max 10km), minähän kuitenkin kuskaan lapset kouluun ja hoidan muut arkihauskuudet, niin ei menisi niin älyttömästi aikaa matkoihin. Mies kulkee sitten toimistolta tai kotoa suoraan asiakkaiden luokse, siksi on rajattu tämä puoli kaupungista, ettei sitäkään varten tarvitsisi keskustan ruuhkien läpi ajaa joka päivä mennen tullen.

Aiemmin keskustelinkin täällä Templestowe-Doncaster ja siinä lähellä olevista alueista, ne ilmeisesti täyttäis aika hyvin kaikki nämä kriteerit. Mutta vähän on nyt tutkittu kartalta ja netistä noita vähän alempana ja lähempänä merta olevia alueita. Ja naisen mieli kun on muuttuvainen:pepsodent, niin aina tutkin niitä alueita, missä olen jonkun aivan iiiihhaaaaanan talon nähnyt:hahhaa

Mutta kiitti vielä Eevis, todella arvokkaana pidän sitä tietoa, minne EI kannata muuttaa, vaikka kuinka olis hieno talo tarjolla. Kolme lasta kun on kuitenkin vielä helmoissa pyörimässä, niin kiva olisi, että saisivat niin rauhassa kasvaa, kuin noin suuressa kaupungissa nyt mahdollista on.

Räyhä
Otsikko:
Kirjoitti: Milka - tammikuu 18, 2007, 20:26
Todella kivoja alueita ja toivomallasi suunnalla on Camberwell, Canterbury, Balwyn, Kew, Hawthorn, Malvern. Tosin ne eivat ole halvemmasta paasta, eivatka ihan lahella merta. Mutta erittain kivoja taloja ja erittain hyva maineiset koulut. Hyvat kulkuyhteydet keskustaan, moottoritie ja junarata ja miehesi kulkee ns. ruuhkaa vastaan kun kay asiakkaiden luona.

Toivottavasti en nyt sekoittanut paatasi ja lisannyt valinnan varaa. :hahhaa
Otsikko:
Kirjoitti: R?yh? - tammikuu 18, 2007, 20:37
Eipä hätää Milka, tämän enempää ei voi pää enää sekaisin mennä!:hahhaa Voi kun pääsisi jo paikan päälle ihmettelemään!
Otsikko:
Kirjoitti: Petri - tammikuu 19, 2007, 01:56
LainaaAlkuperäinen postittaja Milka
Todella kivoja alueita ja toivomallasi suunnalla on Camberwell, Canterbury, Balwyn, Kew, Hawthorn, Malvern.

Niin, jos pitää pöyhkeilevää keskiluokkaisuutta kivana ja haluaa teeskennellä muiden teeskentelijöiden kanssa. Tai kenties näiden alueiden asukkaat eivät teeskentelekään, vaan ovat ihan aidosti tylsiä ja pinnallisia...

"Middle class: people who, with money they don't have, buy things they don't need, to impress people who don't care."
Otsikko:
Kirjoitti: chilifinn - tammikuu 19, 2007, 02:59
Mitäs Melbournen asuinalueita sinä Petri sitten suosittelisit lapsiperheille?

Kiinnostuneena uusista näkökulmista kyselee Chilifinn
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - tammikuu 19, 2007, 07:05
Niin, ja mihin "luokkaan" kuuluminen sitten olisi soveliasta eikä aiheuttaisi alentavia letkautuksia?


Pohtii
Otsikko:
Kirjoitti: R?yh? - tammikuu 19, 2007, 16:14
Kyllä se niin on, että ei mihinkään tulo- tai yhteiskuntaluokkaan kuuluminen tee vielä kenestäkään pinnallista saati sitten pöyhkeilevää. Ei ole reilua yleistää ja pistää ihmisiä johonkin kategoriaan asuinalueen tms perusteella. Olenko pinnallinen, jos haluan kauniin kodin ja tarpeeksi tilaa lapsille telmiä? Pitäisikö muuttaa johonkin surkeaan slummiin, että olisin parempi ihminen? HHmmm, eiköhän pidetä mieli avoinna ja laitetaan vähän suvaitsevaisuutta peliin. Ei rahan puute tai sen omistaminen määritä kenenkään persoonallisuutta.

Olikohan tuossa Petrin kommentissa havaittavissa "Happamia sanoi kettu pihlajanmarjoista" eli perisuomalaista kateutta?

Ihmettelee,

Räyhä
Otsikko:
Kirjoitti: Milka - tammikuu 19, 2007, 17:15
Petri,

Voisin helposti ymmartaa sinun kirjoituksen osoittavan minua sormella ja vaittavan minun olevan poyhkeileva, teeskenteleva ja tylsakin viela, kun kerta uskallan edes ehdottaa Rayhalle naihin asuinalueisiin tutustumista.

Kantaa en mielipiteeseesi ota, silla jokainen saa ajatella minusta mita haluaa, ja olenkin jo vuosien ajan tottunut talla palstalla lenteleviin henkilokohtaisuuksiin.

Ihan vain mielenkiinnosta mihin "luokkaan" kuuluminen sitten olisi soveliasta ja sinun mielestasi hyvaksyttavaa?
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - tammikuu 19, 2007, 18:37
Milkalle: Petri saa itse selitellä sanomisiaan, mutta ei liene syytä kuitenkaan ymmärtää hänen tarkoittaneen juuri sinua (vaikka postauksesta saakin juuri sen käsityksen), kun katsoo aiempaa arviota Patterson Lakesista (http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=3271#pid33937), niin arkkitehdillämme lienee jotain tietyntyyppistä rakentamista ja ympäristöä vastaan. Voi kun sen osaisikin tuoda asiallisesti esiin. :confuse No, toivottavasti Petri selventää kantaansa.
Otsikko:
Kirjoitti: Petri - tammikuu 19, 2007, 20:07
LainaaOriginally posted by Räyhä Pitäisikö muuttaa johonkin surkeaan slummiin, että olisin parempi ihminen? HHmmm, eiköhän pidetä mieli avoinna ja laitetaan vähän suvaitsevaisuutta peliin.

Surkea slummi: Frankston? Sitähän täällä on toimitettu vaikka kuinka monen henkilön voimin, mutta eipä ole suvaitsevainen Räyhä, Eevis, Milka tai Jouni siitä innostunut...
Otsikko:
Kirjoitti: R?yh? - tammikuu 19, 2007, 20:14
Enpä muista maininneeni mitään tiettyä aluetta slummiksi! Ihmettelen vaan, olenko huono ihminen sen perusteella missä asun?
Otsikko:
Kirjoitti: Petri - tammikuu 19, 2007, 20:21
LainaaOriginally posted by eevisNo, toivottavasti Petri selventää kantaansa.

Niin, uutena melbournelaisena 18 vuotta sitten uskoin myös, että pitää mennä kaupunginosiin, jotka ovat "nice". Vuosi Camberwellissä, toinen vuosi Toorakissa (lähempänä duunia) kyllä kypsyttivät. Carltonissa viihdyimme, mutta kämppä oli hiukan liian pieni. Coburgissakin viihdyimme, mutta se on kaupunkilaiselle hiukan kaukana ja autoa täytyi käyttää.

Sydneyn vuosinamme asuimme Newtownissa: hieno paikka! Melbourneen palattuamme muutimme Collingwoodiin ja se se vasta kiva alue onkin.

Lapsiperheelle epäilemättä suburbia on parempi ja kyllähän mainituista kaupunginosista löytyy alueita, joita ekonomit, merkonomit tai reippaat nuoret miehet eivät ole kokonaan pilanneet.

Koulujen suhteen Suomesta muuttavan on otettava huomioon, että sellaisista "hyvämaineisista" kouluista kuin Methodist Ladies' College tai Wesley College ei tavalliselle ihmiselle ole hyötyä, pikemminkin haittaa - ellei nyt sitten aivan erityisesti halua maksaa $10000 per vuosi per lapsi koulumaksuja. Camberwell High tosin taitaa olla kaikesta huolimatta varsin hyvä.

Jos lapset ovat jo olleet koulussa Suomessa, silloin taitaisi olla viisasta etsiytyä University High Schoolin oppilaidenottoalueelle: se on yksi niitä harvoja kouluja, joissa ei ole uniformua.

Länsisuuntaa voisin kyllä myös vastaavassa tilanteessa harkita, Broadmeadowsista (no, ei se ole lännessä...) alkaen.
Otsikko:
Kirjoitti: Petri - tammikuu 19, 2007, 20:22
LainaaOriginally posted by Räyhä
Enpä muista maininneeni mitään tiettyä aluetta slummiksi! Ihmettelen vaan, olenko huono ihminen sen perusteella missä asun?

