Sienet, mustikat, herneet ja muut herkut

Aloittaja Timo, elokuu 26, 2003, 15:36

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Timo

LainaaOriginally posted by Jaaks
Timo :D

That's no good service :mad:

Soitan Sue'lle huomenna ja kysyn jos han on saanut e-mailisi :?? ja jos on, miksi ei ole vastattu :??

It's the reputation, you know :D:D:D
Jos mina lupasin sinulle palvelua, se tulee
 tapahtua:mad:

Ps. toisaalta = typical Queensland :??:??

Jaaks :D  :D  
No nyt tuli vastaus Suelta. Saattaapa kuulemma järjestyäkin mustikoita ja sieniä toimitettuna täkäläiselle vihanneskauppiaalle. Hän kyseli, mitä tarkalleen ottaen haluan. No, kysyn tietysti, onko luetteloa ja luettelen kaikki englanniksi tietämäni sienet ... vai pitäisköhän latinaksi mieluummin :?? :D :D


Jospa muuten tällä viikolla noudattaisi perinteitä ja pistäisi herneet likoamaan jo huomisaaamuna niin ois soppa valmiina  Suomen  torstain aamiaiseksi. :D

Jaaks

Good news Timo :D:D

En saanut hanta edes itse eilen kiinni.  Jatin vain viestin tiedustellen Townsvillen toimituksia :??  Onneksi alkoi tapahtumaan :D:D:D

Juu, laita ne herneet likoon ajoissa :D:D:D

Timo

Mette :)
Joo, kyllä ne on herneet likoamassa.  Tosin tuli tässä mieleen, että voisihan vuorokauden lionneet herneet myös idättää ja versottaa, jolloin saisi vähän uudenlaista ja terveellisempää  herneruokaa :D  

Oletkos, Mette, jo tehnyt jotain niistä kik-herneistä?  Niistäkin vois kait kokeilla soppaa, vaikka sienihernekeittoa kookoskeramlla ja korianterilla höystettynä....

:D

Timo

Mette :)

Sehän sattui sopivasti. Täytyypä munkin käydä ostamassa kokonaisia kik-herneitä ja tehdä ensi-viikon "papusoppa" niistä (niin kysy turkulaiselta mikä ero on herneellä ja pavulla :??, hernekeittohan on turuksi papusoppa.
Kookoskerman sijasta olen joskus kokeillut keitoissa ja curryissa jopa tavallisia kookoshiutaleita liotettuina.  Ei kyllä niin hyvää kuin kookoskerma.

Xango-mehua en ole maistanut, mutta kuullut kehuja paitsi mausta myös sen terveysvaikutuksista. Sisältää kuulemma valtavasti antioksidantteja.  Meillä terveysmehu on kuitenkin kombuchaa eli volgansieniteetä. :D

Timo

Mette :D

No joo, onhan tuo aika arvokasta, mutta toisaalta samaa hintaluokkaa kuin 40% etanolijuomat täällä. :??  Voishan tuota joksus kokeeksi ostaa perjantaipullon asemesta :D

Jaaks

Timo:D

Tuo Kombucha tee oli kovin suosittua taalla joskus 10 vuotta sitten, kunnes sen myynti kiellettiin ainakin Queenslandissa.


Johtui tietysti suuresta maarasta tuntemattomia bakteereita joita sienen mukana kulki kotikasvatusten aiheuttamana.  Se sienihan aina vahintaan tuplaa kokonsa teen valmistuksessa ja sitten se uusi puolikas annettiin tai myytiin jollekin toiselle :cool:


En tieda mika on terveyslainsaadannon asenne tanapaivana :??

Cheers
Jaaks

Timo

Jaaks :D

Joo, kyllä mäkin olisin aika tiukka sen kombuchan kanssa jos olisin viranomainen. Ei ainakaan kotivalmistusmentelmä kovin hygeinisltä tunnu ja uskoa saattaa, että ylimääräisiä pöpjäkin eksyy helpolla sekaan. Mutta ... kun vaan itselle tekee, niin sehän muuta kuin vahvistaa jos ei tapa ;).

