Sponsori/training/apprentice -viisumisekoilua...

Aloittaja Disturbance, kesäkuu 06, 2007, 14:45

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Disturbance

Tervehdys,

Eli kavi sitten silleen, etta meni kolmen vuoden parisuhde alta, ja siina sitten spouse visa. Jai puoltoista kuukautta aikaa (siita jaljella nyt 4 viikkoa) jarkata mulle jokin uusi viisumi, tai sitten takasin Suomeen, ja siella kun ei kotia enaa ole niin kyllapa nyt itkettaa...

Eli. Oon tassa kattellut semmosta viisumivaihtoehtoa missa ulkomaalainen voidaan ihan kouluttaa johonkin ja sita kautta sponsoroida (lahinna maalaisalueille, ja semmoisiin hommiin joihin ei helpolla paikallista tyovoimaa loydy)?

Kellaan tasta kokemuksia, ja neuvoja?

Vaikka Suomessa ei enaa paikkaa asua olekaan, tuntuu silti paljon fiksummalta palata sinne ja opiskella jotakin edes vuoden verran ja sitten palata takaisin tanne kotiin, mieluummin kuin taalla opiskella sitten kampaajaksi tai sairaanhoitajaksi tai joksikin miksi ei ihan tosissaan halua, meneehan siihen sitten monta vuotta... eli ihan niin epatoivoinen en ole.

Ihan taustana: Tyokokemusta on ihan hitosti, lahinna asiakaspalvelusta, ja vapaa-ajalla luen kaikenlaisia "hippijuttuja" aihealueilta nutrition - natural health - alternative medicine, eli kenties Dietician tai Naturopath olisi lahinna miksi erityisesti haluaisin. Kiinnostaa myos tosi paljon kaantajan ja tulkin hommat, mutta me suomalaiset osataan naemma ihan liikaa englantia, eli ei semmosia hommia paljon vissiin loydy?

Suvi
"Who lives in Cairns?"
"Baked beans, spaghetti, tuna..."

Aikis

No voi. Teetä ja sympatiaa.

Oliskos sitten mahdollista kouluttautua juuri noihin haluamiisi hippihommiin (?), vaihtoehtojan varmasti Australiassa löytyy paljon enemmän kuin Suomessa tuolla vaihtoehtopuolella. Eli muusta ei sitten kai olisi kiinni kuin täpäkästä...Niin tai sit jos löytäis jonkun edullisen kurssin niin sitten viisumista? Kö? Millaisia opintoja student visalla mahtaa saada tehdä?

Reijo

Suostuisko sun nykyinen työnantaja sponssaamaan sua ja järkkäämään sen viisumin sitä kautta, sit ei tarttis kun kävästä maan ulkopuolla hakemaan sen viisumin.

Spouse visalla on just toi huono puoli et jos suhde loppuu niin lähtö on pikaisesti edessä
Reijo

Disturbance

Lainaus käyttäjältä: Aikis - kesäkuu 06, 2007, 15:00

Oliskos sitten mahdollista kouluttautua juuri noihin haluamiisi hippihommiin (?)

No se just, se olis sitten opintoviisumin alla? Ja sen saadakseen pitaa vissiin olla aika hitosti rahaa? Saastaisi ihan hirveesti aikaa jos ei tarttis Suomeen jumittua vaan voisin opiskella alaa ihan taalla kotona, mutta ma luin noita viisumivaihtoehtoja just jokin aika sitten, ja muistaakseni se oli just toi rahoitus ongelmana tassa. Jos jollakin on tasta pikaisesti korvaavaa tietoa niin ilmoitelkaahan akkia, mieluumminhan ma noin pain asian hoitaisin, mulla on WH-viisumia viela 4 kuukautta jaljella ja paluulentokin varattu, eli jos on mitaan toivonkipinaa, niin tuun tietenkin takasin... Se vaan etta pitaa sitten olla aikas varma, koska rahaa ei ole palata aitin luo.