Ihmettelinkin miksi et innostunut kirjoittamaan, kun Frankstonia mollattiin oikein joukolla.

EDIT ...ja mollauksessa annettiin ymmärtää, että Frankstonissa asuu vain huumeidenkäyttäjiä, joiden jälkikasvu hakkaa ihmisiä rautatieasemalla.

Minusta Frankston on ihan kiva alue.
Otsikko:
Kirjoitti: R?yh? - tammikuu 19, 2007, 20:48
Tarkennan nyt vielä omaa ajatusmaailmaani tämän asunnon etsinnän suhteen. Minulle ei ole tärkeää, mitä naapuri ajattelee vaatteistani, autostani tai mistään muustakaan. En todellakaan etsi asuinaluetta sen perusteella, mitä ammattikuntaa, kansallisuutta tai yhteiskuntaluokkaa naapurit edustavat. Rikollisuutta en silti halua ympärilleni enempää kuin pakollista, rajansa suvaitsevaisuudellakin. Haluaisin talon, jossa mahtuu mukavasti kolmen muksun kanssa elämään, alueella, jossa olisi turvallista. Kiva jos alueella on muitakin lapsiperheitä, saisivat lapset ehkä kavereitakin helpommin. En ole ikinä käynyt Melbournessa ja olen kiitollinen niin negatiivisista kuin positiivisistakin huomioista asuinalueiden suhteen. Ihan tavallisessa koulussa lapset täällä Suomessa ovat ja aivan tavalliseen valtion kouluun ne aiotaan Aussilassakin laittaa. Maassa maan tavalla, enkä usko, että rahalla voi ostaa sivistystä.

Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja on mielenkiintoista kuulla erilaisia mielipiteitä puolesta ja vastaan. Mielestäni on turha lähteä henkilökohtaisuuksiin siksi, että joku pitää alueesta, jossa itse ei ole viihtynyt.

Pohdiskelee,

Räyhä
Otsikko:
Kirjoitti: R?yh? - tammikuu 19, 2007, 20:57
Niin, ja Frankstonissa on tosi kivan näköisiä taloja, joita aion käydä katsomassa! En innostunut kirjoittamaan mielipiteitä vastaan, koska mielestäni kommentit olivat asiallisia, eikä siellä sanottu, että kaikki Frankstonilaiset ovat huumehörhöjä tai muuten rikollisia, tai siitä alueesta pitävät muuten vaan alempaa kastia. Olisithan sinäkin Petri voinut kommentoida asiaa asiallisesti toteamalla, että Frankston on sinusta ok. Niinkuin nyt myöhemmin sanoitkin. Ja kiva kuulla, että joku on sitä mieltä, että alue on mukava, talojen vuokrat ovat mielestäni kohtuullisia ja se houkuttaa tutkimaan aluetta lähemmin. Tutkin toki vielä kaikkia muitakin, joten jätetäänkö nyt tämä yhteiskuntaluokkakeskustelu ja palataan asiaan?

Ehdottaa ja välirauhaa hieroo,

Räyhä
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - tammikuu 19, 2007, 21:21
LainaaAlkuperäinen postittaja Räyhä
 Ihan tavallisessa koulussa lapset täällä Suomessa ovat ja aivan tavalliseen valtion kouluun ne aiotaan Aussilassakin laittaa. Maassa maan tavalla, enkä usko, että rahalla voi ostaa sivistystä.

Räyhä

Toivottavasti sinulle Räyhä ei tule tämän kunnon ihmisen periaatteen suhteen pettymystä...Kuten meille vähän kävi. Se nimittäin on just niin että maassa maan tavalla, ja jossain siitä sivistyksestä pitää maksaa.
Otsikko:
Kirjoitti: R?yh? - tammikuu 19, 2007, 21:44
Ahaa Aikis:D Tästä täytyy varmaan aloittaa ihan uusi keskustelu omalla otsikolla, niin saadaan taas kaikki tukkanuottasille internetin välityksellä:hahhaa:itke Enpä arvannut kuinka tulenarkaa täällä on olla utelias! Mutta palaan uhallakin tuohon kouluaiheeseen myöhemmin.

Lupaa,

Räyhä
Otsikko:
Kirjoitti: Milka - tammikuu 19, 2007, 23:12
Hi, as you can all see, this is in english because its David, not Milka,  writing this. I didnt ask her permission because I didnt want to remind her how independant Finnish women are. I felt very strongly to say something here, because I think this forum topic is getting a little off track, and maybe this is a 'wake up' call from a fourth generation Australian/Victorian with pioneer family history, who spent a good part of his life working/travelling around Victoria, not some recent or maybe 18 year immigrant to this country. I understand that the history of this thread is Rayha in Finland wanted some opinions about locations around Melbourne, and there has been friendly discussions, opinions and advice - so why has it all of a sudden become personal? Do all ex-pat Finnish people lose their tolerance and patience when they move overseas?

Fact is, in every State there are nice places to live, and there are some places that are not so nice, based on the values of those making the observation, and qualified by police statistics. It could be that a suburb that has a bad reputation for drugs, crime, vandalism etc can also have 'nice pockets' in it where it is quite ok. But the question is: if you are moving from overseas, spending thousands to move, can anyone here HONESTLY suggest the people moving here should take the chance to find that 'pocket' that is nice within in a wider not-so-nice area? Or is it safer to generalise, for the sake of a 'virtual' stranger who wants some advice? Would I recommend to Rayha to live in Frankston/Broadmeadows/Dandenong? Hell no - they are not 'east' of Melbourne which is what she wanted!

Isn't this discussion about providing some friendly advice? So, my friendly advice Rayha, from a guy that grew up in working class suburb, attended public school, and doesnt have a fancy university education like an architect, is make up your mind from the average of opinions that stay above personal abuse. And yes, I've been to Finland 10 times, and I have seen shitty places there, and I'm sure there were some nice people living in those places too, maybe some were lucky to be architects. But would I recommend to an Aussie friend to live in that suburb? Hell no, I would generalise for their sake and say 'stay away from it'. Its all about what you want, and how much you want to spend to get it, and then being happy with your decision. By the way, I'm not covering for Milka, I was just too lazy to create my own Forum log in yet. Good Luck Rayha! p.s nice to see some socialist sentiments remain in ex-pat Finnish thinking here! Hooray for the working class (and architects)!
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - tammikuu 19, 2007, 23:41
Congrats Milka, you have a great partner!!! I got a belly laugh for this day...Not because of you David, for heavens sake, but what you wrote! Please, join us more often.
Otsikko:
Kirjoitti: R?yh? - tammikuu 19, 2007, 23:45
Thanks David:D
Otsikko:
Kirjoitti: Petri - tammikuu 20, 2007, 00:44
LainaaOriginally posted by MilkaIsn't this discussion about providing some friendly advice? So, my friendly advice Rayha, from a guy that grew up in working class suburb, attended public school, and doesnt have a fancy university education like an architect, is make up your mind from the average of opinions that stay above personal abuse.

Well, David, I'll try to stay above your personal abuse, although I must say that  when you throw all this "4th generation" crap into this, after I have just extolled the virtues of the so-called working class suburbs, I'm starting to have second thoughts and have to work very hard not to pub-talk to you. You know, the North Melbourne or Fitzroy way pub-talk. Remember the good old Rob Roy or Builder's Arms of even my totally insignificant years in Australia? (Well, in that time, how could I have gained any insight on how Finns might perceive the Awstrayan way of life? Surely, your 10 visits to Finland make you the expert. Not to mention Generations. In Finland, we don't even have generations as we are such a young culture compared to Anglo-Celtic Aussies of a WHOLE FOUR GENERATIONS!)

Well, whatever. I couldn't be bothered with you.

----

On syytä muistaa, että Australiassa brittiläinen luokkayhteiskunta tosiasiassa toimii edelleen.

Keskiluokka? Joskus muinaisuudessa (esim. lapsuudessani) Suomessa se tarkoitti ihmisiä, joilla oli koulutusta ja kuukausipalkka tai sitten pikkuinen firma. Niinä aikoina keskiluokan ihmiset olivat hyvin "luterilaisia" (enkä lainkaan tarkoita uskonnollisuutta sinänsä). Mikä tahansa Tauno Palon agronomi tai metsänhoitaja edustaa suomalaista keskiluokkaa parhaimmillaan. (I'm sorry, Dave, I'm afraid I can't explain this to you.)

