Satellitti lähetykset Etelä Australiassa

Aloittaja Jouko, lokakuu 19, 2009, 20:29

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jouko

Onko kellään foorumilaisella tietoa mahdollisista Etelä Australian Suomenkielisistä satellitti lähtyksistä. Eli näkyykö Etelä Australiassa Suomenkielistä Free to Air ohjelmaa lähettäviä  satelliiteja. Henkilö Etelä Australiasta kysyi tätä, pistän tämän kysymyksen tänne vaikka epäilen vahvasti että fysiikan lait estävät kyseisen toiminnan. 

Terveisin
Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

jounij

Tämän sivun mukaan:

http://www.yle.fi/ulkomailla/index.php?id=1324

"YLE tarjoaa satelliittipalveluja lähes kaikkialla maailmassa. Etelä-Amerikassa ja Afrikassa ei ole tarjolla satelliittipalveluita ja Pohjois-Amerikan palvelu osan päivää. Muutoin tarjoamme satelliiteissa kahta ympärivuorokautista radiokanavaa."

Muistaakseni YLE:n ohjelmia Australiaan välittää ASIASAT2. Eteläisessä Australiassa tarvitsee tosin huomattavasti isomman satelliittilautasantennin kuin pohjoisessa Australiassa. Huom. satelliittiteitse ei ole saatavissa tv-ohjelmaa vaan vain radio-ohjelmia.

Ylen sivuilta luulisi löytyvän pienellä kaivelulla tarkempiakin tietoja tarvittavasta vastaanottotekniikasta.


Tuumaa
Jouni
Canberra

jounij

Muutaman hiirennäpäytyksen päästä löytyi sitten tämäkin:

http://www.yle.fi/ulkomailla/index.php?id=1358

Eli vastaus on radio-ohjelmien osalta "kyllä" ja tv-ohjelmien osalta "ei".


Toteaa
Jouni
Canberra

MH

Tuli mieleen tästä:

Onko kukaan koskaan ollut yhteydessä isomman ryhmän edustajana sille että esim suomalaiset nettiradiot saisi kuulumaan ilman kikkailuja ulkomailla. Varmasti aika moni haluaisi joskus kuunnella jotakin suomalaista radioasemaa tms. Esim . Radio suomipop ilmoittaa selkeästi että on vain kuultavissa suomessa samoin radionova.

RUU

Sopisiko tuohon TV-Kaista tai nämä muut netin kautta toimitettavat palvelut?
Hintaa tuolle kyllä kertyy ajan mittaan mutta valikoimakin on hyvä ja katseluaikaa ohjelmille pari viikkoa.

Siitä nettiradiosta muuten: aluksihan kyse taisi olla Teoston tai Gramexin niuhoudesta mutta sittemmin radiokanavia on kuulunut. Uskoisin että kyse on pitkälti yhtiökohtaisesta linjavalinnasta.
Esim Radio Dei ja muutamat muutkin samaan ryhmään kuuluvat kanavat kuuluvat kauniisti ja käyttöehdot toteavat vain "1. Palvelun käyttö on sallittua vain käyttäjän yksityisessä käytössä. 2. Lähetystä ei saa edelleenvälittää millään tekniikalla ilman lupaa. Jatkolähetys on mahdollista mikäli siitä sovitaan erikseen Säveltäjäin Tekijänoikeustoimisto Teosto ry:n, Gramex ry:n ja Kristillinen Media Oy:n kesken. Tämän Internet-palvelun on musiikin tekijöiden ja musiikkikustantajien puolesta lisensioinut Teosto/NCB." Ei mitään maantieteellisiä rajoituksia.  :peukkuy
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

MH

Juu sillähän ne noita perustelee, uskon kyllä että syynä on vain haluttomuus neuvotella asioista teoston ja muiden vastaavien instanssien kanssa. Kyllähän noi löytyy kaikki radiot kun kikkailee mutta kaikilla ei ole siihen halua, mahdollisuutta tai osaamista.




TVkaista

TVkaistan kautta voi katsoa Suomen TV-ohjelmia (YLE TV1, YLE TV2, FST, Teema, MTV3, Nelonen, SubTV, Jim, The Voice/TV Viisi ja Urheilukanava).

