Mikä on ulkosuomalainen?

Aloittaja mette, lokakuu 14, 2003, 14:51

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

mette

Sitä ja muuta ulkosuomalaisuuteen liittyvää pohditaan Iltasanomien keskustelupalstalla "Mikä on ulkosuomalainen?". Keskustelun on niinikään aloittanut ulkosuomalainen.

http://www.iltasanomat.fi/keskustelu/lukijanviesti.asp?id=753562

muriel

Mielenkiintoinen keskustelu, pistaa miettimaan asioita ja etenkin omaa suhtautumista suomalaisiin. Varmaankin osa taman palstan lukijoista ovat huomanneet etta kun on pitkaan poissa sita ei aina osaa suhtautua tai kayttaytya  suomalaisittain siella vieraillessa.  Kaipa se voi arsyttaa toisia, mutta omalla kohdalla on enemmankin positiivisia kommentteja tullut. Ehka se etta on Australiassa joka on ehka hieman positiivisemmassa valossa kuin eras "nimelta mainitsematon" maa, vaikuttaa siihen minkalaisiin ennakko luuloihin tormaa.

Jaaks

Mielenkiintoinen :??:??:??

Nuo suomalaisten ennakkoluulot, arsyyntyminen ja asennoituminen "ulkosuomalaisiin" on vaan kateutta :D:D:D ja katkeruutta siita kun toinen on tehnyt onnistuneen muutoksen elamaansa ja parjaa hyvin :D:D:D

Miksi sita pitaisi siella suomessa vieraillessa kayttaytya suomalaisittain "tiukkapipoisesti" jos se kerran ei enaan ole luontevaa itselle :??

Jouko

Mielenkiintoinen aihe...

En tiedä onko tämä omalle kohdalle osunut harvinaisuus vai onko aivan yleistä (kommentteja), kun ulkosuomalainen palaa useiden vuosien ulkomailla oleskelun jälkeen suomeen, niin jotkut jopa ?hyvätkin? ystävät ei halua kuulla mistään mikä jotenkin liittyy ulkomailla vietettyyn aikaan. Keskustelu käännettään vaikka väkisin jonkin muuhun. Muistaa täytyy että ulkomailta palaavalla henkilöllä joka on asunut viimeiset vuodet pois suomesta ei ole kovinkaan paljon muuta mistä keskustella kuin siitä mitä esim. Australiassa on tapahtunut.

En tiedä samaistavatko nämä henkilöt kaikki ulkomailla oloon viittaavat keskustelut Elvistelyksi vai mikä siinä on niin vaivalloista. Asia tuntui alkuun hieman loukkaavalta mutta ajan myötä siihenkin rutinoituu. En asiasta nyt niin hirveästi välittänyt mutta mieleen se nyt kaikesta huolimatta jäi?:nuttu:.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

jounij

Eli siis isommassa mittakaavassa sama tilanne, mikä minulle sattui asuttuani muutaman vuoden Helsingin seudulla: Kajaanissa käydessä tapasin erään vanhan tutun tytön. Hän tietenkin kyselemään kuulumisia pitkän näkemättömyyden jälkeen. Kuultuaan, että asun nykyään Helsingissä, hänen ilmeensä muuttui suorastaan mustanvihertäväksi. Hän totesi, "ai, sä asut nykyään Hesassa", ja kääntyi pois. Jutustelu loppui siihen paikkaan. Onneksi minulla ei ole vastaavia kokemuksia Australiasta käsin Suomessa käynneistä.


Varmaankin tuollainen käytös on sitä elvistelyksi luulemista, arvelee
Jouni
Canberra

Urul

Omakohtaisesti vain hyviä kokemuksia  meitin asuskeltua välillä Suomessa  viitisen vuotta ja voin todeta,ettei havaittu mitään ikävää suhtautumista meitä kohtaan siksi että oltiin "asuttu ulkomailla".Oli  oikeastaan aika imartelevaakin,kun  meistä oltiin kovin  kiinnostuneita aina paikallislehtiä myöten ja eihän niille riittänyt edes se yks juttu vaan lisää halusivat ja kuvien kera ja mieluummin kenguruitten kanssa! Siitä sitten alkoi kutsuja sateleen , tuli luvattua vanhimman pojan opettajalle mennä koululle kertomaan Australiasta.Koululle tullessa öljykangastakkiin pukeutuneena aussisouvenirien kanssa,opaali,bumerangi,esitteitä jne minut ohjattiin suoraan juhlasaliin jossa jo odotteli salintäyteinen kouluväki tarinoita Australiasta (ja minä olin menossa poikani luokkahuoneeseen).Tuli myönnetään hiukan legendaa heitettyä.Miten se olikaan ,melkein jokaisella aussilla on uima-allas pihassa...Suomessa vietettyinä vuosina tuli  saatua erinäisiä yhteydenottoja Australiaan mieliviltä ja tuli heitä tavattua ja puhelimessa annettua neuvoja.Pelkästään ihan postiivisia kokemuksia!

Jaaks

Urul :D

On tullut koettua itsekin palaaminen maailmalta takaisin Suomeen ja kuten sinullakin kutsujen maarassa ei ollut loppua :D  
Tama tapahtui kuitenkin pitkahkon poissaolon jalkeen palatessani "pysyvasti takaisin"

Eri juttu on ollut kun olen ollut (ne pari harvaa kertaa) vain lyhyella lomalla :??:??
Vahan kuten Joukokin sanoi, etta eivat edes halunneet kuunnella :??