Spouse migration

Aloittaja fogs, heinäkuu 03, 2002, 12:07

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

fogs

Tuttu tilanne, itse olin ollut jo jonkin aikaa naimisissa aussin kanssa kun Suomesta tänne tultiin. Tulin 3kkn turistiviisumilla johon hain 3 kuukauden jatkoaikaa mutta koska maahanmuuttoviranomaiset olivat tietoisia etten palaa suomeen he lähettivät samalla permanent resident hakupaperit. Ainoa mitä vaativat on että jätät residence hakupaperit sisään ennen kuin sinun jatkoturistiviisumi loppuu. Vaikka päivää ennen, ei sillä väliä sillä heti kun olet jättänyt hakupaperit sisään sinulle myönnetään bridging visa joka annetaan samoilla ehdoilla kuin millä viisumilla maahan tulit. Minun tapauksessa tuossa bridging visassa oli turistiviisumin ehdot eli töitä ei saanut tehdä mutta olinkin kotona pienen vauvan kanssa joten asia ei haitannut. Ensin myönnetään temporary residence ja kahden vuoden kuluttua pysyvä, ellet ole ollut naimisissa 5 vuotta aussin kanssa tai 2 vuotta jos teillä on yhteinen lapsi, siinä tapauksessa saat suoraan pysyvän asumisluvan.

Jos olet alle 45 vuotias ja koulutettu kannattaa katsoa skilled migration papereita myöskin....
Lykkyä matkaan, pitkä ja ryppyinen paperisota edes mutta kaiken sen arvoinen

riaapa

Iso moi Vantaalta!

Itse painiskelen samaisten paperipinojen kanssa. Haemme minulle oleskelulupaa "de facto" -perusteella, koska emme ole vielä naimisissa, eikä pelkän viisumin saanti ole mielestämme tarpeeksi hyvä syy naimisiinmenoon. Kaikki aikanaan...
Tärkein peruste on siis suhteemme "vakavuus, aitous ja jatkuvuus". :P Ei hätää, löytyy paljonkin todisteita yhdessä asumisesta sekä Lontoossa että Vantaalla, yhteinen vuokrasopimus, yhdessä tehtyjä matkoja (mm. sukuloimaan Australiaan jne). Mutta mitkä ovat vaatimukset näiden "statutory declaratioiden" suhteen? Toki meiltä löytyy ystäviä ja sukulaisia jotka ovat valmiita todistamaan suhteemme uskomattomasta ihanuudesta ja aitoudesta :D mutta kuinka virallisen tahon leimaamia lausuntojen tulee olla? Riittääkö pelkkä frendin allekirjoitus vai mikä tekee paperista "statutoryn"?

Voiko joku valaista asiaa? Haluaisimme tehdä hakemukset kerralla kunnolla...

terkuin Riina
Riina

tarkari

Moi!

tassa hiukan omia kokemuksia. itse olen asustellut australiassa kohta puolisen vuotta australialialaisen mieheni kanssa. tulin tanne ns prospective marriage-viisumilla. eli viisumin ehtona on se etta ollaan kihloissa ja tietysti paljon erilaisia todisteita suhteen vakavuudesta. lisaksi 9kk sisalla maahan saavuttuani meidan on mentava naimisiin taalla, jonka jalkeen haen ns. avioliittoviisumia. viisumin saanti oli ison paperisodan takana, mutta loppujen lopuksi se tuli melkoisen nopeasti. kun tayttaa paperit huolella ja laittaa mukaan kaiken mahdollisen todisteen suhteen aitoudesta, kasittelyyn ei mene niin paljon aikaa. laitoimme hakemukseen mukaan mm. yhteisia laskuja, todisteita yhteisesta pankkitilista, vuokrasopimus, sahkoposteja ja puhelinlaskuja ajalta jolloin jouduimme olemaan erossa, yhteisia matkadokumentteja lomilta, valokuvia, perheen ja ystavien kirjoittamia todisteita suhteemme aitoudesta jne. paljon tyota, mutta hyvaa kannatti odottaa. kuukauden kuluttua menemme naimisiin taalla australian tasmaniassa. paljon onnea viisumin hakuun!! kun tiedat mita haluat, ala luovuta helpolla..!!

t. taru

aussiegirl

Niin, se staturory,(mites se kirjoitettiinkaan) tarkoittaa sitä että justice of peace on nähnyt sekä alkuperäisen että kopion ja allekirjoittaa ja leimaa kopion todeten sen aidoksi. Ausseissa tämä käytäntö on ainakin sellainen suomessa en tiedä miten se toimii. Niitä Justice of peace immeisiä löytyy varmaan keltaisilta sivuilta.