Voidaksesi katsoa ohjelmia, tarvitset vain tietokoneen ja laajakaistayhteyden jonka nopeus on vähintään 300kbps. Sitten voitkin internetin kautta katsella ohjelmia tietokoneella.

TVkaista on tallennuspalvelu ja kaikki tallennetut ohjelmat säilyvät katsottavissa aina kaksi viikkoa - eli aikaerokaan ei tuota ongelmia!

TVkaistan tallenteita voi myös ladata oman tietokoneen kovalevylle vaikka yöllä ja katsella ohjelmia sitten heti aamusta.

Viikon kokeilutarjous 5 euroa, hinnastome löytyy myös täältä:
http://alpha.tvkaista.fi/order/

Pitemmät tilaukset ovat edullisia, halvimmillaan TVkaistan kuukausihinta on alle 7,50 euroa.
Useat Australiassa olevat suomalaiset käyttävät jo palveluamme.

Joillakin operaattoreilla Austraaliassa on tiedonsiirtorajoituksia, eli kannattaa tarvittaessa tarkistaa oma liittymäsopimus mahdollisten tiedonsiirtorajoitusten osalta.

Asiakaspalvelumme auttaa aina tarvittaessa - ota rohkeasti yhteyttä!

T:TVkaista
http://alpha.tvkaista.fi
asiakaspalvelu@tvkaista.fi


Silppu

No nyt kun TV-kaistastakin seurataan erinomaista palstaamme, niin tässä kommenttia.

Itselläni on jonkin verran kokemusta TV-kaistasta, ja ne ovat olleet myönteisiä.

Tässä teille yksi kehitysidea ulkosuomalaisnäkökulmasta:
-Vastaavaa palvelua myös radiokanaville. "Radio-kaistalta" voisi sitten kuunnella esim. haluamiensa paikallisradioiden ohjelmia omalta diginauhurilta netissä.

Silppu


Jouko

Kiitti kaikille vastauksista, huomasin juuri että unohdin mainita postauksessani että etsin tietoa Free to Air Suomi TV Satelliitti tarjonnasta, mutta hyvä että tuli tuo radiopuolikin esiin tässä.

Pitää itsekin kokeilla tuota TVkaistaa, värkkäsin olkaariin Ubuntu päällä toimivan media keskuksen bluethoot näppiksellä. Alla pari how to jos joku innostuu näpertelemään samaa.

http://tombuntu.com/index.php/2008/12/09/transform-ubuntu-into-a-media-center-with-xbmc/
http://www.howtoforge.com/installing-moovida-media-center-on-ubuntu-9.04
http://www.downloadsquad.com/2007/10/25/ubuntu-based-media-center-mythbuntu-7-10-released/

Tiedän että täällä Brisbanessa eräs suomalainen käyttää satelliittia börje lähetysten seuraamiseen, en tosin tiedä kuinka paljon kyseisen satelliitin ohjelmasta on ruotsin kielistä. Satelliitti antenni näyttäisi olevan melkein horisontin tasalla, joten se ei varmaan ihan jokapaikassa pelaa.

Ton TV:n varmaan saa toiminaan jos löytää suomesta avoimen välityspalvelimen (proxy)  ;)

T: Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

kaneli

Lainaus käyttäjältä: Silppu - lokakuu 20, 2009, 05:21

Itselläni on jonkin verran kokemusta TV-kaistasta, ja ne ovat olleet myönteisiä.

Silppu



hei Silppu,

onko sinulla tai jollain muulla kaytannon kokemuksia liittyen noihin internet-liittymasopimusten GB-rajoituksiin, kun tallaista TV-kaista -palvelua kayttaa.
Meidan liittyma on uusi, enka haluaisi etta rajoittimet saman tien pamahtavat paalle.

Eli esim jos tunnin ohjelman lataa paivasaikaan, niin paljonko siita gigoja tilille rapsahtaa? Vai onko lataamiset kaytannossa hoidettava yolla?

RUU

TV-Kaistan sivuillahan esitellään erilaisia tallennusvaihtoehtoja. Datamäärät taitavat pitää aika hyvin paikkansa, ts. 1 Gt tarkkuus tietää n 1 GB dataa tunnin lähetyksestä. Pienemmälläkin tarkkuudella toki ihan kivasti katsoo tavallisia ohjelmia.

Eri operaattoreilla on eri tapoja hoitaa tuo quotan ylitys. Yleisimmin nopeus rajoitetaan laskutuskauden loppuajaksi modeemivauhtiin. Toinen vaihtoehto on pitää nopeus ennallaan mutta periä suolainen hinta ylimenevältä datalta. Tarkasta oman liittymäsi ehdoista mitä sinulle tapahtuisi.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

MH

Lainaus käyttäjältä: Jouko - lokakuu 20, 2009, 07:30




Ton TV:n varmaan saa toiminaan jos löytää suomesta avoimen välityspalvelimen (proxy)  ;)

T: Jouko

Tätä just meinasin tuolla kikkailulla ;-)

Silppu

Keneli, jos nyt oikein muistan niin itselläni on ollut TV-kaistatiedostot jotain 300M kokoisia/ tunti. Ja hyvin saa kuvasta selvää. Tekstitys ei tallennu omalle koneelle, mutta se ei haittaa minua.

Enemmän kiinnittäisin huomiota edullisen internet-palveluntarjoajan valitsemiseen. Ne kannattaa kilpailuttaa osoitteessa http://www.whirlpool.net.au
Itse maksan puhelimesta (VOIP) ja netistä 66 AUD/kk ja saan sillä 16G download ADSL2+ nopeuksilla (isp.net.au) Latausnopeus Suomeen on ollut siinä 3 Mbits/s.

Haagalainen

Jotkut käyttää Suomenkin TV-lähetysten katselemiseen maailmalla nettiä ja Slingboxia. Väittävät että toimii, itse en ole kokeillut.
http://plaza.fi/edome/artikkelit/laitteet/slingbox-television-katselua-kannykalla-ja-lapparilla-missa-tahansa#

On kuitenkin sikäli tuolla kikkailuosastolla, koska vaatii tukikohdan ja satunnaisesti tarvittavan avustajan siellä missä digiboxi sijaitsee, olkoonkin että esim. Suomessa oleva digiboxi on netin kautta vaikkapa Australiasta käsin kauko-ohjattavissa.



TVkaista

TVkaista Oy toivottaa kaikille oikein hyvää ystävänpäivää!

Ystävänpäivän kunniaksi voit lahjoittaa TVkaistan sydänystävällesi veloituksetta viikoksi tai ostaa lahjaksi kuukaudeksi kympillä ! Lue lisää TVkaistan ystävänpäivän asiakastiedoteesta http://alpha.tvkaista.fi/newsletters

Lue asiakastiedotteesta myös:
- TVkaista Top20 - katsotuimmat ohjelmat
- SuomiTV-kanava mukaan tarjontaan
- Tuunaa TVkaistasi

Mukavia katseluhetkiä ystävänpäivän ja olympialaisten merkeissä!

T:TVkaista
http://www.tvkaista.fi
asiakaspalvelu@tvkaista.fi

TVkaista

Suomessa tapahtuu taas! TVkaista uudistaa palvelunsa ja kaksinkertaistaa henkilökohtaisen tallennuspuskurin kahdesta viikosta neljään viikkoon. Uusi, isompi puskuri tulee kaikkien TVkaistan asiakkaiden käyttöön veloituksetta.

Uusi TVkaista lanseerataan juuri kesälomakauden alla. Isompi neljän viikon puskuri on tyypillisen kesäloman pituinen: Kun palaa mökiltä, ovat kaikki loman aikana tulleet tv-ohjelmat tallessa TVkaistalla. Mökiltäkin voi tietysti myös loman aikana mobiilisti katsoa TVkaistaa useimmilla kännyköillä.

TVkaistan asiakkaat saavat käyttöönsä isomman neljän viikon puskurin välittömästi tallentimensa päivityksen jälkeen. Uusi puskuri pitenee päivän kerrallaan kunnes se on kokonaisuudessaan neljä viikkoa. Päivitykset tehdään erissä ja TVkaista Oy pyrkii suorittamaan kaikki päivitykset kesäkuun alkuun mennessä.

