Automaattinosto suomalaisella debit-kortilla?

Aloittaja HannaHK, helmikuu 20, 2011, 06:58

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

HannaHK

Hei,

Muutin Sydneyyn muutama päivä sitten. Ennen lähtöä nyökyttelin pontevasti Osuuspankin virkailijalle, joka vannoi ja vakuutti, että debit-kortti korvaa nykyään visa electronin ulkomailla käteisnotossa automaateista. Ja minä - tarkistamatta asiaa itse, duh - uskoin ja luovuin Visa electronista.

Olen kokeillut nostaa rahaa Nabin automaatista sekä muutamasta yleisesta Visa-tunnuksin varustetusta automaatista, mutta niissä tarjotaan edelleen savings / cheque - vaihtoehtoja enkä voi nostaa rahaa kummaltakaan.

Onkohan jollain pankilla (esim. HSBC?) jo käytössä ulkomaan debit-kortti nostossa? Vai täytyykö minun vain tilata uusi Visa electron Suomesta?  :nuttu:

(Luonnollisesti minulla on myös aussidebitkortti. Mutta tätä suomalaista tässä ihmettelen)


Kiitos etukäteen,

Hanna
Hanna
Sydney

RUU

HannaHK, oletko koittanut käyttää Credit account, jolloin tapahtuma kierrätetään Visan kautta suomalaiseen pankkiin?
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

HannaHK

RUU, kiitos, hyvä pointti. Unohdin mainita, että credit-toiminto tosiaan toimii - mutta tällöin nostan luotolta enkä pankkitililtä, eikö?  Se ei sinänsä ole ongelma, mutta haluaisin nostaa rahaa suoraan tililtä (kuten electronilla) kierrättämättä sitä luoton kautta.

Hanna
Sydney

riaapa

Hei HannaHK,

En tunne tuota suomalaista Debit-korttia, mutta mulla on täkäläinen HSBC:n Visa Debit -kortti. Tätä korttia käyttäessä pitää nimenomaan valita se credit-vaihtoehto, mutta koska se on Visa Debit (eikä Credit), niin rahat nostetaan siltä korttiin linkitetyltä käyttelytililtä, eikä siinä edes ole varsinaista luottokortti-ominaisuutta.

Onko debit-kortissasi siis myös luotto-ominaisuus??

Riina
Riina

HannaHK

Hei Riina,

Suomalaisiin debit-kortteihin saa yhdistettyä luotto-ominaisuuden, kuten vanhoissa pankkikorteissa, joissa oli myös luotto. (Ymmärtääkseni näin voi tehdä myös aussikorttien kohdalla?). Korttini on siis debit/credit ja maksaessa valitaan päätteeltä, kummalta puolelta (pankilta vai luotolta) veloitus menee. Tämän vuoksi luulin automaateissa olevan credit-vaihtoehdon tarkoittavan samaa kuin suomalaisissa pankkiautomaateissa - eli että nosto otetaan luotolta.

Kiitos vinkistä Riina, ehkä credit tarkoittaa käyttötiliä tässä yhteydessä. Pitänee nostaa rahaa ja katsoa myöhemmin tiliotteesta / visa-laskulta, miltä puolelta se on mennyt.

Hanna
Sydney

MH

Empä ole löytänyt automaattia jossa suomalainen debit kortti toimii niinkuin kuuluu, jos valitset credit se menee visan puolelta. Sen sijaan kaupan maksupäätteissä tuo on toiminut siten että kone kysyy ensin debit/credit jolloin valitaan debit, sen jälkeen se kysyy uudelleen credit? jolloin valitaan credit näin toimien rahat katoavat suomalaiselta pankki tililtä.

RUU

Riina, minultakin löytyy saman pankin kortteja, ja molemmat debit-kortit käyttävät sujuvasti savings-tiliä. Sillä valinnalla rahat tyhjennetään suoraan siltä peruskäyttötililtä (Online Savings Acct). Ainakin toisessa toimii myös Credit mutta sekin vie rahat käyttötililtä, muutaman päivän viiveellä vaan (mikäli nyt oikein muistan kokeitani, sillä käytän yleensä eri korttia luottoiluun).
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

riaapa

Lainaus käyttäjältä: HannaHK - helmikuu 20, 2011, 15:27
Suomalaisiin debit-kortteihin saa yhdistettyä luotto-ominaisuuden, kuten vanhoissa pankkikorteissa, joissa oli myös luotto. (Ymmärtääkseni näin voi tehdä myös aussikorttien kohdalla?).
Kiitos vinkistä Riina, ehkä credit tarkoittaa käyttötiliä tässä yhteydessä. Pitänee nostaa rahaa ja katsoa myöhemmin tiliotteesta / visa-laskulta, miltä puolelta se on mennyt.