 Tuo kombucha, volgansieni, manchurian tee, sienitee ... pulpahtaa aina silloin tällöin hitiksi, taikajuomaksi, joka parantaa kaikki vaivat. Sitten tulee joku ja yrittää lyödä sillä rahoiksi. Positiivinen puoli kombuchassa kuitenkin on juuri tuo, että sen myyminen ei ole joko sallittua, helppoa tai muuten kannattavaa, ja suurin osa käyttäjistä ympäri maailmaa valmistaa sitä itse kun on saanut sienenpalan ja tilkan valmista teetä joltain tuttavalta. Netistäkin löytyy verkostoja, joiden kautta tarvitseva saa ensimmäisen sienenpalansa ja usein myös neuvot kaupan päälle.  täkäläinen löytyy osoitteesta
 
http://www.geocities.com/kombucha_au/
[/url]. Yleensä palvelun saa omakustannushintaan, minä esim. NSW:stä viiden taalan postimerkkeinä.  Ja itse käyttäminen tuleekin sitten vielä halvemmaksi. Isossa lasiastiassa liinalla peitettynä käytetään sokeroitua teetä n. viikon ajan. Pysyy litrahinta muutamissa senteissä. Ja jokaisen valmistuserän yhteydessä tosiaankin jää käteen vähintään kaksinkertaiseksi kasvanut sieni. Sillekin on keksitty varsin mielenkiintoisia  käyttötapoja. Sehän on rakenteeltaan kuin pehmennyttä nahkaa ja sitten kun sen kuivaa,  tulee kuin kovaa nahkaa. Väittävät, että siitä  tulee hyviä "puruluita" koiralle. En ole kyllä kokeillut. Sen sijaan kokeilin Suomessa  paistaa sitä marinoituna. Elämäni sitkein ja mauttomin pihvi !!!
 Myös sauasienenä sitä voi käyttää, tekee kuulemma hyvää iholle :D

Tuolta täkäläisltä kombucha-sivuilta huomasin, että monet alan harrastajat valmistavat myös kefiiriä.  Sehän on myös bakteerikäymisen tuote.

Jaaks

Timo :D

Oletko jo tilannut /saanut sienia ja mustikoita ym Brisbanesta :??:??
Kerro ihmeessa jos palvelu toimii tai sitten ei :??

Timo

Jaaks :)

Katkesipa taas yhteys Suehen. Ei tullut vastausta lähettämääni sähköpostiin - vielä. Mutta antaa olla toistaiseksi, on nyt runsaasti muutakin ajateltavaa. Ja hyvää syötävää riittää :D

Timo

Mette :)
On nyt vähän levossa tuo projekti kun ei sähköpostikommunikaatio ole oikein pelannut - ainakaan kovin nopeasti. Ja mullakin kun on ollut runsaasti muuta ajateltavaa viime aikoina, niin en ole vaivautunut hätistelemään.

Parhaat mustikat, mitä olen löytänyt ovat säilöttyjä, mutta sinisiä ja värjääviä. Niitä saa varmaan joka Actionista, Colesilta, Woolworthsilta.  Se on sellainen parin desin lasitölkki, joka sanoo "St. Dalfour, France, Rhapsodie de Fruits,  All Natural Ingredients, Wild Blueberry, No cane sugar, An old french recipe of delicious wild blueberries sweetened only with fruit juice concentrate".  Vähän liian makea ja elegantti maku minulle, mutta mustikat sinänsä ovat hyviä, maistuvat ja värjäävät.  Tuo vajaan 300g:n erä maksaa reilut kolme taalaa.

Hmmm... Mette, miltähän maistuisivat mustikat xangomehussa ?  :D


[Edited on 22/9/03 by Timo]

Jaaks

Timo :D

Mitka on sailonta- tai lisa-aineet ko tuotteessa :??:??

Sitapaitsi, oletko varma, etta ne on ainoastaan mustikoita :??
"Rhapsodie de Fruits" , jonka ehka varmaan tiedatkin tarkoittaa "hedelmien sekoitus" ja sitten taas "Fruit juice concentrate" on tiivistettya (eli hyvin sokeripitoista) hedelmamehua - ja mista hedelmista:??:??

Timo

Jaaks :D
Purkki sanoo "No preservatives, No artificial flavor or colour. Incredients wild blueberries (55%), Grape juice concentrate, fruit pectin"   Eli mustikoita vain reilu puolet ja muu on käytännössä sokeria, hyvin makeaa, kuten sanoit. Rypälemehun sokeri on mössön ainoa säiöntäaine. Silti ihan kelvollista esim. mustikkamaitoon tai  mysliin silmäksi.
Mustikkapiirakkaan tai -soppaan ehkä liian makeata, totta, mutta ehkä siihen tarkoitukseen voisin sekoittaa noita isoja "haaleita" pakastemustikoita ja tuota rhapsodieta  :??
No, joka tapauksessa olen suht tyytyväinen toistaiseksi. Mutta toki siinäkin asiassa parempaan pyritään kunhan keretään :D

Jaaks

Timo :D

Sain tanaan kunnon varvuissa kasvaneita tuoreita mustikoita :D:D:D

Tuottaja: OZ Berries, 9 Bosworth Rd Woolgoolga NSW 2456

Brisbanessa kauppias Simon & George Fruit Markets.