Lainaus käyttäjältä: Aikis - kesäkuu 06, 2007, 15:00vaihtoehtojan varmasti Australiassa löytyy paljon enemmän kuin Suomessa tuolla vaihtoehtopuolella.

Hui, niinko? Nyt rupes vahan arvelluttamaan etta loytyyko Suomesta sitten mitaan apua mulle... Mutta kaymaan ma oon joka tapauksessa menossa, eli sillon tarttee sitten kattella naita mahdollisuuksia...

Lainaus käyttäjältä: Aikis - kesäkuu 06, 2007, 15:00Eli muusta ei sitten kai olisi kiinni kuin täpäkästä...Niin tai sit jos löytäis jonkun edullisen kurssin niin sitten viisumista? Kö? Millaisia opintoja student visalla mahtaa saada tehdä?

Ma oon koittanut olla vahan ovela ja kattella semmosia lyhyita kursseja joita mun WH-viisumilla vois tehda, mutta eipa niista paljon qualificationseja saa, tuskin viisumia jollekin TAFE-kurssille, tai jos vaikka saisikin niin se olisi sitten pariksi kuukaudeksi. Ma tartten kaks vuotta, ennen kuin voin hakea kansalaisuutta :)


Lainaus käyttäjältä: Reijo - kesäkuu 06, 2007, 15:23
Suostuisko sun nykyinen työnantaja sponssaamaan sua ja järkkäämään sen viisumin sitä kautta

Semmosta tilannetta ma oon koittanut junailla tassa nyt ainakin vuoden, mutta ei oo lykastanyt. Ensin olin governmentilla mika ei tunnetusti ketaan ala sponssaamaan, ja nyt teen hyva jos kaks paivaa toita itseaan taynna olevassa hostellissa missa mikaan ei ole pyhaa... Ainoa minka loysin oli Brisbanelainen gentlemens' club, mutta se vois olla aika raju veto  8)
"Who lives in Cairns?"
"Baked beans, spaghetti, tuna..."

Jaaks

Disturbance,

Lainaus käyttäjältä: DisturbanceMa tartten kaks vuotta, ennen kuin voin hakea kansalaisuutta

Niin tarvitset siis kaksi vuotta lisaa, jos olet jo ollut taalla kaksi vuotta ja yksi niista taytyy olla permanent residency eli mikaan opiskeluviisumi ei oikein riita.
New residence requirements for Australian citizenship

Lainaus käyttäjältä: DisturbanceEnsin olin governmentilla mika ei tunnetusti ketaan ala sponssaamaan

Eipas ole totta.
Lainaawhere the nomination is made by a State or Territory government, the migrant is selected on the basis that the specific skills and experience they possess are in demand in that State or Territory. As a result, their employment prospects once they arrive in Australia are good

Skill Matching Database
Se on kyllakin vain "skilled" hakijoille, joilla on tanne haluttava ammatti.

Nunnu74

Eihan opiskelijaviisumiin paljoa rahaa tarvitse, sen vain etta kay laakarissa joka on kylla vahan hintava muttei mahdoton maksu. Viisumin voi hakea netista ja se muistaakseni maksaa jotain, en muista paljonko. Itse tulin maahan turistiviisumilla ja hain taalla opiskelijaviisumia, nopea  ja helppo homma. Voit hakea viisumin taalla ollessa eika maasta tarvitse lahtea mihinkaan.
Siita vain paperit eri kouluihin, useimmillahan paasee mukaan myos syyslukukaudella ja niihin on juuri hakuaika. Ainakin Melbournessa on useamman vuoden koulutusta (nutrition - natural health - alternative medicine, eli kenties Dietician tai Naturopath) aloille.
Kasittaakseni kun opiskelet taalla kaksi vuotta niin sitten voit hakea pr:aa.

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: NunnuKasittaakseni kun opiskelet taalla kaksi vuotta niin sitten voit hakea pr:aa

Aivan oikein.  Voit hakea ihan normaalia Skilled Viisumia, jos vaan kaikki muutkin ehdot tayttyy.
Opiskelun suhteenkin on ehtoja joihin kannattaa tutustua ennekuin paattaa mita alaa ja milla tasolla alkaa opiskelemaan.

Lainaa
Skilled – Independent Overseas Student visa (Subclass 880)
This visa is for you if you are an overseas student who:
•   is under 45 years of age
•   has completed an eligible qualification(s) as a result of at least two (2) years full-time study in Australia
•   has the skills and qualifications that meet the Australian standard for an occupation on the Skilled Occupation List (SOL) and their nominated occupation is classified as either:
o   a 60 point occupation
or
o   a 50 point occupation if the overseas student has completed a PhD in Australia.

You may receive points for satisfying one of the Australian qualifications critieria shown in the table below. You can only be allocated points against one of these categories.
Qualification & Points
-You have completed an Australian doctorate at an Australian educational institution after a period of at least two (2) years full-time (two (2) academic years) while physically present in Australia. 15 points
-You have completed an Australian Masters or Honours degree (at least upper second class level) at an Australian educational institution while physically present in Australia and prior to completing the Masters or Honours degree, you were awarded an Australian bachelor degree as a result of at least one year full-time study while physically present in Australia and the total period of full-time study in Australia was at least two (2) years (two (2) academic years) 10 points
-You have completed full-time study in Australia for a total of at least two (2) years (two academic years) towards the award of a degree, diploma or trade qualification. 5 points


Raiwå

Disse, Jaakx :pepsodent

Eikös siellä ole se humaanisiin syihin perustuva arviointi viisumin haussa, jos on käynyt kuin nyt sinulle Suvi?

Muistelisin keskustelleeni joskus asiasta asioihin perehtyneen kanssa, ja hänen mielestä pystyy hakemaan viisumia pelkästään sillä perusteella mita Suvi sanoi.
Suvi, et ole kertonut kauanko olet täällä asunut nykyisen viisumin turvin.

Jos on muuttanut tänne mennäkseen avioon tai vastaavaan, on luonnollisesti jättänyt kaiken Suomessa taakseen, ja sinne palaaminen voi olla henkisesti ja muutenkin vaikeaa kun on jo osittain integroitunut yhteiskuntaan.
Joten sillä pohjalla menisisn hakemaan humaanisiin syihin perustuvaa arviointia asiaani.

Mutta Jaaks, sinä varmaan olet sen pykälän jo lukenut jostain, niin voitko valaista.

Tuumaa

:coolh

Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Raewo  :pepsodent

Hyva yritys, mutta ei oikein onnistu.
Jos Disturbance olisi tullut tanne Spouse viisumilla tai on hankkinut sen taalla ollessaan, niin jotain mahdollisuuksia voisi ollakin vaikkakaan ne eivat olisi mukavia sille entiselle partnerille, silla se pitaisi perustaa DV eli "Domestic Violence" ja hakea silla perusteella "Protection viisumia".  Nain toimivat mm "Mail Order" morsiamet Aasiasta ja Ita Euroopasta saadakseen pysyvan viisumin tanne.

Muunlaiseen "Refugee" tai "Humanitaariseen" viisumiin ei ole mahdollisuuksia, jos on jonkun muun maan kansalaisuus passeineen eika mitaan ongelmia siihen maahan menemiseen tai siella elamiseen.   

Raiwå

Jaaks  ???

Lainaus käyttäjältä: Disturbance - kesäkuu 06, 2007, 14:45
Tervehdys,

Eli kavi sitten silleen, etta meni kolmen vuoden parisuhde alta, ja siina sitten spouse visa. Jai puoltoista kuukautta aikaa (siita jaljella nyt 4 viikkoa) jarkata mulle jokin uusi viisumi,

Olenko jättänyt lukematta jotain muuta :)


Hieroo otsaansa


:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: RaivoOlenko jättänyt lukematta jotain muuta

Miten niin ?????

Jaiko edellisessa vastauksessani jotain epaselvaksi ?

Raiwå

Jaakob :)

Mulle jäi koska ymmärsin että Suvi tuli tänne Spouse visalla.

Vai ymmärsinkö väärin?


hölmöilee


:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Eikos han tullut WH'lla ja haki sitten Spouse viisumia ?

No joka tapauksessa Humanitaarisen visan ainoa vaihtoehto on se Domestic Violence perustana oleva protection visa ja en usko etta se oikein menee takautuvasti lapi, jos on jo Immigrationille ilmoittanut, etta olosuhteet ovat muuttuneet ja saanut sen 1,5 kuukautta aikaa hakea toista viisumia.

Raiwå

En mene vannomaan kuin Suvi kesään tuli :)

Mutta ensimmäinen porras olisi mielestäni mennä jutteleen asiantuntijan kanssa sinne Immi toimistoon, ja kertoa ainakin kuinka hyvä Migrantti kuitenkin on, koska ei ole koskaan ottanut esim fattalta rahaa, ja kun toi ukko rupes uhkaileen visan perumisella jos en suostu nuolemaan varpaita. Hmmm :)

Jos on ollut jo suht pitkään täällä, pitäisi sen painaa vaakakupissa ihan tarpeeksi että voisi ihan hakea permanent sellasta?

Vai onko ne niin kyynisiä nykyään etteivät anna humanitääristen syiden vaikuttaa rajatapauksissa?


Miettii


:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Leokatti

Niin kun se spouse viisumi on kaksivaiheinen. Ensin saa väliaikaisen spouse-viisumin ja kun kaksi vuotta ossilassa on täynnä, käynnistyy toinen vaihe. Jos tässä vaiheessa edelleen on partnerin kanssa yksissä, saa PR-statuksen, muuten siinä käy juuri noin niin kuin Jaaks kirjoitti, että melkeinpä ainoastaan perheväkivallan uhriksi joutunut jää maahan :(

Huomasinpa juuri, että Suvi kirjoittaa yllä tähän tapaan:
Lainaamulla on WH-viisumia viela 4 kuukautta jaljella
eli siinähän se tuli... :nuttu:
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Jaaks

Hyva Kati  :peukkuy

On se mukava kun joku lukee viestitkin kunnolla.

Taitaa Disse nyt tosiaan sekoilla  ???  Onko siis WH viisumi viela voimassa ?  Jos on, niin ei sinulla mitaan Spouse viisumia sitten ollutkaan.  Kahta viisumia ei voi olla voimassa samaan aikaan.
Mika sitten on se 1,5 kuukautta aikaa jarjestaa toinen viisumi, jos WH on viela 4 kk voimassa  ???

Vahan nyt ihmettelee ...

Wilmina

Disse, valitettavasti ei viisumia tarjota :( mutta entisen tyoni takia olen aika hyvin yleiskuvasta karryilla, kun eri opiskelu- ja tyomahiksista/vaihtoehdoista Suomessa puhutaan eli jos jotain tiettya haluaisit sielta selville voin ainaki koittaa auttaa. Jos siis ne meiningit ei oo ihan selvana sulle enaa ku oot kauemmin maasta poissa ollut...

Muuten pienta tarkennusta: itse student visa tanne ei kovin kallis oo mut opiskelu maksaa "mukavan" paljon... ja studentvisahan oikeuttaa (ainakin yleensa) max 20h/ vko tyontekoon ja velvoittaa taysipaivaseen opiskeluun -jolla siis ei etenkaan yo-lukukausimaksuja makseta.

Muuten toivotan vaan kovasti onnea! Upee asenne sulla ainakin on :peukkuy - ja ne joilla sellane on ainakin yleensa tippuu jaloilleen :)

W

Disturbance

Lainaus käyttäjältä: Jaaks - kesäkuu 07, 2007, 15:59
Niin tarvitset siis kaksi vuotta lisaa, jos olet jo ollut taalla kaksi vuotta ja yksi niista taytyy olla permanent residency

Eli siis kun tulen takaisin ehka vuoden paasta, ensinnakin, nollaantuuko toi mun taalla asuminen? Eli pitaa sitten asua taas nelja vuotta, sitten vasta voi hakea permanent resicency, ja sitten vasta kansalaisuutta? Ymmarsinko oikein? Hui kun on vaikeeta :)

Lainaus käyttäjältä: Jaaks - kesäkuu 07, 2007, 15:59Eipas ole totta.

No ehka ne sitten sponssaa Governmentillakin, mutta ei minua. :) Olin sairaalassa toissa.

Lainaus käyttäjältä: Jaaks - kesäkuu 07, 2007, 15:59Se on kyllakin vain "skilled" hakijoille, joilla on tanne haluttava ammatti.

Niinpa.......... Aattelin tulla takasin ehka Nutritional Therapistina, mutta mitenkohan semmosille loytyy taalla hommia etenkin jos ei ihan heti ole omaa lafkaa varaa pystyttaa, niin se onkin sitten ihan toinen kysymys...


Lainaus käyttäjältä: Nunnu74 - kesäkuu 07, 2007, 16:25
Eihan opiskelijaviisumiin paljoa rahaa tarvitse

Mutta siinahan oli vaatimus etta taytyy todistaa etta rahaa riittaa ainakin ensimmaisen lukukauden maksuihin (miten ne yleensa muuten kouluissa on, maksetaanko lukukauden aina etukateen kokonaisuudessaan?) ja muihin menoihin! Vai onko taakin vaan semmonen liukuva kasite kuten WH:n kanssa, etta sita "vaaditaan", muttei koskaan tarkisteta?

Lainaus käyttäjältä: Nunnu74 - kesäkuu 07, 2007, 16:25sen vain etta kay laakarissa

Eli onkohan taa sitten se sama "laakarintarkastus" mika vaaditaan toisen vuoden WH-viisumiin? Silla mulla on se tehtyna viime vuonna, ja vuodenhan ne tulokset on voimassa?

Lainaus käyttäjältä: Nunnu74 - kesäkuu 07, 2007, 16:25Voit hakea viisumin taalla ollessa eika maasta tarvitse lahtea mihinkaan.

Mutta voinko hakea myos ulkomailta? Mulla ei ole paljon intoa palata tanne jo ostetulla paluulennolla, jos ei ole mitaan takuita etta paasen kouluun, ja viisumi menee lapi. Taman hetkinen viisumi on voimassa lokakuuhun, ja rahaa ei todellakaan ole, eli jos palaan niin huonolla tuurilla joudun peeaukisena ottamaan ekan halpislennon Fidjille... ;)

Lainaus käyttäjältä: Nunnu74 - kesäkuu 07, 2007, 16:25Siita vain paperit eri kouluihin, useimmillahan paasee mukaan myos syyslukukaudella ja niihin on juuri hakuaika..

Siis nytko juuri on hakuaika? Ja millon tulee vastaukset, kevaalla vai? Koska mullahan menee viisumi umpeen, ja enhan ma voi opiskelijaviisumia hakea ennen kuin on hyvaksytty johonkin kouluun? Suomessahan alkaa koulut kanssa "Euroopan syksylla" eli nyt pian, mutta hakuajat on kaikki olleet ummessa jo iat ajat...

Lainaus käyttäjältä: Nunnu74 - kesäkuu 07, 2007, 16:25Kasittaakseni kun opiskelet taalla kaksi vuotta niin sitten voit hakea pr:aa.

Voiko taman joku vahvistaa? Ja mitas sitten jos ja kun saisin sen PR:n ton jalkeen, sittenhan mulla jo opiskelijaviisumikin umpeaa, eli pitaako hankkia uusi viisumi tai anoa jotakin bridging-viisumia voidakseen hakea kansalaisuutta?


Lainaus käyttäjältä: Jaaks - kesäkuu 07, 2007, 17:09
Voit hakea ihan normaalia Skilled Viisumia, jos vaan kaikki muutkin ehdot tayttyy.

Aaa, eli opiskelun jalkeen haetaan sitten TAAS uusi viisumi? Johan tulee kalliiksi...?


Lainaus käyttäjältä: Jaaks - kesäkuu 07, 2007, 20:09
Mika sitten on se 1,5 kuukautta aikaa jarjestaa toinen viisumi, jos WH on viela 4 kk voimassa  ???

Huh huh tulipa vaarinkasityksia  :pepsodent Eli spouse-viisumi oli siis vain SUUNNITTEILLA, eli WH-viisumilla olen. Kolme vuotta oltiin yhdessa. 1,5kk tulee siita kun mulla on lennot varattu Suomeen kolmeksi viikoksi haita kattomaan, ja paluulento on varattu minka jalkeen on WH voimassa viela 4kk, mutta ei ole mitaan jarkea palata tanne ettimaan uutta duunia ja kamppaa jos ei ole yhtaan rahaa, eika toivoa uudesta viisumista minkaanlaisesta, eika rahaa hyva kuin lentaa maasta ulos?
"Who lives in Cairns?"
"Baked beans, spaghetti, tuna..."

Nunnu74

Ensimmainen lukukausi yleensa maksetaan ennen lukuvuoden alkua mutta on mahdollista neuvotella myos muita jarjestelyja, meidan koulussa ainakin onnistuu. Ja joillakin kouluilla on myos mahdollista hakea apurahaa opintoihin, tarkista oman alan tilanne kouluista.
Multa ei ole koskaan tarkistettu loytyyko rahaa vai ei. Kun kavin viisumi "haastattelussa" niin eipa seta mitaan kysynyt, latkasi tarran passiin ja toivotti onnea. Muista etta saat opintotukea Suomesta opintoihin taalla, ainakin useimmissa tapauksissa, joten jos loytyy rahaa lukukausi maksuihin niin taalla parjaa ihan hyvin.

Joo, ekaks pitaa olla hyvaksynta koululta ennen kuin voit hakea opiskelijaviisumia, mutta hyvaksynnan koululta voi saada todella nopeastikin. Useat koulut jarjestaa ns avoimia paivia jolloin voi menna papereiden kanssa koululle ja saada hyvaksynta samantien. Ainakin Melbournessa jarjestetaan tallaisia tapahtumia usein, ja nama tilaisuudet ovat tarkoitettu kansainvalisille opiskelijoille. Itse hain perinteisesti ja sain kouluilta vastauksen muutamassa viikossa.

Jaaks

Disse,

Lainaus käyttäjältä: Disturbance...aihealueilta nutrition - natural health - alternative medicine, eli kenties Dietician tai Naturopath olisi lahinna miksi erityisesti haluaisin

Oletkos kysellyt tasta paikasta ?
Australian College of Natural Medicine

Mainostavat kovasti jopa televisiossa ja sinne voit hakea ihan mihinka vuodenaikaan vaan ja joko taalla ollessasi tai Suomesta ja opiskelut voit tehda joko campuksella kokopaivaisena tai etaisopiskeluna kotoa osa-aikaisena.

LainaaFor over 30 years, the Australian College of Natural Medicine (ACNM) has provided an international standard of education in natural medicine in Australia. Renowned for its high standards, safe practice and professionalism, ACNM offers students the most comprehensive natural medicine courses in Australia.
The ACNM is the largest natural medicine institution in Australia with over 4500 students enrolled at campuses in Brisbane, Gold Coast, Melbourne City, Box Hill and Perth. It is also the only College in Australia to have state government accredited bachelor degree courses in three natural medicine professions - acupuncture, naturopathy and homeopathy.
Courses are offered at Bachelor degree, Advanced Diploma, Diploma and Certificate levels. They range in length from 6 months to four years.
The most comprehensive are the four-year full-time Bachelor of Health Science degree courses which are designed to equip graduates with the knowledge and skills to become successful specialist practitioners in acupuncture, naturopathy or homeopathy. The shortest are Certificate courses which allow graduates to begin work in the profession whilst continuing their studies if they choose