Onnea matkaan kaikille Spouse migranteille. Jos vain tietäisitte etukäteen mihin itsenne pistätte:D


jounij

Heippa!

Statutory declaration on valaehtoinen lausunto mistä tahansa asiasta. Allekirjoittamalla sellaisen vannot jonkun asian oikeaksi vankeustuomion uhalla. Vakuutuksen virallinen kaava selityksineen löytyy täältä:

http://www.aca.gov.au/publications/forms/statdec.pdf


Tiedottaa

Jouni Juntunen
Canberra
Jouni
Canberra

Raiwå

Statutory declaration allekirjoitetaan rauhantuomarin tai vastaavan edessä.
Suomessa löytyy heitä pankeista sekä lakiasiain toimistoista.:cool:
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Krista

Hei, saavuin itse Sydneyhin kaksi viikkoa sitten temporary residence leima passissani.
Haimme silloisen poikaystavani kanssa 'de facto' perusteella viisumia, silla minua ei kiinnostanut menna Australiassa naimisiin mika olisi maaraysten mukaista jos olisimme hakeneet fiancee visumia. Talla hetkella olemme jo kihloissa ja suunnittelemme haitamme ensi kesana Helsingissa!:)

Mita hakemukseen tulee, anoimme sita USA'ssa asuessamme, ja tyo oli aikas valtava. Varmistimme etta 'every t was crossed and every i was dotted', joten lahetimme 97 sivuisen hakemuksen sisaan. Kaikki statutory declarationit olivat Suomessa allekirjoitettu Aus'n konsulaatissa, ja ulkomaalaiset katsoivat etta olivat joko Justice of Peace tai sitten pelkka notary public riitti myos.
Toinen osa hakemuksesta sisalsi kaikki laakarintodistukset seka poliisipaperit, ja taas lahetimme kunnon kopiot kaikesta ja niin paljon todistemateriaalia kuin vain loysimme.
Suosittelen ehdottomasti tekevanne kaiken huolella, koska meille sanottiin etta voi kestaa 4-6 kk, mutta meilla oli niin vesitiivis hakemus etta leima oli passissa jo 2.5 kk jalkeen.

Onnea matkaan!
Krista Koivula

NiinaM

Moro! Tuossa viimeisimpänä Australia Day:nä otin ja menin naimisiin australialaisen nuoren miehen kanssa! :D Oli talvihäät ja päivää ennen lumimyrsky joka puhalsi yli 20 m/s, mutta seuraavana päivänä oli aurinkoinen pakkaspäivä. No ei siitä nyt tämän enempiä.

Nyt on tilanne se, että mieheni palaa piakkoin Ausseihin palauttamaan Ph.D:nsä ja minä jään rannalle ruikuttamaan. On hyvin todennäköistä että hän saa työtä Australiasta ja haluamme muutenkin asettua sinne.

Kysynkin nyt, että onko porukassa ketään joka on mennyt Ausseihin puolisositeen kautta? Millainen oli käsittelyaika? Olen ollut siellä opiskelijana vuoden, joten ruljanssi on tuttu. Kaikki informaatio on tervetullutta, Saksasta vastattiin käsittelyajasta vaan että: "Riippuu tapauksesta."

Hulluinta tässä on se, että jos mieheni jäisi tänne töihin olisi byrokratiaa ja kustannuksia yli puolet vähemmän. Oh well, hyvää kannattaa odottaa!

sannakko

Moiks,
Tässä aikani kuluksi luin uudelleen tätä keskustelua kun olen juuti jättämässä oman de facto spousse viisumihakemukseni. Ajattelin tarkentaa tuota Statutory Declaration kohtaa, kun itsekin asiaa kummastelin. Se on ihan simppeli juttu. Immigrations officen nettisivuilta www.immi.gov.au löytyy sitä varten  lomake nro. 888. Sen vaan pyytää jonkun kaverin täyttämään ja allekirjoittamaan justice of peacen läsnäollessa. Justice of peacen lisäksi käy muutkin virkamiehet, lista on siinä lomakkeessa. Sen lisäksi henkilön joka kirjoittaa Statutory Declarationin pitää todistaa henkilöllisyytensä, esim oikeaksi todistettu kopio passista.

Lykkyä kaikille viisumiasioiden kanssa taisteleville. :)
Sanna

Raiwå

Sannako

Kiva nähdä uusia naamoja jakamassa tärkeitä, ja tarpeellisia tietoja.