Kun puhun Australian keskiluokasta, tarkoitan sitä sivistymätöntä ja tietämätöntä kiinteistövälittäjien ja pörssimeklareiden joukkoa, jotka esittelevät autojaan ja rannekellojaan toisilleen ja osaavat keskustella vain talojen hinnoista ja kilpailla siitä, kuka maksaa eniten koulumaksuja.

Despite the bad picture our friend David, the aspiring middle-class member, gives, Australian "työväenluokka" on vielä voimissaan ja hyvinkin elinvoimainen. Ehkä sen jäsenet ovat nykyisin enimmäkseen Davidin halveksimia recent immigrants.
Otsikko:
Kirjoitti: chilifinn - tammikuu 20, 2007, 01:20
Petri, haluaisin huomauttaa, että tämä keskustelu koski VAIN asuinalueiden ominaisuuksia, arvioiden mahdollisia hyviä ja huonoja puolia kunnes sinä kannoit kortesi kekoon seuraavasti...

LainaaAlkuperäinen postittaja Petri

Niin, jos pitää pöyhkeilevää keskiluokkaisuutta kivana ja haluaa teeskennellä muiden teeskentelijöiden kanssa. Tai kenties näiden alueiden asukkaat eivät teeskentelekään, vaan ovat ihan aidosti tylsiä ja pinnallisia...

"Middle class: people who, with money they don't have, buy things they don't need, to impress people who don't care."

Mielenkiintoinen postitus suomalaislähtöiselle foorumille sikäli että me suomalaiset olemme käytännössä kaikki nimenomaan keskiluokkaa. Tässä maassa kun ei oikeastaan muuta ole, ellei väkisin halua etsiskellä alempaa, keskimmäistä ja ylempää keskiluokkaa... :o

Jos sinulla on ollut huono päivä/ viikko niin toivon että viikonloppu sujuisi vähemmän kitkerissä tunnelmissa. :D

Kiitos kuitenkin lisäkommenteistasi ja kokemustesi jakamisesta asuinalueiden suhteen. Siitähän tässä oli kyse, että saisi ihmiset kertomaan omia näkemyksiään ja kokemuksiaan eri alueista. :peukkuy
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - tammikuu 20, 2007, 04:33
chilifinn :god: kiitos, tuossahan se olikin jo yllä kirjoittamanasi, mitä halusin itsekin nyt sanoa. :)

mutta lisäksi:
Petri, kaipasin aiemmin selvennystä halventaviin kommentteihisi keskiluokasta ja siitä, että ihmisen "laadun" voisi jotenkin päätellä hänen asuinalueestaan. Pidän myös kummallisena tarvettasi leimata jonkun alueen ihmiset tai sinne muuttoa harkitsevat tylsiksi ja sieluttomiksi yms. Mutta koska et halunnut siihen vastata vaan pikemminkin kertoa henkilökohtaista historiaasi, niin älä turhaan enää vaivaudu, väittelyä ja henkilökohtaisuuksiin menoa on turha jatkaa.

David :D Good stuff, yep please do join us more often.
Otsikko:
Kirjoitti: Andreasyan - tammikuu 20, 2007, 07:35
:eye:

No johan sita taas paastiin nettinuottasille....ja tottakai pitaa kommentoida tata asiaa nyt minunkin;

Asuisinko itse Frankstonissa? Ehka, jos kivan asunnon/talon loytaisin...uskon, etta seka "hyva- etta huonomaineisilta" alueilta loytyvat samat ongelmat mutta eri paketissa...eli onko se sitten halpa heroiinihorho joka rullaa sun fillarin vaiko Canada Goose kokaiini kakara joka on rahan/muovin korruptoima??? Turpiin voi saada molemmilta jos oikein huono saka on.

Rayha, muuta sinne mista loytyy mieluinen ja turvallisen tuntuinen koti. Itse asun valiaikaisesti 'kyseenalaisella' Hasselbyn alueella ja viihdyn erinomaisesti, kauniit maisemat, paljon mummoja sauvakavelyilla Malarenin rannalla ja eika ollenkaan niin hurja paikka kuin puhutaan..naapurinakin on oikein kivan tuntuinen heppu joka ajelee moottoripyoralla ja joihinkin Enkeleihin se nayttaa kuuluvan...onkohan se joku Pelastus Armeijan ala-jaosto, kun se minulle moi mikron, tietokoneen ja television tosi halvalla????????????:roue:roue:roue


Parhain Terveisin, ja PEACE;


Taysin luokaton AA
Otsikko: luokalle jattaytynyt
Kirjoitti: arixmel - tammikuu 20, 2007, 08:47
sananvapautta se on riitelykin,,,ja kylla taytyy tunnustaa etta tasta saa sairasta mielihyvaa,,,siis taman foorumin lukemisesta,,,taisi olla Hoiskon ala-asteella vuonna 1977 kun kaksi kaveria tappeli lumisohjossa ja kaikki muut huuti hakkaa paalle ,,,eika, se olikin luuta ja verta, jota me huudettiin,,,vai olinko se sittenkin mina joka tappelin ja muut huuti...

yha edelleen perheen kanssa muuttaisin, (siis jos joku muuttais mellunmaen kelit ) jonnekin rannan lahelle..elwoodista brightoniin ja kaikki ne muut lahiot nepean hwyn ja rannan valissa,,joku joskus asui Cheltenhamissa ja ja se oli ihan kivantuntuista...

noihin sisamaan uusiin lahioihin en muuttaisi (ne ovat kerralla 100 taloa samalla kaavalla rakennettuja juttuja ) joista mielestani puuttuu luonne,

Broadmeadows oli ainakin ennen kun Henry Fordilla piti kylailla aika rankan nakoista aluetta mutta ,,,niin oli moni muukin melbournessa (muistan aina Sunshinen bunningsille ajellessa etta ei perhana ei tanne,,,ja muutaman vuoden paasta mietin miksen mina tyhma ostanut sijoitusta) ja kehityksen tapahduttua niiden demographia ja hinnat muutuvat aivan joksikin muuksi...

sitten taas jos kaupunkiin muutaisin, niin vaihtoehto menisi (siis loppujen lopuksi se riippuisi yksilollisesta kohteesta ei niinkaan alueesta, mutta alkaisin hakemaan naista) naiden valille

Middle park on just sopivan rauhallinen ja lahella citya, toist puol jokkee menis jonnekin Fitzroy, abbotsford collingwood Carlton, north melbourne richmond linjaa, ehka joku park ville  

,,noissa huume tilastoissa ei ole koko totuutta,,,Richmond on lahiona keikkunut yhtena top hepon diilaus alueena mutta jos ajattelet toista puolta niin Richmondissa loytyy hiton kallista ja hyvaa aluetta...

eli siina tulee vihje suomeen pain, kun ajelet raitsikalla (siis taalla asunnon haussa)niin huomaat etta tietyilla alueilla asiakaskunta vaihtuu aika pelottavaksi (onkohan tuo tarpeeksi voimakas sana kuvaamaan  
henkiloa jonka kauppatavara (myyty tai ostettu) on yleensa mitattu grammoissa.

no tuli tata raitiovaunu geografiika-psykologia tyomatkailua harrastettua muutama vuosi ja  yhteenvetona voin sanoa etta yhteinen tekija naille kaikille on public housing eli semmoinen hiton iso venalaisen nakoinen kerrostalo,,,niiden naapuriin en henkilokohtaisesti muuttaisi...(ilmapiiri on samanlainen kuin siina lahiossa joka oli siina Nousukausi leffassa (Kontula???),,,paitsi rankempi

siita tuo richmondin maine,,,eli Victoria st:lla ennen ikeaa on paljon public housing taloja ja top diilaus paikka...toinen kulma niilla oli ennen kahden public housing liittymakohdassa eli  gertrude st ja abbotsfordin diilaus tapahtui smith streetin safeway kulmassa,,,,kunnes poliisi panosti siihen ja ne muutti ainakin hetkeksi jonnekin muualle...kaikkea sita oppii raitsikan ikkunasta mx takaa silmaillessa.

hmm mikas se olikaan aihe...Frankstonissa en ole koskaan kaynyt enka mene,,,ainakaan tietoisesti

luuta ja verta  luuta ja verta :roue:pepsodent
xcv:roue:pepsodent:P:P:hahhaa:hahhaa
Otsikko:
Kirjoitti: Milka - tammikuu 20, 2007, 09:41
Kun kissa menee nukkumaan niin hiiret hyppii poydalla. :god:

Paatin eilen illalla olla vastaamatta, mutta eikos tuo mies paattanyt minun nikkia kayttaa ja kirjoitella tanne kun olin itse haipynyt unten maille. :eye:

Jatan Petrin kommentit minusta ja miehestani omaan arvoonsa, mutta voin toki jatkaa luokkayhteiskunta ja vaikkapa tata Melbournen lahio keskustelua toisaalla, vaikkapa tarjoamalla naita keskiluokkaisia, tylsia ja pinnallisia mielipiteita.
Otsikko:
Kirjoitti: Jouko - tammikuu 20, 2007, 09:56
Hyvä milka ja muut,

Täällä on ollut hyviä kommentteja näistä asuntoalueista,. Mutta heti perään totean että, kommentteja ei pidä kenenkään ottaa henkilökohtaisesti, muutoinkoko keskustelu tyrehtyy ja luisuu eipäs juupas asteelle.

