Medicare ja sairaala

Aloittaja Disturbance, marraskuu 25, 2005, 15:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Disturbance

Nyt olisi tammonen kysymys.

Eli olen taalla nyt working holiday viisumilla, ja mulla on englannin sosiaaliturva. Minkaanlaista vakuutusta ei ole.

Nyt on tilanne etta joudun kaymaan laakarilla, ja sielta saatetaan maarata sairaalaan jonkinlaisiin kuvauksiin.

Onko jotenkin maaritelty, minne pitaa menna laakariin, ja minne sairaalaan? Enta ne mahdolliset maksut, ja ne taalla niin suuresti kiistellyt erot yleisen ja yksityisen terveydenhoidon valilla?

Neuvoja kaivataan.
"Who lives in Cairns?"
"Baked beans, spaghetti, tuna..."

Jaaks

Disturbance,


LainaaReciprocal Health Care Agreement (RHCA)

The RHCA between Australia and the UK enables travellers to access public health medical care systems in each country. In the case of Australian visitors to the UK, the National Health Service provides a range of medical and hospital services. British visitors to Australia have access to public hospital care, the Pharmaceutical Benefits Scheme and Medicare rebates for visits to doctors.


Andreasyan

En tiedä kävitkö lääkrärissä GP:llä vai ensiavulla, mutta eroa näiden kahden välillä on mm. seuraavat seikat;

GP antaa sinulle todennäköisesti lähetteen kuvauksiin yksityiselle firmalle, jossa esim. vatsan ultraääni tutkimus maksaa n. 160-180 dollaria, siitä saat sitten vaatia tietyn määrän takaisin Medicarelta, eli noin pyöreästi 100 doltsua saat takaisin.

Mikäli kävit lääkärissä julkisen puolen ensiavulla(ja odottelit siellä vähintään 5 tuntia :roue) antavat he sinulle lähetteen kyseessä olevan sairaalan röntgen osastolle ja tästä sinun ei tarvitse maksaa mitään.

Jos asut Brisbanen pohjoispuolella, Royal Brisbane Hospital lienee lähimpänä (tai Prince Charles) julkisen puolen sairaaloista, etelä Brissestä löytyy sitten esim. Mater Public Adult Hospital, tai Princess Alexandra Hospital.( Logan on sitten hieman kauempana keskustasta katsottuna) Näiden sairaaloiden ensiavulle voi marssia sen enempää soittelematta tai aikoja varailematta.(yksityis sairaaloiden ensiapu osastot löydät sitten esim. Wesley Hospital, St. Andrews, Mater Private, Greenslopes jne...niitä löytyy kyllä)

 Jos haluat mennä GP:n vastaanotolle, katso keltaisilta sivuilta Medical Practioners otsikon alta ja löydät varmasti GP vastaanoton ihan kotikulmilta. Jotkut "GeePeet" tarjoavat Bulk Billing kaikille potilaille( esim. Acmed  Fairfieldissä) mutta suurin osa vaatii pienen palkkion, noin 40-50 AUD, josta saat myös Medicare hyvityksen takaisin, eli n. 30 AUD. Muistat vaan  säästää kaikki maksukuitit ja niiden kanssa taaperrat sitten Medicaren toimistoon esim. keskustan Wintergardeniin tai Mt.Gravatin Westfield ostoskeskukseen.

Eroa hoidon laadussa näiden kahden välillä ei juurikaan ole, yksityispuolella pääset ehkä hoitoon/tutkimuksiin nopeammin. Monet yksityispuolella työskentelevät spesialistit tekevät "keikkaa" myös julkisella sektorilla. Mikäli kyseessä on akuutti kipu/vaiva, kannattaa mennä julkiselle puolelle ja säästää ne dollarit parempaan tarkoitukseen:pepsodent
AA

RUU

Voisin jatkaa tähän alkuperäiseen vielä kun lueskelin meidän pojan mukana sairaalasta tulleita byrokratiapapereita.
Hän oli Brisbanen Royal Children's Hospitalissa, joka on myös opetussairaala. Jos siellä on julkisena potilaana, on olettavaa, että hoidon antaa tuleva tai erikoistuva lääkäri vanhemman spesialistin ohjauksessa. Jos otetaan sisään yksityispotilaana, hoidon antaa aina se vanhempi spesialisti. Yksityispotilas voi myös pyytää pääsyä yksityishuoneeseen (oma 1-h huone) mutta sellaisen saantia tai pysyvyyttä ei taata. Oma huone tietenkin lisää laskun loppusummaa.

Julkiseksi potilaaksi pääsee Medicaren avulla, yksityiseksi matkavakuutuksen avulla.
Ne, jotka eivät kuulu reciprocal terveyshuoltosopimusten piiriin eikä ole vakuutusta, maksavat hoidosta 950 $/pv. Onneksi on hoitosopimus ja onneksi on vakuutuksia. :eureka Meidänkin perheen vuoden matkavakuutukset tuli kuitattua voiton puolelle muutamassa tunnissa! :peukkuy
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates