Skilled Regional viisumi (475)

Aloittaja Mesi, syyskuu 13, 2011, 04:07

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Mesi

Onkohan kukaan hakenut Skilled - Regional Sponsored visaa? Olisi muutama kysymys aiheesta.

Eli pystyisin kai (??) hakemaan WA:n sponssauksella tätä Regional viisumia. Ammattini nominoi Vetasses ja siellä lukee, että assessoivat vain jos on tarkoitus hakea GSM-viisumia. Onko tämä kyseinen viisumi GSM? Olen pyörinyt ympyrää immin sivuilla ja en ole nyt aivan varma miten asia on ja haluan olla kaikista seikoista 100% varma ennen kuin lähden pankkitilin nyörejä aukomaan.

http://www.immi.gov.au/skilled/sol/ tuolta ymmärsin, että tässä tapauksessa ammattini täytyisi löytyä SOL schedule 1 and 2 listalta. Am I right? Sieltä se siis löytyy.

Seuraava pulma. Tällaisen listan löysin Vetassesin sivuilta:

http://www.vetassess.com.au/migrate_to_australia/qa2_nominating_occupation.cfm#CGroup

Ja sieltä oman ammattini kohdalta nämä tiedot:

311411 - Chemistry Technician - C - ENSOL / State / Territory Sponsorship

Eli siis tuo viimeisin asia kiinnostaa eli näemmä tällä ammatilla tämän tiedon mukaan voisin hakea WA:n sponssausta. Mutta...

Sitten löysin koodiavaimen ASCO-ANZSCO koodeille täältä:
http://www.vetassess.com.au/download/qualification_assessment/ASCO-ANZSCO-correspondance-table-VETASSESS-only-occupations.pdf ja sieltä tällaisen infon:

3112-11 Chemistry Technical Officer - 311411 - Chemistry Technician - C - ENSOL

Eli siis tuon tiedon mukaan vain työnantajan sponssaamana saisin hakea viisumia (eikös tuo ENSOL sitä tarkoita??). Tästä laitoin jo mailia Vetassesiin, mutta aikaisempien kokemuksien perusteella en odota kovin yksiselitteistä vastausta...

Toivottavasti joku täällä osaisi ja viitsisi vastailla, tack :)

fatamorgana

Moikka,
Kannattaa laittaa sahkopostia sinne WA State Sponsorship-hallintoon ja kysya, jos askarruttaa. Vastasivat minulle parissa paivassa, kun samaa viisumia pohdin hakevani (tosin nyt ollaan menossa kohti 457:aa eli employer sponsoredia). Info-email-osoite loytyy jostain sielta nettisivulta kohdasta Contact Us.

GSM on yleisnimitys omaehtoisesti haettaville viisumeille (mm. 175, 475, 495) erotuksena employer sponsored-viisumeista,
http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration

Mina kylla tulkitsisin tuota vetassessin tietoa (ANZSCO-koodi), etta kyseinen occupation on olemassa myos employer sponsored-viisumia varten. Ei siis niin, etta tuota koodia ei saisi kayttaa GSM-viisumia hakiessaan. Minusta tarkein lista on SOL, ja jos ammattisi loytyy sielta, se on silloin GSM-kelpoinen eli voit nominoida itsellesi sen ammatin viisumihakemukseen, kunhan vain saat vetassesista todistuksen, etta oikeasti olet kyseiseen ammattiin koulutettu ja kelpoinen.

Toivottavasti auttaa eteenpain!

Mesi

Kiitos vastauksesta  :) Laitoin jo viestiä mainitsemaasi paikkaan ja sain näinkin hyviä neuvoja:

"Please check the details of all requirements for state sponsorship on our website www.migration.wa.gov.au"

Eli ihan yhtä tyhjän kanssa. Kyllä minä niitä sivuja olen jo plärännyt...

Vetassesin listalla joissain ammateissa lukee GSM / ENSOL / State sponsorship. Ja mun ammatista siis puuttuu tuo GSM. Ammatti löytyy SOL schedule 1 and 2 listalta (siltä kakkoslistalta siis) sekä WA:n listoilta. Eli kaiken järjen mukaan olisin kelpoinen hakemaan tuota viisumia, mikäli Vetassess nominoi ammattini Chemistry Technicianiksi?

fatamorgana

Moikka,
No olipas hyodyllista (hyodytonta) infoa.