Vaikka se tuntuisi kuinka hölmöltä, ei aina kannata ajatella sitä, miten Raivo ja muut suhtautuu, kun laitan tiedon taululle.
Päinvastoin, se auttaa haukkumaan, kun ei ole löytäny tietoa ilman hakukonetta :D
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

NiinaM

Hillittömän paperisodan jälkeen pistin hakemuksen Saksaan ja käsittelyaika oli 4 viikkoa - tähän sisältyi myös police certificaten hakeminen Canberrasta postin välityksellä. Ei paha. Mieli hyvä! Nyt passissa komeilee provisional resident-tarra ja parin vuoden päästä olen permanent resident. Jipi!

Pari pointtia viisumihakemusta tekevälle:

- jos jokin asia on epäselvä SOITA käsittelevälle taholle ja varmista asia

- älä kysy apua esim. Australian immigration toimistoista jos käsittely on toisessa paikassa kuten Saksassa, eivät aina tiedä toistensa asioista (tämä on tärkeää)

- tuhti ja tarkistettu paperipino on parempi kuin minimivaatimus, älä kuitenkaan lähetä varsinaisesti ei-toivottua materiaalia

Hobart kutsuu Custaroa 31.8. Voisko olla paremmin?

Raiwå

Custaro :D



Onneksiolkoon, ja kiitos hyvistä vinkeistäsi. Ne on aina tarpeen.

Vai Hobart on kohteesi ? saanko kysyä miksi niinkin hauska paikka ???

:XXXX:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

NiinaM

Mies sai töitä CSIRO:lta, sijoituspaikkana ainakin ekat kaksi vuotta Hobart, tarkemmin sanottuna tutkii metsäpaloja. No eipä tuo kohde haittaa, olen suuri Tasmanian ystävä (vetoaa suomalaiseen sieluun). Sp. miehen työkavereista melko useat ovat joko käyneet Suomessa tai työskennelleet täällä. Yhdellä on suomalainen vaimo.

Mahtoikohan tämä kytkös avittaa työhaastattelussa? Sanoivat "Näkemiin!" in Finnish haastattelun päätyttyä. Ha!

Jaaks

Parent visas waiting list 40 years !!!

Quote taman paivan Courier Mailista:

Migrants jump visa queues

Australia?s 43,000- people ?a ?year family migration program is susceptible to queue-jumping, an audit has found.

Government auditors found that while the waiting list for parent visas is 40 years, people had jumped years ahead in the queue because of administrative errors.  The audit of the family migration program also uncovered flaws in record keeping, lack of transparency and failures to conduct health and character checks.

About 40 per cent of Australia?s migration program ? or 43,200 places a year ? is allocated to family reunion.

The Australian National Audit Office reviewed a small sample of 208 parent and partner visa cases.

sanna77

"Statutory declaration" saadaan notaarin toimistosta täällä Suomessa. Esimerkiksi helsingissä toimisto sijaitsee bulevardin ja albertinkadun kulmassa - sama talo kuin maistraatti. Käytännössä kirjoitimme nämä todistukset valmiiksi ja tapasin maistraatissa äitini ja parhaan ystäväni, jotka allekirjoittivat todistukset notaarin läsnäollessa. Heidän pitää todistaa vain henkilöllisyytensä eli passi tai ajokortti mukaan. Samassa paikassa voi oikeaksi todistaa kopioita viisumia varten. On hyvä ottaa huomioon, että osa viisumin liitteistä on oltava englanniksi. Minun viisumi hakemukseni on hyvässä jamassa ja se olisikin myönnetty jo, mutta ikävä kyllä joudumme odottamaan poliisin todistusta englannista joka saattaa kestää vielä 30 päivää. Olen ollut positiivisesti yllättynyt hakemukseni käsittelyn nopeuteen. Paras neuvoni viisumi hakemuksia täyttäville on, että tehkää juuri niin kuin pyydetään, vaikka se olisi kuinka turhauttavaa.

Sanna :)

NiinaM

Puolisosuhteen statuksella haettavien viisumien käsittelyssä oli se hyvä pointti, että Saksassa käsittelevä osapuoli ei vaatinut suhteen aitouden todistamista jos hakemusta jätettäessä häistä oli aikaa yli vuosi.

Toisaalta taas kun soitin suurlähetystöön ja kävi ilmi että mieheni asuu jo Australiassa he olivat kovin ihmeissään (mieheni palasi päättämään opintonsa, sai töitä ja alkoi valmistaa meille yhteistä kotia). Itse asiassa he olivat tästä niin ihmeissään, että pyysivät meitä lähettämään vakuuttavaa aineistoa siitä että suhteemme on vakavalla pohjalla. "Common sense is uncommon." sanoi Mark Twain aikoinaan.