Ei kaikki ns huonot asuntoalueet ole laidasta laitaan aivan samanlaisia, myös näiden sisälle mahtuu hyviä katuja/alueita joilla asuminen on ihan ok mutta toisaalta parin kadun päässä meno ja maisemat voivat vaihtua huomattavasti synkempään. Tarkoituksena ei suinkaan ole määritellä näillä alueilla asuvien ihmisten persoonallisia ominaisuuksia tiettyyn kategoriaan, vaan sen mistä helpommin voi löytyä viihtyisä paikka.

Jokainen varmaan ymmärtää että lapsiperheen asuinalue vaatimukset ovat aivan toiset kuin yksinasuvan, samoin jokainen erikseen sanomatta tietää, että rahan määrällä ei mitata ihmisten hyvyyttä tai muita henkilökohtaisia ominaisuuksia.

Vastakohdaksi hyviltä alueilta löytyy huonoja katuja joilla asuminen voi olla yhtä kärsimystä kenelle tahansa. Tärkeintä lienee se että, millaisia ihmisiä naapurustossasi asuu. Sanonta "Älä osta taloa vaan osta hyvät naapurit" voi pitää osin paikkansa. Asuntoja kierrellessä kannattaa käyttää tervettä maalaisjärkeä, kiertelyyn kannattaa uhrata tarpeeksi aikaa, jotta saa vähän kuvaa tarjonnasta.

Keskustelun jatkumista  sekä vähemmän henkilökohtaisia kommentteja toivoo jouko :XXXX.
Otsikko:
Kirjoitti: MH - tammikuu 20, 2007, 14:58
LainaaAlkuperäinen postittaja arixmel
(ilmapiiri on samanlainen kuin siina lahiossa joka oli siina Nousukausi leffassa (Kontula???),,,paitsi rankempi

Lähiö oli Jakomäki, tuotakin kaikki on halveksunut kuten muitakin saman suunnan lähiöitä, totuus on kuitenkin se että noissa asuu suurimmalta osin aivan tavallisisa työssä käyviä perheitä. Halveksujat pääasiassa niitä jotka eivät koskaan ole niisä asunut ja useimmat eivät edes käyneet.  Itse olen sitä mieltä että noissa on enimmäkseen hyvä asua, noissa lähiöissä itsekin asuneena tiedän että niissä yleensä kaikki on enemmän tai vähemmän hyvän päivän tuttuja johtuen yhteisistä työ matkoista ja lapset käyvät samoja kouluja jolloin tavallaan kaikki "tuntevat" toisensa.

Tuo em. Jakomäki on muuten kokonaan tai lähes kokonaan saneerattu ja talot tätä nykyä erittäin siistejä ja viihtyisiä.
Otsikko: lahio Pekosta
Kirjoitti: arixmel - tammikuu 20, 2007, 16:44
menee kauemmaksi ja kauemmaksi frankstonista mutta kerrostalo lahion vastakohdaksi on pakko mainita toinen aaripaa. Eli kattelin tuossa juuri pekon poikamesvuosia ja siina on se pieni joen suvanto jossa Joel Hallikainen soutelee vanhalla puuveneella...ah niin ihanan yliromantisoitua uus suomifilmi tunnelmaa...jos tekis tekoaltaan takamaille ja istuttais hitosti trooppista koivua niin siinahan olisi kiva lehto metsa tulevaisuuden savusaunan ymparistoon.

Ai niin oli asiaakin, unohtui tuossa mainita etta yllatyksena tanne muutettua tuli se etta kaupungeissa on suhteessa erittain vahan kerrostaloja (siis suhteessa suomeen) tai ainakin minun mielestani, sita vastoin on paljon omakotitaloja, eli omakotitaloja on jo hyvinkin lahella ydinkeskustaa, se muuttaa hiukan suhtautumista lahion ja keskustan valilla, eli keskustassa voi olla ihan samat olot kuin lahiossa paitsi etta lahiosta pitaa liikkua pikemminkin autolla kuin julkisella.

suomesta tahi euroopasta tuttuja kerrostalo lahioita en muista viela nahneeni...johtuuko tuosta ylenmaaraisesta tilasta tai iihmisten suhtautumisesta kerrostaloasumista kohtaan??

:peukkuy:peukkuy:peukkuy:peukkuy:roue:roue:P:P:pepsodent:pepsodent
Otsikko:
Kirjoitti: R?yh? - tammikuu 20, 2007, 17:07
Voi taivaan tähden:DVerta ja luuta!:hahhaa:hahhaa:hahhaa:hahhaa:itke:hahhaa Minäkin päätin eilen, että nyt pitää lopettaa tämä keskustelu, ennenkuin sota laajenee tämän suuremmaksi, mutta pakkohan tähän on vielä jatkaa ja sanoa, että ihanaa kun löytyy vielä porukkaa, joka osaa ottaa asian riittävällä huumorintajulla ja pysyä nahinoinnin yläpuolella. Kiitos vielä ihan kaikille keskustelun osapuolille, sain tässä paljon tietoa paitsi asuinalueista, myös ihmisen mielenliikkeistä. Tämähän on ollut todella hauskaa, täytyy alkaa keksimään uusia provokatiivisia otsikoita, niin pysyy porukka vireänä:roue Ja kertokaa ihmeessä lisää, jos tulee vielä muuta mieleen noista lähiöitä. Nyt tiedänkin jo varsin hyvin Petrin ansiosta missä on tylsää ja pinnallista ja Arixmelin ansiosta, mistä sitä "tavaraa" saa, jos alkaa siltä tuntumaan:D

Naureskelee,

Räyhä
Otsikko:
Kirjoitti: Petri - tammikuu 20, 2007, 19:26
LainaaOriginally posted by eevisniin älä turhaan enää vaivaudu, väittelyä ja henkilökohtaisuuksiin menoa on turha jatkaa.

Juu. Juuri tällaista tarkoitan, kun sanon "keskiluokka". Näiden Eevisten & co sanakirjassa "henkilökohtaisuus" tarkoittaa mitä tahansa yleistasoista kommenttia, jonka kulloinkin päivystävä Eevis katsoo kohdistuvan häneen itseensä.

Frankstonilaisten mollaaminen ei tietenkään ole "väittelyä tai henkilökohtaisuuksiin menoa".

No ei tässä mitään. Intelligentsia poistuu takavasemmalle ja jättää areenan vapaaksi hysteerisille keskiluokan edustajille.

Frankston on edelleenkin ihan kiva paikka, vaikka se ei Eevikselle kelpaakaan.
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - tammikuu 20, 2007, 19:46
Petri rakas :D, on niin ihanaa, että näin julkisesti kaikkien kuullen paljastat lämpimät tunteesi minua kohtaan! :hahhaa Ihan tässä ujo tyttö punastuu... (http://www.addis-welt.de/smilie/smilie/liebe/179.gif) Kiitos osallisuudestasi keskusteluun, hyvä tietolähdehän tästä loppujen lopuksi tuli kun koko ketjun alusta loppuun lukee, ja saatiin vielä uusi jäsenkin foorumiin kaupan päälle. Cheers, babe! :XXXX
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - tammikuu 20, 2007, 21:57
"Intelligentsiaan" kuuluvina pitämäni henkilöt osaavat kirjoittaa asiakommenttinsa siten, ettei niistä kukaan loukkaannu (eli siis riitaa haastamatta). Intelligentit osaavat myös vastata heille esitettyihin kysymyksiin, varsinkin näinkin yksinkertaiseen kuin minkä tuolla ylempänä esitin: "mihin 'luokkaan' kuuluminen sitten olisi soveliasta eikä aiheuttaisi alentavia letkautuksia?" Samapa tuo - kyllä se jo noista ylimielisistä kommenteista kävi varsin hyvin selville.


Päättelee
Otsikko:
Kirjoitti: sanna77 - tammikuu 21, 2007, 19:21
Nyt kun olen lukenut koko keskustelun niin eipä voi muuta sanoa kuin että ompas tuolla Petrillä pipo kireellä :o Silti vielä pohdin, että mihin yhteiskuntaluokkaan Petri itse kuuluu...? Kun kerran mielellään laittelee muita niin rivakasti eri lokeroihin...

No mutta asiaan, minun henkilökohtainen suositus on Kew, Baldwyn, Templestowe, Doncaster, Hawthorn ja Camberwell. Me ollaan asuttu Kew:ssä nyt kolme vuotta ja kun asunnon osto on ajankohtainen niin täällä haluttais pysyä...Ihan samanlaista elämää eletään kuin silloin kuin elettiin Helsingissä Flemingin kadulla 28 m2 yksiössä. Ratikat kulkee keskustaan melkein oven edestä, mutta me molemmat pyöräillään töihin (ihan kuin Suomessakin). Pidämme alueen puistoista ja rauhallisesta elämäntavasta (siitä ei kylläkään saanut nauttia Flemarilla).

Hyvää asunnon metsästystä toivoopi
Sanna :D
Otsikko:
Kirjoitti: Timo - tammikuu 22, 2007, 10:17
Verta ja luuta! verta ja luuta! Jaa, mutta Ari, mitäs sillä luudalla tehtiin?  Mutta pääsiskö  tällainen rauhanmerkkiin pukeutuva ituhippikin mukaan  muksimaan ???  No, loppujen lopuksihan tässä ei ole kyse mistään muusta kuin kirjoitetun viestinnän epätarkkuuksista, eikä ketään (toivottavasti) ole pahasti loukattu.  Kyllä minäkin vähän ihmettelin Petrin kommenttien kärkevyyttä. Ei voi olla ajattelematta, että siinä on takana varsinaiseen aiheeseen liittymätöntä henkilökohtaista pahaa oloa. Kun katselee Petrin viestihistoriaa, lukee mm. siitä, että miten hän puolisen vuotta sitten palasi (joutui palaamaan?) Melbournesta takaisin Suomeen, ja kun katsoo, mitä hänen profiilinsa kertoo asuinpaikaksi (tätä kirjoittaessa siellä lukee veneen alla). Ensimmäinen Suomen kaamos yli 15 vuoden tauon jälkeen, ja talvikin sellainen lumeton liru, lähempänä Melbournen talvea. Ei kyllä ihme, että v;tuttaa raskaimman päälle ja on Frankstoniin, tai ihan mihin tahansa kunhan vaan pois, ikävä. Eikä taida olla siinä hötäkässä paljoa väliä, sovelletaanko marxilaisia ja jproosilaisia luokkateorioita, kaikki ihan samaa prekariaattia ollaan kuitenkin.

Juu, että aurinkoista jatkoa vaan Petrille. Olisi kyllä ihan kiva lukea vähän kiihkottomampia raportteja paluumuuttajan arjesta.
Otsikko:
Kirjoitti: Leokatti - tammikuu 22, 2007, 13:06
Voi jummi, mikä väittely ja minä vallan jäin paitsi! Noo, ei oo paljon Melbournen asuinalueista tietoa, joten vähän olisin jäävä väittelemäänkin. Anoppi ja appiukko asuvat Lower Templestow'ssa ja se on kivaa aluetta. Siihenpä jää Melbournen tuntemukseni...

Sen verran tuli vaan mieleen noista huonomaineisista asuinalueista, että nehän tunnistaa usein hintatasosta, joten "Real Estate" -sivuja selaamalla saisi varmaan jonkinlaista tuntumaa. Itse ajattelen aina kotia myös sijoituksena jolloin jälleenmyyntiarvolla on merkityksensä taloa etsiessäni.
Otsikko: Vs: Asunnon hakeminen Melbournessa
Kirjoitti: Iinis - maaliskuu 15, 2007, 16:05
Heipati hei..olen kanssa hakemassa asuntoa Melbournesta, ja yritin täältä etsiä, mutta en löytäny (liekö vika itessä) mutta sellaisesta asiasta kuin irtisanomisaika. Eli onko asunnoissa yleensäkään minkäänlaista irtisanomisaikaa täällä vai vuokrataanko niitä vain vuodeksi tai puoleksi? *ihmettelee, taas* ;D

-Iina-
Otsikko: Vs: Asunnon hakeminen Melbournessa
Kirjoitti: eevis - maaliskuu 15, 2007, 17:00
Iinis ;D (kiva avatar...)

Kaikki tarpeellinen tieto löytyy Victorian osavaltion osalta täältä (http://www.consumer.vic.gov.au/CA256EB5000644CE/page/Renting-Tenants?OpenDocument&1=910-Renting~&2=10-Tenants~&3=~). Eli vaikka oisit määräaikaisella sopparilla liikkeellä, silti pitää muistaa irtisanoa sopimus tai siitä tulee toistaiseksi voimassa oleva, jossa on taas omat irtisanomisaikansa. Tuo on tosi hyvä tuo lehtinen, joka löytyy pdf:nä tuolta VicConsumerista, ja viimeistään sopparia tehdessä saat sen paperiversiona, sillä vuokranantajan on se sinulle toimitettava.
Otsikko: Vs: Asunnon hakeminen Melbournessa
Kirjoitti: pinkus - toukokuu 20, 2007, 19:16
Heippa, mulla oli samanlainen ongelma viime kesana kun olin etsimassa kalustettua huonetta/asuntoa Melbournesta 3kk ajaksi. Oli aika tyon takana loytaa paikka niin lyhyeksi aikaa kun real estatet haluaa sitoa sut asuntoon ainakin vuodeksi ja alivuokralaisiakaan ei yleensa ihan lyhyeksi aikaa mielellaan oteta. Loysin kuitenkin huoneen ihan keskustan tuntumasta edullisesti www.easyroommate.com.au (?) kautta. Yhen poikaporukan maaraaikanen sopimus oli loppumassa just 3kk paasta ja yks naista pojista oli lahossa ulkomaille toihin. Eli mun nimi oli tarkotus vaihtaa niiden sopimukseen (tama ei loppujen lopuksi onnistunut koskaan, koska real estate vaati kaikilta opiskelijoilta vanhemman sitoumuksen maksaa vuokra jos en sita ite olis hoitanut.. Allekirjotetun paperin sain lopulta toimistoon hoidettua mutta sillon paatti meidan agentti lahtea kesalomille eika tata asiaa koskaan loppuun hoidettu. Onneks olin hyva vuokralainen, olis voinu muuten olla pojille musta harmia  ;) )
Mulla oli siis jonkun verran onnea matkassa ja kylla valilla oli jo hata etta josko sita joutuu kesaksi kadulle asumaan. Alotin onneksi ajoissa ja olin tosi tyytyvainen mun ihanaan 10. kerroksen south bank-huoneistoon missa pojat oli sisustanu kampan isolla plasmatelkkarilla ja pingispoydalla (joka muuten katevasti toimii ruokapoytana..!) Eli jos suostuu ennestaan tuntemattomien ihmisten kanssa majailemaan niin kylla sita aina jotain loytaa :) Kesalomien aikana kannattaa myos kysella opiskelija-asuntoloista majapaikkaa. Ne usein vuokraa huoneita lomien aikaan matkailijoille kun opiskelijat on poissa.
Tsemppia vaan asuntojen hakuun! Toivottavasti loytyy  :)
Ai joo ja henkkarista sen verran etta Suomen ajokortti ei taalla oo virallisesti anniskeluun oikeuttava paperi. Joskus on vahan ihmetelty ajokorttia baarin ovella mutta en oo kylla kuullu kun kerran-pari etta jollain olis sisaanpaasy evatty taman takia.. Mutta en kylla ISIC-kortilla lahtis yrittamaan..  :pepsodent
Otsikko: Vs: Frankston ja lähialueet Melbournessa
Kirjoitti: arixmel - toukokuu 29, 2007, 10:49
ottiatuota

tassa ihan muissa asioissa tutkailin Census tietokantoja (ne tieto puut on sitten varmaan varastettu :)).
kun tuli mieleen etta SEIFA (Socio-Economic Indexes for Areas) indeksi voisi olla mielenkiintoinen tyokalu jollekin joka suunnitelee muuttoa jonnekin tanne ja ei tieda alueesta mitaan. (koko maan kattava)

2001 vuoden Census data on nyt ilmaista ja sen saa ladattua taalta:

http://www.abs.gov.au/AUSSTATS/abs@.nsf/DetailsPage/2033.0.55.0012001?OpenDocument

tuo tiedosto antaa (7 megaa) monta excel muodossa olevaa taulukkoa ja kyseiseen asiaan soveltuva olisi sitten taman niminen : Aus_poa_s01.xls (jossa po tarkoittaa postinumeroa)

sita kun katsoo niin eka sarake ID on posti numero ja D sarake on Advantage_Disadvantage, joka lyhyesti tarkoittaa sita etta sosio ekonomisesti ajatellen alue on paremmalla puolen jos arvot on yli 1000 ja vandaalit potkii sut kumoon  jos on oikein paljon alle 1000 se indeksi. tahan vaikuttaa myos paikan sijanti, eli jos se on oikein luoksepaasematon niin numerot nayttaisi olevan alhaiset,,,tai mistas mina tiedan jos siellakin vandaalit yrittaa sua kumoon potkia jos et peraluukullista juomaa tuo (salkuljeta) tullessasi. :). kertokoon se joka tietaa.

ja tamahan on sitten vain statiikkaa eli jotta siihen sai dynamiikkaa niin paikalla kannattaa varmaan myos itsekin kayda, mutta ehka suuntaa antavana tietona.

samaa tietoa nakee aika usein kaytettavan eri kaupunkien verkkosivuilla ja mielenkiintoinen esitys on Port Philipin sivuilla (sijaitsee Melbournen isossa savussa sisaltaen st kilda-Elwood-port melbourne jne jne), varsinkin mielenkiintoinen on se kartta joka nayttaa missa indeksi on jostain syysta kuopassa...en nyt arvaa syyta,,,mutta arvaan nyt ihan itekseni...voishan joku sanoa kun ohi ajaa etta mita kyseisissa taskuissa keskella hyvinvointia on.

http://www.portphillip.vic.gov.au/seifa_index.html

city of yarra on mielenkiintoinen myos
http://www.id.com.au/yarra/commprofile/default.asp?id=151&pg=240&bhcp=1


ja ai niin Frankstonille tama indeksi on 966.416, eli posti numeronhan sille loytaa taalta
http://www1.auspost.com.au/postcodes/index.asp

vertailun vuoksi voisi ottaa Toorak traktoreiden synnyinmaan 3142 ja indeksi on jo aika huima 1213.27

hmmmmm, kaikkeen sita aikaansa tuhlaa :)

Otsikko: Vs: Frankston ja lähialueet Melbournessa
Kirjoitti: R?yh? - toukokuu 29, 2007, 16:01
Arixmel, kiitos hyödyllisestä ajantuhlauksesta :god: Tässä minäkin tutkin tilastoja, kun pitäisi pakata muuttolaatikoita :D Mielenkiintoista...mielenkiintoista

Excelin lumoissa,

Räyhä
Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: chilifinn - kesäkuu 05, 2007, 17:36
Millainen tilanne Melbournessa on tällä hetkellä vuokra-asuntomarkkinoilla, jos hakee taloa perheelle ja koiralle?
Mieheni äiti tuumasi puhelimessa, että voi mennä kuukausia (?!?) talon löytämiseen, mistä minä tietysti säikähdin. On onnekasta että voimme asua sukulaisten luona aluksi mutta löytäisin kyllä mielelläni vuokrakodin kuukauden kuluessa muutosta, jotta pääsisimme mahdollisimman nopeasti luomaan omaa elämää ja kiinni paikalliseen arkeen.
Me toivomme löytävämme 3-4 mh +2 toilettia + piha käsittävän talon/townhouse vuokralle noin 6 kk ajaksi syyskuulta eteenpäin Balwyn-Burwood-Bulleen-Doncaster-Tempelstowe-Tempelstowe lower seudulta tai sitten Blackburn-Forest Hill alueelta.

Pitääko todella varautua siihen että kilpailu asunnoista on niin kovaa että asumme toisten nurkissa kuukausia??  :o
Koira on varmaankin heti kättelyssä este moniin taloihin mutta en jaksa uskoa että se torpedoisi koko projektia löytää asunto, vai mikä on teidän näppituntumanne?
Onko noin 6-10 kk ajaksi vaikea saada taloa? Tarkoitus on ostaa oma koti vuoden kuluessa muutosta. Ymmärtääkseni tällöin on tehtävä suoraan määräaikainen vuokrasopimus?
Kannattaako ottaa yhteyttä jo ennen muuttoa tuon em alueen kiinteistönvälittäjiin?

Ovatko suosituskirjeet vuokra-asumisesta välttämättömiä (tai ylipäänsä minkäänlaiset suosituskirjeet)?? Kelpaako jonkinlainen yleinen suosituskirje luotettavuudesta esim omilta tutuilta? Jossakin ketjussa mainitaan että pankista voisi pyytää suosituskirjeen. Onko tällainen hyödyksi asuntoa hakiessa / tarpeen pankkitiliä avatessa vai onko tarpeen ollenkaan??
Onko vakituisen työpaikan puute ongelma asuntoa hakiessa vai auttaako esim muutaman kuukauden vuokran ennakkomaksu tämän yli?

Ulapalla stressikäyrän noustessa
-Chilifinn
Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: riaapa - kesäkuu 06, 2007, 16:05
Moikka Chilifinn!

Annas nyt sen stressikäyrän vaan rauhoittua... Mulla ei kylläkään ole kokemusta vuokra-asunnon etsinnästä ihan viime ajoilta, mutta viimeksi 1,5 vuotta sitten haimme nykyistä kotiamme, enkä usko että se tilanne nyt on voinut niin mahdottomasti muuttua. (Työkaveri sai kylläkin viime viikolla haluamansa vuokra-kämpän sillä konstilla että täytti hakemuksen jo heti paikan päällä asunnon ollessa näytössä; seuraavana päivänä he soittivat suosittelijalle ja sitten se olikin sillä selvä.) Kahdesti olemme viimeisen 3 vuoden aikana etsineet vuokra-asuntoa ja kummallakin kerralla oikean sattuessa kohdalle olemme allekirjoittaneet vuokrasopimuksen viikon sisällä hakemuksen jättämisestä. Eri asia onkin tietysti se, miten helposti se sopiva koti löytyy itse kullekin: asuntojen taso on täällä usein heikompi kuin mihin on Suomessa tottunut, joten jos on kovin korkeat standardit niin voi mennä kauemmin ennen kuin oikea paikka löytyy.

Koirasta ei ole kokemusta, joten en osaa siihen kommentoida ollenkaan. Yleensä vuokrasopimukset tehdään 12 kuukaudeksi ja sitten vuoden jälkeen se on toistaiseksi voimassa eli kuukauden irtisanomisajalla. Jos vuokra-sopimuksesta haluaa ensimmäisen 12 kk:n sisällä eroon, niin yleensä joutuu esim. itse mainostamaan kämppää ja ns. etsimään uuden vuokralaisen tilalleen. Vuokranantaja tekee kyllä tämänkaltaiset ehdot selviksi ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Jos ihan vaan vuokrakämppää olette vailla, niin en usko että teille on mitään hyötyä ottaa yhteyttä kiinteistövälittäjiin etukäteen. Mielestäni paras strategia on tänne tultua käydä ahkerasti näytöissä ja välitysfirmojen listoja lukemassa ja kun mieleinen sattuu kohdalle niin sitten vaan äkkiä hakemus sisään. Vuokra-asuntoja on mun mielestä tosi paljon tarjolla, mutta niihin parhaimpiin paikkoihin on usein myös paljon hakijoita. Meillä ei ole kummallakaan kerralla ollut suosituskirjeitä, mutta kylläkin suosittelijoiden nimet jotka tietenkin sitten kehuivat meidän maasta taivaaseen luotettaviksi tyypeiksi. Tietysti paras olisi jos voisi laittaa suosittelijaksi pomon tms. mutta meillä oli tänne tullessa ihan vaan pari kaveria sekä miehen vanhemmat suosittelijoina, enkä ole varma kenelle he loppujen lopuksi soittivat.

Meille ei ollut este silloin tänne tullessa ettei meillä kummallakaan ollut vielä työpaikkaa. He pyysivät kylläkin nähdä todistetta että meillä on varoja, joten annoimme valokopion tiliotteesta (josta olimme peittäneet yksityiskohtaisemmat tiedot ja jättäneet vaan nimen ja saldon). Tuntui kelpaavan. Varmasti auttaa myös jos tarjoaa useamman kuukauden ennakkomaksua. Tämän nykyisen saimme sillä konstilla että kirjoitin hakemuksen saatteeksi sellaisen kirjeen, joka varmasti erottui pakasta ihan sillä että se oli niin häpeämättömästi itsekehua täynnä. En todellakaan säästellyt siirappisia ylisanoja, ja vieläpä lihavoin tärkeimmät avainsanat: reliable, trustworthy, clean, jne. Aloitin kirjeen tietenkin imarrellen juuri näkemääni asuntoa.

Lycka till!

Riina

p.s. Meiltä ei kyselty mitään pankin suosituskirjeitäkään täällä: riitti että oli laittaa tietty summa heti tilille.
Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: chilifinn - kesäkuu 06, 2007, 16:12
KIITOS!!! Heti helpottaa!!  :D
Hyvä vinkki laittaa tuollainen kehukirje liitteeksi.
Pitää vielä miettiä sitä että kuinka pitkäksi aikaa sopimuksen tekee. Vuosihan menee kyllä äkkiä, ja jos on kiva asunto niin mikäs siinä olisi ollessa. Asuntojen hinnat ovat olleet niin kovassa nousussa viime vuodet, että mietityttää sekin onko nyt edes viisasta ostaa mitään. Menee ikuisuuskysymysten puolelle tosin...
Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: Aikis - kesäkuu 06, 2007, 16:48
Eikä tuo kehuminen vuokra-asuntoon tyrkyllä olossa ole ollenkaan turhanaikaista...Ainakin Sydneyssä tuntui suomalaisilla (tai ainakin skandinaaveilla) olevan erittäin hyvä maine, kun taas monia muita kansallisuuksia edustavien (en viitis nimeltä mainita) vuokralaisten jäljiltä kämpät olivat kuulemma sellaisessa kunnossa että siitä riitti puhetta pitkään...Siis paitsi luotettavuus, niin siisteys ja paikkojen kunnossapito tuntui olevan pohjoismaalainen hyve.
Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: MH - kesäkuu 06, 2007, 16:56
Ei ole tietoa Mellun asiasta mutta Brisbanesta on ihan lähiajalta. Vaikuttavat seikat meillä(tai siis paremmalla puoliskolla)

Koirat, vaikeuttaa hakemista. Netin asunto ilmoituksissa lukee aika monessa no pets.
Työpaikka, vakituisen työpaikan puute vaikeuttaa.
Suositukset, Auttaa ja kannattaa ehdottomasti hommata.
Luottotiedot, Ei löydy rekistereistä hyvää eikä huonoa hankaloittaa ts. et ole tunnettu.
Vuokra, Puolenvuoden vuokra etukäteen+takuu tasoittaa tietä huomattavasti varsinkin kun ei ole töitä.

Jotakin muutakin saattoi olla mutta nämä nyt tärkeimpänä tuli mieleen.





Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: RUU - kesäkuu 06, 2007, 17:04
Lainaus käyttäjältä: riaapa - kesäkuu 06, 2007, 16:05
Eri asia onkin tietysti se, miten helposti se sopiva koti löytyy itse kullekin: asuntojen taso on täällä usein heikompi kuin mihin on Suomessa tottunut, joten jos on kovin korkeat standardit niin voi mennä kauemmin ennen kuin oikea paikka löytyy.
Tässä kohdassa nyökytän päätäni innolla. Meille kertyi listaan liki 30 osoitetta. Puolet kuittautui sillä että ajoimme paikalle ja heti autossa totesimme ettei ole meidän katumme tai talomme. Loput puolet käytiin katsomassa ja se, mihin päädyimme oli ensimmäinen, joka täytti edes alkeelliset mukavuus-, käytännöllisyys- ja kuntokriteerit. Täydellisyyttä tässä talossa ei löydy mistään nurkasta (ja vaimostahan ei nyt tainnut olla puhe :pepsodent ) mutta sopii hyvin olosuhteisiin ja täyttää tarpeet.

Lainaatodistetta että meillä on varoja, joten annoimme valokopion tiliotteesta... Varmasti auttaa myös jos tarjoaa useamman kuukauden ennakkomaksua.

Nämä rokkaavat hyvin! Meilläkin tiliote hiljensi välittäjän ja kun vielä tarjosimme ennakkomaksua (jota ei kuitenkaan otettu), kaupat tuli heti kun välittäjä oli saanut omistajan kiinni.
Oma kehukirje voi tietenkin vielä erottaa porukasta hyvin, ainakin tulee vähän esiin se, minkälainen henkilö asialla on (kun sopivasti unohtaa lukea ne asiaankuuluvat superlatiivit ja katsoo kirjeen tyyliä ja asioiden ilmaisutapaa). Se kuitenkin saattaa kiinnostaa välittäjää ja/tai omistajaa, jotta he voivat arvioida, onko toiveita talon koossa pysymisestä.
Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: MH - kesäkuu 06, 2007, 17:15
Itse en kyllä antaisi tiliotetta vieraalle ihmiselle.
Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: RUU - kesäkuu 06, 2007, 18:26
Lainaus käyttäjältä: MH - kesäkuu 06, 2007, 17:15
Itse en kyllä antaisi tiliotetta vieraalle ihmiselle.
Meillä siitä näkyi vain oma nimi, pankin nimi ja päiväys sekä loppusumma. Kaikki muu oli peitetty niin, että mitään detaljeja ei voinut selvittää. Sen verran taisin jättää toiseen reunaan näkyviin, että kopiosta ilmeni että ilmeisesti jotain tapahtumia tilillä on ollut... Tarkoitus olikin vain osoittaa, että olemme kykeneväisiä elättämään itsemme eli mm. maksamaan vuokran, vaikka olisimme ilman työtäkin.
Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: MH - kesäkuu 06, 2007, 18:36
Vaimo tais hoitaa ihan sopivan kokoisella shekillä tuon vakuuttelun.
Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: Leokatti - kesäkuu 06, 2007, 20:25
Lainaus käyttäjältä: chilifinn - kesäkuu 06, 2007, 16:12
Asuntojen hinnat ovat olleet niin kovassa nousussa viime vuodet, että mietityttää sekin onko nyt edes viisasta ostaa mitään.

Ehdottomasti kyllä!! Melbournesta olisi mielestäni viisasta ostaa nyt ennen kuin hinnat siellä pääsevät taas vauhtiin. Pikkuhiljaa ovat alkaneet kivuta ja jos pääsevät edes lähelle Perthin käyriä niin huh huh!

Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: chilifinn - kesäkuu 06, 2007, 21:57
Kieltämättä Perthin ja Sydneyn hinnat ovat hurjia. Osaatko Leokatti sanoa miksi juuri Perthin asuntomarkkinat ovat niin kuumuneet?
Melbournessa hintahaitari vaikuttaa lavealta. Joillakin alueilla saa kovasti vaatimatonta samalla hintaa kuin toisaalla kodikasta, vaikka etäisyys voi olla saman suuruinen keskustasta. Sitten vielä Melbournen myyntihinnat ovat keskimäärin 100k isommat kuin ilmoitushinnat, mikäli nettilehteen on uskominen. Tokihan remontoimalla saa hyvin rakennetusta talosta tehtyä modernin mutta taitaa se remontointi maksaa siellä Australiassakin... Suomessa ainakin esim keittiöremonttiin saa uppoamaan aika mukavasti euroja.
Suomessa äkistään lehdistössä siitä että myyjät pyytävät liian isoja hintoja. Melbournessa kohistaan liian alhaisista hinnoista, jotka saavat ostajat satsaamaan rahaa kuntotarkastuksiin yms turhaan kun talo onkin joka tapauksessa hinnan puolesta ulottumattomissa.
Eli niin tai näin niin aina joku valittaa!
Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: Leokatti - kesäkuu 06, 2007, 22:47
Perth ja koko WA kulkee kaivosteollisuuden kanssa käsi kädessä. Kun hinnat (etenkin kullan hinta, mutta myös muiden metallien) ovat korkealla niin kaivos- ja etsintäyhtiöillä on varaa palkata lisää työvoimaa (mikä usein tulee itärannikolta)  -> asuntojen kysyntä nousee -> hinnat nousevat. Vastavuoroisesti, kun metallien hinnat sitten romahtavat, romahtaa koko osavaltio  :(. Ennen tätä nykyistä buumia kultakenttien pienissä kylissä kaivosyhtiöt melkeinpä lahjoittivat taloja arvottomina, nyt samaisilla taloilla on hintaa saman verran kuin moni asunto Mellunmäellä... Tähän on sitten vielä lisäpontta antaneet alhaiset korot.

