Spouse migration

Aloittaja fogs, heinäkuu 03, 2002, 12:07

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Mesi

Lainaus käyttäjältä: RUU - lokakuu 14, 2010, 08:31
Ennenkuin alatte valmistelemaan hakemusta ja polttamaan rahaa siihen, kannattaa varmaan kilauttaa Berliiniin ja varmistaa mihin kategoriaan hakemus tulee kuulumaan.

Lainaus käyttäjältä: ImmiNurses are currently in high demand in Australia. There are excellent career opportunities with permanent and temporary work available in Australia. Most visa applications for nurses receive priority processing.

Liekkö tässä vastaus tuohon asiaan.

Mesi

Lainaus käyttäjältä: Merja - lokakuu 15, 2010, 06:41
Ne monet aasialaiset, jotka täällä elävät surkean kielitaitonsa varassa, ovat todennäköisesti tulleet opiskelijaviisumilla.

Mutta suomalaiset tarvitsevat opiskelijaviisumin saamiseksikin suorittaa IELTS testi pistein 7 ja vieläpä tietääkseni se academic versio.

Jaaks



Lainaus käyttäjältä: MesiLiekkö tässä vastaus tuohon asiaan

Mesi,  Ikävä kyllä ei.

Johan Ruu tuolla aikaisemmin totesi:
Lainaus käyttäjältä: RuuHuomaa, etta hakemusten priorisoinnissa ei puhuta mitaan Critical Skills listasta. Ensin kasitellaan sponsoroidut (ENS, Regional) ja vasta sen jalkeen independent GSM-hakemukset.

Eli toisin sanoen: jos ei ole sponsorointia, niin menette ihan sinne samaan jonoon kaikkien muiden kanssa ammatista riippumatta.


brisbaneturku

Heippa,

Onko kellään kokemusta tai tietoa Australiaan matkustamisesta turistiviisumilla kun de-facto viisumi on käsittelyssä? Oliko jotain ongelmia? Ja riittääkö että menee esim. Uuteen-Seelantiin hakemaan sen visa labelin jos sattuu tulemaan hyväksyvä päätös de-factosta sillä aikaa kun on Ausseissa turistiviisumilla vai pitääkö palata Suomeen asti? Kaikki kokemukset ja info otetaan kiitoolisena vastaan.
Kysäisin tästä myös Berliinistä ja sanoivat että saan mennä turistiviisumilla kunhan vain ilmoitan case officerille matkatiedot sekä yhteystiedot että saavat tarvittaessa yhteyden. De-facto viisumi hakemukseni on ollut käsittelyssä Berliinissä nyt vähän yli kuukauden ja en vielä tiedä kuka on case officerini. Varmaan siinä viisumin käsittelyssä vielä hetki menee (arvioitu käsittelyaika jonka ilmoittivat on 5kk) mutta ollaan oltu poikaystäväni kanssa nyt erossa 3kk ja ikävä on ISO!! niin ajattelin lähteä turistiviisumilla Ausseihin joulukuun alkupuolella ja viipyä siellä sen 3kk ja toivoa tietenkin että pysyvämpi viisumi hyväksyttäisiin sinä aikana ettei tarvitsisi (toivottavasti) Suomeen asti tulla takaisin.


Anna

Veli123

Tervetuloa joukkoon, eli kuulostaa ihan minun tarinaltani. Kaupunkikin näyttää samalta näin nopean arvion jälkeen.

Viisuminivaskan jätön jälkeen hain seuraavana päivänä online-turistiviisumia. Hain suoraan 12 kk viisumia. Ehkä 6kk voi riittää kohdallasi. Voithan aina hakea lisäaikaa Uuden Seelannin tai Indonesian reissun avulla.

Käsittelyaika oli kaksi viikkoa. Tämä johtui siitä, että kerroin liian tarkasti aikeeni muuttaa asumaan. Jouduin muuttamaan tarinaani niin, että tulen tapaamaan puolisoani, hänen perhettään, sekä vierailemaan ystävieni luona. Lisäksi kerroin aikovani matkustella maata Tasmaniaa myöten. Lisäsin Tasmanian, sillä online-viisumit myönnetään siellä. He halusivat vielä lisätietoa siitä mitä tulen tekemään palattuani Suomeen. Vastasin, että palaan korkeasti palkattuun työhöni josta aiemmin lähdin ja jossa säästin rahaa pitkälle matkalleni. Yritin laittaa itseäni puheilla hieman korkeampaan varallisuusstandardiin. Mainitsin muutamaan sopivaan otteeseen, että he voivat soittaa ja kysyä lisätietoja puoliskoltani milloin tahansa.

