Matkavakuutus

Aloittaja Zara, huhtikuu 15, 2005, 00:35

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Zara

Hei,

Tuolla WH-puolella olikin joillain puhetta vakuutuksista ja Kelasta. Mutta tiedustellaanpa asiaa täälläkin.
Olen juuri saanut spouse-viisumin (muutamien vaikeuksien jälkeen... kuten kerroinkin, Berliini hukkasi viisumihakemukseni 2 kuukaudeksi ja viime viikolla sitten sain passini postitse takaisin, mutta kirjekuori oli täysin repaleinen, joten pelkäsin pahinta, josko passi olisi kirjekuoresta kadonnot, mutta onneksi näin ei ollutkaan)...

Muutan siis vähän pysyvämmin (2 ensimmäistä vuotta provisional - visalla) Australiaan. Miten te muut sinne pysyvämmin muuttaneet olette hoitaneet matkavakuutuksenne? Täältä vakuutusyhtiöstä ei suostuta myöntämään minulle matkavakuutusta, koska en ole tulossa takaisin, enkä näin ollen siis kuulu Kelan sosiaaliturvan piiriin. Pelkäksi yhden suuntaisen lennon ajaksi eivät vakuutusta myy. Vuoden määräaikaisen vakuutuksen voisin ottaa, jos kertoisin heille olevani siellä sen aikaa ja tekisin terveysselvityksen, mutta sitten pitäisi Kelalle jättää ilmoittamatta muutosta ja mitenkäs Verohallinto taas siihen suhtautuu...

Eli mistä siis saan matkavakuutuksen ja miten te sinne muuttaneet olette Kelan ja muut hoitaneet?

Neuvoja taas kaipailen...  :)

ja niistä jo etukäteen kiittäen...

(jee, täällä paistaa aurinko ja on jo 12 astetta lämmintä!)

Jaaks

Zara :D

Ota matkatoimistosta (jos Suomesta saa ? ) vakuutus matkatavaroillesi ja itsellesi vaikka vuodeksi jos haluat, mutta itse ottaisin vain viikoksi tai pariksi ja sen jälkeen tavarasi kuuluvat täkäläisen "contents" (eli irtaimisto) vakuutuksen piiriin, joka toivottavasti poikaystävälläsi (miehelläsi) on.  

Jos ei muuten onnistu, niin kerro heille lähteväsi vaan lomalle pariksi kuukaudeksi ja sen umpeuduttua unohda koko juttu, sillä saat Medicare täältä heti kun olet maassa.


LainaaMedicare
The Australian Government provides assistance with medical expenses through a scheme called Medicare. Partner visa holders are eligible to enrol with Medicare.


http://www.immi.gov.au/migration/family/partners/living.htm

Unohda koko Kela :peukkua

Meillä paistaa kanssa aurinko ja on mukava syksyinen +27 :D

Terhi

Zara,

Mina en tanne muuttaessa ottanut matkavakuutusta ollenkaan... Mikali tavaroille tapahtuu jotain lentomatkan aikana, lentoyhtio korvaa vahongot, ja kuten Jaaks jo totesi, suomalaisena oot Medicaren piikissa heti maahan saapuessasi...

mia_kr

LainaaAlkuperäinen postittaja Terhi
Zara,

Mina en tanne muuttaessa ottanut matkavakuutusta ollenkaan... Mikali tavaroille tapahtuu jotain lentomatkan aikana, lentoyhtio korvaa vahongot, ja kuten Jaaks jo totesi, suomalaisena oot Medicaren piikissa heti maahan saapuessasi...


tarkoittaako tämä että kaikki sairaskulut korvaa ausseissa valtio samaan tyyliin kuin suomessa, vaikka ei ole australian kansalainen? Onko minkätasoista?

Jaaks

Mia_kr,




Lainaatarkoittaako tämä että kaikki sairaskulut korvaa ausseissa valtio samaan tyyliin kuin suomessa, vaikka ei ole australian kansalainen? Onko minkätasoista?

Eihän se Medicare täälläkään kaikkea korvaa, niinkuin ei Suomenkaan systeemi.  Suurimman osan normaaleista kuluista kyllä.  

Nämä aikaisemmat vastaajat tässä ketjussa ovat kylläkin tulleet tänne pysyvämmällä viisumilla, joten kate on huomattavasti parempi kuin WH viisumilla, mutta silläkin saat  jo jonkinlaisen perustarpeet kattavan suojan.

Taso on ihan yhtä hyvä kuin missä tahansa muussakin länsimaassa.