Ratsastustunnit ja säännöllinen harrastaminen

Aloittaja Mesi, toukokuu 05, 2012, 05:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Mesi

Käyn säännöllisesti 1-2 kertaa viikossa tunneilla täällä Suomessa ja opetus sekä hepat ovat sitä tasoa, että kehitystä tapahtuu. Ehdottomasti haluan tätä harrastusta jatkaa myös siellä.

Googlettelemalla olen löytänyt (tällä hetkellä kohteemme on WA ja sieltä olen etsiskellyt) talleja, jotka tarjoavat tunteja lähinnä lapsille. Joillakin talleilla on myös tunteja aikuisille, mutta monesti ajankohta on esim. keskiviikko klo 10 aamupäivällä. Siis häh? Eikö tavan ihmisen kuuluisi olla töissä siihen aikaan ja onko siinä maassa ratsastustunneilla käynti enemmän lasten juttu, vai enkö vain ole löytänyt oikeaa tallia?

Käykö täällä kukaan (tai tietääkö jonkun tutun käyvän) säännöllisillä tunneilla, joissa on tavoitteellista opetusta? Ihan sama missä päin maata, mielenkiinnolla kuulisin sen maan tyylistä asiaan liittyen :)

feril

Onhan taalla vaikka mita Dressage Centereita WA:ssakin. Sain pari viikkoa sit kayntikortin yhdelle tallille Perthin lahella missa yks suomimimmi oli duunissa, Wanneroo on vaan sen verran kaukana autottomalle, ettei kylla meikalaisen ratsastelut jatku ennenku on auto taas alla. Swan Valleyssa on polleja ja talleja tunteineen ja vuokrausmahdollisuuksineen joka toisella tiluksella.  Mutta ainakin toi Wanneroon paikka tarjoaa ihan kunnon nylp nylp-tunteja joko yksarituntina tai parille ratsukolle. Ma jatin ridakamat Suomeen, ei maksanu vaivaa putsata kenkia niin puhtaaksi, tai roudaa kuluneita Eurohunterin poksyja tanne, niin tarttis lahtea tassa myos vahan ostoksille ennen tuntien aloitusta. Eli kylla taalla on toimintaa ja mahdollisuuksia monenlaiseen ratsastukseen.

Lapset ja kotirouvat voi hyvin hyodyntaa noi aamupaivan tunnit ;)

Mesi

Me tod.näk. suunnataan Mandurahiin, joten olen etsiskellyt talleja siltä puolelta Perthiä :) Mites se suomityttö pääsi sinne tallille töihin ja mitä siellä tekee?

feril

Lainaus käyttäjältä: Mesi - toukokuu 06, 2012, 19:47
Me tod.näk. suunnataan Mandurahiin, joten olen etsiskellyt talleja siltä puolelta Perthiä :) Mites se suomityttö pääsi sinne tallille töihin ja mitä siellä tekee?

Tallihommia, asiakaspalvelua jne. Eikohan se ihan paikan paalle ilmestynyt ja kysellyt hommia, WH-viisumilla noita nuoria suomalaisia talliduunareita taalla pyorii aika paljon.

Eiks teilla ollu hakusessa se regional-viisumi, vai onko suunnitelmat nyt muuttuneet jos Mandurahiin meinaatte? Se kun ei taida viela kuulua regional-visan alueeseen? :O

Mesi

Juu 475 viisumia haetaan.

Western Australia
except Perth and surrounding areas
6041 to 6044
6083 to 6084
6121 to 6126
6200 to 6799

Mandurahin post code 6210

Eli eikös tuo nyt kuitenkin kuulu regional alueeseen?

Hämää lähinnä se, että täällä http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/whats-new.htm#12sept sanotaan, näin:

In summary, Perth has been classified as regional for the following migration programs:

•Regional Sponsored Migration Scheme (Subclass 119 & 857)
•Skilled Regional Sponsored (provisional) (Subclass 475)
•Skilled Regional Sponsored (provisional) (Subclass 487)
•Skilled Regional (permanent) (Subclass 887).

Toisaalla taas sanotaan, että Perth ei kuulu tämän viisumin alueeseen. Mitähän tässä uskois...

Näin sanotaan täällä: http://www.migration.wa.gov.au/skilledmigration/Pages/AboutStateSponsorship.aspx

State sponsorship applications for the Skilled Regional Sponsored (Provisional) visa (Subclass 475 or 487)
The changes announced by the Minister for Immigration and Citizenship do not affect State Sponsorship applications for the Skilled Regional Sponsored visa classes.

Applicants who are successful in gaining a State Sponsored visa for the Skilled regional Sponsored (Provisional) visa (Subclass 475 or 487) are still required to live and work in a regional area of Western Australia outside of Perth.


jounij

Lainaus käyttäjältä: Mesi - toukokuu 10, 2012, 22:21
Juu 475 viisumia haetaan.