Yli kuuden kuukauden viisumeissa ollaan tarkempia. Varauduin näyttämään tiliotteeni, mutta he eivät koskaan kysyneet. He pyysivät viestin geneerisessä osassa varautumaan keuhkokuviin, mutta nehän ovat jo toisessa hakemuksessa katseltavissa. En usko että sinulle koituu ongelmia. He ovat vain epäluuloisempia ihmisistä, jotka ovat pitemmän aikaa vain turisteina. Jos koituu, niin sitten vain muuttamaan tarinaa siten miten he haluavat sen kuulla. Esimerkiksi virkailija ensimmäisellä kierroksella epäili, että jäisin maahan ylipitkästi ajaksi piileskelemään. :o

Hieman orpoahan tämä on katsella työkieltoisena elämää vierestä, mutta jäähän enemmän aikaa hengailla Dundernewsillä. :pepsodent

Tervetuloa kaupunkiin, kun se aika koittaa!





typsy

Jatin de facto -hakemuksen syyskuun alussa Berliiniin. Poikakaveri joutui kuitenkin yllattaen leikkaukseen, joten tulin lokakuun alussa Ausseihin normaalilla 3 kk turistiviisumilla. Lippuja varatessa ei ollut viela case officeria, joten laitoin tiedon matkasuunnitelmista yleiseen spostiosoitteeseen. Sanoivat vain, etta jos viisumi myonnetaan Australiassa ollessani, voi pyytaa berliinia laittamaan paperini postitse lahimpaan Immin toimipisteeseen Australian ulkopuolella (uusi-seelanti) jonne voin sitten varata tapaamisajan ja hakea viisumin passiini. Kertoivat myos etta papereiden lahettamiseen menee n. viikko, ja etta heidan kannaltaan olisi parempi jos sita ei tarvitsisi tehda, eli odottaisin kunnes palaan Suomeen ja saisin viisumin siita toimipisteesta, joka on hakemukseni kasittellytkin.

Berliinissa olivat tosi ystavallisia koko ajan, ja itse ehdottivat pidemman turistiviisumin hakemista .. mika ei ollut tarpeen tassa tapauksessa. Ja nyt kylla tuntuu etta yhta laakaridokumenttia vaille valmis hakemukseni joutui suoraan jonnekin jonon pohjalla, josta se otetaan seuraavan kerran esille joulukuussa kun kuitenkin palaan Suomeen. Jokatapauksessa, ei ollut mitaan ongelmaa matkustaa ihan normaalilla 3 kk ETA viisumilla. Hain online, myontava sposti tuli muutaman minuutin sisalla enka edes tainnut maksaa siita sita 20 AUD kasittelymaksua.

brisbaneturku

Moi,

kiitos erittäin paljon kokemuksistanne  :) olen vielä vähän kahden vaiheilla eli pitäisikö vain odotella kiltisti täällä Suomessa muutama kk lisää että saisi sen de-facto viisumin vai tulla Australiaan turisti viisumilla  ???
Ikävä on niin iso ja tuntuu lähes mahdottomalta ajatukselta että jaksaisin olla erossa poikaystävästäni vielä n.4kk (vähintään) eli taidan kallistua sen 6 kk turistiviisumin hakemisen kannalle.

Miten on pitääkö olla meno-paluu lennot että voi todistaa olevansa genuine tourist? Viimeksi menin Ausseihin 3 kk turisti viisumilla ja oli vain lento sinne eikä kyselty mitään maahan saapuessani (sain sitten opiskelijaviisumin muutamaa vikkoa myöhemmin eli oli paperit yliopistolta varmuuden vuoksi mukana jos olisivat alkaneet kysellä miksi tulen maahan turistina eikä minulle ole paluulentoa)
Katselin sitä online turistiviisumi hakemusta ja täytinkin sen jo melkein valmiiksi. Mitään ihmeellisiä kysymyksiä siellä ei näyttänyt olevan eli tuleeko niitä mahdollisia lisäkysymyksiä sähköpostitse? Vai onko se vaan siinä 12kk hakemuksessa jossa täytyy kertoa miksi on tulossa maahan, ketä tapaamaan, miksi niin pitkäksi aikaa?