Mutta ei sen väliä sillä tavoite on jo saavutettu. Ha haa!

Raiwå

Custaro. :)

Tuntemattomat on sinikauluksisten tiet.

Ja varsinkin sellaisten Napoleon syndroomasta kärsivien pikkupirullisten Viisumivirkailijoiden

:XXXX:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

sanna77

Itse haen sitä viisumia de facto perusteella, jolloin pitää tarkoin perustella kuinka vakavalla pohjalla meidän suhde oikein on. Jouduttiin vielä molemmat kirjoittamaan ns. meidän stoori eli mitä ollaan tehty kaikkien näiden vuosien aikana ja mitkä ovat olleet suhteemme kohokohtia tähän asti. Ja poikaystäväni tietysti joutui kirjoittamaan selvityksen siitä, miten aikoo sponssata minua Australiassa. Me olemme päättäneet että, emme halua mennä naimisiin viisumin takia.


Hihii, löysin minäkin uusia kuvia

Sorry Sanna linkki oli toimimaton joten jouduin poistamaan se, terveisin Jouko

Sanna

Raiwå

Sanna :D

Hauska nähdä että olet päässyt sen pikkuisen kirjoittelun lomaan  

Itse jouduimme saman ruljanssin käymään 93v kun vaimoni tänne kirkuvana raahasin


Onnea anomuksellesi.


:XXXX:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Milka

Lohdutuksen sana kaikille spouce migration paprisodan kanssa kamppaileville.

Jos on saanut spouce migration kategoriassa kahden vuoden temporary resident viisumin, niin paperisota ei ole aivan niin paha permanent recidencya hakiessa. Lohduttavaa...

Seuraavat paperit kuitenkin tarvitaan

-statutory declaration suhteen oikeellisuudesta molemmilta puoliskoilta
-rikosrekisteriote
-ystavien todistukset
-todistuksia suhteen aitoudesta yhteisella nimella tulleita laskuja yms.

Ainoa asia, joka kanssa kannattaa olla varuillaan tai ainakin pitaa mielessa, eli jos matkustatte ulkomaille temporary viisumin voimassa ollessa naiden kahden vuoden aikana niin pitakaa kaikki todisteet matkasta ja varautukaa, etta teidan taytyy hankkia rikosrekisteriote uudestaan Suomesta, jos olette viipyneet siella tunninkin.

Hyvaa Viikonloppua!

:XXXX:XXXX

Timo

Minä tulin turistiviisumilla Australian Permanent Resident -statuksen omaavan puolisoni kanssa. Vähän ennen kuin viisumi päättyi, palkkasimme lakimiehen hoitamaan spouse migration -asiaa. Ei ollut kovin kallis mies tämä migration agent, muttei kyllä salamannopeakaan eikä dokumenttien laatu aina vakuuttanut täysin. Hän täytti hakemukset puolestamme ja kirjoitti haastattelun perusteella elämämme ja suhteemme tarinan sekä haastatteli puhelimitse kahta australialaista ystäväämme ja kirjoitti näille statutory declaration luonnokset, jotka he sitten allekirjoituttivat.  Kuulemma australialaisen (kansalainen tai PR) sana painaa paljon enemmän kuin muiden, joten ei tässä vaiheessa kannattanut pyytää Suomesta eikä muualta mitään muuta kuin poliisin lausunnot.  Valokuvia, videota yhteisistä lomamatkoistamme , yhteisiä laskuja, kirjeitä, australialainen vuokrasopimus laitettiin liittteeksi. Teimme myös täkäläisen testamentin, koska se auttaa kuulemma asiaa.  Lääkärintarkastuksessa olin käynyt jo heti maahan saavuttuani. Jännitti sen verran, että verenpaine oli koholla, vaikkei ole koskaan ennen ollut. Se voi kuulemma olla raskauttava asia, samoin kaikki muu terveydentilaan liittyvä, myös tupakointi (vaikka olisi lopettanutkin).

Hakemus jätettiin sisään pari päivää turistiviisumin umpeutumisen jälkeen. Viimeisenä voimassaolopäivänä oli annettu faksilla ilmoitus, että hakemus on matkalla.  

On kulunut jo viidettä kuukautta hakemuksen jättämisestä,  eikä ole kuulunut yhtään mitään, ei päätöstä eikä lisäkysymyksiä. Olisi kuulemma pitänyt tulla jo kutsu henkilökohtaiseen haastatteluun, mutta eipä ole kuulunut.
Kyllä alkaa jo jännittää ... Näinköhän tässä pitää jo alkaa katselemaan maitojunan lähtölaituria ja pistettävä emäntä kutomaan villahousuja Suomeen vietäviksi.  Tosin olen kyllä kuullut tällä paikkakunnalla parista tapauksesta viime vuodelta, jossa odottelu kesti pitkään, yhdellä 8 kuukautta ja toisella 25, mutta myönteinen päätös oli tullut.  Mekin yritämme kaikesta huolimatta elää ja järjestää asiat ikään kuin tänne jäätäisiin. Se tuntuu ainoalta järkevältä tavalta käyttää tämä odotteluaika.

Jaaks

Timo :D

No news is good news :D:D:D

Tsemppia vaan, kylla se sielta tulee aikanaan ja sitten on juhlien aika :XXXX:XXXX:XXXX

Cheers
Jaaks

Timo

Kiitti Jaaks :D
jaa-a, jos sieltä myönteinen päätös tulee, niin täytyyhän siihen olla varautunut ... Tavoistani poiketen pitää kait silloin pari kertaa :XXXX tai ehkä ostaa Finlandia-vodka pakkaseen ja :XXXX sillä vähän pienemmissä tuopeissa.  Ja jos taas kielteinen ... enpä tiedä, pitää siihenkin olla varautunut. Kun tähän leikkiin ryhdyttiin, tultiin tietysti mukaan pelin säännöillä eikä omilla.

 Pakollista  työn vieroksuntaa ja säästöjen syömistä on kestänyt tämän projektin takia  kohta vuosi. Tulipahan pidettyä luova latautumis- ja miettimisvuosi hrjan it-pyörityksen jälkeen.  Ehkä onkin jo aika vaihtaa alaa, unohtaa tyhjät optiolupaukset sun muu hörhöily ja hakeutua rehelliseen työhön
:o  heti kun saa tietysti. Pimeillä hommilla päätettiin olla leikkimättä jo alkuunsa. Niistä narahtaminen kait nostaisi tien pystyyn tässä maassa.

Raiwå

Timo

Kiitos viisautesi, olet varmaan moneen kertaan pelastanut nahkasi tietämättä sitä :)

Jos haluaa tosissaan tänne jäädä, tai yleensäkään tulla, täytyy jättää kaikki laiton peli takaalalle anomuksen ajaksi.
Pienikin käry mitättömimmästäkin asiasta nostaa yleensä tien pystyyn.

Ja sitä rajaa, että missä vaiheessa ne lemppaa pihalle, ei kannata kokeilla.


Onnea anomuksen kanssa, ja toivotaan nopeaa ratkaisua.

:XXXX:coolh:XXXX
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

:D:D:D

Viisaasti sanottu Timo :D

Kuten Raivokin sanoi ei kannata leikkia laittomuuksilla anomuksen aikana eika oikeastaan sen jalkeenkaan, ellei ota Aussi kansalaisuutta.  

Vaikka olisikin PR viisumi, niin noutaja tulee tietyissa rikkeissa helposti ja pysyva maastakarkoitus on tosiasia :(

Timo

Näin siis kuljemme kaidalla tiellä edelleen. Tunnustetaan pikku synnit sitten vasta kun on kansalaisuus  Juu, en oo koskaan tupakkia polttanut, kuten siinä lomakkeessa kerroin :D

Jurppii tietysti vähän se kun ei saa tehdä töitä, ei edes vapaaehtoistyötä ilman palkkaa eikä edes opiskella. Ja yritin muijalle kyllä selittää, ettei saa edes kotona siivota... mutta arvatkaas menikö läpi  :P

Kyllähän poikkeuslupaa voi anoa jopa työntekoon täällä tai sitten lähteä käsittelyn ajaksi ulkomaille, mutta meille kerrottiin, että kaikki tuollainen heikentää mahdollisuuksia. Kun kerran on tässä Spouse migration -kategoriassa haettu, niin silloin pitää myös osoittaa se, että puoliso on kyvykäs ja halukas sponsoroimaan.  Skilled migration -reittiä myös mietittiin, mutta saatiin neuvo, että kannattaa yrittää tätä ensin.

Onkos täällä foorumissa ketään, jolla olis kokemusta hylkäävästä päätöksestä?

Jaaks

Ethan sina Timo mistaan toisten huonoista uutisista halua kuulla :??

Kirjoittelihan se "Hessu" joskus viimekuussa etta ei mennyt skilled viisumi anomus lapi.

Ymmarran kylla, etta tilanne alkaa valilla jurppimaan, mutta pida lippu korkealla kuitenkaan kompastumatta tankoon :D:D:D

Kylla se siita viela aurinko hymyilee sinullekin. :D

Kuka muuten on sanonut etta et saa tehda edes vapaaehtoistyota :??
Enpahan usko tuota.