Siinäpä simppeli resepti näihin Perthin käyriin. En todellakaan ole mikään talousnero, joten joku toinen osaisi varmaan asiaa selittää pitemmälle ja tarkemmin.  ;)
Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: Wilmina - kesäkuu 07, 2007, 07:38
Oli tossa aikasemmin juttua määräaikaisestra vuokrasopimuksesta, niin kannanpa äskettäin asunnon vuokraamana korteni kekoon; Meillä sopimusrikkoa, eli jos puretaan soppari ennen ku vuosi on kulunut, joudutaan maksaa n. puolet viikon vuokrasta. Tätä luokkaa rikesumma oli myös muissa asunnoissa, joita katsoimme. En tiiä kuinka paljon vaihtelua löytyy mut tähän siis törmättiin Sydneyissä. Musta ainakin toi on jo niin mitättömän pieni summa, ettei sido pätkääkään - etenki ku Turuus ainaski yleensä joutuu maksaa kuukauden vuokran jos rikkoo sopimuksen.

Ja vielä: edellisen vuokranantajan suositus on ainakin täällä se painavin suositus, kandee pyytää mukaan!

Wilmis


Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: mila - joulukuu 31, 2010, 07:00
Jatkan tätä vanhaa, välillä kiihkeääkin ketjua, kun aihe osuu nappiin.  :pepsodent Eli millainen alue on Port Melbourne? Ilmeisesti vanhaa teollisuusaluetta, joka on ainakin joskus ollut huonompaa seutua, mutta sittemmin siistiytynyt? Onko se viihtyisää ja onko siellä miten kauppoja, ravintoloita ja kahviloita? :)
Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: riaapa - tammikuu 02, 2011, 20:50
Hei mila,

Riippuu mille puolelle Port Melbournea osut... eli kuten missä tahansa alueilla, niin on viihtyisempiä ja vähemmän viihtyisiä paikkoja.

Port Melbournessa lähellä rantaa on paljon isoja luxus-asuntoja ja hyvinkin siistiä ja viihtyisää (jos tykkää sellaisesta). Bay Streetin varrelta löytyy hurjat määrät kauppoja, ravintoloita, kahviloita, baareja yms. Lähempänä Williamstown Roadia saattaa olla vähän vähemmän viihtyisää paikka paikoin, mutta kyllä sanoisin että enimmäkseen Port Melbourne on kivaa aluetta, tosin ehkä hieman kallista. Huomata kannattaa myös se, että Port Melbourneen tulee vain yksi ratikkalinja (ja ehkä joitain busseja), joten riippuen työpaikan sijainnista yms. suosittelisin ottamaan huomioon myös julkisten liikennevälineiden sijainnin kotiin nähden.

Lycka till!
Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: mila - tammikuu 03, 2011, 23:27
Kiitos Riaapa tiedoista ja vinkeistä!  :D Olen nykyään Googlen karttapalvelun suurkuluttaja kun olen yrittänyt tutustua Melbourneen ja etäisyyksiin siellä sen avulla. Nytkin kävin heti katsomassa Bay Streetiä Googlen street viewin avulla.

Can't wait!!!!
Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: sim - tammikuu 04, 2011, 08:44
Googlen kartat ovat tosiaan kätevä apu.

Ylhäältä päin kuvattuja karttoja löytyy Google Maps:in Satellite View:ta paremmin NearMap:ista; http://www.nearmap.com/ (http://www.nearmap.com/) - sen lisäksi että kartat ovat tarkempia, ne ovat Googlen karttoja paljon tuoreempia ja niitä päivitetään kaupunkialueella muutaman kuukauden välein.

Street view-ominaisuutta ei Nearmapissa ole, mutta satelliittikuva-tyyppisiin karttoihin se on ainakin Melbournessa paljon Googlea parempi.
Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: mila - tammikuu 07, 2011, 03:13
Todella hyvä tuo NearMap!  :god: Oli ihan uusi tuttavuus minulle. Huomasinkin että Googlella vähän vanhoja kuvia, kun etsin reittiä DFO:hon ja satelliittinäkymässä sitä ei näkynyt siinä missä pitäisi.
Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: suometar - maaliskuu 05, 2011, 20:18
Hei kaikki,

ollaan n. kuukauden päästä Melbourneen miehen töiden perässä muuttava lapsiperhe ja olisin kaivannut vinkkejä arkielämään liittyen. Olen yrittänyt lueskella täältä eri ketjuja, mutta en ole vastauksia mieltä askarruttaviin asioihin löytänyt. Ensinnäkin mietityttää asuinalueet, joista onkin ollut tällä palstalla kovasti keskustelua. Millaista aluetta olisi esim. Burwood ja sen lähialueet lapsiperheen kannalta asua? Turvallista? Onko kattavia palveluja (kaupat, terveysasema jne.) lähellä? Vuokra-asuntojen/-talojen hintataso? Mitä aluetta suosittelisitte tuolta suunnalta Melbournea? Niin ja onko tuolta puolelta Melbournea millaiset yhteydet keskustaa kohden?

Lisäksi olen miettinyt tuota liikkumapuolta lasten kanssa päivisin ihan noin muutoinkin. Millaiset kadut Melbournessa on? Mahtuuko siellä esim. kärräämään tuplarattailla, joita suomalaisilla täällä kotomaassa on paljonkin käytössä? Mahtuuko kauppojen ovista ja kaupoissa ylipäänsä kärräämään tuplilla? Vai onko esim. tavalliset rattaat seisontalaudan kanssa kätevämpi vaihtoehto? Niin ja onko lasten kanssa (kaksi alle 3-v. lasta) kuinka mutkatonta liikkua julkisilla?

Ja vielä, että onko Australiassa vastaavaa neuvolajärjestelmää kuin Suomessa? Tästä asiasta, kun en ole oikein löytänyt mistään tietoa, eikä täällä päässä tapaamani terveydenhuollon ihmiset ole osanneet asiaan sanoa juuta eikä jaata...

Kiitollisena vastauksia odottava,
suometar
Otsikko: Vs: Melbournessa asuminen ja siihen liittyvät asiat
Kirjoitti: sim - maaliskuu 05, 2011, 21:04
Melbournessa, kuten varmasti olet huomannut, on satoja asuinalueita, joten on aika mahdoton sanoa että missä kannattaa asua tai mitkä ovat "hyviä" alueita. Burwoodista en osaa tarkemmin sanoa, mutta pääsääntöisesti nuo itäpuolen lähiöt ovat miellyttävää ja kohtalaisen turvallista seutua. Tässä joitakin linkkejä mistä voi tehdä pientä omatoimista tutkimusta alueista, liikkumisesta yms. Lähes jokaisesta lähiöstä, aivan uusia lukuunottamatta, löytyvät kaikki tarvittavat palvelut kattavasti.

Julkisilla liikkumisen helppoutta tai hankaluutta voi katsoa paikallisella "reittioppaalla": http://www.metlinkmelbourne.com.au/ (http://www.metlinkmelbourne.com.au/) - laittaa esim. lähtöpaikaksi jonkun osoitteen haluamastaan lähiöstä ja päätepisteeksi keskustan jonkun aseman (esim. Flinders St) niin näkee miten sinne pääsee ja miten kauan se kestää.

Vuokra-asuntojen hintoja voi tarkastella moniltakin välitussivuistoilta, esim. http://www.domain.com.au/ (http://www.domain.com.au/)

Alueiden turvallisuutta voi halutessaan vertailla Victorian poliisin rikostilastoista, http://www.police.vic.gov.au/content.asp?Document_ID=782 (http://www.police.vic.gov.au/content.asp?Document_ID=782) (esim. "Crime statistics by local government area" - Burwood kuuluu Whitehorse:n kaupunkiin)

Liikkumisen puolesta Burwoodiin tulee ratikkalinja, mutta ei junia. Tästä juontuu sellainen ongelma että läheskään kaikki ratikat eivät ole matalalattiaratikoita, joten niissä liikkuminen tuplarattailla on aika mahdotonta. Paikallisjunissa, kaduilla ja useimmissa kaupoissa tuplarattailla sen sijaan pärjää oikein hyvin - tai ainakin me olemme pärjänneet.

Victoriassa on aikalailla Suomen neuvolajärjestelmää vastaava systeemi.