Milloin muuten jätit de-facto viisumihakemuksesi Veli? Oletko jo saanut tietää kuka on case officerisi? Aiotko lähteä sitten aikanaan hakemaan sitä viisumia Uudesta-Seelannista tms vai ajattelitko palata Suomeen asti?

Jaahas ei sitten muuta kun turisti viisumihakemus matkaan että pääsen sinne Australiaan lämpöön mahdollisimman pian! Brisbane kutsuu toivottavasti joulukuussa!

RUU

Lainaus käyttäjältä: brisbaneturku - marraskuu 03, 2010, 00:21
Jaahas ei sitten muuta kun turisti viisumihakemus matkaan että pääsen sinne Australiaan lämpöön mahdollisimman pian! Brisbane kutsuu toivottavasti joulukuussa!
Huomaa kuitenkin että sinun pitää ilmoittaa DIACille erikseen, että haluat saapua Australiaan alkuperäisen viisumihakemuksen ollessa käsiteltävänä. Toisen viisumin hakeminen (ml. turisti / ETA) normaalisti kumoaa edellisen viisumihakemuksen, ellei siitä ole erikseen sovittu.
Change in Circumstances

Nimimerkkiäsi mukaillen: Tervetuloa, sanoo Brisbaneen päätynyt entinen turkulainen  :pepsodent
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Veli123

BT: Jätin tuossa syyskuun puolen välin aikoihin viisumihakemuksen. Vielä caseofficerista ei ole kuulunut. Taitaa olla ruuhkaa toimistolla. Ajattelin soitella huomenna ja kysäistä tilannetta.

Pitääpä samalla kysäistä tuosta RUUn mainetsemasta tuplabuukkauksesta. Berliinistä vain mainittiin, että sitten pitää ilmoittaa olosuhteiden muutoksesta case officerille. Toivottavasti ensimmäinen hakemus ei ole kokenut kolausta. :o

brisbaneturku

Kiitos RUU muistutuksesta.  :) Eipä olisi kauhean mukavaa jos de-facto viisumihakemukseni kumottaisiin koska haen turistiviisumia.
Otin yhteyttä Berliiniin ja sieltä sanottiin että voin hakea turistiviisumia ja että täytyy ilmoittaa case officerille milloin matkustan ja yhteystiedot Ausseissa jos heidön tarvitsee ottaa yhteyttä. Koska minulle ei ole vielä kerrottu kuka on case officerini niin kyselin vielä että kenelles sitten ilmoitan matkastani... sitä vastausta tässä odottelen.

Emaili Berliinistä sanoi myös seuraavaa: "If your visa is ready to grant whilst you are in Australia, your case officer will advise you to depart Australia" Tarkoittaako tuo sitä että täytyy palata Suomeen vai riittääkö että mene esim. Uuteen-Seelanti hakemaan sen viisumin??

Kiva kuulla, että Brisbaneen päätynyt muitakin turkulaisia  :)

eevis

Lainaus käyttäjältä: brisbaneturku - marraskuu 05, 2010, 01:13
Emaili Berliinistä sanoi myös seuraavaa: "If your visa is ready to grant whilst you are in Australia, your case officer will advise you to depart Australia" Tarkoittaako tuo sitä että täytyy palata Suomeen vai riittääkö että mene esim. Uuteen-Seelanti hakemaan sen viisumin??

Juurikin niin, "outside Australia" riittää, ja mikäpä mukavampi paikka käydä ulkomailla kääntymässä kuin NZ. :)
Dees - We will bloody bounce back!!!


Jiniba


Brisbane taitaa sitten olla "Australian Turku", kun meita on taalla enemmankin...  :pepsodent

aussila

Tai ehkä yhä useampi haluaa vain Turusta mahdollisimman kauaksi??  :pepsodent

RUU

Muutetaan mihin tahansa kunhan ei Helsinkiin. Kyl maar pitta vaha elama'laatu ol! :XXXX
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

brisbaneturku

Jep, minne tahansa muualle muutan paitsi Helsinkiin   ;) No ei vaiskaan, ei Helsingissä mitään vikaa ole mutta juuri nyt suuntana on Brisbane.

Sain nyt siis luvan Diacilta hakea turistiviisumia vaikka on de-facto viisumi hakemus sisällä. Nyt on sitten 6kk turistiviisumi taskussa ja lentoje varaus edessä. Edelleen tässä pähkäilen että otanko vain lennon Brisbaneen vai olisiko järkevämpää (siis jos sattuvat maahan saapuessa kyselemään jotain) ostaa meno-paluu lento?!

Tarkoitus olisi siis joka tapauksessa olla Brisbanessa joskus 9 joulukuuta!! Ei jaksais millään odottaa varsinkaan kun täällä sataa lunta/räntää/rakeita...

Boomerang

Joo Helsingissä on kaikilla niin kiire ja hoppu kaikkialle.

Kyllä täällä Espoossa on kaikki paljon paremmin.

Kohtahan ne helsinkiläiset tulevat metrolla sankoin joukoin tänne Espooseen ihailemaan kullalla päällystettyjä katuja.  :pepsodent

Ruoho on virheämpää aidan toisella puolella!  ;)

Mirka :)

Minäkin nyt vihdoin laitoin hakemuksen (spouse 309-100) Lontoon toimistoon tänään postilla. Tällä hetkellä käsittelyajat on tietääkseni 5-6kk joten hermona joutuu odotteleen! Hakemus oli varmaan 150 sivuinen, toivotaan nyt sormet ristissä että sinne lähti kaikki tarvittava, kyllä niin moneen kertaan kaikki kävin läpi että ihme jos joku puuttuu. Mukana Police checkit suomesta, ausseista ja briteistä +lääkärissä kävin viime viikolla.

Vähän jännittää miten jaksan odotella. Varmaan tulee tarkistettua sähköposti 150 kertaa päivässä, vaikka tuskin sieltä heti mitään kuuluu, elleivät sitten tarvitse lisätietoja jostakin.


brisbaneturku

Tuttu tunne tuo sähköpostin jatkuva tarkistaminen! Vaikka tietääkin että käsittelyaika on tällä hetkellä vähintään se 5kk niin ei sitä millään malta olla tsekkaamatta josko kuitenkin jotain kuuluisi viisumista. Oma hakemukseni on nyt ollut sisällä tasan 2kk eli vielä on aikaa ennen kuin mitään päätöksiä tulee. Brisbaneen lähden 8.12 turistiviisumilla (jos nyt vaan se Finnairin lentoemäntien lakko ei sotke suunnitelmia!) ja tarkoitus on lomailla parisen kuukautta ja toivoa että de-facto viisumi myönnettäisiin sitten joskun helmikuussa.

Mirka mihin päin Australiaan teillä on tarkoitus asettua sitten kun viisumi on myönnetty? Niin ja tsemppiä viisumin odotukseen!! :)

Mirka :)

Lainaus käyttäjältä: brisbaneturku - marraskuu 24, 2010, 02:44
Tuttu tunne tuo sähköpostin jatkuva tarkistaminen! Vaikka tietääkin että käsittelyaika on tällä hetkellä vähintään se 5kk niin ei sitä millään malta olla tsekkaamatta josko kuitenkin jotain kuuluisi viisumista. Oma hakemukseni on nyt ollut sisällä tasan 2kk eli vielä on aikaa ennen kuin mitään päätöksiä tulee. Brisbaneen lähden 8.12 turistiviisumilla (jos nyt vaan se Finnairin lentoemäntien lakko ei sotke suunnitelmia!) ja tarkoitus on lomailla parisen kuukautta ja toivoa että de-facto viisumi myönnettäisiin sitten joskun helmikuussa.

Mirka mihin päin Australiaan teillä on tarkoitus asettua sitten kun viisumi on myönnetty? Niin ja tsemppiä viisumin odotukseen!! :)

Moikka! Me ollaan Sydneyyn asettumassa.

Mulle tuli mailia heti viikon sisällä CO:lta

'I am pleased to say that at this current time you satisfy all requirements and I do not require any further information from you.'
Tää oli ainakin hyvä juttu ettei tarvi lähettää mitään lisätodistusaineistoa.