Cheers
Jaaks

Timo

Jaaks,
Kyllä se aurinko nytkin välillä hymyilee :D Ei tää nyt loppujen lopuksi niin hirveän paha tilanne ole. No worries pätee kuitenkin .... Ja onpahan aikaa tehdä kaikkea, mitä muuten ie tekisi. Ja kyllähän itsekseen opiskeltavaa ja opittavaa riittää enemmän kuin joutilaalla aikaa ;)

Tuosta vapaaehtoistyöstä ei löytynyt selkeää vastausta kun sitä kyselin, mutta sain asiantuntevan  neuvon olla tekemättä sitäkään mitenkään virallisesti eli olemaan rekisteröitymättä minkään järjestön vapaaehtoiseksi. Muutenkin sain yleisen neuvon vain odottaa rauhassa ainakin tämän ekan vaiheen. Odottaa ... niin. Ikävä, että tää http://www.malepregnancy.com
 on ilmeisesti vaan bluffia, ei pääse tekemään lapsilisämiljoonia  :cool:  :D

Jaaks

Timo :D:D:D

Nyt kuullostaa jo paremmalta :XXXX

Ymmaran hyvin ettei olisi suotavaa liittya minkaan jarjeston jaseneksi, silla siina tulee usein politiikka mukaan ja siita voi olla haittaa vaikka onkin vapaa maa.  Koskaan ei kuitenkaan tieda jonkun paatoksentekijan omaa vakaumusta :??

Muuten en nae mitaan vaarin tai riskia jos liityt esim johonkin paikalliseen klubiin vaikka vaan ihan social member ja sitten vaan auttelet working bees (talkoot) tai muussa vastaavassa :??

Olet kylla oikeassa, etta kyllahan tekemista ja oppimista loytyy jos vaan haluaa ja sittenhan voit aina valilla menna vaikka "hiihteleen" :D:D:D:D:D

Cheers
Jaaks

Milka

Hyva Timo,

Kylla se siita.  :XXXX

Jos alan vaihto tai muuten vaan opiskelu kiinnostaa, niin avoimessa yliopistossa on aika hyva kurssitarjonta ja tietaakseni kursseille osallistumiseen ei tarvitse olla viisumia lainkaan, vaan jopa ulkomailta kasin voi kursseja suorittaa.

Yksi jarjesto, joka tallaisia kursseja jarjestaa on Open Learning Australia.

http://www.monash.edu.au/pubs/pgrad/Open.htm

Lisaa vanhoja sananlaskuja siteeratekseni

Lopussa se kiitos seisoo ja paistaa se paiva viela Timonkin risukasaan, kunhan karsivallisesti jaksat odottaa.

:D:D:D:D:D

Tarja

Muistan lukeneeni jostain etta migration on yksi Aussien suurimmista busineksista, turismin ja olikos se nyt villantuotannon (tai lihan tuotannon) ohella. Ja silta se kylla just on vaikuttanut, kylla ne osaa rahaa lypsaa ihan huolella ko. paperisodan aikana.

:o:o

Cheers, tarja

Timo

Kiitos, Milka, vinkistä ja linkistä ja rohkaisusta tietysti. Avointa yliopistoa en ollutkaan tutkinut, pelkkää TAFEa vaan, koska suunnittelin jotain käytännön läheistä.  Pitääpä tutkia tuokin vaihtoehto.

 :D

Milka

TAFE:lla on monia tosi hyvia kursseja. Kannattaa ehdottomasti katsoa tarkkaan sekin vaihtoehto. Valitettavasti joihinkin TAFE:kursseihin taytyykin sitten olla se viisumi, mutta tutkimallahan se selviaa.

:XXXX:XXXX

sannakko

Moikka!

Hain tuossa vajaa pariviikkoa sitten De Facto Spousse viisumia ja saimme jo kutsun haastatteluun. Ajattelin kysäistä että millaisia kokemuksia teillä kokeneemmilla on Immigrations Officen haastatteluista. Haastatelleenko minua ja puolisoani samassa tilassa vai eri huoneissa Green Card elokuvan tyyliin?

Kiitti jo etukäteen :god:
Sanna

Timo

Sanna,
No, teilläpä hoituu hommat nopeasti. Omakohtaisia kokemuksia ei vieläkään ole haastattelusta, mutta pari tuttavaa kertoi seuraavaa. Yleensä ovat molemmat samaan aikaan samassa tilassa, ja joihinkin kysymyksiin saa jopa vastata yhdessä. Toisiin taas vastataan erikseen. On sen tyyppisiä kysymyksiä kuin "Mikä on puolisosi äidin nimi? kuinka vanha hän on? Minkälaiset välit sinulla on hänen kanssaan", "kuinka suuri puhelinlaskunne on yleensä? mihin soitatte?" jne. aika arkisia kysymyksiä, joilla lähinnä testataan kielitaitoa ja sitä, että henkilöt todellakin asuvat vakavasti yhdessä.  Haastattelua harva kuulemma mokaa, joten ei kannata pelätä.

Näin siis kuulopuheiden perusteella. Asian itse kokeneet voinevat oikaista, vahvistaa ja korjata.

Paljon onnea vaan haastatteluun!  Oiskohan näin että sulla on jo parin viikon päästä viisumi taskussa!

Niin, mun hakemukseni suhteen ei mitään uutta. Odotellaan edelleen.

Timo

No, avaampa kuitenkin suuni t?st?kin spouse migrationiin liittyv?st? asiasta kysy?kseni, jos jollakulla sattuisi olemaan jotain sanottavaa t?h?n.

Tulin Australiaan turistina maasta, jossa oleskelin tilap?isesti eli minulla ei ollut kummassakaan maassa sosiaaliturvaa eik? vakuutusta. Ilmoitin kuuliaisesti kelalle, ett? en ole en?? suomalaisen firman palveluksessa vaan turistiviisumilla Australiassa tarkoituksena hakea pysyv?? oleskelulupaa.  Kela ilmoitti, ett? koska en asu Suomessa, min? en en?? kuulu Suomen asumisperustaisen sosiaaliturvan piiriin. Seh?n tietysti merkitsee mm. sit?, ett? tuo Ossilan ja Suomen sosiaaliturvasopimus ei koske minua. Eik? minulla ole en?? my?sk??n voimassa mit??n suomalaista vakuutusta, koska irtisanoin ne aikanaan Suomesta l?htiess?ni.  My?sk??n t?l?isen medicaren tai mink??n vakuutuksen piiriin en t?ll? hetkell? kuulu.  Asia ei nyt varsinaisesti ole iso ongelma Jos olisi, l?ytyisi varmaan sopiva, mutta hintava vakuutus sen korjaamiseksi. En vain ole ottanut selv??.  Kuitenkin kiinnostaisi tiet??, miten muut ovat vastaavassa tilanteessa toimineet. Ja n?in periaatteessa tietysti kiinnostaa se, ett? miss? min? nyt sitten loppujen lopuksi asun? Ilmeisesti en varsinaisesti miss??n, koska en maksa veroa mihink??n ??? Ja nyt jos l?htisin Suomeen, niin olisinko paluumuuttaja vai vain lomalta palaava turisti?  Australialle olen tietysti selke?sti jotakin: t?k?l?isen puoliso, joka on toistaiseksi maassa turistina. mutta Suomi katsoo, ett? olen jo l?htenyt maasta.  Onneksi mulla on siell? sent??n kuitenkin virallinen asuinosoite, jossa asuu skannerilla ja nettihyhteyksill? varustettu kaverini, joten nuo Kelan, pankin ja verottajan viestit sent??n l?yt?v?t perille. Kovin hanakoita ne eiv?t ole postittamaan ulkomaille ts. muuhun kuin viralliseen osoitteeseeni. Onneksi maistraatti ja oikeusrekisterikeskus sent??n suostuivat postittamaan t?k?l?iseen osoitteeseen - ja viel? nopeati ja halvalla.

Joo, tosiaan, ei iso ongelma t?ll? hetkell?, mutta ihan mielenkiintoinen. Ei tarvitse siis kovin vakavissaan vastatakaan ;-)

Ai niin, Milka ja Jaaks, noihin minun tilannettani koskeviin viestihin yll?. Kysyin  uudestaan edustajaltamme  opiskelusta ja muusta toiminnasta. Neuvo oli edelleenkin odottaa ainakin siihen asti kunnes sielt? alkaa kuulumaan jotain palautetta.  Eli opiskellaan t?ss? edelleen itsekseen Australian historiaa ja harrastetaan kaikkea muuta alhaisen tapaturmariskin lajeja ;-)

Jaaks

Timo :D

Tosiaan mielenkiintoinen tilanne.

Oletko tehnyt pysyvan maastapois muuttoilmoituksen Suomeen :??  Eihan se kela voi sinua hylata Suomen kansalaisena.  

