Matka australiaan

Aloittaja jampe, joulukuu 15, 2004, 00:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jampe

Minun pitäisi vaimoni kanssa lähteä Australiaan. Yhdistetty työ ja loma. Matkakohde ainakin Victoria. Pohdinnan alla myös Queensland (Cairns tms). Mitä suosittele? Missä kannattaa käydä? Onko suosituksia edullisista majapaikoista, joista teillä hyviä kokemuksia? Kaikki vinkit tervetulleita.

wendolene

Vinkiksi ainakin se, että jos luet dunderin aikaisempia viestejä, niin niistä  on varmasti apua :peukkuy

chilifinn

Jos kerrot kauanko aiotte siellä olla ja miten suunnittelette reissaavanne (autoillen/lentäen?) niin vastauksia alkaa varmaan tulla.  Hienoja matkakertomuksia löytyy näiltä sivuilta mm  by iskater, pikku tiikeli, papuli jne.
Omista reissuistani on jo aikaa enkä ole pahemmin majaillut muuta kuin tuttujen luona, mutta jos esim Melbournesta lähdette liikkeelle niin Great ocean road on hieno ajoreitti rannikkoa pitkin. Canberra on viehättävä kaupunki ja siellä mm War memorial oli vaikuttava.  Sydney on omasta mielestäni maailman kaunein kaupunki (niistä missä olen käynyt) ja etenkin northern beachit upeita rantoja. Jokaisen niemennokan jälkeen löytyy uusi ihana ranta. Omia suosikkejani mm Balmoral, Dee Why, monet muut. Manlykin ihan kiva ja Bondi jos ei ehdi muualle. Coffs Harbour kiva rantakaupunki, jossa näkee ainakin banaaneja  :D , sieltä kohti Brisbanea ja Cairns on sitten yksi omia suosikkejani, jonne pitää päästä uudelleen: sademetsää, koralliriuttoja ja lähialueet ylipäänsä niin upeita paikkoja ettei niitä voi edes kuvailla. Lisäksi on sitten erinäisiä paratiisisaaria...
Eli suositeltavia paikkoja on vaikka kuinka paljon  :pyhimys
Kannattaa miettiä kulkuväline ja suhteuttaa matkustustoiveet käytettävissä olevaan aikaan.
Googlen kautta hakusanoilla australia ja tourism löytyy paljon katseltavaa ja matkakuume nousee taatusti ;)

jampe

Matkan ajankohta helmikuu. Lähdemme ennen puoltakuuta. Loma-aikaa 2-3 viikkoa. Melbournen ympäristö (Victoria, Gippsland) ainakin. Ehkä myös pohjois-queensland kiinnostaa. Matkustus lentäen. Ehkä paikanpäällä auto hetkeksi.

Majoitusehdotukset (edulliset) varsinkin olis mukavia.
Internetistä löytyy, mutta niistä ei välttämättä saa kunnon kuvaa.

riaapa

Majapaikoista Melbournessa tulee mieleen kaksi:

-jos hostelli kiinnostaa, niin "Toad Hall" Elisabeth streetillä vaikutti hostelliksi todella viihtyisältä, kun Tiikeli siellä yöpyi ja kävin paikan silloin katsastamassa.

-puoliskon vanhemmat yöpyvät täällä aina Arden Motellissa, joka on melkeinpä meidän naapurissa (Arden street, North Melbourne). Hinta-laatusuhde on kuulemma erittäin hyvä. On rauhallista ja huoneet tilavia. Tästä on myös suhteellisen lyhyt matka keskustaan (kävellen 20-25 minuuttia, ratikalla 5-10 minuuttia) ja hyvät kulkuyhteydet moneen suuntaan.

Matkakohteista suosittelen näillä main aivan ehdottomasti Great Ocean Roadia, kuten chilifinnkin. Ja kauneimman kaupungin titteli menee minun kirjoissani Melbournelle... :D
Riina