Working Holiday; elämä edessä, vai onko?

Aloittaja Juunas, lokakuu 20, 2009, 08:05

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Juunas

Hola!

Suomella ei tällä juuri tällä hetkellä tunnu olevan mitään tarjottavaa meikäläiselle, joten olisi tarkoitus lähteä tammikuussa Ausseihin vuoden Working Holiday-reissulle.
Mutta koska elämä ei voi olla liian helppoa, olen törmännyt muutamaan esteeseen.
Ensimmäinen on lähinnä rahallinen, kun on tullut muutama yllättävä isompi maksu vastaan, jotka hieman hankaloittavat reissun tekoa, mutta raha nyt on vain rahaa. Sitä pitää sitten vain tahkoa lisää ylitöissä.

Toinen ongelma on se vähän visaisempi ja sen takia tänne forumille eksyinkin, ystäväni kehoituksesta.
Toivottavasti joku täällä osaisi auttaa.
Aussit kun ovat suht tarkkoja ketä sinne päästävät töihin (ymmärrettävää) joka käy ilmi viisumi-hakemuksen kanssa säätäessä.
Kyse on lähinnä tuosta rikosrekisteriin liittyvästä kysymyksestä.

Meikäläiselle kävi sellainen pieni erhe tuossa 2006 kesällä, jonka selitän nopsaan, koittakaa kestää kanssani hetki. ;)
Olin lähtenyt Ruotsiin ystäväni kanssa ja reissailimme ylös alas ja ympäriinsä siellä n. kaksi kuukautta kunnes palasimme Suomeen.
Yleisurheilun MM-kisojen takia satamassa suoritettiin pistotarkastuksia ja kai kaksi reissussa rähjääntynyttä nuorta miestä näytti sen verta epäilyttävältä, että piti pistää menemään tullin kautta.
Noh, ystävä meni ensin eikä ongelmia ollut, kansalaisiahan tässä kuitenkin oltiin joten astuin reippain askelin henkilökortti tanassa tullivirkamiehen luo.
Sitten kävi ilmi, että minut oli julistettu sotilaskarkuriksi.
Olin tästä aavistuksen yllättynyt kun lykkäystä piti olla 2007 kesään asti. Jäin siis sinne ja siitä sitten alkoi hyvin, hyvin pitkä viikonloppu tuota sotkua selvittäessä.

Kuten sanoin niin meikäläisellä piti olla lykkäystä vuoteen 2007 asti, mutta en ollut katsonut lykkäyshakemusta tarpeeksi tarkasti sen saatuani, sillä se oli meikäläiselle myönnetty muutettuna, eli siihen 2006 kesälle asti.
Pitkän viikonlopun, paljon säätämisen ja etsintäkuulutusten selvittämisen jälkeen menin oikeuteen tämän takia, josta sitten rapsahti 15 päivää ehdollista ja "Sotilaskarkuri"-merkintä rekisteriin seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi.
Tästä kaikesta huolimatta suoritin intin 2008 kesällä opintojen jälkeen, jossa vuoden sitten alikkina hääräsin ja oli jopa näin lähellä, etten jäänyt töihin sinne.

Mutta nyt tämä pieni yksityiskohta vähän yskii hakemuksessani.
Osaisitteko sanoa mitä pitäisi tehdä?
Yrittää pyytää esim. Puolustusvoimilta jonkinlaista paperia jossa kaverit sanovat minua kelpo kaveriksi?
Ehdotuksia?

Olen hyvin kiitollinen kaikesta avusta.

RUU

Juunas, oleellinen kysymys tässä on se, onko rikos selvitetty vai ei.
Koska olet sittemmin asevelvollisuutesi täyttänyt, tuon ei pitäisi olla mikään este. Merkintä on rekisterissä ja siellä pysyy ellet sitä jotenkin saa kumottua nyt kun homma on hoidettu muuten kuntoon.

Homma etenee luontevasti kun saat käsiisi paperin, joka osoittaa että rikos on selvitetty, olet säädetyn rangaistuksesi kärsinyt, ja valtiolla tai kenelläkään yksityisellä ei ole sinua kohtaan enää mitään vaatimuksia asian suhteen. Ts. olet taas vapaa mies.