Luin tuosta ASCO-ANZSCO-koodijutusta, ja siita koodiavaimesta ei tarvitse stressata. ANSZCO korvaa aiemmin kaytossa olleen ANSCOn (eli kooditaulukon), ja tuo Chemistry Technician on samalla koodilla seka SOL2, etta Vetassess-listalla. Eli se on state sponsorship-kelpoinen ammatti johon voit saada itsesi nominoiduksi. Toisin sanoen se toinen koodi, jonka loysit (Chemistry Technical Officer), ei ole enaa voimassa/on korvautunut tuolla uudella koodilla. Paperit sisaan vaan ja koittamaan :) Vaikka onkin kallista lystia, myonnan...

http://www.immi.gov.au/employers/anzsco/about.htm

Mesi

Juu itseasiassa Vetassesista sainkin jo tiedon tuosta koodijutusta ja se ei enää ole huolena  :) Kysyin heiltä tuosta, että voiko tällä ammatilla hakea 475 viisumia, niin näin vastattiin:

"Chemistry Technician is listed on our site as a group C occupation, and in is available under the Employer Nominated Scheme."

Ja tämä sai siis epäilemään, että enkö voi hakea muuta, kuin työnantajan sponssaamaa  ??? Mutta miksi ihmeessä Chemistry Technician sitten löytyisi sekä SOL 2 listalta, että WA:n listalta, mutta Vetassess hyväksyy sen vaan under Employer Nominated Scheme? En tajua...  :confuse Vai onko oikeasti niin, että 475 viisumia en tällä ammatilla voi saada?

fatamorgana

Kylla mina lukisin sita taulukkoa niin, etta siina ovat vaihtoehtoina ENSOL, State sponsorship tai Territory sponsorship (niille parille osavaltiolle, jotka eivat ole hallinnollisesti osavaltioita vaan territorioita). Tuo heikalaisten lause pitaisi siis lukea

"Chemistry Technician is listed on our site as a group C occupation, and it is ALSO available under the Employer Nominated Scheme."

Tuo helkutan pilkku occupation ja and sanan valilla yrittaa minusta ajaa also-sanan paikkaa, (ehka ylitulkintaa liikaa englannin kielioppia viime aikoina lukeneena). Mutta kylla siina taulukossa selvalla englannilla seisoo, etta ENSOL, State/Territory Sponsorship.

On totta, etta ei noista virallisista lauseista ota erkkikaan selvaa! T. virastotyota taalla tekeva  ;)

fatamorgana

Ai juu ja viela tarkennuksena, ammattisi ei siis tarvitse olla seka SOL1- etta SOL2-listalla, vaan ainoastaan SOL2:lla. SOL1 on itsekseen eli ilman tyonantajaa tai sponsoreita haettavia GSM-viisumeita varten, eli 175, oliko 176, 886 ja mita muita numeroita viela.

Mesi

Kiitos selvennyksistä :) Joo käsitinkin niin, että riittää kun on sillä SOL 2 listalla.

Väännän nyt vielä. Eli jos 475 on GSM viisumi, niin miksi sitä ei sitten lue tuossa ammatin jatkeena? Vai viitataanko GSM:llä tässä tapauksessa indepenttiin eli ei-sponssattavaan 175 viisumiin esim? Eli juurikin nuo luettelemasi viisumit, joita hakiessa on oltava listattuna SOL 1 listalla. Aika harvassa WA:n listaamassa ammatissa tuo GSM lukee. Suurimmassa osassa oli tämä ENSOL, sponsorship litannia.

Niin ja mitä tarkoitetaan hallinnollisella osavaltiolla? Mikä WA on?

Hankalaa!  :D

fatamorgana

Moikka taas,

Sori kun kesti, unohdin että meillä oli täällä keskustelu käynnissä! :I

Minä käsitin nämä näin:

GSM on Immin (eli Department of Immigration, Australian valtion virasto) kattokäsite kaikille General Skilled Migration - ohjelman puitteissa myönnettäville viisumeille, näitä ovat mm. numerot 175, 176, 475, 476, 885, 886, + muita. GSM tarkoittaa laajasti ottaen, että hakija tulee maahan omilla avuillaan, pisteytyksen läpäisseenä. Pistetaulukoita on SOL1 eli valtion pisteytys, ja SOL2 eli osavaltion pisteytys. Sinun viisumisi on tuolla osavaltion pisteytyslistalla ja se ON GSM-viisumi, koska et tarvitse sitä varten työnantajaa. Osavaltiolistalla saat pisteitä, joita et valtion listalla saa, osavaltio siis "sponssaa" antamalla pisteitä koska ammattisi on osavaltiolle tärkeä (eli ammatissa on alueellista työvoimapulaa).

Vetassess ilmeisesti yrittää helpottaa taulukkonsa tulkintaa erittelemällä GSM- ja State Sponsored-viisumit. Yhtä hyvin he olisivat voineet laittaa sinne taulukkoon, että ammatin on oltava SOL1 tai SOL2 listalla. Kyse on siis vain siitä, että he ovat poimineet sen State Sponsored-viisumityypin ulos tuosta muusta GSM-kategoriasta ja nimenneet omaksi kategoriakseen, vaikka valtion viraston Immin silmissä nämä kummatkin ovat GSM-viisumeita. Saako tästä selityksestä selvää?

Tuolla hallinnollisella osavaltioilla tarkoitin, että Australiassa on kuusi osavaltiota:

WA Western Australia
VIC Victoria
TAS Tasmania
SA South Australia
QL Queensland
NSW New South Wales.

Loput alueet ovat territorioita, eli

NT Northern Territory
ACT Canberra eli Australian Capital Territory, käytännössä Canberran kaupunki
sekä lukuisat saaret Australian ympärillä.

Näitten suurin ero on, että osavaltioilla (state) on oma hallinto ja hallitus, mm. omat ministerit (jotka ovat kylläkin valtionhallinnolle ja valtionhallitukselle alisteisia), kun taas territorioita hallitsee valtionhallinto. Niillä ei siis ole niin itsenäistä hallintoa kuin osavaltioilla. Byrokratiaa, byrokratiaa :) Ei liity tähän viisumihommaan mitenkään, mutta tulin maininneeksi, koska myös territoriot voivat sponssata sen viisumin, eivät vain osavaltiot. Eli vähän aiheen vierestä meni alun perinkin.

jounij

Lainaus käyttäjältä: fatamorgana - lokakuu 04, 2011, 22:16
Näitten suurin ero on, että osavaltioilla (state) on oma hallinto ja hallitus, mm. omat ministerit (jotka ovat kylläkin valtionhallinnolle ja valtionhallitukselle alisteisia), kun taas territorioita hallitsee valtionhallinto. Niillä ei siis ole niin itsenäistä hallintoa kuin osavaltioilla.

Ei ihan näin. Osavaltioilla on omat hallitukset ja ministerit, mutta ne eivät ole liittovaltion hallinnon alaisia. Sen sijaan hallinnon osa-alueet on pyritty jakamaan siten, ettei päällekkäisyyksiä syntyisi ainakaan kovin paljoa. Liittovaltio vastaa mm. verotuksesta, tullivalvonnasta, puolustuksesta, ulkopolitiikasta... Osavaltiot taas vastaavat mm. sairaanhoidosta, koulutuksesta, liikenteestä...

ACT:llä ja Northern Territoriolla on ollut omat territorion sisäisiä lakeja säätävät hallituksensa jo reilun 20 vuoden ajan. Näiden vastuualueet ovat samat kuin osavaltioillakin, mutta territorioista vastaavalla liittovaltion ministerillä on veto-oikeus territorioissa säädettyjen lakien suhteen. Toinen merkittävä ero on se, että kansanäänestyksissä ja perustuslain muutoksista äänestettäessä territoriolaisten äänillä ei ole yhtä suurta merkitystä kuin osavaltioiden asukkaiden äänillä, eikä territorioiden asukkailla ole liittovaltion parlamentissa yhtä suurta edustusta kuin osavaltioilla on. (Ja sitten vielä ihan yleisesti väitetään, että "Canberra" päätti sitä sun tätä...)


Selventää
Jouni
Canberra

Mesi

ISO KIITOS!!! Tuo oli sitä selvintä suomea mitä voi pyytää  :peukkuy  ;) Nyt tyhmäkin ymmärtää  :)

Eli näyttäisi vahvasti siltä, että minä tosiaan pystyn saamaan 475 viisumin. Pisteitä kertyy näin:

Ikä: 30
Koulutus: 15
Työkokemus: 10
Sponssaus: 10
Yhteensä: 65

Kun siis tätä 475 viisumia varten kaiketi saa tuon 10 pojoa, kun 176:ssa se on 5. Vaikkakin koko WA on nyt regional aluetta, niin oletan, että silti saan ne 10 pointsia?

Enää puuttuu pari paperia, niin voin tehdä ammatin nominoinnin  8) (ja sit pidetään peukkuja, että se menee tolla koodilla läpi...)

fatamorgana

Kyllä tuo siltä näyttää, että läpi menee, lykkyä lykkyä! :peukkuy

Varmistus: olethan siis tehnyt IELTSin, kun tuossa listassasi ei sitä mainittu? Laittelehan jatkossa infoa, miten menee, tämä kyseinen viisumi on itselläkin harkinnassa jos 457 eli employer sponsored kosahtaakin johonkin odottamattomaan.

