työskentely australiassa

Aloittaja sapi, helmikuu 19, 2004, 05:32

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

sapi

olen varmaankin lähdössä australiaan ensi syksynä. ajattelin ensiksi lähteä jonkin järjestön kautta, mutta lukiessani muiden juttuja päätin kuitenkin lähteä omin avuin. tuleehan se paljon halvemmaksikin. haluaisin aluksi poimimaan hedelmiä/keräämään rahaa ja sen jälkeen matkustella. kuinka helposti hedelmiä pääsee poimimaan. aina...?? entä onko majoitus helppo järjestää. olisi kiva jos joku jaksaisi antaa neuvoja suoraan sähköpostiini:zapii@suomi24.fi

-kiitos-:)

jounij

Suoraan sähköpostiin vastaamisesta on se haitta, ettei noihin yleisluontoisiin kysymyksiisi sitten seuraava kysyjä saa vastausta, vaan joutuu kysymään uudestaan. Ennen pitkää me vakituiseen vastailijat sitten kyllästymme vastaamaan samoihin kysymyksiin yhä uudestaan. Koetapa vain viitsiä lueskella vastaukset tältä palstalta, niin samalla muutkin palstan (tulevat) lukijat hyötyvät.

Hedelmien ja vihanneksien poimintaan tuntuu pääsevän helposti. Sama tilapäisen majoituksen suhteen. Millaisia neuvoja tarkalleen ottaen kaipailet?


Puolestaan kysyy
Jouni
Canberra

Jaaks

Sapi :D

Oletkos kokeillut tuota kuuluisaa HAKU laatikkoa :??

Sielta loytyy vaikka tallainen linkki:

http://www.dundernews.com/aus/wmprint.php?ArtID=69

Muuten Jounin kommentteihin yhtyen :D

johki72

Sen verran lisaisin tahan aiheeseen (saattaa se jossain olla jo mainittukin), etta vaikka poimintahommia olisikin hyvin tarjolla, niin aika moneen paikkaan saatat tarvita oman kuljetuksen..eli jos et omista autoa...niin millas sitten kuljet...Se majotus kun ei valttamatta ole ihan farmin nurkilla.Tama ainakin mulla tuli vastaan kun poimintahommia etsiskelin.

Ja toinen juttu, se farmin majotus voi myoskin olla yllatys:eli Cobramissa Pullarin farmille en ainakaan suosittele menemaan niiden huoneisiin.Niiden perushuone oli todella jarkky,multanen likanen sementtilattia,tiiliseinat, haiseva, vaatakaapissa jotain monjaa ja vettynyt vessapaperirulla etc.Niin, ja tama oli se siivottu huone:D:D
Ja mina en sitten ole mitenkaan nirso majotuksen suhteen, muta tahan ei munkaan mielikuvitus riittanyt.

Meika onneksi loysi pakkaushommia samasta kylasta joten ei ihan turha reissut ollut kuitenkaan:D Ja katto paan paalle loyty laheiselta asuntovaunualueelta.

Johanna

riaapa

Joo, tuo auto varmasti auttaa asiaa, niinkuin Johanna sanoi. Mieheni vanhemmilla on appelsiini-avokado-farmi Pohjois-Victoriassa (lähellä Milduraa), ja hekin sanovat, että alueella on kyllä poimijoille paljon töitä, mutta helpoimmin ne paikat löytyy kun lähtee ajelemaan pitkin maita ja mantuja, ja kuulemma farmarit pistää tien viereen kyltin "pickers needed" kun työntekijöille olisi tarvetta. Tuolla alueella kasvatetaan paljon eri hedelmiä, joten sadot kypsyvät vähän eri aikoihin, ja siksi työtä löytyy vähän kautta sesongin. Elämä maaseudulla voi olla aika ankeata ilman autoa, sillä bussiyhteydet ovat aika olemattomia.

Riina.
Riina

Surffari

Se taitaa olla aina vähän tuurista kiinni noissa
poiminta hommissa että riittääkö hommia koko ajan ja mistä niitä milloinkin saa.

Mutta pienellä tuurilla dunia saa ja niitä riittää.

MIldurassa oli juuri isompi joukko tuttavia viinitarhoilla. Ainakin osalla kaikki palkka meni
kuulemma hauskanpitoon. Todella nuuka saa olla tai tosi nopea poimimaan jos poiminta hommista meinaa paljon rahaa saada säästöön niin että
sillä rahalla matkustelee eteenpäin.

Urul

Pari  vuotta  sitten meidän vanhin poika oli kavereineen jossain puuvillaviljelmillä kahden viikon pestissä. Kaikki huvitukset olivat kaukana paikan ollessa aivan  "erämaassa" kauppaankin ollessa matkaa aika tavalla(se pomo omisti vielä omisti sen ainoan kaupankin) ,mutta  oli siinä se hyvä puoli,että rahat säästyivät.

Heidi

Mun backpacker-vuotenani reissukaverini saasti tomaatteja poimimalla noin viiden kuukauden aikana vajaat $10,000. Han oli iltaisin toissa ravintolan keittiossa ja kaytti ne rahat elamiseen saastaen kaiken, mita poiminnalla ansaitsi. Niilla rahoilla han sitten reissasi Uudessa-Seelannissa ja Thaimaassa ja palasi takaisin Australiaan viela pariksi kuukaudeksi. Mulla puolestaan meni suurin osa kaikenlaiseen huvielamaan, mutta sain itsekin saastettya tarpeeksi parin kuukauden matkustelua varten ennen kuin piti taas hankkia uusi poimintapaikka... Meilla oli alunperin todella pieni matkabudjetti, sen takia piti olla toissa aika iso osa ajasta. Jos oltais yritetty saastaa enemman rahaa ennen lahtoa ei oltais varmaan tanne asti koskaan loppujen lopuksi edes paasty, joten ei harmittanut! Suomessa tuskin olisi koskaan tullut tehtya mitaan liukuhihnaduuneja poiminnasta puhumattakaan, mutta taalla se meni uusien kokemuksien keraamisen piikkiin.