Kyllä joo tulee tsekattua mailit useempaan otteeseen vaikka varmaan joskus huhtikuussa vasta kuuluu :(

Hauskaa matkaa, *jealous* toivottavasti tosiaan saat viisumin sillä aikaa, onko sulla meno-paluu lippu vai meinaatko lentää Uuteen Seelantiin jos viisumi myönnetään kun oot ausseissa?

Veli123

Kyselin tänäään perään maililla case officerilta, että kuinka on hakemukseni laita, kun en muistanut ilmoittaa etukäteen turistiviisumilla maahan saapumisesta. Kysyin samalla, että onko kaikki ok hakemuksessa. En ollut kuullut sanaakaan hänestä, ainoastaan kuukautta aiemmin toinen virkailija oli kertonut hänen nimensä.

Vastauksena tuli CO:n pyyntö lähettää armeijan palvelustodistus. Sama josta olin täälläkin tuskaillut. Vastasin, että siitä on yli kymmenen vuotta aikaa ja olin tarkistanut etukäteen, että tässä tapauksessa ei sitä tarvita. Lupasin lähettää kuitenkin.

CO vastasi, että se onkin ok. Samalla hän ilmoitti kaikki on ok ja lähdeppäs maasta muualle hakemaan viisumisi!!!  :XXXX

Jätin hakemuksen kolme kuukautta sitten ja mitään puhelinhaastattelua ei saapunut. Tuntuu jotenkin epätodelliselta.

Uuden vuoden jälkeen sitten matka kohti Uutta Seelantia.

No, sen minkä vinkin voi antaa, että kannattaa kysyä, että onko kaikki hyvin emailla, jos ei ole kuulunut vähään aikaan. Samalla voi antaa lisäinformaatiota ihan kuin se olisi se tärkein osa viestiä.

Mirka :)

Lainaus käyttäjältä: Veli123 - joulukuu 09, 2010, 00:49
Kyselin tänäään perään maililla case officerilta, että kuinka on hakemukseni laita, kun en muistanut ilmoittaa etukäteen turistiviisumilla maahan saapumisesta. Kysyin samalla, että onko kaikki ok hakemuksessa. En ollut kuullut sanaakaan hänestä, ainoastaan kuukautta aiemmin toinen virkailija oli kertonut hänen nimensä.

Vastauksena tuli CO:n pyyntö lähettää armeijan palvelustodistus. Sama josta olin täälläkin tuskaillut. Vastasin, että siitä on yli kymmenen vuotta aikaa ja olin tarkistanut etukäteen, että tässä tapauksessa ei sitä tarvita. Lupasin lähettää kuitenkin.

CO vastasi, että se onkin ok. Samalla hän ilmoitti kaikki on ok ja lähdeppäs maasta muualle hakemaan viisumisi!!!  :XXXX

Jätin hakemuksen kolme kuukautta sitten ja mitään puhelinhaastattelua ei saapunut. Tuntuu jotenkin epätodelliselta.

Uuden vuoden jälkeen sitten matka kohti Uutta Seelantia.

No, sen minkä vinkin voi antaa, että kannattaa kysyä, että onko kaikki hyvin emailla, jos ei ole kuulunut vähään aikaan. Samalla voi antaa lisäinformaatiota ihan kuin se olisi se tärkein osa viestiä.

Oho, onneks olkoon!!!  :XXXX
3 kuukautta on todella nopea käsittelyaika!!
Haitko siis Berliinin toimiston kautta viisumiasi?

Ajattelin kyllä mailata tossa kahden kuukauden odottelun jälkeen kanssa että mikä on tilanne. Nyt on mennyt kuukausi, Lontoon toimiston mailissa kyllä luki että käsittelyajat 5-6kk. Mutta ei kai se todellakaan haittaa tee jos kysyy? :)

Veli123

Kiitos Mirka! Berliinin kautta hain. Aina kun musta tuntui, että nyt täytyy kysäistä tai tarkentaa, niin tein sen. Tietenkään painostamatta, vaan sivulauseessa huolettomasti, aina kuitenkin niin että isompi kyseessä oleva asia (esim. osoitteen muutos) oli tärkeämpi asia. Onneksi minulla oli "tärkeätä" asiaa. Muistan, täältä lukeneeni, että jonkun hakemus oli unohtunut jonnekin pinoon, enkä halunnut olla se kaveri.

Oma case officerini jää lomalle kolmeksi kuukaudeksi, niin voi olla, että hän halusi nopeuttaa käsittelyä. Muut syyt ovat korkeimman huomassa, onnekas sattumusten summa. Ehkä meille sattui vain tehokas tapaus, joka ymmärtää nopeammin lukemansa.

Olen vahvasti sitä mieltä viisumin käsittelyaika on enemmänkin tahdon asia, kuin todellinen. Tietenkin jos puuttuu paljon liitteitä, niiden lähettelyyn kuluu jatkoaikaa. Pyrin olemaan aika huolellinen checklistojen kanssa, jotka löytyvät niin lähetystön, että viisumihakemuksen sivuilta. Muissa liitteissä pyrimme todistamaan, että olemme puuhasteleet paljon yhdessä (matka-, elokuvalippu..., suhteen omakätisesti kirjoitetut tarinat...), juttu on vakaalla pohjalla niin tunteina (ei kannata säästellä, keep it real kuitenkin) kuin taloudellisesti (sen ne haluavat kuulla, vaikka säästötiliprintouttien vapaaehtoinen liittäminen olikin hyvin rassaavaa).

Loppujen lopuksi ei se mikään kummoinen hakemus ollut, sisälsi olennaiset ja hipun extraa. Stressasin jälkeen päin ajateltuna paljon enemmän, kuin oli tarvetta. Siihen kyllä sekottui lähtöpaineet hyvin vahvasti.

brisbaneturku

Onneks olkoon viisumin johdosta Veli!! Sehän tuli nopeasti!! On varmaan hieno tunne kun ei tartte enää sen kanssa hermoilla ja odotella! :)
Toivottavasti oma viisumikin tulisi yhtä nopeasti. Hakemus on ollut käsittelyssä nyt 10 viikkoa ja juuri lähetin sähköpostia ja ilmoitin uuden aussi numeron mistä saa kiinni mahdollista puhelinhaastattelua varten.

Brisbanessa siis ollaan vihdoin. Pääsin perille viime torstaina ja jet lag taitaa olla vihdoin ohi, nyt tarttee vaan yrittää tottua tähän kuumuuteen uudestaan.  Onneks on toi uima-allas takapihalla niin voi mennä sinne vilvoittelemaan aina välillä.

Veli123

^Kiitos, kelpaa ihan joululahjasta. :pepsodent ...ja tervetuloa kaupunkiin, ehkäpä joskus törmätään! Nyt on ollut hieman sateista ja lauantain myräkkä oli suhteellisen trooppinen pläjäys näin vasta-alkajalle. Kyllä se tästä vielä lämpenee. 8)

cienega

Hei! Minä en ole vieläkään saanut viisumia...

Eli 19.8.2010 jätin hakemuksen kuten käskettyä Brisbanen toimistoon ja 20.8.2010 tuli e-mailiin Acknowledgement of receipt of application.

Sen jälkeen ei sitten ole kuulunut pihaustakaan koko paikasta. Yli 5 kk on nyt odoteltu.

Joka kerta kun olen soittanut Immiin, ovat olleet erittäin epäystävällisiä ja käskeneet vain odottaa kauemmin. Minulla on ollut monta muutakin kysymystä mutta niihin saa aina eri vastauksen joka kerta kun soittaa. No, se on mielestäni ihan ymmärrettävää kun viisumeita ja tilanteita on niin erilaisia, mutta alkaa olla hieman huijattu olo, kun vaikuttaa siltä että muut ovat saaneet viisumin paljon nopeammin.

Sanoivat case officerin saamisen kestävän 6-8 viikkoa, mitä sitten tapahtuu? Onko jonkun tarkoitus ottaa yhteyttä, vai tarkoittaako se vain että kuuden viikon jälkeen joku vilkaisee hakemusta, ja sitten odottaa sen 6-8 kk ennen kuin ottaa yhteyttä? En jaksaisi enää soitella peräänkään kun joka kerta tulee niin tyly vastaus.

Anteeksi katkera kirjoitussävyni, mutta olen vähän kyllästynyt tähän meininkiin.

Veli123

Ymmarran hyvin arsyyntymisen. Jos ne lupaa case officerin tuossa ajassa, niin luulisi heidan pitavansa sanastaan kiinni. Vastasivatko tuohon co kysymykseen ristiriitaisesti? Case officer vastaa vastaanottaneensa paperit.

brisbaneturku

WOOOHOOOO!!!
Tuo oli siis ilon kiljahdus joka pääsi suusta hetki sitten kun menin tsekkaamaan sähköpostin ja siellä odotti se kauan ja hartaasti odotettu sähköposti Berliinistä jossa ilmoittivat että mun viisumi on "ready to be granted"!!!!  Ei pysty sanoin kuvaamaan tätä helpotuksen tunnetta!!!
Nyt sitten vaan Uuden-Seelannin reissua järjestämään!
:pepsodent

cienega

Onneksi olkoon! On varmaan mahtava fiilis  :pepsodent

Vaikuttaa siltä, että offshore-viisumit käsitellään nopeammin, ehkä onshore-viisumista ajattelevat, että mikäs siinä on odotellessa kun on jo Australiassa...

brisbaneturku

Joo on mahtava fiilis!! Epätodellinen vielä mutta mahtava. Kyllä se sun viisumikin sieltä tulee pian. Mulla meni tasan 16viikkoa viisumin saamiseen ja ei ollut haastattelua.

Miten muuten on; osaako joku sanoa että kun menen sitä viisumi labelia Uuteen-Seelantii hakemaan niin missä kaupungissa se embassy tms on? Aucklandissa? Ja onko mahdollista varata aikaa sinne vai riittääkö vaan että menee jonottamaan joku arkipäivä. Viikon lomaa ajateltiin.

Veli123

No ni vihdoin, onnea!!! :XXXX
Aucklandissa, Pricewaterscooperstornitalossa on toi lahetysto. Ihan siina rannassa keskustassa. Ei tarvitse ajanvarausta. Virallinen vuoronumero-odotusaula. Kavin juuri viikko sitten siella hakemassa omani. Kun saavut maahan (NZ) lahetat viestin officerille eurooppaan ja han myontaa viisumin seuraavana paivana. Tietoliikennejuttujen vuoksi se nakyy vasta parin paivan paasta Aucklandissa. Kannattaa menna jonottelemaan parin paivan paasta myontamismailista.

Gold coastilta lentaa Jetstar. Kannattaa matkustella hieman Uudessa Seelannissa, jos vain on aikaa. Jos et ihan etelasaarelle asti niin alas Rotorua (vulkaaniset mutakylvyt), Taipo ... Wellington. Paikkoja riittaa ja bussit ovat halpoja!

brisbaneturku

Kiitos!  :)

Eli siis lähetän spostia CO:lle kun olen saapunut uuteen-seelantiin ja siitä sitten 2-3 päivän päästä viisumi pitäisi olla haettavissa sieltä lähetystöstä? Viikko perillä pitäisi siis olla riittävän pitkä aika? Ei olis oikeen aikaa eikä varaa olla kauemmin. Mennään sitten uudelleen joskus myöhemmin ja tutustutaan maahan paremmin koska kiinnostaa kyllä ehdottomasti nähdä muutakin kun Auckland.

Jos olen ymmärtänyt oikein niin Uuteen-Seelantiin ei tarvitse hakea turisti viisumia? Pitääkö paikkaansa?
Lentoja varaamaan siis...  8)

Jaana_E

Onnea tosi paljon Brisbaneturku!!! Aikas nopeasti sait viisumin loppujen lopuksi, varmaan tuntuu tosi mahtavalta! Perässä tullaan, mulla on vähän reilu 6 viikkoa kun ottivat hakemukseni (ja rahat!) vastaan.

/Jaana

Veli123

Jep, just noin. Lentokentalla he lyovat passiisi leiman, jossa lukee "kolmen kuukauden turistiviisumi". Ei tarvitse etukateen hakea. Kannattaa etukateen ilmoittaa euroopan lahetystoon milloin matkustat, jotta ovat valmiina.

Onhan Aucklandissakin nakemista. Lansipuolella olevat rannat ja itapuolen lahisaaret. Great barrier island on kuulemma hyvin tutkimisen arvoinen. Sielta voi loytaa myos luonnon mutakylpypaikan, jos kysyy paikallisilta. Devonport on myos hauska rantakavelypaikka.

brisbaneturku

Anteeksi tyhmyyteni mutta mikä on euroopan lähetystö? Soitanko siis sinne vai riittääkö sähköposti?  ???

