Alkoholin maahantuonti?

Aloittaja joon3, tammikuu 30, 2011, 00:39

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

joon3

Onko kellää tietoo millä tapaa verotetaan Australiaan tullessa ylimääränen alkoholi? Et paljon tulee ylimääräsille litroille hintaa?

RUU

Joon3, duty-free määrä alkoholin tuonnissa (yli 18-vuotiaille) on 2.25L (1). Jos määrä ylittää sen, maksat tullia koko määrästä.
Alkoholijuomille on eri tulleja riippuen tuotteesta (2) ja alkuperämaasta (3). Melkein kaikista tulee maksettavaksi 5% tuotteiden arvosta, suurimmasta osasta lisäksi $71.67 /L alkoholia (eli 50 € viinipullo,12% alkoholia = noin $10 tullimaksua).

Tämän lisäksi voi tulla muita kuluja, kuten hallinnollisia maksuja tullista, sekä karanteenin (AQIS) maksuja (ne jätän harjoitustehtäväksi sinulle).
Saat tuoda jotain varsin erikoista ja hyvää, että homma kannattaa. Etenkin kun huomioidaan, että Melbournen ja Sydneyn suunnalta löytyy jo vakiintuneita maahantuojia monelle juomalle.

(1) Duty Free Concession, http://www.customs.gov.au/site/page4728.asp
(2) Customs - Working Tariff, http://www.customs.gov.au/site/page5663.asp, ja siellä Chapter 22.
(3) Yllä oleva linkki, siellä Schedule 1.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

jounij

Lisäksi kannattaa mainita, että Australian kansainvälisten lentokenttien Duty Free -myymälöistä voi ostaa "tuliaisia" vielä maahan saapuessaan. Hintaerokin Aasian verovapaisiin on mielestäni niin pieni, että en itse viitsisi alkaa ainakaan ihan tavallisimpia juomia tänne asti raahamaan.


Huomauttaa
Jouni
Canberra