Jouni, thanks for the additional information :) Selvensi itsellenikin. Oonkin ihmetellyt, mihin niitä ministereitä tarvitaan tuplat, kun niitähän on osavaltion hallituksessakin jo kaksi kappaletta per positio (eli se varsinainen ministeri ja sitten oppositiosta valittu varjoministeri). Oioin näköjään liikaa mutkia tuossa territorio-asiassa, luin, että niillä saariterritorioilla ei ole omaa hallitusta/hallintoa, vaan Canberrasta tulee ohjeet, säännöt ja budjettikin varmaan.

jounij

Joo, ne saariterritoriot (paitsi Norfolk-saari) ovat edelleen liittovaltion - eli eivät ACT:n itsenäisen paikallishallinnon - alaisia. Norfolk-saarella on oma hallituksensa, ja mainittakoonpa sekin, etteivät norfolkilaiset kuulu edes liittovaltion tuloverotuksen piiriin.


Lisää
Jouni
Canberra

Mesi

Kielitestistä sain 6,5 eli siitä ei lisäpojoja heru, mutta taso riittää viisumiin :)

fatamorgana

Moikka Mesi,

Olethan muuten huomannut, että Perth ei edelleenkään ole 475-viisumikelpoinen asuinpaikka? Siis huolimatta siitä, että Immin sivuilla on uutinen, että koko WA on nykyään regional-aluetta, WA:n osavaltio EI sponssaa 475-viisumeita Perthiin. Eli on asuttava ne vaaditut 2 vuotta jossain regional-seudulla ja työskenneltävä min. 12 kk jossain Perthin ulkopuolella, ennen kuin voi harkita muuttoa metropolialueelle.

Lisätietoa WA:n osavaltion immigration- sivustolta:
http://www.migration.wa.gov.au/skilledmigration/Pages/RegionalclassificationforPerth.aspx

Tieto oli yllätys itselleni, koska Immin sivuilla sanotaan nimenomaan, että regional classification on voimassa myös 475-viisumeille.

Mesi

Ai ei vai  ??? Kuis se nyt tolleen. Ihan huijausta  >:( Satutko tietämään, onko Fremantle soveltuva regional asuinpaikaksi?

Ja tietääkö kukaan, täytyykö vaadittu 12kk työ olla oman alan työtä vai käykö mikä vain?

RUU

Yleensä noissa erilaisissa alueiden määrittelyissä on ilmoitettu postinumerot, joita asia koskee.
Australia Post'in avulla voi tarkistaa kaipaamansa kaupungin postinumeron sivulla http://auspost.com.au/apps/postcode.html. Sitä sitten verrataan annettuun listaan.

Fremantlen postinumerot näyttävät olevan 6160 tienoilla ja ne ovat poissuljettu Fatamorgaman linkittämän sivun listalta.
Karttakin tosin kertoo, että kysehän on Perthin esikaupunkialueesta, ei 'regional WA'.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Mesi

Osaako joku tulkita tuosta linkistä IELTS testin vaativuustasoa? Viisumiinhan riittää 6 ja samoin ammattini nominointiin. En nyt oikein osaa tulkita tuota tekstiä.

http://www.migration.wa.gov.au/skilledmigration/Pages/HowtoapplyforStateSponsorship.aspx

* UK, Irish, USA, Canadian and New Zealand passport holders claiming Competent English (at least 6.0 in each of the individual components of the IELTS test), will not be required to provide an IELTS result although will need to provide a copy of their passport biopage.

All applicants, INCLUDING passport holders of the UK, Ireland, USA, Canada and New Zealand, claiming Proficient (at least 7.0 in each of the individual components of the IELTS test)  or Superior English (at least 8.0 in each of the individual components of the IELTS test), for any occupation, are required to provide a valid IELTS result as part of their application.


