Juomaraha?

Aloittaja R?yh?, elokuu 09, 2007, 00:50

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

R?yh?

Olen tassa miettinyt, etta kuinka yleista taalla on juomarahojen antaminen? Ravintoloissa olemme yleensa vahan jattaneet, mutta entapa taksit, kampaamot, tavarantoimittajat yms palvelut?

Pohtii Rayha

Jaaks

Rayha,

Ihan niinkuin missa tahansa, etta jos saat oikein "Super Duper Extra Special Service" niin tokihan annat tippia  :XXXX  , mutta eipa se toki niin kovin yleista ole.

Aikis

Mikään 'pakollinen' tippien anto ei tosiaankaan ole. Huomasin, että tavakansa ei tippejä maksa (paitsi ehkä juuri tuossa Jaaksin mainiosti kuvaamassa tilanteessa), mutta sitten jos haluaa antaa itsestään joko erityisen varakkaan tai sivistyneen vaikutelman niin sitten!

Leokatti

No kyllä Perthissä ainakin on tapana jättää tippi ravintolassa vaikkei olisi "varakas" tai "sivistynyt". Paitsi jos palvelu tai ruoka ei sitä ansaitse.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Milka

Nakojaan Perthissa ja Melbournessa on samat tavat juomarahojen suhteen. Eli kylla Melbournessakin on tapana antaa tippia varsinkin illallisen jalkeen ravintolassa, eika talla kulttuurilla ole mitaan tekemista varakkuuden tai sivistyneisyyden kanssa.  :god:

... ja kuten jo edella sanottiin tippi taytyy ansaita, eli jos on toykeaa palvelua tai ruoka huonoa yms. ei kannata jattaa tippia.