Ruoka-aineita ossilan kaupoissa

Aloittaja Jouko, joulukuu 06, 2004, 10:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Urul

Finishing Sauce


Ääkköset aussimainoksessa. Ä  lövely Finish tö äny meäl.

Ostin nyt sitten tuota kuuluisaa finishing sauce, kun  on  'siitä' niin paljon saanut kuulla. Ilmeisestikin mainos, joka on jäänyt ihmisten mieliin. Näin voisi päätellä siksi,  kun aivan tuntemattomatkin ihmiset alkavat tuosta mainoksesta puhumaan kuullessaan minun olevan suomalainen. No, rehellisesti sanoen minusta ' mainoksen suomalaiset' ( nouseva sävelkulku ) vaikuttivat kovin  ruotsalaisilta.

mita

Ja omalla kohdalla voin sanoa etta ihan havettaa...ei voi kovin mielellaan sanoa olevansa suomalainen kun meista aina annetaan tietynlainen kuva :nuttu:

eevis

Heh, on se kiva etta meidan suomalaisten ruokakulttuuri saa oikein kansainvalisen tason arvostusta, go Chirac!

http://www.itn.co.uk/news/1869604.html  

suomalainen ruokako viela huonompaa kuin brittien???? :? :nuttu: :o :mad:
Dees - We will bloody bounce back!!!


mehu

sellasta vaan että onko kukaan löytänyt smetanaa täältä Aussilan kaupoista? haluttaisiin tehdä lihaseljanka-keittoa (http://www.venajaseura.com/kulttuuri/alaotsikko3.htm#Lihaseljanka), mutta se kun ei maistu oikealta ilman smetanaa .. :) mikähän se yleensä on englanniksi?

Raiwå

Mehu :o

Smetana eli hapankerma eli vuolukerma on peräisin itäeurooppalaisesta ruokakulttuurista. Smetana valmistetaan pastöroidusta, homogenoidusta kermasta. Smetanassa rasvaa on 34-42 %. Smetana kestää hyvin kuumentamista.

Smetana sopii muun muassa moniin eri ruokiin
leivontaan sellaisenaan kastikkeeksi.

Smetana/Hapankerma löytyy kaikista ruokakaupoista nimellä 'Sour cream'.
Sitä saat lyijyllisenä/lyijyttömänä :roue



:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

mehu

ostettiin eilen sour creamia ja se oli kermaviiliä, ainakaan ei maistunut smetanalta. :?

Aikis

Miljoonannen kerra, makuasioista ei voi kiistella... mutta kylla minusta sour cream on lahempana smetanaa kuin kermaviilia... itse asiassa se on lahinna ranskankermaa, creme francais ja joka tapauksessa parasta smetanan tapaista/korviketta mita Australian markkinoilta supermarketeista saa (saattaa jostain venalaisten tai polakkien kaupoista saada ihan ehtaakin, mutta niiden kauppojen loytaminen ei olekaan niin yksinkertaista...). Summa summarum, ajaa se saman asian keitoissa ja blinienkin paalla kun laittaa reilusti sipulia ja kaviaaria... Ja kuulemma monet kayttavat myos rahkan sijasta, itse en ole tata kokeillut kun meilla ei juuri tykata rahkaresepteista.

Raiwå

Mehu, Aikaihminen :D

Makuasioista ei sitten kinata :)

Bondi Junctionista saa rahkaa/Quark luontaistuotekaupasta, nimeä en nyt heti muista, mutta lupaan sen viikon sisällä tänne postata.
Hapankermaa saa monenlaisena makuna.
Valmistajia on monta & makuja sen mukaisesti.
Delicatessenit voi auttaa siinä oikean maun löytämisessä, ja maustamallahan saa lisäpotkua kermallekkin?