Makukin on melkein oikea, ja variakin lahtee :D:D

Timo

Kiitti Jaaks :D  
Juuri eilen törmättiin vihanneskauppiaaseen, joka oli kiinnostunut kuulemaan halustani ostaa sieniä ja mustikoita ja lupasi ottaa tarjonnasta selvää.  Kerronpa hänelle tuon tuottajan yhteystiedot, jospa vaikka saisivat sopimusta aikaan. Kyseinen kauppias kokeilee täällä uutta eli ottaa tilaukset vastaan sähköpostilla (myös puhelimitse ja faksilla) ja sitten toimittaa tavarat kotiin, tosin vain kerran viikossa, mutta todella kilpailukykyiseen hintaan.
Ja jos ei tuo, niin sitten täytyy kosiskella jotakuta muuta lähiseudulla.

[Edited on 24/9/03 by Timo]

Jaaks

Timo :D

Jouko juuri kavi iltapaiva :XXXX ja maistoi mustikoita :P  Makutestin tulos oli positiivinen:o  vai mita JOUKooooo......:??

Hinta on kylla vahan hirvittava :( $2.50/150g (eli $16.60/kg)

No, hyvastahan kannattaa aina maksaa:??   Taytyis vaan ehka saada muutama noita takalaisia mustikan varpuja takapihalle kasvamaan.  Tai voipahan olla, etta ne tarvitsee ilmastointi kontrolloidun kasvihuoneen naissa oloissa :??  Muutenhan ne kasvaa aivan liian nopeasti ja silloin makua ei tule:??


Let's think about it :D

Cheers
Jaaks

Timo

Jaaks :D
Totta kai, hintaahan hyvillä metsämarjoilla takuulla on, vaan eivätpä ne Suomessakaan kovin edullisia ole muuta kuin itse poimien.  

Olen minäkin pohdiskellut tuota kylmää kasvihuonetta.  Jos oikein pistäisi mielikuviuksen laukkaamaan ja rahaa likoon, niin voisi tietysti rakentaa sinne kasvihuoneeseen keskelle suuren keinoavannon, jota jäähdytettäisiin aurinkopaneelin avulla ja sinne reunoille mustikanvarpuja :D :D  

No, taipaapa tulla halvemmaksi kuitenkin ostaa tuohon mainitsemaasi kilohintaan.
Tai sitten voisi vietää joskus eksoottisen loman Tasmaniassa tai muualla etelän mustikkametsissä :D

Mette :D  Mainitsit makoisiset mansikat. En ole sellaisia vielä täällä nähnyt, vaan pelkästään noita suuria puoliraakoja, kitkeriä mollukoita. Mitä niille pitää tehdä, että niistä saa kunnollisia?

Jaaks

Timo :D

Eipa niille voi juurikaan mitaan tehda :??

Marjat eivat ole ihan niinkuin jotkut hedelmat jotka voi poimia lahes raakoina ja ne sitten vaan kypsyvat ajan kanssa.

Yksi vanhan kansan "kypsyttamiskeinoja" on laittaa raa'at tuotteet tavalliseen ruskeaan paperipussiin banaanin kuorien kanssa, jolloin ne jostain syysta kypsyvat hyvin nopeasti.  Avocadoja, ananaksia, tomaattia ja muutamaa muuta etelan hetelmaa olen nain kypsyttanyt, mutta mansikoista ei ole kokemusta viela.  Voisihan sita kokeilla viikonloppuna, jos nyt jostain loytaisi raakoja mansikoita :??:??:??

ps.  Ja vaikka nain saisitkin ne kypsymaan, niin sita makeutta et niihin saa :(:(:(  ikava kylla :(

[Edited on 26/9/03 by Jaaks]

riaapa

Biologian tunnilta muistan myös että eritoten omenasta lähtee jotain hedelmähormonia (en nyt sattumoisin enää muista nimeä, e:llä se muistaakseni alkoi...) joka aiheuttaa hedelmissä kypsymistä. Siksi kannattaa omenat säilyttää erillään muista hedelmistä, jos ei halua muiden hedelmien kypsyvän liiaksi tai jopa mätänevän. Toisaalta olen käyttänyt tätä keinoa juuri tälläkin viikolla, eli ostin nektariineja jotka olivat vielä aivan raakoja, mutta pari päivää samassa kulhossa yhden omenan kanssa, ja nam!