Miten tämä käytännössä hoidetaan voikin vaatia sekunnin selvitystyötä. Arvaan asiaa tuntemattomana, että kantajana oikeusistunnossa on ollut Puolustusvoimat.
Voisin kuvitella, että aloitat hankkimalla rikosrekisteriotteen. Mikäli tapausta ei siinä ole kumottu (tyyliin: 1) rikos, 2) sovitus ), pyydät Puolustusvoimilta (kantajalta) todistuksen että asia on heidän puolestaan sovitettu ja heillä ei ole enää vaatimuksia sinua kohtaan. Nämä kaksi paperia yhdessä antaa DIACille mahdollisuuden nähdä, että asiat ovat kunnossa ja sinut voidaan luokitella lainkuuliaisten kansalaisten joukkoon.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

jounij

Pyydetäänkö W&H-viisumin hakupapereissa rikosrekisteriotetta?


Ei tiedä
Jouni
Canberra

RUU

Lainaus käyttäjältä: jounij - lokakuu 20, 2009, 13:14
Pyydetäänkö W&H-viisumin hakupapereissa rikosrekisteriotetta?
Jouni esitti niin pahan kysymyksen, että oli oikein tarkastettava:
WH:hon pätee Character Requirements ja paperihakemuksen kysymyksessä 33 on yhteensä 12 asiaan liittyvää kohtaa. Lomakkeessa annetaan mahdollisuus selittää asia vapaamuotoisesti (free-text field) mutta olen aika varma että Juunaksen tapauksessa kannattaa varautua sen todistamiseen poliisilta ja/tai armeijalta saatavilla papereilla.

Varmistaa
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Kaitlin

Moi,

Olen lueskellut paljon erilaisia 'rikosrekisteri' merkintä tarinoita tosin suurin osa eivät ole olleet Suomalaisia aikanaan kun itse haimme viisumia. Monilla oli merkintöjä jotka eivät sinäänsä olleet 'vakavia' ja he laittoivat hakemukseen mukaan selvityksen mitä on tapahtunut ja juuri näitä lisäpapereita ja todisteita että kunnon tyyppi olet kuitenkin kyseessä väärinkäsitys.

Sinuna en siis olisi huolissaan tuosta. Sitten kun tulee se virallinen rikosrekisteri ote niin jos siinä on merkintä aiheesta liität vain mukaan asialliset selvitykset aiheesta. Nämä muutamat tapaukset mistä itse olen lukenut eivät ole estäneet pysyvää tai työviisumia joten en usko että working holiday viisumiakaan.

Lykkyä tykö ja paperit sisään vaan =)

Juunas

Loistavaa!

Poliisin ja PV:n puheille siis, kiitän avustanne!

Mimminen81

Kysymys on sama: Working Holiday; elämä edessä, vai onko?

Tarkoitus lähteä Working Holiday matkalle alkukeväällä 2010, mutta eteen tuli sama ongelma; rekisteristä kun löytyy kaksi merkintää, mitkä estävät matkallelähdön, vai estävätkö????? Merkinnät on nuoruuden hölmöilyistä ja törttöilyistä. Vahingonteko muutaman vuoden takaa, ja rattijuopumus kohta kolmen vuoden takaa, vahingot korvattu ja rangaistukset kärsitty, mutta tuossa ratin yhteydessä löydetty taskusta pari g hasista... Täytyykö luopua unelmista????? Miten viisumihakemuksissa suhtaudutaan tällaiseen?

Hölmöilyistä opittu, vahingot korvattu, kärsitty ja on nyt vanhaa ja entistä elämää.

Auttaako jos viisumihakemukseen tekee selvityksen että asiat on hoidettu? Pitäisikö olla jotain virallisia tahoja... poliisilaitokselta tai jotain muuta?

Onko jo kiire pistää viisumihakemus eteenpäin jos toivoo että hakemus selvityksineen menisi läpi?

Entä jos lähtisi matkalle 3kk turistiviisumilla? Saako sen helpommin? Täytyykö siinä selvittää tällaisia taustoja?? Ja voiko turistiviisumilla tehdä mitään töitä reissun akana?