Hauskoja Blinejä toivottaa




:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Mehu,

Raivo on aivan oikeassa ja Smetana on Sour Cream venäjäksi.
Makuero tulee aivan varmasti siitä, että takäläisissä ja muissakin länsimaisissa Sour Creams on tuo rasva prosentti yleensä vain 18 - 20 % joten ero on huima alkuperäiseen smetanaan.  Myöskin hapattamiseen käytetty "maito kulttuuri" (lactic acid culture & rennin) on takuulla hyvin erilaista.



Aikaihminen,


Lainaaitse asiassa se on lahinna ranskankermaa, creme francais ...

Tarkoitatkohan crème fraîche :confuse
(This matured, thickened cream has a slightly tangy, nutty flavor and velvety rich texture. The thickness of crème fraîche can range from that of commercial sour cream to almost as solid as room-temperature margarine. In France, where crème fraîche is a specialty, the cream is unpasteurized and therefore contains the bacteria necessary to thicken it naturally.)

En ole tuosta Creme Francais kuullutkaan.  Creme Anglaise kylläkin, mutta se on sitten taas jo Custard :D

Raiwå

Jaaxz:)

Kerroppas saanko aikaan viiliä jos lämmitän vajaaseen 40´asteeseen jotta siitä alkaa hera eroittumaan ja jätän sen kuppiin päiväx parix?

Vai pitäiskä erotella jougurtista sitä ja sekoittaa mlämpimään maitoon?

Tars saara vähä wiilii et vatsakin sais kulttuurishokin KFC'tä syödessä :D




:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Raiwo,

Pitäisi kyllä onnistua ja +37 riittää.
Laita vaan 2 teelusikallista 2 desiin maitoa ja sekoita hyvin. Sitten huoneenlämmössä hapattumassa yhden päivän tai yön yli ja jääkaappiin valmistumaan eli kunnes on se maukas kermainen kuori päällä.
Kaupan pastoroidusta maidosta ei kylläkään ihan yhtä hyvää saa.
Sieltä Sydneyn seudultakin kyllä varmaan saat ostettua "luomumaitoa" eli pastoroimatonta, josta onnistuu paljon paremmin.

Raiwå

Jaacs:XXXX

Tarjoan kaljat kun näemme :o
Pitää hakea luomimaitova kaapasta ja pistä rosessi käyntiin.




:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Aikis

Jaaks, taas pääsit splittaamaan hiuksia... tai siis oikomaan sanojani!! Olet siihen kyllä kerkeävä, voi että! Mutta no problem, oikeassahan olet kuten yleensä...ainakin näissä ruoka-asioissa. Creme Fraichea tietysti tarkoitin, eikös se ole ranskankerma suomeksi... siitä kai sekaannus aivojen välittäjäaineissa.

Minäkin tarjoaisin mieluusti sinulle jotakin, joten ilmoittelehan jos olet Sydneyssä käymässä... Jos vaikka jonkun sour cream herkun keksisin, taitaa olla vaikeaa sellaista löytää sinulle ammatti-ihmiselle.

Jaaks

Aikaihminen,

"No pun intended" eli ei ole kysymys "hiusten halkomisesta" vaan  halusin vain tarkentaa, ettei joku mene täällä kauppaan ja kysy "Creme Francais" eikä kukaan tiedä mistä on kysymys :?
Mitä se on suomeksi en todellakaan tiedä :o

Otan mielelläni tarjouksen vastaan jostain sour cream herkusta ja niitähän on niin monia, enkä varmaan ole kaikkia maistanut tai kokeillut :D

Jos haluat hyviä ideoita, niin kysy vaan.

Cheers :XXXX

Raiwå

Jaacz & Aikis :)

Rahkakauppa Sydneyssa Bondi Junctionissa on nimeltaan MAKRO.

Tuli etuajassa mutta tulkoot :)




:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Aikis

Ihana toi aikis... kiitos Raivo! Taidankin vaihtaa siihen... Hyvää viikonloppua!