Varmaan se on sama kasvihormoni mitä lähtee siitä banaaninkuorestakin.

Riina.

p.s. Siippani ei ole ilmeisesti maistellut tarpeeksi suomalaisia mustikoita, kun ei yhtään ymmärrä mitä vikaa australialaisissa pensasmustikoissa muka on... mansikoiden suhteen hän kyllä on samaa mieltä, että Suomessa maistuvat parhaalta, vaikka pieniä ovatkin.
Riina

Jaaks

ETHYLENE,  Dear Riina :D:D:D

Ei hormooni vaan Hydrocarbon kaasu (H2C=CH2)  :)

Tassa pieni tarina:

http://koning.ecsu.ctstateu.edu/Plants_Human/fruitgrowripe.html

Cheers
Jaaks :XXXX

[Edited on 27/9/03 by Jaaks]

riaapa

Kiitos Jaaks!

Arvasin että kyllä se vastaus joltain tulee... En flunssassani jaksanut alkaa etsimään oikeaa totuutta, sori.

Mutta aika hyvin se aivo kuitenkin muisti että E:llä alkoi :)

Riina.
Riina

Jaaks

Riina :D

Hoida vaan se flunssasi pois ensin ja sitten murehdit muita asioita :D
Sita vartenhan "oikea kasi on jos vasen ei enaan yleta" :D:D:D

Hyvin muistettu se E :D:D:D

Jaaks

Timo :D

Satuin tormaamaan tallaisiin web sivuihin toissa resepteja ja ideoita etsiessani:

http://www.cookingwithmushrooms.com

Tosi hyvan nakoisia juttuja varsinkin siella Aasialaisten ja Vege aterioiden joukossa ja suurin osa kaikissa noissa eri luokissa on pelkastaan kasvis-mushroom ruokia kuitenkin.  reseptit on tosi hyvin selitetty ja helppo seurata vaikka ei niin kauhean kokenut kokki olisikaan :)
Kannattaa katsoa. :P

Cheers
Jaaks

Timo

Kiitos Jaaks :D :D
Joo, todella hyvän näköisiä ainakin eikä lukemisen perusteella hullumpaa lainkaan. Täytyypä laittaa muistiin ja kokeilla joskus.

Mansikoista. Otin tässä eräänä päivänä kokeeksi Woolworthsin poistokorista paketin "tuoreita" mansikoita poistokorista. Valitsin kaikkein kypsimmän näköiset eli pinnaltaan hyvin tummanpunaiset. Päättelin, että ne varmaan on poimittu puoliraakoina, mutta kypsyneet täällä kaupassa. Kotona kun sitten leikkasin tuollaisen mansikan kahtia, näkyi tuota kypsää punaista kerrosta pari milliä, mutta muu osa oli edelleen ihan valkoista ja kovaa.  Siinäpä tuli mieleen, että ehkäpä täkäläinen mansikka onkin bioinsinööritaidon mestariteos:  ei liiskaannu poimiessa ... eikä päälle astuessa ;) :D
Täytyy vielä kokeilla kokonaisia pakastettuja ja sen jälkeen hyväksyä tosiasiat ... aivan kuten mustikoidenkin kohdalla, että joskus saa hyvää varsinkin jos maksaa, mutta standardituotteet ovat sitä mitä ovat.

Niin sitä makeutta mansikoihin :??  Saahan sitä jollain ... sokeirlla?  ehkä tuolla samalla rypälemehulla, jota rhapsodie de fruits käyttää  :??
Joo, myönnän, vähän turhan kauas mennään aidosta nautinnosta.

mette

LainaaAlkuperäinen postittaja Timo



Mette :D  Mainitsit makoisiset mansikat. En ole sellaisia vielä täällä nähnyt, vaan pelkästään noita suuria puoliraakoja, kitkeriä mollukoita. Mitä niille pitää tehdä, että niistä saa kunnollisia?

Timo:)

Joskus, vaikkakin harvoin onnaa ja saa  makeita mansikoita. Vuosi takaperin ostimme Woolikselta todella ihania mansikoita pariin otteeseen, niissä oli merkintä Heart -jotain ja sitten niitä ei sen koommin enää saanutkaan. Pojan synttärikakkuun viikolla ostetut mansikat oli aika hyviä! Parhaimmat mansikat olemme saaneet kyllä farmeilta-täytyykin taas ostaa. Omia mansikoitakin varten on lavat valmiina. Kaupan mansikoitten jättikoot myöskin saavat kyseenalaistamaan niiden kasvatusmetodeita? Sen sijaan mansikkaesansseissa mansikan maku on mansikkaisempi mitä itse mansikoissa (kahvilassa pirtelöihin käytimme)???
Suomen marjoja kaipaa :) Hyvin vähän ostettiin kaupan appelsiinimehuja, kun meillä oli omassa pihassa ja mökillä marjapuskia kymm enittäin. Mehumaija on saanut hyvin pölyttyä viime vuosina.
Viikonloppuna voisi keitelläkin rosellasta mehua ja tehdä vispipuuroa. Maku on aivan suomalaisen puolukan:P

Volgansienivauvan haluaville
http://www.geocities.com/ninalaaksonen/volgansieni.html

Timo

Mette :D
Eipä taida olla järkevää yrittää postittaa tai tuoda volgansienivauvaa Suomesta Australiaan.

Kannattaa katsoa  esim. sivuja  Kombucha Australia tai maailmanlaajuista Kombucha Exchange

Ja multa kyllä myös saa postikulujen hinnalla.

Jaaks

Volgansienta postissa Suomesta :o:o:o

Varmaan pysahtyisi huomattavasti nopeammin kuin Xylitoli Quaranttiiniin  :??:??:??

Jaaks

Timo :D

"Otin tässä eräänä päivänä kokeeksi Woolworthsin poistokorista paketin "tuoreita" mansikoita"

Poistokorista saat mita tahansa mista he haluavat paasta eroon :o:o:o

You should know that by now :??:??:??

mette

Jaaks :)

Enpä sanoisi, että hintakaan aina takaisi laatua-noissa mansikoissa. Nuo punnetit on pakattu ovelasti niin, että pohjalle piilottavat ne kaikista raaimmat, jotka sisältä valkoisia ja päälle parhaimman näköiset. Siis rasiassa kuin rasiassa on aina joukossa raakoja.

Jaaks

Mette :D

Paitsi jos menet tahan aikaan vuodesta mihinka tahansa, vaikka pikkufarmille Redland Bay, niin saat todella hyvia ja maukkaita mansikoita :P:P:P

ja puoleen hintaan supermarketteihin verrattuna :D:D:D

mette

Jaaks :D

Mansikkafarmarit ovat muuttaneet sankoin joukoin pohjoispuolelle ja Redland Bayssa ei ole enää montaakaan mansikkafarmaria. Siitä syystä Strawberry Festivals tunnetaan nykyään nimellä Spring Festivals. Olimme pari vuotta sitten tuolla mansikkafestareilla Joukon perheen kanssa ja vaikka festarit silloin vielä olivat mansikkafestarit, mansikoita siellä ei ollut.
Monet entiset mansikkafarmarit kasvattavatkin  nykyään kukkia niiden helppohoitoisuuden takia .

Kananmunat mekin ostamme tilalta suoraan ja paljon halvemmalla mitä marketista, 30kpl extra jumbo large hintaan $7.00

Timo

:D Jaaks
"Poistokorista saat mita tahansa mista he haluavat paasta eroon :o:o:o"

Juuri niin, haeskelin niit? poistokorista juuri sen takia, ett? haeskelin sielt? ylikyps?n n?k?isi? mansikoita, sellaisia jotka ovat lojuneet hedelm?tiskill? pitk??n. Siis kypsyneet siell?. Ei ainakaan noin toimi kypsyminen. Sit? banaannkuori-paperipussikypsytyst? t?ytyy kokeilla ihan tieteellisest? mielenkiinnosta :D

mette

Mitä luinkaan? Sanotaan,että volgansientä ei saisikaan ostaa, sillä vain lahjaksi saatuna sillä on vaikutusta :o

Jaaks

Mette

Ja kuulin myos, etta se toimii parhaiten, jos se lahjasieni on annettu taydenkuun iltana :o