RUU

Hän taisi tarkoittaa, että ilmoitat Case Officerillesi, milloin olet ulkomailla, jotta hän tietää lyödä leiman paperiin sopivana päivänä.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

brisbaneturku

Niinpä tietenkin!  :) heh en vaan heti tajunnut. On vissiin mennyt pää vähän sekaisin hyvien uutisten jälkeen.
Ajattelinkin lähettää CO:lle tiedot matkustusajasta heti kun lennot on varattu ja sitten vielä ilmoittaa uudestaan kun olen saapunut Uuteen-Seelantiin. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja 1viikko (5arkipäivää) riittää viisumin saamiseen.

joaniki

Lainaus käyttäjältä: cienega - tammikuu 26, 2011, 00:40
Hei! Minä en ole vieläkään saanut viisumia...

Eli 19.8.2010 jätin hakemuksen kuten käskettyä Brisbanen toimistoon ja 20.8.2010 tuli e-mailiin Acknowledgement of receipt of application.

Sen jälkeen ei sitten ole kuulunut pihaustakaan koko paikasta. Yli 5 kk on nyt odoteltu.



Ou nou, itse jätin hakemuksen Brisbaneen reilu viikko sitten eikä vielä ole kuulunut edes acknowledgementia... Ilmeisesti pitää asennoitua, että tässä odotellaan ihan rauhassa ainakin puolisen vuotta ennen kuin päätöstä sopii toivoakaan. Se tässä hiukan vaivaa, että bridging viisumissani ei ole työlupaa, enkä ole oikein saanut selvää ja suoraa vastausta, koskeeko kielto kaikkea mahdollista työtä ja ansiotoimintaa, vaiko esim. ainoastaan työntekoa australialaisille työnantajille (saako saada tuloa Suomesta?). Kai sitä työkieltoa voisi hakea poistettavaksikin, mutta pitäisi osoittaa taloudellista ahdinkoa / pakottavia taloudellisia syitä, ja näyttääkö se sitten hyvältä varsinaisen viisumihakemuksen kannalta?

jounij

Lainaus käyttäjältä: joaniki - tammikuu 30, 2011, 12:31
...enkä ole oikein saanut selvää ja suoraa vastausta, koskeeko kielto kaikkea mahdollista työtä ja ansiotoimintaa, vaiko esim. ainoastaan työntekoa australialaisille työnantajille (saako saada tuloa Suomesta?).

Australian lait eivät voi kieltää sinua ansaitsemasta rahaa muissa maissa.


Tuumaa
Jouni
Canberra

cienega

Heippa kaikki viisumipaatosta odottelevat!

Lahetin tanaan meilin Immille kysyakseni miten on hakemuksen laita, kun sita on odoteltu nyt lahes seitseman kuukautta. Sielta tuli heti soitto ja sanoivat etta ovat nyt kasittelemassa elokuun puolessa valissa tulleita hakemuksia. Minulla ei ole viela edes case officeria. Sanoivat, etta voin odottaa yhteydenottoa kuukauden sisalla (anoin viisumia 19.8.2010). Siita voi sitten jokainen ruveta laskemaan milloin omaa viisumia aloitetaan kasittelemaan :)

Kyseessa oli siis on-shore visa application Brisbanen toimistoon jatettyna.

cienega

Hei! Onko kenellakaan kokemusta siita, etta Immigration pyytaa additional evidence suhteen aitoudesta? Minulle tuli tanaan meiliin kyseinen kirje. Ongelmana nayttaa olevan se, etta tutustuin partneriini asuessamme samassa talossa opiskeluaikana (=olimme kamppiksia). Ystavyytemme kehittyi rakkaudeksi muutamassa viikossa enka edes yopynyt sen jalkeen kertaakaan "omassa" huoneessani. Miten voimme todistaa etta asuimme jo silloin de factona? Sain talta ajalta vuokraemannalta kirjeen ja han oli kirjoittanut etta asuin talossa partnerini kanssa (eli jopa han oli huomannut etta seurustelemme, mutta ei nakojaan riita todisteeksi). Pikaista apua kaivataan!