Silppu

Sain käsiini kuivattua viilinsiementä. -Nykyään kuulemma viili elää omaa elämäänsä ympäri Australiaa suomalaisten parissa. Eikä vähiten omassa jääkaapissani laktoosittomana versiona.

Vanhan kansan salaisuus: Näin viilinsiemen säilyy ja liikkuu kätevästi vaikka kirjekuoressa.

Viili imeytetään ensin suodatinpaperiin, joka sitten kuivatetaan. Viilin valmistus lähtee käyntiin, kun suodatinpaperi suikaloidaan ja päälle kaadetaan kupillinen maitoa. Viilinsiemen herää henkiin kun kupillinen annetaan olla yön yli lämpimässä. Seuraavana aamuna suodatinpaperin suikaleet noukitaan pois, ja aloitetaan varsinainen viilin valmistus. Pakastettu tuore viili säilyy muuten siemenenä myös pakastettuna.

Rukiisen hapanleivän siemen kuulemma tehdään murskaamalla hapankorppuja ja imeyttämällä ne veteen. Onko joku dunderilaisista onnistunut ruisleivän teossa tällä konstilla?

Silppu

pohjomi

Moikka,

löytyykö Melbournesta ruisleipää, salmiakkia, hapankorppuja ym. suomalaisia herkkuja?

riaapa

Löytyy.

-Ruisleipää joistain leipomoista ja jopa supermarketeista, riippuu vähän miten "aitoa" haluaa.
-Hapankorppuja Myersilta ja joistain supermarketeista.
-Ikea on myös aina hyvä osoite skandinaaviherkkujen suhteen.
-Salmiakkia sekä molempia yllämainittuja ynnä monia muita herkkuja löytyy Altonan Suomi-talolta (kauppa auki keskiviikkoisin sekä tapahtumien yhteydessä) sekä Heidelbergistä suomalaiselta kirkolta.

Mistä tulikin mieleeni: Talvimarkkinat Heidelbergin kirkolla la 6. elokuuta! Varmaankin alkaen klo 9 niinkuin ennenkin. Jos meinaa saada ruisleipää tai karjalanpiirakoita niin paikalla kannattaa olla hyvissä ajoin. Vuosi sitten ruisleipä myytiin loppuun jo noin klo 9.05...
Riina

Zende

Terve vaan Riina, taidettiin olla ilmoitusluontoisella asialla ihan samaan aikaan... Laitoin Lukijoiden Ilmoitustauluun tarkemmat tiedot noista Talvimarkkinoista, kopioin Suomi-lehdesta mainostekstin.  Toivottavasti nahdaan sitten siella!  Zende

eevis

Pohjomi :D

Riina jo tuossa antoi hyvia vinkkeja ruisleivan metsastykseen, tassa ketjussa (selaa alaspain aikas reippaasti) on myos Melbournesta paljon hyvia vinkkeja:
http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=728
Dees - We will bloody bounce back!!!


pohjomi

Kiitoksia tiedoista, täytyypä pistäytyä noilla talvimarkkinoilla:)!
Mistä tuollaista Suomi-lehteä saa?

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja pohjomi
Mistä tuollaista Suomi-lehteä saa?

Lisäsin juuri yhteystiedot tänne, mistä muutkin sen myöhemmin haulla löytävät:

http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=1703&page=1#pid23674

(Lehti on maksullinen, eli ei sitä mistään "saa", vaan se pitää tilata. Toinen australiansuomalainen sanomalehti Finlandia News on muuten lakannut ilmestymästä toimittajan jäätyä eläkkeelle. Sen viimeinen numero ilmestyi pääsiäisenä.)


Neuvoo
Jouni
Canberra

Jouko

Hyvä Jouni,

Huomasin juuri että mulla oli tuolla Helenalta saadut päivitetyt yhteystiedot joten pudotin ne tuonne " Seurojen ja Järjestöjen uutisia " puolelle jossa sillä on oma tredi. SUOMILEHTI / SUOMI NEWSPAPER


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

eevis

Heh, lomalla on aikaa paneutua kaikkeen olennaiseen, the Chocolate boxista (http://www.chocolatebox.com.au/findashop.shtml) löytyy hollantilaista salmiakkia "Spitsklasse Munten drop" jossa jopa raaka-aineissa lukee oikein ammonium chloride...aika hyviä, ihan kuin vanhanajan salmiakkimerkkareita söisi. :peukkuy Oli niillä sitten kilotavarana myytävää Dutch salted licoricea (saa kuulemma hollantilaisten mukaan myös Myeriltä), mutta turha vaivautua, pelkältä lakritsilta maistuu about 2 sekunnin jälkeen. :peukkua Juu ja Suomi-talolle on sitten tullut myös uusi lasti turkkareita, get them while you can! (hiihtäjille tiedoksi että nappasin pari pussia ja teen hiukan salmaria mukaan :P )

(ja pakko vielä tuulettaa, GO DEES!!!! vaan yhden pisteen voitto mut voitto kuitenkin... :D:D:D:D:D:D:D:D )
Dees - We will bloody bounce back!!!


Aikis

Kiitti, Eevis nyt löytyi tuo nimi jota olen hakenut muistilokeroistani... sai nimittäåin kerra tässä yhdeltä kaverilta noita troppeja, mutta hän ei muistanut mistä kaupasta oli ostanut, enkä ole mistään niitä löytänyt... Valitettavasti linkittämilläsi sivuilla ei olllut yhtään osoitetta Sydneystä, muttta online voin tietty tilata tai ainakin nyt lähikaupasta tai karkkikaupasta kysyä kun on tuotteen nimi...

Ovat muuten tosi hyviä, juuri kuten mainitsit että kuin merkkarit ennenvanhaan. Ja lähtee päänsärky varmasti näillä!

arixmel

no en ole piima edes muistanut pitkaan aikaan, mutta eilen kun kattelin kermaa peruna muusia varten niin loysin kaapista Butter milk purkin, vaimokaan ei siita ihan varmaa kommenttia sanonut, oli tullut Ekkasta showbagin mukana, siis butter milk ei vaimo, mutta mutta asiaan, asiaan,,

Se maistuu piimalta,,,vahan laihahkoa, mutta piiman maku ihan selvasti,,,97% fat free,,ja ihan voisin kuvitella itseni sita juovan jussi paita paalla,,jaakylmana tosin.
Cheers
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Timo

LainaaOriginally posted by eevis
 the Chocolate boxista (http://www.chocolatebox.com.au/findashop.shtml) löytyy hollantilaista salmiakkia "Spitsklasse Munten drop" jossa jopa raaka-aineissa lukee oikein ammonium chloride...aika hyviä, ihan kuin vanhanajan salmiakkimerkkareita söisi.  

Olisko sulla Eevis, tai joku muu, vielä tallella noiden "Spitsklasse..."-karkkien tuoteselostetta? Kiinnostaisi tietää, löytyykö raaka-aineista "gelatine" eli liivate eli "luuliima".  Useat salmiakit kun eivät tuosta syystä ole kasvissyöjille sopivia, enkä niitä siksi halua käyttää.  Google-haulla ei löytynyt mitään tuosta tuotteesta.

Salmiakki näyttää minulla olevan viimeinen suomalaisista ruoka-aineista, joita välillä himoitsen, tosin himo on koko ajan laimentumaan päin, koska hyvin harvoin viitsii enää turkinpippureitakaan kaukaa tilata. Lähin paikka, mistä niitä helpolla saa on minulle Suomi. Lähistöllä taas ei ole juuri muuta kuin noita laimeita liivatepitoisia salmiakkeja Bi-Lo:ssa ja karkkikaupoissa.  