Timo

:D  Mette  :D  Jaaks,

Joo, niinhän se on. Kombucha on yksi niistä lukuisista asioista, jotka ovat keränneet ympärilleen kaikenlaisia myyttejä ja uskomuksia sun muuta  turhaa roskaa. Osittain tarkoituksella tämä "hype"n luominen tiestysti tapahtuu Silloin kun asiasta yritetään tehdä muoti-ilmiötä. Monet kombucha-sivut ja julkaisut mielestäni sortuva liikaa ruokkimaan tuollaisia piirteitä. Ja kun on riittävästi luotu myyttiä ja salamyhkäisyyttä, sen jälkeen on helpompi asettautua guruksi ja aloittaa rahastus tyyliin jenkkiuskonnot.

Tässä vähän tarinaa noista kombuchaan liittyvistä myyteistä ja hypestä

:D

mette

Timo :D

Monia vuosia sitten ystäviemme myydessä taloaan kauppa eräitten talonkatsojien kohdalta kaatui siihen, että ystävien talon edustalla oleva katulyhty oli väärässä paikassa talon muuten kyllä miellyttäessä. Feng Shui or what ?

Timo

:D  Mette,
jaa-a, taitaapa uskomuksilla ja irrationaalisilla tuntemuksilla, intuitiolla olevan paljon suurempi osuus päätöksissämme ja  elämämme hallinnassa kuin haluamme myöntää.

Toivottavasti ystäville ei kuitenkaan tullut tuon takia ihan elämän moka eli varmaan löytyi toinen, yhtä hyvä talo vähän paremmin sijoitetulla katulampulla :D

Tony

Mette ja Timo:(

Kun erilaiset uskomukset alkavat ohjata ihmisen jokapäiväistä elämää, niin ollaan erittäin vaarallisella tiellä kohti sokeutta, joka tuo mukanaan tiedostamatonta itsekeskeisyyttä ja välinpitämättömyyttä muita kohtaan. Maailman todelliset ongelmat unohtuvat näppärästi, kun on muutakin ajateltavaa kuten lyhtypylvään paikkaa talon edustalla. En tarkoita tällä sitä, että ihmisen pitäisi kantaa jatkuvasti raskasta taakkaa ja huolta ympäröivästä maailmasta ja unohtaa oma elämä, päinvastoin.

Tällainen uskomuksiin perustuva elämänkatsomus on lähellä fatalismiä, jota esiintyy lähes kaikissa pääuskonnoissa, varsinkin niiden äärimuodoissa.

Ajatus siitä, että ulkopuoliset voimat ovat määritelleet ihmisen elämän jo ennakkon, on ihmiskunnan tulevaisuutta ajatellen kaikkein vaarallisin asia.

Minä ainakin haluan olla loppuun asti oman elämäni herra, määritellä itse tulevaisuuteni niinkuin se vain on realistisesti mahdollista ja asua siellä missä huvittaa vaikka se olisikin jonkin uskomuksen mukaan väärä paikka.

Maailma on täynnä enemmän tai vähemmän kaupallisiä intressejä sisältäviä uskomuksia, aina uskonnoista erilaisiin horoskooppeihin. Ken niihin haluaa uskoa on täysin jokaisen oma asia, mutta kuten sanoin, ne voivat helposti johdattaa vaaralliselle tielle  :(

:)Skeptikoksi syntynyt, Tony

mette

Tony :)

Kuin myös haluan olla oman elämäni nainen :D

Mikään Feng Shui ei ohjaa elämäämme sen  enempää kuin ystäviemmekään.


Tony,milloin ennätittekään Adelaideen?
http://www.sacentral.sa.gov.au/
If you ´ve ever needed an excuse to visit beautiful Adelaide...

Tony

Mette:)

Adelaideen saavumme 19. päivä kuluvaa kuuta jaloiteltuamme ensin neljä päivää Singaporessa. Sitten parin viikon sisällä pitäisikin pikaisesti suunnata auton nokka kohti pohjoista Queenslandia ja sieltä pikkuhiljaa valuen kohti etelää. Että näin!

:)Tony

mette

Tutunmaa-asiaa
Loistavasti osattu gourmetnurkka laittaa  tänne viisuimeihin! Onko kukaan ostanut/nähnyt turunmaan juustoa kaupassa täällä Ausseissa?
http://www.bhg.com.au/food.nsf/Content/What+food+is+that+-+Cheeses+of+Scandinavia+-+hfffe0280