Western Australia
except Perth and surrounding areas
<snip>
6200 to 6799

Mandurahin post code 6210

Näkemättä alkuperäistä artikkelia, minusta näyttäisi tämän perusteella siltä, että Perth ympäröivine alueineen ja nuo postinumerovälit mukaanlukien olevan sillä "except"-listalla, joihin alueellista viisumia ei saisi.


Tulkitsee
Jouni
Canberra

Mesi

Tässä linkki http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/regional-growth.htm#wa

Esim. post code 6018 on Innaloo, joka on ihan Perthin kyljessä ja tuohan numero ei ole noissa postinumeroväleissä. Sitten taas jos otetaan tuolta postinumerovälistä esim. 6762 Telfer, joka on ihan korvessa. Näillä perusteilla sanoisin, että nimenomaan noissa väleissä saa asua.

Innaloo http://en.wikipedia.org/wiki/Innaloo
Telfer http://en.wikipedia.org/wiki/Telfer,_Western_Australia

fatamorgana

Moikka Mesi

Innaloo ei ole hyva esimerkki koska se on Perthin metropolialuetta eli automaattisesti poissa laskuista, vaikkei sita postinumeroa ole erikseen rajattu pois. Perth tarkoittaa tassa yhteydessa jokaista metropolin suburbiaa, ei niin etta Perth olisi Perth City (joka on tosi pieni palanen) ja sitten suburbiat sen kyljessa olisi sallittuja.

Kannattaa varmaan yrittaa kysya sielta immista, koska minakin epailen, etta Jounij:n tulkinta noista poissuljetuista alueista on oikea ja Mandurah olisi juurikin poissuljettu (koska on valilla 6200-6799). Takalaistutuilla on juuri tyonteon kanssa ollut ongelmana, etta kun on tullut regional-viisumilla, niin toissa on kaytava todentotta korvessa eli kauempana kuin Mandurahissa (joka on kaytannossa Perthin suburbia tunnin junamatkan paassa).

Mina olen ymmartanyt noista immin ohjeista, etta muuttunut regional-satus koskee employer scheme-viisumia eli niita, jotka ovat tyonantajan sponsoroimia. Tyonantajan sponssaamassa tapauksessa siis voisi saada asua ja tehda toita perati Perthissa tupumpien kylien sijasta. Ja naita itse haettavia viisumeita varten regional WA on ihan oikeasti sita syrjaseutua, mukaanlukien pienemmat kaupungit osavaltiossa kuten Geraldton, Bunbury, Kalgoorlie jne. Lahijunamatkan paassa Perthista olevat alueet eivat ole regional-aluetta, koska regional-viisumi on olemassa sita tarkoitusta varten, etta syrjaseuduillekin saataisiin osaavaa tyovoimaa...

En haluaisi lannistaa tai masentaa, mutta nain taitavat olla nappylat :(

Mesi

Tuon tulkintatavan mukaan ei SA:ssa, Tasmaniassa ja NT:ssa saisi ollenkaan olla regional-viisumilla:

South Australia: Entire State
Tasmania: Entire State
Northern Territory: Entire Territory

Vänkään nyt vastaan, mutta en oikein usko, että koko NT olisi poissuljettu, jos sinne hakee regional viisumia. Sehän on landea koko läntti.

WA:n sponssausta haettaessa kaavakkeessa kysyttiin millä alueella haluttais asua ja vastattiin ykköseksi Peel. Tältä alueelta piti etsiä oman alan auki olevia työpaikkoja ja läpi meni.

Mutta kunhan meille nimetään Case Officer, niin täytyy kysyä asiaa vielä, ettei mene vikaan.

Mesi

Tässä yksi paikka, joka menee noihin postinumeroväleihin. Postinumero 6642 ja jos tuo ei ole region aluetta, niin mikä sitten olis?  :D

http://www.postcodes-australia.com/areas/wa/kalgoorlie/angelo+river

sanni

Lainaus käyttäjältä: Mesi - toukokuu 16, 2012, 20:28
Tässä yksi paikka, joka menee noihin postinumeroväleihin. Postinumero 6642 ja jos tuo ei ole region aluetta, niin mikä sitten olis?  :D

http://www.postcodes-australia.com/areas/wa/kalgoorlie/angelo+river
[/quot

Minusta tuossa ihan selvästi sanotaan, että listatut postikoodit ovat niitä hyväksyttyjä. Kyse ei ole ainoastaan 'regional' vaan myös 'low population growth metropolitan' alueista: "This page lists the areas - including postcodes - for 'regional Australia' or a 'low population growth metropolitan area'."  Mandurah on siis mukana. (Ja varmasti immistä kysymällä saa nopeasti varmistuksen).

Mesi

Kiitos :) Näin minäkin asian ajattelin, mut pitää vielä varmistaa immiltä, kunhan viisuminkäsittely etenee.