Milloin kouluun?

Aloittaja uniedu, syyskuu 04, 2004, 19:04

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

uniedu

Hei!

Olen tulossa Australiaan ensivuodeksi opiskelemaan. Nuorin lapseni on 5-vuotias ja täyttää ensikesänä 6. Ymmärtääkseni oppivelvollisuus alkaa Australiassa vuotta aiemmin kuin Suomessa. Koska lukuvuosi kuitenkin alkaa eri aikaan, haluaisin vielä varmistaa: onko jo 5-vuotias oppivelvollinen Australiassa ja/tai minkälaisia vaihtoehtoja tuon ikäiselle nassikalle opetuksen suhteen on. Lisäksi olisin kiinnostunut tietämään minkälaisella hintahaitarilla koulun suhteen liikutaan, noin suurinpiirtein.

fogs

Hei Uniedu

Riippuu milloin kesällä, tai siis aussien talvella, on nuorimmaisesi syntynyt. Jos hän täyttää kuusi ennen 30/6/2005, hän kuuluu year 1, aloittaen sen lukuvuoden helmikuun alussa 2005. Jos hän täyttää kuusi 01/07/2005 ja sen jälkeen, aloittaa hän helmikuun alussa pre primary luokan.

Hinnat riippuu katsotko public vai privat, myöskin kauanko sinä olet täällä. Jos olet lyhyen aikaa, toden näköisesti joudut maksamaan paljon enemmän kuin paikalliset jopa julkisista koulusta, tuosta en kuitenkaan mene takuuseen. Tällä hetkellä ainakin meillä menee julkisiin kouluihin noin $40 per vuosi plus erinäisiä pikkudollareita eri kuluihin. Tuon ikäisille ei koulukirjoja vielä pahemmin ole joten joudut maksamaan pikku tavaroista kuten kynät, kansiot, jne. Koulupuvut kuuluu asiaan ja osaa olla aika hintavia mutta niistä koulukohtaisesti saa varmasti enemmän tietoa. Kouluruokaa ei ole joten joko kanttiinista ostat ruoat tai eväät mukaan, jälkimmäinen huomattavasti halvempi vaihtoehto.

Terkuin Terhi

Jaaks

LainaaRiippuu milloin kesällä, tai siis aussien talvella, on nuorimmaisesi syntynyt. Jos hän täyttää kuusi ennen 30/6/2005, hän kuuluu year 1, aloittaen sen lukuvuoden helmikuun alussa 2005. Jos hän täyttää kuusi 01/07/2005 ja sen jälkeen, aloittaa hän helmikuun alussa pre primary luokan.

Queenslandissa tuo raja on 31/12 eli jos taytat 6 ennen sita aloitat koulun seuraavan vuoden alusta.

fogs

Niin se oli täälläkin ennen, muuttivat systeemiä pari vuotta sitten, luulin että koko maassa mutta Queensland haluaa olla erilainen :hahhaa

arixmel

kait sen vois jossain tarkistaa, mutta sanoivat juuri paivakodissa etta melbournessa tuo syntymapaiva pitaa olla huhtikuun loppuun mennessa,,,kuulemma muuttunut juuri..??
ari
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

fogs

Queensland 31.12
New South Wales 31.07.
Victoria 30.04.
Western Australia 30.06.

...Asiaahan ei tietenkään aussityyliin voinut tehdä helpommaksi :??
Tietääkös kukaan noista lopuista osavaltioista, en lähtenyt niitä kaivamaan enempää netistä! Osavaltion omilta sivuilta löytyy infoa per state eli www.qld.gov.au  www.vic.gov.au   www.wa.gov.au   www.nsw.gov.au  jne....
Terhi

Jaaks

Fogs :D


LainaaQueensland haluaa olla erilainen

QLD on aina vahintaan 1 tunti (ja 20 vuotta) muista jaljessa :hahhaa:hahhaa:hahhaa

uniedu

Kiitoksia vastanneille! Täytyy lähteä selvittämään tilannetta tarkemmin. Kerron sitten lopputuloksista jossain foorumilla, kun asia selviää.

T Uniedu

mette

Australian education system( Almanac 2004)


Education in Australia is compulsory between  ages six and 15(16 in Tasmania). However, for many children education begins between the ages of three and five ,with one year of preschool and continues into 13 years of schooling (or 12 in Queensland and Western Australia) starting with primary school and continuing on to junior secondary school and senior secondary school. After secondary schooling many students pursue further education either at a tertiary institution or a college of Technical and Further Education(TAFE).

Preschool (1 or 2 years, all states)
                           
Pre year 1 (Vic, Tas, ACT) or
Kindergarten (NSW)

Primary school
(NSW,Vic,Tas,ACT:Years 1-6)
(SA,WA,NT,Qld:Years 1-7)

Junior secondary school
(NSW, Vic, Tas, ACT:Years 7-10)
(WA, SA, NT, Qld:Years 8-10)


Senior secondary school
(Years 11 & 12)

mette

School entry protocols from state to state

Entry age into Year 1

Western Australia, Six by June 30, single entry point at start of school year.
New South Wales,  Six by July 31.
Victoria, Six by April 30.
Queensland, Six by December 31.
South Australia, After 2-5 terms in Reception, single entry in January.
Tasmania, Six by January 1.
ACT, Six by April 30.
Northern Territory, Five years and six months by January 1.