Apua,,
Max


SaQ

Lainaus käyttäjältä: Mimminen81 - marraskuu 20, 2009, 08:06
Merkinnät on nuoruuden hölmöilyistä ja törttöilyistä. Vahingonteko muutaman vuoden takaa, ja rattijuopumus kohta kolmen vuoden takaa, vahingot korvattu ja rangaistukset kärsitty, mutta tuossa ratin yhteydessä löydetty taskusta pari g hasista...
Selvisitkö molemmista sakoilla vai tuliko ratista ehtoollista? Sakkotuomiot ei tietääkseni näy rikosrekisteriotteella. Ja kalliiksihan tuo ei ole selvittää mitä heidän paperissaan lukee. Kymppihän riittää.
http://www.oikeus.fi/oikeusrekisterikeskus/uploads/ei7va5cfha_1.pdf

RUU

Lainaus käyttäjältä: Mimminen81 - marraskuu 20, 2009, 08:06
Hölmöilyistä opittu, vahingot korvattu, kärsitty ja on nyt vanhaa ja entistä elämää.
...
Auttaako jos viisumihakemukseen tekee selvityksen että asiat on hoidettu? Pitäisikö olla jotain virallisia tahoja... poliisilaitokselta tai jotain muuta?

Juurihan tassa samassa ketjussa puitiin vastaava tilanne kuukausi sitten...
Ei muuta kuin avoimesti vaan selvittamaan niin homma on selva eika tule jalkipuheita.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Baazu

Rikosrekisteriin tulee merkintä, kun henkilö tuomitaan:

    * ehdottomaan tai ehdolliseen vankeusrangaistukseen
    * ehdollisen vankeusrangaistuksen ohessa sakkoon (oheissakkoon), yhdyskuntapalveluun tai valvontaan
    * ehdottoman vankeusrangaistuksen sijasta yhdyskuntapalveluun
    * nuorisorangaistukseen tai nuorisorangaistuksen sijasta sakkoon
    * viralta pantavaksi tai
    * jätetään syyntakeettomana tuomitsematta.

Muista kuin edellä luetelluista sakkorangaistuksista ja sakon muuntorangaistuksista ei tule merkintää rikosrekisteriin.

Mimminen81

Vahingonteosta sakkoja mutta ratista ehdonalaista, mikä on jo hoidettu. Ainakin ratti on siis mennyt rekisteriin. Mitenkähän tuo parin gramman hashis. Kuinka siihe suhtaudutaan. Tuleeko hankaluuksia jos sellaista on sattunut silloin kolme vuotta sitten.

Täytyy kysyä Hämeenlinnasta mitä merkintöjä papereissa on.



Max

Mimminen81

Oliko muuten se kuukauden takainen juttu juuri ratista tai jokin muu merkintä rekisterissä?

jounij

Tuosta ylhäältähän sen voit lukea itsekin.


Opastaa
Jouni
Canberra

Mimminen81

Jep. Vähän uusi täällä palstalla pyörimään, ja luulin että tarkoitit jotain muuta kuin tätä ketjua. Mutta näillä tiedoilla eteenpäin. Paljon hyviä vinkkejä näillä sivuilla muutenkin ja huomaa että ei ole ainoa joka pohtii asioita rinkasta jopa sinne rekisteriin ja kaikkea siltä väliltä. Mutta näillä eteenpäin. Monta hyvää matka- ja suunnitteluvinkkiä on tarttunut matkaan parin päviän aikana näilläkin sivuilla pyöriessä.

Parasta laittaa heti vaan anomuksen mukaan selvitykset ja viralliset käännökset erheistä ja näyttää että ´laskut on maksettu´ ja virheistä opittu.

Onkohan merkitystä sillä miten viisumianomuksen tekee, netissä, postissa tai jonkun järjestävän tahon, Kilroyn tai Alliansin tai jonkun muun tahon kautta?

Mimminen81

Jep, jep ja vielä...
yksi kysymys, onko kenelläkään tietoa tai vinkkiä, jos haen wh-viisumia ja se jostain syystä ei menisi läpi, onko sen jälkeen mahdollista hakea turistiviisumia ja lähteä reisuun kolmeksi kuukaudeksi ja jatkaa vaikka siitä eteenpäin vaikka Uuteen Seelantiin, Thaimaaseen tai jonnekkin muualle päin vaikkapa Aasiassa? ...matkakuumeisena m

Elisaah

Lainaus käyttäjältä: Mimminen81 - marraskuu 21, 2009, 22:22
Jep, jep ja vielä...
yksi kysymys, onko kenelläkään tietoa tai vinkkiä, jos haen wh-viisumia ja se jostain syystä ei menisi läpi, onko sen jälkeen mahdollista hakea turistiviisumia ja lähteä reisuun kolmeksi kuukaudeksi ja jatkaa vaikka siitä eteenpäin vaikka Uuteen Seelantiin, Thaimaaseen tai jonnekkin muualle päin vaikkapa Aasiassa? ...matkakuumeisena m

Viisumihakemuksissa on kohta jossa kysytään 'onko viisumiasi ikinä hylätty (mukaanlukien Australia)'
Jos eka viisumihakemus ei mene jostain syystä läpi niin sinun täytyy se mainita kun haet uutta viisumia.
En tiedä miten sen jälkeen maahanmuuttovirasto toimii, mutta kannattaa olla rehellinen noissa kysymyksissä.
Itse vastasin aivan vahingossa yhteen viisumikysymykseen väärin (tuli vähän huolimattomasti luettua) ja piti tehdä kauheat selvitykset miksi olen valehdellut/vastannut väärin. Olin aivan paniiikissa jos viisumi ei mene läpi sen takia, mutta onneksi vastasin rehellisesti ja selvitin asian heti.

Itse lähdin maasta pois (käytettyäni molemmat w&h viisumit) muutamaksi viikoksi Balille ja hain sieltä turistiviisumia ja tulin sillä vielä Ausseihin hetkeksi että mulle on tuttua noiden viisumeiden kanssa sähläys :)

Mimminen81

Jep, kiitos hyvistä vinkeistä, nyt tässä selvittelenkin kummalla viisumihakemuksella minun tapauksessani kannattaisi lähteä eteenpäin.

Turistiviisumi ilmeisesti järjestyy helpommin, mutta oli alunperin tarkoitus olla pidempään ja työskennellä reissaamisen ohella. Turistiviisumin kanssa ei ilmeisesti voi tehdä edes pieniä työpätkiä? Riittääkö tuo muutama viikko toisessa maassa, Uusi Seelanti, Thaimaa tai joku muu jos hakisi uudelleen tusistiviisumin takaisin Australiaan?

Jokatapauksessa aloin nyt selvitellä papereita W & H viisumia varten, ja mietin kummalla lähden eteenpäin. Ehkä siinä rikosrekisteriotteessa ei olekaan merkintöjä kuin tuosta ratista, mutta jos haen vielä viralliset paperit siitä, että homma on hoidettu ja takanpäin.

Näitä sivuja lukiessa on huomannut, että hakemus kannattaa täyttää huolella ja kun noita merkintöjä on, niin vieläkin huolellisemmin. Houkutus on hakea suoraan W & H viisumia,... mutta pahahan se on jos sen jälkeen turistiviisumi hankaloituu,... no, se selviää vaan kun kokeilee... elämäähän tämä vaan on  :confuse

Haagalainen

Lainaus käyttäjältä: Mimminen81 - marraskuu 25, 2009, 00:34
Riittääkö tuo muutama viikko toisessa maassa, Uusi Seelanti, Thaimaa tai joku muu jos hakisi uudelleen tusistiviisumin takaisin Australiaan?

Ei sitä tarvitse sen 12 kk aikana kun eVisitors on voimassa, uudelleen hakea. Kun NZ'n leimat on passissa, voit lentää takaisin Australiaan vaikka samana päivänä. Itse en sitä kyllä tekisi, sillä NZ - varsinkin eteläsaari - on kerrassaan upea matkailukohde.

e676 Tourist Visa? "For people to visit Australia for holiday, sightseeing, social or recreational reasons, to visit relatives, friends or for other short-term non-work purpose. Tourist visas are available for a stay of three (3), six (6) or 12 months."

Edit.
Tarkennetaan tuota eVisitors viisumia sen verran, että kertavisiitin max pituus Australiassa on 3 kk, mutta visiittien lukumäärää ei ole rajoitettu tuon 12 kk voimassaolon aikana.

Uuno

itselläni samainen tilanne.. tosin koeaika vielä päällä.. mutta otin asiasta ihan kunnolla selvää ja vastauksen sain täältä http://www.immi.gov.au/media/fact-sheets/79character.htm#b