Ahaa... Joidenkin aussipankkien kortit ovat kuvatunlaisia, eli ne voi yhdistää useampaan kuin yhteen tiliin. HSBC:n Visa Debit -kortti on kuitenkin ainoastaan savings-tiliin yhdistetty, joten ei voi verrata tuohon sinun suomalaiseen korttiisi.

Mutta jos savings- eikä cheque-vaihtoehdot eivät automaatilla toimi, niin paras kai tosiaan vaan kokeilla sitä credit-vaihtoehtoa ja testata toimiiko se, ja jos toimii niin sittenhän tosiaan tiliotteesta selviää kummaltako tililtä se on mennyt. :)

Lainaa
minultakin löytyy saman pankin kortteja, ja molemmat debit-kortit käyttävät sujuvasti savings-tiliä. Sillä valinnalla rahat tyhjennetään suoraan siltä peruskäyttötililtä (Online Savings Acct). Ainakin toisessa toimii myös Credit mutta sekin vie rahat käyttötililtä

Ruu, niin siis tuota Visa debit -korttia käyttäessä voi painaa kumpaa vaan (ainakin kaupan kassalla) savings tai credit. Erona on se kumpaa verkostoa maksun käsittelyyn käytetään: EFTPOS-verkostoa vai luottokorttiverkostoa. Jos painaa credit, niin ei voi saada (ainakaan tällä hetkellä) cash outia, mutta muuten sillä ei ole asiakkaalle mitään eroa kumpaa painaa. HSBC varmaan haluaisi mieluummin että painettaisi credit, koska silloin "interchange fee" maksetaan HSBC:lle. Jos taas kaupan kassalla painetaan savings, niin "interchange feen" joutuu maksamaan HSBC sille pankille jonka EFTPOS-terminaalia käytetään. En minäkään siis Visa Debit -korttia luottoiluun käytä, koska siinä ei ole sitä luotto-ominaisuutta... Olikohan tarpeeksi monimutkaisesti selitetty? Valitettavasti kun en ole pankkiiri niin en tiedä noita termejä suomeksi.  ???

Riina
Riina

HannaHK

Kiitos vastauksista. Suomalainen credit/debit ja aussidebit näyttävät siis johtavan ennen kaikkea sekametelisoppaan, josta ottaa selvän ainoastaan tiliotteesta myöhemmin...

Lähetin aiheesta sähköpostia Osuuspankille, palaan asiaan vielä, jos he kertovat jotain jo mainitusta poikkeavaa.

Hyvää viikonalkua,

Hanna
Hanna
Sydney

sannas.

Puutun nyt keskusteluun sen verran, että ei Visa Electronkaan toimi ihan loogisella tavalla. Se käsitellään ja käsitetään monessa maassa luottokorttina (vaikka se ei sitä ole) ja esimerkiksi maksupäätteillä maksettaessa se pitää usein sanoa luottokortiksi. Rahat menevät kuitenkin ihan normaalistu suoraan tililtä eikä mulla edes ole Electron-kortissa mitään luotto-ominaisuutta. Näin esimerkiksi Euroopassa Hollannissa.

Täällä Ausseissa en taas ole onnistunut maksamaan Electron-kortillani missään mutta saan kyllä rahaa automaateista. Maksupäätteet sylkäisevät kortin jo lähtötekijöissään pihalle ja huutavat erroria. Olenkin joutunut maksamaan kaiken luottokortilla ja koska minulla on opiskelijana aika alhainen luottoraja, niin tilanne ei ole paras mahdollinen. :( Tarkoituksena kun oli elellä puolison eli yhteisen tilimme rahoilla...

RUU

Lainaus käyttäjältä: riaapa - helmikuu 20, 2011, 17:17
tuota Visa debit -korttia käyttäessä voi painaa kumpaa vaan (ainakin kaupan kassalla) savings tai credit. Erona on se kumpaa verkostoa maksun käsittelyyn käytetään: EFTPOS-verkostoa vai luottokorttiverkostoa. Jos painaa credit, niin ei voi saada (ainakaan tällä hetkellä) cash outia, mutta muuten sillä ei ole asiakkaalle mitään eroa kumpaa painaa. HSBC varmaan haluaisi mieluummin että painettaisi credit, koska silloin "interchange fee" maksetaan HSBC:lle. Jos taas kaupan kassalla painetaan savings, niin "interchange feen" joutuu maksamaan HSBC sille pankille jonka EFTPOS-terminaalia käytetään.
Tuli sattumoisin vastaan kortin käyttöohjeet. Ohjeet sopivat ehkä myös HannaHK:n korttiin.
Kotimaisissa ostoksissa ja ATM:lla valitaan Credit tai Savings ensisijaisen tilin käyttämiseksi, ja Cheque toisisjaisen tilin käyttämiseksi. Ulkomaisissa ostoksissa ja ATM:lla ainoa vaihtoehto on Credit ensisijaisen tilin käyttämiseksi.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates