Kysymys: Kännykkä + netti

Aloittaja Timoxi, toukokuu 07, 2010, 21:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Timoxi

Terve,

Lähtö lähenee ja mietinkin tässä, että toimiiko puhelimeni siellä Australiassa (Samsung Galaxy spica).

http://www.samsung.com/fi/consumer/mobile/mobilephones/mobile-services/GT-I5700HKAXEE/index.idx?pagetype=prd_detail

Tarkoitus olisi, että hommaisin Australiassa paikallisen liittymän tuohon puhelimeeni + netin. Onko mitään suosituksia mikä kannattaisi ottaa? Tarkoituksenani olis myös jakaa kännykän netti kannettavaan tietokoneeseeni varmaan onnistunee mitäs siellä olevat käyttäjät osaa sanoa asiaan...? Kiitos etukäteen :) :peukkuy

T:Timo

Jouko

Näyttää pelittävän,

Yllättävää kyllä mutta langattoman nettin käyttö läppärissä on halvempaa kun puhelimessa datan hinnoittelun johdosta. Eli langattomaan mukkulaan saat halvemmalla suuremman määrän dataa kun kännykkään.

Muutaman operaattorin sivut (Tosin luulen että virgin on optuksen jälleenmyyjä)
www.vodafone.com.au
www.optus.com.au
www.three.com.au
www.virginmobile.com.au
www.testra.com ( Telstra käyttää 850MHz verkkoa)  ???



- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

J?ck

Samoilla ajatuksilla olin nettiä käyttämässä. Millä operaattorilla mahtaa olla parhaat yhteydet maaseudulla, keskellä ausseja ja kaukana suurkaupungeista? Pitäisi löytää sellainen hyvä paketti missä on suht ok "kuuluvuus" ja inhimilliset hinnat. Kuvia ja klippejä kun on tarkoitus upittaa gigatolkulla ja toisaalta reissun edetessä olisi kiva googlailla tulevia nähtävyyksiä. Sinänsä tuo on kyllä hyvä että puhelimen jättää puhelimeksi ja netin hommaa vain kännykkään, mutta kun nykyajan luurit ovat vaan niin pirun monipuolisia. Säästyypähän luurin akku pidempään.

Edit:

Jotenkin nuo hinnat tuntuu kovilta. Suomessa maksetaan nopeuksissa rajattomalla tietomäärällä, Australiassa taas tiedonsiirtomäärästä maksetaan. Virginillä 12gigaa on 149AUD. Auts.

E2:
Näillä hinnoilla kyllä jää verkon käyttö vähäiseksi. Täytyy vaan sitten etsiä avoimia Wlaneja esim kahviloista ja härskisti upittaa sen kautta. http://www.bigpond.com/internet/plans/wireless/plans-and-offers/
Telstralla ois kyllä hyvä kattavuus, hinnoittelu vaan ihmetyttää. http://www.telstra.com.au/bigpond_internet/rates.html


Oikeastaan toi Virginin hinta ei tunnu enää ollenkaan pahalta. Elisalta sain pari vuotta sitten mokkulan, mistä näkee onko se operaattorilukittu malli?

MH

Kahviloiden ilmaiset wlanit on suuri vitsi, yks tuttu tuossa kokeili niin jos nopeus on 10kps niiin koita sitten uppailla esim 100M kuvia nettiin sillä :D

Jouko

Joo olen duunissa telefirmassa mutta silti v...us käyrä nouseen aina rajausti kun tulee juttua näistä mobile datan hintoista. Mobile datan käytöllä voi luukutella melkoisia laskuja varsinkin jos käyttää Roamin dataa. Optus muistaakseni veloittaa roamin datasta 2c per kilobyte. Luvut ei näytä äkkiä katsoen kovin suurelta, mutta kun ajatellaan että mega = $20.48 ja jokainen gigabyte yli $20.000 talaa, niin voidaan puhua jo törkeästä ryöstöstä josta tekijä selviää ilman rangaistusta. Tosin ACCC on seuraa asioita ja tietoni mukaan vastaavanlaissa tapauksissa kuluttaja olisikin päässyt pälkähästä ACCC avustuksella maksamalla vain murto osan esim. $10.000 + laskustaan koska veloitus on katsottu kohtuuttomaksi.

Eli lukekaa tarkaan ylimenevän datan veloistus kohdat jotka on usein haudattu syvälle tai ovat sen värisellä tekstillä ettei niitä kukaan viitsi lukea.

Kohtuutonhan se on sillä kotimainen operattori ei maksa noita summia ulkomaiselle kumppanillensa tämän verkon lainasta.

Valitettavasti Australian Internet palvelut elävät vielä pimeätä keskiaikaa eikä valoa näkyvissä paitsi vaalipuheissa. :nuttu:


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Timoxi

Kuulostaa kyllä nuo hinnat ja datamäärät niin kalliilta ja tyhmiltä tälläisen suomalaisnörtin korviin kun tottunut kiinteillä ja nopeilla datayhteyksillä konetta käyttämään, mutta maassa maan tavalla näinhän se menee.. :confuse

Haagalainen

Myös hotelleissa tms kannattaa etukäteen tarkistaa netin käytön veloitus hotellin piuhoja tai langatonta verkkoa käytetäessä. Veloitus voi suomalaishotellien "ilmaiseen" nettiin tottuneelle olla yllärikin. Itse maksoin joitakin vuosia sitten Noosassa muutaman sata $ mielestäni aika vaatimattomasta netin käytöstä. Tietysti operaattorien veloitukset hotelleillekin on varmaan eri maailmasta kun Suomessa.

Timoxi

Tuon ajattelin nyt sitten ottaa läppäriini vuoden sopparilla..ja 12gigalla..

saa nähdä onnistuukohan..

http://shop.three.com.au/broadband-prepay-details/Prepaid-USB-Modem-E122-Black-12GB

Jaaks

Good Luck  8)  Vaikka 3 käyttääkin Telstran palveluita silloin kun omat ei toimi, niin heillä on ehkä huonoin maine ja suurimmat katve alueet kaikista firmoista koko Australiassa.

Timoxi

Jaahas jaahas pitää sitten vielä vähän katsella ;)

RUU

Vähän jatkan tuota Jaaksin vastausta: Three on palveluoperaattori Vodafonen verkossa. Kun Vodan kuuluvuus lakkaa, siirrytään roamingiin Telstran verkossa, ja se saattaa poikia sievoisen lisälaskun. Lue fine print huolella läpi.

Tällä mantereella voi sanoa olevan kolme mobiiliverkkoa: Telstra (suurin ja kaunein), Optus (OK), ja Vodafone (pienin, nuorten suosimilla alueilla tukkoinen). Hintakin menee yleensä samassa järjestyksessä kalliimmasta edullisempaan.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

MH


Timoxi

Lainaus käyttäjältä: RUU - kesäkuu 05, 2010, 23:29
Vähän jatkan tuota Jaaksin vastausta: Three on palveluoperaattori Vodafonen verkossa. Kun Vodan kuuluvuus lakkaa, siirrytään roamingiin Telstran verkossa, ja se saattaa poikia sievoisen lisälaskun. Lue fine print huolella läpi.

Tällä mantereella voi sanoa olevan kolme mobiiliverkkoa: Telstra (suurin ja kaunein), Optus (OK), ja Vodafone (pienin, nuorten suosimilla alueilla tukkoinen). Hintakin menee yleensä samassa järjestyksessä kalliimmasta edullisempaan.

Ok! Tämäpä selvitti asiaa jo aika paljon..varotteluista huolimatta menin tuon kolmosen prepaid jutun ottaan kun oikeestaan tarttin netin aika heti ja laiska kun olin enkä jaksanut metsästää ilmasia wlaneja...ainakin vielä toiminut saapa nähdä sitten kun liikun metrin jos toisen sivuun tästä Sydneyn keskustasta.. :confuse