jäsenten osoitteet

Aloittaja heikki, tammikuu 23, 2004, 01:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

heikki

heip sinne lämpimään.
olen ihmetellyt  miksi minulle tulee roskapostia  joka jumalan päivä   7 pv viikossa. lähdin tutkituttamaan asiaa ja sain elisalta  tiedon että dunder news osoitteistosta saa vapaasti  nettiosoitteet.olin lievästisanoen  yllättynyt. ja kysymys kuuluu   onko mahdollista että nuo meidän nettiosoitteet salataan  jotenkin   jotta vain rekisteröityneet käyttäjät voivat niitä käyttää?
terv  heikki

riaapa

Hei Heikki,

Roskaposti on todella ikävä asia, eikä siitä varmasti tykkää kukaan. Salauksesta kertoo varmasti enemmän Jouko, jahka siellä puoliskolla herätään...

Yleensäkinhän kannattaa olla aika varovainen sen suhteen mihin s-postiosoitteensa antaa, sillä roskapostittajien koneet etsivät netistä osoitteita jotka ovat muodossa käyttäjä@kone.com tms. Eli ellei ole pakko, älä anna mihinkään oikeaa osoitettasi oikeassa muodossa.

Esimerkiksi täällä Dunderissa on myös u2u, jonka avulla voi ottaa yhteyttä rekisteröityneisiin käyttäjiin, jolloin ei tarvitse julkistaa s-postiosoitettaan kenellekään (voit muokata profiiliasi niin ettei s-postiosoitteesi näy. u2u:lla voi sitä vastoin luovuttaa yhteystietonsa yksityisesti sille henkilölle kenelle haluaa.

Jos kuitenkin haluat jättää osoitteesi näkyville, niin koneita voi huijata laittamalla esim. välilyöntejä tai sulkeita osoitteen väliin tms. esim. minun (alaviiva) nimi (miukumauku) kone piste fi.

Kaikkein tärkeintä olisi myös hankkia sähköpostiohjelmaan roskapostifiltteri. Toimii ainakin minulla tosi hyvin.

Kokeilepa alkuun vaikka näitä vinkkejä! Jouko varmasti palaa asiaan muutaman tunnin kuluttua.

Riina.
Riina

no-worries

Tässä vielä vinkki, jonka toteuttamiseen et tarvitse vanhoja sukkahousuja, vessapaperirullia tai muovisia mehukanistereita:  

Roskapostia tulee vähemmän, kun ilmoittaa e-mailiosoitteensa muodossa etunimi.sukunimi@kotisivu.poista.com, ja käskee sitten vaikka vielä varmuuden vuoksi ihmisiä poistamaan poista-sanan. (esim. george.bush@luukku.poista.fi)
Maija

Jouko

Heikki,

Riinalla ja no-worries nuo tärkeimmät nyt tulivatkin. Huomaa että me emme myy tai luovuta käyttäjien e-maili osoitteita!

Yleensä nyrkkisääntönä voisi pitää että, jos e-mailiosoite on näkyvissä oikeassa muodossa Internetsivulla niin kyllä nuo hakurobotit sen löytävät.  

Sitten takaisin foorumin e-maili osoitteisiin, kuten Riina mainitsi ne e-maili osoitteet jotka on tehty näkyviksi muille joutuvat suurella todennäköisyydellä roskaposti-hakurobottien kynsiin. Mutta ne osoitteet joita ei ole tehty näkyviksi niin ovat ainoastaan tietokannassa ja niitä ei saa sieltä ilman murtautumista pois.

Ratkaisuna löytyy nuo jo edellä mainitut robottien uunotus systeemit, eli naamioidaan osoite näyttämään joltain muulta ja mielellään käytetään jotain tutusta kaavasta poikkeavaa systeemiä kuten etunimi.sukunimi@kotisivu.poista.com  tai korvaamalla tuo @ symboli vaikka muikumauku tekstillä, sillä ne #¤?%/ roskapostin lähettäjät kehittävät noita robottien haku- kriterioita jatkuvasti.

Eräs mahdollisuus on kerrostaa oma e-maili systeemi, eli rekisteröidy johonkin yahoon kaltaiseen palveluun ja käytä tätä osoitetta paikoissa joissa luulet että roskapostittajat voivat sen saada. (eli Internetissä ?????)

Sähköpostiosoitteen joutumiseen roskapostilistalle on monia syitä, mainitsen tässä muutamia niistä.
-   Osoite Internetissä näkyvissä nettisivulla @ symbolin kera tai helposti arvattavassa muodossa niin että siitä voidaan saada osoite lisäämällä se sivun domain nimeen.
-   Kotisivujen käyttäjätunnuksen perusteella luodut osoitteet esim, Elisan kolumbus.fi/nipa.nimeton jossa jälkimmäinen osoittaa yleensä e-maili osoitetta nipa.nimeton@kolumbus.fi
-   Omassa koneessa virus tartunta jossa omasi ja kavereidesi osoitteet olivat (Melissa tai vastaava)
-   Kaverin koneessa virus tartunta jonka osoite kirjassa osoitteesi oli (Melissa tai vastaava)
-   Kalentereiden, kaikenlaisten nimilistojen ja domain nimien perusteella generoidut listat
-   Yritysten henkilötiedoista lisäämällä niihin yrityksen domain nimi
-   Jotkut kirjoituttavat niitä painetusta materiaalista, konferenssien osanottajalistoista, ammattihakemistoista, keltaisilta sivuilta jne.
-   Jotkut IRC clientit luovuttavat osoitteen sille kuka sitä kysyy, spammeri käyttävät tä yleisesti löytääkseen ensikertalaisia netinkäyttäjiä
-   Chat rooms AOL profiilit, jne...
-   Jotkut selaimet luovuttavat joko anonymous ftp yhteyden tai javascriptin tai HTTP_FROM headerin voimalla selaimeen asetetun osoitteen ja salasana jos vierailet
-   ISP käyttäjä/kotisivu listoita, Hotmail, Yha
-   ?Social engineering? eli käyttävät hyväkseen väärennettyjä e-maileja saadakseen käyttäjät antamaan/varmistamaan e-maili osoitteen
-   Ketjukirjeiden headereista ja bodysta
-   Listojen ostamisella


Niin ja vielä lopuksi, kannattaa pitää käyttöjärjestelmä ja toimistosovellus päivitettynä viimeisimillä "paikkauksilla" sekä kunnollinen antivirus ohjelmisto josta löytyy virus-scannaus/tulimuuri/sovelluskontrolli/e-mail scannaus/jatkuvasti päivittyvä viruskuvaus.
Voin lämpimästi suositella kotimaisia F-Securen tuotteita

joko

- F-Secure® Internet Security? 2004
http://www.f-secure.fi/fin/is2004/ tai

- F-Secure® Anti-Virus Client Security
http://www.f-secure.fi/fin/avcs/


Itse käytämme duunissa jälkimmäistä josta on erittäin hyviä kokemuskia.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org