Lue lisää lehdistötiedotteesta osoitteessa http://alpha.tvkaista.fi/Info?page=press

T: TVkaista
http://www.tvkaista.fi
asiakaspalvelu@tvkaista.fi

TVkaista

TVkaistan koulunpäättäjäistarjoukset ja uudistukset: 4 vk puskuri, pisteytys, elokuvat, video-oppaat

Mahtava koulunpäättäjäistarjous +1kk kaupan päälle! 3+1kk 36 euroa ja 6+1kk 49 euroa
Voit käyttää tarjouksen itse tai antaa lahjaksi. Tarjous on voimassa vain tämän viikon! http://www.tvkaista.fi/order

Puskurin pidennys:
TVkaistan puskurin pidennys on alkanut! Puskuri pitenee päivän kerrallaan kunnes se on kokonaisuudessaan neljä viikkoa. Pidemmästä tallennuspuskurista ei peritä erillistä maksua.

Pisteytä suosikkiohjelmasi:
Uudistetussa TVkaistassa voit nyt pisteyttää suosikkiohjelmasi! Parhaaksi arvioidut tv-ohjelmat näet osoitteessa http://www.tvkaista.fi/toplists/?action=toprated

Elokuvat:
TVkaistan päävalikkoon sivun ylälaidassa on lisätty Elokuvat-osio Elokuvat-osion löydät osoitteesta http://www.tvkaista.fi/search/?type=title&showall=0&q=elokuva

Sarjat:
Sarjat-osio on myös uusittu päivityksen yhteydessä. Sarjat-osio tunnistaa nyt samaksi sarjaksi moniosaiset sarjanimet sekä tv-ohjelmien K-ikäluokkamerkinnät. Uudistettu Sarjat-osio löytyy osoitteesta http://www.tvkaista.fi/seasonpass/

Opastusvideot:
TVkaistan käytön ja käyttöönoton helpottamiseksi olemme tehneet olemassa olevan Ohjeet-osion lisäksi kokoelman opastusvideoita auttamaan TVkaistan käytössä. TVkaistan opastusvideot löytyvät osoitteesta http://www.tvkaista.fi/Info?page=Video

Tarkempaa tietoa kesäkuun asiakaskirjeessä: http://www.tvkaista.fi/newsletters/

T:TVkaistan tiimi
http://www.tvkaista.fi
asiakaspalvelu@tvkaista.fi

TVkaista

PUOLEN VUODEN GRANDE FINALE -TARJOUS: 6KK VAIN 49 EUROA KUUN LOPPUUN!

Kevään Grande finale on nyt käsillä ja kesä alkamaisillaan: kevään tv-sarjojen päätösjaksojen loppukimara, jalkapallon MM-kisat ja kuninkaalliset häät korkkaavat kesäsesongin! Hyödynnä tarjous heti osoitteessa http://www.tvkaista.fi/order

TALLENNUSPUSKURI PIDENNETTY 4 VIIKKOON

TVkaistan puskurinpidennysprojekti on saatettu onnistuneesti loppuun! Nyt käytössäsi on kokonaiset 4 viikkoa pitkä tallennuspuskuri!

TV-OHJELMA- JA ELOKUVA-ARVOSTELU TVKAISTALLE

TVkaistan kaikkiin tv-ohjelmiin ja elokuviin on lisätty arvostelut. Arvostelut löytyvät jokaisen ohjelmakuvauksen jälkeen klikkaamalla IMDB- ja Leffatykki-linkkejä. Arvostelut aukeavat uuteen ikkunaan, jonka voi lukemisen jälkeen sulkea palatakseen TVkaistaan.

Lue lisää TVkaistan asiakaskirjeestä: http://www.tvkaista.fi/newsletters/

UUTUUTENA TVKAISTAN OHJELMAEHDOTUKSET

TVkaista tietää mitä haluat katsoa ja ehdottaa sinulle, katso ohjelmaehdotukset!

T:TVkaistan tiimi
http://www.tvkaista.fi
asiakaspalvelu@tvkaista.fi