Mesi

Löysinkin itse vastauksen pulmaan täältä http://www.migration.wa.gov.au/skilledmigration/Pages/StateSponsorshipcriteria-Visalodgementonorbefore30June2011.aspx

Eli koska olen technician, kutonen todellakin riittää!! Kylläpäs helpotti  :D

Mesi

Kun edellisistä ongelmista selvitään, tulee uusia. Elikkä pulman nimi: mun koulutus on Bachelor Degree (AMK siis), mutta Chemistry Technician jolla aikoisin hakea viisumia, onkin Diploma -tason työ eli sijoittuu group C:hen http://www.vetassess.com.au/migrate_to_australia/qa2_nominating_occupation.cfm#CGroup. Eli kuinkakohan ne katsoo tämän nominoidessaan mun ammattia? Suomessa tällä AMK tutkinnolla tehdään tosiaankin noita chemistry technician töitä (Performs laboratory tests on organic and inorganic chemicals, analyses test data and carries out technical functions in support of Chemists or Chemical Engineers in a wide variety of areas such as fuels, agricultural products, food, pharmaceuticals, paints, metals, plastics, textiles, detergents, paper, fertilisers and cosmetics), mutta toisaalta näihin hommiin voi päästä ammattikoulupohjaisella laborantin tutkinnollakin, joka lienee lähempänä sitä Aussien Diplomaa (ja että varmasti menevät sekaisin, mulla on nämä molemmat tutkinnot...). Aussien näkökulmasta olen siis ehkäpä ylikoulutettu näihin tehtäviin. TOISAALTA tässä sanotaan että vähintään: Group C Occupations require a qualification assessed as comparable to the educational level of at least an Australian Qualifications Framework (AQF) Diploma, in a highly relevant field to the nominated occupation. Eli onko sillä nominoinnissa sitten merkitystä, josko olenkin vähän enemmän kuin Diploma?

Toisekseen, viisumin point testistä mun olisi saatava koulutuksesta 15 pistettä, jonka siis saa Bachelor Degreella. Mutta miten käy, jos mun ammatti nominoidaan Diploma tason technicianiksi, niin saanko koulutuksesta silloin Bachelorille kuuluvia pisteitä vai vaan Diploma tason pisteet eli 10p?

Maalaisjärjellä ajateltuna tässä ei liene olisi ongelmaa ja menisi läpi, mutta kun ei tiedä miten paljon ne siellä maalaisjärkeä käyttävät ja miten asiaa katsovat  :confuse

Mesi

Lainaus käyttäjältä: Mesi - lokakuu 09, 2011, 20:54
Ja tietääkö kukaan, täytyykö vaadittu 12kk työ olla oman alan työtä vai käykö mikä vain?

Tähän edelleen kaipailen vastausta. Immin sivuilta en löydä kontaktia, joka soveltuisi jo viisumin saaneiden kysymyksille. Eli en oikein tiedä mistä kysyä. Jotta voin parin vuoden päästä hakea pysyvää oleskelulupaa, on viisumiehdoissa, että regional alueella on työskenneltävä vähintään vuosi. Mistään en ole huomannut mainittavan, pitääkö tämä olla sen alan töitä, jonka pohjalta hain viisumia. Eli onko jollain varmaa tietoa tästä tai jos ei, niin mistähän asiaa kysyisi? Case officer ei enää vastaile mun kysymyksiin viisumin myöntämisen jälkeen.


Lainaus käyttäjältä: ImmigrationThis is a 'provisional' visa. After you have lived in a Specified Regional Area in Australia for at least two years, and worked full time for periods totalling at least one year, you can apply for permanent residence.

jounij

Lainaus käyttäjältä: Mesi - elokuu 28, 2012, 17:49
Lainaus käyttäjältä: ImmigrationThis is a 'provisional' visa. After you have lived in a Specified Regional Area in Australia for at least two years, and worked full time for periods totalling at least one year, you can apply for permanent residence.

Niinpä tuossa näyttäisi vastaus olevan, että "full time" työtä pitää vuoden verran tehdä. Jos ei ole sen paremmin spesifioitu, niin "full time" työ riittää. Milläpä ne sitä "oman alasi soveltuvuutta" voisivat tutkiakaan?


Tulkitsee
Jouni
Canberra

Mesi

Lainaus käyttäjältä: jounij - elokuu 28, 2012, 21:19
Niinpä tuossa näyttäisi vastaus olevan, että "full time" työtä pitää vuoden verran tehdä. Jos ei ole sen paremmin spesifioitu, niin "full time" työ riittää. Milläpä ne sitä "oman alasi soveltuvuutta" voisivat tutkiakaan?

Siinä vaiheessa kun haemme pysyvää viisumia, niin silloinhan ne näkevät olenko tehnyt oman alan töitä vai tehnyt jotain muuta. Mutta näin minäkin olen ymmärtänyt, että mikä vaan sopii. Haluaisin vaan täyden varmuuden asiasta, ettei sitten käy köpösesti permanenttia hakiessa  ;)

Mesi

Näin vastasi immi  :)

Lainaus käyttäjältä: ImmigrationAny type of job is allowed, it does not need to be on the list.