Aussi viranomaiset tietysti pitaa sinua, kuten sanoit takalaisen puolisona, mutta silti ehka kannattaisi katsoa noita vakuutuksia, silla sen jalkeen kun saat PR viisumisi on olemassa 2 vuoden odotusaika ennenkuin kuulut taysin takalaisen "huollon pariin"

Se Australian varsinainen historia on nopeasti opiskeltu :D
Onks se dementiahiihto nyt sitten niita alhaisen tapaturmariskin lajeja :D:D:??

Timo

Jaaks,

Ei kela voi hylt?t? mua Suomen kansalaisena eik? esim. Helsingin maistraatti poistaa minua kirjoistaan. Kela ei kommentoinut mit??n muuta kuin kertoi ettei minuun sovelleta en?? suomalaista sosiaaliturvaa.
Pysyv?? maastapoistumisilmoitusta en tehnyt. Ilmoitin vain kirjeell? Kelan paikallistoimistoon tilanteeni niin kuin se on.

T?m? vakuutusten pattitilanne on  olemassa vain niin kauan kuin minulla on t?m? brdging status, ts. vain hakemuksen k?sittelyajan. Sitten kun on Temporary residence, saan noita t?k?l?isi? kaupallisia vakuutuksia normaalein ehdoin.  PR-stauksen  saamiseenhan saattaa menn? vuosia. Sit?h?n voi anoa yleens? kahden vuoden p??st?, mutta saattaa menn? pidemp??nkin.  

Minulle kertoi terveystarkastusta tekev? l??k?ri, ett? sosiaaliturvan piiriin p??seminen saattaa veny? pidemm?ksikin kuin tuo 2 vuotta jos terveydentilassa on jotakin ep?ilytt?v??, muttei kuitenkaan niin paljon ett? sen perusteella ev?t??n maahan p??sy.

Kyll? tuossa Ossilan historiassa l?ytyy yleiskatsauksen j?lkeen enemm?nkin luettavaa, varsinkin kun menn??n henkil?historioihin. Jo pelk?st??n kapteeni Cookista l?ytyy opuksia vaikka kuinka.  

Kun katsot tuonne toisalle "mit? tulaisiksi" -keskusteluun, huomaat, ett? olen kielt?ytynyt dementiahiihdon yhdist?misest? rullaluisteluun ;)  Pelkk? hiihtely outbackissa h?m?h?kinverkkojen ja dingojen keskell? villisianpesi? savoilla sohien on ihan turvallista, eik?? ;-)

Jukka

Timo,

Mun kokemukset lyhyesti sosiaaliturvasta. Tulin t?nne nelj? vuotta sitten ja anoin medicare. Kaikki n?ytti menev?n hyvin kunnes "vaimo avas suunsa" ja viranomainen tajus ett? me ei olla eletty Suomessa 10 vuoteen. Siihen se hakemus kaatui. Olin samanlaisessa tilanteessa, ei ollut turvaa Suomessa eik? sit? voinut anoa t??ll?.

Kerran jouduin sairaalaan tutkimuksiin ja olin siell? p?iv?n. Kun tuli maksun aika niin totesivat mun olevan suomalainen ja sanoivat ett? jos saavat passista kopion niin ei tarvi maksaa.

Kolmas juttu, jos sulla on tuloja ja eik? ole medicarea niin voit v?hent?? sen verotuksessa (medical levy exemption, muistaakseni 1,5% tuloista).

Ja viimeiseks, kun olet l?hett?nyt permanent recidency hakemuksen ja saat kuittauksen ett? ovat vastaanottaneet hakemuksesi, niin silloin voit anoa medicarea ja saat sen automaattisesti. T?h?n yks huomautus, m? sain sen koko perheelle, useimmat kaverit ainoastaan heille itselleen, ei perheelle.

Jukka

Timo

Jukka, kiitos noista tiedoista ja kokemuksista.  Ilmeisesti tuo medicare koko perheelle koskee ilmeisesti vain lapsiperheit?, ja tuo "Permanent Residency hakemus" ei ole sama kuin t?m? Spouse migration, jonka min? olen tehnyt?  Ainakin minulle kerrottiin etten voi anoa medicarea viel? vaikka hakemus on j?tetty siss?n. Ilmeisesti kysymys on tuosta, ett?  t?ll? brdging -viisumilla statukseni on sama kuin mik? oli sen my?nt?mist?, eli olen edelleen turisti.

Vaimo on Australian PR, joka saapui maahan ekaa kertaa 7 vuotta sen my?nt?misen j?lkeen. H?nelle ei medicare tullut ihan automaattisesti, vaan ne vaativat todisteita siit?, ett? h?n todella asuu t??ll? pysyv?sti ja  aikoo j??d? maahan pidemm?ksi aikaa. Pelkk? ty?paikka ei riitt?nyt.