Nykyinen unelmasalmiakkini voisi olla pehmeään melassilakritsiin itse sekoitettu ammoniumkloridijauhe. En vain ole onnistunut löytämään tuota salmiakkijauhoa mistään elintarvikelaatuisena  pienissä erissä.  Epäpuhtaana sitä saa kyllä 50 kilon säkeissä.  
Sattuisiko kellään olemaan ideaa, mistä kannattaisi salmiakkijauhoa kysellä?  Vai onko helpointa pyytää Suomen-sukulaisia lähettämään kirjekuorellinen valkoista jauhetta?

eevis

Timo :D

mulla on kotona viela se pussi, mutta muistan ihan ilmankin, etta aineksissa oli kylla liivate myos. en sitten tieda, onko kyseessa elainperainen (luultavasti, eikohan se halvin ole) vai kasvisperainen liivate, siita ei lukenut mitaan.

kirjekuorellinen valkoista jauhetta... :D ...ehka kannattaisi pyytaa pakkaamaan se pieniin muovipusseihin ja sitten tunkea ne pussit viela teddykarhun sisalle, ja sitten postittaa tanne... :D Suomessa salmiakkijauhetta sai apteekeista, mutta taalla apteekit ovat niin erilaisia, etta en kylla tieda, myyvatko ne mitaan tuollaista kilotavaraa. Mutta eikos niita turkkareita saanut tilata postitse silta Jounin joskus mainostamalta naiselta jolla on se pieni maahantuontifirma, mikas hanen nimensa olikaan?

lisaysta: juu tamahan se olikin: http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=1665#pid21411
Dees - We will bloody bounce back!!!


Timo

Ari, jos oikein ihastut tuohon piimään (Jussi-paidalla tai ilman) niin kokeilepa joskus tuotetta nimeltä "kefir", suomalaisittain kefiiri. Sitä saattaa saada valmiina maitoon (tai veteen) tehtynä terveys- tai luomukaupoista. Useimmat sitä varmaan kuitenkin tekevät itse hapattamalla kuten viiliä. Kefiirinjyviä eli bakteeri-hiivakantaa saa noista em. kaupoista tai vaikka nettihaun avustuksella.

Timo

Eevis :D

" en sitten tieda, onko kyseessa elainperainen (luultavasti, eikohan se halvin ole) vai kasvisperainen liivate, siita ei lukenut mitaan. "

Jos ne vaivautuvat käyttämään ei-eläinperäistä korviketta, kyllä se yleensä mainitaan vähintään Kosher-tunnuksella, eikä yleensä edes käytetä nimitystä "gelatine" vaan jotain muuta.

En ole apteekeista onnistunut löytämään salmiakkijauhoa, vaikka sitäkin voidaan käyttää lääkkeenä.

Kyllähän niitä Turkinpippureita saa tilattua postitse sieltä kaukaa etelästä. Minä olen niitä kuitenkin saanut Suomesta sen minkä olen. Ei liene kyseessä mikään todellinen salmiakintarve kun ei enää noin "helppo" ratkaisu tyydytä, vaan nyt on pakkomielteenä ratkaista tuo omatekoisen salmiakin haaste.  Kun se on ratkaistu, täytyy sitten katsoa maistuuko se tuore melassilaku paremmalta salmiakilla vai ilman.

pohjomi

Kuka osaisi kertoa, että millä nimikkeellä "suomalaista" ruisleipää voisi leipomoista kysellä?

eevis

Timo :D

pakkomielteista puheenollen...mua alkoi vaivata, etta oon makin aika kakkukemisti jossen tuota salmiakkijauhetta osaa jaljittaa, ja loytyihan sita: food grade 500g purkki maksaisi n. $52 esim. tallaiselta firmalta kuin Bio-Lab (tukkutoimittaja labrareagensseille ym.), yhteystiedot loytyy  taalta Tilausnumero tuolle olisi AJA31-500G. Ja jos eivat sulle itselle sita suostu lahettamaan, ilmoittele niin voin tilata sita tanne toihin... :) ...ei ois eka kerta... :D
Dees - We will bloody bounce back!!!


Timo

Suurkiitos Eevis :D :D :D
Otanpa ja kysyn heiltä. Kerron sitten kuinka kävi.

kravattimies

Melbournelaisten kannattaa ajaa Frankstoniin, jos haluavat tummaa ruisleipää. Lehtijutun mukaan Viking Danish Bakery'n leipuri ja hänen tyttärensä saivat jopa kutsun Tanskan kuninkaallisten juhlaan näiden Australian matkan aikana. "Teemme perinteisiä viinereitä ja tosi tummaa ruisleipää. " Kertokaa, onko suomalaiseen makuun.

http://www.theage.com.au/news/National/Danish-baker-casts-his-glaze-on-Mary/2005/03/09/1110316092475.html?oneclick=true

Timo

Kävi ilmi, että tuota salmiakkijauhoa täytyy tilata vielä suurempi erä kuin tuo 500 grammaa, ennen kuin ne suostuvat toimittamaan. Tarvittaisiin siis pari muuta kiinnostunutta ryhmätilaukseen.

Eli puolen kilon pänikkä ammoniumkloridia maksaisi  $64.80 + postikulut.

VAROITUS!  Kyseessä ei siis ole valmis tuote, vaan puhdas ammoniumkloridi, joka liikaa nautittuna on terveydelle varrallista.
Siitäkin huolimatta, että meidän tilaamamme on elintarviklaatuista, ei sitä parane kovin paljoa kerralla popsia. Käytännössä se täytyy sekoittaa johonkin, esim. alkoholiin. Yksi respti on kossu + Vana Tallinn -likööri terästettynä salmiakkijauholla.  En sitten tiedä, mikä olisi Vana Tallinnia lähinnä oleva aussijuoma. Varmaan mikä tahansa yrttilikööri käy.  
Itse aion tehdä perinteisempiä karkkeja eli sekoitan sitä pehmeään lakritsiin.  

Jos olet kiinnostunut ja olet täysi-ikäinen Australiassa asuva, laita minulle u2u -viesti tai sähköpostia  timo(ät)sippala(piste)net

Aikis

Salmiakkijauhosta tuli mieleen, etta kerran meilla oli ihan oikeesti vahingossa jaanyt Suomessa muutama rasia sita johonkin laukun tai repun pohjalle, ja vasta kotona Sydneyssa huomasimme... Minkahan laisiin kuulusteluihin olisimme joutuneet, jos se olis tullissa huomattu... Etenkin sen jalkeen kun tulli ofissoori olis sita kenties maistanut! Lusittas ehka vielakin.

sanni

Moikka,

St Kilda Eastissa myy ihan oikeita ruislimppuja venalainen Golden Rye Bakery Carlisle Streetilla. Olen maistellut Riga, Bavarian ja Borodinsky -nimisia leipia ja ainakin pahimpaan himoon ne auttavat! About $3.40 per limppu ja ovat tuoreita myos. Kokeilkaa, jos tulee kauhea craving!

marX

Ammoniumkloridista, sokerista ja vodkasta saa hauskaa juomaa, jota olen viiden pisteen vihjeeksi kuullut kutsuttavan. Kirkasta litkua, joka todellakin maistuu mita mainioimmalta salmarilta! :roue

Minultakin varoituksen sana ammoniumkloridista, sen kanssa leikkiessa kannattaa olla tarkkana. Kohtuudella kun kayttaa, niin ei siina sitten mitaan vaarallista ole.
\"Turku on Suomen Teisko\"

Rockola

LainaaOriginally posted by marX
Ammoniumkloridista, sokerista ja vodkasta saa hauskaa juomaa ... varoituksen sana ammoniumkloridista, sen kanssa leikkiessa kannattaa olla tarkkana. Kohtuudella kun kayttaa, niin ei siina sitten mitaan vaarallista ole.
Sama patee kylla sokeriin ja vodkaankin :D
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen